ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A koja je priroda Kristovog žrtvovanja?

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

A koja je priroda Kristovog žrtvovanja? - Page 3 Empty Re: A koja je priroda Kristovog žrtvovanja?

Post by Mad_Vlad 21/9/2014, 06:31

Trinity wrote:
Mad_Vlad wrote:
Trinity wrote:
Mad_Vlad wrote:Kaos je nered.  Nered teži neredu. 
Zato ima Bog koji nas uči redu. Ljudska je priroda težiti redu ili neredu. Bog nas uči redu ali ljudi češće biraju nered, jer je lakše za napravit.
Ide se linijom manjeg otpora.
Takp je. Kad nadvladamo taj poriv k zlu nastupa pravi osječaj pravednosti. Svi anđeli nam plješću nad uspjehom.
Ne bih rekla da se uvijek radi o odabiru između dobra i zla, naprosto odlučujemo između više opcija.
Svodi se na to, to je krajnja linija.

Mad_Vlad

2014-05-02

Back to top Go down

A koja je priroda Kristovog žrtvovanja? - Page 3 Empty Re: A koja je priroda Kristovog žrtvovanja?

Post by Slap 21/9/2014, 08:10

Mad_Vlad wrote:

Ne demantira. Jer doista im na TAJ DAN kad ih je izveo iz Egipta nije govorio o "paljenicama" i "klanicama" jer na TAJ DAN zapovijed je bila samo da slušaju njegove riječi pa će on biti njihov Bog a oni njegov narod i ići će putem koji im je dao i bit će dobro za njih.

Jeremiah 7:22-23

Navedi sve drugi puta a ne samo ono što ti paše za tvoju poantu. Na taj način krivo informiraš, odnosno muljaš.

Nije baš  TAJ dan već "svi dani" .... "kad vas izvedoh i zemlje egipatske" ...to je jasno. Mudro i raskajano srce zna /kaže pslamist  "Paljenice i klanice niti ne zražiš"  TO JE VRHUNSKA FILOZOFIJA.

Dakako da je ovo pravo  "muljanje" ...Prava i jedina žrtva je "moliti za mudrost"
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 22/9/2014, 05:53

Koji psalmist i koji psalam? Da vidim pa da mogu odgovriti.
Kako god, Bog ne brani te paljenice i ostale stvari kako si tvrdio. Još su Kajin i Avel to napravili.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Slap 22/9/2014, 07:11

Mad_Vlad wrote:  Bog ne brani te paljenice i ostale stvari kako si tvrdio. Još su Kajin i Avel to napravili.

da...Bog dopušta sve gluposti ...
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 22/9/2014, 07:21

Daje na volju. Pa nek sam svatko za sebe vidi kuda ga vode te gluposti a koliko ga prave još glupljim.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Slap 22/9/2014, 08:09

Mad_Vlad wrote:Daje na volju. Pa nek sam svatko za sebe vidi kuda ga vode te gluposti a koliko ga prave još glupljim.

to se nikad nije dogodilo...budala o sebi uvjek misli najbolje
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Sefirot 22/9/2014, 09:27

Slap wrote:
Mad_Vlad wrote:  Bog ne brani te paljenice i ostale stvari kako si tvrdio. Još su Kajin i Avel to napravili.

da...Bog dopušta sve gluposti ...

da, pa tako i vegetarijance i kršćane... zaista, Bog dopušta sve gluposti....

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

A koja je priroda Kristovog žrtvovanja? - Page 3 No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 22/9/2014, 10:08

Mad_Vlad wrote:Koji psalmist i koji psalam? Da vidim pa da mogu odgovriti.
Kako god, Bog ne brani te paljenice i ostale stvari kako si tvrdio. Još su Kajin i Avel to napravili.
51

12 Čisto srce stvori mi, Bože,
i duh postojan obnovi u meni!
13 Ne odbaci me od lica svojega
i svoga svetog duha ne uzmi od mene!
14 Vrati mi radost svoga spasenja
i učvrsti me duhom spremnim!

