ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 12 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 9/4/2016, 01:49

mativka wrote:Ja sam osoba Ž, osoba ženskog spola, koja živi u društvu u kojem živi, obitelji u kojoj živi, osoba sam Ž. To je nekako Borgovski rečeno :D

Niti jedna nacija u kojoj je bubam 80% katolika, i ostalih, i onih ne ostalih :), s prvim dojmom, ona je osoba Ž.

Ono što me buni kod tebe je činjenica da si u potpisu naveo da imaš ženu :)
jel ti piješ dok ovo pišeš?

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 09:41

Ma jok! Al sad bih mogla :D

Moja završna misao bila je o moralu, pravilima koja nisu jednaka za sve. To su ona nepisana u društvu usvojena. Već u startu, budući da sam žensko na moj moral se gleda drugačije. A i nedavno si pisao da su žene i crnci potplaćeni :D Tako da se to odnosi i na druge stvari.
Možda se nisam dovoljno dobro izrazila jer sam već bila preumorna.

Ono što si napisao da te boli neka stvar za određena pravila, a tiču se nevjere i ostalih ponašanja, ograničenja, nisam tako shvatila. Zato sam i spomenula potpis jer si s njim, postavio određena pravila ponašanja. To kao što kršćani nose križ oko vrata :)

Uglavnom, istina je da je moral osobna stvar pojedinca, no društvo je to u kojem su uvriježena određena i nepisana pravila ponašanja. No isto tako društvo je to koje je sklono olakom osuđivanju, a pri tome žene uglavnom puno lošije prolaze.

Čini mi se da bi ti mogao popiti koju, malo za opuštanje :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 9/4/2016, 14:11

mativka wrote:Ma jok! Al sad bih mogla :D

Moja završna misao bila je o moralu, pravilima koja nisu jednaka za sve. To su ona nepisana u društvu usvojena. Već u startu, budući da sam žensko na moj moral se gleda drugačije. A i nedavno si pisao da su žene i crnci potplaćeni :D Tako da se to odnosi i na druge stvari.
Možda se nisam dovoljno dobro izrazila jer sam već bila preumorna.

Ono što si napisao da te boli neka stvar za određena pravila, a tiču se nevjere i ostalih ponašanja, ograničenja, nisam tako shvatila. Zato sam i spomenula potpis jer si s njim, postavio određena pravila ponašanja. To kao što kršćani nose križ oko vrata :)

Uglavnom, istina je da je moral osobna stvar pojedinca, no društvo je to u kojem su uvriježena određena i nepisana pravila ponašanja. No isto tako društvo je to koje je sklono olakom osuđivanju, a pri tome žene uglavnom puno lošije prolaze.

Čini mi se da bi ti mogao popiti koju, malo za opuštanje :D
jepeta te ne razumin nojbolje,
poanta ni ulaziti u moralni kodeks pojedinca, nego ustvrditi da su svi kodeksi prihvatljivi. u slučaju kolizije dvo kodeksa, prvenstvo imo onaj negativni, ki ne troži nišće ekstra od drugih.https://en.wikipedia.org/wiki/Negative_and_positive_rights

to znoči da ako tvoj kodeks dopušćo odlazak na kurbe, a meni moj ne dopušćo, sve je ok.
ako moj kodeks tebi ne dopušćo da ti ideš na kurbe, well, tough luck.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 22:47

A niti ja tebe počesto ne razumijem ali zbog toga ne mislim da nešto nije u redu s tobom, već pokušavam razumijeti rečeno :)

Ti si govorio o kodeksima i ja to razumijem ali isto tako sam željela reći da je jedan dominantan, a to je onaj državni, društveni. Kada sam sinoć napisala onu rečenicu mislila sam na ovo:
a) Ja sam osoba Ž -  na sve one kućice ispred M ili Ž pri ispunjavanju različitih institucionalnih formulara koje se križaju 
b) osoba ženskog spola - pri tome sam mislila na širu društvenu zajednicu i poimanje mene u njoj
c)  koja živi u društvu u kojem živi - u kojem su bitne te razlike
d) obitelji u kojoj živi - koja odgaja na način da kao ženska osoba sam drugačija od muških tj. obveze su mi drugačije

S drugom rečenicom sam željela reći da smo katoličko društvo u kojem je poimanje općeg morala dominantno, općeprihvaćeno i dakako licemjerno.
Većina u društvu nije na tom stupnju razvoja da razmišlja na način na koji ti ili netko drugi razmišlja. Još uvijek je naglasak na koletivnoj, naučenoj svijesti bez dovoljno volje, hrabrosti, preispitivanja vlastite (u konačnici i to bi bio na neki način grijeh) :)

Većina stvari o kojoj progovaraš stoji, no ja sam od onih koji gledaju pravo stanje stvari i svjesna sam da je društvo milijunima svjetlosnih godina udaljeno od takvog razmišljanja. Ponekad djelujem nerazumljiva jer u jednu rečenicu strpam jako puno svojih nerečenih i nedorečenih misli.

