Završen film o Jasenovcu
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Završen film o Jasenovcu
Film o Jasenovcu se ne bavi sa svih 750 ili 700 tisuća žrtava,niti sa svih tisuću i nešto jasenovačkih koljača.Iknarov svjedok wrote:Nije 700 000,već 750 000.Osim toga pisao sam koji mjesec ranije kako sam ponudio konzultatske usluge koje obuhvaćaju historiografske fakte,autorima ovog filma.Predlagao sam i jastrebu da se uključi savjetodavno oko istorijskih činjenica,jer za realizaciju ovakvog projekta,moramo uzeti ozbiljan pristup.flumen wrote:koliko traje film? hoce li uspjet prikazat 700.000 zrtava ili ce trebat serija?
Radi se o žrtvi Starcu Vukašinu iz Klepaca,te njegovom dželatu Žiletu Friganoviću(???)
Ja ,doduše imam neka saznanja o Vukašinu,a možda imaš i ti,mada nisam siguran.
No,o navedenom Friganom nikad ništa nisam čuo,a vjerujem da nisi ni ti.
Stoga bi sva naša obimna saznanja o Jasenovcu ovdje bila nepotrebna,budući se film bavi stvarima sa kojima baš i nismo upoznati.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Je ovaj mu kao reze usi i nos a on prica kao da pije kavu..ili ono ej sta ima...jeste ikad prisustvovali kad ljude biju,ubijaju?....ja jesam nema tu nikakve price vec dernjava,zapomaganje,posrane i upisane hlace..to su vam simptomi kad covjeka hoce lisit zivota ili muciti...sve ostalo su bajke..narocito srpske
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A ti si onaj što van kadra viče:"Riknula baterija!"vuksadinare wrote: .jeste ikad prisustvovali kad ljude biju,ubijaju?....ja jesam
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Radi se o filmu zasnovanom na stvarnom događaju, u kojem je zločinac Žile Friganović, prema vlastitom priznanju, opklade radi, za nekoliko sati zaklao 1.100 nesrećnih Srba, a zatim i starca Vukašina, čiji ga je nedokučivi mir, a posebno riječi: "Samo ti, dijete, radi svoj posao", nenadano spriječio da nastavi s klanjem. Do tada, koljač je uživao u zločinima.
ovo neki namjenski film
ovo neki namjenski film
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
...bio..sam...prisustvoa jednom ubojstvu u kaficu kad je mafija roknula nekog tipa...bilo to prije petnaestag godina...izveli ga mafijasi van a on cvilio,tresao se,upisao se u gace..a oni mu onda sprasili medju oci..to nisam vidio jer nismo smjeli van..vec culi pucanj...a bila je prosla ponoc..pisalo je u novinama o tome..desilo se na jarunujastreb wrote:A ti si onaj što van kadra viče:"Riknula baterija!"vuksadinare wrote: .jeste ikad prisustvovali kad ljude biju,ubijaju?....ja jesam
2015-09-08
ahahaha..da zaklao 1100 ljudi u nekoliko sati..pa kad si na kolinju treba ti nekoliko sati da zakoljes tri svinje...jesu ti srbi normalan narod?debotoijusto wrote:[size=34]Radi se o filmu zasnovanom na stvarnom događaju, u kojem je zločinac Žile Friganović, prema vlastitom priznanju, opklade radi, za nekoliko sati zaklao 1.100 nesrećnih Srba, a zatim i starca Vukašina, čiji ga je nedokučivi mir, a posebno riječi: "Samo ti, dijete, radi svoj posao", nenadano spriječio da nastavi s klanjem. Do tada, koljač je uživao u zločinima.[/size]
[size=34]ovo neki namjenski film [/size]
2015-09-08
iznenadio si mevuksadinare wrote:...bio..sam...prisustvoa jednom ubojstvu u kaficu kad je mafija roknula nekog tipa...bilo to prije petnaestag godina...izveli ga mafijasi van a on cvilio,tresao se,upisao se u gace..a oni mu onda sprasili medju oci..to nisam vidio jer nismo smjeli van..vec culi pucanj...a bila je prosla ponoc..pisalo je u novinama o tome..desilo se na jarunujastreb wrote:A ti si onaj što van kadra viče:"Riknula baterija!"vuksadinare wrote: .jeste ikad prisustvovali kad ljude biju,ubijaju?....ja jesam
ocekivao neku ratnu pricu...
2014-04-12
uglavnom
ovi bezimeni trash producenti iz srbije preduhitrili
jakova - u potiljak - sedlara
Nakon 12 godina rada, prije nekoliko dana završen je dugometražni dokumentarni film “JASENOVAC-ISTINA”. Redatelj filma je Jakov Sedlar, tekst su napisali Hrvoje Hitrec (prema djelima Novaka, Razuma, Vukića, Ivezića…) i Elyahu Tal (poznati izraelski povjesničar), tekst interpretiraju Dragan Despot i Sanja Marin, a film traje 60 minuta.
Po prvi put na jednom mjestu u mediju filma nalaze se mnogi nepoznati dokumenti vezani uz logor u Jasenovcu, ali ne samo onaj od 1941-1945, nego i od 1945. do 1951. kada je partizanski Jasenovac zatvoren.
Po prvi put donosimo sve relevantne dokumente o mistifikaciji oko broja žrtava, po prvi put će se vidjeti dva Pavelićeva pisma vezana uz Jasenovac i uz Židove, po prvi put će biti pokazan i dio filma kojega su Englezi snimili 1945., a koji daje neke sasvim nove podatke o broju žrtava.
Ovaj film temeljen je na činjenicama i na istini, a ne na bilo kakvim insinuacijama ili pretjerivanjima s bilo koje strane. Jasenovac je jedna od bolnih točaka u hrvatskoj povijesti i napokon je donesena istina o njemu.
mi to jednostavno bolje radimo od srba
oni
noz usi kolji opanci starac ....
mi
fina kosulja brojke pisma dokumenti englezi...
ovi bezimeni trash producenti iz srbije preduhitrili
jakova - u potiljak - sedlara
Nakon 12 godina rada, prije nekoliko dana završen je dugometražni dokumentarni film “JASENOVAC-ISTINA”. Redatelj filma je Jakov Sedlar, tekst su napisali Hrvoje Hitrec (prema djelima Novaka, Razuma, Vukića, Ivezića…) i Elyahu Tal (poznati izraelski povjesničar), tekst interpretiraju Dragan Despot i Sanja Marin, a film traje 60 minuta.
Po prvi put na jednom mjestu u mediju filma nalaze se mnogi nepoznati dokumenti vezani uz logor u Jasenovcu, ali ne samo onaj od 1941-1945, nego i od 1945. do 1951. kada je partizanski Jasenovac zatvoren.
Po prvi put donosimo sve relevantne dokumente o mistifikaciji oko broja žrtava, po prvi put će se vidjeti dva Pavelićeva pisma vezana uz Jasenovac i uz Židove, po prvi put će biti pokazan i dio filma kojega su Englezi snimili 1945., a koji daje neke sasvim nove podatke o broju žrtava.
Ovaj film temeljen je na činjenicama i na istini, a ne na bilo kakvim insinuacijama ili pretjerivanjima s bilo koje strane. Jasenovac je jedna od bolnih točaka u hrvatskoj povijesti i napokon je donesena istina o njemu.
mi to jednostavno bolje radimo od srba
oni
noz usi kolji opanci starac ....
mi
fina kosulja brojke pisma dokumenti englezi...
2014-04-12
n_razbojnik-
2014-04-15
n_razbojnik-
2014-04-15
Tony Soprano wrote:jel istinit?
Časna Ćosićeva...
darth_vader-
2014-04-17
Pa da budem iskren,o Pofriganom nemam nikakva saznanja,dok starac Vukašin je urbana antifašistička legenda srpskog naroda,čak su njegove ikone u sakralnim objektima SPC-a.jastreb wrote:Film o Jasenovcu se ne bavi sa svih 750 ili 700 tisuća žrtava,niti sa svih tisuću i nešto jasenovačkih koljača.Iknarov svjedok wrote:Nije 700 000,već 750 000.Osim toga pisao sam koji mjesec ranije kako sam ponudio konzultatske usluge koje obuhvaćaju historiografske fakte,autorima ovog filma.Predlagao sam i jastrebu da se uključi savjetodavno oko istorijskih činjenica,jer za realizaciju ovakvog projekta,moramo uzeti ozbiljan pristup.flumen wrote:koliko traje film? hoce li uspjet prikazat 700.000 zrtava ili ce trebat serija?
Radi se o žrtvi Starcu Vukašinu iz Klepaca,te njegovom dželatu Žiletu Friganoviću(???)
Stoga bi sva naša obimna saznanja o Jasenovcu ovdje bila nepotrebna,budući se film bavi stvarima sa kojima baš i nismo upoznati.
No bezveze mi je jednu takvu kompleksnu istorijsku temu svesti tek na razinu jednog pojedinca,bojim se da taj filmski diletantizam mogao upopastiti potencijal jasenovačke tragedije.
Šteta što se Branko Lustig nije angažirao,te on snimio film o Jasenovcu,koji bi zasigurno dobio Oskara.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Pa Lustig je ustaški Žid, jbga...
darth_vader-
2014-04-17
Pa da mu zviždite kao u Jasenovcu 2015 g.Iknarov svjedok wrote:Pa da budem iskren,o Pofriganom nemam nikakva saznanja,dok starac Vukašin je urbana antifašistička legenda srpskog naroda,čak su njegove ikone u sakralnim objektima SPC-a.jastreb wrote:Film o Jasenovcu se ne bavi sa svih 750 ili 700 tisuća žrtava,niti sa svih tisuću i nešto jasenovačkih koljača.Iknarov svjedok wrote:Nije 700 000,već 750 000.Osim toga pisao sam koji mjesec ranije kako sam ponudio konzultatske usluge koje obuhvaćaju historiografske fakte,autorima ovog filma.Predlagao sam i jastrebu da se uključi savjetodavno oko istorijskih činjenica,jer za realizaciju ovakvog projekta,moramo uzeti ozbiljan pristup.flumen wrote:koliko traje film? hoce li uspjet prikazat 700.000 zrtava ili ce trebat serija?
No bezveze mi je jednu takvu kompleksnu istorijsku temu svesti tek na razinu jednog pojedinca,bojim se da taj filmski diletantizam mogao upopastiti potencijal jasenovačke tragedije.
Šteta što se Branko Lustig nije angažirao,te on snimio film o Jasenovcu,koji bi zasigurno dobio Oskara.
Guest- Guest
prekoo 1750000 srbova i srbovkinja + nejač što su pojeli lavovi za doručak - nisu brojali!jasambrend wrote:Tony Soprano wrote:jel istinit?
Časna Ćosićeva...
2014-04-19
Branko Lustig je previse ozbiljan covjek da bi se bavio pizdarijama i lazima.Iknarov svjedok wrote:
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
jasambrend wrote:Tony Soprano wrote:jel istinit?
Časna Ćosićeva...
Tony Soprano-
2015-08-15
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Završen film o Jasenovcu
» Kusturica snima film o Jasenovcu
» Srbija snima film o Jasenovcu
» Test za HDZ domoljube i Plenkija - Srbi žele snimati propagadni film o Jasenovcu u RH i da mi financiramo
» Židi iz Varietyja popišali Srbe: Film o Jasenovcu je samo antihrvatska i antikatolička propaganda u službi velikosrpstva
» Kusturica snima film o Jasenovcu
» Srbija snima film o Jasenovcu
» Test za HDZ domoljube i Plenkija - Srbi žele snimati propagadni film o Jasenovcu u RH i da mi financiramo
» Židi iz Varietyja popišali Srbe: Film o Jasenovcu je samo antihrvatska i antikatolička propaganda u službi velikosrpstva
Page 2 of 3