15 Učit ću bezakonike tvojim stazama,
i grešnici tebi će se obraćati.
16 Oslobodi me od krvi prolivene,
Bože, Bože spasitelju moj!
Nek' mi jezik kliče pravednosti tvojoj!
17 Otvori, Gospodine, usne moje,
i usta će moja naviještati hvalu tvoju.
18 Žrtve ti se ne mile,
kad bih dao paljenicu, ti je ne bi primio.
19 Žrtva Bogu duh je raskajan,
srce raskajano, ponizno, Bože, nećeš prezreti.
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 22/9/2014, 11:04

A koja je priroda Kristovog žrtvovanja?
Da li se uopće radi o žrtvi/ žrtvovanju ?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Slap 22/9/2014, 11:10

Patriot_1 wrote:
18 Žrtve ti se ne mile,

"istina će uvjek rađati svoje svjedoke"
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Sefirot 22/9/2014, 12:07

Slap wrote:
Patriot_1 wrote:
18 Žrtve ti se ne mile,

Da, kao i laž što je u sekti kršćanstva očigledno ;)

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 22/9/2014, 12:11

Sefirot wrote:
Slap wrote:
Patriot_1 wrote:
18 Žrtve ti se ne mile,

Ha Ha Ha Ha,,okultista ,,sektaš tvrdi da je kršćanstvo ,,sekta!
Nemreš belivit!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 23/9/2014, 04:35

Patriot_1 wrote:
Mad_Vlad wrote:Koji psalmist i koji psalam? Da vidim pa da mogu odgovriti.
51

12 Čisto srce stvori mi, Bože,
i duh postojan obnovi u meni!
13 Ne odbaci me od lica svojega
i svoga svetog duha ne uzmi od mene!
14 Vrati mi radost svoga spasenja
i učvrsti me duhom spremnim!

15 Učit ću bezakonike tvojim stazama,
i grešnici tebi će se obraćati.
16 Oslobodi me od krvi prolivene,
Bože, Bože spasitelju moj!
Nek' mi jezik kliče pravednosti tvojoj!
17 Otvori, Gospodine, usne moje,
i usta će moja naviještati hvalu tvoju.
18 Žrtve ti se ne mile,
Da, Bog se "žrtve ne mile" ako nisu prineseni s čistim srcem.
A ne kako slap tvrdi.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Mad_Vlad 23/9/2014, 04:41

Slap wrote:
Mad_Vlad wrote:Daje na volju. Pa nek sam svatko za sebe vidi kuda ga vode te gluposti a koliko ga prave još glupljim.

to se nikad nije dogodilo...budala o sebi uvjek misli najbolje
Budala da ali pametan i razuman ne. Budali možemo samo tako malo pomoći reći mu da nije u pravu i kamo to vodi ali dok sam ne uvidi, badava sve. Zato takve ne treba žaliti.
Mad_Vlad
Mad_Vlad

Male
2014-05-02

Back to top Go down

Post by Slap 23/9/2014, 06:58

Mad_Vlad wrote:

18 Žrtve ti se ne mile,
A ne kako slap tvrdi.

Ovdje jasno stoji da se Bogu žrtve  paljenice ne mile već žrtve pokajanja... Kojeg će vraga Bogu ubijeno i spaljeno tele ? To bi bio blesavluk. Pokloniš tele siromašnom susjedu da njime odgoji kravu ili vola...to je žrtva stoke.
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Trinity 23/9/2014, 07:01

Slap wrote:
Mad_Vlad wrote:

18 Žrtve ti se ne mile,
A ne kako slap tvrdi.

Ovdje jasno stoji da se Bogu žrtve  paljenice ne mile već žrtve pokajanja... Kojeg će vraga Bogu ubijeno i spaljeno tele ? To bi bio blesavluk. Pokloniš tele siromašnom susjedu da njime odgoji kravu ili vola...to je žrtva stoke.
Slap, tu se slažem s tobom. Ima toliko blesavih žrtvovanja koja nemaju veze s mozgom.
Meni je recimo određivanje posta određenim danom jedno od tih.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sefirot 23/9/2014, 09:45

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Slap wrote:
Patriot_1 wrote:
18 Žrtve ti se ne mile,

Ha Ha Ha Ha,,okultista ,,sektaš tvrdi da je kršćanstvo ,,sekta!
Nemreš belivit!

