Rat u Ukrajini - moderirana tema
Page 18 of 44
Page 18 of 44 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 31 ... 44
Re: Rat u Ukrajini - moderirana tema
Rat iscrpljivanja iz statične obrane u manevar ili kapitulaciju ide onda kada se jedna strana ili saveznici strane iscrpe ljudstvom ili oružjem...
Ukrajina stoji loše s jednim i drugim i gubi žestoko.
Rat od početka nije naštelan na postavke koje su dobre za nju. A sada jel to namjera, pretjerana ambicija ili nesposobnost onih koji su pokrovitelji rata s Ukrajinske strane potpuno je nebitno.
U koroni je bilo lako objasniti ljudima da dolazi Delta soj i gotova priča.
Kako će sad objasniti nabrijanim građanima da će Ukrajina izgubiti rat koji je skoro pa dobila protiv mongola s lopatama?
Ukrajina stoji loše s jednim i drugim i gubi žestoko.
Rat od početka nije naštelan na postavke koje su dobre za nju. A sada jel to namjera, pretjerana ambicija ili nesposobnost onih koji su pokrovitelji rata s Ukrajinske strane potpuno je nebitno.
U koroni je bilo lako objasniti ljudima da dolazi Delta soj i gotova priča.
Kako će sad objasniti nabrijanim građanima da će Ukrajina izgubiti rat koji je skoro pa dobila protiv mongola s lopatama?
Hoholo Mudovski- Posts : 7328
2023-08-31
onoga ti Boga.
opet gladni Ukrajinci koji nemaju niti dronova, niti granata, otkrivaju dvije skupine(manje istina) Rusa i poklapaju ih sa kazetnim raketama iz HIMARSa
opet gladni Ukrajinci koji nemaju niti dronova, niti granata, otkrivaju dvije skupine(manje istina) Rusa i poklapaju ih sa kazetnim raketama iz HIMARSa
Šandor Winnetou likes this post
Australia će Ukrajincima poslati 59 svojih M1A1 Abrams tenkova koje su dobili sredinom 2000 tih, prije 18 godina.
Naravno da to nisu najnovije verzije Abrams tenkova ali za rat na istočnom frontu to je bolje od 90% Ruskih tenkova, izuzev T90M.
Inače u članku se govori da nisu svi tenkovi "pali, vozi, pucaj", dio bi trebao servis ali i takvi su odlični kao rezervni dijelovi.
Naravno da to nisu najnovije verzije Abrams tenkova ali za rat na istočnom frontu to je bolje od 90% Ruskih tenkova, izuzev T90M.
Inače u članku se govori da nisu svi tenkovi "pali, vozi, pucaj", dio bi trebao servis ali i takvi su odlični kao rezervni dijelovi.
RayMabus likes this post
The U.S. has strongly reiterated that it has no intentions of inviting Ukraine into NATO.
crvenkasti-
2014-04-17
Prva točka plana pobjede...crvenkasti wrote:The U.S. has strongly reiterated that it has no intentions of inviting Ukraine into NATO.
Da su pobijedili dobili bi pozivnicu
Doduše u slučaju Ukrajinske pobjede Rusija bi propala pa bi ulazak u NATO bio nepotreban
Vjerojatno etnički Rusi. Pojavio se isti video na indexu, ljudi u komentarima pišu da su se nagledali tih situacija kada smo mi imali rat.
Ukrajincima su sproveli novi val mobilizacije 30 000 regrutira mjesečno prolazi obuku.
Pošto i u ostatku Ukrajine žive milijuni etničkih Rusa, naravno i oni služe UA vojsku i moraju na front ubijati druge Putinove Ruse uglavnom takvi izbjegavaju vojnu službu.
Putinovi Rusi se neće ubiti sami, moraju ovi od Zelenski Rusi i Ukrainci ih sabit. Zapovjednik UA vojske Sirski je čisti etnički Rus rođen kraj Moskve
Usput
Rusi pričaju da unatoč prvim uspjesima kod Kurska da se situacija stabilizirala da su Ukrainci dovukli pojačanje te da i oni trpe gubitke.
