Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Pa jeste rat iscrpljivanja, ono što je bitno je da putler nije baš niti u jednom segmentu uspio u svom naumu pokretanjem rata u Ukrajini.Oholo Mudovski wrote:Šandor Winnetou wrote:Evo link o političkim i vojnim neuspjesima rusije, samo ispratiti do kraja.
https://twitter.com/Tendar/status/1727218741761470615?t=wUGjvDzsqcA1lForofny2A&s=19
[size=44] "[/size][size=44]Pobijedim li još jednom ovako,vratit ću se u Epir bez ijednog vojnika."[/size]
[size=44]Pir[/size]
[size=44]Jedan od prvih ratova iscrpljivanja[/size]
Šandor Winnetou- Posts : 19781
2017-12-31
michaellcmacha likes this post
Do rata je samo Krim bio prisajedinjen s maticom zemljom, a nakon rata još 4 provincije. Ako se rat bude nastavio nema sumnje da će se Putler proširiti još malo... Demografski opustošena zemlja koju čeka vraćanje kredita za rat kojeg ne mogu dobiti je ukrajina danas.Šandor Winnetou wrote:Pa jeste rat iscrpljivanja, ono što je bitno je da putler nije baš niti u jednom segmentu uspio u svom naumu pokretanjem rata u Ukrajini.Oholo Mudovski wrote:Šandor Winnetou wrote:Evo link o političkim i vojnim neuspjesima rusije, samo ispratiti do kraja.
https://twitter.com/Tendar/status/1727218741761470615?t=wUGjvDzsqcA1lForofny2A&s=19
[size=47] "[/size][size=47]Pobijedim li još jednom ovako,vratit ću se u Epir bez ijednog vojnika."[/size]
[size=47]Pir[/size]
[size=47]Jedan od prvih ratova iscrpljivanja[/size]
Ono prst na obraraču, a pogled preko Atlantika hoće li stići municija i plaća...
Ukrajina nije digla niti jedan dolar kredita. Dobija bespovratnu pomoć. Misliš da smo im mi Hrvati(i Ameri i Švabe i Francuzi i Švedi) da smo im poklonili naše oružje da bi nam plaćali. Neće morati ništa vraćati.
Btw oko 300 milijardi € Ruske imovine je zamrznuto od strane EU+USA. OK još ta imovina nije dana Ukrajini da raspolaže jer postoji pravni zakoni prije nego se zaplijeni nečija imovina makar i Ruska.. vjerojatno Zapad i čeka da završi rat što prije pa bi to koristili za pregovore.., ali.. čak i bez toga trošak zapada(i Hrvatske) na rat u Ukrajini je kako smo računali okoliko ono?
0.25% BDPa(mislim da čak i manje). Nije to velika lova. Mislim da smo i mi dali 0.15% našeg BDPa godišnje Ukrajini. One Baltičke zemlje mislim po 1-2% oni su rekorderi.
Ali će tko kod nas primjetiti jel BDP rastao 3.45% ili 3.65%? oće kurac.
u ostalom odlična prilika da EU restartira hrpu industrija koje je pogasila. što upravo rade.
svaka zemlja Europe panično restartira proizvodnju oružja, naravno ne može pojedinačna EU zemlja proizvod sve, ali u suradnji možemo..
e da kada smo kod toga i dalje me zanima jel onaj naš lopov Zubak počeo Ukrajincima isporučivati granate? .. možda bi zaista za vikend bilo vrijeme da se netko potrudi i obavijesti SBU..
jer da smo normalna država kako rekoh lik bi umjesto vila po Jadranu radio granate za UA koje su mu plaćene a onda bi RH država naručila nove granate i napunila skladišta.. pa si miran idućih 30-40godina..
Btw oko 300 milijardi € Ruske imovine je zamrznuto od strane EU+USA. OK još ta imovina nije dana Ukrajini da raspolaže jer postoji pravni zakoni prije nego se zaplijeni nečija imovina makar i Ruska.. vjerojatno Zapad i čeka da završi rat što prije pa bi to koristili za pregovore.., ali.. čak i bez toga trošak zapada(i Hrvatske) na rat u Ukrajini je kako smo računali okoliko ono?
0.25% BDPa(mislim da čak i manje). Nije to velika lova. Mislim da smo i mi dali 0.15% našeg BDPa godišnje Ukrajini. One Baltičke zemlje mislim po 1-2% oni su rekorderi.
Ali će tko kod nas primjetiti jel BDP rastao 3.45% ili 3.65%? oće kurac.
u ostalom odlična prilika da EU restartira hrpu industrija koje je pogasila. što upravo rade.
svaka zemlja Europe panično restartira proizvodnju oružja, naravno ne može pojedinačna EU zemlja proizvod sve, ali u suradnji možemo..
e da kada smo kod toga i dalje me zanima jel onaj naš lopov Zubak počeo Ukrajincima isporučivati granate? .. možda bi zaista za vikend bilo vrijeme da se netko potrudi i obavijesti SBU..
jer da smo normalna država kako rekoh lik bi umjesto vila po Jadranu radio granate za UA koje su mu plaćene a onda bi RH država naručila nove granate i napunila skladišta.. pa si miran idućih 30-40godina..
AssadNaPodmornici wrote:Ukrajina nije digla niti jedan dolar kredita. Dobija bespovratnu pomoć. Misliš da smo im mi Hrvati(i Ameri i Švabe i Francuzi i Švedi) da smo im poklonili naše oružje da bi nam plaćali. Neće morati ništa vraćati.
