Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 12 of 54
Page 12 of 54 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 33 ... 54
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
pa iran je pod sankcijama već 45 godina...
i opet su uspjeli 400 balističkih raketa viška poslati svom savezniku...
sankcije ne djeluju...
svijetu je pun ku*ac sankcija...
čitava se vanjska politika SAD-a svodi na sankcije, promjene režima, zračne udare i invazije ...
normalnome je svijetu dosta toga...
zato su danas SAD i "saveznici" izolirani od ostatka svijeta...
sankcije ne djeluju...
čitava se vanjska politika SAD-a svodi na sankcije, promjene režima, zračne udare i invazije ...
T.- Posts : 17560
2014-04-14
ruski režim se svodi na ubojstva na svakom koraku sunarodnjakaT. wrote:pa iran je pod sankcijama već 45 godina...
sankcije ne djeluju...
kako je tek onima na bojnom polju
metak ispred njih, metak ruski ako ne idu u napad
nisi okusio takav režim pa misliš da je dobro
2014-04-16
Nisu više pod UN sankcijama. Istekle su nedavno a Rusija koja je stalna članica vijeća UN-a ih nije produljina i sad oni izvoze ... u Rusiju.T. wrote:pa iran je pod sankcijama već 45 godina...
sankcije ne djeluju...
---
Isporuke su počele početkom januara nakon sastanaka krajem prošle godine između iranskih i ruskih vojnih i sigurnosnih zvaničnika koji su održani u Teheranu i Moskvi, prema riječima jednog od izvora iz Irana. Pojedine rakete isporučene su Rusiji brodovima preko Kaspijskog mora, dok su druge prevezene avionima.
„Bit će još pošiljki. Dozvoljeno nam je da izvozimo oružje u bilo koju zemlju koju želimo”, rekao je neimenovani izvor blizak iranskoj vojsci.
Ograničenja Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na iranski izvoz projektila, dronova i drugih tehnologija istekla su u oktobru.
Portparol Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je početkom januara da je SAD zabrinut da je Rusija blizu nabavke balističkog oružja kratkog dometa od Irana, pored raketa koje su već nabavljene iz Sjeverne Koreje.
Iran isporučio Rusiji oko 400 balističkih raketa
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Vijest o 400 iranskih balističkih projektila koji su mogli biti prebačeni u Rusku Federaciju najgora je u posljednjih nekoliko mjeseci. Dakle, ako je pokazatelj pogotka jednog zračnog cilja jednom raketom za PZO sustav Patriot približno 0,8 (gdje je 1 100%), onda je za obaranje ovih 400 potrebno imati 800 proturaketa.
O tome je pisao vojni kolumnist Denys Popovych.
Kao što Popovych ističe, može doći do odnosa jedan na jedan. Jednostavno, za zajamčeni poraz potrebno je izračunati omjer 2 protuzračne rakete prema jednoj balističkoj raketi.
"Imamo li 800 protuzračnih navođenih projektila MIM 104 za sustav protuzračne obrane Patriot? Pitanje je gotovo retoričko, čak i ako nam je američki Kongres izlio zlatnu kišu dolara na glavu", naglašava Popovych.
Ali čak i ako je ispušteno, postoji još jedna nijansa. Projektil Zolfaghar nije monoblok. Ima zasebnu borbenu jedinicu. "To jest, u nekom trenutku se ne formira jedan zračni cilj, već dva. A to još više otežava presretanje ionako teškog cilja, što potencijalno povećava troškove protuzračnih projektila", objašnjava promatrač.
Vojni promatrač emotivan zbog opasnosti od iranskih projektila: "Najgora vijest posljednjih mjeseci"
Pa u tome i je poanta da potrošiš sav PZO dužeg dometa tako da nemaš za štiti crtu bojišnice i onda te pošto si potrošio PZO rakete dugog dometa đeneral Šojgu iskenja kliznim bombama od 500 kg, probije obranu i produži do Berlina.
O tome je pisao vojni kolumnist Denys Popovych.
Kao što Popovych ističe, može doći do odnosa jedan na jedan. Jednostavno, za zajamčeni poraz potrebno je izračunati omjer 2 protuzračne rakete prema jednoj balističkoj raketi.
"Imamo li 800 protuzračnih navođenih projektila MIM 104 za sustav protuzračne obrane Patriot? Pitanje je gotovo retoričko, čak i ako nam je američki Kongres izlio zlatnu kišu dolara na glavu", naglašava Popovych.
Ali čak i ako je ispušteno, postoji još jedna nijansa. Projektil Zolfaghar nije monoblok. Ima zasebnu borbenu jedinicu. "To jest, u nekom trenutku se ne formira jedan zračni cilj, već dva. A to još više otežava presretanje ionako teškog cilja, što potencijalno povećava troškove protuzračnih projektila", objašnjava promatrač.
