Ured predsjednice: Hrvati u BiH neće tražiti entitet
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ured predsjednice: Hrvati u BiH neće tražiti entitet
danas vise ima kineza u BiH nego hrvata , kakav je astav PRC-a u pogledu kineskog entiteta ?
Clone Stormtrooper- Posts : 738
2016-02-19
epikur wrote:Usto, treba promijeniti izborni zakon kako bi članove Predsjedništva BiH mogli birati isključivo njihovi sunarodnjaci, a ne i birači iz druge dvije nacionalne zajednice
Nego , kako će ovo rješiti, kad je Alija i Srbin i Hrvat po popisu...
2014-04-15
Ko god da je na vlasti isto bi bilo. HR nista ne odlucuje. Srpsku nece dirat jer su se srbi jedva odlucili za eu. Svako cackanje postiglo bi kontraefekt i ubacilo srbe rusiji u zagrljaj. Ne kazem da ameri nece probat neki hinjaluk iza leda, ali nista radikalno i agresivno
2014-04-19
Ne treba mi taj treći koji bi u suštini bio Heregowina i to tamo tj KUpres pa powlaćenje wojne linije okolo ....to da nas je zanimalo to smo mogli i u ratu uzet.n_razbojnik wrote:Jel ovo znači da je samo Dodo garant Trećeg, sada i službeno?
To mi ne treba jer da to tako naprawim opet mi ne wrijedi bez poweziwanja sa sjewerom ,,,,znači to ne bi ostalo tako nego bi probijao marš sjewer jug.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne znam za to al mozda ce hrvati u bih bit konstitutivni uskoro. Samo moramo malo niz dlakun_razbojnik wrote:Jel ovo znači da je samo Dodo garant Trećeg, sada i službeno?
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Možda al ako nawućemo Orbana .....prckov wrote:Ko god da je na vlasti isto bi bilo. HR nista ne odlucuje. Srpsku nece dirat jer su se srbi jedva odlucili za eu. Svako cackanje postiglo bi kontraefekt i ubacilo srbe rusiji u zagrljaj. Ne kazem da ameri nece probat neki hinjaluk iza leda, ali nista radikalno i agresivno
2014-04-11
Plan ŽNJ : poklonit ćemo Orbanu pola Pelješća ...pa neka probija putnu komunikaćiju sjewer jug ...preko Bosne.
NIje problem ...ima otoka i obale ....dat ćemo im par ...u zamjenu za proboj ...preko BIH.
NIje problem ...ima otoka i obale ....dat ćemo im par ...u zamjenu za proboj ...preko BIH.
2014-04-11
Ako želi ...a kako owi nemaju more ......željet će.
2014-04-11
Šta je sigurno sigurno je. Nitko ne odbija ljetnikować na Mljetu ( prirodni park , zaštićeni ) , za ćlanowe užeg kabineta mađarske wlade wikendića okolo sa pripadajućim zelenilom a za ekonomski uži kabinet ogroman udio u lući PLoće.
Bit će to brzi blietzkrieg preko Bosne ako tko šta pokuša ....prekinit putnu komunikaćiju sjewer jug.
Košta al se isplati. Ulaganje. Daš đabe al u osnowi dobiješ i wiše.
Bit će to brzi blietzkrieg preko Bosne ako tko šta pokuša ....prekinit putnu komunikaćiju sjewer jug.
Košta al se isplati. Ulaganje. Daš đabe al u osnowi dobiješ i wiše.
2014-04-11
Ni prwi ni zadnji kojeg smo tako kupili.
10:47 04. Decembar 2012.
INTERVJU, PITER GALBRAJT: Trebalo je da vas bombardujemo još 1991!
Piter Galbrajt, prvi ambasador SAD u Zagrebu ratnih devedesetih, u razgovoru za Telegraf objašnjava kako je dozvoljena operacija “Oluja” zbog Srebrenice, podseća da oslobađanje hrvatskih generala ne znači da se zločini nisu dogodili, ali kao glavne krivce ponovo izdvaja Srbe.
Na svoju ulogu diplomate “mirovnjaka” je ponosan, ali dodaje da bi možda sve bilo “bolje” da je Amerika vojno intervenisala još na početku rata.
Odavno tvrdite da bi Banjaluka pala da Hrvati nisu činili zločine, ubijali civile i palili njihove kuće. Kako je funkcionisala ta trgovina, šta će se kome dati?
