Objavljujemo dokument iz jugokomunističkih arhiva koji potvrđuje dugo skrivanu činjenicu o Jasenovcu kao partizanskom logoru
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Objavljujemo dokument iz jugokomunističkih arhiva koji potvrđuje dugo skrivanu činjenicu o Jasenovcu kao partizanskom logoru
kic wrote:zabranjen je prisilni i obvezatni radUsne Stjepana Gnječa wrote:Ero wrote:Logor.kic wrote:logor, hotspot, zatvor, kaznionica lele.. uvijek ista priča ovdje..
Zatvor nije za "prisilni rad".
Da kažemo "gulag"...možda bi to za ono vrijeme bilo ispravniji naziv.
Zatvor je prisilni rad ima da radiš šta ti se naredi inače letiš u samicu. Danas se kazna prisilni rad zove rad za opće dobro. Danas gule krumpire evo neki ministar je prisilno khm... radio za opće dobro guljenje krumpira...
ustav rh, čl.23
Nije zabranjen. ili RH sudstvo krši ustav.
Guest- Guest
Re: Objavljujemo dokument iz jugokomunističkih arhiva koji potvrđuje dugo skrivanu činjenicu o Jasenovcu kao partizanskom logoru
Zasto je sitting bull baniran? što nitko od admina ne banira flame huškače Era BosančERA i njegovu ustašku trolčinu Kaju?
Guest- Guest
Jebote, to dvoje ustaških govnjara non stop gnoje i provociraju i kad im netko odgovori taj popuši ban. Stvarno objektivni Administratori da ga jebeš.
Guest- Guest
@ usne Stjep.. G=@provocator. tu cosa fai?Usne Stjepana Gnječa wrote:Jebote, to dvoje ustaških govnjara non stop gnoje i provociraju i kad im netko odgovori taj popuši ban. Stvarno objektivni Administratori da ga jebeš.
Tužibaba ,odi tipkat pritužbe.! Nema dvojbe Jasenovac je radio , kad rata više nije bilo.
2014-04-18
Hahahaha, još jedna krivotvorina preuzeta iz nekadašnjeg emigrantskog tiska. Pola stanovbništva u zatvorima a druga polovica valjda zatvorski čuvari.kaja_333 wrote:„Kroz naše zatvore je prošlo između 1945. i 1951. 3,777,776 zatvorenika, dok smo likvidirali 586,000 narodnih neprijatelja.”epikur37 wrote:Ero wrote:To tvrdi i dr Hase. Zašto toliko nervoze zbog tvrdnje da je logor radio do 1951'?epikur37 wrote:Ero wrote:Da'to ti ne sumnjaš u one dokumente gore?epikur37 wrote:Ero wrote:Je li vam Sedlar i dalje revizionist?epikur37 wrote:Ero e nek si im pokazao...
Pa revizionist jeste ali revizija nije zabranjena...ako to dobije težinu historiografskih dokaza i priznanje većine struke onda dobro.
Do tada, nije loše škicnuti ali sa zadrškom.
Da, sumnjam. Kaj je to zabranjeno!?
Kako rekoh težina argumenata i priznanje struke bez toga je to obična revizionistička inicijativa. Legitimna i u ok ali niš preko tog.
Da vjerujemo na riječ znanstveniku, dr Mesiću, kad tvrdi da je to laž?
Pa logor nije radio poslije 45-te.
to su vaše budalaštine, zatvor možda, kazneni zavod npr ali i to treba povijesna znanost složiti a ne nekakav hase handžar ;)
(Aleksandar Ranković, iz izvještaja u beogradskoj skupštini, Politika, Beograd, 1.veljače 1951., str.1)
Dakle partizanska jugoslavenska vojska je nakon rata imala 19 koncentracijskih logora , među najpoznatijima knicanin, gdje su sto pobili sto pomrlo od gladi, batina, bolesti 50 000 Njemaca iz hrvatske , Valpovo, Goli otok Itd.
E sad vi to možete nazvati zavod, možete i državni ured a i skautski kamp ali samo ime je nebitno
Jebo te patak, pa ja se pitam jeste li vi svjesni gluposti koje lupetate. Pogledaj malo tu brojku. Pa ovo samo debil može uzeti za ozbiljno, ali dobro, nivo neoustaškog debilizma teži u minus beskonačno.
Prije nekolko godina srpski Radikali baljezgali iste te gluposti pa išli neki ljudi u Arhive Politike u Begradu pa našli taj broj Politike. Smijurija.
Tako svako može da bubne nešto što je većini ljudi teško provjeriti I može konstruirati šta hoće.
