Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz
Page 4 of 15
Page 4 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Re: Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz
Obično nabacivanje blata bez argumenata.Eva wrote:Ajme, ustašija na aparatima Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
Samostalna država je pobjeda, a gubitak samostalnosti je poraz.
Pa je, koji qratz je Židovima trebala država, treba im je uzeti
i onda će na istoku zavladati mir do neba.To tvrdiš?
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
ajd sad sam je vratio..ima jedna za tebe..bus se urokalaEva wrote:Ne ispunjavam želje. Zamijenil si me nekom drugom.vuksadinare wrote:jesi bila na mojoj temi o hasanu..imas tamo zelje i cestitkeEva wrote:Ajme, ustašija na aparatima Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
vuksadinare- Posts : 100114
2015-09-08
Za bijeg spremni bezglavnik i njegove pudlice, njemačke kujice, pobjegli su pred hrabrošću i snagom hrvatskih partizana i 08. svibnja uvijek se slavil kao Dan slobode za grad Zagreb kad su pizde pobjegle. Nakon toga se i ona nakarada od turskih minareta porušila da ne nagrđuje Meštrovićevao remek djelo.
Guest- Guest
Eva wrote:Demantiraju te Hrvati, Tuđman, Bobetko, Tripalo, Dapčević, Šibl, Vlahović, i ini koji su žarili i palili po SRH od 1945 na dalje.Ero wrote:PS:
Ako malo bolje razmislimo ww2 za hr narod nije završio 1945.-e. Rat je imao svoj nastavak i u "slobodi", u kojem su se primjenjivala druga sredstva , tako glede nasilja kao i glede otpora tom nasilju. Nastavak rata s vojnim sredstvima imamo ponovo , od 1990.-e do 1995.-e. Ovaj dio se završio pobjedom o kojoj govori i dr Hasanbegović.
I nije to kraj...Svjedoci smo nastavka rata s drugim sredstvima.
Samo slijepac i umom ograničen čovjek to može spreviditi.
A 1990.- do 1995.-e se vodio rat s Marsovcima.
Pa i je.Ero wrote:jastreb wrote:1945. je godina pobjede i oslobođenja.Ero wrote:Zaustavimo se na ovoj rečenici i o njoj raspravljajmo.provocator wrote:Podsjetimo, danas je na društvenim mrežama osvanula snimka govora koji je ministar Hasanbegović održao na sprovodu Mirsada Bakšića, odvjetnika i brigadira HV-a, u kolovozu 2012. godine.
“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine.
Baš me zanima što je tu neistina?
Samo bih molio bez ideoloških nabacivanja blatom, bez argumenata i sadržaja.
Godina kada su prvi put u povijesti Hrvati dočekali da žive svi u istoj državi,a da istovremeno budu i konstitutivni narod te države.
Tada i nikada više.
Još samo napiši da je ovaj zadnji rat bio poraz hr naroda, pa će ti svi gromoglasno zapljeskati.
Izgubili smo glavna rasadišta hrvatstva. Potkozarje,Posavinu,kotorvaroški i teslićki kraj. Čak i Jajce. Eto,pada i Busovača,i Kiseljak.
U BIH smo postali minorna manjina.
I to je za mene poraz.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
za evvitu
https://www.youtube.com/watch?v=S7MRbLIHK24
2015-09-08
NDH je bila samostalna kao njemčaka fufa. A ustaše su hrabri da su bijeg bili spremni čim su partizani prišli Dugom Selu. Ustaše su pičke, sluge, izdajnici, gamad i sramota.Ero wrote:Obično nabacivanje blata bez argumenata.Eva wrote:Ajme, ustašija na aparatima Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
Guest- Guest
Ovdje ću, čisto činjenično, stati na Jastrebovu stranu. Vukovarska bitka bila je naš poraz i stvarno ju je primjerenije uspoređivati sa Sigetom.jastreb wrote:Pa zato i kažem da ga ne treba uspoređivati sa Staljingradom,već bi bilo bolje sa Sevastopoljom.