U drugoj objavi nekog Rusa tvrdi da osim zmajevi zubi u Kursku koji niču u noći po cestama a oni ginu u prometnim nesrećama da je sve veći problem sa minama da Ukrajinci koriste dronove i miniraju ceste a onda Rusi nalete na mine. To sve usporava napredovanje
—(---(---------------
Rusi također tvrde da im je ofanzive u Donbasu usporila i više je razloga.
1)kronično im fali ljudi (Rusima)
2)Ukrajinci imaju neograničen broj dronova
3)kiša je počela
4)imaju ogromne gubitke ali da neće iznositi brojeve
5)neki zapovjednici su nepodobnih samo šalju ljude u smrt bez planiranja
Osim toga u još jednoj objavi Dimitrija Rogožina govori da zmajevi zubi se pojavljuju ne samo u Kursk oblasti nego u Zaporozje, Herson oblasti i na Krimu i da ima poginulih vojnika u prometnim nesrećama
Ukrajincima su sproveli novi val mobilizacije 30 000 regrutira mjesečno prolazi obuku.
Pošto i u ostatku Ukrajine žive milijuni etničkih Rusa, naravno i oni služe UA vojsku i moraju na front ubijati druge Putinove Ruse uglavnom takvi izbjegavaju vojnu službu.
Putinovi Rusi se neće ubiti sami, moraju ovi od Zelenski Rusi i Ukrainci ih sabit. Zapovjednik UA vojske Sirski je čisti etnički Rus rođen kraj Moskve
Usput
Rusi pričaju da unatoč prvim uspjesima kod Kurska da se situacija stabilizirala da su Ukrainci dovukli pojačanje te da i oni trpe gubitke.
U drugoj objavi nekog Rusa tvrdi da osim zmajevi zubi u Kursku koji niču u noći po cestama a oni ginu u prometnim nesrećama da je sve veći problem sa minama da Ukrajinci koriste dronove i miniraju ceste a onda Rusi nalete na mine. To sve usporava napredovanje
—(---(---------------
Rusi također tvrde da im je ofanzive u Donbasu usporila i više je razloga.
1)kronično im fali ljudi (Rusima)
2)Ukrajinci imaju neograničen broj dronova
3)kiša je počela
4)imaju ogromne gubitke ali da neće iznositi brojeve
5)neki zapovjednici su nepodobnih samo šalju ljude u smrt bez planiranja
Osim toga u još jednoj objavi Dimitrija Rogožina govori da zmajevi zubi se pojavljuju ne samo u Kursk oblasti nego u Zaporozje, Herson oblasti i na Krimu i da ima poginulih vojnika u prometnim nesrećama
Treba izbaciti Britance iz Kurska. Nema vojnika, pala kiša, ajmo fino: tepih bombardiranje. I pogodite mi onu cijev od plinovoda koja dovodi plin dole ispod u Ukrajinu pa dalje u Mađarsku, Slovačku, Austriju, Češku itd.
Ovako sada izgleda Sverdlikovo u ruskoj Kurskoj oblasti. Ruske trupe uništavaju vlastite gradove i sela. Rusi ne mogu selo vratiti pod svoju kontrolu, pa ga pretvaraju u "spaljenu zemlju". Sverdlikovo sustavno zasipaju KAB-ovima i minama od 120 mm.
Ovako sada izgleda Sverdlikovo u ruskoj Kurskoj oblasti. Ruske trupe uništavaju vlastite gradove i sela. Rusi ne mogu selo vratiti pod svoju kontrolu, pa ga pretvaraju u "spaljenu zemlju". Sverdlikovo sustavno zasipaju KAB-ovima i minama od 120 mm.
RayMabus- Posts : 184106
2014-04-11
Zanimljiv video.
Ukrajinci pokušali Hakirati RU dron, čak mu se spojili na video, međutim skužili da se dron zaljeće u kuću gdje se oni nalaze.
Sreća njihova dron nema veliku razornu moć..
Ukrajinci pokušali Hakirati RU dron, čak mu se spojili na video, međutim skužili da se dron zaljeće u kuću gdje se oni nalaze.