Vojni promatrač emotivan zbog opasnosti od iranskih projektila: "Najgora vijest posljednjih mjeseci"
Pa u tome i je poanta da potrošiš sav PZO dužeg dometa tako da nemaš za štiti crtu bojišnice i onda te pošto si potrošio PZO rakete dugog dometa đeneral Šojgu iskenja kliznim bombama od 500 kg, probije obranu i produži do Berlina.
2014-04-11
Treba vidjeti što je sa tih 400 raketa. To je ogromna količina.
Inače često su mediji pisali Iran šalje rakete pa ništa od toga...
Ne bih se baš kladio u 400 komada ali eto to sam ja.
Inače ove Sj Korejeske rakete navodno nisu pretjerano precizne ljudi su grolocirali snimke gdje padaju po stotinu i više metara od meta.
Iranske rakete su navodno dosta preciznije i kvalitetnije, zapravo i dokazano su precizne, Iran je nedavno gađao i Kurde i Sirijce i Pakistan (sve osim Izraela hahah) i rakete su imale precizne pogotke.
Za vrijeme Trumpa gađali su Usa bazu (prije toga je došlo upozorenje Amerima) i Ameri su komentirali da su sve rakete pogodile bazu, a par desetaka vojnika u podzemnim skloništima je imalo blaže potrese mozga zbog efekta eksplozija.
Ali treba vidjeti mediji možda kenjaju i paničare da Mike Johnson gurne na dnevni red kongresa Usa pomoć.
Međutim isto tako, možda dio republikanaca preferira Rusiju u odnosu na Ukrajinu ali nitko od njih ne želi biti nazvan pro Iran.
Što se tiče rata.
Pazi događaja.
Ukrajinci uništili kolonu Ruske tehnike u Advijevki i ovo mi izgleda kao ona industrijska zona koju su Rusi tukli dan noć i nisu mogli osvojiti.
Ekipa je osvojila i onda mislili "e sada možemo kolonu tehnike ovdje parkirati bez stresa". Kao da Ukrainci baš nemaju i dronove kamikaze i još nešto raketa velikog dometa koje čuvaju za ovakve prigode
Inače često su mediji pisali Iran šalje rakete pa ništa od toga...
Ne bih se baš kladio u 400 komada ali eto to sam ja.
Inače ove Sj Korejeske rakete navodno nisu pretjerano precizne ljudi su grolocirali snimke gdje padaju po stotinu i više metara od meta.
Iranske rakete su navodno dosta preciznije i kvalitetnije, zapravo i dokazano su precizne, Iran je nedavno gađao i Kurde i Sirijce i Pakistan (sve osim Izraela hahah) i rakete su imale precizne pogotke.
Za vrijeme Trumpa gađali su Usa bazu (prije toga je došlo upozorenje Amerima) i Ameri su komentirali da su sve rakete pogodile bazu, a par desetaka vojnika u podzemnim skloništima je imalo blaže potrese mozga zbog efekta eksplozija.
Ali treba vidjeti mediji možda kenjaju i paničare da Mike Johnson gurne na dnevni red kongresa Usa pomoć.
Međutim isto tako, možda dio republikanaca preferira Rusiju u odnosu na Ukrajinu ali nitko od njih ne želi biti nazvan pro Iran.
Što se tiče rata.
Pazi događaja.
Ukrajinci uništili kolonu Ruske tehnike u Advijevki i ovo mi izgleda kao ona industrijska zona koju su Rusi tukli dan noć i nisu mogli osvojiti.
Ekipa je osvojila i onda mislili "e sada možemo kolonu tehnike ovdje parkirati bez stresa". Kao da Ukrainci baš nemaju i dronove kamikaze i još nešto raketa velikog dometa koje čuvaju za ovakve prigode
Šandor Winnetou likes this post
Onaj jučerašnji napad gdje su Ukrajinci gađali dvije hrpe Ruskih vojnika i jednu grupu koja je išla spašavati ranjene od prvog napada, vidio sam koordinate toga napada, 20km iza Krinkija ima neki nacionalni par sa pješčanim dinama
...eto
...eto
vidjeli smo kako kilave američke rakete direktno pogode vozilo iranskog generala.
iran prešutio.
u BG su kinezi javljali srblju.
dok im nije doletio pershing.
bio sam u kragujevcu i vidio sam kaj raketa napravi.
srpska posla.
iran prešutio.
u BG su kinezi javljali srblju.
dok im nije doletio pershing.
bio sam u kragujevcu i vidio sam kaj raketa napravi.
srpska posla.