Malo prije sam pročitala ovaj članak na prethodni tvoj post: https://libertarijanskasocijacija.wordpress.com/2014/10/04/sta-su-to-negativna-i-pozitivna-sloboda-i-zasto-je-to-vazno-da-znamo/

:)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 9/4/2016, 23:05

ali nis jo reko da ništo ni u redu istobun (ako uopće jes) jer te ne razumin. jo ću ti to reći tek kad skužin ča govoriš.

ne razumin zoč mi govoriš o svojoj ženskosti i implikacijama. pa ča da si žinska?

jo ne volin govoriti o stupnjevima svijesti, to mi se uvika čini ko poligon za istresivanje ega i osjećaja više vridnosti. zoto se uvika vraćun na osnovno, konkretno i svakidašnje, na

'Civilization is the process of setting man free from men.'

bogati, taj iz tvog linka
ispravno definira kako pozitivna sloboda znoči ugnjetavanje, a unda zaključi da je pozitivna sloboda važna za sve nas?! 
koliko daleko će ljudi ići da opravdaju svoje tamničare, pa to je čudo.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 9/4/2016, 23:10

razvalili ste mi temu ko bilder kutiju jaja..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben 9/4/2016, 23:17

tobi wrote:razvalili ste mi temu ko bilder kutiju jaja..
a inako ti ni funkcionirala,
bila je neživa

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 23:29

aben wrote:ali nis jo reko da ništo ni u redu istobun (ako uopće jes) jer te ne razumin. jo ću ti to reći tek kad skužin ča govoriš.

ne razumin zoč mi govoriš o svojoj ženskosti i implikacijama. pa ča da si žinska?

jo ne volin govoriti o stupnjevima svijesti, to mi se uvika čini ko poligon za istresivanje ega i osjećaja više vridnosti. zoto se uvika vraćun na osnovno, konkretno i svakidašnje, na

'Civilization is the process of setting man free from men.'

bogati, taj iz tvog linka
ispravno definira kako pozitivna sloboda znoči ugnjetavanje, a unda zaključi da je pozitivna sloboda važna za sve nas?! 
koliko daleko će ljudi ići da opravdaju svoje tamničare, pa to je čudo.
Hahahahhaha, pa vidiš i sam da nas većina izbjegava (admini opominju) što dovodi do samo jednog zaključka :)

Razlika je u mojoj ženskoj danoj specifikaciji :D Tvoj primjer, recimo za odlazak u kurbe, je ok za muške...čak i društveno prihvatljivo ponašanje, a ja jadna bih za to morala u drugu državu :D

Ja sam opet od onih koji su svjesni i prihvatili su stupnjeve svijesti. To je ona priča o mom plavom ormariću, a neki dan sam pročitala da plava boja znači prošlost u razmišljanjima :) Uostalom, svijest je toliko širok pojam da se ne radi o ormariću već oramarini. Dakako, ona za mene predstavlja osobno razmišljanje, ne kao poligon za istresivanje ega....mislim, opet je možda u pitanju M-Ž razmišljanje :D

Pa kao što sam ti negdje napisala, postoji različitih struja unutar tvoje filozofije :) Ali, ja se nisam nigdje našla..Ako malo bolje pogledaš, sve je to onako....isto kao što sam negdje napisala poput vrtuljka u luna-parku....poletiš-uživaš, i onda povratak na zemlju :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 23:31

aben wrote:
tobi wrote:razvalili ste mi temu ko bilder kutiju jaja..
a inako ti ni funkcionirala,
bila je neživa
To je ta zahvalost :))))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 9/4/2016, 23:35

aben ima svoju ideologiju, mativka voli biti neshvacena, i za muske kurbe ne moras ici vano vec kupis patike nekom mladom sportasu, a nekad ni to..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 23:43

tobi wrote:aben ima svoju ideologiju, mativka voli biti neshvacena, i za muske kurbe ne moras ici vano vec kupis patike nekom mladom sportasu, a nekad ni to..
A ti imaš svoje " dane" :) Neki dan sam s posla škicnula na forum i vidjela da si bio u bedu, poželjela napisati nešto utješno, no, moja savjest me spriječila jer nekako mislim da nije u redu u tijeku radnog vremena išta raditi što nije vezano uz posao koji obavljam. No, ovim sam ti željela reći nisi sam :))))