Godine 1951 ako bi nešto izjavio u Skupštini FNRJ tadašnji minister unutrašnjih poslova , to bi bilo objavljeno u svim novinama I biltenima države a ne samo u Politici.na
Opet pravite kretene I budale od sebe.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
15 000 dnevno!!!Ero wrote:Ringo10 wrote:JA taman pomislio ovo senzacije kad ono ... kakvo razočaranje.epikur37 wrote:Ero wrote:To tvrdi i dr Hase. Zašto toliko nervoze zbog tvrdnje da je logor radio do 1951'?epikur37 wrote:Ero wrote:Da'to ti ne sumnjaš u one dokumente gore?epikur37 wrote:Ero wrote:Je li vam Sedlar i dalje revizionist?epikur37 wrote:Ero e nek si im pokazao...
Pa revizionist jeste ali revizija nije zabranjena...ako to dobije težinu historiografskih dokaza i priznanje većine struke onda dobro.
Kako rekoh težina argumenata i priznanje struke bez toga je to obična revizionistička inicijativa. Legitimna i u ok ali niš preko tog.
to su vaše budalaštine, zatvor možda, kazneni zavod npr ali i to treba povijesna znanost složiti a ne nekakav hase handžar ;)
I da u pravu si. Jedna stvar je ako0 je negdje bila neka kazniona makar privremeno, a drugo su logori smrti.
Da su ustaše u JAsenovacdovodile ljudepa makar I nedužne samo da rade, sve bi bilo drukčije.
Ali jebi ga, oni su baš previse zagrdili. A uspoređivati takve logore sa nekim loklitetima za prisilni rad na obnovi, to je perverzija.
Od Bleiburga dalje, na nekim mjestima se pobijalo i po 15.000 ljudi dnevno. Ovo nitko ne poriče.
E, sad, zar misliš da su svi "narodni neprijatelji" s Pavelićem sprašili preko granice?
Da, trebalo je zaostale na "prislni rad" u Jasenovac...Bogte, koje naivčine.
Jebo te patak, ovo je genijalno. PA gdje ti ove svoje nebuloze nalaziš da mi je znati.
Postoji popis međunarodnog Crvenog Križa u kojem pise da je snagama NOPa izručeno do kraja Svibnja-Maja 1945 nešto malo manje od 30 000 pripadnika kvislinških formacija svih vrsta I boja i svih nacija. MAlo pročitaj Tuđmanova Bespuća gdje on iznosi precizne podatke sa izvorima tih informacija.
2015-09-24
Ovaj nacista ovdje objavljuje slike ustaških zombija I glorificira ih. Ovo nije za baniranje ili šta.lobo1 wrote:@ usne Stjep.. G=@provocator. tu cosa fai?Usne Stjepana Gnječa wrote:Jebote, to dvoje ustaških govnjara non stop gnoje i provociraju i kad im netko odgovori taj popuši ban. Stvarno objektivni Administratori da ga jebeš.
Tužibaba ,odi tipkat pritužbe.! Nema dvojbe Jasenovac je radio , kad rata više nije bilo.
2015-09-24
Ustaški režim je bio zlo i o tome uopće ne bi trebalo više raspravljati,
jer je opće poznata stvar. Posljedice djelovanja toga režima osjećamo i danas.
Ovo sam napisao već puno puta i više neću ponavljati.
Mogu eventualno samo objasniti, ako kome nešto nije jasno.
A što mislim o onima koji su ubijali zarobljenike i civile i iste bacali u jame
i rudarske rovove , e o tome ću još pisati, jer se do danas prikrivalo mnogo toga.
Vidimo da je i Jasenovac bi knojevski gulag , o čemu smo doznali tek jučer...
Istina nam treba, sve se mora razjasniti i ništa ne smije biti zataškano.
jer je opće poznata stvar. Posljedice djelovanja toga režima osjećamo i danas.
Ovo sam napisao već puno puta i više neću ponavljati.
Mogu eventualno samo objasniti, ako kome nešto nije jasno.
A što mislim o onima koji su ubijali zarobljenike i civile i iste bacali u jame
i rudarske rovove , e o tome ću još pisati, jer se do danas prikrivalo mnogo toga.
Vidimo da je i Jasenovac bi knojevski gulag , o čemu smo doznali tek jučer...
Istina nam treba, sve se mora razjasniti i ništa ne smije biti zataškano.
Pričati koliko jučer da je u Jasenovcu bilo 700.000 žrtava, a danas soliti nekome pamet o Jasenovcu...e to mogu samo ljudi bez obraza i srama, da ne kažem neku težu riječ.
