Ljubav u braku...
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ljubav u braku...
Ima li uopce ovdje itko da je u braku?
Mene zanima jel kolotečina svima problem i kako se bore protiv nje?
Jesu li većinom muški ti koji zabusavaju?
Po mome,kod nas je to najveći problem...mm je veliki racionalista,njemu je pokazivanje osjećaja tako nepotrebna stvar...a meni je to potrebno...na tom koplju se stalno lomimo...
Po mome,kod nas je to najveći problem...mm je veliki racionalista,njemu je pokazivanje osjećaja tako nepotrebna stvar...a meni je to potrebno...na tom koplju se stalno lomimo...
Guest- Guest
Re: Ljubav u braku...
muskarci su sa Marsa,zene su sa Venere..samm time,ne ocekuj iste stvari kod jednih i drugih...
Guest- Guest
nadji decka,osjecajnu dusu sa strane...muz nek placa racue...Zagy wrote:Ima li uopce ovdje itko da je u braku?
Guest- Guest
Varanje ne dolazi u obzir....
Znam ja da smo mi različiti ali brak je ionako velikim dijelom jedan veliki kompromis...
Znam ja da smo mi različiti ali brak je ionako velikim dijelom jedan veliki kompromis...
Guest- Guest
Ima i knjiga tog naslova, evo mali osvrt:bogomdani wrote:muskarci su sa Marsa,zene su sa Venere..samm time,ne ocekuj iste stvari kod jednih i drugih...
Suprotnost polova - muskarci su sa Marsa, zene su sa Venere
Da li se muskarci i zene, zaista, toliko razlikuju? Kazu da je na opasku iz naslova teme - "Muskarci su sa Marsa, zene su sa Venere" dodat i nastavak. "Osim kad su zaljubljeni". Ma da li, zaista, samo kad smo zaljubljeni pristajemo da tolerisemo razlicitost suprotnog pola?
Novija istraživanja pokazuju da je u genetskom kodu muskarca i žene samo 78 različitih gena. I kad govorimo o razlikama između polova, uglavnom priznajemo one u izgledu i biologiji. Mi se, međutim, razlikujemo u navikama, u reakcijama na spoljašnji svet i, naravno, u stavovima vezanim za odnos između muškarca i žene.
Koliko se razlikujemo
Muškarci i žene, na primer, različito pristupaju rešavanju problema. Većina žena želi da razgovara o problemu, da tu diskusiju iskoristi za produbljivanje ili jačanje odnosa sa partnerom. Većina muškaraca smatra da tada treba pokazati kompetentnost, odlučnost i posvećenost odnosu. Osećanja stavljaju na stranu i preuzimaju ulogu autoriteta.
U procesu obrade informacija, žene koriste intuiciju i povezuju više perspektiva, te uzimaju u obzir međusobnu povezanost elemenata. Muškarci imaju tendenciju emocionalnog odvajanja od predmeta, te da posmatraju više elemenata bez njihovog prožimanja i maksimalno smanjuju složenost. Oni razmišljaju linearno, tretirajući informacije nezavisno jednu od druge. Skloni su da zanemare nijanse koje su često ključne za uspešno rešenje.
Ženska memorija sadrži snažnu emocionalnu komponentu. Njihovo sećanje se zasniva na osećanju koje se vezuje za određeni događaj ili iskustvo. Muškarci iskustvo razgrađuju na elemente, zadatke ili delatnosti do kojih je došlo. Ovo je, smatra se, zato što hipokampus, koji je, pre svega, zadužen za memoriju, različito reaguje na testosteron (kod muškaraca) i estrogen i progesteron (kod žena).
Žene potrebu za bliskošću i osećanjem vrednosti zadovoljavaju kroz komunikaciju, razgovor, intimnu razmenu iskustava, osećanja i ličnih stavova. Muškarci, s druge strane, tu istu potrebu zadovoljavaju kroz zajedničko obavljanje raznih aktivnosti, bilo da je u pitanju sport, seks ili nešto treće.
