DEFINICIJA BOGA
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: DEFINICIJA BOGA
metilda wrote:mativka wrote:Bog smo mi, svatko u svojoj pojavnosti...
veseli me tvoj optimizam i vjera u čovjeka... međutim, mi nismo Bog... sad ću ja ovdje uputiti na jedan primjer koji su meni samson i Le Roi ukazivali kad sam branila tezu da su svi ljudi djeca božja - ako je Hitler Bog - kakav je to onda Bog? dijete božje da, jer je rođen i živio samo zbog Božjeg daha u sebi, ali Bog...
Nisi s tim ništa rekla :) Bog dozvoljava i loše, nosi dobro, nosi i sve ostalo što njemu pod određenom rječju znači, no ne može se negirati niti ljubav, niti vjera. Svakome ponaosob. Zato kažem: svatko u svojoj pojavnosti.....
Guest- Guest
mativka wrote:metilda wrote:mativka wrote:Bog smo mi, svatko u svojoj pojavnosti...
veseli me tvoj optimizam i vjera u čovjeka... međutim, mi nismo Bog... sad ću ja ovdje uputiti na jedan primjer koji su meni samson i Le Roi ukazivali kad sam branila tezu da su svi ljudi djeca božja - ako je Hitler Bog - kakav je to onda Bog? dijete božje da, jer je rođen i živio samo zbog Božjeg daha u sebi, ali Bog...
Nisi s tim ništa rekla :) Bog dozvoljava i loše, nosi dobro, nosi i sve ostalo što njemu pod određenom rječju znači, no ne može se negirati niti ljubav, niti vjera. Svakome ponaosob. Zato kažem: svatko u svojoj pojavnosti.....
a bit će da nisam... u zadnje vrijeme se uhvatim u spoznaji da puno govorim uzalud...
bilo bi dobro neko vrijeme utonuti u unutarnju tišinu.. ali ništa se ne može iznuditi...
imam potrebu biti vani..
Guest- Guest
metilda wrote:
a bit će da nisam... u zadnje vrijeme se uhvatim u spoznaji da puno govorim uzalud...
bilo bi dobro neko vrijeme utonuti u unutarnju tišinu.. ali ništa se ne može iznuditi...
imam potrebu biti vani..
Možda i ne govoriš uzalud jer svaki govor određuje trenutak. Što su spoznaje?! Za svakog čovjeka skup trenutaka, i to je ono što čini nečiju osobnost...
Guest- Guest
Pravo pitanje, da li je Bog onakav kakvi bi mi htjeli da je ili je onakav kakav je.metilda wrote:mativka wrote:Bog smo mi, svatko u svojoj pojavnosti...
Trinity-
2014-04-17
Bog je onakav kakav je. To što bi mi htjeli kakav je njemu nije važno.
Mad_Vlad-
2014-05-02
a kakav je? imamo li ikakvu predodžbu o Bogu kad mislimo o Njemu? svoju osobnu? iz nekih vjerskih knjiga? od nekih učitelja? kako uopće možemo razgovarati o Bogu ako nemamo neku predodžbu .. inače bog može biti i ružičasti jednorog
Guest- Guest
Vidi temu Razumijevanje Boga.metilda wrote:a kakav je? imamo li ikakvu predodžbu o Bogu kad mislimo o Njemu? svoju osobnu? iz nekih vjerskih knjiga? od nekih učitelja? kako uopće možemo razgovarati o Bogu ako nemamo neku predodžbu .. inače bog može biti i ružičasti jednorog
Mad_Vlad-
2014-05-02
A da li mi znamo kakav jest? Tko može tvrditi da to zna?Mad_Vlad wrote:Bog je onakav kakav je. To što bi mi htjeli kakav je njemu nije važno.
Trinity-
2014-04-17
Znamo. Dobar je jer je i apsolutno savršen pa mu po tomu ništa ne treba ali ipak nas je stvorio.Triny wrote:A da li mi znamo kakav jest? Tko može tvrditi da to zna?Mad_Vlad wrote:Bog je onakav kakav je. To što bi mi htjeli kakav je njemu nije važno.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Novi nick , nova frizura...nice.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Nemojte definirati Boga. Zašto?...Gubite vrijeme kako biste definirali same sebe.Mad_Vlad wrote:Znamo. Dobar je jer je i apsolutno savršen pa mu po tomu ništa ne treba ali ipak nas je stvorio.Triny wrote:A da li mi znamo kakav jest? Tko može tvrditi da to zna?Mad_Vlad wrote:Bog je onakav kakav je. To što bi mi htjeli kakav je njemu nije važno.
red wolf-
2016-02-10
Ne definiramo.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Tnx Vlad.Mad_Vlad wrote:Novi nick , nova frizura...nice.
Trinity-
2014-04-17
To činite. Nemojte. Prvo sebe pokušajte razumijeti.Mad_Vlad wrote:Ne definiramo.
red wolf-
2016-02-10
Ja nisam bio siguran da je to Trny...Triny wrote:Tnx Vlad.Mad_Vlad wrote:Novi nick , nova frizura...nice.
red wolf-
2016-02-10
A možda samo želimo da je takav jer nam tako odgovara?Mad_Vlad wrote:Znamo. Dobar je jer je i apsolutno savršen pa mu po tomu ništa ne treba ali ipak nas je stvorio.Triny wrote:A da li mi znamo kakav jest? Tko može tvrditi da to zna?Mad_Vlad wrote:Bog je onakav kakav je. To što bi mi htjeli kakav je njemu nije važno.
Trinity-
2014-04-17
Glavom, bradom i frizurom.red wolf wrote:Ja nisam bio siguran da je to Trny...Triny wrote:Tnx Vlad.Mad_Vlad wrote:Novi nick , nova frizura...nice.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Glavom, bradom i frizurom.red wolf wrote:Ja nisam bio siguran da je to Trny...Triny wrote:Tnx Vlad.Mad_Vlad wrote:Novi nick , nova frizura...nice.
red wolf-
2016-02-10
Ne definiramo...malo si dočaravamo...red wolf wrote:Nemojte definirati Boga. Zašto?...Gubite vrijeme kako biste definirali same sebe.Mad_Vlad wrote:Znamo. Dobar je jer je i apsolutno savršen pa mu po tomu ništa ne treba ali ipak nas je stvorio.Triny wrote:A da li mi znamo kakav jest? Tko može tvrditi da to zna?Mad_Vlad wrote:Bog je onakav kakav je. To što bi mi htjeli kakav je njemu nije važno.
Trinity-
2014-04-17
Nemojte...Otkrijte sebe.Triny wrote:Ne definiramo...malo si dočaravamo...red wolf wrote:Nemojte definirati Boga. Zašto?...Gubite vrijeme kako biste definirali same sebe.Mad_Vlad wrote:Znamo. Dobar je jer je i apsolutno savršen pa mu po tomu ništa ne treba ali ipak nas je stvorio.Triny wrote:A da li mi znamo kakav jest? Tko može tvrditi da to zna?Mad_Vlad wrote:Bog je onakav kakav je. To što bi mi htjeli kakav je njemu nije važno.
red wolf-
2016-02-10
Otkrivajući sebe, otkrivati ćete Boga.
red wolf-
2016-02-10
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nema drugog Boga osim dobrog Boga...........
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 8