– Glavni razlog što smo Holbruk i ja rekli Tuđmanu da ne zauzima Banjaluku jeste zabrinutost za ono što bi moglo da se desi srpskim civilima tamo, uključujući i mnoge izbeglice iz Krajine. Činjenica da su hrvatske vlasti tolerisale sistematsko pljačkanje i paljenje srpskih kuća u Krajini tokom “Oluje” zabrinule su nas i naterale da se zapitamo šta bi hrvatske snage mogle da urade civilima u banjalučkom regionu. Da nismo brinuli zbog toga, verovatno ne bismo ni rekli Tuđmanu da se zaustavi jer je srpska vojska zaslužila da bude poražena. To je bila vojska koja je počinila višestruke ratne zločine, uključujući i etničko čišćenje Bošnjaka 1992, granatiranje Sarajeva od 1992. do 1995. i srebrenički masakr 1995.
Ipak, za zločine koje ste pomenuli niko nije odgovarao. Da li je to poruka da se oni nisu ni dogodili?
– Ne. Oslobađanjem generala Gotovine i Markača se misli da oni lično nisu odgovorni za zločin, ali zločin se desio. Koliko sam shvatio, hrvatske vlasti su procesuirale ljude zbog pljačke i ubijanja srpskih civila.
Pomenuli ste da je Franjo Tuđman znao za zločine protiv čovečnosti i da biste Vi svedočili protiv njega da nije umro, a svojevremeno ste kazali da se on ljutio kada ste mu preneli negodovanje zvaničnika SAD zbog dešavanja u “Oluji”. Šta ste mu tačno preneli i kako se to “ljutio”?
– Nismo pretpostavljali da će “Oluja” biti zločin. Zločini su se dogodili nakon što su Hrvati preuzeli Krajinu i više puta sam protestovao zbog toga kod Tuđmana. Konkretno, upozorio sam ga da je obavezan da zaštiti Srbe u Krajini, a da ukoliko u tome ne uspe, kao rezultat će dobiti sankcije SAD. Na kraju smo i nametnuli sankcije.
Postoji li još neko, sem Tuđmana, odgovoran za te zločine protiv koga biste ponudili svoje svedočenje?
– U stvari, ja sam bio svedok Tužilaštva u predmetu Gotovina. Takođe, svedočio sam i u korist odbrane.
U Srbiji je odjeknula vaša izjava da je “Oluja” dozvoljena zbog Srebrenice. Da li je uobičajeno na jedan zločin odgovoriti drugim?
– “Oluja” je bila legitimna vojna operacija povratka okupirane hrvatske teritorije i sprečavanja Ratka Mladića da zauzme Bihać i pobije muškarce i dečake tamo. Dve nedelje pre “Oluje” srpska vojska je ušla u Srebrenicu i sistematski ubila 7.000 muškaraca, to je zločin za koji mu se trenutno sudi. Tada je započeo napad na Bihać i verovali smo da bi tamo uradio istu stvar kao i u Srebrenici. Zato nismo zaustavili Hrvatsku. To nije bio slučaj zločinom odgovaranja na zločin, već sprečavanje još goreg zločina od strane masovnog ubice. Ako Srbi žele bilo koga da okrive za “Oluju“, to bi trebalo da budu Ratko Mladić i njegov prijatelj Radovan Karadžić.
Koliko je predsednik Klinton zaista bio upućen u sve šte se na ovim prostorima dešavalo?
– Da. Znao je sve što smo mi znali. Mi smo sprovodili njegovu politiku.
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/437508-kontroverzni-intervju-piter-galbrajt-milosevic-je-bio-najgori-amerika-je-trebalo-da-vas-bombarduje-jos-1991
Hbga swak ima swoju cijenu samo je treba znat dogoworit a i nije kuturno turni swježanj nowčanica u đep ....bolje kljuć od neke nekretnine ....dobre ...da se ne sramotimo.
10:47 04. Decembar 2012.
INTERVJU, PITER GALBRAJT: Trebalo je da vas bombardujemo još 1991!
-
42
Ako Srbi žele bilo koga da okrive za "Oluju", to bi trebalo da budu Mladić i Karadžić * Zločina u "Oluji" je bilo, ali Gotovina i Markač nisu krivi * Šta god da je Naser Orić uradio, to ne opravdava ubistvo 7.000 nenaoružanih muškaraca u Srebrenici - kaže bivši ambasador SAD u Hrvatskoj u kontroverznom intervjuu za Telegraf
Piter Galbrajt, prvi ambasador SAD u Zagrebu ratnih devedesetih, u razgovoru za Telegraf objašnjava kako je dozvoljena operacija “Oluja” zbog Srebrenice, podseća da oslobađanje hrvatskih generala ne znači da se zločini nisu dogodili, ali kao glavne krivce ponovo izdvaja Srbe.
