DEFINICIJA BOGA
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: DEFINICIJA BOGA
Jok ja. Ti si.Triny wrote:Pa ti si deist.Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
A šta ako nije ? Ako je i dobar i loš? Kao i njegova kreacija?
Mad_Vlad- Posts : 1954
2014-05-02
Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Jesam, ali to je onda višebožje. tj. politeizam. Bog je jedan.
red wolf-
2016-02-10
Je, idi Rujki spremi nešto.bogomdani wrote:moglo bi se nes za veceru prigrist...
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?
Ima boga nad bogom? Pa koliko ih je ?
Trinity-
2014-04-17
Nikada nisi pomislio da postoji netko tko je iznad tvog Boga?Mad_Vlad wrote:Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Jedan.Triny wrote:red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?
Ima boga nad bogom? Pa koliko ih je ?
red wolf-
2016-02-10
A šta mu je ovaj što vlada ovim svijetom? Podbog?
Trinity-
2014-04-17
Pa nije mu ništa.Triny wrote:A šta mu je ovaj što vlada ovim svijetom? Podbog?
red wolf-
2016-02-10
Ne. Čuo od drugih i odbacio kao nevrijedno razmišljanja.red wolf wrote:Nikada nisi pomislio da postoji netko tko je iznad tvog Boga?Mad_Vlad wrote:Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ne, sva si je dobra. To su epiteti dati od ignoranata.Triny wrote:Mad_Vlad wrote:To nabrojeno su sve dobre stvari.
Moćan nije "nikakav".
Može biti okrutna, nepravedna, nesavršena...
Ali ne znači ni da je dobar ili loš ( na to se odnosi ono "nikakav").
Nikakav bi bilo indiferentan. Deizam. Stvorio sve i baš ga briga dalje. Bog brine za nas prihvatili to neki ili ne.
Mad_Vlad-
2014-05-02
A ti misliš da su tvoja vrijedna? Pa neka ti bude.Mad_Vlad wrote:Ne. Čuo od drugih i odbacio kao nevrijedno razmišljanja.red wolf wrote:Nikada nisi pomislio da postoji netko tko je iznad tvog Boga?Mad_Vlad wrote:Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Naravno. Bog je jedan.red wolf wrote:A ti misliš da su tvoja vrijedna? Pa neka ti bude.Mad_Vlad wrote:Ne. Čuo od drugih i odbacio kao nevrijedno razmišljanja.red wolf wrote:Nikada nisi pomislio da postoji netko tko je iznad tvog Boga?Mad_Vlad wrote:Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Da bi shvatio tko je Jedan, morati ćeš razumijeti Jakova Pravednika. Posebno ono što je rekao prije svoje smrti.Mad_Vlad wrote:Naravno. Bog je jedan.red wolf wrote:A ti misliš da su tvoja vrijedna? Pa neka ti bude.Mad_Vlad wrote:Ne. Čuo od drugih i odbacio kao nevrijedno razmišljanja.red wolf wrote:Nikada nisi pomislio da postoji netko tko je iznad tvog Boga?Mad_Vlad wrote:Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Prosvjetli me.red wolf wrote:Da bi shvatio tko je Jedan, morati ćeš razumijeti Jakova Pravednika. Posebno ono što je rekao prije svoje smrti.Mad_Vlad wrote:Naravno. Bog je jedan.red wolf wrote:A ti misliš da su tvoja vrijedna? Pa neka ti bude.Mad_Vlad wrote:Ne. Čuo od drugih i odbacio kao nevrijedno razmišljanja.red wolf wrote:Nikada nisi pomislio da postoji netko tko je iznad tvog Boga?Mad_Vlad wrote:Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Prosvjetli me.red wolf wrote:Da bi shvatio tko je Jedan, morati ćeš razumijeti Jakova Pravednika. Posebno ono što je rekao prije svoje smrti.Mad_Vlad wrote:Naravno. Bog je jedan.red wolf wrote:A ti misliš da su tvoja vrijedna? Pa neka ti bude.Mad_Vlad wrote:Ne. Čuo od drugih i odbacio kao nevrijedno razmišljanja.red wolf wrote:Nikada nisi pomislio da postoji netko tko je iznad tvog Boga?Mad_Vlad wrote:Ne mislim. Nema nikoga do Boga. Nema Bog ni tate ni mame.red wolf wrote:Pa dobro sad, u loži se nalaze knjige svih abrahamskih religija. Kako ćete ga zvati, manje je bitno. Ali slažete se oko toga da On uređuje/arhitektira ovaj svijet, Svemir. No, ne misliš li da postoji netko tko je iznad svega toga?Mad_Vlad wrote:Arhitekt je njihov naziv, mi velimo Stvoritelj što dođe na isto.red wolf wrote:To je nešto u što vjeruju masoni, on je '' Arhitekt '' Svemira. No, možda postoji čak i veći od Njega, Arhitekta, na to nisi pomislio?Mad_Vlad wrote:Nije. Upravlja svemirom izvana k'o mi recimo kompjuterom. Nisi u sistemu a praviš čuda unutra.Triny wrote:Ako ima ikakve veze s ovim svijetom,a ima jer ga je stvorio, a po tvome i radi čudesa ovdje, dio je ovoga svijeta.Mad_Vlad wrote:Izvan ovog svijeta. Nesputan vremenom i prostorom odnosno bilo čim materijalnim.Triny wrote:Šta to znači? Nego od kojega svijeta? Sve što postoji je od ovoga svijeta, znali mi za to ili ne.red wolf wrote:Bog nije od ovoga svijeta.Triny wrote:I opet smo na početku.
red wolf-
2016-02-10
Super, nisam ni očekivao.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Znam.Mad_Vlad wrote:Super, nisam ni očekivao.
red wolf-
2016-02-10
Ajde hoću...