Nemam ni sebi za patike, a kamoli da nekome kupujem :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 9/4/2016, 23:44

tobi wrote:aben ima svoju ideologiju, mativka voli biti neshvacena, i za muske kurbe ne moras ici vano vec kupis patike nekom mladom sportasu, a nekad ni to..
i meni se tako čini,

bolje to nego da je problem u mon razumjevanju:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 23:46

DEČKI?! :)

Problem je u Vašem mozgu, tko Vam je kriv što su Vam tako dane postavke :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 9/4/2016, 23:47

mativka wrote:
A ti imaš svoje " dane" :) Neki dan sam s posla škicnula na forum i vidjela da si bio u bedu, poželjela napisati nešto utješno, no, moja savjest me spriječila jer nekako mislim da nije u redu u tijeku radnog vremena išta raditi što nije vezano uz posao koji obavljam. No, ovim sam ti željela reći nisi sam :))))

evo vidiš, ti tribaš biti suosjećajna, pomagati ljudima da se dobro osjećaju, a ne se spominjati stupnja svijesti, tih ezekijelovih mesijanskih koncepata.

ti budi žena i rodi ča žene rodu, njeguj, a jo ću biti muški i roditi sve ostalo.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 9/4/2016, 23:51

bio sam na jednom rodjendanu prije nekog sitnog vremena, i jedan profesor kojem sam pomagao jer je stalno brkao neke engleske pojmove veli pred svima: ti izgledas ka tuzno bice, mislim si- jebem ti mater, ali stvarno je glupo ako takav dojam ostavljam :D jer mislim da sam pun pozitivnog razmisljanja, ali to izgleda ili lose procijenjujem ili ne znam pokazati, prije ovo prvo, ja drugima uzimam a ni ja nemam runnerice patike.. pasmater glupu :^^
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 23:52

aben wrote:
mativka wrote:

evo vidiš, ti tribaš biti suosjećajna, pomagati ljudima da se dobro osjećaju, a ne se spominjati stupnja svijesti, tih ezekijelovih mesijanskih koncepata.

ti budi žena i rodi ča žene rodu, njeguj, a jo ću biti muški i roditi sve ostalo.
To su upravo te ladice u plavom ormariću :) Vadiš ih po potrebi jer u svakoj je ponešto. Postoji i ladica na kojoj piše muški poslovi :D (koja je dakako moja ladica) :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 9/4/2016, 23:54

aben wrote:
mativka wrote:
tobi wrote:vo vidiš, ti tribaš biti suosjećajna, pomagati ljudima da se dobro osjećaju, a ne se spominjati stupnja svijesti, tih ezekijelovih mesijanskih koncepata.

slazm se, dobro je ovo izvela, well  played..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 9/4/2016, 23:54

tobi wrote:bio sam na jednom rodjendanu prije nekog sitnog vremena, i jedan profesor kojem sam pomagao jer je stalno brkao neke engleske pojmove veli pred svima: ti izgledas ka tuzno bice, mislim si- jebem ti mater, ali stvarno je glupo ako takav dojam ostavljam :D jer mislim da sam pun pozitivnog razmisljanja, ali to izgleda ili lose procijenjujem ili ne znam pokazati, prije ovo prvo, ja drugima uzimam a ni ja nemam runnerice patike.. pasmater glupu :^^
opet su mi se raspali športi, a za misec mi je veteranski turnir,

kupi ih i meni

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 9/4/2016, 23:54

tobi wrote:bio sam na jednom rodjendanu prije nekog sitnog vremena, i jedan profesor kojem sam pomagao jer je stalno brkao neke engleske pojmove veli pred svima: ti izgledas ka tuzno bice, mislim si- jebem ti mater, ali stvarno je glupo ako takav dojam ostavljam :D jer mislim da sam pun pozitivnog razmisljanja, ali to izgleda ili lose procijenjujem ili ne znam pokazati, prije ovo prvo, ja drugima uzimam a ni ja nemam runnerice patike.. pasmater glupu :^^
Reći ću ti ja: Loše procjenjuješ :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 9/4/2016, 23:55

mativka wrote:
To su upravo te ladice u plavom ormariću :) Vadiš ih po potrebi jer u svakoj je ponešto. Postoji i ladica na kojoj piše muški poslovi :D (koja je dakako moja ladica) :)
a ča bi tribo, praviti se da ne zun ča je u koj škatuli?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 9/4/2016, 23:56

mativka me opet spustila, a maloprije feel god dala, karusel zivi..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next