NOVA ARHITEKTURA HERCEGOVINE Zbogom dvorcima s 'jonskim' stupovima, pretvorit ćemo sirovi kamenjar u novu Istru!
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: NOVA ARHITEKTURA HERCEGOVINE Zbogom dvorcima s 'jonskim' stupovima, pretvorit ćemo sirovi kamenjar u novu Istru!
Neces ti nikada nista graditi.jastreb wrote:Ovo je teški kič.Nikad ne bih sebi gradio takvu kuću.veber wrote:Jastreb uz lingvistiku jos je strucnjak za arhitekturu. Kuce se vise ne grade kao da su ih djeca crtala. Ova bijela prizemnica je bas lijepa i terasa je direktno vezana s vrtom.
Vizurom itekako pasu u Hercegovini.
Odi citiraj njegosa, man' se arhitekture.
Čak ni stranci kad dođu i grade nešto ovdje ne žele takve karikirane kuće bez duše. Traži se kamen,rustika,kanalice,fuga,nešto drva,volte, balature,stara cigla...
Nešto domaće,autohtono,starinski.
Ovakove kuće i dvorišta kakve sada rade po Hercegovini poružnile su naš primorski i dalmatinski kraj.
Vas je drustvo zbrinulo da se ne zamarate takvim trivijalnostima jer ste bili posebno vrijedni.
Danas zivite u starim buvarama i jamrate na vrijedne ljude koji si grade i uvijek su si sami gradili
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
Re: NOVA ARHITEKTURA HERCEGOVINE Zbogom dvorcima s 'jonskim' stupovima, pretvorit ćemo sirovi kamenjar u novu Istru!
Kao prvo,onaj zid nema veze sa vezom. Kod nas ni najsiromašniji vlasnik kuće neće oko dvorišta imati onakvo ruglo.
A vi sad palamudite da je lijep koliko oćete.
A vi sad palamudite da je lijep koliko oćete.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I kakva nova Istra??? U Istri su prestali s takvim kičerajem.
Ovo prolazi u Istri i na Kvarneru danas.
Znači kamen,rustika,fuga,kanalice,trsovi loze,smokve drvo,a ne one bezdušne lego kocke.
Kod nas su u posljednja 2 i po desetljeća masovno gradili rugla od zgrada kao na slici dolje,ali to je prošlost. Vlasnici bi te grde apartmane htjeli prodati,ali ih nitko neće kupit.
Evo,ovakve kućerine čak su i općinske vlasti zabranile graditi.
Ovo prolazi u Istri i na Kvarneru danas.
Znači kamen,rustika,fuga,kanalice,trsovi loze,smokve drvo,a ne one bezdušne lego kocke.
Kod nas su u posljednja 2 i po desetljeća masovno gradili rugla od zgrada kao na slici dolje,ali to je prošlost. Vlasnici bi te grde apartmane htjeli prodati,ali ih nitko neće kupit.
Evo,ovakve kućerine čak su i općinske vlasti zabranile graditi.
2014-04-22
Jebote zid, govorimo o kucama...
...kao sto rece kolega dijagram, iz drzavnog stana lako o arhitekturi.
2014-12-30
Prva slika je teski kic. Ne gradis zgradu u retro stilu, stvaras novu vizuru. Po tebi ne bi smjeli imati bazen jer eto do prije par godina nitko ga nije imao.
Druga slika je odraz u biti tvog razmisljanja i glupih propisa.
Druga slika je odraz u biti tvog razmisljanja i glupih propisa.
2014-12-30
Bitanga pressveber wrote:Jebote zid, govorimo o kucama...
dijagram-
2015-08-09
Niti jedna ne nagrduje vizuru, ona kao od kamena je kicasta, ajde.
Ostale su cistih vizura, uklopljene u krajolik.
2014-12-30
Ja,kao osoba koja se posljednjih godinu dvije dana stalno (a prije povremeno) bavim građevinom, i to u Primorju,te nešto u Lici i G.kotaru,valjda znam što se gradi i što stranci i naši najviše traže.
Do unazad desetak g. vlasnici zemljišta prodali bi zemljište obrtniku,koji bi ondje napravio ružnu zgradurinu sa 10-tak apartmana i koje bi prodao ,digao lovu i zbrisao u ZG ili ČK.
Onda su te zgradurine propadale,vlasnici ondje borave 5-6 dana ljeti i to propada. I jako je ružno i oni bi to sad prodali,ali nitko ne želi da kupi,čak ni da daju jeftino.
I sada ti isti obrtnici kupuju stare kuće koje obnove u etno stilu,naprave bazen i to ide. To stranac,a i naš čovjek iz ZG,Slavonije,Slovenije,ili Karlovca,traži.
Dakle kamene kuće,radi hlada,terasa sa vinovom lozom,volte,benkovački kamen,kameni podovi i obavezno kameni zid oko kuće.
Onakve kuće kakve je Ero okačio ne radi nitko. Zadnje kuće bez krovova tu su se delale u 70-tim godinama i vlasnici su bili uglavnom nekakvi smušenjaci od umjetnika. Kraj smo sa mnogo kiše i takva terasa je sklonija propadanju i prokišnjavanju za razliku od krova.