:D  po značenju pojma sekta, kako mogu biti sektaš ako ne spadam niti pod jednu točku?? :D  Kult i sekta nisu istoznačni pojmovi... sektašu patriote :D

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 23/9/2014, 10:31

Zablude o kultovima
Kultove je lagano prepoznati, oni nose čudnu odjeću i žive u komunama.
Paaa.. neki da. Ali većina njih su obični ljudi poput tebe i mene. Žive u kućama, nose istu odjeću, jedu istu hranu. Vođa kulta ne želi da vi znate da vas se regrutira u kult, stoga oni daju naredbu njihovim regrutima da se odijevaju, govore i djeluju na način na koji ćete se opustiti. Jedan kult je čak izmislio frazu kako bi to opisao, oni to nazivaju "vjerodostojnim odnosom". ("uspostavljivim odnosom", "biti povezivim")

Kultovi su puni slabih, čudnih i emocionalno nestabilnih.
Nije istina. Mnogi članovi kulta su vrlo inteligentni, atraktivni i vješti. Realnost je da su sve vrste ljudi uključene u kultove. Jedan od nekoliko zajedničkih nazivnika je da su oni bili regrutirani kada su bili mladi – više o tome kasnije.

Kultovi su samo hrpa religijskih pacijenata.
Ovo je uobičajena pogreška koju ljudi rade kada misle da su kultovi samo čisto religijske grupe. Moderna definicija kulta koji kontrolira um odnosi se na sve grupe koje upotrebljavaju kontrolu uma te lukave tehnike regrutacije koje ovaj članak razotkriva. Vjerski religijski sustav je često izopačen kako bi postao podlogom za te tehnike, ali tehnike su te koje od toga čine kult. U slobodnom društvu ljudi mogu vjerovati što žele, ali većina ljudi će se složiti da nije u redu da netko želi prevariti i kontrolirati ljude. U sekciji "Tipovi kultova" istražit ćemo različite tipove kultova na koje možete naići.

Kršćani nazivaju sve druge grupe kultovima.
U osnovi, kršćani su rekli da ukoliko grupa tvrdi da je kršćanska, a naučava nešto fundamentalno drugačije od onoga što Biblija naučava tada su oni kult. Tj. budistička grupa koja tvrdi da je budistička nije kult, ali budistička grupa koja se pretvara da je kršćanska jest. Ova definicija nije upotrijebljena u ovome članku.
Stoga, što je zapravo kult?

Što je kult?
Moderna definicija kulta kontrole uma jest bilo koja grupa koja upražnjava kontrolu uma i varljive tehnike regrutacije. Drugim riječima kult prevari ljude da im se pridruže i prisili ih da ostanu. Ovo je definicija s kojom će se složiti većina ljudi. Osim samih kultova, naravno!
http://www.hermetizam.com/index.php?option=com_content&view=article&id=268&Itemid=134
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 23/9/2014, 10:38

Slap wrote:
Mad_Vlad wrote:

18 Žrtve ti se ne mile,
A ne kako slap tvrdi.

Točno!
Zato toga u Novom Zavjetu ni nema!
U Starom je bilo,Smisao je (valjda) "Ako štuješ Boga,pokaži to na djelu,odvoji nešto svoje,nešto što ti treba i dasj Bogu,pokaži u praksi da ti je stalo!"
Žrtvovat nešto svoje!Odreći se.
Zato je to moralo biti najbolje i zdravo (govedo npr)!
Mislim da se Bog postepeno otkrivao ljudima na način koji su oni tada u tom vremenu mogli razumjeti!
Koliko znam,još je prisutno u Judaizmu i Islamu,kolju neke janjce za Bajram ili Pashu!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 23/9/2014, 11:16

Patriot_1 wrote:Zablude o kultovima
Kultove je lagano prepoznati, oni nose čudnu odjeću i žive u komunama.
Paaa.. neki da. Ali većina njih su obični ljudi poput tebe i mene. Žive u kućama, nose istu odjeću, jedu istu hranu. Vođa kulta ne želi da vi znate da vas se regrutira u kult, stoga oni daju naredbu njihovim regrutima da se odijevaju, govore i djeluju na način na koji ćete se opustiti. Jedan kult je čak izmislio frazu kako bi to opisao, oni to nazivaju "vjerodostojnim odnosom". ("uspostavljivim odnosom", "biti povezivim")

Kultovi su puni slabih, čudnih i emocionalno nestabilnih.
Nije istina. Mnogi članovi kulta su vrlo inteligentni, atraktivni i vješti. Realnost je da su sve vrste ljudi uključene u kultove. Jedan od nekoliko zajedničkih nazivnika je da su oni bili regrutirani kada su bili mladi – više o tome kasnije.

