Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
otprilike da.michaellcmacha wrote:Kako sam govorio od početka, ruse će se polako navoditi da naprave pogrešan korak, ovaj napad na moskmoskvu nije ni mao za cilj da napravi štetu ili prouzroči stradanja... Ovdje je poslana poruka rusima učinite pogrešan korak, pokrenite nuklearnu odmazdu i recite si doma bližnjima zbogom...
samo glupi četnici misle da će biti pobjednici.
neće kao šro nisu nikad. uvijek popoičkitis.
treba skurit moskvu i mir na istoku će zavladati.
njihov imperijalizam ne bu nikad prestao, kao ni srpski, dok ne dobiju po pički. srbe klasično, ruse atomicima.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Ne mogu zaustaviti glupe dronove a kamoli roj nuklearki koji bi ih spržio dok si rekao dosvidanja.michaellcmacha wrote:Kako sam govorio od početka, ruse će se polako navoditi da naprave pogrešan korak, ovaj napad na moskmoskvu nije ni mao za cilj da napravi štetu ili prouzroči stradanja... Ovdje je poslana poruka rusima učinite pogrešan korak, pokrenite nuklearnu odmazdu i recite si doma bližnjima zbogom...
inače na isti način ukrajinci mogu radioaktivno oružje dostaviti u dronovima. nakrcaš potrošeni uran iz nuklearnih raketa, neka dron nosi dva kg takvog materijala i neka ga čak i pogodi PZO iznad moskve i rasprši ga .. sa par desetaka takvih dronova, možeš napraviti situaciju da 10 milijuna ljudi mora iseliti iz Moskve, od čega će ih milijun umrijeti od rakova i sranja jer će se nadisati radioaktivne prašine
Putin reagirao na jutarnji napad bespilotnih letjelica na Moskvu: Sustav protuzračne obrane Moskve radio je kako treba, ali ima još posla, he-he.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Rusima treba vratiti istom mjerom kako oni gađaju Ukrajinske gradove, možda rusku stoku to počne trjezniti od putlerove pijanke.RayMabus wrote:Putin reagirao na jutarnji napad bespilotnih letjelica na Moskvu: Sustav protuzračne obrane Moskve radio je kako treba, ali ima još posla, he-he.
barem je Putin priznao da nisu sve oborili.
Ukrajinci tvrde da su oborili 99% dronova/raketa ono snimke pogodaka , imali su stvarno smješne statuse, najjači mi je status od prije par mjeseci..
"oborili smo 57/59" raketa sinoć.
svi šeraju to.
idući status na twiteru, zbog sinošnjeg napada gdje je pogođeno 18 elektrana neke i više puta, došlo je do nestanka struje u državi
inače nije lako ove dronove skinuti. mali su, spori su, i nisko lete. radari ih slabo registriraju.
po meni je ovo bio očiti psihološki napad, ako vi terorizirate nas, možemo i vi vas, i to gađati Moskvu koja je 800km od Kijeva udaljena.
Sve jedno nadam se da Ukrajinci neće rasipati svoje dronove ovako, OK je jedanput poslati poruku, ali idući put njih 15 komada poslati na jednu rafineriju nafte
Ukrajinci tvrde da su oborili 99% dronova/raketa ono snimke pogodaka , imali su stvarno smješne statuse, najjači mi je status od prije par mjeseci..
"oborili smo 57/59" raketa sinoć.
svi šeraju to.
idući status na twiteru, zbog sinošnjeg napada gdje je pogođeno 18 elektrana neke i više puta, došlo je do nestanka struje u državi
inače nije lako ove dronove skinuti. mali su, spori su, i nisko lete. radari ih slabo registriraju.
po meni je ovo bio očiti psihološki napad, ako vi terorizirate nas, možemo i vi vas, i to gađati Moskvu koja je 800km od Kijeva udaljena.