2014-12-30
šojgu tvrdi da je poginulo 125 000 Ukrajinaca
da li je to moguće
koliko je rusa izgubilo živote od početka rata
da li je to moguće
2014-04-16
immortal wrote:šojgu tvrdi da je poginulo 125 000 Ukrajinaca
da li je to moguće
mislim da si krivo pročitala.
rusi tvrde da su ubili 400 000 ukrajinaca(bez ranjenjih) a safet spama da su Ukrajinci ubili 400 000 Rusa.
Jedna i druga brojka su fantazije.
Gubici realni (mrtvi i ranjeni) do nazad 2-3 mjeseca su za Ukrajince bili 200 000 (nekih 60k mrtvih i ostalo ranjenjih) , Ruski su bili nešto više od 300 000, čak i 100 000 mrtvih.
Gubici su grozni, ali za jednu i drugu stranu su još to "demografski prihvatljivi gubici". (zato i nema priča o pregovorima jer ih nije dovoljno poginulo bez obzira što fantaziraju razni safeti i šojgou itd ) .
Ruski bloger Murz je napisao(pa su ga nakon toga prisilili da se ubije , iako je on bio u ratu i ima kontakte u vojsci) da su mu kontatki iz vojske javili da su oni imali 3x veće gubitke od Ukrajinaca(u ljudima) kod osvajanja Avdiivke.
Ja cijelo vrijeme tvrdim da su im gubici kod Avdiivke - to realni ne ove "safet fantazije ili šojgou fantazije", 5x veći od Ukrajinskih, jer lik je dobio umanjene Ruske gubitke(on je na blogu rekao da su izgubili 300 oklopnih vozila i tenkova, a vizualno neovisno je potvrđeno 500 ).
Naravno svaka vojska, uvijek malo preuveliča gubitke sa druge strane(govorim o pravoj vojnoj komandi, ne one pizdarije što njihovi ministri pričaju pa ekipa sa jedne i druge strane puši). On je rekao "naši nepopvratni gubici 16 000 i 300 oklopnih vozila" a Ukrajinski 5000-7000.
U realnosti, vizualno je potvrđen gubitak 500 oklopnih vozila(ukupno 600 ali to je i artiljerija i kamioni i džipovi i SAM sustavi), dakle lik iako je rekao da su im gubici 16 000, vjerojatnije su 20 000 (UA država tvrdi 45 000 i 1500 vozila što je pizdarija). 20 000 gubitaka, znači da su Rusi imali 5000-7000 mrtvih a ostalo ranjenih.
On je dao UA procjene gubitaka 5-7k što mu je vojska rekla, ja bih osobno rekao da su ukupni ljudski gubici Ukrajinaca 4000-5000, dakle to je već omjer 1:5. Od toga mrtvih bi moglo biti 1000-1500.
Većina poginulih Ukraijnaca je od aviobombi, nešto onda artiljerija i drnovi, a najmanje borbe prsa u prsa.
Gledao sam svaku snimku te neke izjave Ukraijnaca.
Ukrajinci što se poklapalo sa Ruskim snimkama, bi Ukrajinske položaje zasuli sa gomilom granata, pa onda aviobombi(ove su najgore, nisu najpreciznije ali ako ti pogode položaj i ti se nalaziš tu - nema te, granatu možeš preživjeti ako si u rovu, a aviobomba od 500kg iskopa krater od 5metara), dakle Rusi bi ovih par mjeseci napravili pripremu, i onda juriš oklopom.
Velika velika većina tih napada( a bilo je hrpa snimki) bi bila uništena prije nego bi došlo do UA položaja, gdje bi onda usljedile borbe prsa u prsa. Tada bi čak i Rusi i osvojili neki rov, kojeg bi branile manje skupine UA vojnika.
UA taktika je bila, da ti prednji istureni položaji se brane sa manje vojnika i tehnike, logika je bila da oni "istrpe" udar artiljerije i aviombi, i kada krene RU napad, oni Ruse primjete dronovima iz daljine, i onda ih zasipaju 155mm granatama, kazetnim streljivom, dronovima kamikazama, javelinima, te naravno tu su i minska polja.
I Ukrajinci su pričali a poklapalo se sa snimkama da je hrpa takvih napada odbijena bez gubitaka.
Međutim UA je ostajala bez streljiva, pa nisu mogli svaki napad zasuti sa neograničeno granata, a u dva navrata su im Rusi ušli u grad. U jednom napadu su kopali tunel 2 mjeseca ispod zemlje, a drugi napad je bilo par dana magle i nisu dronovi dobro vidjeli i kada su se Rusi dočepali grada, tada su Ukrajinci se povukli. Pri povlačenju su imali neke gubitke, naravno pričalo se o stotinama mrtvih po gradu i stotinama zarobljenih.
