DEFINICIJA BOGA
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: DEFINICIJA BOGA
Po židovskom nauku ti postojiš samo kako bi služio Židove (jer sam nisi Židov, pa po tome manje vrijediš).Mad_Vlad wrote:Reci gdje si da dovedem neke na besplatno šamaranje. Po Isusovom nauku moraš ih pustit i još biti zahvalan.
Kad već spominješ učenja...
Guest- Guest
Glup si sam. Veliš da te Isus naučio tomu pa onda pokušaj. Dajem ti konkretan primjer da živiš svoju vjeru.red wolf wrote:O jebote kako ste vi ljudi glupi, pa to je nevjerojatno...hahahahahahahahahahahahahahahaha
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ne moraš biti Židov da bi proučavao Toru. Svi smo jednako vrijedni u Božjim očima.Starhemberg wrote:Po židovskom nauku ti postojiš samo kako bi služio Židove (jer sam nisi Židov, pa po tome manje vrijediš).Mad_Vlad wrote:Reci gdje si da dovedem neke na besplatno šamaranje. Po Isusovom nauku moraš ih pustit i još biti zahvalan.
Ili tvoji gnostici govore o nečem drugomu? Nije im valjda najveće dostignuće pljuvati po Tori? Jadan ti ak si samo to naučio.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Jadan ti ako si naučio samo po Isusu, eto isto tako.Mad_Vlad wrote:Ne moraš biti Židov da bi proučavao Toru. Svi smo jednako vrijedni u Božjim očima.Starhemberg wrote:Po židovskom nauku ti postojiš samo kako bi služio Židove (jer sam nisi Židov, pa po tome manje vrijediš).Mad_Vlad wrote:Reci gdje si da dovedem neke na besplatno šamaranje. Po Isusovom nauku moraš ih pustit i još biti zahvalan.
Ili tvoji gnostici govore o nečem drugomu? Nije im valjda najveće dostignuće pljuvati po Tori? Jadan ti ak si samo to naučio.
Guest- Guest
Pa ezekiel je po Isusu, ne ja. Ja znam da Isus nije Bog.Starhemberg wrote:Jadan ti ako si naučio samo po Isusu, eto isto tako.Mad_Vlad wrote:Ne moraš biti Židov da bi proučavao Toru. Svi smo jednako vrijedni u Božjim očima.Starhemberg wrote:Po židovskom nauku ti postojiš samo kako bi služio Židove (jer sam nisi Židov, pa po tome manje vrijediš).Mad_Vlad wrote:Reci gdje si da dovedem neke na besplatno šamaranje. Po Isusovom nauku moraš ih pustit i još biti zahvalan.
Mad_Vlad-
2014-05-02
A Bog je po tvrdnjama krscana jedan...I nikako krscani ne mogu objasniti kako je taj Mad Vladov Bog dao razapeti svog jedinorodjenog Sina za spasenje gresnika..Sizofrenija,kratki spoj u glavi,ili sta mu bi odjednom?red wolf wrote:Jer tvoj Bog @Mad Vlad te naučio - oko za oko, zub za zub...Mene je Isus naučio drugom Bogu - Tko te opali po jednom obrazu, okreni mu drugi...Tko tebe kamenom, ti njega kruhom...
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
Je li?Adriano50 wrote:A Bog je po tvrdnjama krscana jedan...I nikako krscani ne mogu objasniti kako je taj Mad Vladov Bog dao razapeti svog jedinorodjenog Sina za spasenje gresnika..Sizofrenija,kratki spoj u glavi,ili sta mu bi odjednom?red wolf wrote:Jer tvoj Bog @Mad Vlad te naučio - oko za oko, zub za zub...Mene je Isus naučio drugom Bogu - Tko te opali po jednom obrazu, okreni mu drugi...Tko tebe kamenom, ti njega kruhom...
red wolf-
2016-02-10
Pa po tvojim tvrdnjama postoje dva Boga,onaj Mad Vladov i tvoj..Tvoja konfuzija samo potvrdjuje koliko je smisaono moje pitanje- da li to Bog koji opcim Potopom kaznjava gresnike,toliko voli grenike da je dao razapeti svog jedinorodjenog Sina za spasenje gresnika...?red wolf wrote:Je li?Adriano50 wrote:A Bog je po tvrdnjama krscana jedan...I nikako krscani ne mogu objasniti kako je taj Mad Vladov Bog dao razapeti svog jedinorodjenog Sina za spasenje gresnika..Sizofrenija,kratki spoj u glavi,ili sta mu bi odjednom?red wolf wrote:Jer tvoj Bog @Mad Vlad te naučio - oko za oko, zub za zub...Mene je Isus naučio drugom Bogu - Tko te opali po jednom obrazu, okreni mu drugi...Tko tebe kamenom, ti njega kruhom...