Ukrajinci mole da im daju na kredit, ali Zapad je čvrst: "Ili bespovratno, ili nikako."
crvenkasti-
2014-04-17
Hoholo Mudovski likes this post
Nema džabe ni u stare babe... Ukrajina ne može servisirati državu i mora dizati kredite + financijska "pomoć" iz vana, a o vojnoj da ne pričam.AssadNaPodmornici wrote:Ukrajina nije digla niti jedan dolar kredita. Dobija bespovratnu pomoć.
Tako da u ime počeka na vraćanje rata možemo viditi transglasnogovornicu u ministarstvu obrane ili lgbt ideologiju u vrtićima...
Ono totalni raspad države, teritorijalni, demografski i na kraju financijski.
Sami pali sami se ubili.
Bar će ovi stanovnici Ukrajine na okupiranim područjima imati koliko toliko normalan život kada rat završi.
Ruske cluster aviobombe. Kladim se da je ovo nova proizvodnja.Rusi su većinu pobacali po Sirijskoj sirotinji te naravno po Ukrajincima na početku rata.
Nakon toga nije bilo cluster amunition skoro nigdje , vjerojatno su potrošili a nisu proizvodili. Sada ima nekoliko snimki ovih avio bombi, dakle restartirali su proizvodnju.
Ne moram naglašavati da izgledaju brutalno, najviše iz razloga što avion može baciti bombu od par stotina kg koja sigurno nosi puno više ovih bombica nego granata. Uz dodatak GPS krilaca što imaju i Rusi i USA, to postaje i precizno oružje.
Nadam se da Ameri imaju ovih skladištima kada dođu F16ke.
video snimka koja kruži gdje su UA vojnici pozdravljaju sa ljudima sa duge strane Hersona je fake. to je slika od prošle godine . sa istočne/lijeve strane Dnjepra /hersonskoj oblasti su napuštena i poplavljena sela nema ljudi
Julian Ropcke kojeg sam više puta citirao i kada je pisao loše stvari o stanju na ratištu, pa su ga neki po internetu optuživali da je PRO-RU account, a nije lik je samo bio realan, u ostalom lik je na strani Ukrajine od Maidana, obilazio je od 2014-2023 više puta UA vojnike , neke i fronti, stekao je kontakte među UA vojnicima, skuplja im pomoć. Samo je često kritički nastupao , pa su ga neki soy boysi optužili da je "pro putin". Tako je tvrdio da ono što UA vlada tvrdi "danas smo ubili 1000, jučer 1300" da su to gluposti i prenosio realno stanje. Eto uvod o njemu.
Sada kaže da je pričao sa UA oficirom na prvoj crti kod Avdiijevke , da su Rusi gubici doslovno 20x veći na tom dijelu fronte.
Imate dole ostatak rasprave što on prenosi od strane UA oficira. Kaže da je bilo hrpa napada gdje bi Rusi krenuli sa kolonama oklopa i pješadije i bili bi uništeni a da bi oni UA prošli bez gubitaka.
E sada i dalje govori, da bez obzira što Rusi imaju višestruko veće gubitke, da sve jedno osvajaju malo po malo djelove te fronte. Zadnjih dana su Rusi izveli malo inteligetniji napad na Jugu Adviivke, iskopali su tunel ispod zemlje, digli prednje položaje u zrak, i onda iz tunela izletili sa oklopima(možda nije bio tunel nego rov ali skriveni su bili) , pješadijom i ispratili sve to sa velikom količinom dronova kamikaza i artiljerije. UA vojnici su morali napustiti taj položaj.
(ovo je sigurno primjer gdje gubici nisu bili 20x veći).
Inače da naglasim to UA oficir tvrdi ne znači da je točno. Istina Rusi su vizualno potvrđeno doslovno izgubili 20puta više tehnike oko Avdiivke, ali ne znači da su ljudski gubici baš 20x veći, iako su svakako nekoliko puta veći od Ukrajinskih.
Sve jedno Rusi grizu dalje, imaju topovskog mesa, imaju željeza, imaju sjevero Korejskih granata, dok Zapad okljeva oko novga paketa pomoći, jedino zadnje vrijeme šalju švabe
Nakon toga nije bilo cluster amunition skoro nigdje , vjerojatno su potrošili a nisu proizvodili. Sada ima nekoliko snimki ovih avio bombi, dakle restartirali su proizvodnju.
Ne moram naglašavati da izgledaju brutalno, najviše iz razloga što avion može baciti bombu od par stotina kg koja sigurno nosi puno više ovih bombica nego granata. Uz dodatak GPS krilaca što imaju i Rusi i USA, to postaje i precizno oružje.
Nadam se da Ameri imaju ovih skladištima kada dođu F16ke.
video snimka koja kruži gdje su UA vojnici pozdravljaju sa ljudima sa duge strane Hersona je fake. to je slika od prošle godine . sa istočne/lijeve strane Dnjepra /hersonskoj oblasti su napuštena i poplavljena sela nema ljudi
Julian Ropcke kojeg sam više puta citirao i kada je pisao loše stvari o stanju na ratištu, pa su ga neki po internetu optuživali da je PRO-RU account, a nije lik je samo bio realan, u ostalom lik je na strani Ukrajine od Maidana, obilazio je od 2014-2023 više puta UA vojnike , neke i fronti, stekao je kontakte među UA vojnicima, skuplja im pomoć. Samo je često kritički nastupao , pa su ga neki soy boysi optužili da je "pro putin". Tako je tvrdio da ono što UA vlada tvrdi "danas smo ubili 1000, jučer 1300" da su to gluposti i prenosio realno stanje. Eto uvod o njemu.
Sada kaže da je pričao sa UA oficirom na prvoj crti kod Avdiijevke , da su Rusi gubici doslovno 20x veći na tom dijelu fronte.
Imate dole ostatak rasprave što on prenosi od strane UA oficira. Kaže da je bilo hrpa napada gdje bi Rusi krenuli sa kolonama oklopa i pješadije i bili bi uništeni a da bi oni UA prošli bez gubitaka.
E sada i dalje govori, da bez obzira što Rusi imaju višestruko veće gubitke, da sve jedno osvajaju malo po malo djelove te fronte. Zadnjih dana su Rusi izveli malo inteligetniji napad na Jugu Adviivke, iskopali su tunel ispod zemlje, digli prednje položaje u zrak, i onda iz tunela izletili sa oklopima(možda nije bio tunel nego rov ali skriveni su bili) , pješadijom i ispratili sve to sa velikom količinom dronova kamikaza i artiljerije. UA vojnici su morali napustiti taj položaj.
(ovo je sigurno primjer gdje gubici nisu bili 20x veći).
Inače da naglasim to UA oficir tvrdi ne znači da je točno. Istina Rusi su vizualno potvrđeno doslovno izgubili 20puta više tehnike oko Avdiivke, ali ne znači da su ljudski gubici baš 20x veći, iako su svakako nekoliko puta veći od Ukrajinskih.
Sve jedno Rusi grizu dalje, imaju topovskog mesa, imaju željeza, imaju sjevero Korejskih granata, dok Zapad okljeva oko novga paketa pomoći, jedino zadnje vrijeme šalju švabe
Ima tu još jedan razlog zašto ih nije skoro pa uopće bilo nigdje sa kazetnom municijom jedno vrijeme. Oni su za vrijeme SSSR-a pošto su ipak kopnena masa a ne kao Amerika pa da leti transportnim avionima pa mora gledat dimenzije i težinu topa ( kako bi ga uopće mogli i ukrcat na takvi avion ) pa razvijali kazetnu municiju za top 155 mm, jednostavno to izveli s topom Pion koji je puno veći kalibar i može više dobacit i tako dobili istu stvar ( po dometu i jakosti kazetnog učinka itd ) međutim taj Pion je masivan, teško se kreće a posebno po blatu i Ukri im to skidaju dronovima i GPS granatama i onda je to tj takva taktika jednostavno neupotrijebljiva pa su morali razvijati ovo da na te avio kazetne bombe ugrađuju ta krilca i motor i sad to bacaju s velike visine iz svojih lovaca bombardera isto ko šta bacaju i ove obične bombe od pola tone.AssadNaPodmornici wrote:Ruske cluster aviobombe. Kladim se da je ovo nova proizvodnja.Rusi su većinu pobacali po Sirijskoj sirotinji te naravno po Ukrajincima na početku rata.
Last edited by RayMabus on 24/11/2023, 13:04; edited 2 times in total
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Evo ti tehnički podaci za tu kazetnu granatu Pion i razlozi zašto im je to teško koristiti ( ispaljivat ) na ovakvom bojištu ( on je težak, Ukri ga ugledaju i eliminišu odma gps granatama ili dronovima ).
Za 2S7 Pion ACS dizajnirana je granata 3-O-14 kalibra 203 mm, koja se koristi s kasetnim mecima 3VO15/16. Teška je 110 kg i nosi 24 raspadne bombe s 230 grama eksploziva.
Domet: 30.4 km
3V015 - DOMET 30,4 KM
3VO16 - DOMET 13 KM ( ovo manje baruta pa manji domet al sve drugo je isto )
Dakle ova je ta ;
3V015 - DOMET 30,4 KM
https://www.ex-iskon-pleme.com/t55493-pentagon-pobjeda-rusije-gora-od-civilnih-smrti-od-kazetnih-bombi
Dakle prevedeno morali su razvit novu taktiku a za to im je trebalo osmislit krilca i to za ove glupe kazetne bombe tako da ih mogu kad ih izbace iz aviona usmjerit da lete još prema drugoj strani a ne samo da padnu dole slobodnim padom kad je ispuštena iz aviona. Dakle morali su to osmislit i zato im je trebalo vrijeme i zato ih jedno vrijeme nije nigdje bilo na bojištu s kazetnom municijom i sad kad su to osmislili evo ih s time i bacaju iz zraka te glupe kazetne bombe samo sad sa krilcima i time da može dalje dobacit tj pogodit suprotnu stranu sa sigurne udaljenosti ( mjesto odakle avion to ispaljuje dalje od dometa njihovog PZO-a ).
Za 2S7 Pion ACS dizajnirana je granata 3-O-14 kalibra 203 mm, koja se koristi s kasetnim mecima 3VO15/16. Teška je 110 kg i nosi 24 raspadne bombe s 230 grama eksploziva.
Domet: 30.4 km
3V015 - DOMET 30,4 KM
3VO16 - DOMET 13 KM ( ovo manje baruta pa manji domet al sve drugo je isto )
Dakle ova je ta ;
3V015 - DOMET 30,4 KM
https://www.ex-iskon-pleme.com/t55493-pentagon-pobjeda-rusije-gora-od-civilnih-smrti-od-kazetnih-bombi
Dakle prevedeno morali su razvit novu taktiku a za to im je trebalo osmislit krilca i to za ove glupe kazetne bombe tako da ih mogu kad ih izbace iz aviona usmjerit da lete još prema drugoj strani a ne samo da padnu dole slobodnim padom kad je ispuštena iz aviona. Dakle morali su to osmislit i zato im je trebalo vrijeme i zato ih jedno vrijeme nije nigdje bilo na bojištu s kazetnom municijom i sad kad su to osmislili evo ih s time i bacaju iz zraka te glupe kazetne bombe samo sad sa krilcima i time da može dalje dobacit tj pogodit suprotnu stranu sa sigurne udaljenosti ( mjesto odakle avion to ispaljuje dalje od dometa njihovog PZO-a ).
2014-04-11
Toliko su zabrinuti za ishod rata o kojem ovisi budućnost Zapadne civilizacije da su smetnuli da trebaju proizvesti municiju za obranu koju vrše podizvođači u Ukrajini.
Pa nisu imali dovoljno para u EU kasi za municiju za dat Ukrajini da se bije protiv Rusa kad su dali onom četniku iz Srbije a koji ni nakon dvi godine ne daje sankcije Rusiji tj ruski je saveznik i uporište na Balkanu.
Pa kako će imat onda kad su pare dali četniku ? Ajmo dalje, rat s odužuje. VADITE PARE.
Vadi pare a vi ćete letit s vlasti u međuvremenu.
Pa kako će imat onda kad su pare dali četniku ? Ajmo dalje, rat s odužuje. VADITE PARE.
Vadi pare a vi ćete letit s vlasti u međuvremenu.
2014-04-11
vi srbi ste nevjerovatni.Oholo Mudovski wrote:Nema džabe ni u stare babe... Ukrajina ne može servisirati državu i mora dizati kredite + financijska "pomoć" iz vana, a o vojnoj da ne pričam.AssadNaPodmornici wrote:Ukrajina nije digla niti jedan dolar kredita. Dobija bespovratnu pomoć.
Tako da u ime počeka na vraćanje rata možemo viditi transglasnogovornicu u ministarstvu obrane ili lgbt ideologiju u vrtićima...
Sami pali sami se ubili.
Bar će ovi stanovnici Ukrajine na okupiranim područjima imati koliko toliko normalan život kada rat završi.
do zadnjeg metka plus kamate platit će rusija.
slijedećih 100 godina će to plaćati.
i treba ih ostaviti na granici siromaštva.
pa im eto iskopleksirani putler.
svijet se riješava starog oružja koje testira u rusiji.
i onaj kretenko medvedev više ne prijeti nuklearnim.
rusi postaju nepoželjni u eu, stradaju ljudi koji su došli nekaj zaraditi. i zahvaljujući patuljku sve će spušit.
2014-12-30
Sada nuklearnim oružjem prijete stanovnici BI na Levantu koji su 80% tursko mongolskog porijekla i to je sada ok jer prijete 80% semitima ili Iranu... Dakle nuk je opet IN...veber wrote:vi srbi ste nevjerovatni.Oholo Mudovski wrote:Nema džabe ni u stare babe... Ukrajina ne može servisirati državu i mora dizati kredite + financijska "pomoć" iz vana, a o vojnoj da ne pričam.AssadNaPodmornici wrote:Ukrajina nije digla niti jedan dolar kredita. Dobija bespovratnu pomoć.
Sami pali sami se ubili.
do zadnjeg metka plus kamate platit će rusija.
slijedećih 100 godina će to plaćati.
i treba ih ostaviti na granici siromaštva.
pa im eto iskopleksirani putler.
svijet se riješava starog oružja koje testira u rusiji.
i onaj kretenko medvedev više ne prijeti nuklearnim.
rusi postaju nepoželjni u eu, stradaju ljudi koji su došli nekaj zaraditi. i zahvaljujući patuljku sve će spušit.
Što se tiče rata u Ukrajini, već se naziru konture buduće umanjene Ukrajine, a ako bude političke mudrosti na Zapadu, a vjerujem da hoće, Rusi bi mogli stati samo na ove 4 provincije, a
Ostatak ide Black Rocku
Tako je. Ali imali su i Rusi avio kazetne bombe, imaš na youtubu kako sa time ruše po Siriji.. Bacali su na Aleppo, što je zabranjeno jer u gradu sa kazetnim bombama uglavnom pobiješ civile.RayMabus wrote:Ima tu još jedan razlog zašto ih nije skoro pa uopće bilo nigdje sa kazetnom municijom jedno vrijeme. Oni su za vrijeme SSSR-a pošto su ipak kopnena masa a ne kao Amerika pa da leti transportnim avionima pa mora gledat dimenzije i težinu topa ( kako bi ga uopće mogli i ukrcat na takvi avion ) pa razvijali kazetnu municiju za top 155 mm, jednostavno to izveli s topom Pion koji je puno veći kalibar i može više dobacit i tako dobili istu stvar ( po dometu i jakosti kazetnog učinka itd ) međutim taj Pion je masivan, teško se kreće a posebno po blatu i Ukri im to skidaju dronovima i GPS granatama i onda je to tj takva taktika jednostavno neupotrijebljiva pa su morali razvijati ovo da na te avio kazetne bombe ugrađuju ta krilca i motor i sad to bacaju s velike visine iz svojih lovaca bombardera isto ko šta bacaju i ove obične bombe od pola tone.AssadNaPodmornici wrote:Ruske cluster aviobombe. Kladim se da je ovo nova proizvodnja.Rusi su većinu pobacali po Sirijskoj sirotinji te naravno po Ukrajincima na početku rata.
Uglavnom su Rusi kazetnu municiju po Ukrajini ispaljivali iz Smerch i Tornado sustava na početku rata su dosta pržili. Vjerojatno nisu imali velike zalihe toga jer svijet je napuštao to oružje. Usa je čak i počela lagano uništavati to i sada da umjesto uništavaju, dali su Ukraincima. Rusi općenito komentiraju po telegramu a i ima hrpa snimki gdje im kazetne granate zadaju gomilu sranja. Vjerojatno će Rusi sada proizvoditi i malo avio bombi. Ameri su pazi imali desetke tisuća kazetnih raketa koje se ispaljivaju sa Himars dometa 30km pa su nažalost uništili mislim sve. Šteta Ukraincima bi odlično došlo to u obrani kada Rusi jurišaju preko polja.. Jedan onaj M270 bi mogao 12 takvih ispaliti, pokrio bi velik teren.
Kada smo već kod artiljerije Srbi i dalje uredno opskrbljuju Ukrainu.
Kladim se da je i naredba u UA vojsci da ne snimaju više municiju koja je Made in Serbia, jer ispod stola zapad i Adem Vuchiqi su napravili deal, a ne žele snimati da Rusi ne sanzaju a sve jedno nešto procuri.
Ovi su snimali minoabacač a ono granate Made in Serbia
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
Imali su. Znam ja o čemu je riječ. Bacali su oni to i po Etiopiji prije dvi godine il tako nešto. Al nisu imali ta krilca i to nego bi je samo ispustili iznad tih odrpanaca dole jer ovi uopće nemaju nikakvi PZO pa se to može da istima dođeš poviše glave i to im samo iskenjaš po njima a u Ukrajini to nisu mogli i zato ih nije bilo nekakvih pola godine i više od kako je Amerika odlučila dat kazetne granate da rokamo štrumpfove oko Bahmuta jel ...i tih pola godine i više oni su ugrađivali krilca, motor i gps i eto ih sad kad su to sredili tj ugradili i provjerili da to sve radi kako bacaju te kazetne bombe od pola tone iz lovaca sukhoja s velike visine po ukrima tj ukrajinskim položajima.
https://blog.ethiopianeurosurgery.com/tag/cluster-bomb-use-by-russia-and-ethiopia
https://blog.ethiopianeurosurgery.com/tag/cluster-bomb-use-by-russia-and-ethiopia
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
Sovjetska avio kazetna bomba od 250 kg ( ova od 500 kg isto sve više manje samo je malo duža i veći promjer ) i ovo su dole u Etiopiji prije dvi godine il tako nešto koristili ovi dole u tom tamo nekom njihovom građanskom ratu. Vidimo da ona nema nikakva krilca, motor i gps i takve bombe su sad Rusi morali prenamjenit iz tih tzv glupih u te pametne da ih mogu uopće koristit u Ukrajini jer Ukrajina ipak ima PZO i zbog toga njih nije bilo ovih pola godine il koliko već kad smo poslali Ukrima sačmu da tamane štrumpfove oko Bahmuta. Dakle vrijeme da to ugrade, poslože i ispitaju je ovo između taj vremenski period i sad kad su to riješili evo ih bacaju a šta vidimo iz snimaka ovih dana.
Ona se otvori pri padu ( ovaj repni dio otpadne i drugi vanjski dijelovi tj oplata i onda kazetne bombice počmu padat dole po njima u širokom krugu ).
Ona se otvori pri padu ( ovaj repni dio otpadne i drugi vanjski dijelovi tj oplata i onda kazetne bombice počmu padat dole po njima u širokom krugu ).
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
Ovaj švabo ima odličan kanal za pregled situacije na fronti. Objektivan je, prati i Ruske i Ukrajinske izvore, analizira ih, i prenosi nam vijesti. Ima sličan nastup kao onaj Srpski kanal čija sam videa stavlja.
Evo njegov pregled UA za danas.
dalje.
Tatarigami_UA analizirajući satelitske snimke te komentare Ruskih i UA kanala, te svoje kontakte u UA vojsci je analizirao Avdiivku. Njegova analiza se poklapa sa analizom ovoga švabe te mojom analizom
Ovo je cijela rasprava, kliknite na komnetare.
Ukratko Rusi iako su unatoč stravičnim gubicima napredovali na pojedinima pravcima na sjevero-istoku Avdiijevke u prvim tjednima napredovanja, sve jedno zbog toga što unatoč osvojenim minskim poljima, i ne mogu to koristiti kao uporište za daljne napredovanje zbog par faktora.
To nisu čvrsta uporišta gdje se mogu ugnjezditi(minska polja, uništeno stepove selo gdje je svaka kuća srušena). A da bi dovukli pojačanje do tih lokacija moraju proći ogromnu otvorenu trasu, a sada je još blato, a UA ih nadzire preko zraka.
Međutim sada su promjenili taktiku, sada napadaju na Jugu Avdijevke najviše , dakle ništa od opkoljavanja .
E da Ruska taktika se promjenila. Nakon onih spaljenih kolona RU oklopa i tehnike(izašla neka excel tablica, svakog uništenog komada oklopa i tehnike od strane UA i RU, Rusi imaju 230 vizualno lociranih gubitaka(svaki gubitak je potvrđen i GPS kordinatama itd) a Ukrajinci 20. Rusi sada više izvora(i mojima) nastupaju sa puno manje oklopa, u manjim grupama uglavnom pješadija (slično kao Wagner u Bahmutu).
Također lupaju po Ukrajincima sa avio bombama, kazetnim avio bombama, i ogromnom količinom granata. Iako po svim izvorima trpe višestruke gubitke(neki tvrde i do 20x više iako mislim da je to prenapuhano ali nekoliko puta više da), ne posustaju od napada. Ukrajincima najveći problem stvaraju avio bombe, kažu da nisu najpreciznije ali imaju ogromnu razornu moć, da ne moraju pogoditi točno da naprave ogromnu štetu i ubiju nekoga.
Ukrajinski blogeri , kako sam i rekao , i dalje tvrde da se brane koliko mogu, da nanose ogromne gubitke Rusima ali da su umorni, da nema rotacija, i da nemaju dovoljno artiljerijske podrške a da Rusi imaju svega puno više.
Sa druge strane RU blogeri tvrde slično
Jedan Ruski bloger tvrdi isto što i ja tvrdim, što tvrde UA blogeri, što tvrdi Švabo, što tvrdi tatarigami_UA.
Da unatoč impresivnoj artiljerijskoj vatri na Ukrajinske položaje, gdje ima hrpa videa gdje zasipaju cijelo područje sa gomilom granata, sve jedno kada krenu na Ukrajince da završe sa uništnim kolonama oklopa i pješadije. pješadija koja preživi se pokušava sakriti u kratere misleći da su sigurni, međutim kazetna municija i bombe iz dronova ih uništavaju.
-----
dakle već do sada ste na račun stotina videa , pustih analiza kvalitetnih vojnih blogera ruskih, ukrajinskih , neutralnih, mojih upisa naravno, mogli skužiti kakva je situacija u Avdiivki.
Da ponovimo. Rusi imaju višestruke gubitke u ljudstvu a 15x veće gubitke u tehnici(koja je potvrđena vizualno). Toliko su im veliki gubici da napadaju sa manjim skupinama koje također trpe velike gubitke ali pošto su manje skupine , često i osvoje koju kuću ili minsko polje.
Ukrajinci trpe neprestani teror Ruske artiljerije i avio bombi, sada i kazetnih bombi te konstatnih napada Rusa. Ako ne napadaju sa gomilom oklopa kao Crven Armija, napadaju sa pješadijom koju pokušava ispratiti ogromna količina granata i avio bombi(kao što RU izvor i UA izvori zajedno tvrde).
Na jugu Rusi pomalo grizu , maznuli jednu cestu sa redom kuća.
Ukrajinci se opravdano plaše da će Rusi unatoč stravičnim gubicima, ali zbog činjenice da ubacuju topovsko meso neograničeno(ovaj švabo je analizira statistiku, da one republike iza urala imaju 50x veću stopu poginulih po glavi stanovnika nego Moskva i St.Petersburg, de facto Rusi šalju sirotinju i manjine da ginu, a Moskva i St.Petersburg kao da nema rata). ukratko velika količina mobilizirane sirotinje, granata, avio bombi i oklopa pritiska Ukrajince. Ukrajinci se boje da bi idući masovni Ruski samoubilački napad mogao i dati prave rezultate ako Ukrajinci ne dobiju pojačanje, jer zapad kaska u količini granata, artiljerije i oklopa. Fali Ukrajincima i ljudstva(i Rusima) jer jedni i drugi moraju rotirati ove iskusne a umorne borce a ubaciti nove.
Jedino gdje je dobra stvar za Ukrajince, jest da su primili hrpu zapadnih novih PZO sustava u odnosu na prije točno godinu dana kada nisu imali ništa zapadnih PZO sustava.
Međutim minus je što je moćna ukrajinska sovjetska PZO potrošila vjerojatno većinu raketa a i Rusi su prilagodili taktiku. Recimo Iranski dronovi Šahed su sada poboljšani sa tišim i bržim otorima, i pituraju/bojaju ih u crnu boju da ih je teže vizualno uočiti po noći i još su tu drugi dodaci.
Po svim kriterijima rat ide u "nerješeno", još od ljeta se vidilo da Ukrajinci ne mogu napredovati.
Pa smo na jesen čekali Rusku kontra ofanzivu, koja je završila sa stravičnim gubicima koji su nadmašili Ukrajinske i Ruske gubitke zajedno sa ovoga ljeta.
Međutim jedna i druga strana ne posustaje, Rusija se priprema na višegodišnji rat, nada se da će usporiti zapadna podrška Ukrajini.
Isto tako treba naglasiti da niti Rusija nema neograničeno resursa, sovjetska skladišta streljiva su pri kraju ako ne i potrošena, kao i skladišta sovjetske opreme po sibiru nisu neograničena. Ruska vojna industrija jest moćna, ali jednom kada nestanu sovjetska skladišta svega, čak i moćna vojna industrija im neće moći održavati ovakav tempo gubitaka kada napadaju.
Zapadne vojne industrije izgleda čudno, ali tako je - ne mogu održavati Ukrajinsku ofenzivu, mogu samo defanzivu . Rusi mogu još godinu dana napadati dok ne potroše sovjetska skladišta do kraja a onda će i oni u rovove i neće napadati nego će se samo braniti.
Tako da u 2024 godini ako se rat oduži Rusija bi mogla imati inicijativu, međutim ako dođe 2025 godina , tada bi USA trebala proizvoditi 100 000 155mm granata mjesečno, EU isto tako bi trebao značajno dignuti proizvodnju svega, a RU skladišta će se potrošiti.. itd. Malo previše spekuliranja
Evo njegov pregled UA za danas.
dalje.
Tatarigami_UA analizirajući satelitske snimke te komentare Ruskih i UA kanala, te svoje kontakte u UA vojsci je analizirao Avdiivku. Njegova analiza se poklapa sa analizom ovoga švabe te mojom analizom
Ovo je cijela rasprava, kliknite na komnetare.
Ukratko Rusi iako su unatoč stravičnim gubicima napredovali na pojedinima pravcima na sjevero-istoku Avdiijevke u prvim tjednima napredovanja, sve jedno zbog toga što unatoč osvojenim minskim poljima, i ne mogu to koristiti kao uporište za daljne napredovanje zbog par faktora.
To nisu čvrsta uporišta gdje se mogu ugnjezditi(minska polja, uništeno stepove selo gdje je svaka kuća srušena). A da bi dovukli pojačanje do tih lokacija moraju proći ogromnu otvorenu trasu, a sada je još blato, a UA ih nadzire preko zraka.
Međutim sada su promjenili taktiku, sada napadaju na Jugu Avdijevke najviše , dakle ništa od opkoljavanja .
E da Ruska taktika se promjenila. Nakon onih spaljenih kolona RU oklopa i tehnike(izašla neka excel tablica, svakog uništenog komada oklopa i tehnike od strane UA i RU, Rusi imaju 230 vizualno lociranih gubitaka(svaki gubitak je potvrđen i GPS kordinatama itd) a Ukrajinci 20. Rusi sada više izvora(i mojima) nastupaju sa puno manje oklopa, u manjim grupama uglavnom pješadija (slično kao Wagner u Bahmutu).
Također lupaju po Ukrajincima sa avio bombama, kazetnim avio bombama, i ogromnom količinom granata. Iako po svim izvorima trpe višestruke gubitke(neki tvrde i do 20x više iako mislim da je to prenapuhano ali nekoliko puta više da), ne posustaju od napada. Ukrajincima najveći problem stvaraju avio bombe, kažu da nisu najpreciznije ali imaju ogromnu razornu moć, da ne moraju pogoditi točno da naprave ogromnu štetu i ubiju nekoga.
Ukrajinski blogeri , kako sam i rekao , i dalje tvrde da se brane koliko mogu, da nanose ogromne gubitke Rusima ali da su umorni, da nema rotacija, i da nemaju dovoljno artiljerijske podrške a da Rusi imaju svega puno više.
Sa druge strane RU blogeri tvrde slično
Jedan Ruski bloger tvrdi isto što i ja tvrdim, što tvrde UA blogeri, što tvrdi Švabo, što tvrdi tatarigami_UA.
Da unatoč impresivnoj artiljerijskoj vatri na Ukrajinske položaje, gdje ima hrpa videa gdje zasipaju cijelo područje sa gomilom granata, sve jedno kada krenu na Ukrajince da završe sa uništnim kolonama oklopa i pješadije. pješadija koja preživi se pokušava sakriti u kratere misleći da su sigurni, međutim kazetna municija i bombe iz dronova ih uništavaju.
-----
dakle već do sada ste na račun stotina videa , pustih analiza kvalitetnih vojnih blogera ruskih, ukrajinskih , neutralnih, mojih upisa naravno, mogli skužiti kakva je situacija u Avdiivki.
Da ponovimo. Rusi imaju višestruke gubitke u ljudstvu a 15x veće gubitke u tehnici(koja je potvrđena vizualno). Toliko su im veliki gubici da napadaju sa manjim skupinama koje također trpe velike gubitke ali pošto su manje skupine , često i osvoje koju kuću ili minsko polje.
Ukrajinci trpe neprestani teror Ruske artiljerije i avio bombi, sada i kazetnih bombi te konstatnih napada Rusa. Ako ne napadaju sa gomilom oklopa kao Crven Armija, napadaju sa pješadijom koju pokušava ispratiti ogromna količina granata i avio bombi(kao što RU izvor i UA izvori zajedno tvrde).
Na jugu Rusi pomalo grizu , maznuli jednu cestu sa redom kuća.
Ukrajinci se opravdano plaše da će Rusi unatoč stravičnim gubicima, ali zbog činjenice da ubacuju topovsko meso neograničeno(ovaj švabo je analizira statistiku, da one republike iza urala imaju 50x veću stopu poginulih po glavi stanovnika nego Moskva i St.Petersburg, de facto Rusi šalju sirotinju i manjine da ginu, a Moskva i St.Petersburg kao da nema rata). ukratko velika količina mobilizirane sirotinje, granata, avio bombi i oklopa pritiska Ukrajince. Ukrajinci se boje da bi idući masovni Ruski samoubilački napad mogao i dati prave rezultate ako Ukrajinci ne dobiju pojačanje, jer zapad kaska u količini granata, artiljerije i oklopa. Fali Ukrajincima i ljudstva(i Rusima) jer jedni i drugi moraju rotirati ove iskusne a umorne borce a ubaciti nove.
Jedino gdje je dobra stvar za Ukrajince, jest da su primili hrpu zapadnih novih PZO sustava u odnosu na prije točno godinu dana kada nisu imali ništa zapadnih PZO sustava.
Međutim minus je što je moćna ukrajinska sovjetska PZO potrošila vjerojatno većinu raketa a i Rusi su prilagodili taktiku. Recimo Iranski dronovi Šahed su sada poboljšani sa tišim i bržim otorima, i pituraju/bojaju ih u crnu boju da ih je teže vizualno uočiti po noći i još su tu drugi dodaci.
Po svim kriterijima rat ide u "nerješeno", još od ljeta se vidilo da Ukrajinci ne mogu napredovati.
Pa smo na jesen čekali Rusku kontra ofanzivu, koja je završila sa stravičnim gubicima koji su nadmašili Ukrajinske i Ruske gubitke zajedno sa ovoga ljeta.
Međutim jedna i druga strana ne posustaje, Rusija se priprema na višegodišnji rat, nada se da će usporiti zapadna podrška Ukrajini.
Isto tako treba naglasiti da niti Rusija nema neograničeno resursa, sovjetska skladišta streljiva su pri kraju ako ne i potrošena, kao i skladišta sovjetske opreme po sibiru nisu neograničena. Ruska vojna industrija jest moćna, ali jednom kada nestanu sovjetska skladišta svega, čak i moćna vojna industrija im neće moći održavati ovakav tempo gubitaka kada napadaju.
Zapadne vojne industrije izgleda čudno, ali tako je - ne mogu održavati Ukrajinsku ofenzivu, mogu samo defanzivu . Rusi mogu još godinu dana napadati dok ne potroše sovjetska skladišta do kraja a onda će i oni u rovove i neće napadati nego će se samo braniti.
Tako da u 2024 godini ako se rat oduži Rusija bi mogla imati inicijativu, međutim ako dođe 2025 godina , tada bi USA trebala proizvoditi 100 000 155mm granata mjesečno, EU isto tako bi trebao značajno dignuti proizvodnju svega, a RU skladišta će se potrošiti.. itd. Malo previše spekuliranja
Piglet and Šandor Winnetou like this post
Ukrajina ispaljuje 6.000 runda dnevno, dok Rusija ispaljuje 20.000...
Kako to kako to, nije mi jasno
Možda su masoni, možda su Srbi
Kako to kako to, nije mi jasno
Možda su masoni, možda su Srbi
Brojke su točne, nažalost.
Ovoga ljeta su Ukrajinci ispaljivali čak više granata od Rusa(a sve jedno im nije pomoglo), ali zapadne zalihe su se potrošile , proizvodnja se nije digla približno koliko treba, a Rusi koji su bili pali na ispod 10k granata ovo ljeto i blogeri su pisali o nestašici granata, sada opet vidim po ovom članku pucaju po 20k granata, najviše zbog Sjeverne Koreje.. jedina je utjeha što i Rusi tvrde da su Sjeverno Korejske granate ipak dosta lošije kvalitete ali jbg pola milijuna je pola milijuna.
Vjerujem da se najviše toga ispaljuje na Avdiivku , o tome pišu i UA i RU blogeri(naveo sam gore poviše linkove ).
opet bolje nego prošle godine kada su do dolaska HIMARS sustava Ukrajinci pucali 3000granata a Rusi 55 000-60 000..
Ovoga ljeta su Ukrajinci ispaljivali čak više granata od Rusa(a sve jedno im nije pomoglo), ali zapadne zalihe su se potrošile , proizvodnja se nije digla približno koliko treba, a Rusi koji su bili pali na ispod 10k granata ovo ljeto i blogeri su pisali o nestašici granata, sada opet vidim po ovom članku pucaju po 20k granata, najviše zbog Sjeverne Koreje.. jedina je utjeha što i Rusi tvrde da su Sjeverno Korejske granate ipak dosta lošije kvalitete ali jbg pola milijuna je pola milijuna.
Vjerujem da se najviše toga ispaljuje na Avdiivku , o tome pišu i UA i RU blogeri(naveo sam gore poviše linkove ).
opet bolje nego prošle godine kada su do dolaska HIMARS sustava Ukrajinci pucali 3000granata a Rusi 55 000-60 000..
KN-23 je sjevernokorejska balistička raketa kratkog dometa, poznata po svojim posebnim karakteristikama i sposobnostima. Izrađen je po uzoru na ruski raketni sustav Iskander, s pogonskim sustavom na kruto gorivo koji omogućuje bržu pripremu za lansiranje u odnosu na rakete na tekuće gorivo. Projektil je sposoban nositi različite bojeve glave, uključujući konvencionalne i potencijalno nuklearne bojeve glave, što ga čini svestranim oružjem u arsenalu Sjeverne Koreje. Njegov dizajn uključuje kvazi-balističku putanju, koja projektilu omogućuje manevriranje tijekom leta, što otežava presretanje tradicionalnim sustavima proturaketne obrane. Jedna od ključnih karakteristika KN-23 je njegov domet i točnost. Ima procijenjeni domet od otprilike 400 do 600 kilometara, što stavlja značajan dio Korejskog poluotoka i dijelove Japana unutar njegovog dosega. Sustav za navođenje projektila je napredan, pružajući poboljšanu točnost u usporedbi sa starijim sjevernokorejskim balističkim projektilima. Ova poboljšana preciznost, u kombinaciji s njegovom manevarskom sposobnošću i relativno kratkim vremenima leta, predstavlja značajan izazov regionalnim sustavima proturaketne obrane, povećavajući stratešku prijetnju koju predstavlja Sjeverna Koreja u njezinom regionalnom sigurnosnom kontekstu.
SAD optužuje Sjevernu Koreju da šalje Rusiji balističke rakete KN-23
SAD optužuje Sjevernu Koreju da šalje Rusiji balističke rakete KN-23
2014-04-11
Ako bude sj korejskih raketa brzo će se pojaviti ili Ruske slike ili ostaci rakete. Usa ima viška 1200 ATACMS starih raketa sa kazetnim streljivom koje je planirala uništiti. Već sa 20ak raketa Ukrainci su oštetili ili uništili 20ak K52 helikoptera a ostali su prisiljeni se ili sakriti po poljima ili evakuirati u Rusiju.
U Rusiji gori jako bitna tvornica motora za tenkove
Inače mislim da je u tom gradu ista tvornica proizvodila gomilu T34 tenkova u WW2 možda i najviše
Vjerojatno posao Ukrainske tajne službe, u Rusiji živi 2-3 milijuna etničkih Ukrainaca, hrpa njih sigurno surađuje sa SBU jer svaki dan su neke sabotaže i požari. Ovo je jedna od važnijih sabotaža u ratu ako izgori većina tvornice, ovo bi mogli biti važniji gubici za RU nego išta sa fronte
Edit :Malo sam obišao, izgleda da je požar bio na transformatorima vjerojatno nije zahvatilo pogone šteta
Inače mislim da je u tom gradu ista tvornica proizvodila gomilu T34 tenkova u WW2 možda i najviše
Vjerojatno posao Ukrainske tajne službe, u Rusiji živi 2-3 milijuna etničkih Ukrainaca, hrpa njih sigurno surađuje sa SBU jer svaki dan su neke sabotaže i požari. Ovo je jedna od važnijih sabotaža u ratu ako izgori većina tvornice, ovo bi mogli biti važniji gubici za RU nego išta sa fronte
Edit :Malo sam obišao, izgleda da je požar bio na transformatorima vjerojatno nije zahvatilo pogone šteta
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 23 of 50