Takvima treba oduzeti pravo na javnu riječ...Pisanu i govornu.
To je najmanje što možemo učiniti za današnju generaciju.
Ringo10 wrote:15 000 dnevno!!!Ero wrote:Ringo10 wrote:JA taman pomislio ovo senzacije kad ono ... kakvo razočaranje.epikur37 wrote:Ero wrote:To tvrdi i dr Hase. Zašto toliko nervoze zbog tvrdnje da je logor radio do 1951'?epikur37 wrote:Ero wrote:Da'to ti ne sumnjaš u one dokumente gore?epikur37 wrote:Ero wrote:Je li vam Sedlar i dalje revizionist?epikur37 wrote:Ero e nek si im pokazao...
I da u pravu si. Jedna stvar je ako0 je negdje bila neka kazniona makar privremeno, a drugo su logori smrti.
Da su ustaše u JAsenovacdovodile ljudepa makar I nedužne samo da rade, sve bi bilo drukčije.
Ali jebi ga, oni su baš previse zagrdili. A uspoređivati takve logore sa nekim loklitetima za prisilni rad na obnovi, to je perverzija.
Od Bleiburga dalje, na nekim mjestima se pobijalo i po 15.000 ljudi dnevno. Ovo nitko ne poriče.
E, sad, zar misliš da su svi "narodni neprijatelji" s Pavelićem sprašili preko granice?
Da, trebalo je zaostale na "prislni rad" u Jasenovac...Bogte, koje naivčine.
Jebo te patak, ovo je genijalno. PA gdje ti ove svoje nebuloze nalaziš da mi je znati.
Postoji popis međunarodnog Crvenog Križa u kojem pise da je snagama NOPa izručeno do kraja Svibnja-Maja 1945 nešto malo manje od 30 000 pripadnika kvislinških formacija svih vrsta I boja i svih nacija. MAlo pročitaj Tuđmanova Bespuća gdje on iznosi precizne podatke sa izvorima tih informacija.
Roman Leljak: Nadam se da ćemo ove godine otvoriti rudnik Pečovnik u kojemu su kosti 12 tisuća Hrvata koje su pobili Titovi komunisti i partizani
Održali ste niz promocija svoje knjige Huda jama u Hrvatskoj i BiH na koju je publika odlično reagirala? Jeste li zadovoljni?
Moram reći da sam zadovoljan s predstavljanjima knjige po Hrvatskoj i BiH. Do sada je bilo 20-ak predstavljanja, posjeti su bile dosta dobri, veliko je zanimanje za temu, posebno oko filmova koji se vrte na tim predavanjima. Namjera mi je da problem Hude jame predstavim jer ga želim riješiti. Želim da žrtve koje su u Hudoj jami što prije nađu svoj grob, da budu pokopane.
Je li to s Hudom jamom danas nekako ispalo iz fokusa, za razliku od prije nekoliko godina kada se svijetu otkrilo što se ondje skriva?
Kada se 2009. jama otvorila, tada su svi svjetski mediji o tome pisali. Iste godine napravljen je ugovor između Hrvatske i Slovenije oko zajedničkoga rješavanja problema poslijeratnih stratišta, ali ostalo je samo na tome. Ništa se nije radilo.
Tko u tom smislu oteže, Hrvatska ili Slovenija? Kome nije u interesu riješiti ovaj problem?
Ne znam. U interesu nije ni jednoj ni drugoj strani. U Hrvatskoj se tada pojavio problem oko premijera Sanadera. U PečovnikHuda jama nije jedino stratište. Tu je i rudnik Pečovnik kod Celja, gdje je ubijeno oko 12 tisuća Hrvata. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti otvoriti Pečovnik. Naime, kod njega je sam ugljenokop na više od 60 metara zakopan i potrebno je nekoliko mjeseci rada, što znači mnogo novca.Sloveniji je na vlasti bio Borut Pahor, lijeva je opcije vodila politiku tako da se vjerojatno u tome pravcu ništa nije moglo riješiti. Danas imamo jednu drukčiju situaciju.
Postoji li mogućnost da se to sada riješi?
Riješilo se toliko da smo prošle godine, kada sam počeo s projektom Hude jame, u Austriji, Hrvatskoj i u Sloveniji osnovali Udrugu 'Huda jama'. Rezultat toga je da je prije deset dana Republika Slovenija donijela odluku da se ove godine Huda jama iskopa i da se sve žrtve pokopaju u grobnici u Mariboru. Znači, napredak je napravljen.
