Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas
Page 8 of 28
Page 8 of 28 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 18 ... 28
Re: Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas
Loše je to što se palamudi da je jugoslavija bila raj i da se u njoj super živjelo. Realnost je bila sasvim nešto drugo od toga.Sora wrote:tre911 wrote:To govorim, da mi otac nije otišao u njemačku umro bi od gladi i to doslovce a otac nije jedini, imam rodbine svugdje od kanade do australije, a njemačku i evropu ne treba ni spominjati. I svo pobjegli od jugoslovenskog blagostanja u trule kapitalističke državeEro wrote:Samo u Njemačkoj je za nekoliko godina završilo pola milijuna besposlenih.tre911 wrote:Moj otac, mnogi drugi očevi, braća, sestre, rođaci, prijatelji....svi zaprašili iz blagostanja jugoslavije u truli kapitalizam njemačke, australije, kanade.....i od tamo slali lovu da preživimo u blagostanju.flumen wrote:u odnosu na ondasnji standard prosjecnih jugoslavena, ja sam imao prosjecan zivot, prosjecnu placu, prosjecan auto, iznadprosjecni podstanarski danak i kronicnu bezparicu krajem mjeseca. ali, bio sam mlad, pun snage i volje za otic van Jugoslavije...i tako, rjesio se podstanarstva i bezparice, a i dalje imam prosjecan zivot, prosjecnu placu...
Oni koji su ostali doma su živjeli od doznaka "privremenih u inozemstvu".
Gastarbajteri su potez stoljeca ,
Svima dobro : juga riješila nezaposlenost , Njemačka radnu snagu a gastarbajteri se obogatili kombinirajući prednosti slobodnog tržišta i socijalizma .
I sve 5 . Ne kužim uopce kaj je tu lose ?
Guest- Guest
Krcat ebay kad se opet krene na Kosovo...ima Reebok nešto 'vakvo?gargamel0101 wrote:Čovjek zaradio i kupio. Cure obile dućan jer ne mogu zaraditi pa maznule patike. Patike za Kosovo.epikur37 wrote:Serbinho-3 wrote:Eto, meni je sada takodje bolje, uzeo dva para patika od 495 eura komad, sto znaci 1000 eura za dva para, tako da mi je svakako bolje nego u SFRJ.
DOLCE & GABBANAsneakers v. rub+foro+crosta+gomma
ART. CS1272 AF310
€575,00
Sneaker alla caviglia multicolorchiusura con zip a contrasto e banda scamosciata con velcrodettagli a contrasto interno in pellesuola in gomma
eto,još neka trenerka i kajla....pamoš u grad
2014-04-15
Baba ne seri led te hebo, znači on svi milijuni koji su otišli su ljenčine i zgrnuli tamo sasvim solidan imetak kroz rad ali eto po tebi su to sve ljenčine. što bi tek tamo onda napravili partijski funkcioneri koji su bili superturboultranitro.. radišni ko alija sirotanovićSora wrote:Inace u jugi su od gladi umirale LIJENE BITANGE I PIJANCI.
SVI SU MOGLI ZARADITI BAR ZA. MINMUM.
nego, nesto cujemo da sad ima tih koji umiru od gladi ..
Ili ..ne čujem dobro ?
Guest- Guest
Jugoslavija je U ODNOSU NA OVE DRZAVE SADA BILA RAJ
Kad se uspoređuje po mnogim komponentama
Drzava čiji dug smo nadmašili 10 puta
Drzava s stalno rastućim BDP. Jedno vrijeme među najvećim u svijetu
Drzava sigurnosti. Rastuće kvalitete života . I sasocijalističkim sustavom a sto znaci besplatno, javnim uslugama .
Pa se ti misli ...
Kad se uspoređuje po mnogim komponentama
Drzava čiji dug smo nadmašili 10 puta
Drzava s stalno rastućim BDP. Jedno vrijeme među najvećim u svijetu
Drzava sigurnosti. Rastuće kvalitete života . I sasocijalističkim sustavom a sto znaci besplatno, javnim uslugama .
Pa se ti misli ...