Kultovi su samo hrpa religijskih pacijenata.
Ovo je uobičajena pogreška koju ljudi rade kada misle da su kultovi samo čisto religijske grupe. Moderna definicija kulta koji kontrolira um odnosi se na sve grupe koje upotrebljavaju kontrolu uma te lukave tehnike regrutacije koje ovaj članak razotkriva. Vjerski religijski sustav je često izopačen kako bi postao podlogom za te tehnike, ali tehnike su te koje od toga čine kult. U slobodnom društvu ljudi mogu vjerovati što žele, ali većina ljudi će se složiti da nije u redu da netko želi prevariti i kontrolirati ljude. U sekciji "Tipovi kultova" istražit ćemo različite tipove kultova na koje možete naići.

Kršćani nazivaju sve druge grupe kultovima.
U osnovi, kršćani su rekli da ukoliko grupa tvrdi da je kršćanska, a naučava nešto fundamentalno drugačije od onoga što Biblija naučava tada su oni kult. Tj. budistička grupa koja tvrdi da je budistička nije kult, ali budistička grupa koja se pretvara da je kršćanska jest. Ova definicija nije upotrijebljena u ovome članku.
Stoga, što je zapravo kult?

Što je kult?
Moderna definicija kulta kontrole uma jest bilo koja grupa koja upražnjava kontrolu uma i varljive tehnike regrutacije. Drugim riječima kult prevari ljude da im se pridruže i prisili ih da ostanu. Ovo je definicija s kojom će se složiti većina ljudi. Osim samih kultova, naravno!
http://www.hermetizam.com/index.php?option=com_content&view=article&id=268&Itemid=134

Dobar pokušaj ali pucanj u prazno. Po samom tekstu vidim da mješa sam autor kult i sektu što je već na prvi pogled smješno i netočno.

Primjerice. ovi elementi su daleko više bliski pojmu sekte nego kulta.

[*]Jedan vođa, karizmatik
[*]Ljudi se uvijek doimaju sretno i entuzijastično. Osobito ako saznate da im je rečeno da se tako ponašaju prema novim članovima.
[*]Instant prijatelji.
[*]Ako vam kažu sa kime se smijete a sa kime ne smijete družiti.
[*]Skrivaju svoj nauk.
[*]Ako kažu da su oni jedina istinska i prava grupa, pa da nema smisla ići u bilo koju drugu.
[*]Masovna okupljanja, umjesto da vam osobno objasne.
[*]Više se baziraju na osjetila i iskustva nego na logiku.
[*]Traženje novca za sljedeću razinu.
[*]Neki kultovi putuju od vrata do vrata dok su žene same kod kuće. Misleći da je žene lakše pridobiti, računaju na to da ako pridobiju ženu, ona će lakše namamiti i svog partnera.
[*]Govoreći da morate plaćati jer inače nećete znati cijeniti ono što dobijete. Ovo je naravno, prilično blesav razlog jer mnogo ljudi zna cijeniti besplatne stvari.

Niti jedna točka se ne odnosi na organizacije čiji sam član. Zapravo sve točke su u potpunosti suprotne...
I to je samo jedan mali dio da ne seciram sve....

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 23/9/2014, 11:18

Patriot_1 wrote:
Slap wrote:
Mad_Vlad wrote:

18 Žrtve ti se ne mile,
A ne kako slap tvrdi.

Točno!
Zato toga u Novom Zavjetu ni nema!
U Starom je bilo,Smisao je (valjda) "Ako štuješ Boga,pokaži to na djelu,odvoji nešto svoje,nešto što ti treba i dasj Bogu,pokaži u praksi da ti je stalo!"
Žrtvovat nešto svoje!Odreći se.
Zato je to moralo biti najbolje i zdravo (govedo npr)!
Mislim da se Bog postepeno otkrivao ljudima na način koji su oni tada u tom vremenu mogli razumjeti!
Koliko znam,još je prisutno u Judaizmu i Islamu,kolju neke janjce za Bajram ili Pashu!

da i? Zar zaista imaš tu razinu da misliš da sve mora biti kao kršćanstvo i pokoriti se kršćanskoj ideji? Nemoj biti lud...

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics