A koja je priroda Kristovog žrtvovanja?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: A koja je priroda Kristovog žrtvovanja?
Krvne žrtve nisu čistile grijehe. To je bio znak za pokajanje istih.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Bog ništa, to je za ljude, odnosno strogo židovski narod. Samo njima je to određeno. Ja ne znam što se ne-Židovi uopće bave s tim. Imaju svoj Nz i nek žive po njemu kad ga toliko hvale.
Ovdje jasno stoji da se Bogu žrtve paljenice ne mile već žrtve pokajanja... Kojeg će vraga Bogu ubijeno i spaljeno tele ? To bi bio blesavluk. Pokloniš tele siromašnom susjedu da njime odgoji kravu ili vola...to je žrtva stoke.
Nema ničeg blesavog u Božjim zakonima za svoj narod, sve ima svoje značenje.
Pa istu odvratnu idejnu stvar nalazimo u NZ: da je Otac htio da se Sin žrtvuje na križu i da zamjeni dotadašnje krvne paljenice životinja...pa tako ispada da su krvne žrtve životinja u SZ bile sredstvo očišćenja od grijeha i da je Isusovo razapinjanje isto sredstvo oslobođenja od grijeha.
Ali okajanje od grijeha sastoji se samo od ovog: prepoznavanje grijeha,pokajanje,ispravljanje pogreške (što se ispraviti dade) i ne griješenja više.
Proučavajući judaizam zbilja ne razumijem tu ideju o Božjem vlastitom žrtvovanju svog Sina. Uzmimo to za premisu... Bog brani žrtvovanje djece i prvorođenaca, to se najjasnije vidi na Abrahamovom primjeru.
Bog ne čini stvari koje bi zabranjivao. Jer uči narod da budu kao i on, pravedni i milostivi.
Temeljna stavka kršćanstva je jednostavno....blesava, nema smisla. Nemam trenutno boljeg izrza.
Mad_Vlad- Posts : 1954
2014-05-02
ovako se ne raspravlja na forumuPatriot_1 wrote:
Iv 14,6-14
6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni. 7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga." 8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? 10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. 11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte. 12Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. 13I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. 14Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću."
Slap-
2014-09-06
Ha ? Opet nakeljio kilometarski citat ...pa si ti misli što je pjesnik htio reći...
Trinity-
2014-04-17
Opet niski udarci,,niš novo,,Što je tu kilometarsko?Par rečenica!Trinity wrote:Ha ? Opet nakeljio kilometarski citat ...pa si ti misli što je pjesnik htio reći...
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Smetaju ti velika slova ili Biblijski citat?Nisam očekivao velika,nije mi se dalo brisat ali Biblija je najvažnija,nije bitno toliko što mi mislimo nego što Bog kaže preko svojih slugu!A Biblija je ..u nekom smislu Božje pismo ljudima!Slap wrote:ovako se ne raspravlja na forumuPatriot_1 wrote:
Iv 14,6-14
6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni. 7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga." 8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!" 9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? 10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. 11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte. 12Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu. 13I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. 14Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću."
2014-04-30
Ja i ti i svi mi smo djeca mamina i tatina!A svi ljudi božja stvorenja!Stvorenje nije isto što i djete!Onda su i Pavijani,,,Božja djeca!Po Kristovom učenju,djete se Božje postaje novim rođenjem,,od Duha Svetog!On sam neke ljude naziva đavolskom djecom!"Vi imate đavla za oca!"Sefirot wrote:Svi smo mi Božja stvorenja a samo je Isus ,Sin Božji!Nestvoren!Ne znam za tog "sina". Znam da je Bog imao ima i imati će milijarde svoje djece jer je svaka individua djete Jednoga u suprotnom ne bi ni postojala. Ovo ostalo su nečije vjerske floskule.
Imaš li patriote pupak? Onda nisi stvoren nego rođen isto kao i tvoj idol, isto kao i svi ljudi na ovoj planeti. Pošto si sam rekao da smo svi Božja stvorenja mi smo svi djeca Jednog, sinovi i kćeri bez razlike.
Opet te logika te filozofija u krajnjem slućaju rastura patriote...
Gospodin Isus Krist razgovara s Nikodemom, uvaženim farizejem i članom Velikog vijeća (poglavarom Židova). Nikodem je Isusu došao u noći. Došao je s pitanjima koja je želio postaviti Isusu.
Tijekom razgovora s Nikodemom, Isus je rekao: »Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi odozgo, taj ne može vidjeti kraljevstva Božjega.« Nikodem mu odgovori: »Kako se može čovjek, kad je već star, roditi? Zar može po drugi put ući u utrobu majke i roditi se?« Isus odgovara: »Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi od vode i duha Svetoga, taj ne može ući u kraljevstvo nebesko. Što je rođeno od tijela, tijelo je; što je rođeno od Duha, duh je. Ne čudi se što ti rekoh: treba da se odozgo rodite…« (Ivan 3,3-7)
Izraz »nanovo rođen« doslovno znači »rođen odozgo«. Nikodem je imao stvarnu potrebu. Trebao je promjenu svoga srca – duhovnu transformaciju. Novo rođenje, nanovo rođenje, jest Božje djelo pri kojem je vječni život dan osobi koja vjeruje (2. Korinćanima 5,17; Titu 3,5; 1. Petrova 1,3; 1. Ivanova 2,29; 3,9; 4,7; 5,1-4. 18). Ivan 1,12. 13 ukazuje na to da »nanovo rođen« također znači »postati djeca Božja« kroz vjeru u ime Isusa Krista.
2014-04-30
Patriot_1 wrote:
Smetaju ti velika slova ili Biblijski citat?Nisam očekivao velika,nije mi se dalo brisat ali Biblija je najvažnija,nije bitno toliko što mi mislimo nego što Bog kaže preko svojih slugu!A Biblija je ..u nekom smislu Božje pismo ljudima!
Neispravno...forum je mjesto gdje se raspravlja ŠTO MI MISLIMO I ZAŠTO MISLIMO TAKO KAKO MISLIMO a ne da se nabacujemo hrpom biblijskih citata,,,jer akd bi bilo važno na forumu što biblija piše onda foruma ni ne treba...samo možemo jedni drugima naturati "čitaj bibliju pa će ti biti jasno". E vidiš - neće bit jasno jer da može biti jasno ne bi bilo stotinu krišćanskih konfesija.
Slap-
2014-09-06
Patriot_1 wrote:Ja i ti i svi mi smo djeca mamina i tatina!A svi ljudi božja stvorenja!Stvorenje nije isto što i djete!Onda su i Pavijani,,,Božja djeca!Po Kristovom učenju,djete se Božje postaje novim rođenjem,,od Duha Svetog!On sam neke ljude naziva đavolskom djecom!"Vi imate đavla za oca!"Sefirot wrote:
Imaš li patriote pupak? Onda nisi stvoren nego rođen isto kao i tvoj idol, isto kao i svi ljudi na ovoj planeti. Pošto si sam rekao da smo svi Božja stvorenja mi smo svi djeca Jednog, sinovi i kćeri bez razlike.
Vidim da se sefirotova "visoka" filozofija svela na problem oko pupka...jesmo li preko pupka stvoreni ili sa pupkom samo rođeni... a ti drugim drumom o nanovorođenju /mimo pupka/...
Slap-
2014-09-06
Pupak ne dokazuje ništa glede pitanja "JESMO li Božja djeca!"Slap wrote:Patriot_1 wrote:Ja i ti i svi mi smo djeca mamina i tatina!A svi ljudi božja stvorenja!Stvorenje nije isto što i djete!Onda su i Pavijani,,,Božja djeca!Po Kristovom učenju,djete se Božje postaje novim rođenjem,,od Duha Svetog!On sam neke ljude naziva đavolskom djecom!"Vi imate đavla za oca!"Sefirot wrote:
Vidim da se sefirotova "visoka" filozofija svela na problem oko pupka...jesmo li preko pupka stvoreni ili sa pupkom samo rođeni... a ti drugim drumom o nanovorođenju /mimo pupka/...
