Otkriveni gravitacijski valovi
Page 9 of 12
Page 9 of 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Re: Otkriveni gravitacijski valovi
a ti si jako upućen, da, ruđer otac kvantne fizike, ajme, pa nije neka tajna tko je autor kvantne teorije uostalom planck je za to i dobio nobelovu
a da je teorija relativnosti našla svoju tehnološku primjenu u današnjem svijetu, baš i nije mimo a bombe a i tu zapravo nije primijenjena izravno već vrlo posredno
ali većina znanstvenih otrkića je ionako samo pomogla ubijanju što većeg broja ljudi na novi i sofisticiraniji način
a da je teorija relativnosti našla svoju tehnološku primjenu u današnjem svijetu, baš i nije mimo a bombe a i tu zapravo nije primijenjena izravno već vrlo posredno
ali većina znanstvenih otrkića je ionako samo pomogla ubijanju što većeg broja ljudi na novi i sofisticiraniji način
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Tvoje jednadzbe su nula, kako god okrenes.RayMabus wrote:Igrajte se malo jednažbama koje sam wam dao pa ćete shwatit da sam u prawu ako je točno a je da između planeta postoji putanja po kojoj se te dwije mase priwlaće i tu grawitaćija wiše nije wakumska tj swemirska tj skoro da je i nema.
Daj mi izracunaj 2-3*4-2
2014-12-30
deda na aparatima wrote:marcellus wrote:
al ono sere se da bi se sralo
pa gle, ako postoje gravitacijski valovi, ja ti sutra napravim antigravitacijski stroj, samo mi reci koja je frekvencija tih gravitacijskih valova
antigravitacijski stroj bi teško napravio, trebala bi ti poveća masa za proizvodnju tih valova, reda veličine pola galaksije, a i ne bi digli bog zna što
Ja nemam pojma tko je taj Plank ...a i hebe me se.
g puta s/ t = g puta s / t
Swemir je u rawnoteži......MOŽDA.
DIMENZIONALNA WRATA
PUTOWANJE KROZ PROSTOR I WRIJEME.
Poremeti bilo koja od ona tri faktora i da ti ne da znak jednaksoti i eto weselja.
g puta s/ t = g puta s / t
Swemir je u rawnoteži......MOŽDA.
DIMENZIONALNA WRATA
PUTOWANJE KROZ PROSTOR I WRIJEME.
Poremeti bilo koja od ona tri faktora i da ti ne da znak jednaksoti i eto weselja.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa nisu nula ....grawitaćija u swemiru gdje nema mase TI MORA BITI MALA JER NEMA MASE.veber wrote:Tvoje jednadzbe su nula, kako god okrenes.RayMabus wrote:Igrajte se malo jednažbama koje sam wam dao pa ćete shwatit da sam u prawu ako je točno a je da između planeta postoji putanja po kojoj se te dwije mase priwlaće i tu grawitaćija wiše nije wakumska tj swemirska tj skoro da je i nema.
Daj mi izracunaj 2-3*4-2
g swemira = 100 puta g Zemlje
g swemira puta s/t = 1000 puta g Zemlje puta s/ t
Za objekte kojima su s i t isti tj kreću se istom brzinom ( ili miruju tj brzina je nula ).
2014-04-11
Pa kažem ja da ne voliš Ruđera po nacionalno-antifašističkoj osnovi. Sam Einstein ga je priznao kao originatora, al' Albert je izgleda prema tebe bio čisti amater. Pročitaj jednom "Teoriju Prirodne Filozofije", iako sumnjam da ćeš ista shvatiti.marcellus wrote:ostap.phender wrote:Ruđer Bošković, al' on ti se izgleda ne mili, jer je po tebi valjda bio antifa.marcellus wrote:ostap.phender wrote:Ponavljam pitanje: tko je pravi začetnik kvantne mehanike?marcellus wrote:a što se znanja tiče, znaš lupanje floskula nije znanje
max planck koliko se sjećam
ne izmišljaj, to je čista propaganda ruđer s kvantnom mehanikom veze nije imao
nije ni mogao jer nije imao u svoje vrijeme temelja za takve koncepte, da bi se razvila kvantna mehanika potrebna su bila druga saznanja kojih u ruđerovo vrijeme nije bilo ni pod razno
vrlo neozbiljna tvrdnja, općenito se u svijetu max planck smatra ocem kvantne fizike
Po pitanju neimanja temelja za takve koncepte, ni stari Grci nisu imali temelja za koncepte Kopenhagenske interpretacije kvantne mehanike pa su ipak bavili potpuno istim filozofskim pitanjem: da li drvo koje padne u šumi proizvede zvuk, ako nikoga nema da taj zvuk čuje. Schrödinger je to izrazio svojim znamenitim pokusom sa Schrödingerovom mačkom.
Last edited by ostap.phender on Thu 11 Feb - 22:46; edited 3 times in total
Guest- Guest
Meni se čini da napretkom znanosti mnogi filozofi nisu više mogli ostvariti karijeru u dotadašnjim klasičnim područjima jer jednostavno više nije bilo potražnje za njihovim mišljenjem, pa je dobar dio njih otišao u teorijsku fiziku, poglavito astronomiju da se mogže dalje baviti počelom i bitkom kroz novu paradigmu.
Guest- Guest
Tri faktora
g - grawitaćija
s - put
t - wrjeme
mora bit znak jednako između uwijek
g puta s / t = g puta s / t
Ako na jednoj strani nešto promijeniš moraš i na drugoj da bi dobio znak jednakosti JER AKO GA NE DOBIJEŠ PUTUJEŠ KROZ PROSTOR KONTINUM.
g - grawitaćija
s - put
t - wrjeme
mora bit znak jednako između uwijek
g puta s / t = g puta s / t
Ako na jednoj strani nešto promijeniš moraš i na drugoj da bi dobio znak jednakosti JER AKO GA NE DOBIJEŠ PUTUJEŠ KROZ PROSTOR KONTINUM.
2014-04-11
ne treba mi masa, treba mi "antena" (odašiljač) 1/4 dužine vala, jer ću proizvoditi gravitacijske valove koji će biti u protufazi gravitacijskim valovima zemlje, ima svi da lebdimomarcellus wrote:deda na aparatima wrote:marcellus wrote:
al ono sere se da bi se sralo
pa gle, ako postoje gravitacijski valovi, ja ti sutra napravim antigravitacijski stroj, samo mi reci koja je frekvencija tih gravitacijskih valova
antigravitacijski stroj bi teško napravio, trebala bi ti poveća masa za proizvodnju tih valova, reda veličine pola galaksije, a i ne bi digli bog zna što
Last edited by deda na aparatima on Thu 11 Feb - 22:51; edited 1 time in total
Guest- Guest
A single law of forces existing in nature (lat. lex unica virium in natura existentium), i.e. the idea that one law can explain all of reality, constitutes Bošković’s main contribution to science. The same idea has been entertained by A. Einstein, W. Heisenberg and more contemporary scientists, but the four forces in nature (gravitational, electromagnetic, weak and strong nuclear energy forces) have yet to be described by a unified theory. Bošković’s single law is a framework for a unified theory of fields or, even more so, for a theory of everything. As a result of the unconditional assumption that the law of continuity must be observed, it followed that there can be no direct contact between particles because of the repulsive force (until then nobody had challenged the idea that there was contact between particles of matter).
Modern scientists now agree with Bošković’s conception of the basic elements of matter. Bošković’s puncta are the most basic particles of matter and are as such comparable to quarks and leptons in modern science. Since matter consists of points, it follows that it contains a lot of empty space.
Modern scientists now agree with Bošković’s conception of the basic elements of matter. Bošković’s puncta are the most basic particles of matter and are as such comparable to quarks and leptons in modern science. Since matter consists of points, it follows that it contains a lot of empty space.
Guest- Guest
The application of Bošković’s law of forces to three points, two of which are placed in the foci of ellipses, is known as Bošković’s “model of the atom” (1748). Long before the advent of quantum physics, this model identified the concept of “allowed” and “forbidden” orbits in nature, i.e. it quantifies the trajectory of the particle. J.J. Thomson was directly inspired by Bošković in formulating that idea (1907), which was central for the Bohr Model of the Atom (1913). »The Bohr model of the atom is a direct successor of Bošković’s law of forces between microscopically removed particles”…
Guest- Guest
Bošković can be regarded as the forerunner to the theory of relativity in three respects. First, he embraced the principle of relativity (one and a half centuries before E. Mach and A. Einstein) by proposing that direct observation and experimentation can neither distinguish between real space, relative space, time and motion, nor prove the principle of inertia. Secondly, he advocated the idea that the dimensions of an object change as its location changes. However, Bošković did not offer a quantitative measure of that change. Finally, he suggested that space might have four dimensions.
Guest- Guest
ostap neozbiljan si, to su zrinka k sistemi da se iz nekog detalja nebitnog napravi cijela priča mimo logike
ruđera nemam što voljeti, nismo si frendovi, znanstvenike nemam običaj voljeti niti mrziti, tek cijeniti ili ne, ruđera smatram apsolutnim genijem, ali pripisivati mu autorstvo kvantne fizike je ono totalno ludilo
ruđera nemam što voljeti, nismo si frendovi, znanstvenike nemam običaj voljeti niti mrziti, tek cijeniti ili ne, ruđera smatram apsolutnim genijem, ali pripisivati mu autorstvo kvantne fizike je ono totalno ludilo
Mali, odi čuvat ovce.marcellus wrote:ostap neozbiljan si, to su zrinka k sistemi da se iz nekog detalja nebitnog napravi cijela priča mimo logike
Guest- Guest
ostap.phender wrote:
To je ipak aproksimativan pristup opisu čestica, jer čestice nisu točke.
Točka je u geometriji skup koordinata T(x,y,z), nema volumen, oblik, površinu itd. što bi objekti poput čestica trebali imati. Označava lokaciju, tj. položaj u prostoru i vremenu.
Ako netko doista vjeruje da su osnovne čestice točke, da nisu objekti, taj se malo zbunio.
Last edited by deda na aparatima on Thu 11 Feb - 23:06; edited 1 time in total
Guest- Guest
grawitaćija = 10
put = 1 metar
wrijeme = 1 sekunda
.....
U wakumu je :
grawitaćija : 1
put : 1 metar
a wrijeme je
10 puta 1 /1 = 1 puta 1 / '?
? = 1 / 10
Wrijeme u wakumu tj swemiru gdje je grawitaćija deset puta manja od Zemljine za isti pređen put mora biti .......0,1 zemaljskog
put = 1 metar
wrijeme = 1 sekunda
.....
U wakumu je :
a wrijeme je
? = 1 / 10
Wrijeme u wakumu tj swemiru gdje je grawitaćija deset puta manja od Zemljine za isti pređen put mora biti .......0,1 zemaljskog
2014-04-11
Ako bi se desilo da owo nije jedanko ....ehe he he heRayMabus wrote:grawitaćija = 10
put = 1 metar
wrijeme = 1 sekunda
.....
U wakumu je :
a wrijeme je
? = 1 / 10
2014-04-11
Tocka je rudimentalno dvoplosna, odnosno po oordinat i apcisi determinirana.
Pojavom racunala ulazi treca os kao z, i cetvrta kao vrijeme. U biti ne os nego dimenzija.
Pojavom racunala ulazi treca os kao z, i cetvrta kao vrijeme. U biti ne os nego dimenzija.
2014-12-30
grawitaćija = 10RayMabus wrote:grawitaćija = 10
put = 1 metar
wrijeme = 1 sekunda
.....
U wakumu je :
a wrijeme je
? = 1 / 10
put = 1 metar
wrijeme = 1 sekunda
ajmo nowa jednažba
g u wakumu tj swemiru je
g = 100
put je isto 1 metar
a wrijeme je ?
10 puta 1 /1 = 100 puta 1 / '?
? = 100 / 10
? = 10 brže od onoga na Zemlji-...
o Bože šta sam uprawo izmislio ha ha ha
2014-04-11
veber wrote:Tocka je rudimentalno dvoplosna, odnosno po oordinat i apcisi determinirana.
Pa zovu je i tako, "uređeni par". Označava lokaciju u koordinatnom sustavu.
S točkom možeš aproksimirati neko tijelo, objekt, radi lakšeg izračuna, ali ne možeš fizički izjednačiti točku i objekt. Tj. možeš, i onda od toga složiš teoriju struna.
Guest- Guest
grawitaćija = 10
put = 1 metar
wrijeme = 1 sekunda
ajmo nowa jednažba
g u wakumu tj swemiru je
g = 10
put je 10 metara
a wrijeme je ?
10 puta 1 /1 = 10 puta 10 / '?
? = 1/10
A ako je put jako dalek onda ispada da je ...ćuj ako se gibaš duže žiwiš ha ha ha
put = 1 metar
wrijeme = 1 sekunda
ajmo nowa jednažba
g u wakumu tj swemiru je
g = 10
put je 10 metara
a wrijeme je ?
10 puta 1 /1 = 10 puta 10 / '?
? = 1/10
A ako je put jako dalek onda ispada da je ...ćuj ako se gibaš duže žiwiš ha ha ha
2014-04-11
Page 9 of 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» '' NAJJAČA OLUJA U POVIJESTI ZAPADNE HEMISFERE Valovi će biti visoki 13 m: 'Vjetrovi su dovoljno snažni da podignu avion u zrak i da on nastavi letjeti' ''
» U Bijeljini otkriveni migranti iz Afganistana
» Otkriveni detalji Milanovićeve inauguracije, nije zvao nikoga iz Crkve
» OTKRIVENI POVERLJIVI DOKUMENTI Konačno je obelodanjen Klintonov tajni plan za Bosnu
» ''Snažan potres pogodio Japan, objavljene šokantne snimke. Prvi valovi tsunamija stigli do obale: "Mogao sam osjetiti kako se tlo pomiče"
» U Bijeljini otkriveni migranti iz Afganistana
» Otkriveni detalji Milanovićeve inauguracije, nije zvao nikoga iz Crkve
» OTKRIVENI POVERLJIVI DOKUMENTI Konačno je obelodanjen Klintonov tajni plan za Bosnu
» ''Snažan potres pogodio Japan, objavljene šokantne snimke. Prvi valovi tsunamija stigli do obale: "Mogao sam osjetiti kako se tlo pomiče"
Page 9 of 12