Svećenik Luka Prcela (onaj koji je oprao Kolindu): Ja branim narod !
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Svećenik Luka Prcela (onaj koji je oprao Kolindu): Ja branim narod !
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/javio-se-onaj-svecenik-koji-je-napao-sve-koji-misle-da-je-ndh-bila-zlocinacka-kaze-da-ne-vidi-u-cemu-je-problem/
“Što je to toliko uznemirilo sve moguće ljude čitavoga svijeta? Zovu, viču, galame, a ja ni kriv ni dužan. Ja sam samo propovijedao evanđelje”, kazao je na početku razgovora za Hinu Luka Prcela. Na pitanje stoji li u evanđelju političko prozivanje predsjednice republike ili je to njegov osobni stav, odgovorio je kako ga nitko nema pravo udarati po obrazu i da ima pravo braniti svoje dostojanstvo.
“Ja branim dostojanstvo, ne samo svoje, nego dostojanstvo svoga naroda, svoje majke, oca, braće i sestara. Tako mene zove moj provincijal i pita me kako to danas ima veze sa ičim. Pa kako nema veze? Ima! To je izazov da govorim o stvarnosti. Mi moramo pratiti znakove vremena. Jer Bog je moj sišao na zemlju, među ljude. Provincijal nije slušao ni gledao propovijed, pa kako onda može išta govoriti”, izjavio je Prcela.
Po njegovim riječima, vjernici na misi danas su odlično reagirali i mnogi su mu dolazili čestitati. Kaže da je većina vjernika inače zadovoljna njegovim propovijedima zbog čega često doživljava njihove pozitivne komentare.
“To što se nađu neki koji su lijevo orijentirani i koji ne vide dalje dva prsta od nosa to je njihov problem. To nije moj problem. Ja znam i kada su neki vjernici, katolici i veliki Hrvati plakali za razbojnikom Titom”, dometnuo je.
Na činjenicu da se dio splitskih dominikanaca u današnjem razgovoru za Hinu nije složio s njegovim takvim “naukom Crkve”, L. Prcela je rekao da se ne slažu zato što je dobro govorio i zato što ljudima ne smetaju ljudske mane nego vrline.
Nastavio je i rekao da je tijekom mise isto tako kazao kako mu je drago i zahvaljuje dragom Bogu da su se stopostotni invalidi, koji su prosvjedovali u šatoru ispred Ministarstva branitelja, vratili u svoje kuće i što ga slušaju i gledaju ispred malih ekrana. Kazao je da su ti invalidi 550 dana bili izvan svojih kuća i da vrlo dobro zna kako im je bilo jer je i on sam bio u zatvoru tri godine, pa zna kako su se osjećali.
Za NDH je kazao kako smatra da je to bila “legalna i međunarodno priznata država, te jednako neovisna kao i ova današnja”.
Kada zatvarani mučenik ovako kaže, biće da Kolinda ipak nije skroz čista.
“Što je to toliko uznemirilo sve moguće ljude čitavoga svijeta? Zovu, viču, galame, a ja ni kriv ni dužan. Ja sam samo propovijedao evanđelje”, kazao je na početku razgovora za Hinu Luka Prcela. Na pitanje stoji li u evanđelju političko prozivanje predsjednice republike ili je to njegov osobni stav, odgovorio je kako ga nitko nema pravo udarati po obrazu i da ima pravo braniti svoje dostojanstvo.
“Ja branim dostojanstvo, ne samo svoje, nego dostojanstvo svoga naroda, svoje majke, oca, braće i sestara. Tako mene zove moj provincijal i pita me kako to danas ima veze sa ičim. Pa kako nema veze? Ima! To je izazov da govorim o stvarnosti. Mi moramo pratiti znakove vremena. Jer Bog je moj sišao na zemlju, među ljude. Provincijal nije slušao ni gledao propovijed, pa kako onda može išta govoriti”, izjavio je Prcela.
Vjernici su izvanredno reagirali
Po njegovim riječima, vjernici na misi danas su odlično reagirali i mnogi su mu dolazili čestitati. Kaže da je većina vjernika inače zadovoljna njegovim propovijedima zbog čega često doživljava njihove pozitivne komentare.
“To što se nađu neki koji su lijevo orijentirani i koji ne vide dalje dva prsta od nosa to je njihov problem. To nije moj problem. Ja znam i kada su neki vjernici, katolici i veliki Hrvati plakali za razbojnikom Titom”, dometnuo je.
Na činjenicu da se dio splitskih dominikanaca u današnjem razgovoru za Hinu nije složio s njegovim takvim “naukom Crkve”, L. Prcela je rekao da se ne slažu zato što je dobro govorio i zato što ljudima ne smetaju ljudske mane nego vrline.
Nastavio je i rekao da je tijekom mise isto tako kazao kako mu je drago i zahvaljuje dragom Bogu da su se stopostotni invalidi, koji su prosvjedovali u šatoru ispred Ministarstva branitelja, vratili u svoje kuće i što ga slušaju i gledaju ispred malih ekrana. Kazao je da su ti invalidi 550 dana bili izvan svojih kuća i da vrlo dobro zna kako im je bilo jer je i on sam bio u zatvoru tri godine, pa zna kako su se osjećali.
‘Bio sam u zatvoru jer sam govorio istinu’
Kao svećenik Luka Prcela je bio proganjan u prošlom totalitarnom režimu. “U zatvoru sam bio od 1983. do 1986. godine i to samo zato jer sam govorio istinu. Bio sam prvo zatvoren na Katalinića brigu u Splitu, pa potom u Makarskoj, te na kraju u Požegi”, rekao je.Za NDH je kazao kako smatra da je to bila “legalna i međunarodno priznata država, te jednako neovisna kao i ova današnja”.
Kada zatvarani mučenik ovako kaže, biće da Kolinda ipak nije skroz čista.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Re: Svećenik Luka Prcela (onaj koji je oprao Kolindu): Ja branim narod !
Hehehehe, uzalud su škropili i ured i nju, grešna duša je ostala.
Guest- Guest
Rusi Incku: Ne guraj BiH u NATO
Amerika i NATO su zlocinacke i imperijalisticke organizacije u službi americkog sotone.
Amerika i NATO su zlocinacke i imperijalisticke organizacije u službi americkog sotone.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Po ko zna koji put opet Crkva spašava narod, a za zahvalnost će joj opet uzeti Dalj i ostala imanja.RayMabus wrote:Rusi Incku: Ne guraj BiH u NATO
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Propade NATO širenje na istok. CG je zadnja koja će u to uć.
2014-04-11
Sve je super i sve je za pet ....oni ce nama da je ZDS fašisticki a ne domoljubni pozdrav a mi ćemo njima srozat postotak onih koji su za NATO tj da Hr bude u službi americkog imperijalističkog sotone a BiH je nemoguce primit ako je u Hr ogroman vecina protiv NATOa tj još moraju ulagat dodatne napore da javno mijenje poprave da im nebi i Hr izašla iz tog NATOa ....šta je malo nemoguće pored šibanja sa oltara od strane KC.
2014-04-11
Gledam jučer na TV kako se Dominikanci ograđuju od jadnog Luke.
Hrvatska dominikanska provincija priopćila je popodne da je propovijed koju je prior dominikanskoga samostana u Splitu o. Luka Prcela izrekao na misi njegovo osobno razmišljanje i nije stajalište dominikanske provincije.
Provincijal Anto Gavrić istaknuo je da je stajalište Hrvatske dominikanske provincije da se u propovijedima u crkvi tumači Božja riječ, poziva na pomirenje i zajedništvo te da oltar ne smije služiti za politička razračunavanja bilo koje vrste.
A jadan Luka!
Hrvatska dominikanska provincija priopćila je popodne da je propovijed koju je prior dominikanskoga samostana u Splitu o. Luka Prcela izrekao na misi njegovo osobno razmišljanje i nije stajalište dominikanske provincije.
Provincijal Anto Gavrić istaknuo je da je stajalište Hrvatske dominikanske provincije da se u propovijedima u crkvi tumači Božja riječ, poziva na pomirenje i zajedništvo te da oltar ne smije služiti za politička razračunavanja bilo koje vrste.
A jadan Luka!
Daaaaaaaaaaaaa .....malo se ograđuju al je duh pušten iz boce.
Tko to kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od '41. do '45.? Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki - objašnjavao je Prcela.
- Pa nismo mi bombardirali ni Dresden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica?
Tko to kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od '41. do '45.? Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki - objašnjavao je Prcela.
- Pa nismo mi bombardirali ni Dresden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica?
2014-04-11
Govori jadan Luka:
-"Što je to toliko uznemirilo sve moguće ljude čitavoga svijeta? Zovu, viču, galame, a ja ni kriv ni dužan. Ja sam samo propovijedao evanđelje"
-"Što je to toliko uznemirilo sve moguće ljude čitavoga svijeta? Zovu, viču, galame, a ja ni kriv ni dužan. Ja sam samo propovijedao evanđelje"
provocator wrote:Govori jadan Luka:
a da, sigurno je i u buksi bio ni kriv ni dužan
Guest- Guest
Ali nije bio nevoljen. Svi u zatvoru zavole balet.
Guest- Guest
sigurno ej nesto ukrao..ajde molim te...bio ej jer je previse govorio...mislim njegov stav i on odgovara za svoje stavove...Noor wrote:provocator wrote:Govori jadan Luka:
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:sigurno ej nesto ukrao..ajde molim te...bio ej jer je previse govorio...mislim njegov stav i on odgovara za svoje stavove...Noor wrote:provocator wrote:Govori jadan Luka:
pa da, baš ko i sada ....
Guest- Guest
U osnovi stoji što je rekao. Danas smo američki vazal, tad smo bili njemački. Tad smo imali Jasenovac, danas imamo peder-parade. A nitko nije pitao narod ni za jedno, ni za drugo.
Regoč wrote:U osnovi stoji što je rekao. Danas smo američki vazal, tad smo bili njemački. Tad smo imali Jasenovac, danas imamo peder-parade. A nitko nije pitao narod ni za jedno, ni za drugo.
Ero je odlučio u ime naroda.
Guest- Guest
Veoma glup pop, ali valjda računa sada su naši na vlasti, mogu srat šta 'oću u prijenosu na državnoj teve
2014-04-15
Neka sere, neka ide in live, bit će ljepši argumenti za bolji kreditni rejting države. Raste će kamate, a rast je bitan faktor u reformama.
Guest- Guest
On brani narod!
A u suštini I nije mnogo pogriješio. U stvari on zastupa onaj dio naroda koji je zaražen endehazijanerskom ieologijom I nostalgijom.
A koliko je takvih procentualno, ne znam. Ali svakako nije ih malo.
A u suštini I nije mnogo pogriješio. U stvari on zastupa onaj dio naroda koji je zaražen endehazijanerskom ieologijom I nostalgijom.
A koliko je takvih procentualno, ne znam. Ali svakako nije ih malo.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
pa ok, ako to to stav naroda, hrvatskog, nema problema.
sto u prevodu znaci, nayebacete !
sto u prevodu znaci, nayebacete !
Guest- Guest
udba wrote:Vjernici su izvanredno reagirali
Ne sumnjam da su vjernici Vjernici izvanredno reagirali, obzirom na stanje duha u današnjoj Hrvatskoj.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ''MILIJAN BRKIĆ OŠTRO PO MILANOVIĆU 'Ne smijemo dopustiti da pobijedi onaj koji nas dijeli, onaj koji je ostavio Hrvatsku na koljenima' ''
» PEREIRA: Svećenik koji je ušutkao one koji upozoravaju da Međugorje može biti opasno! Da, može…
» tko će dobiti rat? onaj koji bude bolje srat.
» Orban: najbolji emigrant je onaj koji ne dođe
» 'Onaj ko letuje u Hrvatskoj doprinosi normalizaciji stoletnog genocida koji traje'
» PEREIRA: Svećenik koji je ušutkao one koji upozoravaju da Međugorje može biti opasno! Da, može…
» tko će dobiti rat? onaj koji bude bolje srat.
» Orban: najbolji emigrant je onaj koji ne dođe
» 'Onaj ko letuje u Hrvatskoj doprinosi normalizaciji stoletnog genocida koji traje'
Page 1 of 3