ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz

Page 5 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

Go down

Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz - Page 5 Empty Re: Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz

Post by Ero Wed 24 Feb - 9:54

Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:Ajme, ustašija na aparatima lol!  Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
Obično nabacivanje blata bez argumenata.
Samostalna država je pobjeda, a gubitak samostalnosti je poraz.
Pa je, koji qratz je Židovima trebala država, treba im je uzeti
i onda će na istoku zavladati mir do neba.To tvrdiš? :D
NDH je bila samostalna kao njemčaka fufa. A ustaše su hrabri da su bijeg bili spremni čim su partizani prišli Dugom Selu. Ustaše su pičke, sluge, izdajnici, gamad i sramota.

Ja nisam ni spomenuo ustaše, a ti i dalje nastavila s nabacivanjem blata...
1945.-e je hr narod bio poražen do nogu. Istina? Naravno da je.
Okupacija i nasilje je traju do 1995.-e, kad s vojnim sredstvima dolazi do konačnog oslobođenja.
Rat traje i danas,ali s drugim sredstvima. U njema sudjeluješ i ti, Eva.
Mogu ti samo reći da si izabrala   pogrešnu stranu. jocolor
Nikako, ja sam uvijek na ispravnoj strani. 1945. je za Hrvatsku godina izlaska iz sramotnog marionetskog i sluganjskog režima u kojem su vladali rasni zakoni. Da nije bilo  hrvatskih partizana, među njima i predaka mog muža, Hrvata i Hrvatske danas ne bi bilo.
S kim se ratovalo od 1990.-e do 1945.-e?
Je li to bilo oslobođenje ili poraz?
To me još zanima, pa da vidim kako će izgledati moja rasprava u nastavku.

Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz - Page 5 Empty Re: Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz

Post by jastreb Wed 24 Feb - 9:56

Regoč wrote:
Usporedbom hrvatskoga položaja u Austro-Ugarskoj i Jugoslaviji, dolazimo do zaključka da je za Hrvate bila povoljnija Jugoslavija. Naime, u AU Hrvati bili su peti ili šesti narod po brojnosti, u Jugoslaviji bili su drugi. Već s te pozicije njihovi su interesi uzimani puno ozbiljnije. Hrvati, kakvi-takvi, redovito su bili ministri, bili su u vojnom vrhu (istina, tek od 45., dotad nisu) i svoje su zahtjeve, makar i sporo, uglavnom ostvarivali. Istodobno, sve je to ništa u odnosu na slobodnu i demokratsku državu.
Da,ali mene danas boli što umire,izumire jedna višestoljetna kultura,jedan entitet,a to su naši Hrvati u Bosni.

Jedna kultura koju su vjekovima gradili neumorni neimari,poput bosanskih ujaka,jedan fra grgo Martić,fra Augustin Augustinović,fra Didak Buntić, hajduk Mijat Tomić... Naši Hrvati u i oko Banjaluke i Vrbasa,pod Kozarom,pokraj Save....

Sve to nestaje i mre.

Bojim se da ta kultura ne doživi sudbinu hrvatskih Srba.

Uništenje Hrvata u Bosni doživljavam kao prvi čin sveukupnog uništenja naroda,a to je ono što nikako nismo smjeli dozvoliti.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 Feb - 9:58

jastreb wrote:
tre911 wrote:
provocator wrote:Izgubili jer su pravi i šklovani kadrovi JNA bili na našoj strani. Hoćeš da ti ih redom sve pobrojim? Valjda ne treba jer bit će da nisi toliko glup,
Budalo izgubili su jer nisu imali muda i srce kao mi a ne zato što je par onih iz JNA bilo u HVu. Jebo te JNA kadar u glavurdu tulavu da te jebo, što misliš koliko je JNA kadra bilo u vukovaru, njih dvojica i nisu mrdnuli prema našim položajima nego je preko njih išlo samo gdje treba ići pomoći, ostalo smo sami odradili kako smo znali i umjeli i to smo jebački dobro napravili kada smo razguzili u Vu i oko njega masu titove vojske i tehnike. Ti si jednostavno bolestan čovjek i stanje ti se svakim danom sve više pogoršava od kako nova vlast sve više pušta korjenje u banskim dvorima.
Da,i?

Pa mi smo,čovječe izgubili u Vukovaru. O čemu ti pričaš?