Na žalost, Huda jama nije jedino stratište. Tu je i rudnik Pečovnik kod Celja, gdje je ubijeno oko 12 tisuća Hrvata. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti otvoriti Pečovnik. Naime, kod njega je sam ugljenokop na više od 60 metara zakopan i potrebno je nekoliko mjeseci rada, što znači mnogo novca.
Jesu li Vlade obiju zemalja zainteresirane da to rješavaju?
Slovenija sigurno ne, dok iz Hrvatske nismo dobili nikakve signale bi li ju to zanimalo, odnosno da bismo to riješili. Danas teško vjerujem da ćemo s nekim privatnim sredstvima na taj način riješiti ovaj rudnik. Prije nego što riješimo Pečovnik, htjeli bismo otvoriti Matjaževu jamu kod Crngroba u blizini Škofje Loke, gdje je krajem svibnja 1945. likvidirano 250 djece StratišteSlovenija je najveće stratište Hrvata u cijeloj povijesti. Nikada nije bilo toliko stratišta, toliko grobova Hrvata kao što je u Sloveniji, gdje je zakopano preko 100 tisuća Hrvata, danas pokopanih u raznim rudnicima, na livadama, močvarnim područjima. Na žalost, nitko se za to ne brine.od 1 do 14 godina. Odlučili smo stoga da sav novac od prodaje knjige Huda jama ide za otvaranje te jame gdje su ubijena djeca.
Dakle Slovenija je golemo stratište Hrvata?
Slovenija je najveće stratište Hrvata u cijeloj povijesti. Nikada nije bilo toliko stratišta, toliko grobova Hrvata kao što je u Sloveniji, gdje je zakopano preko 100 tisuća Hrvata, danas pokopanih u raznim rudnicima, na livadama, močvarnim područjima. Na žalost, nitko se za to ne brine.
Jesu li tu veliki problem i hrvatske strukture u kojima se danas nalaze potomci onih koji su ta ubojstva i naručivali?
Iz ugovoru između dviju država 2009. godine proizlazi da to nije problem samo Slovenije nego i Hrvatske. Bilo bi potrebno da obje Vlade sjednu i taj problem zajedno riješe. Bojim se kako je između Slovenije i Hrvatske veći problem vala ili Piranski zaljev, žica, migranti, gospodarstvo, nego ove jame. Za Piranski bih zaljev donio rješenje u jednome danu, vrlo jednostavno. Na 50 bih godina zamrznuo taj problem i bilo bi sve u redu.
Radite i na novoj knjizi?
O svim stratištima Hrvata radim na knjizi 'Slovenija - najveće stratište Hrvata' u kojoj će biti popisana pojedinačno sva stratišta s približnim brojem žrtava. Radim na tome već 25 godina, pola svoga života. Planiramo već u rujnu da knjiga bude pripremljena i cilj mi je njome potaknuti nekoga da konačno riješi taj problem. Svaki čovjek zaslužuje grob, nadam se da smo u Sloveniji i u Hrvatskoj toliko pijetetni i civilizirani da ćemo te ljude uskoro i pokopati.
Svakodnevno mi stižu prijetnje
Gdje Vas više 'vole', u Hrvatskoj ili Sloveniji?
Nigdje. Imam problema u Sloveniji, u Hrvatskoj za sada ne. U Hrvatskoj o meni piše i govori samo desna opcija. U Sloveniji sam malo više poznat, bilo je prijetnji i kaznenih prijava, svega pomalo. Nije se ništa smirilo. Evo, i danas mi je stigla jedna prijetnja. Pitaju me bojim li se. Ne. Idem dalje, do kraja, koliko budem mogao.
Andrea Černivec
Hrvatski tjednik
Hrvatski tjednik
2014-04-18
Slabo je radio. Da sam bar ja bila ravnateljica, danas ne bi bilo ustaša.
Last edited by Eva on 27/4/2016, 08:55; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ero wrote:Evidentno je da je logor u Jasenovcu "radio" i nakon rata.
Zašto se tvrdnja da je postojao i nakon rata naziva "revizionizmom povijesti"?
Slabo je radio. Ne bi ni jedan ustaša preživo da je ravnatelj istog bio bar malo revniji djelatnik. Već su onda počela zabušavanja na radnom mjestu
Guest- Guest
Ero wrote:Pričati koliko jučer da je u Jasenovcu bilo 700.000 žrtava, a danas soliti nekome pamet o Jasenovcu...e to mogu samo ljudi bez obraza i srama, da ne kažem neku težu riječ.
Prošlo je tvoje vrijeme. Ostario, ishlapio i bez ovlasti.