E, ovdje, Jastrebe, širiš četničku promidžbu. Hrvatska je u dva ili tri, mislim dva, navrata pokušala deblokadu Vukovara i u tom nije uspjela. Nisu JNA vodili idioti pa da si ne zaštite leđa.jastreb wrote:No kad smo i kod toga,smatram da se VU mogao spasiti doturom ljudstva i municije,jer razdaljina do slobodnog teritorija i nije bila neka.
Volje i ljudi je bilo,ali politika je ,po meni ,sjebala stvar.
1945.-e je hr narod doživio tragediju(poraz) od koje se ni do dana današnjega nije oporavio.Eva wrote:Za bijeg spremni bezglavnik i njegove pudlice, njemačke kujice, pobjegli su pred hrabrošću i snagom hrvatskih partizana i 08. svibnja uvijek se slavil kao Dan slobode za grad Zagreb kad su pizde pobjegle. Nakon toga se i ona nakarada od turskih minareta porušila da ne nagrđuje Meštrovićevao remek djelo.
Pobjednici iz 1945.-e su bili poraženi 1995.-e.
Je li griješim?
@jastreb @ provokator.. još uvjek rone suse ,krepa im idol balkanska zvjer,mega zločinac kodno ime , tajna internacional teroristička organizacija (čitaj tito) krepala im jugočetnička država..jastreb wrote:1945. je godina pobjede i oslobođenja.Ero wrote:Zaustavimo se na ovoj rečenici i o njoj raspravljajmo.provocator wrote:Podsjetimo, danas je na društvenim mrežama osvanula snimka govora koji je ministar Hasanbegović održao na sprovodu Mirsada Bakšića, odvjetnika i brigadira HV-a, u kolovozu 2012. godine.
“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine.
Godina kada su prvi put u povijesti Hrvati dočekali da žive svi u istoj državi,a da istovremeno budu i konstitutivni narod te države.
Tada i nikada više.
2014-04-18
Naravno da griješiš. Hrvati su 1945 dočekali slobodu i samostalnost. NDH je bila marionetska njemačka fufa, a ne država. A ustaše najgori šljam i ološ, koji Hrvati preziru. Moja svekrva, čija obitelj je osjetila talijansku čizmu, i čiji su svi pripadnici bili u partizanima ustaše ne mogu smislit, i pljuju na NDH, bezglavnika i sav taj niškoristi okot.Ero wrote:1945.-e je hr narod doživio tragediju(poraz) od koje se ni do dana današnjega nije oporavio.Eva wrote:Za bijeg spremni bezglavnik i njegove pudlice, njemačke kujice, pobjegli su pred hrabrošću i snagom hrvatskih partizana i 08. svibnja uvijek se slavil kao Dan slobode za grad Zagreb kad su pizde pobjegle. Nakon toga se i ona nakarada od turskih minareta porušila da ne nagrđuje Meštrovićevao remek djelo.
Je li griješim?
Guest- Guest
fala, Mujadinevuksadinare wrote:za evvitu
Guest- Guest
Eva wrote:NDH je bila samostalna kao njemčaka fufa. A ustaše su hrabri da su bijeg bili spremni čim su partizani prišli Dugom Selu. Ustaše su pičke, sluge, izdajnici, gamad i sramota.Ero wrote:Obično nabacivanje blata bez argumenata.Eva wrote:Ajme, ustašija na aparatima Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
Ja nisam ni spomenuo ustaše, a ti i dalje nastavila s nabacivanjem blata...
1945.-e je hr narod bio poražen do nogu. Istina? Naravno da je.
Okupacija i nasilje je traju do 1995.-e, kad s vojnim sredstvima dolazi do konačnog oslobođenja.
Rat traje i danas,ali s drugim sredstvima. U njema sudjeluješ i ti, Eva.
Mogu ti samo reći da si izabrala pogrešnu stranu.