'' Zarobili su ga i ( udarali ), vukući po zemlji. Polegnuli su ga na tlo i na njegov trbuh stavili kamen. Stavili su svoja stopala na nj, govoreći: ' Griješio si '.
Kako je još bio živ, opet ga podigoše i natjeraše da iskopa rupu. natjerali su ga da uđe u nju. Zakopali su ga do pojasa i kamenovali.
A on je ispružio svoje ruke i izgovorio ovu molitvu - ne ( onu ) koju je obično izgovarao:
'' Bože moj i Oče moj,
koji me spasio od ove mrtve nade,
koji me učinio živim kroz otajstvo svoje volje,
ne daj da se za me produže dani na ovome svijetu,
nego dan tvoje ( svjetlosti... ) ostaje
u ( ... ) spasenju.
Oslobodi me od ovoga ( mjesta ) boravka!
Ne daj da tvoja milost u meni bude zaboravljena,
neka tvoja milost postane čista!
Spasi me od zle smrti!
Iz groba me dovedi živog,
jer tvoja je milost - ljubav - u meni živa
kako bih ispunio djelo ispunjenja!
Spasi me od grješnog tijela,
jer sam u te vjerovao svom svojom snagom!
Jer, ti si život života,
spasi me od ponižavajućeg neprijatelja!
Ne puštaj me u ruke suca
koji je prema grijehu oš!
Oprosti mi dugove iz dana ( moga života )!
Jer, ja sam u tebi živ, tvoja milost u meni živa.
Sviju sam se odrekao,
ali, tebe sam ispovjedao.
Spasi me od udarca zla!
No, sada je ( vrijeme ) i trenutak.
O, Sveti ( Duše ), pošalji ( mi )
spasenje (...) svjetlost (...)
svjetlost (...) u moći (...)'
'' Kada je to ( izgovorio, on ) zašuti (...) ....... ''
'' Zarobili su ga i ( udarali ), vukući po zemlji. Polegnuli su ga na tlo i na njegov trbuh stavili kamen. Stavili su svoja stopala na nj, govoreći: ' Griješio si '.
Kako je još bio živ, opet ga podigoše i natjeraše da iskopa rupu. natjerali su ga da uđe u nju. Zakopali su ga do pojasa i kamenovali.
A on je ispružio svoje ruke i izgovorio ovu molitvu - ne ( onu ) koju je obično izgovarao:
'' Bože moj i Oče moj,
koji me spasio od ove mrtve nade,
koji me učinio živim kroz otajstvo svoje volje,
ne daj da se za me produže dani na ovome svijetu,
nego dan tvoje ( svjetlosti... ) ostaje
u ( ... ) spasenju.
Oslobodi me od ovoga ( mjesta ) boravka!
Ne daj da tvoja milost u meni bude zaboravljena,
neka tvoja milost postane čista!
Spasi me od zle smrti!
Iz groba me dovedi živog,
jer tvoja je milost - ljubav - u meni živa
kako bih ispunio djelo ispunjenja!
Spasi me od grješnog tijela,
jer sam u te vjerovao svom svojom snagom!
Jer, ti si život života,
spasi me od ponižavajućeg neprijatelja!
Ne puštaj me u ruke suca
koji je prema grijehu oš!
Oprosti mi dugove iz dana ( moga života )!
Jer, ja sam u tebi živ, tvoja milost u meni živa.
Sviju sam se odrekao,
ali, tebe sam ispovjedao.
Spasi me od udarca zla!
No, sada je ( vrijeme ) i trenutak.
O, Sveti ( Duše ), pošalji ( mi )
spasenje (...) svjetlost (...)
svjetlost (...) u moći (...)'
'' Kada je to ( izgovorio, on ) zašuti (...) ....... ''
red wolf-
2016-02-10
Uf...jaki izvor. Jesi li ti čitao što sve ta Vesna piše?
Postoji engleski prijevod James-ovog apokrifa iz Nag hamadija i nema te molitve ko niti spomena o James ovoj smrti.
Postoji engleski prijevod James-ovog apokrifa iz Nag hamadija i nema te molitve ko niti spomena o James ovoj smrti.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Nema drugog Boga osim dobrog Boga...........
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
» DEFINICIJA VJERE
» Evo teme: definicija silovanja
» Bog je iznad svih imenovanja i definicija
» Da li je Kuran od Boga?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 6 of 8