Guest- Guest
Lobo, jesi li se družio sa Šešeljem u KPD Zenica? Kažu upućeni da obojica bili balerine u Labuđem jezeru.
Guest- Guest
To mi je jasno, nego čega ste se bojali da ste postojanje gulaga u Jasenovcu prikrivali?Eva wrote:Ero wrote:Evidentno je da je logor u Jasenovcu "radio" i nakon rata.
Zašto se tvrdnja da je postojao i nakon rata naziva "revizionizmom povijesti"?
Slabo je radio. Ne bi ni jedan ustaša preživo da je ravnatelj istog bio bar malo revniji djelatnik. Već su onda počela zabušavanja na radnom mjestu
Kome ste pripisali vaše žrtve? Zaebato pitanje, jelda?
Ni najmanje. Nit se koga bojim nit se kome pravdamo. Samo vraćamo dugove s kamatama. I još niste glavnicu ni načeli vraćat.
Guest- Guest
Lagali jeste, to morate priznati. Dr Hase, revizionist jedan, to sad ispravlja.Eva wrote:Ni najmanje. Nit se koga bojim nit se kome pravdamo. Samo vraćamo dugove s kamatama. I još niste glavnicu ni načeli vraćat.
Jesi li išla na doček Erdogana?
Ero wrote:Lagali jeste, to morate priznati. Dr Hase, revizionist jedan, to sad ispravlja.Eva wrote:Ni najmanje. Nit se koga bojim nit se kome pravdamo. Samo vraćamo dugove s kamatama. I još niste glavnicu ni načeli vraćat.
Ne, čuvam se za Putina u Sloveniji
Bit ćeš mi pratnja, nadam se
Guest- Guest
More i to, ali red je bio da si se išla poklonit Erdoganu. To ti ne mogu oprostit.Eva wrote:Ero wrote:Lagali jeste, to morate priznati. Dr Hase, revizionist jedan, to sad ispravlja.Eva wrote:Ni najmanje. Nit se koga bojim nit se kome pravdamo. Samo vraćamo dugove s kamatama. I još niste glavnicu ni načeli vraćat.
Ero wrote:More i to, ali red je bio da si se išla poklonit Erdoganu. To ti ne mogu oprostit.Eva wrote:Ero wrote:Lagali jeste, to morate priznati. Dr Hase, revizionist jedan, to sad ispravlja.Eva wrote:Ni najmanje. Nit se koga bojim nit se kome pravdamo. Samo vraćamo dugove s kamatama. I još niste glavnicu ni načeli vraćat.
Pa nisam Hrvatica da se klanjam Muji. To je Kolindin posel.
Guest- Guest
To ti je građanska dužnost nalagala. Ja ću se ići pokloniti Putinu, na primjer.Eva wrote:Ero wrote:More i to, ali red je bio da si se išla poklonit Erdoganu. To ti ne mogu oprostit.Eva wrote:Ero wrote:Lagali jeste, to morate priznati. Dr Hase, revizionist jedan, to sad ispravlja.Eva wrote:Ni najmanje. Nit se koga bojim nit se kome pravdamo. Samo vraćamo dugove s kamatama. I još niste glavnicu ni načeli vraćat.
Pa nisam Hrvatica da se klanjam Muji. To je Kolindin posel.
Ne moram baš znat šta se sve u pozadini valja. Imam povjerenje u moju vladu...
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Prvi objavljujemo dokument Udbe u kojem se predlaže ubojstvo Brune Bušića, a koji može biti presudan u suđenju Perkoviću i Mustaču
» Dokument CIA-e: U Jasenovcu je 1951. bilo zatočeno 3000 protivnika jugoslavenskog komunističkog režima
» Pod zastavom ISIL-a (foto): Objavljujemo spisak 76(81*) državljana BiH koji su poginuli u Siriji!
» Vatikanski arhivist: Nije pronađen ni jedan dokument koji bi doveo u pitanje djelovanje bl. Stepinca
» Talijanska vanjska politika prema Rusiji i tajni diplomatski dokument koji otkriva zabrinutost Washingtona
» Dokument CIA-e: U Jasenovcu je 1951. bilo zatočeno 3000 protivnika jugoslavenskog komunističkog režima
» Pod zastavom ISIL-a (foto): Objavljujemo spisak 76(81*) državljana BiH koji su poginuli u Siriji!
» Vatikanski arhivist: Nije pronađen ni jedan dokument koji bi doveo u pitanje djelovanje bl. Stepinca
» Talijanska vanjska politika prema Rusiji i tajni diplomatski dokument koji otkriva zabrinutost Washingtona
Page 5 of 9