Vukovar je više bio pojam hrabrosti,prkosa i srca,nego vojne strategije.

Nešto poput Alama ili Sigeta. Nikako ne nešto poput Staljingrada. Jer Rusi nisu izgubili Staljingrad,nego su ,čak štoviše iz Staljingrada krenuli u nezadrživu ofenzivu. 

Vukovar se stoga ne treba uspoređivati sa Staljingradom,već sa drugim mjestima poput Sevastopolja.
Pa u čemu je problem, kaže seronja da je to sve zbog JNA kadra u našim redovima a ja sam samo stavio jedan primjer zašto smo pobjedili titovu JNA, nikakav JNA kadar nema veze sa tom pobjedom. Uostalom mi smo se borili protiv JNA kadra i porazili ga u svakom pogledu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 Feb - 9:58

jastreb wrote:
Regoč wrote:
Usporedbom hrvatskoga položaja u Austro-Ugarskoj i Jugoslaviji, dolazimo do zaključka da je za Hrvate bila povoljnija Jugoslavija. Naime, u AU Hrvati bili su peti ili šesti narod po brojnosti, u Jugoslaviji bili su drugi. Već s te pozicije njihovi su interesi uzimani puno ozbiljnije. Hrvati, kakvi-takvi, redovito su bili ministri, bili su u vojnom vrhu (istina, tek od 45., dotad nisu) i svoje su zahtjeve, makar i sporo, uglavnom ostvarivali. Istodobno, sve je to ništa u odnosu na slobodnu i demokratsku državu.
Da,ali mene danas boli što umire,izumire jedna višestoljetna kultura,jedan entitet,a to su naši Hrvati u Bosni.

Jedna kultura koju su vjekovima gradili neumorni neimari,poput bosanskih ujaka,jedan fra grgo Martić,fra Augustin Augustinović,fra Didak Buntić, hajduk Mijat Tomić... Naši Hrvati u i oko Banjaluke i Vrbasa,pod Kozarom,pokraj Save....

Sve to nestaje i mre.

Bojim se da ta kultura ne doživi sudbinu hrvatskih Srba.

Uništenje Hrvata u Bosni doživljavam kao prvi čin sveukupnog uništenja naroda,a to je ono što nikako nismo smjeli dozvoliti.
Bosanci su bili ok ljudi prije rata, a onda su ih napunatli jedne kontra drugih trećih i ostalih,  i Bosna je izgubljena država. U stvari postat će Džamahirija.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero Wed 24 Feb - 9:59

Komunizam je poražen u cijelom svijetu.
dr Hasanbegović jasno izražava svoj antikomunizam i to mu se zamjeri. Tko?

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 24 Feb - 10:00

Evo, loše je što obiteljsko iskustvo, svoje i muževo, poopćuješ na nacionalnu razinu. U tvojim je upisima hrpa mržnje i ljutnje na sve ustaše i ustaški pokret općenito, a posve bezrazložno. Ustaški pokret osnovan je s ciljem stvaranja slobodne Hrvatske, nije osnovan da bi se hrvatski krajevi dielili okolo. Fašistička orijentacija toga pokreta bila je posve legitimna orijentacija u to doba, a i jedina preostala opcija. Komunisti su se okrenuli SSSR-u, HSS Britaniji i Francuskoj te je još samo fašistička Italija ostala kao potencijalni saveznik. Njemačka je u to doba još ona sputana Weimarska republika gospodarski posve rastočena. Dolazak ustašah na vlast ishod je njemačko-talijanskoga napada na Jugoslaviju i ustaše su se morale uklopiti u zadane okvire. Gomila ljudi koji su pristupili ustašama nisu krenuli da bi "ubijali Srbe", kako se to najčešće tumači, već da bi obranili kakvu-takvu državu. U zločinima sudjelovao je mali broj ustašah, većina su bili hrabri borci protiv četnikah i partizanah. Njihov poraz ishod je ukupnoga poraza Silah osovine, a ne osobnoga nedostatka hrabrosti. Uostalom, borili su se još tjedan danah nakon njemačke kapitulacije.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 Feb - 10:00

Ero wrote:
Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:Ajme, ustašija na aparatima lol!  Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
NDH je bila samostalna kao njemčaka fufa. A ustaše su hrabri da su bijeg bili spremni čim su partizani prišli Dugom Selu. Ustaše su pičke, sluge, izdajnici, gamad i sramota.

