Denkverbot
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: Denkverbot
ostavi se toga, to je pregled kompletne povijesti filozofije, pogubit ćeš se.mativka wrote:Previše informacija za početak, pa to za sada više sliči na neku skriptu za polaganje ispita :)aben wrote:ne zun kako će joj bilješke pomoći kad je ta knjiga zapravo knjiga bilježaka:)
ma ne će te sputavati nego usmjeravati. aj nojdi mi link za taj film!
Treba popamtiti silne filozofe od početka i njihove ideje i zamisli (a, detaljna sam) :)
Bila je jedna rečenica koja kaže kao da filozofija (po mojoj interpretaciji), ne uči već potiče na razmišljanje...Tako nekako...nisu mi pri ruci bilješke...
A, evo, izgleda da je bio na tv-u ali trenutno ga ne mogu naći...ali barem skica kako izgleda..
http://tvprofil.net/show/6859/sofies-verden
jo više ni obične knijge ne skriptirun, rečenice ke ti ostavu otisak na duši- ostavu ih, i iako ih evenčuli zaburaviš, princip ostaje i uvika ga buduća situacija more aktivirati.
a filmić...bezveze, neki za dicu:)
aben- Posts : 35492
2014-04-16
pa ok, al format je malo neozbiljan...kic wrote:pa nekad mi treba da pratim radnju jednostavno, jedan dan čitam, pa par dana ne čitam..aben wrote:i zoč vodiš bilješke za stripove? i koja je to finta, odrasli čovik ki čito stripove? u filmovima vas uvika prikazuju ka dorks.
ima ddobrih stripova, svaki ima svoj vizualni štih koji je zanimljiv, zašto ljudi čitaju knjige? iz istog razloga po meni, da provedu vrijeme s nečim što će ih zaokupiti..
jesi ti štreber? jesu ti se rugali i zajebavali te u srednjoj?
2014-04-16
Pa to sam i pomislila, jer puno toga mi je ostalo iz srednje škole, pa onda uvijek negdje naletiš na nešto, ali onako da samouvjereno baratam s činjenicama, pojmovima - ne. (zato sam ovaj put ozbiljno shvatila, ipak si ti bivši profesor :))aben wrote:jo više ni obične knijge ne skriptirun, rečenice ke ti ostavu otisak na duši- ostavu ih, i iako ih evenčuli zaburaviš, princip ostaje i uvika ga buduća situacija more aktivirati.mativka wrote:aben wrote:ostavi se toga, to je pregled kompletne povijesti filozofije, pogubit ćeš se.
Da, od svega pročitanog sjećam se po rečenice, dvije. Jedna knjiga me potakla da malo proučim Tagoru jer mi se svidio neki citat o sjenkama....I, svidio mi se :)
Ali, zanimljivo je to, da me sada pitaš, opet bih nešto muljala po svom :)
Što se tiče filmića bitne su postavke u glavi :)
Možda je u tome poanta, na kraju od svega imaš svoju knjigu...
Guest- Guest
ma dobro, većina ljudi tako reagira "knjiga svetinja"mativka wrote:Aaaaaaaaa, za mene je grijeh šaranje o knjigama!kic wrote:mativka wrote:kic wrote:mativka wrote:kic wrote:mativka wrote:kic wrote:ja podržavam i šaranje sa strane, glosse..http://ex-iskon.forumcroatian.com/t957p40-chat-room#38484
Inače imam neke poremećaje da volim imati sve uredno....Bilješke, i sve....Na ovo bih totalno poludjela :)
ali eto, samo da predložim jedan mentalni pomak..
jo nis dečko nego muškarac, zapanti tomativka wrote:A vidiš ja bih sada u stan jer su manje režije i manje se radi :Daben wrote:mativka wrote:aben wrote:izreso sun na betonskom smetlištu, bi ponosan na urbane mitove koji su se uglavnom ticali avantura uličnih bandi, iz visokoga gljedo na seljake, sažaljeva se na ljude ki živu u kućami... a unda, ka sun se otrezni, sa van zavidin...