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
Bog nije od ovoga svijeta...Adriano50 wrote:Pa po tvojim tvrdnjama postoje dva Boga,onaj Mad Vladov i tvoj..Tvoja konfuzija samo potvrdjuje koliko je smisaono moje pitanje- da li to Bog koji opcim Potopom kaznjava gresnike,toliko voli grenike da je dao razapeti svog jedinorodjenog Sina za spasenje gresnika...?red wolf wrote:Je li?Adriano50 wrote:A Bog je po tvrdnjama krscana jedan...I nikako krscani ne mogu objasniti kako je taj Mad Vladov Bog dao razapeti svog jedinorodjenog Sina za spasenje gresnika..Sizofrenija,kratki spoj u glavi,ili sta mu bi odjednom?red wolf wrote:Jer tvoj Bog @Mad Vlad te naučio - oko za oko, zub za zub...Mene je Isus naučio drugom Bogu - Tko te opali po jednom obrazu, okreni mu drugi...Tko tebe kamenom, ti njega kruhom...
red wolf-
2016-02-10
Mad_Vlad wrote:Bez obzira odakle je tvoj izbor, on je isti kao i kod te ženske.
Ja se čudim odakle ako se zna da je o Jakovljevoj smrti prvi pisao Josipus Flavije a kasnije od njega malo drukčije jedni drugi. Plus imamo apokrif iz Nag Hamadija u kojem se ne spominje njegova smrt.
Većina koja tu sudjeluje u razgovoru uopće nije pročitala ništa od Flavija niti od Filona
Niti nag Hamadi, niti Talmud ( ono dostupno na hrvatskom )
Jedino ono šta napabirče sa wickipedije i sl.
Inače je Jakov interesantna osobnost ali nedovoljno se zna o njemu. petar dolazi k njemu ponizno
sa još dvojicom a prije toga obave sve potrebno po Judaizmu kako bi se očistili, kasnije Pero opet okrene po svome....
Dostupne prijevode spisa iz Nag Hamadija imam medju svojim knjigama.
Onaj dio o ubijenom -učitelju pravednosti- mi nije baš jasan na koga se odnosi.
Šta ti misliš o tome?
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Mad_Vlad wrote:Ti si bedast ćovjek. Nema tu moj Bog, tvoj Bog; naći češ ga ovdje , naći ćeš ga ondje...
Trebaš imat poćetak, a početak nisu ni Pavlove pustolovine, ni Jakovljeva smrt i ne znam što još nisi nabrojio u ovih par godinica prepiske sa mnom.
Početak je Tora: prva knjiga, prvi stihovi. Prvih 31- ih rečenica prvog odlomka prve knjige - Berešit, Genesis, Postanak...
Sve se tu vidi odmah- ne treba bi nitko 1000 godina kasnije u nekakvom "novom" zavjetu objašnjavat.
Tora
Počinje sa:
- U početku stvori B-g nebo i zemlju........
A završava sa:
-.........pred očima cijelog Izraela -
Onako kako kabalisti kažu.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Ne zna se točno tko je bio taj, po opisima ispada mesijanska osoba. Eseni me osobito ne zanimaju previše.Yehudi wrote:Mad_Vlad wrote:Bez obzira odakle je tvoj izbor, on je isti kao i kod te ženske.
Ja se čudim odakle ako se zna da je o Jakovljevoj smrti prvi pisao Josipus Flavije a kasnije od njega malo drukčije jedni drugi. Plus imamo apokrif iz Nag Hamadija u kojem se ne spominje njegova smrt.
Većina koja tu sudjeluje u razgovoru uopće nije pročitala ništa od Flavija niti od Filona
Niti nag Hamadi, niti Talmud ( ono dostupno na hrvatskom )
Jedino ono šta napabirče sa wickipedije i sl.
Inače je Jakov interesantna osobnost ali nedovoljno se zna o njemu. petar dolazi k njemu ponizno
sa još dvojicom a prije toga obave sve potrebno po Judaizmu kako bi se očistili, kasnije Pero opet okrene po svome....
Dostupne prijevode spisa iz Nag Hamadija imam medju svojim knjigama.
Onaj dio o ubijenom -učitelju pravednosti- mi nije baš jasan na koga se odnosi.
Šta ti misliš o tome?
Mad_Vlad-
2014-05-02
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nema drugog Boga osim dobrog Boga...........
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 8 of 8