Do unazad desetak g. vlasnici zemljišta prodali bi zemljište obrtniku,koji bi ondje napravio ružnu zgradurinu sa 10-tak apartmana i koje bi prodao ,digao lovu i zbrisao u ZG ili ČK.
Onda su te zgradurine propadale,vlasnici ondje borave 5-6 dana ljeti i to propada. I jako je ružno i oni bi to sad prodali,ali nitko ne želi da kupi,čak ni da daju jeftino.
I sada ti isti obrtnici kupuju stare kuće koje obnove u etno stilu,naprave bazen i to ide. To stranac,a i naš čovjek iz ZG,Slavonije,Slovenije,ili Karlovca,traži.
Dakle kamene kuće,radi hlada,terasa sa vinovom lozom,volte,benkovački kamen,kameni podovi i obavezno kameni zid oko kuće.
Onakve kuće kakve je Ero okačio ne radi nitko. Zadnje kuće bez krovova tu su se delale u 70-tim godinama i vlasnici su bili uglavnom nekakvi smušenjaci od umjetnika. Kraj smo sa mnogo kiše i takva terasa je sklonija propadanju i prokišnjavanju za razliku od krova.
2014-04-22
Seres kao grlica.
Jedno je renoviranje postojece zgrade.
Imam i ja klet iz 1700 i neke. Nema struje, pod je od gline. No ne zivim tamo pa me boli kiki i moze ostati takva.
Drugo, imam objekt star 50 godina s ravnim krovom, nista nije procurilo, samo treba znati napravit.
Prema tome ne bulazni.
Jedno je renoviranje postojece zgrade.
Imam i ja klet iz 1700 i neke. Nema struje, pod je od gline. No ne zivim tamo pa me boli kiki i moze ostati takva.
Drugo, imam objekt star 50 godina s ravnim krovom, nista nije procurilo, samo treba znati napravit.
Prema tome ne bulazni.
2014-12-30
Znači , auf wiedersehen dorski, jonski i korintski stil
Guest- Guest
Inače, meni se dopada ovak nekaj
Guest- Guest
To mi je u bliskom susjedstvu, vila Klimt.
A u ZG mi je prekrasna vila Baranyai, njoj sam oduvijek divila.
A u ZG mi je prekrasna vila Baranyai, njoj sam oduvijek divila.
Guest- Guest
Meni se sviđa domaće,autohtono.
2014-04-22
Pa, evo s Gornjeg grada jedne palače.
Jel znaš koja je?
Jel znaš koja je?
Guest- Guest
E, to je klasican primjer kica i neprakticnosti.
2014-12-30
Meni liči na dom časnih sestara.Eva wrote:Pa, evo s Gornjeg grada jedne palače.
Jel znaš koja je?
2014-04-22
Niti jedna nije autohtona, kopiranje stila, donja je pigotovo kic s tim cvjeticima i nadogradenim anexom.jastreb wrote:Meni se sviđa domaće,autohtono.
2014-12-30
na slikama se ne vidi krajolik tako da @ero zasigurno drugacije zamislja ove kuce i okruzenje oko njih od mene ili nekoga trecegveber wrote:Niti jedna ne nagrduje vizuru, ona kao od kamena je kicasta, ajde.
mozda iza ove prve cistih linije mate drzi svinjac a stipe salung/skelu za dignit kat kad se sin ozeni , istina ima tek 7g....
tu vise ni el. tesla u dvoristu ne pomaze
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Joj, srami se, palača Vojković, u kojoj je Hrvatski povijesni muzej.
PS Kaj vas škola ni vodila na izlete na GG?
PS Kaj vas škola ni vodila na izlete na GG?
Guest- Guest
Prva slika. Neprakticne stenge, zatvorena vizura, glupo cvijece u kantama...Eva wrote:Koji?
2014-12-30
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ako Milanović pobijedi, osnovat ćemo novu stranku
» Zbogom domaćoj raštiki, bobu i rajčicama! Ako prođe novi zakon o sjemenu jest ćemo ‘plastično‘ povrće iz trgovačkih centara
» Rusi napravili novu pticu-stigao neočekivan kupac: Prvi ćemo taj avion
» Zbogom Bosno, konačno sam spremna da ti kažem zbogom.
» Srbija i Srbi kroz Republiku Srpsku vide novu priliku za teritorijalne pretenzije,uvijek su ih imali ali nered u svijetu daoje im novu priliku da isprave ono sto su propustili devedesetih
» Zbogom domaćoj raštiki, bobu i rajčicama! Ako prođe novi zakon o sjemenu jest ćemo ‘plastično‘ povrće iz trgovačkih centara
» Rusi napravili novu pticu-stigao neočekivan kupac: Prvi ćemo taj avion
» Zbogom Bosno, konačno sam spremna da ti kažem zbogom.
» Srbija i Srbi kroz Republiku Srpsku vide novu priliku za teritorijalne pretenzije,uvijek su ih imali ali nered u svijetu daoje im novu priliku da isprave ono sto su propustili devedesetih
Page 2 of 6