Okupacija i nasilje je traju do 1995.-e, kad s vojnim sredstvima dolazi do konačnog oslobođenja.
Nikako, ja sam uvijek na ispravnoj strani. 1945. je za Hrvatsku godina izlaska iz sramotnog marionetskog i sluganjskog režima u kojem su vladali rasni zakoni. Da nije bilo  hrvatskih partizana, među njima i predaka mog muža, Hrvata i Hrvatske danas ne bi bilo.
Narodi, i Srbi i Hrvati i Muje, s novim plemstvom, s ovima kaj su prek noći postali vlasnici tvornica, dvoraca, i gospodari života i smrti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 Feb - 10:01

jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
tre911 wrote:
provocator wrote:Izgubili jer su pravi i šklovani kadrovi JNA bili na našoj strani. Hoćeš da ti ih redom sve pobrojim? Valjda ne treba jer bit će da nisi toliko glup,
Budalo izgubili su jer nisu imali muda i srce kao mi a ne zato što je par onih iz JNA bilo u HVu. Jebo te JNA kadar u glavurdu tulavu da te jebo, što misliš koliko je JNA kadra bilo u vukovaru, njih dvojica i nisu mrdnuli prema našim položajima nego je preko njih išlo samo gdje treba ići pomoći, ostalo smo sami odradili kako smo znali i umjeli i to smo jebački dobro napravili kada smo razguzili u Vu i oko njega masu titove vojske i tehnike. Ti si jednostavno bolestan čovjek i stanje ti se svakim danom sve više pogoršava od kako nova vlast sve više pušta korjenje u banskim dvorima.
Da,i?

Nešto poput Alama ili Sigeta. Nikako ne nešto poput Staljingrada. Jer Rusi nisu izgubili Staljingrad,nego su ,čak štoviše iz Staljingrada krenuli u nezadrživu ofenzivu. 

Vukovar se stoga ne treba uspoređivati sa Staljingradom,već sa drugim mjestima poput Sevastopolja.
je li orangutane a s cim iz vukovara da krenu u ofanzivu....golim qurtzem....paradajzom na tenkove i oklop..o boze mandrila
Pa zato i kažem da ga ne treba uspoređivati sa Staljingradom,već bi bilo bolje sa Sevastopoljom.

No kad smo i kod toga,smatram da se VU mogao spasiti doturom ljudstva i municije,jer razdaljina do slobodnog teritorija i nije bila neka.

Volje i ljudi je bilo,ali politika je ,po meni ,sjebala stvar.
Ne jastrebe, Vukovar se nije mogao spasiti nikako 91, to su sve floskule i priče o izdaji iz kuhinje KOSa proizašli
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 Feb - 10:02

Regoč wrote:
Evo, loše je što obiteljsko iskustvo, svoje i muževo, poopćuješ na nacionalnu razinu. U tvojim je upisima hrpa mržnje i ljutnje na sve ustaše i ustaški pokret općenito, a posve bezrazložno. Ustaški pokret osnovan je s ciljem stvaranja slobodne Hrvatske, nije osnovan da bi se hrvatski krajevi dielili okolo. Fašistička orijentacija toga pokreta bila je posve legitimna orijentacija u to doba, a i jedina preostala opcija. Komunisti su se okrenuli SSSR-u, HSS Britaniji i Francuskoj te je još samo fašistička Italija ostala kao potencijalni saveznik. Njemačka je u to doba još ona sputana Weimarska republika gospodarski posve rastočena. Dolazak ustašah na vlast ishod je njemačko-talijanskoga napada na Jugoslaviju i ustaše su se morale uklopiti u zadane okvire. Gomila ljudi koji su pristupili ustašama nisu krenuli da bi "ubijali Srbe", kako se to najčešće tumači, već da bi obranili kakvu-takvu državu. U zločinima sudjelovao je mali broj ustašah, većina su bili hrabri borci protiv četnikah i partizanah. Njihov poraz ishod je ukupnoga poraza Silah osovine, a ne osobnoga nedostatka hrabrosti. Uostalom, borili su se još tjedan danah nakon njemačke kapitulacije.
Ustaše su bile kukavice, slabići i niškoristi. Zakaj je obitelj moje svekrve morala svoje hrvatsko prezime talijanizirati, a kao saveznici su bili? Ma bili su pičke žnj kategorije, eto to su bile ustaše. Gore nego Ukrajinci danas, smeće i otpad.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero Wed 24 Feb - 10:04

Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:Za bijeg spremni bezglavnik i njegove pudlice, njemačke kujice, pobjegli su pred hrabrošću i snagom hrvatskih partizana i 08. svibnja uvijek se slavil kao Dan slobode za grad Zagreb kad su pizde pobjegle. Nakon toga se i ona nakarada od turskih minareta porušila da ne nagrđuje Meštrovićevao remek djelo.
1945.-e je hr narod doživio tragediju(poraz) od koje se ni do dana današnjega  nije oporavio.
Pobjednici iz 1945.-e su bili poraženi 1995.-e.
Je li griješim? drunken
Naravno da griješiš. Hrvati su 1945 dočekali slobodu i samostalnost. NDH je bila marionetska njemačka fufa, a ne država. A ustaše najgori šljam i ološ, koji Hrvati preziru. Moja svekrva, čija obitelj je osjetila talijansku čizmu, i čiji su svi pripadnici bili u partizanima ustaše ne mogu smislit, i pljuju na NDH, bezglavnika i sav taj niškoristi okot.
Blato...blato...blato...
S kim se to ratovalo od 1990.-e do 1995.-e?
Je li to bio poraz ili oslobođenje?
Označi tko s kim i zašto. Argumentirano.
1990-1995 s frakcijom u SKJ, borba za nova plemstva među svim nacijama.
Komšinice, pod petokrakom su se rušila sela i gradovi, ubijali civili...
Gereali Adžić, Kadijević ...Mladić i slični, nisu bili nikakva frakcija. Sve ostalo  ti je je bla...bla...bla...

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 Feb - 10:04

jastreb wrote:
Ero wrote:
provocator wrote:Podsjetimo, danas je na društvenim mrežama osvanula snimka govora koji je ministar Hasanbegović održao na sprovodu Mirsada Bakšića, odvjetnika i brigadira HV-a, u kolovozu 2012. godine.
“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine.

Zaustavimo se na ovoj rečenici i o njoj raspravljajmo.
Baš me zanima što je tu neistina?
Samo bih molio bez ideoloških  nabacivanja blatom, bez argumenata i sadržaja.
1945. je godina pobjede i oslobođenja.

Godina kada su prvi put u povijesti Hrvati dočekali da žive svi u istoj državi,a da istovremeno budu i konstitutivni narod te države.

Tada i nikada više.
1945a je tragedija i pakao za Hrvate, ovo sve drugo je palamuđenje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti Wed 24 Feb - 10:06

Regoč wrote:
Gomila ljudi koji su pristupili ustašama nisu krenuli da bi "ubijali Srbe", kako se to najčešće tumači, već da bi obranili kakvu-takvu državu.

Bolje ikakva nego nikakva. Jebiga.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 24 Feb - 10:06

tre911 wrote:
jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
tre911 wrote:
Da,i?

je li orangutane a s cim iz vukovara da krenu u ofanzivu....golim qurtzem....paradajzom na tenkove i oklop..o boze mandrila
Pa zato i kažem da ga ne treba uspoređivati sa Staljingradom,već bi bilo bolje sa Sevastopoljom.

No kad smo i kod toga,smatram da se VU mogao spasiti doturom ljudstva i municije,jer razdaljina do slobodnog teritorija i nije bila neka.

Volje i ljudi je bilo,ali politika je ,po meni ,sjebala stvar.
Ne jastrebe, Vukovar se nije mogao spasiti nikako 91, to su sve floskule i priče o izdaji iz kuhinje KOSa proizašli
Nisam mislio na izdaju,već na to da se tim ljudima mogla doturiti pomoć.

Ako je većini uspio proboj nakon pada,smatram da se na isti način moglo probiti ondje i donijeti još municije.

Pa ljudi su se mjesec dana prije pada grada masovno javljali da pod svaku cijenu odu tamo i mislim da se to moglo i ostvariti.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Ero Wed 24 Feb - 10:06

Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:
Ero wrote:
Eva wrote:
Ero wrote:

Narodi, i Srbi i Hrvati i Muje, s novim plemstvom, s ovima kaj su prek noći postali vlasnici tvornica, dvoraca, i gospodari života i smrti.
Čudi me da toga nije bilo u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Tamo nije bilo krvoločnih Hrvata, jbga... jocolor

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 Feb - 10:08

Eva wrote:
Ero wrote:
jastreb wrote:
Ero wrote:
provocator wrote:Podsjetimo, danas je na društvenim mrežama osvanula snimka govora koji je ministar Hasanbegović održao na sprovodu Mirsada Bakšića, odvjetnika i brigadira HV-a, u kolovozu 2012. godine.
“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine.