Tre ne jebi i ne sudi po sebitre911 wrote:Baba ne seri led te hebo, znači on svi milijuni koji su otišli su ljenčine i zgrnuli tamo sasvim solidan imetak kroz rad ali eto po tebi su to sve ljenčine. što bi tek tamo onda napravili partijski funkcioneri koji su bili superturboultranitro.. radišni ko alija sirotanovićSora wrote:Inace u jugi su od gladi umirale LIJENE BITANGE I PIJANCI.
Ili ..ne čujem dobro ?
Kuis , glup si ko kurac i nisi nimalo uvjerljiv
A sta to ja tu mogu
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Zašto danas mladi odlaze???tjera ih tito i komunizam......slobodna država,lijepa,....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Pa ne sudim samo po sebi, da si pismena i čitala moje upise vidjela bi da sam naveo puno toga, evo ti čak i ovdje na temi nekoliko ljudi koji su otišli iz jugosavršenstva jer drugačije nije išlo, no budući da si recidivist i da malo teže kontaš evo ti još jedanput pa se uvjeri u genijalnost ovoga iz uvodnog članka o tome kako je krajem 80tih i početkom 90tih juga bila raj za ovo danas , sve ti treba biti jasno već u prvoj minutiSora wrote:Tre ne jebi i ne sudi po sebitre911 wrote:Baba ne seri led te hebo, znači on svi milijuni koji su otišli su ljenčine i zgrnuli tamo sasvim solidan imetak kroz rad ali eto po tebi su to sve ljenčine. što bi tek tamo onda napravili partijski funkcioneri koji su bili superturboultranitro.. radišni ko alija sirotanovićSora wrote:Inace u jugi su od gladi umirale LIJENE BITANGE I PIJANCI.
Ili ..ne čujem dobro ?
A sta to ja tu mogu
Guest- Guest
v_vlado wrote:Zašto danas mladi odlaze???tjera ih tito i komunizam......slobodna država,lijepa,....
Tjeraju ih glupani nesposobni voditi drzsvu
Kpji sami sebi skaču u želudac
Toliko idiota koji si ne žele priznati istinu nego se lazu i ko divljacine sjeku granu na kojoj sjede
Ne poštujući zaslužne
Ne cijeneći dobro iz kojeg su potekli
Pljujući po boljoj proslosti
Uništavajući svoje vrijednosti i pljujući po temeljima svoje drzave
Bogtehrbo
Tko zrli živjet u ludnici ha ? Ako je normalan
tre911 wrote:Pa ne sudim samo po sebi, da si pismena i čitala moje upise vidjela bi da sam naveo puno toga, evo ti čak i ovdje na temi nekoliko ljudi koji su otišli iz jugosavršenstva jer drugačije nije išlo, no budući da si recidivist i da malo teže kontaš evo ti još jedanput pa se uvjeri u genijalnost ovoga iz uvodnog članka o tome kako je krajem 80tih i početkom 90tih juga bila raj za ovo danas , sve ti treba biti jasno već u prvoj minutiSora wrote:Tre ne jebi i ne sudi po sebitre911 wrote:Baba ne seri led te hebo, znači on svi milijuni koji su otišli su ljenčine i zgrnuli tamo sasvim solidan imetak kroz rad ali eto po tebi su to sve ljenčine. što bi tek tamo onda napravili partijski funkcioneri koji su bili superturboultranitro.. radišni ko alija sirotanovićSora wrote:Inace u jugi su od gladi umirale LIJENE BITANGE I PIJANCI.
Ili ..ne čujem dobro ?
A sta to ja tu mogu
Ne seri
Rekao si da bi tvoji umrli od gladi ..