Od svega toga, bile su snimke nekoliko mrtvih i nekoliko zaroboljenih, i istina nešto su Rusi poklopili pri povlačenju, u nekim segmetnima je bilo kaotično povlačenje moguće da je tu bilo par desetaka poginulih, što je zaista i puno veća brojka nego dnevni prosjek ali nije katastrofa.
evo recimo jučer je izašla snimka novog propalog Ruskog noćnog napada.
Odmah je pokrenut na iduće selo nakon Avdiivke.
Rusi su išli po noći, računajući da će Ukrajinci imati manje dronova sa termalnim kamerama.
Međutim vidi se na snimci, Ukrajinci su ih snimili, vidi se i djelovanje kazetne municije (napad u Zaporožju je zaustavljen isto kazetnim granatama). Pogledaj desetke Ruskih vojnika po polju u panici , a između njih padaju kazetne bombe.
I onda su neki UA vojnici već po noći, vidi se na snimci krenuli u čišćenje Rusa koji su osvojili prednje rovove. Kada je došlo jutro, vidi se zarobljavnje nekoliko Rusa koji su sretno preživili..
to je realnost rata.
Zadnjih par dana Ukrajinci su u par napada Ruse zaustavljali kazetnim streljivom.
Mene zanima odakle im.
1)štedili su one stare Američke granate. (sumnjam).
2)Ameri su im ispod stola poslali možda par tisuća/stotina tih granata. Navodno Joe Biden ima ovlasti van kongresa slati oružje za otpis(kazetno naprimjer), pa moguće da je to napravio bez dozvole kongresa.
3)EU je otkupila od Amera ili negdje od Pakistana ili Turske.
Baš sada gledam, ima gomila novih snimki propalih Ruskih napada diljem fronte. Kasnije ću sve pogledati. Ovo je samo od jučer, ali odi na ovaj twiter profil imaš od jutros hrpu novih snimki.
naravno trpe i Ukrajinci gubitke, i sami Ukrajinci govore najgore su Ruske aviobombe. To često ne vidiš šta su pogodile, ali Rusi često na selo bace 4-5 bombi od jednom, pa sigurno koja nažalost i pogodi neki rov sa Ukraincima..
immortal, Piglet and Šandor Winnetou like this post
Cijene plina su se sunovratile: Je li energetska kriza konačno gotova?
Indeks na nizozemskoj burzi plina, TTF (Title Transfer Facility) koji služi kao referentna vrijednost za europske cijene plina značajno je pao. Cijena megavat sata (MWh) je ispod 25 eura što je strmoglavi pad od preko 50 posto u usporedbi s istim razdobljem prije godinu dana
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/cijene-plina-su-se-sunovratile-je-li-energetska-kriza-konacno-gotova-20240221
I Europa i Ukrajina su vrlo lako prošle kroz zimu, Rusi su čak potpuno odustali od gađanja ukrajinske energetske infrastrukture pa za razliku od prošle godine nije bilo snimaka smrzavanja Ukrajinaca ili punjenja mobitela po generatorima. Više su gađali ukrajinske luke, ali otkako su im Ukrajinci desetkovali crnomorsku flotu i obnovili izvoz pomorskim putem, i ti udari su zamrli.
Europska skladišta su potrošila samo trećinu rezervi i zbog diverzificirane opskrbe (Norveška, Katar, Alžir, Amerika, Libija) cijena plina je pala na najnižu razinu još od kraja korone. Zanimljivo da Rusi sad žele nastaviti opskrbu plinom preko Ukrajine (većina tog plina je ove godine završila u ukrajinskim skladištima), ali EU je potvrdila da će odjebati Ruse:
Ništa od produžavanja ugovora za transport ruskog plina preko Ukrajine
Europska unija nije zainteresirana za produljenje sporazuma o tranzitu ruskog plina preko Ukrajine, rekla je europska povjerenica za energetiku Kadri Simson danas na sastanku odbora Europskog parlamenta.
"Nemamo interesa produžiti trilateralni sporazum o tranzitu plina s Rusijom, koji ističe do kraja ove godine", rekla je, a prenosi Reuters. Udio ruskog plina u ukupnim uvezenim količinama plina pao je na 15%, a to se sve više odnosi na LNG, čije količine su povećane.
https://www.energetika-net.com/plin/nista-od-produzavanja-ugovora-za-transport-ruskog-plina-preko-ukrajine
Obratite pozornost na zadnji dio - budući da su Kinezi zasad odustali od potpisivanja memoranduma o gradnji plinovoda Snaga Sibira 2 (dakle, nije potpisana niti namjera gradnje, a kamoli da su radovi počeli), Rusi se sve više okreću preradi LNG jer jedino njega mogu prodavati Europi. Time konkuriraju i dodatno snižavaju cijene na europskoj burzi, a u odnosu na predratnu prodaju kroz cjevovode, profit im je 2/3 niži.