Sve jedno nadam se da Ukrajinci neće rasipati svoje dronove ovako, OK je jedanput poslati poruku, ali idući put njih 15 komada poslati na jednu rafineriju nafte
Ukrajinci žicaju 120 zapadnih aviona. Realno toliko im i treba, iako i 50ak za početak nije loše ali treba imati na umu da će biti gubitaka. Nadam se da će što prije doći.
Neće Ukrajinci moći u kontra napade bez zapadnih aviona to će biti klanje dok Rusi imaju zračnu nadmoć (barem na prvoj liniji kontakta koja bi se probila mogli bi tući FAB glide bombama iz velike daljine i sigurnosti po Ukrajincima koji bi prošli).
Zato Ukrajincima trebaju zapadni avioni, da gađaju Ruske sa velike udaljenosti, da lansiraju Američke JDAM bombe i da sa HAARM raketama love protuzračnu obranu dosta efikasnije.
Šandor Winnetou likes this post
Koga brige šta oni žele. Dobit će 12 do 14 lovaca i to će biti tamo u zapadnoj Ukrajini. Triba i PZO na tim aerodromima dobro osigurat.
10 komada F-16 košta oko milijardu USD, dok još milijarda treba za njihovo održavanje – tako da se diskutira u paketima od po 2 milijarde USD vrijednosti.
Kanade o nastavku sudjelovanja u obuci ukrajinskih vojnika – te su vijesti bile začinjene najavom doniranja 49 raketa AIM-9 Sidewinder.
Tabak vojni pregled
Ja ima želju da vi s time branite zapadnu Ukrajinu, malo zekate Orbana i držite Bjelorusiju na ostajanju a to treba čistu pistu te očito dobru zaštitu iz zraka pa ako je još nekakvi tunel u brdima Karpata onda još bolje.
Ono 12 do 14 lovačkih aviona. To ko jedna eskadrila F-16 na zapadu Ukrajine. Orbanu poviše glave i da drži Bjelorusiju na odstojanju. To onda omogućava da se sovjetski lovci bolje mogu poslat prema naprijed tj di se ratuje.
Uostalom obuka i iskustvo nije isto tako da bi tu dobili ti piloti još i dodatne sate leta a iznad stvarnog bojišta ( zapad i srednji dio Ukrajine svakako ).
10 komada F-16 košta oko milijardu USD, dok još milijarda treba za njihovo održavanje – tako da se diskutira u paketima od po 2 milijarde USD vrijednosti.
Kanade o nastavku sudjelovanja u obuci ukrajinskih vojnika – te su vijesti bile začinjene najavom doniranja 49 raketa AIM-9 Sidewinder.
Tabak vojni pregled
Ja ima želju da vi s time branite zapadnu Ukrajinu, malo zekate Orbana i držite Bjelorusiju na ostajanju a to treba čistu pistu te očito dobru zaštitu iz zraka pa ako je još nekakvi tunel u brdima Karpata onda još bolje.
Ono 12 do 14 lovačkih aviona. To ko jedna eskadrila F-16 na zapadu Ukrajine. Orbanu poviše glave i da drži Bjelorusiju na odstojanju. To onda omogućava da se sovjetski lovci bolje mogu poslat prema naprijed tj di se ratuje.
Uostalom obuka i iskustvo nije isto tako da bi tu dobili ti piloti još i dodatne sate leta a iznad stvarnog bojišta ( zapad i srednji dio Ukrajine svakako ).
2014-04-11
Pa iako su ruski vojni analitičari već odavno ponavljali tezu da se F-16 ne mogu bazirati na vojnim aerodromima u Ukrajini s obzirom na prekratke uzletno-slijetne staze koje za F-16 moraju biti duge minimalno 1,5 kilometara, upozoravali na nedostatak potrebnih opslužnih i servisnih kapaciteta na tlu Ukrajine za te zrakoplove i td., jučer je ruski vojni analitičar i umirovljeni general Konstantin Sivkov izjavio kako Ukrajina raspolaže s takva dva civilna aerodroma (jedan je u Kijevu, a drugi u zapadnom dijelu zemlje), koji imaju mogućnost za baziranje američkih F-16.