Sreća njihova dron nema veliku razornu moć..
Zelenski izjavio, da ili će UA u NATO ili će imati nuk oružje.
U prijevodu ono što sam ja spekulira od prvih mjeseci rata, Ukrajinci vjerojatno cijelo vrijeme razvijaju nukl oružje negdje u tajnosti. Pošto ulazak u Nato nije realan, očekujem da UA objavi nuklearni test kroz godinu dvije dana. Ovo je pripremanje zapadne javnosti za to. Već sada UA ima i vlastite krstareće rakete a vjerojatno i balističke rakete (ili je razvoj pri kraju) tako da Moskva bi u tom scenariju bila u dometu Ukrajinskih nuklearnih bombi. Ali o tom potom.
E dodatak da se on čuo sa Trumpom i da mu je tako rekao i Trump na to "to je uredu"
Najluđe od svega dok mi drugi zapadni političari kmečali jer UA ima nuklearno oružje, Trump bi rekao "neka ih"
Najluđe od svega dok mi drugi zapadni političari kmečali jer UA ima nuklearno oružje, Trump bi rekao "neka ih"
e da...ako se tko slučajno sjeća,na početku upada ukrajinaca u rusiju ja sam odmah na početku tu pisao da me baš zanima kako će to izgledati kad će rusi oslobađati svoja sela.naravno da sam znao da će to raditi dokazanom ruskom tehnikom a ta je poravnaj sve pred dobom i ne pitaj za ljudske gubitke jer sve to za njih nije važno.Što manje ostane kuća i živih to bolje,ne bu mene niko jebal...U isto vrijeme našmrkani crvenkasti i kokolo moj pisali su o smišljenoj ruskoj zamci,spominjali II svjetski itd.RayMabus wrote:Treba izbaciti Britance iz Kurska. Nema vojnika, pala kiša, ajmo fino: tepih bombardiranje. I pogodite mi onu cijev od plinovoda koja dovodi plin dole ispod u Ukrajinu pa dalje u Mađarsku, Slovačku, Austriju, Češku itd.
onako usput,sjeverna koreja umješala se direktno u sukob šaljući čak i svoju pješadiju ok pa nisu prvi ni zadnji ali čemu onda kmečanja nato ovo nato ono?
vili40-
2015-08-02
e da bravo. non stop je ovdje bila priča "ukrajina je pred kolapsom, izgubili su milijune ljudi u borbama sa Rusima"(iako ironije snimki poginulih UA vojnika ima višestruko manje nego Ruskih) , i zbog kolapsa će uletiti NATO da ih spasi.
Dok prc, Sj Koreja šalje meso u Ukrajinu. Plus kako sam naveo, više puta Ruski blogeri pišu da im kronično fali ljudi i da trpe užasne gubitke.
Dok prc, Sj Koreja šalje meso u Ukrajinu. Plus kako sam naveo, više puta Ruski blogeri pišu da im kronično fali ljudi i da trpe užasne gubitke.
AssadNaPodmornici wrote:e da bravo. non stop je ovdje bila priča "ukrajina je pred kolapsom, izgubili su milijune ljudi u borbama sa Rusima"(iako ironije snimki poginulih UA vojnika ima višestruko manje nego Ruskih) , i zbog kolapsa će uletiti NATO da ih spasi.
Još kad Ukrima puste da ih gađaju s dalekometnim raketama, Rusi će biti prc totalno gotovi.
crvenkasti-
2014-04-17
AssadNaPodmornici likes this post
Njemačka je danas poslala novi paket vojne pomoći Ukrajini, uključujući osam tenkova Leopard 1 A5, 20 borbenih vozila Marder te streljivo za tenkove i vozila. Poslana su i četiri vozila MRAP, dva PZO sustava IRIS-T i šest haubica Pancer 2000. Najavljene su i vođene rakete AIM-9L za zrakoplove F-16, nekoliko tisuća dronova i opreme za razminiranje.