To pokazuje koliko su se stvari promijenile, od smrznut ćete se bez našeg plina do molim vas kupite bilo što
Indeks na nizozemskoj burzi plina, TTF (Title Transfer Facility) koji služi kao referentna vrijednost za europske cijene plina značajno je pao. Cijena megavat sata (MWh) je ispod 25 eura što je strmoglavi pad od preko 50 posto u usporedbi s istim razdobljem prije godinu dana
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/cijene-plina-su-se-sunovratile-je-li-energetska-kriza-konacno-gotova-20240221
I Europa i Ukrajina su vrlo lako prošle kroz zimu, Rusi su čak potpuno odustali od gađanja ukrajinske energetske infrastrukture pa za razliku od prošle godine nije bilo snimaka smrzavanja Ukrajinaca ili punjenja mobitela po generatorima. Više su gađali ukrajinske luke, ali otkako su im Ukrajinci desetkovali crnomorsku flotu i obnovili izvoz pomorskim putem, i ti udari su zamrli.
Europska skladišta su potrošila samo trećinu rezervi i zbog diverzificirane opskrbe (Norveška, Katar, Alžir, Amerika, Libija) cijena plina je pala na najnižu razinu još od kraja korone. Zanimljivo da Rusi sad žele nastaviti opskrbu plinom preko Ukrajine (većina tog plina je ove godine završila u ukrajinskim skladištima), ali EU je potvrdila da će odjebati Ruse:
Europska unija nije zainteresirana za produljenje sporazuma o tranzitu ruskog plina preko Ukrajine, rekla je europska povjerenica za energetiku Kadri Simson danas na sastanku odbora Europskog parlamenta.
"Nemamo interesa produžiti trilateralni sporazum o tranzitu plina s Rusijom, koji ističe do kraja ove godine", rekla je, a prenosi Reuters. Udio ruskog plina u ukupnim uvezenim količinama plina pao je na 15%, a to se sve više odnosi na LNG, čije količine su povećane.
https://www.energetika-net.com/plin/nista-od-produzavanja-ugovora-za-transport-ruskog-plina-preko-ukrajine
Obratite pozornost na zadnji dio - budući da su Kinezi zasad odustali od potpisivanja memoranduma o gradnji plinovoda Snaga Sibira 2 (dakle, nije potpisana niti namjera gradnje, a kamoli da su radovi počeli), Rusi se sve više okreću preradi LNG jer jedino njega mogu prodavati Europi. Time konkuriraju i dodatno snižavaju cijene na europskoj burzi, a u odnosu na predratnu prodaju kroz cjevovode, profit im je 2/3 niži.
To pokazuje koliko su se stvari promijenile, od smrznut ćete se bez našeg plina do molim vas kupite bilo što
Piglet- Posts : 1505
2016-02-24
RayMabus, Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Do proljeća, Ukrajina se suočava s potencijalno katastrofalnim nedostatkom streljiva i protuzračne obrane koji bi mogli efektivno preokrenuti tijek rata i Rusiji i predsjedniku Vladimiru Putinu dati značajnu prednost, prema internoj američkoj procjeni.
https://abcnews.go.com/Politics/us-estimates-ukraine-military-shortages-grow-catastrophic-late/story?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=dhfacebook&utm_content=null&id=107169502&fbclid=IwAR3i5jDyWRi9zj7sx4cJ-i60ha0I8K3wCs8CkFjBlaPrXM1qCw-3DCLnk0Q
https://abcnews.go.com/Politics/us-estimates-ukraine-military-shortages-grow-catastrophic-late/story?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=dhfacebook&utm_content=null&id=107169502&fbclid=IwAR3i5jDyWRi9zj7sx4cJ-i60ha0I8K3wCs8CkFjBlaPrXM1qCw-3DCLnk0Q
crvenkasti-
2014-04-17
samo glupo srblje i polutan svetoje vjeruju da će rusi pobjedit. 1,64 je danas cijena supera.Piglet wrote:Cijene plina su se sunovratile: Je li energetska kriza konačno gotova?
smrt rusiji
2014-12-30
btw grijanje mi se ne pali ovdje u zg.
terasa stalno otvorena da mačka može cirkulirat.
u autu mi se klima upalila.
srblje na aparatah.
smrt rusiji
terasa stalno otvorena da mačka može cirkulirat.
u autu mi se klima upalila.
srblje na aparatah.
smrt rusiji
2014-12-30
Piglet wrote:Cijene plina su se sunovratile: Je li energetska kriza konačno gotova?