Last edited by Ero on Wed 24 Feb - 9:46; edited 1 time in total
tocno...a jos tu nasu deblokadu planirali su jna kadrovi tus i gorinsek..i vidjeli kako ej proslo...da je tuđman morao prakticno ici na teren da sprijeci daljnje operacije dok svi skoro ne izginuse u proboju..tus se poslije opravdavao da nije mogaos deset tenkova protiv stotinu puno toga ucinit...i dodao da je trebala bititopnicka podrska i iz vukovara ali ej nije bilo iz poznatih razlogaRegoč wrote:Ovdje ću, čisto činjenično, stati na Jastrebovu stranu. Vukovarska bitka bila je naš poraz i stvarno ju je primjerenije uspoređivati sa Sigetom.jastreb wrote:Pa zato i kažem da ga ne treba uspoređivati sa Staljingradom,već bi bilo bolje sa Sevastopoljom.E, ovdje, Jastrebe, širiš četničku promidžbu. Hrvatska je u dva ili tri, mislim dva, navrata pokušala deblokadu Vukovara i u tom nije uspjela. Nisu JNA vodili idioti pa da si ne zaštite leđa.jastreb wrote:No kad smo i kod toga,smatram da se VU mogao spasiti doturom ljudstva i municije,jer razdaljina do slobodnog teritorija i nije bila neka.
Volje i ljudi je bilo,ali politika je ,po meni ,sjebala stvar.
2015-09-08
..također....Eva wrote:fala, Mujadinevuksadinare wrote:za evvitu
2015-09-08
Usporedbom hrvatskoga položaja u Austro-Ugarskoj i Jugoslaviji, dolazimo do zaključka da je za Hrvate bila povoljnija Jugoslavija. Naime, u AU Hrvati bili su peti ili šesti narod po brojnosti, u Jugoslaviji bili su drugi. Već s te pozicije njihovi su interesi uzimani puno ozbiljnije. Hrvati, kakvi-takvi, redovito su bili ministri, bili su u vojnom vrhu (istina, tek od 45., dotad nisu) i svoje su zahtjeve, makar i sporo, uglavnom ostvarivali. Istodobno, sve je to ništa u odnosu na slobodnu i demokratsku državu.
Blato...blato...blato...Eva wrote:Naravno da griješiš. Hrvati su 1945 dočekali slobodu i samostalnost. NDH je bila marionetska njemačka fufa, a ne država. A ustaše najgori šljam i ološ, koji Hrvati preziru. Moja svekrva, čija obitelj je osjetila talijansku čizmu, i čiji su svi pripadnici bili u partizanima ustaše ne mogu smislit, i pljuju na NDH, bezglavnika i sav taj niškoristi okot.Ero wrote:1945.-e je hr narod doživio tragediju(poraz) od koje se ni do dana današnjega nije oporavio.Eva wrote:Za bijeg spremni bezglavnik i njegove pudlice, njemačke kujice, pobjegli su pred hrabrošću i snagom hrvatskih partizana i 08. svibnja uvijek se slavil kao Dan slobode za grad Zagreb kad su pizde pobjegle. Nakon toga se i ona nakarada od turskih minareta porušila da ne nagrđuje Meštrovićevao remek djelo.
Je li griješim?
S kim se to ratovalo od 1990.-e do 1995.-e?
Je li to bio poraz ili oslobođenje?
Označi tko s kim i zašto. Argumentirano.
Nikako, ja sam uvijek na ispravnoj strani. 1945. je za Hrvatsku godina izlaska iz sramotnog marionetskog i sluganjskog režima u kojem su vladali rasni zakoni. Da nije bilo hrvatskih partizana, među njima i predaka mog muža, Hrvata i Hrvatske danas ne bi bilo.Ero wrote:Eva wrote:NDH je bila samostalna kao njemčaka fufa. A ustaše su hrabri da su bijeg bili spremni čim su partizani prišli Dugom Selu. Ustaše su pičke, sluge, izdajnici, gamad i sramota.Ero wrote:Obično nabacivanje blata bez argumenata.Eva wrote:Ajme, ustašija na aparatima Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
Okupacija i nasilje je traju do 1995.-e, kad s vojnim sredstvima dolazi do konačnog oslobođenja.
Guest- Guest
Tako. Nemate potrebe skrivati se.jastreb wrote:Pa i je.Ero wrote:jastreb wrote:1945. je godina pobjede i oslobođenja.Ero wrote:Zaustavimo se na ovoj rečenici i o njoj raspravljajmo.provocator wrote:Podsjetimo, danas je na društvenim mrežama osvanula snimka govora koji je ministar Hasanbegović održao na sprovodu Mirsada Bakšića, odvjetnika i brigadira HV-a, u kolovozu 2012. godine.
Tada i nikada više.
Još samo napiši da je ovaj zadnji rat bio poraz hr naroda, pa će ti svi gromoglasno zapljeskati.
No, znamo mi to i bez da to kažete. Pratimo djela i ne riječi.
1990-1995 s frakcijom u SKJ, borba za nova plemstva među svim nacijama.Ero wrote:Blato...blato...blato...Eva wrote:Naravno da griješiš. Hrvati su 1945 dočekali slobodu i samostalnost. NDH je bila marionetska njemačka fufa, a ne država. A ustaše najgori šljam i ološ, koji Hrvati preziru. Moja svekrva, čija obitelj je osjetila talijansku čizmu, i čiji su svi pripadnici bili u partizanima ustaše ne mogu smislit, i pljuju na NDH, bezglavnika i sav taj niškoristi okot.Ero wrote:1945.-e je hr narod doživio tragediju(poraz) od koje se ni do dana današnjega nije oporavio.Eva wrote:Za bijeg spremni bezglavnik i njegove pudlice, njemačke kujice, pobjegli su pred hrabrošću i snagom hrvatskih partizana i 08. svibnja uvijek se slavil kao Dan slobode za grad Zagreb kad su pizde pobjegle. Nakon toga se i ona nakarada od turskih minareta porušila da ne nagrđuje Meštrovićevao remek djelo.
Je li griješim?
S kim se to ratovalo od 1990.-e do 1995.-e?
Je li to bio poraz ili oslobođenje?
Označi tko s kim i zašto. Argumentirano.
Guest- Guest
S kim se ratovalo od 1990.-e do 1945.-e?Eva wrote:Nikako, ja sam uvijek na ispravnoj strani. 1945. je za Hrvatsku godina izlaska iz sramotnog marionetskog i sluganjskog režima u kojem su vladali rasni zakoni. Da nije bilo hrvatskih partizana, među njima i predaka mog muža, Hrvata i Hrvatske danas ne bi bilo.Ero wrote:Eva wrote:NDH je bila samostalna kao njemčaka fufa. A ustaše su hrabri da su bijeg bili spremni čim su partizani prišli Dugom Selu. Ustaše su pičke, sluge, izdajnici, gamad i sramota.Ero wrote:Obično nabacivanje blata bez argumenata.Eva wrote:Ajme, ustašija na aparatima Haso bu se opet moral ispričavat i posipat pepelom. Za ovo kazna može bit samo da klečeći ode do Aušvica.
Je li to bilo oslobođenje ili poraz?
To me još zanima, pa da vidim kako će izgledati moja rasprava u nastavku.
Page 4 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Similar topics
» Kancelarka Merkel doživjela još jedan poraz
» Stranka Angele Merkel doživjela poraz u Berlinu
» Zbor internet novinara HND-a pozdravlja odluku ministra Hasanbegovića
» Pismo Tuge Tarle o tužakanju Pascala Brucknera protiv ministra Hasanbegovića
» Efendija Sefko Omerbasic:'Cudno je da Srbi i Zidovi kidisu na ministra Hasanbegovica'
» Stranka Angele Merkel doživjela poraz u Berlinu
» Zbor internet novinara HND-a pozdravlja odluku ministra Hasanbegovića
» Pismo Tuge Tarle o tužakanju Pascala Brucknera protiv ministra Hasanbegovića
» Efendija Sefko Omerbasic:'Cudno je da Srbi i Zidovi kidisu na ministra Hasanbegovica'
Page 4 of 15