Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet
Page 1 of 1
Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet
Karamatić: Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet
Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić (HSS) prokomentirao je šest principa u vezi s provedbom Odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, koje su definirali SDA, SDP, DF i SBB, kazavši da nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet.“Meni je drago da su se bošnjačke stranke uspjele dogovoriti u vezi s bilo čim, to je za njih veliki korak. Međutim, tu je riječ o daljnjem derogiranju prava Hrvata, i to je kao takvo apsolutno neprihvatljivo. Mene interesira kako oni to misle provesti”, kazao je Karamatić.
Naveo je da ga interesira kako SDA, SDP, DF i SBB to misle provesti, budući da Bosna i Hercegovina nije zemlja samo jednog naroda.
“Moraju sjesti sa druga dva naroda i dogovoriti se. To su nečije želje koje definitivno nemaju nikakve šanse da prođu. Drago mi da su se skinule maske i da je jasan pokušaj da se od Federacije BiH napravi bošnjački entitet”, rekao je Karamatić.
Prema njegovim riječima, predstavnici HNS-a su bili uključeni u razgovore u vezi s promjenama izbornog zakonodavstva s predstavnicima međunarodne zajednice, ali da na tim sastancima nije bilo riječi o ovakvim principima.
“Ovdje je riječ o ignoriranju presude Bože Ljubića i promjeni kompletnog sistema u Federaciji BiH kako bi se ona pretvorila u bošnjački entitet. Mislim da nema nijednog Hrvata koji bi to prihvatio”, zaključio je Karamatić, prenosi klix.ba
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Nijedan Hrvat neće prihvatiti principe koji od FBiH stvaraju bošnjački entitet
Muslimaniju ne mogu graditi na hrvatskim teritorijama.To im neće biti dozvoljeno, ni pod koju cijenu.
Similar topics
» Borna Rajić: Nijedan Hrvat, domoljub i vjernik ne može glasati za Milanovića
» Vulin: Nijedan zločin nad Srbima neće proći bez kazne
» Zašto monarhije neće prihvatiti "izbjeglice"
» Ured predsjednice: Hrvati u BiH neće tražiti entitet
» Kaczyński: Varšava neće prihvatiti bolesti sa zapada
» Vulin: Nijedan zločin nad Srbima neće proći bez kazne
» Zašto monarhije neće prihvatiti "izbjeglice"
» Ured predsjednice: Hrvati u BiH neće tražiti entitet
» Kaczyński: Varšava neće prihvatiti bolesti sa zapada
Page 1 of 1