Na svoju ulogu diplomate “mirovnjaka” je ponosan, ali dodaje da bi možda sve bilo “bolje” da je Amerika vojno intervenisala još na početku rata.
Odavno tvrdite da bi Banjaluka pala da Hrvati nisu činili zločine, ubijali civile i palili njihove kuće. Kako je funkcionisala ta trgovina, šta će se kome dati?
– Glavni razlog što smo Holbruk i ja rekli Tuđmanu da ne zauzima Banjaluku jeste zabrinutost za ono što bi moglo da se desi srpskim civilima tamo, uključujući i mnoge izbeglice iz Krajine. Činjenica da su hrvatske vlasti tolerisale sistematsko pljačkanje i paljenje srpskih kuća u Krajini tokom “Oluje” zabrinule su nas i naterale da se zapitamo šta bi hrvatske snage mogle da urade civilima u banjalučkom regionu. Da nismo brinuli zbog toga, verovatno ne bismo ni rekli Tuđmanu da se zaustavi jer je srpska vojska zaslužila da bude poražena. To je bila vojska koja je počinila višestruke ratne zločine, uključujući i etničko čišćenje Bošnjaka 1992, granatiranje Sarajeva od 1992. do 1995. i srebrenički masakr 1995.
Ipak, za zločine koje ste pomenuli niko nije odgovarao. Da li je to poruka da se oni nisu ni dogodili?
– Ne. Oslobađanjem generala Gotovine i Markača se misli da oni lično nisu odgovorni za zločin, ali zločin se desio. Koliko sam shvatio, hrvatske vlasti su procesuirale ljude zbog pljačke i ubijanja srpskih civila.
Pomenuli ste da je Franjo Tuđman znao za zločine protiv čovečnosti i da biste Vi svedočili protiv njega da nije umro, a svojevremeno ste kazali da se on ljutio kada ste mu preneli negodovanje zvaničnika SAD zbog dešavanja u “Oluji”. Šta ste mu tačno preneli i kako se to “ljutio”?
– Nismo pretpostavljali da će “Oluja” biti zločin. Zločini su se dogodili nakon što su Hrvati preuzeli Krajinu i više puta sam protestovao zbog toga kod Tuđmana. Konkretno, upozorio sam ga da je obavezan da zaštiti Srbe u Krajini, a da ukoliko u tome ne uspe, kao rezultat će dobiti sankcije SAD. Na kraju smo i nametnuli sankcije.
Postoji li još neko, sem Tuđmana, odgovoran za te zločine protiv koga biste ponudili svoje svedočenje?
– U stvari, ja sam bio svedok Tužilaštva u predmetu Gotovina. Takođe, svedočio sam i u korist odbrane.
U Srbiji je odjeknula vaša izjava da je “Oluja” dozvoljena zbog Srebrenice. Da li je uobičajeno na jedan zločin odgovoriti drugim?
– “Oluja” je bila legitimna vojna operacija povratka okupirane hrvatske teritorije i sprečavanja Ratka Mladića da zauzme Bihać i pobije muškarce i dečake tamo. Dve nedelje pre “Oluje” srpska vojska je ušla u Srebrenicu i sistematski ubila 7.000 muškaraca, to je zločin za koji mu se trenutno sudi. Tada je započeo napad na Bihać i verovali smo da bi tamo uradio istu stvar kao i u Srebrenici. Zato nismo zaustavili Hrvatsku. To nije bio slučaj zločinom odgovaranja na zločin, već sprečavanje još goreg zločina od strane masovnog ubice. Ako Srbi žele bilo koga da okrive za “Oluju“, to bi trebalo da budu Ratko Mladić i njegov prijatelj Radovan Karadžić.
Koliko je predsednik Klinton zaista bio upućen u sve šte se na ovim prostorima dešavalo?
– Da. Znao je sve što smo mi znali. Mi smo sprovodili njegovu politiku.
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/437508-kontroverzni-intervju-piter-galbrajt-milosevic-je-bio-najgori-amerika-je-trebalo-da-vas-bombarduje-jos-1991
Hbga swak ima swoju cijenu samo je treba znat dogoworit a i nije kuturno turni swježanj nowčanica u đep ....bolje kljuć od neke nekretnine ....dobre ...da se ne sramotimo.