Prvim ljudima pupak nije trebao jer su stvoreni a ne rođeni!
Stvorenja ,,na početku,,"rođenja" kasnije!
Sve je to isto,,ljudi!
Isus nije čovjek,,Bog je a Bog je oduvjek!
Samo se rođenjem "učovječio!"
2014-04-30
A jelte?Slap wrote:Patriot_1 wrote:
Smetaju ti velika slova ili Biblijski citat?Nisam očekivao velika,nije mi se dalo brisat ali Biblija je najvažnija,nije bitno toliko što mi mislimo nego što Bog kaže preko svojih slugu!A Biblija je ..u nekom smislu Božje pismo ljudima!
Neispravno...forum je mjesto gdje se raspravlja ŠTO MI MISLIMO I ZAŠTO MISLIMO TAKO KAKO MISLIMO a ne da se nabacujemo hrpom biblijskih citata,,,jer akd bi bilo važno na forumu što biblija piše onda foruma ni ne treba...samo možemo jedni drugima naturati "čitaj bibliju pa će ti biti jasno". E vidiš - neće bit jasno jer da može biti jasno ne bi bilo stotinu krišćanskih konfesija.
Onda ti misli bez Biblije i teologije!
(što očito i činiš)
A to nije moj đir,,meni je na prvom mjestu,glede kršćanstva što Isus i Apostoli govore,,a ja im vjerujem(ili neki kao ti,,ne)!
Misliti o kršćanstvu bez Biblije može samo budala!
Jer,,gdje ti je temelj?
2014-04-30
Patriot_1 wrote:
a ti samo bacaj biblijske citate i nemoj ništa pisati izu svoje glave
Slap-
2014-09-06
Gdje ti vidiš to "samo"?Slap wrote:Patriot_1 wrote:
a ti samo bacaj biblijske citate i nemoj ništa pisati izu svoje glave
I glava a bome i Biblija!
Čuj sinko,,de se skuliraj!
Bauljao si svagdje u svom traženju Boga,,ostavilo je to traga,priznao ti to ili ne!
Pozitivno je to što si tražio,,nisi stao.Al nemoj sad misliti da si COOLLLL.Trebat će tebi još puno pročišćavanja duhovnih dok postaneš Biblijski kršćanin!
Ili ćeš postati Juda!
Mani se duhovne prepotencije,,ti stvarno nemaš za to podlogu!
Uhvati Bibliju u ruke i čitaj,,čitaj,,Hrani um zdravom naukom,,!Uzmi dobru duhovnu literaturu,,čitaj,,,
Uči od duhovno stabilnijih i načitanijih!Ne glumi učitelja,za to nemaš podlogu,,,
Netreba tebi puno,,malo skromnosti i na dobrom si putu(to vidim)!
Molit ću za tebe!
Bog te blagoslovio!
Npr,,čitaj neke propovjedi od fra Zvjezdana Linićai Tomislava Ivančića!
Ako ti ne idu na živce protestanti,,ogledaj ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=5gQVb58-lhE
2014-04-30
Patriot_ wrote:Gdje ti vidiš to "samo"?
26.9. u 9.42 sati
Slap-
2014-09-06
Niš' novo da zalijepiš citat kad ne znaš svojom glavom misliti.Patriot_1 wrote:Opet niski udarci,,niš novo,,Što je tu kilometarsko?Par rečenica!Trinity wrote:Ha ? Opet nakeljio kilometarski citat ...pa si ti misli što je pjesnik htio reći...
Trinity-
2014-04-17
Patriot_1 wrote:
Čuj sinko,,de se skuliraj!
Svađaj se sa triniti.
