ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ponižavanje Hrvatica (blagajnica) u režiji moćnog Todorića

Page 7 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Ponižavanje Hrvatica (blagajnica) u režiji moćnog Todorića - Page 7 Empty Re: Ponižavanje Hrvatica (blagajnica) u režiji moćnog Todorića

Post by Sora Wed 20 Apr - 18:36

Blaženi SOCIJSLIZAM.
Radnici su bili zaštićeni od mobinga. Dapače tada nismo ni znali za tu rijec. Imali su prsvo sudjelovanja u sve ORGANE UPRAVLJANJA JER SE RADILO O SAMOUORAVLJANJU . I pri tome sudjelovali u sam procesima upravljanja, planiranja, zapošljavanja i raspodjele . Teoretski jer je u praksi bilo svega, od birokracije do manipulacije. Ali bogati milijun svjetlosnih godina od ovog kapitalističkog izrabljivanja i ponižavanja. RASPON PLACA JE BIO 1: 6 te ni najviši menadžment nije imao ovakve sulude place i bonuse. Ni za rijec BONUS se nije znalo. Navodno je to bila uravnilovka ali se zaboravlja na druge oblike nagrađivanja npr medalje Itd

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Ponižavanje Hrvatica (blagajnica) u režiji moćnog Todorića - Page 7 Empty Re: Ponižavanje Hrvatica (blagajnica) u režiji moćnog Todorića

Post by frakcija Wed 20 Apr - 18:38

Hehe, da socijelizam. Sad sam se sjetila prodavačica u Jadra. Imate lii..?..Nema! Nema ništa, aj ća, pusti me na miru, živčana sam danas.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by marcellus Wed 20 Apr - 18:39

Sora wrote:Blaženi SOCIJSLIZAM.
Radnici su bili zaštićeni od mobinga. Dapače tada nismo ni znali za tu rijec

je... šef te tamo nije mog jebat ne? A da ne govorimo da je plaća kasnila šest mjeseci i isplaćivala se u auto gumama i cementu...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Wed 20 Apr - 18:40

marcellus wrote:
NickAok2865549 wrote:
Gle travka. 
a je to je hommage travi. 
Overdose? 

marcellus wrote:A koji je tebi trole bio nick na starom forumu? Travulje nema pe' šes' godina... znači nisi baš novi... 
Übertrolle, tebe nitko ne može nadmašiti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 20 Apr - 18:40

n_razbojnik wrote:
RayMabus wrote:
n_razbojnik wrote:
Tako već da, s time da je čišćenje radnog mjesta ono nešto normalno, osim ako nemaš vanjsku službu koja to radi za tebe
Dragi u opisu posla blagajnika mora bit točno navedeno šta i kako a ne ono : održavanje okoliša čistim = teški fizički poslovi lopatarenja snijega okolo.

Pa šta onda da ti netko istovari deset tona olova ispred vrata ?

Očeš i to dizat ?
Oćeš, i to po zakonu ciglu olova ne težu od 8 kila (mislim da je toliko propisano za žene starije od 40) , u protivnom imaš zakonsko pravo reći puši kurac i diži sam...doduše u nekom paralelnom Apsurdistanu gdje bi ti to i prošlo
Ne spadam u taj personal koji će dramatizirati oko svake sitnice.

Nedavno sam imao raspravu koju sam riješio u manje od tri sekunde.

Glavni direktor je mora doć i ono ja kažem NE i objasnim zašto i on istipka na list papira naredbu i dole se potpiše i da meni jednu i ja je stavim u auto a jednu stavi na zid.

Pajdo to nije moj posao a ako želiš da ti ga radim NAPIŠI TO NAPISMENO I POTPIŠI SE I TI I OVAJ DRUGI ISPOD TEBE.

NIje stvar u nićemu osim šta oću da se to zna kad već oćeš da radim nešto šta nije moj posao a odgovoran je.

Doduše riječ je o ciframa ono do 300 i nešto tisuča kuna pa je malo i razumljivo zašto sam digao buku i oču to napismeno s potpisom.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sora Wed 20 Apr - 18:42

RADNE ORGANIZACIJE SU BILE U FUNKCIJI CJELOKUPNIH POTREBA RADNIKA : od kulture do zdravstva. Vece forme su imale sve : dom zdravlja , zubara, ginekologa ..)) nisu ... Onda knjižnicu , pozornicu za priredbe, bazen , dvoranu za vježbanje , dječji vrtić , KUHINJU I BLAGOVAONICU ..ITD
Pa smjenu od 8 sati i pri tom se pazilo na opterećenje posebno osjetljivih skupina : zena, invalida Itd ...
Radnici su svako toliko preko kolektivnih organa upravljanja obavještavani o razvojnim planovima i drugo. Recimo postojali su SIZOVI ZA ODMOR INREKREACIJU RADNIKA i to po profesijama ... Te su isli na more u SVOJA ODMATALISTA ITD I BLA BLA
ČITAM VAS .
PLAČEM . MALO .