Suština je, naravno, da se izbegne međusobna frustracija i nauči da se prihvataju razlike. Pomisao da ljubav čini da druga strana misli, oseća i dela isto kao i mi je, u najmanju ruku, apsurdna.
I, zato, drage dame, nemojte se nervirati što muškarci ostavljaju dasku na šolji podignutu i što ne pospremaju za sobom, niti što nemaju mišljenje o zavesama. Muškarci, oprostite ženama kad pitaju za boju kola umesto za marku i što ne umeju da koriste mape. Shvatite ih, kad u dva po ponoći, kad je, po vama, vreme za spavanje, one žele da razgovaraju o vašem odnosu. Ne ljutite se na vašeg muškarca kad na obično pitanje koje iziskuje odgovor sa da ili ne, on počne da govori o zakonima termodinamike. Muškarci, razumite da vašu damu ne uzbuđuje pomisao na seks između dva muškarca (samo zato što vas uzbuđuje pomisao na seks između dve žene).
I zapamtite naročito, i jedni i drugi, da ženama za predigru treba 45 minuta, a muškarcima 45 sekundi.
Trinity-
2014-04-17
Ma kojih božjih 45 minuta?!
Neznalica!
Kic kako misliš brat i sestra?
Izaći cu i napiti se,možda pomogne...
Snake interes čega?
Neznalica!
Kic kako misliš brat i sestra?
Izaći cu i napiti se,možda pomogne...
Snake interes čega?
Guest- Guest
shvaćam da ženama treba malo duže da im se motor zagrije, ali 45min je malo predugo
interes čisti, jer se u krajnjoj liniji gleda samo na potomstvo i što će mužjak pružiti njima...
Guest- Guest
ehmmm...uvijek sam bio sumnjicav prema tim "strucnim" analizama znanstvenika,koji ionao sa realom imaju jako malo dodirnih točaka... gledajuci u korijene ljuckog bica,muskarci su bili prakticari,jer su morali se zbrinuti za obitej,zenku i mladuncad.tu nema mjestu nekom filozofiranju u rekacijama,nego selektivnom odlucivanju i rekacijama..kao to na primjer zene su potpuno nesnalazljive u 3D prostoru,musarci su tu kao kod kuce,jer je snaazeje u prostoru bilo kljucno za prezivjvanje,nabavku hrane,a i spasavanje vlastitog zivota...tu nije bilo mjesta finesama,rasravi,šeranju fillinga,nego objektivnoj i realnoj reakciji...zene su u udobosti pecine,mogle si priustiti,filozofiju i ostale duovne stvari..pogledajmo rimjer oprastanja odnosno ispracanja nekog na avion,bus,bicikl...muski se pozdrave,rukuju i to je to..zene,iako su vjerovato 2-3 sata prije se oprastale i pile kofi,i ako prijeti odlazak aviona,ponavjau isti ritual...nije im kriticna situacijanego njihovo ispunjenje rituala..zene cesto u zadnji tren nes odlucuju,jer im je genetika takva,uvjetovaa osjecajem sigurnosti,no ko muskarca je uvijek unutarnji sat naspanovan..jer mu genetike ne dopusta opustanje...
usporedjivai ovo dvje,odnosno muskarca i zenu je u najmanju ruku,nelogicno,jer se radi o tako razlicitim bicima..zene naravno reakciju muskih pripisuju necem losem,jer eto nisu kao one...
usporedjivai ovo dvje,odnosno muskarca i zenu je u najmanju ruku,nelogicno,jer se radi o tako razlicitim bicima..zene naravno reakciju muskih pripisuju necem losem,jer eto nisu kao one...