Zaustavimo se na ovoj rečenici i o njoj raspravljajmo.
Baš me zanima što je tu neistina?
Samo bih molio bez ideoloških  nabacivanja blatom, bez argumenata i sadržaja.
1945. je godina pobjede i oslobođenja.

Godina kada su prvi put u povijesti Hrvati dočekali da žive svi u istoj državi,a da istovremeno budu i konstitutivni narod te države.

Tada i nikada više.

Još samo napiši da je ovaj zadnji rat bio poraz hr naroda, pa će ti svi gromoglasno zapljeskati. :D
Hrvatski narod nije izgubil 1945 rat nego ga je dobio jer su se riješili pički izdajnički i sramote hrvatskog naroda koji su bili njemačke fufe.
Koja hrpa gluposti, ako smo dobili rat 1945 zašto smo morali ratovati 1991? I prestani ubijene vrijeđati, ovo je krajnje odvratno tako govoriti o nevinim ljudima koji su pobijeni mimo suda i šanse da se brane na bilo koji način.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 24 Feb - 10:10

jastreb wrote:Da,ali mene danas boli što umire,izumire jedna višestoljetna kultura,jedan entitet,a to su naši Hrvati u Bosni.
I oko ovoga se slažem. Nestanak bosanskih Hrvatah doživljavam kao gubitak nacionalnoga uda, i to važnoga uda, važnoga poput desne ruke. Sveukupno uništenje naroda će ipak biti posljedica manjka djece.
Eva wrote:Bosanci su bili ok ljudi prije rata, a onda su ih napunatli jedne kontra drugih trećih i ostalih,  i Bosna je izgubljena država. U stvari postat će Džamahirija.
Bosanci su regijsko određenje, a ne nacija. Još su prije rata tamo bile oblikovane tri nacije, a neslogu među njima, njihove suprotstavljene interese, prigušivala je komunistička represija. Tako je to pomalo krčkalo, tlak se povećavao i došlo je do eksplozije. To nam je primjer da sporove uviek treba rješavati u otvorenoj raspravi, a ne "gurati pod tepih" jer kad-tad nasilno.izbiju.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 24 Feb - 10:12

Eva wrote:
Regoč wrote:
Ustaše su bile kukavice, slabići i niškoristi. Zakaj je obitelj moje svekrve morala svoje hrvatsko prezime talijanizirati, a kao saveznici su bili? Ma bili su pičke žnj kategorije, eto to su bile ustaše. Gore nego Ukrajinci danas, smeće i otpad.
Probaj se smiriti i proučiti nešto o ustašama, izlievi biesa neće ti činiti dobro, a mržnja rađa zlo.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by crvenkasti Wed 24 Feb - 10:13

Regoč wrote:

I oko ovoga se slažem. Nestanak bosanskih Hrvatah doživljavam kao gubitak nacionalnoga uda, i to važnoga uda, važnoga poput desne ruke.

Desna ruka i ud, nema ništa ljepše.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 24 Feb - 10:13

Regoč wrote:
jastreb wrote:Da,ali mene danas boli što umire,izumire jedna višestoljetna kultura,jedan entitet,a to su naši Hrvati u Bosni.
I oko ovoga se slažem. Nestanak bosanskih Hrvatah doživljavam kao gubitak nacionalnoga uda, i to važnoga uda, važnoga poput desne ruke. Sveukupno uništenje naroda će ipak biti posljedica manjka djece. 
Pa to je to!!!

Najveća rasadišta hrvatstva bila su baš u tim krajevima.

Moji prijatelji Hrvati iz tih krajeva imaju po pet-šest braće i sestara.

To su bila najjača i najžilavija rasadišta Hrvata.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by gargamel0101 Wed 24 Feb - 10:13

Svaka mu je kao u Njegoša.
gargamel0101
gargamel0101

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 24 Feb - 10:16

Za sad gibam, možda još uhvatim malo vremena pa se javim. pozdrav!

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 15 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

Back to top

- Similar topics