(Anti)Papa Franjo: Emigranti Zapadu donose dragocjenu kulturu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
(Anti)Papa Franjo: Emigranti Zapadu donose dragocjenu kulturu
http://balkanbreakingnews.com/imigranti-zapadu-donose-dragocjenu-kulturu/
Kermit-
2014-04-17
Re: (Anti)Papa Franjo: Emigranti Zapadu donose dragocjenu kulturu
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja danas je, obraćajući se imigrantima na Trgu Svetog Petra, rekao da oni Zapadu donose dragocjenu kulturu.
“Vaše prisustvo ovdje je znak nade u Boga. Ne dozvolite da vam otmu to iskustvo i radost življenja”, rekao je papa pred 5.000 imigranata, tokom molitve Angelus.
On je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja etničkih zajednica i zbog onih koji pomažu imigrantima.
“Dragi migranti i izbjeglice, svako od vas sa sobom nosu neku priču, kulturu, važne vrijednosti, ali nažalost, i iskustvo siromaštva, potlačenosti i straha”, rekao je Franja, povodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se obilježava danas.
On je hiljade vjernika zamolio da odaju poštu žrtvama napada u Džakarti i gradu Uagadugu u Burkini Faso, gdje je u terorističkim napadima ubijeno četvoro, odnosno 29 ljudi.
Papa je krajem prošle godine proglasio Godinu milosrdja, koja je počela 8. decembra prošle, a završava 20. novembra ove godine.
“Vaše prisustvo ovdje je znak nade u Boga. Ne dozvolite da vam otmu to iskustvo i radost življenja”, rekao je papa pred 5.000 imigranata, tokom molitve Angelus.
On je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja etničkih zajednica i zbog onih koji pomažu imigrantima.
“Dragi migranti i izbjeglice, svako od vas sa sobom nosu neku priču, kulturu, važne vrijednosti, ali nažalost, i iskustvo siromaštva, potlačenosti i straha”, rekao je Franja, povodom Svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se obilježava danas.
On je hiljade vjernika zamolio da odaju poštu žrtvama napada u Džakarti i gradu Uagadugu u Burkini Faso, gdje je u terorističkim napadima ubijeno četvoro, odnosno 29 ljudi.
Papa je krajem prošle godine proglasio Godinu milosrdja, koja je počela 8. decembra prošle, a završava 20. novembra ove godine.
Kermit-
2014-04-17
Hvala Bogu nisam katolik
Kermit-
2014-04-17
To i papa kaže...asilovski wrote:Hvala Bogu nisam katolik
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Teško vrijeme za kršćane katolike, duhovni poglavar ih nagovara na samoubojstvo...
Koji...PAPAN...ja mislim da se on osobno usro....jbg nije prosao teror kao papa ivan pavao drugi,stepinac..i nakon prve prijetnje ukakio se..postat ce muhamed
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ovo je kultura koju donose
kultura je precijenjena imho.asilovski wrote:Hvala Bogu nisam katolik
Bolje da se vrate Pravoslavlju.dawson wrote:Teško vrijeme za kršćane katolike, duhovni poglavar ih nagovara na samoubojstvo...
dzango wrote:Bolje da se vrate Pravoslavlju.dawson wrote:Teško vrijeme za kršćane katolike, duhovni poglavar ih nagovara na samoubojstvo...
A šta vi nemate ono "okreni drugi obraz", "tko tebe kamenom ti njega kruhom", "kršćansko milosrđe" i sl. pizdarije?
catabbath-
2015-08-22
Jel prije svetosavlju...jebo isusa kad je sava zakon..on prije macemdzango wrote:Bolje da se vrate Pravoslavlju.dawson wrote:Teško vrijeme za kršćane katolike, duhovni poglavar ih nagovara na samoubojstvo...
2015-09-08
Papa će svojim propovijedima na kršćanstvo privući više muslimana ,nego što je to Karađorđe učinio sabljom dimiskijom.
Ovaj papa zna što radi.
Ovo je svetac.
Ovaj papa zna što radi.
Ovo je svetac.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
culture is largely inherited, if european people are replaced - no on can recreate european culture
asilovski wrote:Hvala Bogu nisam katolik
Nije ni papa.
Tssssss....on je juznoamericka budala i populist..europa mu nije prcijavuksadinare wrote:Jel prije svetosavlju...jebo isusa kad je sava zakon..on prije macemdzango wrote:Bolje da se vrate Pravoslavlju.dawson wrote:Teško vrijeme za kršćane katolike, duhovni poglavar ih nagovara na samoubojstvo...
2015-09-08
Ima. Ali nedaš nikome da te pravi budalom. Okreneš drugi obraz, pa mu se najebeš majke.dawson wrote:dzango wrote:Bolje da se vrate Pravoslavlju.dawson wrote:Teško vrijeme za kršćane katolike, duhovni poglavar ih nagovara na samoubojstvo...
A šta vi nemate ono "okreni drugi obraz", "tko tebe kamenom ti njega kruhom", "kršćansko milosrđe" i sl. pizdarije?
vuksadinare wrote:Jel prije svetosavlju...jebo isusa kad je sava zakon..on prije macemdzango wrote:Bolje da se vrate Pravoslavlju.dawson wrote:Teško vrijeme za kršćane katolike, duhovni poglavar ih nagovara na samoubojstvo...
Bog sa tobom kakve reči izgovaraš. Nikada od vas komunista pravih vernika.
Čujte,ni Isus nije okrenuo drugi obraz kada ga je pred velikim svećenikom Kajfom udario svećenički sluga.
Kad ga je taj kmet ošamario,Isus mu se strogo obratiio i rekao "Zašto me udaraš?Ako sam što krivo rekao,dokaži da sam u krivu,a ako ne,zašto me udaraš?"
Kad ga je taj kmet ošamario,Isus mu se strogo obratiio i rekao "Zašto me udaraš?Ako sam što krivo rekao,dokaži da sam u krivu,a ako ne,zašto me udaraš?"
2014-04-22
Je uništi će Evropu i otići nazad kod svojih sektaša u Argentinu, osim toga zato je i smjenjen Benediktjastreb wrote:Papa će svojim propovijedima na kršćanstvo privući više muslimana ,nego što je to Karađorđe učinio sabljom dimiskijom.
Ovaj papa zna što radi.
Ovo je svetac.
Kermit-
2014-04-17
Papa će uništiti Evropu???asilovski wrote:Je uništi će Evropu i otići nazad kod svojih sektaša u Argentinu, osim toga zato je i smjenjen Benediktjastreb wrote:Papa će svojim propovijedima na kršćanstvo privući više muslimana ,nego što je to Karađorđe učinio sabljom dimiskijom.
Ovaj papa zna što radi.
Ovo je svetac.
Europa je počela sama sebe uništavati nekakvim ujedinjenjem,ukidanjem domaćih valuta,ukidanjem vojnog roka,propagiranjem NATO pakta, rušenjem SSSR-a,uvođenjem liberalnih zakona itd itd.
Sad vam je papa kriv!
2014-04-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Amerikanci ljuti na Rusku pravoslavnu Crkvu jer ne želi da se propederiše ko Vatikan i (anti) papa Franjo
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa Franjo:'Di ste pederčine'
» Papa Franjo:Ja peder
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa Franjo:'Di ste pederčine'
» Papa Franjo:Ja peder
Page 1 of 2