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora Wed 20 Apr - 18:44

frakcija wrote:Hehe, da socijelizam. Sad sam se sjetila prodavačica u Jadra. Imate lii..?..Nema! Nema ništa, aj ća, pusti me na miru, živčana sam danas.
A danas nije živčana
. Ne smije na bolovanje jrbote .
Kipi iz nje bijes

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest Wed 20 Apr - 18:46

Radnici su bili zaštićeni od mobinga. Dapače tada nismo ni znali za tu rijec. Imali su prsvo sudjelovanja u sve ORGANE UPRAVLJANJA JER SE RADILO O SAMOUORAVLJANJU .
kurac su bili zaštićeni od mobinga, dapače u dosta stvari je bilo gore nego danas..

nedaj bože da si u socijalizmu da se nisi svidio lokalnom partijskom uhljebu recimo šefu smjene.. mogao si se pozdraviti sa karijerom bez obzira što radio, i ovaj te je guzio 40godina, i 40godina ti namjerno daje najprljavije poslove.. i nemaš mogućnosti naći neki drugi posao..

a ovo o samoupravljanju su žestoke pizdarije, kakvo jebeno samoupravljanje.. partija je izvlačila lovu i adio, možeš misliti kako je radnik sa 3 zuba čitao bilancu firme i upravljao cheers njemu bi zažmirili da može ukrasti komad bakra ili vreću cementa ili jogurt(ovisi di je radio) a direktori i ekipa izvlačili ogromne pare
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 20 Apr - 18:46

frakcija wrote:aj ća, pusti me na miru, živčana sam danas.
Jesi na aparatima?  :O
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora Wed 20 Apr - 18:47

frakcija wrote:Hehe, da socijelizam. Sad sam se sjetila prodavačica u Jadra. Imate lii..?..Nema! Nema ništa, aj ća, pusti me na miru, živčana sam danas.
I samo mi ne seri da ima vide robe .
Koliko vidim ima vise second hsndova .
Tih uopce nije bilo insocijslizma
Samo za tehničku robu .
I jebe mi se kaj ima tristodeset pet vrsta kruha kad ga se bojim jesti jer ima u njemu crne boje. Lošeg brašna , tvrd je sutradanda gađaš marcelka s njim razbio bi mu bulju
Itd :cry

2014-04-29

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 20 Apr - 18:50

Po meni te dvi babe šta lopatare su trebale rodit ono troje četvero djece , bavit se s time , kužina , odgoj djece i to , neki poticaj od države dobit a ne tu loaptarit u poznim godinama ka največe seljačice.

AL šta ću im ja ....emanicpaciju su tražile pa eto im je.

Tko nema u glavi ima među nogama.

lol!

Last edited by RayMabus on Wed 20 Apr - 18:51; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sora Wed 20 Apr - 18:50

preko_vode_do_slobode wrote:
Radnici su bili zaštićeni od mobinga. Dapače tada nismo ni znali za tu rijec. Imali su prsvo sudjelovanja u sve ORGANE UPRAVLJANJA JER SE RADILO O SAMOUORAVLJANJU .
kurac su bili zaštićeni od mobinga, dapače u dosta stvari je bilo gore nego danas..

nedaj bože da si u socijalizmu da se nisi svidio lokalnom partijskom uhljebu recimo šefu smjene.. mogao si se pozdraviti sa karijerom bez obzira što radio, i ovaj te je guzio 40godina, i 40godina ti namjerno daje najprljavije poslove.. i nemaš mogućnosti naći neki drugi posao..

a ovo o samoupravljanju su žestoke pizdarije, kakvo jebeno samoupravljanje.. partija je izvlačila lovu i adio, možeš misliti kako je radnik sa 3 zuba čitao bilancu firme i upravljao cheers  njemu bi zažmirili da može ukrasti komad bakra ili vreću cementa ili jogurt(ovisi di je radio) a direktori i ekipa izvlačili ogromne pare

E ti si lose sanjao ? JEO LUDE GLJIVE ,
Nisam nikad lagala ovdje .
Svečano pišem je istina a ne nagađanje
Samoupravljsnje su dosli Japanci kod nas proučavati
A partijski uhljebi nisu bili protv radnika jer je to bila sSLUZBENA POLITKA

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest Wed 20 Apr - 18:53

Sora wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:

a ovo o samoupravljanju su žestoke pizdarije, kakvo jebeno samoupravljanje.. partija je izvlačila lovu i adio, možeš misliti kako je radnik sa 3 zuba čitao bilancu firme i upravljao cheers  njemu bi zažmirili da može ukrasti komad bakra ili vreću cementa ili jogurt(ovisi di je radio) a direktori i ekipa izvlačili ogromne pare