Uostalom, dečko si, normalno je to u mladosti za vas. Moja najljepša sjećanja, mirisi, sve je vezano uz selo, prašinu, dječju igru. Poslijepodnevno spavanje kada bi me baka stavila na spavanje u toplo ljeto i kada nikoga od djece ne bi bilo na prašnjavom putu vezano je uz kokoši i pijetla :) Onako sam uvijek pomišljala, kada bi me prenuli iz sna, jesu li se i ostala djeca probudila da nastavimo igru :)
Po mom mišljenju, svi gradovi su više sela nazvanih gradom. Jel kada pogledaš i u velikim gradovima, život je vezan za određeni kvart (kada si dijete) samo s tim da je ljepota djetinjstva uskraćena u tim dijelovima, tj. selima grada. Kako odrastaš, dakako da grad pruža više mogućnosti, no opet, danas je sve tako dobro povezano da , ne znam....
dušo, stanovi su ti krletke. tu se nemo ča za činiti; zoto ljudi gnjilu po gostionicama, izmišljaju glupe aktivnosti, idu na umjetne izlete, bauljaju po šoping centrima...
puno ljudi na jedom mestu otvaro nevjerojatne mogućnosti, specjaliziro poslove i brusi vještine ke je dun danas teško i opisati nekomu sa sela. ali sve te usluge pojedinac more dobiti (i prvenstveno mislin na operaciju srca i kupnju hiltice i sl., a nikako na knjižnicu, muzej, kafiće i sl.) i ako je udaljen nekoliko minuti is autun, i živi u prirodi, niskoj gustoći populacije i sa životinjami..
2014-04-16
format je zapravo najstariji čovjeku poznat.. pećinske slike? inače je vojska istraživala i skužila da se poruke najbolje prenose preko kombinacije slike i riječi - a to je strip u svojoj biti..aben wrote:pa ok, al format je malo neozbiljan...kic wrote:pa nekad mi treba da pratim radnju jednostavno, jedan dan čitam, pa par dana ne čitam..aben wrote:i zoč vodiš bilješke za stripove? i koja je to finta, odrasli čovik ki čito stripove? u filmovima vas uvika prikazuju ka dorks.
ima ddobrih stripova, svaki ima svoj vizualni štih koji je zanimljiv, zašto ljudi čitaju knjige? iz istog razloga po meni, da provedu vrijeme s nečim što će ih zaokupiti..
zajebavalo se svakoga, ali bio sam oke nogometaš pa samo vratiš na terenu krampom :)
Ne zbog toga, neke bih s guštom poslije pokidala :) Nego me dekoncentrira škrabanje. Uvijek sam si sama pisala skripte jer nisam mogla podnijeti tuđi rukopis, škrabotine, silne boje, kao što sam navela: poremećaj :)kic wrote:mativka wrote:kic wrote:mativka wrote:kic wrote:mativka wrote:kic wrote:mativka wrote:kic wrote:ma dobro, većina ljudi tako reagira "knjiga svetinja"
ali eto, samo da predložim jedan mentalni pomak..
Ali na samoj knjizi, meni to djeluje kao da me netko tetovira bez moje dozvole :)
Guest- Guest
kako misliš bivši?mativka wrote:Pa to sam i pomislila, jer puno toga mi je ostalo iz srednje škole, pa onda uvijek negdje naletiš na nešto, ali onako da samouvjereno baratam s činjenicama, pojmovima - ne. (zato sam ovaj put ozbiljno shvatila, ipak si ti bivši profesor :))aben wrote:jo više ni obične knijge ne skriptirun, rečenice ke ti ostavu otisak na duši- ostavu ih, i iako ih evenčuli zaburaviš, princip ostaje i uvika ga buduća situacija more aktivirati.mativka wrote:aben wrote:ostavi se toga, to je pregled kompletne povijesti filozofije, pogubit ćeš se.