„Dieser Absturz kommt mit Ansage. Daran ist vor allem eine völlig verfehlte Energiepolitik Schuld. Deutschland kann nicht preiswertes russisches Gas durch teures amerikanisches Fracking-Gas ersetzen. Die unsinnigen Sanktionen müssen weg.
https://afd-fraktion-sachsen.de/nur-in-deutschland-schrumpft-die-wirtschaft-gefaehrliche-energie-politik-beenden/
crvenkasti-
2014-04-17
Mike Johnson
Onaj poznati speaker iz kongresa koji blokira uopće da pomoć za Ukrainu dođe na dnevni red glasovanja (a prošla bi sa solidnom većinom da dođe na dnevni red), izgleda da je 2018 primao lovu od nekog Putinovg oligarha za izbore.
Što sam slušao od jednog pro UA analitičara na youtubu, to nije prevelika lova, i kaže i taj da ruku na srce ne znači da ga zbog toga Putin drži za jaja, plus bilo je 2018 godina, ali ovo je dobar sada psihološki pritisak za njega jer lik je prije koji dan izjavio da je zgrožen zbog smrti Navalnija.
Usput najnovija anketa pokazuje da 74% Amera je na strani UA, 4% na strani Rusije a 24% nije ih briga.
Isto tako zadnje ankete nakon Tucker interviewa sa Putinom pokazuju da ponovo većina glasača republikanske stranke želi pomoći Ukraincima.
Tako kada se sve to skupa zbroji mislim da Ukrainci mogu očekivati odlične vijesti uskoro.
To će biti vjerojatno stotine tisuća komada kazetnog streljiva, dronovi, himars rakete, možda koja stotina Abrams tenkova i Bradley oklopnih vozila, naravno patriot rakete, stinger, javelin, dronovi, i sve ostalo. Opet to je nekih 20x manje nego što je SSSR primio ali za UA dobro da se obrane od Rusa.
Zato Rusi sada panično napadaju diljem fronte.
Još jedna vijest Fox News, koji je još uvijek najjača medijska kuća u Usa i gledaju je isključio glasači republikanske stranke - jedan novinar od Foxa imao je interview sa Zelenskim blizu fronte. Zelenski ga je dobro odradio, novinar Foxa mu je zanimljivo postavljao i neka teža pitanja ali tada bi Zelenski počeo pričati na Ukrajinskom :)
Razumljivo
Zelenski ga je po meni dobro odradio, računajmo da će ovo vidjeti hrpa republikanskih glasača koji će još više promijeniti mišljenje.
Tako da očekujem pozitivan rezultat iz Usa vrlo brzo. A onda će Ukraincima biti lakše preživjeti 2024 pogotovo ako ludi Rusi budu jurišali još uvijek ovako
Onaj poznati speaker iz kongresa koji blokira uopće da pomoć za Ukrainu dođe na dnevni red glasovanja (a prošla bi sa solidnom većinom da dođe na dnevni red), izgleda da je 2018 primao lovu od nekog Putinovg oligarha za izbore.
Što sam slušao od jednog pro UA analitičara na youtubu, to nije prevelika lova, i kaže i taj da ruku na srce ne znači da ga zbog toga Putin drži za jaja, plus bilo je 2018 godina, ali ovo je dobar sada psihološki pritisak za njega jer lik je prije koji dan izjavio da je zgrožen zbog smrti Navalnija.
Usput najnovija anketa pokazuje da 74% Amera je na strani UA, 4% na strani Rusije a 24% nije ih briga.
Isto tako zadnje ankete nakon Tucker interviewa sa Putinom pokazuju da ponovo većina glasača republikanske stranke želi pomoći Ukraincima.
Tako kada se sve to skupa zbroji mislim da Ukrainci mogu očekivati odlične vijesti uskoro.
To će biti vjerojatno stotine tisuća komada kazetnog streljiva, dronovi, himars rakete, možda koja stotina Abrams tenkova i Bradley oklopnih vozila, naravno patriot rakete, stinger, javelin, dronovi, i sve ostalo. Opet to je nekih 20x manje nego što je SSSR primio ali za UA dobro da se obrane od Rusa.
Zato Rusi sada panično napadaju diljem fronte.
Još jedna vijest Fox News, koji je još uvijek najjača medijska kuća u Usa i gledaju je isključio glasači republikanske stranke - jedan novinar od Foxa imao je interview sa Zelenskim blizu fronte. Zelenski ga je dobro odradio, novinar Foxa mu je zanimljivo postavljao i neka teža pitanja ali tada bi Zelenski počeo pričati na Ukrajinskom :)
Razumljivo
Zelenski ga je po meni dobro odradio, računajmo da će ovo vidjeti hrpa republikanskih glasača koji će još više promijeniti mišljenje.
Tako da očekujem pozitivan rezultat iz Usa vrlo brzo. A onda će Ukraincima biti lakše preživjeti 2024 pogotovo ako ludi Rusi budu jurišali još uvijek ovako
Što se tiče bitaka ima toga koliko hoćeš.