RayMabus- Posts : 184106
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
Koliko ljudi sa zapada "bivših" pripadnika oružanih snaga je poginulo u Ukrajini, a koliko sjevernokorejskih. Također zarobljeno...vili40 wrote:e da...ako se tko slučajno sjeća,na početku upada ukrajinaca u rusiju ja sam odmah na početku tu pisao da me baš zanima kako će to izgledati kad će rusi oslobađati svoja sela.naravno da sam znao da će to raditi dokazanom ruskom tehnikom a ta je poravnaj sve pred dobom i ne pitaj za ljudske gubitke jer sve to za njih nije važno.Što manje ostane kuća i živih to bolje,ne bu mene niko jebal...U isto vrijeme našmrkani crvenkasti i kokolo moj pisali su o smišljenoj ruskoj zamci,spominjali II svjetski itd.RayMabus wrote:Treba izbaciti Britance iz Kurska. Nema vojnika, pala kiša, ajmo fino: tepih bombardiranje. I pogodite mi onu cijev od plinovoda koja dovodi plin dole ispod u Ukrajinu pa dalje u Mađarsku, Slovačku, Austriju, Češku itd.
onako usput,sjeverna koreja umješala se direktno u sukob šaljući čak i svoju pješadiju ok pa nisu prvi ni zadnji ali čemu onda kmečanja nato ovo nato ono?
Sjevernokorejskih 0, a ove ostale smo viđali u obje kategorije priličan broj.
sa zapada u ukrajinu nije poslala ni jedna zemlja oružane snage,to su bili ne baš brojni dobrovoljci.Isto kao u rusiji srbi i drugi nesretnici.Sjeverna Koreja je nešto drugo,njihova "demokratska"vlast ih poslala u vatru da uništavaju našmrkani nacizam,pomognu braći rusima a pošto je to na samom početku još nema poginulih i zarobljenih a biti će ih u to budi siguran.Oni koji prežive neće pričati jer to neće smjeti.Hoholo Mudovski wrote:Koliko ljudi sa zapada "bivših" pripadnika oružanih snaga je poginulo u Ukrajini, a koliko sjevernokorejskih. Također zarobljeno...vili40 wrote:e da...ako se tko slučajno sjeća,na početku upada ukrajinaca u rusiju ja sam odmah na početku tu pisao da me baš zanima kako će to izgledati kad će rusi oslobađati svoja sela.naravno da sam znao da će to raditi dokazanom ruskom tehnikom a ta je poravnaj sve pred dobom i ne pitaj za ljudske gubitke jer sve to za njih nije važno.Što manje ostane kuća i živih to bolje,ne bu mene niko jebal...U isto vrijeme našmrkani crvenkasti i kokolo moj pisali su o smišljenoj ruskoj zamci,spominjali II svjetski itd.RayMabus wrote:Treba izbaciti Britance iz Kurska. Nema vojnika, pala kiša, ajmo fino: tepih bombardiranje. I pogodite mi onu cijev od plinovoda koja dovodi plin dole ispod u Ukrajinu pa dalje u Mađarsku, Slovačku, Austriju, Češku itd.
Sjevernokorejskih 0, a ove ostale smo viđali u obje kategorije priličan broj.
vili40-
2015-08-02
ima nešto zapadnih dobrovoljaca ne baš plaćenika
kao što za Rusiju ima Srba, Kineza, Kubanaca, Afrikanaca itd i ostale jadne sirotinje. Ironija u Ukrjainu idu dobrovoljci, jer ono što im UA plati za rat, je manje od socijale na zapadu, pa ih ne možeš zvati plaćenicima. Isto vrijedi i za Srbe, sumnjam da oni idu radi love gore, više radi "pravoslavlja i Kosova" kako oni tvrde. (Iako ubijaju druge pravoslavne slavene, dok su većina Rusa ateisti).
Tako da realno, nema baš plaćenika niti na jednoj i drugoj strani. Ako neki Srbin/Poljak pristupi jednoj službenoj vojsci, on potpisuje sporazum sa ministarstvom te države, dobija čak i državljanstvo, itd, ne možeš ih zvati plaćenicima. Najbliže plaćenicima su bili Wagner a i to je posebna priča. Druga bi stvar bila da Blackwater šalje svoje plaćenike na plaću recimo da ratuju i oni samo odgovaraju Blackwateru i nemaju veze sa UA državom. teško.
tako da ponovim, nema baš plaćenika na obje strane sve skupa. imaš dobrovoljaca, koji potpisuju sporazum sa službenom vojskom čak i dobijaju državljanstva, i po ovim kriterijima oni nisu plaćenici.