Da, od svega pročitanog sjećam se po rečenice, dvije. Jedna knjiga me potakla da malo proučim Tagoru jer mi se svidio neki citat o sjenkama....I, svidio mi se :)
racionalisti kožu da znanje ni u nami, nego u knjigami, i zoto svi muljamo kad nas se nešto pito- osim ako imoš konkretnu temu koju obradiš- putem knjig, jelte
i kože se Zagoru, a ne Tagoru,
pitoj kica, un čito stripove..
2014-04-16
spasi te je šport:)kic wrote:format je zapravo najstariji čovjeku poznat.. pećinske slike? inače je vojska istraživala i skužila da se poruke najbolje prenose preko kombinacije slike i riječi - a to je strip u svojoj biti..aben wrote:pa ok, al format je malo neozbiljan...kic wrote:pa nekad mi treba da pratim radnju jednostavno, jedan dan čitam, pa par dana ne čitam..aben wrote:i zoč vodiš bilješke za stripove? i koja je to finta, odrasli čovik ki čito stripove? u filmovima vas uvika prikazuju ka dorks.
zajebavalo se svakoga, ali bio sam oke nogometaš pa samo vratiš na terenu krampom :)
hm, vojska? jo mislin nika nis prečito nijedun strip kako bog zapovido- ili bi samo gljedo slike, ili samo čito tekst:)
2014-04-16
shvaćam to za odvraćanje pažnje, ali to su tvoje bilješke, i kad nakon izvjesnog vremena ponovno uzmeš to listati, možda i nakon godina, dogodi se trenutak da ti bude jako zanimljivo kako si tad gledao na neki odnos..mativka wrote:Ne zbog toga, neke bih s guštom poslije pokidala :) Nego me dekoncentrira škrabanje. Uvijek sam si sama pisala skripte jer nisam mogla podnijeti tuđi rukopis, škrabotine, silne boje, kao što sam navela: poremećaj :)
Ali na samoj knjizi, meni to djeluje kao da me netko tetovira bez moje dozvole :)
npr tad si se potpuno prepoznala u ljubavnom dijalogu, i vidjela si svu težinu odluke jedne strane, a godinama poslije će ti biti: mah, u stvari je bila samo sebičan/na kuja :)
mativka wrote: kao da me netko tetovira bez moje dozvole :)
opa, imoš razvijin libertarijanski koncept self-ownershipa!
2014-04-16
Meni je sve to isto :) Bio si dečko, sada si muškarac :)aben wrote:mativka wrote:aben wrote:mativka wrote:aben wrote:jo nis dečko nego muškarac, zapanti to
dušo, stanovi su ti krletke. tu se nemo ča za činiti; zoto ljudi gnjilu po gostionicama, izmišljaju glupe aktivnosti, idu na umjetne izlete, bauljaju po šoping centrima...puno ljudi na jedom mestu otvaro nevjerojatne mogućnosti, specjaliziro poslove i brusi vještine ke je dun danas teško i opisati nekomu sa sela. ali sve te usluge pojedinac more dobiti (i prvenstveno mislin na operaciju srca i kupnju hiltice i sl., a nikako na knjižnicu, muzej, kafiće i sl.) i ako je udaljen nekoliko minuti is autun, i živi u prirodi, niskoj gustoći populacije i sa životinjami..
Pa, pa, moram biti iskrena, ne živim na selu iako možda i je s obzirom na druge gradove. Ali rado se izjašnjavam seljankom s obzirom na "građane i građanke" oko mene.
Nikada nisam živjela u stanu, iako on nosi svoje prednosti u smislu manje potrošnje. Dakako da to vuče za sobom i manji komfort. Kuća jako puno treba novaca, ulaganja ili po onoj narodnoj: kuća treba slugu, a ne gospodara.
No, kako sam gledala i ovih dana na tv-u, manjim mjestima uskraćuju osnovno, a to je hitna pomoć. Kao da srce osobe ili osoba iz manje sredine su manje vrijedna...