Slap-
2014-09-06
Patriot_1 wrote:Ja i ti i svi mi smo djeca mamina i tatina!A svi ljudi božja stvorenja!Stvorenje nije isto što i djete!Onda su i Pavijani,,,Božja djeca!Po Kristovom učenju,djete se Božje postaje novim rođenjem,,od Duha Svetog!On sam neke ljude naziva đavolskom djecom!"Vi imate đavla za oca!"Sefirot wrote:Svi smo mi Božja stvorenja a samo je Isus ,Sin Božji!Nestvoren!Ne znam za tog "sina". Znam da je Bog imao ima i imati će milijarde svoje djece jer je svaka individua djete Jednoga u suprotnom ne bi ni postojala. Ovo ostalo su nečije vjerske floskule.
Gospodin Isus Krist razgovara s Nikodemom, uvaženim farizejem i članom Velikog vijeća (poglavarom Židova). Nikodem je Isusu došao u noći. Došao je s pitanjima koja je želio postaviti Isusu.
Tijekom razgovora s Nikodemom, Isus je rekao: »Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi odozgo, taj ne može vidjeti kraljevstva Božjega.« Nikodem mu odgovori: »Kako se može čovjek, kad je već star, roditi? Zar može po drugi put ući u utrobu majke i roditi se?« Isus odgovara: »Zaista, zaista, kažem ti, tko se ne rodi od vode i duha Svetoga, taj ne može ući u kraljevstvo nebesko. Što je rođeno od tijela, tijelo je; što je rođeno od Duha, duh je. Ne čudi se što ti rekoh: treba da se odozgo rodite…« (Ivan 3,3-7)
Izraz »nanovo rođen« doslovno znači »rođen odozgo«. Nikodem je imao stvarnu potrebu. Trebao je promjenu svoga srca – duhovnu transformaciju. Novo rođenje, nanovo rođenje, jest Božje djelo pri kojem je vječni život dan osobi koja vjeruje (2. Korinćanima 5,17; Titu 3,5; 1. Petrova 1,3; 1. Ivanova 2,29; 3,9; 4,7; 5,1-4. 18). Ivan 1,12. 13 ukazuje na to da »nanovo rođen« također znači »postati djeca Božja« kroz vjeru u ime Isusa Krista.
Po pitanju ovoga treba pogledati Bereshit i druge knjige. Navodi se da ništa ne živi ako On ne udahne dah (života) i ništa ne umire ako On dah ne oduzme.
Nadalje, navodi stvaranje čovjeka na svoju sliku, a svaki čovjek, pošto je razumno biće je djete Boga.
Ovo što ti patriote navodiš je samo guranje vode na svoj mlin i razmatranje kroz kršćansku prizmu. Slijepo gledanje nije gledanje.
2014-04-29
Bježiš od SVOJE istine,,tipično!Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Ja i ti i svi mi smo djeca mamina i tatina!A svi ljudi božja stvorenja!Stvorenje nije isto što i djete!Onda su i Pavijani,,,Božja djeca!Po Kristovom učenju,djete se Božje postaje novim rođenjem,,od Duha Svetog!On sam neke ljude naziva đavolskom djecom!"Vi imate đavla za oca!"Sefirot wrote:Svi smo mi Božja stvorenja a samo je Isus ,Sin Božji!Nestvoren!Ne znam za tog "sina". Znam da je Bog imao ima i imati će milijarde svoje djece jer je svaka individua djete Jednoga u suprotnom ne bi ni postojala. Ovo ostalo su nečije vjerske floskule.
Po pitanju ovoga treba pogledati Bereshit i druge knjige. Navodi se da ništa ne živi ako On ne udahne dah (života) i ništa ne umire ako On dah ne oduzme.
Nadalje, navodi stvaranje čovjeka na svoju sliku, a svaki čovjek, pošto je razumno biće je djete Boga.
Ovo što ti patriote navodiš je samo guranje vode na svoj mlin i razmatranje kroz kršćansku prizmu. Slijepo gledanje nije gledanje.
Ako je stvorenje djete Božje ,,onda je i Pavijan ,,,božje djete!!
Ajmo,,,ne trkeljaj ,ne bježi od istine nego odgovori,,ne okreći ploču!