Guest- Guest
ma stavis malo na srednjak tabaska i da vidis kak se brzo zagrijava..kic wrote:shvaćam da ženama treba malo duže da im se motor zagrije, ali 45min je malo predugo
Guest- Guest
ma žene su u potpunosti nerealna i neracionalna bića, sputane svim i svačim a ja mislim ponajviše nekim svojim biološkim satom koji im stalno otkucava...
isto tako konstantno traže sigurnost i neki svoj interes, nema tu ljubavi. mužjak im treba dok se dijete ne pojavi onda je samo dijete bitno i da mužjak odradi svoj dio da dijete ima sve...
i da naravno tu je punica, koja nikako ne može preći preko činjenice da joj stavljaš ku... u kćer...
isto tako konstantno traže sigurnost i neki svoj interes, nema tu ljubavi. mužjak im treba dok se dijete ne pojavi onda je samo dijete bitno i da mužjak odradi svoj dio da dijete ima sve...
i da naravno tu je punica, koja nikako ne može preći preko činjenice da joj stavljaš ku... u kćer...
Guest- Guest
sto se bunis onda.nadji si malo posla,jer ti je ocito dosadno...Zagy wrote:Varanje ne dolazi u obzir....
Guest- Guest
:D
A Ostat solo nije interes? Ljubav prema samom sebi i ugodjavanje isključivo samom sebi? Čista sebičnost koja rezultira solo starenjem i uzimanjem nekog mlađeg para koji će te uzdržavati dok ne riknes i ostavši mu svo dobro koje si u svom vremenu posvećenom sebi steknuo?
Možda sam malo pretjerala ali ovdje je masu nadrkanih starih Austrijanaca koji ne vole nikog pa ni sebe,koji siju otrov oko sebe...žive naravno sami jer nitko ne želi blizu njih,ako i imaju familiju,izbjegavaju ih...
Potomstvu pružas prvenstveno potporu i podupiranje da ipak nadju svoj put...nismo na Beverly hillsu...
A Ostat solo nije interes? Ljubav prema samom sebi i ugodjavanje isključivo samom sebi? Čista sebičnost koja rezultira solo starenjem i uzimanjem nekog mlađeg para koji će te uzdržavati dok ne riknes i ostavši mu svo dobro koje si u svom vremenu posvećenom sebi steknuo?
Možda sam malo pretjerala ali ovdje je masu nadrkanih starih Austrijanaca koji ne vole nikog pa ni sebe,koji siju otrov oko sebe...žive naravno sami jer nitko ne želi blizu njih,ako i imaju familiju,izbjegavaju ih...
Potomstvu pružas prvenstveno potporu i podupiranje da ipak nadju svoj put...nismo na Beverly hillsu...
Guest- Guest
nemam šta za dodatisnakebite wrote:ma žene su u potpunosti nerealna i neracionalna bića, sputane svim i svačim a ja mislim ponajviše nekim svojim biološkim satom koji im stalno otkucava...
Stari momak a još uvijek pojma o ženama nema..."fali mi facepalm smiley"bogomdani wrote:sto se bunis onda.nadji si malo posla,jer ti je ocito dosadno...Zagy wrote:Varanje ne dolazi u obzir....
Guest- Guest
svakako nemam interesa "saznavati" ili pojmiti ono sto samim zenama a niti Bogu nije bas jasno... ono so treba da znam,znam..Zagy wrote:Stari momak a još uvijek pojma o ženama nema..."fali mi facepalm smiley"bogomdani wrote:sto se bunis onda.nadji si malo posla,jer ti je ocito dosadno...Zagy wrote:Varanje ne dolazi u obzir....
Guest- Guest
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Nove generacije o zivotu, braku, djeci..
» 35 g. u sretnom braku sterilan s 9-ero "vlastite" djece
» I Josipović i Milanović bili su protiv referenduma o braku
» Nikad nismo imali seks, a u braku smo već 5 godina
» U braku 80 godina: U bolnici su tražili bračni krevet i dobili
» 35 g. u sretnom braku sterilan s 9-ero "vlastite" djece
» I Josipović i Milanović bili su protiv referenduma o braku
» Nikad nismo imali seks, a u braku smo već 5 godina
» U braku 80 godina: U bolnici su tražili bračni krevet i dobili
Page 1 of 9