Guest- Guest
Hahahhahaha, a, bleso jedna! :)aben wrote:kako misliš bivši?mativka wrote:Pa to sam i pomislila, jer puno toga mi je ostalo iz srednje škole, pa onda uvijek negdje naletiš na nešto, ali onako da samouvjereno baratam s činjenicama, pojmovima - ne. (zato sam ovaj put ozbiljno shvatila, ipak si ti bivši profesor :))aben wrote:jo više ni obične knijge ne skriptirun, rečenice ke ti ostavu otisak na duši- ostavu ih, i iako ih evenčuli zaburaviš, princip ostaje i uvika ga buduća situacija more aktivirati.mativka wrote:aben wrote:ostavi se toga, to je pregled kompletne povijesti filozofije, pogubit ćeš se.
racionalisti kožu da znanje ni u nami, nego u knjigami, i zoto svi muljamo kad nas se nešto pito- osim ako imoš konkretnu temu koju obradiš- putem knjig, jelte
i kože se Zagoru, a ne Tagoru,
pitoj kica, un čito stripove..
Pa rekao si da si radio kao profesor...no nisi nastavio rečenicu, ono jednom :) Ma, racionalisti su na dnevnoj bazi :D
Guest- Guest
pentagon još u 80im..aben wrote:spasi te je šport:)kic wrote:format je zapravo najstariji čovjeku poznat.. pećinske slike? inače je vojska istraživala i skužila da se poruke najbolje prenose preko kombinacije slike i riječi - a to je strip u svojoj biti..aben wrote:pa ok, al format je malo neozbiljan...kic wrote:pa nekad mi treba da pratim radnju jednostavno, jedan dan čitam, pa par dana ne čitam..aben wrote:i zoč vodiš bilješke za stripove? i koja je to finta, odrasli čovik ki čito stripove? u filmovima vas uvika prikazuju ka dorks.
hm, vojska? jo mislin nika nis prečito nijedun strip kako bog zapovido- ili bi samo gljedo slike, ili samo čito tekst:)
Imam svoj neki raspored, naslova, podnaslova i ostalog..poglavlja. Uvijek si volim razdvajati stvari i nekako ih sistematizirati. Dam si duplo posla ali mi je uvijek bilo na korist.kic wrote:mativka wrote:shvaćam to za odvraćanje pažnje, ali to su tvoje bilješke, i kad nakon izvjesnog vremena ponovno uzmeš to listati, možda i nakon godina, dogodi se trenutak da ti bude jako zanimljivo kako si tad gledao na neki odnos..
npr tad si se potpuno prepoznala u ljubavnom dijalogu, i vidjela si svu težinu odluke jedne strane, a godinama poslije će ti biti: mah, u stvari je bila samo sebičan/na kuja :)
Kakvi ljubavni dijalozi?! :) Nema toga kod mene :) I nikada nikoga ne smtram kujom ili kujanom jer, za interakciju je uvijek potrebno dvoje, u ekstremnim slučajevima i više :D
Guest- Guest
mativka wrote:
Meni je sve to isto :) Bio si dečko, sada si muškarac :)
Pa, pa, moram biti iskrena, ne živim na selu iako možda i je s obzirom na druge gradove. Ali rado se izjašnjavam seljankom s obzirom na "građane i građanke" oko mene.
Nikada nisam živjela u stanu, iako on nosi svoje prednosti u smislu manje potrošnje. Dakako da to vuče za sobom i manji komfort. Kuća jako puno treba novaca, ulaganja ili po onoj narodnoj: kuća treba slugu, a ne gospodara.