https://www.geopolitika.news/analize/z-meter-hoce-li-lovci-f-16-promijeniti-odnose-snaga-na-ukrajinskim-bojisnicama/
Ima ta dva aerodroma na zapadu ( Kijev i vamo nešto zapadnije od njega još ). Tko bi štitija tih 150 aviona parkiranih dole 24 sata dnevno u ovakvoj situaciji i nekakvom poluokruženju ? Nema to smsila. To se drukčije radi. Pomalo. Di van je svima priša ? Neće posal uteč.
https://www.geopolitika.news/analize/z-meter-hoce-li-lovci-f-16-promijeniti-odnose-snaga-na-ukrajinskim-bojisnicama/
Ima ta dva aerodroma na zapadu ( Kijev i vamo nešto zapadnije od njega još ). Tko bi štitija tih 150 aviona parkiranih dole 24 sata dnevno u ovakvoj situaciji i nekakvom poluokruženju ? Nema to smsila. To se drukčije radi. Pomalo. Di van je svima priša ? Neće posal uteč.
2014-04-11
Treba napravit 12 do 14 maketa F-16 i onda stavit namjerno tamo u Harkiv njima ispod nosa tako da popizde skroz i onda udare raketne udare po tom nekom žnj aerodromu di se to stavi da oni vide.
Oni će gađat aerodrome tako da moraš imat izrazito jak PZO za obranu istog pa onda zatim ako im neko brdo šta tamo baš nije slučaj al neki tuneli da nije na otvorenome i onda ove makete da ih vozaš naokolo da ne znaju di su i onda gađaju te igračke od maketa itd.
Ima te i obuke itd i pametnije onda držat šta im ne triba vamo u NATO dijelu a kad kojeg izgube ili se odluči krenit na Krim, onda im možeš fino dat i te ostale avione jer nema smisla da oni nemaju obuku za borbu a drže te skupe avione u Ukrajini na te dvi piste i onda moraš 24 sata dnevno bit atento a ako ti koja granata propara obranu i to pogodi onda nemaš za taj napad većih razmjera plus izgubiš i pare jer ti avioni nisu jeftini a nit nihovo održavanje.
Zato samo pomalo. Nema nigdi priše. Neće posla uteč.
Oni će gađat aerodrome tako da moraš imat izrazito jak PZO za obranu istog pa onda zatim ako im neko brdo šta tamo baš nije slučaj al neki tuneli da nije na otvorenome i onda ove makete da ih vozaš naokolo da ne znaju di su i onda gađaju te igračke od maketa itd.
Ima te i obuke itd i pametnije onda držat šta im ne triba vamo u NATO dijelu a kad kojeg izgube ili se odluči krenit na Krim, onda im možeš fino dat i te ostale avione jer nema smisla da oni nemaju obuku za borbu a drže te skupe avione u Ukrajini na te dvi piste i onda moraš 24 sata dnevno bit atento a ako ti koja granata propara obranu i to pogodi onda nemaš za taj napad većih razmjera plus izgubiš i pare jer ti avioni nisu jeftini a nit nihovo održavanje.
Zato samo pomalo. Nema nigdi priše. Neće posla uteč.
2014-04-11
Mala napomena za ovaj gore tekst podebljan crnim : Ovo je napisano 17.05 dakle tri dana prije nego je Amerika prelomila i ipak im odlučila dati F-16 ( to se desilo tek tri dana kasnije 20.05 ). Moram to napomenit jer ovako ispada da im ja želim dati samo 12 do 14 aviona sad kad je Amerika konačno prelomila a u osnovi je napisano tri dana prije nego su oni prelomili da im daju odobrenje da F-16 koji je američki proizvod dopuste da daju ovim državama u Europi a koje su i NATO članice Ukrajincima. Bitno mi je to razjasnit da ne mislite da im samo želim da ti 12 do 14 aviona F-16 i da sam ja to napisao prije nego šta je Biden prelomio nego je ovo napisano tri dana prije nego šta su prelomili da im to odobre.RayMabus wrote:Koga brige šta oni žele. Dobit će 12 do 14 lovaca i to će biti tamo u zapadnoj Ukrajini. Triba i PZO na tim aerodromima dobro osigurat.
--
Ja imam želju da vi s time branite zapadnu Ukrajinu, malo zekate Orbana i držite Bjelorusiju na ostajanju a to treba čistu pistu te očito dobru zaštitu iz zraka pa ako je još nekakvi tunel u brdima Karpata onda još bolje.
To je s ove teme :
Zelenski: Treba nam avionska koalicija
by RayMabus Wed 17 May - 0:44A Biden je to odobrio par dana iza toga : , 20. svibnja 2023
Veliki obrat u naoružavanju Ukrajine. Ipak će dobiti F-16? Biden podržao obuku pilota
2014-04-11
Požar je izbio u rafineriji Afip u Kubanu. To prenose ruski propagandni mediji. Požar je izbio na području rafinerije Afip u Kubanu, prethodno zbog "pogotka drona", nije bilo žrtava, vatra je obuzdana na 100 "kvadrata", rekao je lokalni guverner Veniamin Kondratiev. Kuban je regija u Rusiji. Obuhvaća područje na obali Crnog mora, između Ukrajine i Kavkaza. Obuhvaća Krasnodarski kraj i dio Stavropoljskeg kraja. Prethodno je jedna od jedinica za destilaciju loživog ulja počela gorjeti nakon dolaska "ukrajinskog drona", javlja Mash. Napad se navodno dogodio oko tri sata ujutro. Jedna od instalacija je gorjela. Trenutno tamo rade operativne službe - gase požar. Već je lokalizirano oko 100 kvadrata. Žrtava nema. Zatim je požar ugašen.
Požar koji je buknuo u rafineriji nafte Afipski koja se nalazi u blizini crnomorske luke Novorosijka u Kranodarskoj regiji najvjerojatnije je uzrokovao dron, objavio je regionalni guverner Venjamin Kondratjev.
Tako treba. To se tako radi. Rokaj im sve šta im možeš dovatit tim dronovima.
Požar koji je buknuo u rafineriji nafte Afipski koja se nalazi u blizini crnomorske luke Novorosijka u Kranodarskoj regiji najvjerojatnije je uzrokovao dron, objavio je regionalni guverner Venjamin Kondratjev.
Tako treba. To se tako radi. Rokaj im sve šta im možeš dovatit tim dronovima.
2014-04-11
Šta se dobiva ( između ostaloga jer ja ima i neke druge razloge zašto navijam za rokanje njihovih rafinerija u toj evroipskoj zoni ) kad im izrokaš sve rafinerije u toj evropskoj zoni ?
Šta je uopće rafinerija ? Rafinerija je mjesto gdje sirovu naftu prerađuješ i od nje dobivaš naftne derivate, benzin, dizel itd.
Njima su u suštini naftna polja u Sibiru i dalje a ne u toj evropskoj zoni i ako udariš na sve te rafinerije tu dešava se prvo šta dizel i benzin moraju dovlačiti iz rafinerija koje su udaljenije i to im otežava opskrbu no ima još jedna stvar zašto je bitno baš na sve u toj evropskoj zoni udarit gdje ih možeš dovatit dronovima i drugo.
Tu živi hrpa ljudi, najgušće naseljen dio Rusije i ako ti to sve izbaciš iz uporabe onda dolazi do toga da naftne derivate iz rafinerija u Sibiru ne mogu samo poslat vosjci na bojišnicu i drugdje nego moraju i civilima u Moskvu, Sankt Petersburgu itd a to je sigurno nekakvih 50 miljona i više tržište. Dakle dolazi im do čepa. Dignit će oni kapacitete u tim udaljenim rafinerijama al ne mogu to tako brzo. Dakle došlo bi do par nepar šeme jer ne bi bilo dovoljno benzina i dizela u ovom evropskom dijelu Rusije jer nema tih rafinerija više tj trenutno su van pogona. Znači sve ih moraš poskidat upravo zbog ovoga.
Šta je uopće rafinerija ? Rafinerija je mjesto gdje sirovu naftu prerađuješ i od nje dobivaš naftne derivate, benzin, dizel itd.
Njima su u suštini naftna polja u Sibiru i dalje a ne u toj evropskoj zoni i ako udariš na sve te rafinerije tu dešava se prvo šta dizel i benzin moraju dovlačiti iz rafinerija koje su udaljenije i to im otežava opskrbu no ima još jedna stvar zašto je bitno baš na sve u toj evropskoj zoni udarit gdje ih možeš dovatit dronovima i drugo.
Tu živi hrpa ljudi, najgušće naseljen dio Rusije i ako ti to sve izbaciš iz uporabe onda dolazi do toga da naftne derivate iz rafinerija u Sibiru ne mogu samo poslat vosjci na bojišnicu i drugdje nego moraju i civilima u Moskvu, Sankt Petersburgu itd a to je sigurno nekakvih 50 miljona i više tržište. Dakle dolazi im do čepa. Dignit će oni kapacitete u tim udaljenim rafinerijama al ne mogu to tako brzo. Dakle došlo bi do par nepar šeme jer ne bi bilo dovoljno benzina i dizela u ovom evropskom dijelu Rusije jer nema tih rafinerija više tj trenutno su van pogona. Znači sve ih moraš poskidat upravo zbog ovoga.
2014-04-11
Taman sam jučer napisao da je Ukrajincima ovo sa Moskvom OK za izvesti jednom, a da se sada foksuiraju na rafinerije nafte.. i boom nisu razočarali
evo slike uništenog komadnog dijela Ruskog S-400 sustava . Komadni dio je najvažniji dio PZO baterije, to i radari. Pa tek onda lanseri.
sranje sa komadnim dijelom je što je ljudska posada prisutna 0-24 - trebala bi bi biti i edukacija je jako zahtjevna i skupa
btw ako se zumira slika vide se ostaci krvi itd
sranje sa komadnim dijelom je što je ljudska posada prisutna 0-24 - trebala bi bi biti i edukacija je jako zahtjevna i skupa
btw ako se zumira slika vide se ostaci krvi itd
Šandor Winnetou likes this post
To misli na ovaj lanser ( to kad kaže da je taj komandni post drugi element koji su izrokali a da je prije toga uništen lanser od S-400 ) koji su im isto tako izrokali. To je neka bitnica od S-400 koju su ovi ( Rusi ) postavili tu a ovi je uočili i onda je izrokali precizno navođenim raketama.
Kako su se pojavile nove fotografije, sa sigurnošću se može reći da je ruska vojska izgubila komponentu naprednog sustava protuzračne obrane S-400 - 5P85SM2-01 TEL s projektilima 5V55R. Ovo je prvi ikada potvrđeni borbeni gubitak S-400.
Kako su se pojavile nove fotografije, sa sigurnošću se može reći da je ruska vojska izgubila komponentu naprednog sustava protuzračne obrane S-400 - 5P85SM2-01 TEL s projektilima 5V55R. Ovo je prvi ikada potvrđeni borbeni gubitak S-400.
