Pentagon: Pobjeda Rusije gora od civilnih smrti od kazetnih bombi
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Pentagon: Pobjeda Rusije gora od civilnih smrti od kazetnih bombi
Što je gore za ukrajinske civile?
Isporuka američkih kazetnih bombi Ukrajini mogla bi rezultirati civilnim žrtvama, priznao je u petak visoki dužnosnik Pentagona, ustvrdivši i da je strah od ruske pobjede na bojnom polju veći od te zabrinutosti.
U razgovoru s novinarima, državni tajnik za političku obranu Colin Kahl branio je odluku Bijele kuće da odobri još jedan paket sigurnosne pomoći od 800 milijuna dolara za Ukrajinu, koji uključuje kazetnu municiju — koja je zabranjena u više od 100 zemalja jer kad eksplodira, oslobađa mnogo malih granate na velikom području. , a neeksplodirani elementi predstavljaju ozbiljnu prijetnju civilima čak i godinama nakon završetka borbi.
Upitan je li Pentagon uvjerio svoje saveznike da ovo streljivo neće uzrokovati pretjeranu štetu civilima, Kahl je rekao:
“Zabrinut sam zbog humanitarne situacije kao i svi drugi, ali najgora stvar za ukrajinske civile je ako Rusija dobije rat. I zato je važno da se to ne dogodi.”
https://us.firenews.video/world-news/pentagon-russias-victory-worse-than-civilian-deaths-from-cluster-bombs/
---------------------------
Jebeš smrt, poraz od Rusije je gori od smrti.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Pentagon: Pobjeda Rusije gora od civilnih smrti od kazetnih bombi
točno.
pogotovo što rusija korist kazetno oružje, termobaričke bombe, i fosforno oružje. koliko puta sam čitao po forumima i ovdje i po internetu naslađivanje jer Rusi ovim oružjem prže Ukrajince a ovi nemaju to oružje.
Bogami sada će Ukrajinci dobiti više kazetnih granata a Rusi su svoje ispucali, pa je sada "kuku-lele" kako se samo usude nas gađati kazetnim granatama, zar ne misle na civile.
a to što mi njih gađamo kazetnih granatama od prvog dana rata, i fosfornim oružjem i termobaričkim bombama, koga jebe.
Ukrajinci ih traže od početka rata i ameri su ih napokon dali.
svaka ispaljena granata će biti označena i to će se razminirati na kraju rata. koliko god će ih poginuti od toga nakon rata, puno više ih gine svakim danom što rat duže traje. a kazetne bombe bi mogle skratiti rat za nekoliko mjeseci.
pogotovo što rusija korist kazetno oružje, termobaričke bombe, i fosforno oružje. koliko puta sam čitao po forumima i ovdje i po internetu naslađivanje jer Rusi ovim oružjem prže Ukrajince a ovi nemaju to oružje.
Bogami sada će Ukrajinci dobiti više kazetnih granata a Rusi su svoje ispucali, pa je sada "kuku-lele" kako se samo usude nas gađati kazetnim granatama, zar ne misle na civile.
a to što mi njih gađamo kazetnih granatama od prvog dana rata, i fosfornim oružjem i termobaričkim bombama, koga jebe.
Ukrajinci ih traže od početka rata i ameri su ih napokon dali.
svaka ispaljena granata će biti označena i to će se razminirati na kraju rata. koliko god će ih poginuti od toga nakon rata, puno više ih gine svakim danom što rat duže traje. a kazetne bombe bi mogle skratiti rat za nekoliko mjeseci.
RayMabus and Šandor Winnetou like this post
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1258414/vreme-otvorimo-arsenale-tog-nehumanog-oruzja-burna-reakcija-medvedeva-nakon-vesti-fronta
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Ne znam oće li skratit rat al znam sasvim sigurno da će s time pobiti puno štrumpfova.AssadNaPodmornici wrote: koliko god će ih poginuti od toga nakon rata, puno više ih gine svakim danom što rat duže traje. a kazetne bombe bi mogle skratiti rat za nekoliko mjeseci.
Štrumpfovi su moj naziv za ovaj ološ koji Šojgu šalje u Ukrajinu u rovove da ratuju za majčicu Rusiju, Putina i Šojguovu guzicu.
2014-04-11
Evo i đenerala Šojgua, oglasio se.
https://www.geopolitika.news/vijesti/ruski-ministar-obrane-zaprijetio-upotrebom-kazetnih-bombi-u-ukrajini/
Samo ti bacaj. Jebe se mene. Evo tebi sačma u guzicu pa se ti jebi.
https://www.geopolitika.news/vijesti/ruski-ministar-obrane-zaprijetio-upotrebom-kazetnih-bombi-u-ukrajini/
Samo ti bacaj. Jebe se mene. Evo tebi sačma u guzicu pa se ti jebi.
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:točno.
kazetne bombe bi mogle skratiti rat za nekoliko mjeseci.
Misliš da će Rusija izgubiti rat zbog kazetnih bombi?
crvenkasti-
2014-04-17
ne znam.
svakako veća šansa je da će izgubiti zbog kazetnih, krstarećih raketa , aviona i drugih stvari koje UKR dobija nego bez toga.
inače ponavljam po 100put , rusi su do sada trošili i kazetne bombe, i termobaričke i fosforno oružje a sam crveni i ostali su se naslađivali.
sada su ispraznili svoje zalihe, ispale ono što proizvedu, a bogami ameri imaju za ukrajince spremne stotine tisuća kazetnih granata... jao si im majci
jedva čekam videa
svakako veća šansa je da će izgubiti zbog kazetnih, krstarećih raketa , aviona i drugih stvari koje UKR dobija nego bez toga.
inače ponavljam po 100put , rusi su do sada trošili i kazetne bombe, i termobaričke i fosforno oružje a sam crveni i ostali su se naslađivali.
sada su ispraznili svoje zalihe, ispale ono što proizvedu, a bogami ameri imaju za ukrajince spremne stotine tisuća kazetnih granata... jao si im majci
jedva čekam videa
Šandor Winnetou dislikes this post
AssadNaPodmornici wrote:ne znam.
jedva čekam videa
Pa ne mogu pucati samo kazetne bombe. A Ameri kažu da drugih više nemaju.
crvenkasti-
2014-04-17
Pa kad ne znaš evo ja ću ti objasnit.
Tamo di su ti šume i šumarci i uvijeno je tu će štrumpfovi dobiti po pički dakle Bahmut i Lugansk a tamo di je Zaporožje tj ravnica desit će ti to da su te ruske kazetne isto šta i ona Zemljodelija kad ispaljuje protupješačke mine a koja je ko kazetna samo se niti jedna neaktivira pri padu nego moraš proći tu da se aktivira a ovdje se šta ja znam 70 posto njih aktivira a 30 posto njih ne pa tih 30 posto ispada ko da siju protupješačkim minama sremski front i ne daju anglosasima da izbiju na Azovsko more i Krim i na Krim.
Al jebe se mene, ja ću porokat sav ološ 30 km oko Bahmuta a Šojgu neka pjeva borbene i serucka i dalje.
Tamo di su ti šume i šumarci i uvijeno je tu će štrumpfovi dobiti po pički dakle Bahmut i Lugansk a tamo di je Zaporožje tj ravnica desit će ti to da su te ruske kazetne isto šta i ona Zemljodelija kad ispaljuje protupješačke mine a koja je ko kazetna samo se niti jedna neaktivira pri padu nego moraš proći tu da se aktivira a ovdje se šta ja znam 70 posto njih aktivira a 30 posto njih ne pa tih 30 posto ispada ko da siju protupješačkim minama sremski front i ne daju anglosasima da izbiju na Azovsko more i Krim i na Krim.
Al jebe se mene, ja ću porokat sav ološ 30 km oko Bahmuta a Šojgu neka pjeva borbene i serucka i dalje.
Last edited by RayMabus on 11/7/2023, 23:33; edited 3 times in total
2014-04-11
Nije ga ni dobila s već korišćenim kasetnim, fosfornim i termobaričkim (TOS-1A) bombama.crvenkasti wrote:AssadNaPodmornici wrote:točno.
kazetne bombe bi mogle skratiti rat za nekoliko mjeseci.
Misliš da će Rusija izgubiti rat zbog kazetnih bombi?
A izgubit će ga, bez obzira dobili ili nedobili Ukrajinci kasetne bombe.
Zapravo već su ga izgubili, samo im to nitko nije javio.
AssadNaPodmornici wrote:
jedva čekam videa
Možda Ukrajina neće dobiti rat, ali mi ćemo imati puno videa s mrtvacima. Čista uživancija.
crvenkasti-
2014-04-17
Nameravano je da eksplodiraju pri udaru, ali značajan deo su "ćorci", što znači da ne eksplodiraju pri kontaktu sa zemljom – to se dešava često ako padnu na mokro ili meko tlo.RayMabus wrote: a tamo di je Zaporožje tj ravnica desit će ti to da su te ruske kazetne isto šta i ona Zemljodelija kad ispaljuje protupješačke mine a koja je ko kazetna samo se niti jedna neaktivira pri padu nego moraš proći tu da se aktivira a ovdje se šta ja znam 70 posto njih aktivira a 30 posto njih ne pa tih 30 posto ispada ko da siju protupješačkim minama sremski front i ne daju anglosasima da izbiju na Azovsko more i Krim i na Krim.
Te sićušne bombe mogu eksplodirati kasnije kada ih neko slučajno zgazi, i tom prilikom mogu ubiti ili osakatiti žrtvu.
Iz vojne perspektive, oni mogu biti izuzetno efikasne kada se koriste protiv ukopanih trupa u rovovima, protiv utvrđenih položaja ili grupisane tehnike. Takođe, raspršivanjem čine velika područja opasnim za kretanje.
2014-04-11
Samo ovo di je baš ravno će te ruske kazetne imat neki učinak al ovo di je šumarak, brežuljak i uvijeno bojište tu će ih ove američke raskomadat.
Drukčije su osmišljene.
Drukčije su osmišljene.
2014-04-11
Oni ne pucaju to iz topova 152 mm
https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of_cluster_munitions_in_the_Russian_invasion_of_Ukraine
Imaju nešto za top 152 mm al to je kurac od ovce.
Sovjetska vojska ostavila je svoje bivše republike članice s kazetnim streljivom kalibra 152 mm. Prvi tip je granata kazetnog streljiva 3-O-13 koja se koristi u projektilima 3VO13 i 3VO14. Projektil težine 41,4 kg drži 8 komada borbenih elemenata težine 4,1 kg svaki.
Ovaj kalibar također ima 3-28/29/30 kazetnih topničkih metaka s granatom 3-O-23. Nosi oblikovane bombice s fragmentacijskim nabojem. Meci svih ovih tipova kompatibilni su sa širokim rasponom sovjetskih topova od 152 mm.
https://mil.in.ua/en/articles/cluster-munitions-of-war-in-ukraine/
https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of_cluster_munitions_in_the_Russian_invasion_of_Ukraine
Imaju nešto za top 152 mm al to je kurac od ovce.
Sovjetska vojska ostavila je svoje bivše republike članice s kazetnim streljivom kalibra 152 mm. Prvi tip je granata kazetnog streljiva 3-O-13 koja se koristi u projektilima 3VO13 i 3VO14. Projektil težine 41,4 kg drži 8 komada borbenih elemenata težine 4,1 kg svaki.
Ovaj kalibar također ima 3-28/29/30 kazetnih topničkih metaka s granatom 3-O-23. Nosi oblikovane bombice s fragmentacijskim nabojem. Meci svih ovih tipova kompatibilni su sa širokim rasponom sovjetskih topova od 152 mm.
https://mil.in.ua/en/articles/cluster-munitions-of-war-in-ukraine/
2014-04-11
Ako ne gledamo sad ovo šta se baca iz zraka itd nego samo zemlja zemlja uglavnom ovoga imaju :
Za 2S7 Pion ACS dizajnirana je granata 3-O-14 kalibra 203 mm, koja se koristi s kasetnim mecima 3VO15/16. Teška je 110 kg i nosi 24 raspadne bombe s 230 grama eksploziva.
Sovjetske zalihe sadržavale su veliki broj raketa od 122 mm za Grads i 220 mm za Uragan MRLs.
Ove zalihe imaju rakete različitih modifikacija, koje su opremljene kasetnim bojevim glavama. Nose raspadno, zapaljivo i drugo borbeno podstreljivo. Postoje i mine s podstreljivom: protupješačke i protutenkovske.
U ratu u Ukrajini rakete 9M27K3 često su korištene s MLRS-om Uragan. Svaka takva raketa nosi PFM-1 protupješačke mine, raspršujući ih po značajnom dijelu terena.
Drugi često korišteni tip su rakete 9M27K od 220 mm s bojnom glavom 9N128K koje sadrže fragmentacijske bombice 9N210 i nevođene rakete od 300 mm za MLRS Smerch, s bombicama 9N235.
Itd
Dakle ova granata 152 mm im je mala i onda koriste VBR granate itd. Al baš tu im i je problem kad je bojište bliže, šumarci, brežuljci uvijeno jer ove američke te opale izravno i to je to.
Za 2S7 Pion ACS dizajnirana je granata 3-O-14 kalibra 203 mm, koja se koristi s kasetnim mecima 3VO15/16. Teška je 110 kg i nosi 24 raspadne bombe s 230 grama eksploziva.
Sovjetske zalihe sadržavale su veliki broj raketa od 122 mm za Grads i 220 mm za Uragan MRLs.
Ove zalihe imaju rakete različitih modifikacija, koje su opremljene kasetnim bojevim glavama. Nose raspadno, zapaljivo i drugo borbeno podstreljivo. Postoje i mine s podstreljivom: protupješačke i protutenkovske.
U ratu u Ukrajini rakete 9M27K3 često su korištene s MLRS-om Uragan. Svaka takva raketa nosi PFM-1 protupješačke mine, raspršujući ih po značajnom dijelu terena.
Drugi često korišteni tip su rakete 9M27K od 220 mm s bojnom glavom 9N128K koje sadrže fragmentacijske bombice 9N210 i nevođene rakete od 300 mm za MLRS Smerch, s bombicama 9N235.
Itd
Dakle ova granata 152 mm im je mala i onda koriste VBR granate itd. Al baš tu im i je problem kad je bojište bliže, šumarci, brežuljci uvijeno jer ove američke te opale izravno i to je to.
2014-04-11
Danas im je u Bahmutu uništilo dva ova sistem Pion tako da tamo sigurno neće iz ovoga ispaljivat.
Jedna od ukrajinskih jedinica SOF-a, zajedno s Oružanim snagama Ukrajine, uništila je 9 jedinica ruske tehnike u pravcu Bahmuta:
Ovaj put popis neprijateljskih žrtava dopunjen je s 2 jedinice 2C5 "Hyacinth", 2 jedinice 2S7 "Pion", R-325U, radioelektronskom bojnom stanicom "Leyer", 2 jedinice kompleksa P-18 "Malahit". i kompleks "Kasta - 2E2".
https://www.ex-iskon-pleme.com/t55448p20-jebat-cemo-strumpfove#2132046
Jedna od ukrajinskih jedinica SOF-a, zajedno s Oružanim snagama Ukrajine, uništila je 9 jedinica ruske tehnike u pravcu Bahmuta:
Ovaj put popis neprijateljskih žrtava dopunjen je s 2 jedinice 2C5 "Hyacinth", 2 jedinice 2S7 "Pion", R-325U, radioelektronskom bojnom stanicom "Leyer", 2 jedinice kompleksa P-18 "Malahit". i kompleks "Kasta - 2E2".
https://www.ex-iskon-pleme.com/t55448p20-jebat-cemo-strumpfove#2132046
2014-04-11
Baš ćemo ih fino izrokat u Bahmutu i oko njega.
Oni u šumarak a ti put šumarka par ovih. Kad vide šta je to neće ih ni Čečeni zaustaviti u napuštanju tog položaja.
Oni u šumarak a ti put šumarka par ovih. Kad vide šta je to neće ih ni Čečeni zaustaviti u napuštanju tog položaja.
2014-04-11
Glavno streljivo uključuje visokoeksplozivne granate 3OF43, osim toga, mogu se koristiti kazetne granate 3-O-14, betonsko i nuklearno streljivo.
Moguće je koristiti streljivo iz američkog 203 mm samohodnog topa M110 . Konkretno, ukrajinski topnici koristili su visokoeksplozivne fragmentacijske granate M106 tijekom rusko-ukrajinskog rata.
https://uk.wikipedia.org/wiki/2%D0%A17_%C2%AB%D0%9F%D1%96%D0%BE%D0%BD%C2%BB
Domet: 30.4 km
3V015 - DOMET 30,4 KM
3VO16 - DOMET 13 KM ( ovo manje baruta pa manji domet al sve drugo je isto )
Dakle ova je ta ;
3V015 - DOMET 30,4 KM
Moguće je koristiti streljivo iz američkog 203 mm samohodnog topa M110 . Konkretno, ukrajinski topnici koristili su visokoeksplozivne fragmentacijske granate M106 tijekom rusko-ukrajinskog rata.
https://uk.wikipedia.org/wiki/2%D0%A17_%C2%AB%D0%9F%D1%96%D0%BE%D0%BD%C2%BB
Domet: 30.4 km
3V015 - DOMET 30,4 KM
3VO16 - DOMET 13 KM ( ovo manje baruta pa manji domet al sve drugo je isto )
Dakle ova je ta ;
3V015 - DOMET 30,4 KM
2014-04-11
Ovo je usporedivo s ovim šta će im sad Amerikanci poslat jer oni se u SSSR-u nisu tili zajebavat s nekakvom granatom 152 mm i to dalje razvijat kad su imali ovu 203 mm ( dakle širu, ima mista za više kazetnih bombica ) i domet 30 km i više kazetnih bombica stane u tu granatu 203 mm a dometa 30 km.
Ovo je usporedivo s ovim šta Amerikanci sad šalju Ukrajincima.
Imaju tu neku kazetnu 152 mm al to je za kurac ( malo kazetnih bombica i nema neki veliki domet, to je onako za plašit miševe šema ). Nisu se s tim zajebavali ( daljni razvoj ) nego ova 203 mm i domet 30 km i to je to.
Ovo je usporedivo s ovim šta Amerikanci sad šalju Ukrajincima.
Imaju tu neku kazetnu 152 mm al to je za kurac ( malo kazetnih bombica i nema neki veliki domet, to je onako za plašit miševe šema ). Nisu se s tim zajebavali ( daljni razvoj ) nego ova 203 mm i domet 30 km i to je to.
2014-04-11
Masa: 46,5 tona , brzina 50 km na sat
Rusija ih ima 50-ak aktivnih i još 250 u skladištu itd plus minus desetak komada jer ima i uništenih u ovom ratu itd.
Znači nemaju ih puno a ovo je i teško i sporo. Ovo malo problem ako se moraš kretat a blato je.
Last edited by RayMabus on 12/7/2023, 01:45; edited 1 time in total
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dugin: Kakva nam pobjeda Rusije treba
» Pobjeda: više NATO snaga na Kosovu, obuzdavanje Rusije
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
» Putin je strašno zabrinut zbog civilnih žrtava u Gazi
» Sve hladniji odnosi Srbije i Rusije?!Suljo optuzio Putina:'Koristi Kosovo da opravda postupke Rusije.Cilj Srbije je EU'
» Pobjeda: više NATO snaga na Kosovu, obuzdavanje Rusije
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
» Putin je strašno zabrinut zbog civilnih žrtava u Gazi
» Sve hladniji odnosi Srbije i Rusije?!Suljo optuzio Putina:'Koristi Kosovo da opravda postupke Rusije.Cilj Srbije je EU'
Page 1 of 2