No, kako sam gledala i ovih dana na tv-u, manjim mjestima uskraćuju osnovno, a to je hitna pomoć. Kao da srce osobe ili osoba iz manje sredine su manje vrijedna...
je, ali nika ni dobro da te se doživljava ko dečka, ni u prošlosti, jer je to ko kad ti neka žena reče da si joj prijatelj..kastrirajuće iskustvo
jo danaska gljedun na komfort upravo krez služenje kući, i zemlji i blogu. jo ne zun nišće na svitu ča bi bilo važnjije od toga.
hitna pomoć nije "osnovno". normalno da selo od deset stanovnika ne će imati kbc, bogati. svi ljudi ki živu uza more znaju da moru poplivati, ki živu na planini da ih more zamesti i tako dalje, i nikome normalnome ne more pasti na pamet da išće osnovnu zaštitu od nevere. mi znomo koliko nan je putovati do hitne, i to je rizik ki svaki moro preuzeti no se.(normalno, ovo se ne odnosi na bogate, ki imo šoldov neka imo i hitnu)
2014-04-16
Ako išta na ovom svijetu posjedujem, to sam onda Ja sama sebi. A, što je s vlasništvom?! :Daben wrote:mativka wrote: kao da me netko tetovira bez moje dozvole :)
Guest- Guest
mativka wrote:
Hahahhahaha, a, bleso jedna! :)
Pa rekao si da si radio kao profesor...no nisi nastavio rečenicu, ono jednom :) Ma, racionalisti su na dnevnoj bazi :D
aa, e
nis profesor odovna, ali me ljudi tako zovu, pa sun poče i sun verovati u to:(
2014-04-16
or, do you?mativka wrote:Ako išta na ovom svijetu posjedujem, to sam onda Ja sama sebi. A, što je s vlasništvom?! :Daben wrote:mativka wrote: kao da me netko tetovira bez moje dozvole :)
jel smiš prodati svoj bubrig?
2014-04-16
ti pišeš knjigu o knjizi, kod mene je kaos..mativka wrote:Imam svoj neki raspored, naslova, podnaslova i ostalog..poglavlja. Uvijek si volim razdvajati stvari i nekako ih sistematizirati. Dam si duplo posla ali mi je uvijek bilo na korist.kic wrote:mativka wrote:shvaćam to za odvraćanje pažnje, ali to su tvoje bilješke, i kad nakon izvjesnog vremena ponovno uzmeš to listati, možda i nakon godina, dogodi se trenutak da ti bude jako zanimljivo kako si tad gledao na neki odnos..
Kakvi ljubavni dijalozi?! :) Nema toga kod mene :) I nikada nikoga ne smtram kujom ili kujanom jer, za interakciju je uvijek potrebno dvoje, u ekstremnim slučajevima i više :D
ti ko Oprah, za razvod je uvijek potrebno dvoje... a kad ono jedno tuče drugo, šta je ovo drugo krivo? :^^
Pa, to je dobro, jer te razumije i prihvaća kao osobu od početka. Mislim, da...Ili?!aben wrote:mativka wrote:je, ali nika ni dobro da te se doživljava ko dečka, ni u prošlosti, jer je to ko kad ti neka žena reče da si joj prijatelj..kastrirajuće iskustvo
jo danaska gljedun na komfort upravo krez služenje kući, i zemlji i blogu. jo ne zun nišće na svitu ča bi bilo važnjije od toga.
hitna pomoć nije "osnovno". normalno da selo od deset stanovnika ne će imati kbc, bogati. svi ljudi ki živu uza more znaju da moru poplivati, ki živu na planini da ih more zamesti i tako dalje, i nikome normalnome ne more pasti na pamet da išće osnovnu zaštitu od nevere. mi znomo koliko nan je putovati do hitne, i to je rizik ki svaki moro preuzeti no se.(normalno, ovo se ne odnosi na bogate, ki imo šoldov neka imo i hitnu)
Kakvom blogu? Imaš blog? Onom blogu u današnjem smislu ili nekom za kojeg ja ne znam smisao...ili?!
A, bogati, zato postoje travarice :D
Ma, gdje si ti to, pustinjski čovječe?! (imam neki osjećaj da ću te zbilja početi zamišljati poput muškarca koji je nekada bio dječak s toljagom od djetinjstva u ruci :D)
Guest- Guest
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Page 31 of 50