2014-04-11
adz domoljubi, majku im se najebem i svima koji im glas dadoše i brane ih. Pu stoko partijska i vi i krme šuker na listi za dijasporu.
Jebem vam mater i pleme, crkli koboga, s ljubavi od mene.
Jebem vam mater i pleme, crkli koboga, s ljubavi od mene.
Novu platformu hrvatske predsjednice pozdravili su Izetbegović i vijeće intelektualaca krug 99 :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
I meni se cini .
Uopce naša precednica ima stav . Samo nije njezin .
A sta reci . Plavuša
Uopce naša precednica ima stav . Samo nije njezin .
A sta reci . Plavuša
Regoč wrote:Mislim da Amerika ide prema dekonstrukciji Srbske pa joj Herceg-Bosna nije opcija. E, sad, tu je naša (Hrvatske) uloga da bosherski Hrvati ne završe između čekića i nakovvnja...
od toga nema nista. nemoj da vas iko laze !
garant r.srpske je i rusija, cisto radi podsecanja.
svaki korak ka narusavanja izvorng dejton dovesce
do reakcije u smislu zastite istog, svim sredstvima,
politickim pre svega i vojnim, ako bude moralo.
jadno je ziveti u nadi da ce komsijama biti gore.
jadno ali ocekivano ! neko vas laze da ce ponistiti
r.srpsku u izvornom obliku. r.srpska bi postala
balkanski zid a to zapad ne zeli. zapad nece ponistiti
r.srpsku dabi zavodljili muslimane i hrvate a sebi
natovare ruske baze od nisa do b.luke. to je nerealno.
Last edited by pizzon on 7/3/2016, 22:28; edited 1 time in total
Guest- Guest
tudjam je prodao bh hrvate radi hrvatske i cao, gotovo.
dao je bh hrvate da bi proterao srbe i kraj.
zato i postoji r.srpska, kao posledica.
dao je bh hrvate da bi proterao srbe i kraj.
zato i postoji r.srpska, kao posledica.
Guest- Guest
KonstitutIvnost smo isposlovali, jos samo blowjob pomorskom drustvu iz sarajeva i eto mosta dok si reko cakija
2014-04-19
Sace brzo neko nekoga prestat zvati "gđa precjednica"....a krenut ce vise opisi onako.....narodni :D
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Sace brzo neko nekoga prestat zvati "gđa precjednica"....a krenut ce vise opisi onako.....narodni :D
Kraljica.
entitet je ipak nesto,poput autonomije,sto osigurava neka minimalna nacionalna prava i opstojnost..vise stotina tisca Hrvata je protjerano od Hasa u Bosniji,a vidimo ovi tupoglavci se Hasama klanjaju...
E sad,Erina Kraljica..i da se posere,njenim obozavateljima ce njena kakica biti mirisna i rado ce je konzumirati...
Ero,Ero....netko bi ovo nazvao izdajom...naravno tko ima karaktera..
E sad,Erina Kraljica..i da se posere,njenim obozavateljima ce njena kakica biti mirisna i rado ce je konzumirati...
Ero,Ero....netko bi ovo nazvao izdajom...naravno tko ima karaktera..
Guest- Guest
Opet utječu iz Amerike na ZG,a ovi bedaci u BIH,da ih tako moram nazvati bezuvjetno i bez pogovora slušaju Zagreb.
Gledaju nebo i mole da kiša pada u Hrvatskoj.
Gledaju nebo i mole da kiša pada u Hrvatskoj.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ero,jel si upoznao javnost,da Ere u Hertzegovini nemaju pravo niti na svoju televiziju??Hase im ne daju koncesiju..
Guest- Guest
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» URED PREDSJEDNICE UŠTEDIO MILIJUNE!
» URED PREDSJEDNICE RH "Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata"
» Ured predsjednice KGK: Potpisani ugovori i sporazumi o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki u iznosu oko 1,8 milijardi kuna
» Kulinda: Hrvati nemaju pravo na treći entitet!
» Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet
» URED PREDSJEDNICE RH "Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata"
» Ured predsjednice KGK: Potpisani ugovori i sporazumi o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki u iznosu oko 1,8 milijardi kuna
» Kulinda: Hrvati nemaju pravo na treći entitet!
» Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet
Page 2 of 7