Završen film o Jasenovcu
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Završen film o Jasenovcu
http://pressrs.ba/magazin/art/zavrsen-film-o-jasenovcu-na-koji-je-cekano-70-godina-17-10-2015
Završen film o Jasenovcu na koji je čekano 70 godina!
17.10.2015. • 21:59h • Press / Mirjana Despot
Nakon više najavljenih, ali još nerealizovanih projekata drugih autora, napokon je završeno prvo filmsko ostvarenje o užasima ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, jer će se priča o starcu Vukašinu i njegovom krvniku, koljaču Žiletu Friganoviću, uskoro pojaviti u bioskopima, najvjerovatnije u januaru 2016. godine!
Naslov izmijenjen. S.
Završen film o Jasenovcu na koji je čekano 70 godina!
17.10.2015. • 21:59h • Press / Mirjana Despot
Nakon više najavljenih, ali još nerealizovanih projekata drugih autora, napokon je završeno prvo filmsko ostvarenje o užasima ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, jer će se priča o starcu Vukašinu i njegovom krvniku, koljaču Žiletu Friganoviću, uskoro pojaviti u bioskopima, najvjerovatnije u januaru 2016. godine!
Naslov izmijenjen. S.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Re: Završen film o Jasenovcu
Ako su konzultirali Čedomira Antića i Miloslava Samardžića, katastrofa...a nekako predosjećam da jesu, to su režimski povjesničari, 700 000 i tako to...
Guest- Guest
horni,kad ce film i u nase(ustaske) bioskope?imas li neka saznanja...
2015-10-28
Nemam pojma, to vi u Madridu ili Sidneyu bolje znate....max123 wrote:horni,kad ce film i u nase(ustaske) bioskope?imas li neka saznanja...
Guest- Guest
zasto se mi promjenuo naslov?nemos ti protiv srbina u sebi.di ti je onaj srpski smisao za humor.e,picko...
2015-10-28
naravno da je prikladan.i sam si to potvrdio.("istoricar" antic i klika)uostalom sve sto dolazi priko drine o jasenovcu je u najboljem smislu KOMEDIJA..Starhemberg wrote:"Promjenuo" sam jer nije prikladan.
2015-10-28
nije,naravno.ali ova interpretacija(film) je u nekom prevertiranom smislu komedija...Starhemberg wrote:Kako god, Jasenovac nije komedija.
Last edited by max123 on 13/2/2016, 13:51; edited 2 times in total
2015-10-28
Kakve veze ima Čeda Antić sa režimom i Naprednjacima?Starhemberg wrote:Ako su konzultirali Čedomira Antića i Miloslava Samardžića, katastrofa...a nekako predosjećam da jesu, to su režimski povjesničari, 700 000 i tako to...
srbi jos uvik prave najbolje komedije.respekt...
2015-10-28
Žile je nesratan lik. Rodio se i živio u svojoj, a ipak tuđoj zemlji. Sanjario je o domu, slobodi, ponosu. Želio je državu u kojoj će moći biti ono što jest.
Kad su mu se snovi napokon ostvarili i kad je konačno smio činiti ono što mu je vjekovima bilo onemogućeno, on je to s ushićenjem, pun nade i domoljublja, od svega srca činio. I kad je shvatio da je to bezveze, da ga uopće ne ispunjava i ne zadovoljava, kakvo je njegovo razoćarenje moralo biti?
Unio sam se, kao da sebe gledam, tuga i bol, jadni Žile...
Kad su mu se snovi napokon ostvarili i kad je konačno smio činiti ono što mu je vjekovima bilo onemogućeno, on je to s ushićenjem, pun nade i domoljublja, od svega srca činio. I kad je shvatio da je to bezveze, da ga uopće ne ispunjava i ne zadovoljava, kakvo je njegovo razoćarenje moralo biti?
Unio sam se, kao da sebe gledam, tuga i bol, jadni Žile...
crvenkasti-
2014-04-17
Da nije bilo četnika, ne bi bilo Jasenovca i Hrvati ne bi nosili povijesnu stigmu nacističkih krvnika.
Dakle, trebalo se nekako riješiti četnika.
To je paradoks.
Dakle, trebalo se nekako riješiti četnika.
To je paradoks.
crvenkasti-
2014-04-17
koliko traje film? hoce li uspjet prikazat 700.000 zrtava ili ce trebat serija?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Nije 700 000,već 750 000.Osim toga pisao sam koji mjesec ranije kako sam ponudio konzultatske usluge koje obuhvaćaju historiografske fakte,autorima ovog filma.Predlagao sam i jastrebu da se uključi savjetodavno oko istorijskih činjenica,jer za realizaciju ovakvog projekta,moramo uzeti ozbiljan pristup.flumen wrote:koliko traje film? hoce li uspjet prikazat 700.000 zrtava ili ce trebat serija?
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Jebiga tribala je RH snimiti film o Jasenovcu.
To bi bilo istina kao kad bi Gebels snimao film
o Aušvicu. Naročito sa ovom postavom vlade.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
A baš,kao kada bi Republika Srpska snimala realan i objektivan film o Srbrenici.Yehudi wrote:Jebiga tribala je RH snimiti film o Jasenovcu.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Film o Jasenovcu se ne bavi sa svih 750 ili 700 tisuća žrtava,niti sa svih tisuću i nešto jasenovačkih koljača.Iknarov svjedok wrote:Nije 700 000,već 750 000.Osim toga pisao sam koji mjesec ranije kako sam ponudio konzultatske usluge koje obuhvaćaju historiografske fakte,autorima ovog filma.Predlagao sam i jastrebu da se uključi savjetodavno oko istorijskih činjenica,jer za realizaciju ovakvog projekta,moramo uzeti ozbiljan pristup.flumen wrote:koliko traje film? hoce li uspjet prikazat 700.000 zrtava ili ce trebat serija?
Radi se o žrtvi Starcu Vukašinu iz Klepaca,te njegovom dželatu Žiletu Friganoviću(???)
Ja ,doduše imam neka saznanja o Vukašinu,a možda imaš i ti,mada nisam siguran.
No,o navedenom Friganom nikad ništa nisam čuo,a vjerujem da nisi ni ti.
Stoga bi sva naša obimna saznanja o Jasenovcu ovdje bila nepotrebna,budući se film bavi stvarima sa kojima baš i nismo upoznati.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Završen film o Jasenovcu
» Kusturica snima film o Jasenovcu
» Srbija snima film o Jasenovcu
» Test za HDZ domoljube i Plenkija - Srbi žele snimati propagadni film o Jasenovcu u RH i da mi financiramo
» Židi iz Varietyja popišali Srbe: Film o Jasenovcu je samo antihrvatska i antikatolička propaganda u službi velikosrpstva
» Kusturica snima film o Jasenovcu
» Srbija snima film o Jasenovcu
» Test za HDZ domoljube i Plenkija - Srbi žele snimati propagadni film o Jasenovcu u RH i da mi financiramo
» Židi iz Varietyja popišali Srbe: Film o Jasenovcu je samo antihrvatska i antikatolička propaganda u službi velikosrpstva
Page 1 of 3