Ukrajinci su na jednom dijelu fronte uništili i onesposobili 4Ruska oklopna vozila koja su išla u napad, međutim pješadija iz tih vozila izvukla i dočepala prvih kuća i sada su frontalne borbe
Ukrajinci su na jednom dijelu fronte uništili i onesposobili 4Ruska oklopna vozila koja su išla u napad, međutim pješadija iz tih vozila izvukla i dočepala prvih kuća i sada su frontalne borbe
Od UA gubitaka tehnike što sam vidio značajno.
Jedan napušteni tenk Leo2A4, oštećen u borbi posada utekla.
Rusi tvrde da će ga uskoro zarobiti. To je selo Pobjeda
Uništen čistač mina na šasiji Abrams tenka kod Avdvejevke. U stepove selu kod Avdvejevke prvi put Američki Abrams snimljen u borbi vs Ruske pješadije.
Vidio sam jednu snimku gdje Rusi tvrde da su pogodili jedan lanser od Patriot sustava, iskreno ne vidi se dobro iz snimke, to ću pustiti Oryx ekipi neka provjeri. Neka oni zumiraju i gledaju detalje
Jedan napušteni tenk Leo2A4, oštećen u borbi posada utekla.
Rusi tvrde da će ga uskoro zarobiti. To je selo Pobjeda
Uništen čistač mina na šasiji Abrams tenka kod Avdvejevke. U stepove selu kod Avdvejevke prvi put Američki Abrams snimljen u borbi vs Ruske pješadije.
Vidio sam jednu snimku gdje Rusi tvrde da su pogodili jedan lanser od Patriot sustava, iskreno ne vidi se dobro iz snimke, to ću pustiti Oryx ekipi neka provjeri. Neka oni zumiraju i gledaju detalje
Onoga ti Boga. Navodno još jedan AC50, Ruska verzija Awasca oboren.
Izlaze neke snimke. Čekamo bolji dokaz. Jedan mogu preživjeti nekako. Ali ako je ovo drugi...
Izlaze neke snimke. Čekamo bolji dokaz. Jedan mogu preživjeti nekako. Ali ako je ovo drugi...
Pa napravit će novi, šta ima veze ? Samo avion ih dođe najmanje 50 miljona eura a tu je još hrpa elektronike u njemu pa dodaj bar još najmanje 10 - 15 miljona eura.
....
Rusko Ministarstvo obrane i Ujedinjena zrakoplovna korporacija (UAC) će u skoroj budućnosti preispitati uvjete najvećeg zrakoplovnog ugovora, koji predviđa isporuku 39 vojnih transportnih zrakoplova Il-76MD-90A. U 2012. ugovor je bio procijenjen na 140 milijardi rubalja, ali zbog netočno izračunate formule cijene i fluktuacija tečaja, poduzeće iz Uljanovska Aviastar-SP pretrpjelo je gubitak od 1 milijarde rubalja u proizvodnji svakog stroja. Prema Kommersantu, novi uvjeti predviđaju povećanje cijene svakog automobila s 3,5 milijardi rubalja. do približno 5 milijardi rubalja. Istodobno, iznos ugovora najvjerojatnije neće biti revidiran: vojska će jednostavno dobiti manji broj vozila.
Prema riječima glavnog menadžera poduzeća zrakoplovne industrije, ugovor se u početku smatrao problematičnim. Vojska i industrijalci tada su vodili takozvane cjenovne ratove: Ministarstvo obrane zahtijevalo je smanjenje cijene isporučenih proizvoda (u slučaju Il-76MD-90A za oko 10%). Materijali za proračun sastavljeni su u žurbi, jer je donesena politička odluka da se potpisivanje ugovora poklopi s prvim letom novog zrakoplova u nazočnosti predsjednika, kaže sugovornik Kommersanta u zrakoplovnoj industriji.
2015. tvrtka je pretrpjela gubitak od 10,1 milijardi rubalja, iako je ista brojka za 2014. iznosio je oko 400 milijuna rubalja. Za svaki proizvedeni IL-76MD-90A, Aviastar-SP je dobio oko 1 milijarde gubitaka. "Postoje dva načina: jedan je povećati učinkovitost i smanjiti troškove, drugi je otići do kupca s uvjerljivim razlozima kako bi ga uvjerili da treba prilagoditi cijenu", priznao je Kommersantu glavni direktor tvrtke Sergej Yurasov.
Prema informacijama Kommersanta, prilagodba cijene koju je ranije zahtijevala industrija podrazumijeva povećanje cijene jednog Il-76MD-90A s 3,5 milijardi rubalja. do približno 5 milijardi rubalja. To će omogućiti Aviastar-SP da dosegne točku pokrića za ovaj projekt.
https://www.kommersant.ru/doc/3319791
Cijena novog Il-76 transportnog zrakoplova je 5 miljardi rublji a to je nešto malo više od 50 miljona eura.
....
Rusko Ministarstvo obrane i Ujedinjena zrakoplovna korporacija (UAC) će u skoroj budućnosti preispitati uvjete najvećeg zrakoplovnog ugovora, koji predviđa isporuku 39 vojnih transportnih zrakoplova Il-76MD-90A. U 2012. ugovor je bio procijenjen na 140 milijardi rubalja, ali zbog netočno izračunate formule cijene i fluktuacija tečaja, poduzeće iz Uljanovska Aviastar-SP pretrpjelo je gubitak od 1 milijarde rubalja u proizvodnji svakog stroja. Prema Kommersantu, novi uvjeti predviđaju povećanje cijene svakog automobila s 3,5 milijardi rubalja. do približno 5 milijardi rubalja. Istodobno, iznos ugovora najvjerojatnije neće biti revidiran: vojska će jednostavno dobiti manji broj vozila.
Prema riječima glavnog menadžera poduzeća zrakoplovne industrije, ugovor se u početku smatrao problematičnim. Vojska i industrijalci tada su vodili takozvane cjenovne ratove: Ministarstvo obrane zahtijevalo je smanjenje cijene isporučenih proizvoda (u slučaju Il-76MD-90A za oko 10%). Materijali za proračun sastavljeni su u žurbi, jer je donesena politička odluka da se potpisivanje ugovora poklopi s prvim letom novog zrakoplova u nazočnosti predsjednika, kaže sugovornik Kommersanta u zrakoplovnoj industriji.
2015. tvrtka je pretrpjela gubitak od 10,1 milijardi rubalja, iako je ista brojka za 2014. iznosio je oko 400 milijuna rubalja. Za svaki proizvedeni IL-76MD-90A, Aviastar-SP je dobio oko 1 milijarde gubitaka. "Postoje dva načina: jedan je povećati učinkovitost i smanjiti troškove, drugi je otići do kupca s uvjerljivim razlozima kako bi ga uvjerili da treba prilagoditi cijenu", priznao je Kommersantu glavni direktor tvrtke Sergej Yurasov.
Prema informacijama Kommersanta, prilagodba cijene koju je ranije zahtijevala industrija podrazumijeva povećanje cijene jednog Il-76MD-90A s 3,5 milijardi rubalja. do približno 5 milijardi rubalja. To će omogućiti Aviastar-SP da dosegne točku pokrića za ovaj projekt.
https://www.kommersant.ru/doc/3319791
Cijena novog Il-76 transportnog zrakoplova je 5 miljardi rublji a to je nešto malo više od 50 miljona eura.
2014-04-11
rusija je spučila kada je ušla u ukrajinu.
sada ćemo vidjedt koliko će platiti
smrt rusiji.
sada ćemo vidjedt koliko će platiti
smrt rusiji.
2014-12-30
immortal likes this post
Službeno je. Ruski A-50 je oboren. Ukrajinske zračne snage u suradnji s Glavnom obavještajnom upravom preuzimaju odgovornost u ovoj operaciji. Ovu informaciju objavio je zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Mykola Oleschuk.
Gubitak još jednog aviona ovog tipa, koji btw. koštao 350 milijuna USD, težak je korak za Rusiju i daje nemjerljivu prednost ukrajinskom ratnom zrakoplovstvu, koje će se u dogledno vrijeme boriti s ruskim snagama s F-16.
https://twitter.com/Tendar/status/1761094214773850396
Ne znam odakle im ova cijena kad sam avion dođe malo više od 50 miljona eura. Ispada da ta pijat antena i elektronika u avionu košta onda nekakvih 250 miljona eura a šta je meni osobno izrazito nestvarno da to baš toliko košta ( ispada da za tu elektroniku možeš kupit pet vojnih strateških transportnih aviona ).
Gubitak još jednog aviona ovog tipa, koji btw. koštao 350 milijuna USD, težak je korak za Rusiju i daje nemjerljivu prednost ukrajinskom ratnom zrakoplovstvu, koje će se u dogledno vrijeme boriti s ruskim snagama s F-16.
https://twitter.com/Tendar/status/1761094214773850396
Ne znam odakle im ova cijena kad sam avion dođe malo više od 50 miljona eura. Ispada da ta pijat antena i elektronika u avionu košta onda nekakvih 250 miljona eura a šta je meni osobno izrazito nestvarno da to baš toliko košta ( ispada da za tu elektroniku možeš kupit pet vojnih strateških transportnih aviona ).
2014-04-11
Page 12 of 54 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 33 ... 54
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema