ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas

Page 13 of 28 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 20 ... 28  Next

Go down

Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas - Page 13 Empty Re: Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas

Post by Ucka 29/3/2016, 19:46

deda na aparatima wrote:
gargamel0101 wrote:
deda na aparatima wrote:
gargamel0101 wrote:
A zašto ne?
Zato što je podjela rada osnova svake civilizacije i moderne ekonomije. Ako želite sve raditi sami onda se možete vratiti natrag u kameno doba.
Pa da evo nas u kamenom dobu jer je Epikur sam napravio onaj krevetić sa kojim se hvalio na prošlom forumu, a tim činom je izbio kruh iz ruku majstoru. Čak se hvalio da sam izvodi radove oko kuće. Ikea je puna namještaja uradi sam. Prije godinu dana sam sam okrečio stan, a nisam zvao soboslikara i još nismo u kamenom dobu. Deda nisu komplicirani poslovi za koje ti treba diploma prometnog fakulteta da bi vozio taksi.

Znači tebe za tvoj rad treba platiti, jer tvoj rad vrijedi, a soboslikara za njegov rad ne treba platiti jer to može svatko napraviti...

E pa i većina tvog programerskog rada se može automatizirati, vidjet ćeš za koju godinu :)

Treba vam svima udariti negativne kamate na štednju i na novac koji leži na računu, pa da vidimo odna svu tu vašu mudrost štednje i škrtosti.

Nije u pitanju skrtost, vec samo kontrola novaca koji se tesko zaradjuju. Danasnj privatnici (soboslikari, elektricari, stolari ,ziari...) si daju za pravo da podizu svoje cijene radova u beskonanost. Prosjecna placa u Hrvatskoj je oko 4500 kuna za 22 radna dana, a za jedno hebeno farbanje stana isto toliko za ruke trazi i soboslikar koji taj stan zavrsi u 3- 4 dana.Nekada je bio zakon KOLIKO MATERIJAL TOLIKO RUKE, a danas je to duplo ili cak troduplo. Hebate ko da farbaju Sikstinsku kapelu.

Ucka

2016-02-15

Back to top Go down

Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas - Page 13 Empty Re: Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas

Post by gargamel0101 29/3/2016, 19:49

kaja_333 wrote:Glupost, skrtarenje. Možes u bijelo pofarbati i to je to. Ako ipak hoćeš nešto ljepše, i neku boju, bar na jednom zidu ili kombinaciju, ili tapete djelomično ili bilo sto sto je stosno to ipak treba platiti i pozvati " pravoga".
To je točno, moja stara je prije tri godine zvala soboslikara i još uvijek nema potrebe da ga zove. Čovjek je jednostavno napravio posao kako spada. Međutim većina ljudi će biti zadovoljna sa prosječni i ispodprosječnim u stvarima koje nisu od životne važnosti i takve poslove će većinom raditi sami. 

Ja znam sigurno da neću sam glumiti odvjetnika u sudnici, nego ću angažirati odvjetnika/cu, jer je to jednostavno prekompleksan posao za mene (godine učenja).
gargamel0101
gargamel0101

2015-07-23

Back to top Go down

Post by epikur37 29/3/2016, 19:49

kaja_333 wrote:Glupost, skrtarenje. Možes u bijelo pofarbati i to je to. Ako ipak hoćeš nešto ljepše, i neku boju, bar na jednom zidu ili kombinaciju, ili tapete djelomično ili bilo sto sto je stosno to ipak treba platiti i pozvati " pravoga".

glupost, meni ženska u baumaxu besplatno strojno iznijansirala boju uz malo mog šarma jel...........5000 kn sve a  fiorma tražila 21000
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Kermit 29/3/2016, 20:05

kaja_333 wrote:A ako nekom fali komunističko uređenje , pa ima komunizma u još par država. Ali čudno nitko ne ide tamo nego u Irsku, Australiju, Njemačku , kako to?!
Mene više čudi što danas više ljudi bježi nego ikad, jedino za vrijeme Turaka je možda bilo isto
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 29/3/2016, 20:11

deda na aparatima wrote:
gargamel0101 wrote:
A zašto ne?
Zato što je podjela rada osnova svake civilizacije i moderne ekonomije. Ako želite sve raditi sami onda se možete vratiti natrag u kameno doba.
Deda pa nema dobrih majstora, nekad su majstori bile osobe koje bi sada išle na fakultete, danas u mjastore idu većinom oni koji duvaju lepak i pali su 3 puta 6 osnovne
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Ucka 29/3/2016, 20:16

asilovski wrote:
kaja_333 wrote:A ako nekom fali komunističko uređenje , pa ima komunizma u još par država. Ali čudno nitko ne ide tamo nego u Irsku, Australiju, Njemačku , kako to?!
Mene više čudi što danas više ljudi bježi nego ikad, jedino za vrijeme Turaka je možda bilo isto

Bjezalo se  i za vrijeme Tita. Kada je Tito otvorio granice u periodu od pet godinia iselilo je oko pola miliona ljudi.
Ucka
Ucka

Male
2016-02-15

Back to top Go down

Post by Guest 29/3/2016, 20:18

asilovski wrote:
deda na aparatima wrote:
gargamel0101 wrote:
A zašto ne?
Deda pa nema dobrih majstora, nekad su majstori bile osobe koje bi sada išle na fakultete, danas u mjastore idu većinom oni koji duvaju lepak i pali su 3 puta 6 osnovne
točno to..

danas točno to na zanate u srednjoj školi upisuje ekipa koja nije sposobna naučiti tablicu množenja kroz 8 razreda osnovne..

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 29/3/2016, 20:21

epikur37 wrote:

glupost, meni ženska u baumaxu besplatno strojno iznijansirala boju uz malo mog šarma jel...........5000 kn sve a  fiorma tražila 21000
drugim rijecima
povukao si novac od poreznih uplata gradjana a onda ga nisi vratio u sustav
dakle izravni krivac za trenutno ekonomsko stanje
eto samo da znas :)
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by aben 29/3/2016, 20:23

deda na aparatima wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:sranje je što u Hrvatskoj i nije baš kapitalizam. Kod nas je sustav gdje opet sve ide preko države, i veze sa državom(HDZom ili SDPom) bez veze sa državom ne možeš niti danas obrisati guzicu(kao nekada bez veze sa KPJ)
a kako ti to zamišljaš ekonomiju bez javnog sektora, tj da postoji samo privatni sektor?

dedalose,nisi mi odgovori, a reko si da je jednostavno,

jel mmt funkcionira ako umisto doktora i učitelja u javni sektor inauguriramo svećenike i kladioničare?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:08

kaja_333 wrote:Joj meni su tako super ti likovi koji namještaj farbaju  sami, sami pituraju, sami ogradu rade, sami dizajn interijera isto, sve sami. Jest doduše da to izgleda kao da pofarbale mačke i sve se malo ljulja al nema veze:)

Plocice keramicke ti nikad nece lepo staviti, kao ti ako ih stavljas ili gletovanje zidova.

Hoblovanje i lakiranje parketa, nije lepo usisao prasinu posle hoblovanja, jednu garnituru laka ukrao, nije valjkom presao, vec cetkom, vide se tragovi.

OK, ne mozes da hoblujes parket i lakiras, jer nemas masinu, ali bi bolje bilo da mozes.

Vodovodne cevi takodje, ugradi za 2 sata plasticne cevi, 350 eura, kasnije vidis mokru mrlju na zidu, curi negde.

Taj glupi posao mozes i sam da uradis.

Daleko da ti drugi odrade uvek bolje.

Mojima odneo neke kozne jastuke od garniture da zameni dugmad tapetar.

Tarzan stegao kao za bananu, dugmad pokidala kozu na vise mesta.

Majstori su ti haos, zato je pozeljno da sto vise znas sam da odradis te stvari.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:16

Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas - Page 13 2257110
[url=http://www.airliners.net/search/photo.search?placesearch=Adelaide - International %28ADL %2F ypad%29&distinct_entry=true]More[/url]: Adelaide - International (ADL / YPAD)
[url=http://www.airliners.net/search/photo.search?countrysearch=Australia - South australia&distinct_entry=true]More[/url]: Australia - South Australia, February 21, 1988

OH-LHA (cn 47956/181) Photograph taken by son David Tanner. This DC-10 was leased by JAT from Finnair between April 1987 and October 1988 and was a fairly frequent visitor to Adelaide.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:18

Fabrika nicega.

Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas - Page 13 2257110

[url=http://www.airliners.net/search/photo.search?placesearch=Adelaide - International %28ADL %2F]More[/url]: Adelaide - International (ADL / YPAD)
[url=http://www.airliners.net/search/photo.search?countrysearch=Australia - South]More[/url]: Australia - South Australia, February 21, 1988
OH-LHA (cn 47956/181) Photograph taken by son David Tanner. This DC-10 was leased by JAT from Finnair between April 1987 and October 1988 and was a fairly frequent visitor to Adelaide.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:19

Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by debotoijusto 29/3/2016, 23:20

Serbinho-3 wrote:
kaja_333 wrote:Joj meni su tako super ti likovi koji namještaj farbaju  sami, sami pituraju, sami ogradu rade, sami dizajn interijera isto, sve sami. Jest doduše da to izgleda kao da pofarbale mačke i sve se malo ljulja al nema veze:)

Plocice keramicke ti nikad nece lepo staviti, kao ti ako ih stavljas ili gletovanje zidova.

Hoblovanje i lakiranje parketa, nije lepo usisao prasinu posle hoblovanja, jednu garnituru laka ukrao, nije valjkom presao, vec cetkom, vide se tragovi.