Ili su pijanci ili su lijenčine po prirodi
Ili vole hladovinu pa bok
Nije to nista lose nego je lose dati generaliziraš
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Ovco da su pijanci ili ljenčine nigdje ne bi uspjeli akako ti napisah za koju godinuz rada moga oca u njemačkoj roditelji su kupili kuću i poprilično zemlje oko nje i to za gotovinu, nisu oni to mogli ni fizički ni psihički nekome oteti ili prihvatiti oteto kao tvoji roditelji koji su uselili u oteti stan u zagrebuSora wrote:tre911 wrote:Pa ne sudim samo po sebi, da si pismena i čitala moje upise vidjela bi da sam naveo puno toga, evo ti čak i ovdje na temi nekoliko ljudi koji su otišli iz jugosavršenstva jer drugačije nije išlo, no budući da si recidivist i da malo teže kontaš evo ti još jedanput pa se uvjeri u genijalnost ovoga iz uvodnog članka o tome kako je krajem 80tih i početkom 90tih juga bila raj za ovo danas , sve ti treba biti jasno već u prvoj minutiSora wrote:Tre ne jebi i ne sudi po sebitre911 wrote:Baba ne seri led te hebo, znači on svi milijuni koji su otišli su ljenčine i zgrnuli tamo sasvim solidan imetak kroz rad ali eto po tebi su to sve ljenčine. što bi tek tamo onda napravili partijski funkcioneri koji su bili superturboultranitro.. radišni ko alija sirotanovićSora wrote:Inace u jugi su od gladi umirale LIJENE BITANGE I PIJANCI.
Ili ..ne čujem dobro ?
A sta to ja tu mogu
Ne seri
Rekao si da bi tvoji umrli od gladi ..
Ili su pijanci ili su lijenčine po prirodi
Ili vole hladovinu pa bok
Nije to nista lose nego je lose dati generaliziraš
Guest- Guest
Pa dobro, tad su svi živjeli bolje u europi.
onda je došao neoliberalizam....
onda je došao neoliberalizam....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ero wrote:
ne razumijem čirilicu koliko je to denara
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
mi u skoli nismo ucili do tih brojeva,, bubnit cu,, trilijon
U socijalizmu smo svi bili zaposleni...
Ero wrote:
To Slobine novcanice, kako u toku rata da isplati drzavni aparat i penzionere ako nemas novca.
Ovako, lupis inflaciju, das im te novcanice, koje pojede inflacija dok odu da zamene u Deutsche Mark.
Secam se da se nisu skidali sa telefona sa Amerikom, Australijom i vozali se Jatom do Tivta iz dosade, obzirom da nisu mogli inflaciju da prate.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Radnje su tada bile povukle robu ili nabile cene da ne mozes istu kupiti, jer im se nije isplatilo da imaju dinare, koji im ubrzo propadnu, pa je recimo kilogram Zacin C, kostao 85 Deutsche Mark, secam ko juce.
Zivot se odvijao u markama i preslo se na sivu ekonomiju, obzirom da legalna vise realno nije mogla da se odvija.
Mnogi sada kazu da je tada bilo bolje nego sada, kada imas stabilnu valutu, nema inflacije, racuni cekaju, ne mozes da ispises cekove koje pojede inflacija, usput masa njih nema ni posao a ne mozes vise ni u bus dzaba uci kao kod Slobe, jer ako te uhvate, 50-ak eura kazna.
Zivot se odvijao u markama i preslo se na sivu ekonomiju, obzirom da legalna vise realno nije mogla da se odvija.
Mnogi sada kazu da je tada bilo bolje nego sada, kada imas stabilnu valutu, nema inflacije, racuni cekaju, ne mozes da ispises cekove koje pojede inflacija, usput masa njih nema ni posao a ne mozes vise ni u bus dzaba uci kao kod Slobe, jer ako te uhvate, 50-ak eura kazna.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ovo je SRJ,a ne SFRJ.Ero wrote:
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ero wrote:
Ovo je bila osnovna jedinica...Za kg kruha ti je trebala torba novca, ako si imao sreće da živiš blizu pekare.
Inače dvije torbe, jer inflacija već na putu pojede pola novca.
Page 8 of 28 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 18 ... 28
Similar topics
» Ovako se živjelo u Jugoslaviji! Je li bilo bolje tada ili danas!?
» U kraljevini SHS se živjelo bolje nego danas u RH i SFRJ
» Pljenki: mediji su krivi za sve. Puno nam je bolje nego se čini
» Poduzetnici: 'Lakše se radilo u Jugoslaviji nego danas'
» Pljenki: mediji su krivi za sve. Puno nam je bolje nego se čini
» Poduzetnici: 'Lakše se radilo u Jugoslaviji nego danas'
Page 8 of 28