2014-04-30
Patriot_1 wrote:Bježiš od SVOJE istine,,tipično!Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Ja i ti i svi mi smo djeca mamina i tatina!A svi ljudi božja stvorenja!Stvorenje nije isto što i djete!Onda su i Pavijani,,,Božja djeca!Po Kristovom učenju,djete se Božje postaje novim rođenjem,,od Duha Svetog!On sam neke ljude naziva đavolskom djecom!"Vi imate đavla za oca!"Sefirot wrote:Svi smo mi Božja stvorenja a samo je Isus ,Sin Božji!Nestvoren!Ne znam za tog "sina". Znam da je Bog imao ima i imati će milijarde svoje djece jer je svaka individua djete Jednoga u suprotnom ne bi ni postojala. Ovo ostalo su nečije vjerske floskule.
Ako je stvorenje djete Božje ,,onda je i Pavijan ,,,božje djete!!
Ajmo,,,ne trkeljaj ,ne bježi od istine nego odgovori,,ne okreći ploču!
Upravo suprotno patriote, ja uopće ne bježim niti ne namjeravam bježati. Pogotovo ne od Istine. Berešit je, za tvoju informaciju ono što kršćani nazivaju Postanak.
I pavijan ima u sebi duh jer ne bi živio kao i bilo koji oblik života. No razlika drugih oblika i čovjeka je stvaranje na svoju sliku. Ne postoji i nije postojao čovjek koji nije bio sin Jednoga, što god on učinio imao je slobodnu volju...a time je preuzeo i odgovornost no to ga ne čini ništa manjim. Ostalo, što ti navodiš je zapravo svrstavanje na ljude i na životinje koje su slične ljudima i to samo na temelju nekakvog obračenja što smatram ne glupim nego i opasnim jer samo tražite hranu za svog idola. Orijentirati se samo na jednu knjigu je suludo i opasno kako za pojedinca tako i za mase te kako za tijelo tako i za duh.
2014-04-29
Frlj Frlj..tipično za tebe!
Tvrdio si da je svaki čovjek Božje djete jer je stvorenje Božje,,ako je to kriterij onda je Božje djete i Pavijan!
I ti,,sve nešto,,okolo trkeljaš!
Tvrdio si da je svaki čovjek Božje djete jer je stvorenje Božje,,ako je to kriterij onda je Božje djete i Pavijan!
2014-04-30
Patriot_1 wrote:Frlj Frlj..tipično za tebe!
Patriote, ovdje si opet pokazao da ne samo da pljuješ po Bibliji nego i da nemaš nikakvog ni teološkog ni filozofskog, a kamo li logičkog, razumnog i racionalnog znanja... nevjerojatno
2014-04-29
Pa jel ili nije?Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Frlj Frlj..tipično za tebe!
Patriote, ovdje si opet pokazao da ne samo da pljuješ po Bibliji nego i da nemaš nikakvog ni teološkog ni filozofskog, a kamo li logičkog, razumnog i racionalnog znanja... nevjerojatno
2014-04-30
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Uglavnom, čini mi se da je u Hrvatskoj priroda puno bolja od ljudi
» Jedina koja će biti kažnjena je liječnica koja je pomogla Gabrijelu?
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» STIGLI DETALJNI PODACI O OVOGODIŠNJOJ TURISTIČKOJ SEZONI Gosti su dolazili iz više od 70 država, evo koja je apsolutni broj 1, a koja je na začelju
» Jerbo sposobnost kritičkog mišljenja treba svoj djeci, i onoj koja nisu iz pobožnih obitelji i onoj koja jesu
» Jedina koja će biti kažnjena je liječnica koja je pomogla Gabrijelu?
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» STIGLI DETALJNI PODACI O OVOGODIŠNJOJ TURISTIČKOJ SEZONI Gosti su dolazili iz više od 70 država, evo koja je apsolutni broj 1, a koja je na začelju
» Jerbo sposobnost kritičkog mišljenja treba svoj djeci, i onoj koja nisu iz pobožnih obitelji i onoj koja jesu
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 6