OK, ne mozes da hoblujes parket i lakiras, jer nemas masinu, ali bi bolje bilo da mozes.

Vodovodne cevi takodje, ugradi za 2 sata plasticne cevi, 350 eura, kasnije vidis mokru mrlju na zidu, curi negde.

Taj glupi posao mozes i sam da uradis.

Daleko da ti drugi odrade uvek bolje.

Mojima odneo neke kozne jastuke od garniture da zameni dugmad tapetar.

Tarzan stegao kao za bananu, dugmad pokidala kozu na vise mesta.

Majstori su ti haos, zato je pozeljno da sto vise znas sam da odradis te stvari.

1. zaposlen si i ovo sve sto si nabrojio nemas vremena radit
2. ako ti ne kupujes usluge na trzistu nema tko kupovati tvoje , umjesto svi vrte novac imas svi nemaju novac
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by L'âme 29/3/2016, 23:33

asilovski wrote:
mozes se nastavit cudit,no nisi bas u pravu..naime,prije nije bilo interneta,statistika,mobitela..bile su glasine,predaje..konkretno,ja imam 10%obitelji u RH..svi iselili prije 91.
;-)

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:35

Vreme jeste problem, ali racunaj da je majstor ugovorio na vise mesta posao i onda svuda po malo svraca da izgleda prisutan a realno nije nigde.
Onda moras i zbog njega uzeti odmor, jer ti svraca tako.
Usluge i novac, ima istine, dok i ovde Italijani sami menjaju ulje, kocnice, onda majstor ostane cist i bez para.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:38

Unikatni Titov Douglas DC-6
22 Apr 2013 | Zrakoplovi

Unikatni Titov Douglas DC-6, izgrađen davne 1958. godine, je jedan on najnovijih primjeraka u kolekciji Flying Bulls-a. Ovaj avion je, sa svojom nevjerovatnom historijom, prije nekoliko godina napustio restauracijsko postrojenje u Salzburgu. Njegova sama veličina, nedvojbeni retro-dizajn i luksuzni interijer čina ga bez sumnje krunskim draguljom kolekcije Hangara 7 na aerodromu u Salzburgu. Zahvaljujući najviše svojoj historiji, avion je poznat u avijatičarskim krugovima širom svijeta.

Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas - Page 13 YU-AFB
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by aben 29/3/2016, 23:39

debotoijusto wrote:

2. ako ti ne kupujes usluge na trzistu nema tko kupovati tvoje , umjesto svi vrte novac imas svi nemaju novac
krivo.
ako ti ne kupuješ predmetne usluge to znoči da

1. si bogatiji za vridnost usluge
2. da usluga nije važna i triba propasti.

obje točke su proširive i na jednu i na drugu stronu, napr 1., komparativna prednost govori da ako je tvoja osnovna aktivnost produktivnija, u strogon financijskon smislu si izgubi, ali financijska važnost vrlo brzo izgubi na važnosti ako je riječ o drvenom konju koji činiš za svoju molu hći.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:40

Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas - Page 13 YU-AFB1
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by aben 29/3/2016, 23:41

jel ovo s avijonima imo poantu?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 29/3/2016, 23:47

Ponedeljak

JU530 Zagreb-Beograd-NewYork 0950
JU522 Beograd-Zagreb-Čikago 1035
JU580 Beograd-Dubai-Singapore-
Melbourne-Sydney 2345

Utorak

JU504 Beograd-Zagreb-NewYork 1040
JU576 Beograd-Ljubljana-Cleveland-
Detroit 0925
JU560 Beograd-Zagreb-Montreal-
Toronto 1325

Sreda

JU520 Zagreb-Beograd-Čikago-
Los Angelos 0710
JU530 Zagreb-Beograd-NewYork 0925
JU470 Beograd-Dubai-Bangkok 2315

Četvrtak

JU530 Zagreb-Beograd-NewYork 1010
JU522 Beograd-Zagreb-Čikago 1035
JU560 Beograd-Zagreb-Montreal-
Toronto 1325
JU590 Beograd-Dubai-Kuala Lumpur
Singapore-Dubai-Beograd 2345

Petak

JU578 Beograd-Zagreb-Cleveland-
Detroit 1420
JU580 Beograd-Dubai-Singapore-
Melbourne-Sydney 2345

Subota

JU520 Zagreb-Beograd-Čikago-
Los Angelos 0710
JU538 Dubrovnik-Beograd-NewYork 1045
JU562 Beograd-Zagreb-Montreal-
Toronto 1425

Nedelja

JU522 Beograd-Zagreb-Čikago 1340
JU492 Beograd-Dubai-Calcutta-
Peking 2015

Beograd-Zagreb-Pittsburg-Detroit
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 28 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 20 ... 28  Next

Back to top

- Similar topics