E ti si lose sanjao ? JEO LUDE GLJIVE ,
Nisam nikad lagala ovdje .
Svečano pišem je istina a ne nagađanje
Samoupravljsnje su dosli Japanci kod nas proučavati
A partijski uhljebi nisu bili protv radnika jer je to bila sSLUZBENA POLITKA

ma kakvi.. meni igrom slučaja hrpa susjeda i rodbine radila u splitskom škveru, i drugim socijalističkim firmama, pa su mi pričali što je sve bilo od toga samoupravljanja i kao "svi su bili sretni sa svakim"..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija Wed 20 Apr - 18:54

Sora wrote:
I samo mi ne seri da ima vide robe .
Koliko vidim ima vise second hsndova .
Tih uopce nije bilo insocijslizma
Samo za tehničku robu .
I jebe mi se kaj ima tristodeset pet vrsta kruha kad ga se bojim jesti jer ima u njemu  crne boje. Lošeg brašna , tvrd je sutradanda gađaš marcelka s njim razbio bi mu bulju
Itd :cry
Zašto mi govoriš ružne riječi? Te su prodavačice imale i gard i personality. Jednom su svo povrće potrošile na JNA vojnike. Jednom zatvorile dućan i pisale pismo - pjesmu mojoj majci u bolnici, koja je bila tek jedna od mušterija, a njima bila velikan. Zašto bi itko žalio nekoga tko dopušta da ga se lomi? Ustajte vi zemaljsko roblje!
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 20 Apr - 18:54

Samoupravljanje je super ....ono državna firma , siguran posao dok država ne propadne , sjediš , drkaš kuraz , malo kradeš iz firme , preživljavaš .......dobro je to bilo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 20 Apr - 18:57

Ja sam i dan danas na samoupravljanju ....na neki naćin ....malo drukčija šema al ok ....nikome šteta ....jućer 150 kuna a prekjućer 180 kuna ....uz dnevnicu na papiru .....a hebi ga ....druže snađi se.

Tko ne krade il nema neku šemu da zavrti šta sa strane na Balkanu ne preživljava ...male su plače.

A nije ovo Njemačka jbte
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 20 Apr - 18:59

provocator wrote:Na otvaranje ove teme ponukao me korisnik regoč koji pljuje po blagajnicama. To odmah želim naglasiti.
Krivo naglašavaš, ja ne pljujem po blagajnicama. Svaki dan sam u Konzumu i te su cure i tete itekako vriedne.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 20 Apr - 19:02

Regoč wrote:
provocator wrote:Na otvaranje ove teme ponukao me korisnik regoč koji pljuje po blagajnicama. To odmah želim naglasiti.
Krivo naglašavaš, ja ne pljujem po blagajnicama. Svaki dan sam u Konzumu i te su cure i tete itekako vriedne.
Znaš ti onaj vic : došla žena na Dolac pa gleda pa pita babu pošto ovo pošto ono i sve joj je skupo pa kaže babi  Ajme šta vam je to skupo a baba će : Nije to skupo nego si se ti loše udala.

lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 20 Apr - 19:03

Eva wrote:Regoč je inače odrasel u gulagu, Staljinov unuk u najmanju ruku, ili Hitlerovo čedo.  Onu bakicu u Osijeku, da je bil na mjestu onog murjaka, on bi upucal kad mu ni štela stat. Tak da mene njegovi komentari niš ne čude. Samo se nadam da nije sposoban za nošenje oružja i da radi neki beznačajn referentski posel. Inače, najebali su svi koji s njim dođu u doticaj.
Regoč je posve normalno rastao i odrastao pa ima dozvolu za oružje. Moji komentari su moje viđenje stvarih o kojima raspravljamo i ne zasnivaju se na omalovažavanju bilo koga. E, sad, tko gnoji protiv mene i moje zemlje, nije ni zaslužio drugo nego metak, a na forumu to znači oštar komentar. Pa se ti rugaj braniteljima i ismijavaj Bleiburg.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 20 Apr - 19:08

Ja sam protiv toga da žene rade. Ja bi to zakonom zabranija. Sve poslove koji nisu striktno vezani za odgoj djece i to. Skočila bi cijena rada muškima a muškima ne možeš popovat kad dignu štrajkt.

Te žene su problem svima ....iskorištavaju ih poslodavci da smanje cijenu rada i lome sindikate jer žene se uvik povinu , ono djeca doma ovo ono pa se pokuni i preda.

Same su krive pa ih ni netriba žalit.

Idu mi na pičkin živac ono jer onda ova će radit sve pa mora sad i ja ....ajde u kuraz lipo.

Last edited by RayMabus on Wed 20 Apr - 19:09; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by kaya Wed 20 Apr - 19:08

Pa doduše juga je imala odličnu zaštitu prava radnika. Jedino istočna Njemačka je imala bolju. To se ne moze uspoređivati sa radničkim pravima u kapitalizmu a posebno u divljem kapitalizmu. Otkaz dobiju jer pojedu snitu pršuta a sto je u jugi bilo nemoguce. Ali dres na kockice svakako nije jedan od tih terora.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics