DEFINICIJA BOGA
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: DEFINICIJA BOGA
U kom smislu je kreacija dobra?Mad_Vlad wrote:Ne, ti si stalno na početku. Ja sam odavno otišao dalje.Triny wrote:I opet smo na početku.
A šta ako nije ? Ako je i dobar i loš? Kao i njegova kreacija?
Njegova kreacija je isto dobra, čak vrlo dobra. Samo su judi istovremeno dobri i loši, Bog nikada loš.
A možda je Bog "nikakav", ni dobar ni loš, nego jednostavno jest?
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Ovaj svijet je samo iluzija. Zaista, Bog nije od ovog svijeta.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Ne, ovaj svijet nije iluzija, ali da... ljudi vole toplotu iluzije više nego hladnoću istine.red wolf wrote:Ovaj svijet je samo iluzija. Zaista, Bog nije od ovog svijeta.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Trinity-
2014-04-17
A kojemu nije?Triny wrote:U kom smislu je kreacija dobra?Mad_Vlad wrote:Ne, ti si stalno na početku. Ja sam odavno otišao dalje.Triny wrote:I opet smo na početku.
Njegova kreacija je isto dobra, čak vrlo dobra. Samo su judi istovremeno dobri i loši, Bog nikada loš.
Da je Bog "nikakav" ne bi ičega ni bilo.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Kreacija može biti inteligentna, složena, svrsishodna, ali ne mora biti dobra...Mad_Vlad wrote:A kojemu nije?Triny wrote:U kom smislu je kreacija dobra?Mad_Vlad wrote:Ne, ti si stalno na početku. Ja sam odavno otišao dalje.Triny wrote:I opet smo na početku.
Zašto ne bi? Dovoljno je da bude moćan.
Trinity-
2014-04-17
Ne. Ovaj svijet je iluzija. To sve religije svijeta vam kažu. Kad ćete razumijeti?Triny wrote:Ne, ovaj svijet nije iluzija, ali da... ljudi vole toplotu iluzije više nego hladnoću istine.red wolf wrote:Ovaj svijet je samo iluzija. Zaista, Bog nije od ovog svijeta.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Trinity-
2014-04-17
Religije su izvor iluzije.red wolf wrote:Ne. Ovaj svijet je iluzija. To sve religije svijeta vam kažu. Kad ćete razumijeti?Triny wrote:Ne, ovaj svijet nije iluzija, ali da... ljudi vole toplotu iluzije više nego hladnoću istine.red wolf wrote:Ovaj svijet je samo iluzija. Zaista, Bog nije od ovog svijeta.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Trinity-
2014-04-17
On ne može shvatiti da On nije od ovoga svijeta. Ovaj svijet je svijet iluzije. Zar nije rečeno, tijelo je bezvrijedno ( a tijelo pripada ovom svijetu iluzija ), nego je duh ( to je jedna druga dimenzija postojanja ), taj koji daje život tijelu.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijetaMad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Pa ne baš. Sve one daju vam ključ da otključate vrata iluzije i postanete slobodni.Triny wrote:Religije su izvor iluzije.red wolf wrote:Ne. Ovaj svijet je iluzija. To sve religije svijeta vam kažu. Kad ćete razumijeti?Triny wrote:Ne, ovaj svijet nije iluzija, ali da... ljudi vole toplotu iluzije više nego hladnoću istine.red wolf wrote:Ovaj svijet je samo iluzija. Zaista, Bog nije od ovog svijeta.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
To nabrojeno su sve dobre stvari.Triny wrote:Kreacija može biti inteligentna, složena, svrsishodna, ali ne mora biti dobra...Mad_Vlad wrote:A kojemu nije?Triny wrote:U kom smislu je kreacija dobra?Mad_Vlad wrote:Ne, ti si stalno na početku. Ja sam odavno otišao dalje.Triny wrote:I opet smo na početku.
Zašto ne bi? Dovoljno je da bude moćan.
Moćan nije "nikakav".
Mad_Vlad-
2014-05-02
Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Mad_Vlad wrote:To nabrojeno su sve dobre stvari.
Moćan nije "nikakav".
Može biti okrutna, nepravedna, nesavršena...
Ali ne znači ni da je dobar ili loš ( na to se odnosi ono "nikakav").
Trinity-
2014-04-17
Pa ti si deist.Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Trinity-
2014-04-17
Što kada bi vam netko rekao da ovom iluzijom koju nazivate realnošću, zapravo njome vladaju ili uređuju ljudi?
red wolf-
2016-02-10
Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Jesam, ali to je onda višebožje. tj. politeizam. Bog je jedan.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Jok ja. Ti si.Triny wrote:Pa ti si deist.Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nema drugog Boga osim dobrog Boga...........
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 8