Sj.Koreja ako se dokaže, bi mogla biti prva sila koja je poslala službeno svoje vojnike na prvu crtu. Aj Sj.Korejske/Iranske/Britanske/Francuske instruktore koji pomažu jednoj/drugoj strani da upravlja sa njihovim oružjem ne računam, ali Sj.Korejski vojnici ako se dokaže, to će prva vojska koja je poslana na front. (iako po planu bi trebali prvo biti druga crta da oslobode Ruse za mesnate napade jer Rusima zbog velikih gubitaka fali ljudi - Ruski kanali tako tvrde).
Iskreno za sada nema nekog dokaza o Sj.Korejskim vojnicima
kao što za Rusiju ima Srba, Kineza, Kubanaca, Afrikanaca itd i ostale jadne sirotinje. Ironija u Ukrjainu idu dobrovoljci, jer ono što im UA plati za rat, je manje od socijale na zapadu, pa ih ne možeš zvati plaćenicima. Isto vrijedi i za Srbe, sumnjam da oni idu radi love gore, više radi "pravoslavlja i Kosova" kako oni tvrde. (Iako ubijaju druge pravoslavne slavene, dok su većina Rusa ateisti).
Tako da realno, nema baš plaćenika niti na jednoj i drugoj strani. Ako neki Srbin/Poljak pristupi jednoj službenoj vojsci, on potpisuje sporazum sa ministarstvom te države, dobija čak i državljanstvo, itd, ne možeš ih zvati plaćenicima. Najbliže plaćenicima su bili Wagner a i to je posebna priča. Druga bi stvar bila da Blackwater šalje svoje plaćenike na plaću recimo da ratuju i oni samo odgovaraju Blackwateru i nemaju veze sa UA državom. teško.
tako da ponovim, nema baš plaćenika na obje strane sve skupa. imaš dobrovoljaca, koji potpisuju sporazum sa službenom vojskom čak i dobijaju državljanstva, i po ovim kriterijima oni nisu plaćenici.
Sj.Koreja ako se dokaže, bi mogla biti prva sila koja je poslala službeno svoje vojnike na prvu crtu. Aj Sj.Korejske/Iranske/Britanske/Francuske instruktore koji pomažu jednoj/drugoj strani da upravlja sa njihovim oružjem ne računam, ali Sj.Korejski vojnici ako se dokaže, to će prva vojska koja je poslana na front. (iako po planu bi trebali prvo biti druga crta da oslobode Ruse za mesnate napade jer Rusima zbog velikih gubitaka fali ljudi - Ruski kanali tako tvrde).
Iskreno za sada nema nekog dokaza o Sj.Korejskim vojnicima
Ok, Rusi će pobijediti.
Ali da bi pobijedili, morali su potrošiti puno oružja, a i dosta vojnika im je poginulo.
Tako da smo ih ipak zajebali.
Ali da bi pobijedili, morali su potrošiti puno oružja, a i dosta vojnika im je poginulo.
Tako da smo ih ipak zajebali.
crvenkasti-
2014-04-17
vili40 wrote:U isto vrijeme našmrkani crvenkasti i kokolo moj pisali su o smišljenoj ruskoj zamci,spominjali II svjetski itd.
Znači, sad sam ti ja našmrkan, a ne Zelenski?
crvenkasti-
2014-04-17
Page 18 of 44 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 31 ... 44
Similar topics
» Rat u Ukrajini - moderirana tema
» Rat u Ukrajini dovest će do ekonomske katastrofe u Ukrajini i Rusiji
» Tema za Jugonostalgicare
» Situacija u Ukrajini
» Rat u Ukrajini dovest će do ekonomske katastrofe u Ukrajini i Rusiji
» Tema za Jugonostalgicare