2014-04-11
da prema komentarima to je to, uništen lanser i komadni centar od S-400. to je ono što su vjerojatno Rusi slikali sami i pustili u opticaj, neki Ruski vojnik slikao i dao nekom na telegramu
aj baterija može funkcionirati i ako izgubi lanser, ima kako koja baterija 4-8 lansera(da ne googlam) ali ako izgubiš ljudsku posadu u komadnom centru, jebiga, ostalo ne vridi ništa, dok tvornica ne proizvee komadni centar(najskuplji dio) i ne obuči nove ljude koje će raditi u smjenama, jer ovi koji su tada bili na smjeni su poginuli
aj baterija može funkcionirati i ako izgubi lanser, ima kako koja baterija 4-8 lansera(da ne googlam) ali ako izgubiš ljudsku posadu u komadnom centru, jebiga, ostalo ne vridi ništa, dok tvornica ne proizvee komadni centar(najskuplji dio) i ne obuči nove ljude koje će raditi u smjenama, jer ovi koji su tada bili na smjeni su poginuli
Da al ovi je lanser od 20.01 ( tako piše ispod ovog uništenog lansera S-400 da je datum objave za to ) dakle prije koliko je to, četiri il pet mjeseci prije, dakle neka druga bitnica od S-400.
"Trijumf" je naziv izvozne verzije. Tržišna cijena jednog diviziona (8 vozila) protuzračnog raketnog sustava S-400 je oko 1250 milijuna dolara. Turska je dobila četiri diviziona S-400 vrijedna 2,5 milijarde dolara. 8. lipnja 2020. Ismail Demir, šef tajništva obrambene industrije republike, objavio je da su Rusija i Turska postigle načelni dogovor o isporuci drugog kompleta sustava protuzračne obrane S-400.
S-400
Malo je ovo preskupo za držanje tamo na toj streljani ( okupirani dijelovi Ukrajine ).
"Trijumf" je naziv izvozne verzije. Tržišna cijena jednog diviziona (8 vozila) protuzračnog raketnog sustava S-400 je oko 1250 milijuna dolara. Turska je dobila četiri diviziona S-400 vrijedna 2,5 milijarde dolara. 8. lipnja 2020. Ismail Demir, šef tajništva obrambene industrije republike, objavio je da su Rusija i Turska postigle načelni dogovor o isporuci drugog kompleta sustava protuzračne obrane S-400.
S-400
Malo je ovo preskupo za držanje tamo na toj streljani ( okupirani dijelovi Ukrajine ).
2014-04-11
Trupe zračne i raketne obrane : 96 lansera (12 diviziona) S-400 od 2022.
Zračne svemirske snage Ruske Federacije : 248 lansera (31 divizion, 12 pukovnija) S-400, od 2022.
Pomorsko zrakoplovstvo Ruske Federacije : 104 lansera (13 diviziona) S-400, od 2022.
56 komada S-400 u imali 2022 godine. Nemaju oni toga baš previše na bacanje a posebno sad kad Ukrajinci napadaju Moskvu dronovima. Pametnije im je da malo ove S-300 očiste pa nek to šalju tamo pa ako ga i pogodi, manja je šteta.
Zračne svemirske snage Ruske Federacije : 248 lansera (31 divizion, 12 pukovnija) S-400, od 2022.
Pomorsko zrakoplovstvo Ruske Federacije : 104 lansera (13 diviziona) S-400, od 2022.
56 komada S-400 u imali 2022 godine. Nemaju oni toga baš previše na bacanje a posebno sad kad Ukrajinci napadaju Moskvu dronovima. Pametnije im je da malo ove S-300 očiste pa nek to šalju tamo pa ako ga i pogodi, manja je šteta.
2014-04-11
Trupe zračne i raketne obrane : 90 lansera (11 diviziona) S-300PM1/S-300PM2, od 2022.
Rusko ratno zrakoplovstvo : 160 lansera (20 diviziona) S-300PS, 150 lansera (19 diviziona) S-300PM1/S-300PM2
Pomorsko zrakoplovstvo Ruske Federacije : 40 lansera (5 diviziona) S-300PS i 56 lansera (8 diviziona) S-300PM1, od 2022.
63 bitnice. Ovo tribaju slat tamo pa ako ga i pogodi nema veze. Ionako rade novi sistem koji će zamjeniti ove a to je S-350 kojih su do 2022 dobili 6 komada a uveden je prije dvi tri godine tj 2020 godine i on će zamjenit ove S-300P sisteme.
Rusko ratno zrakoplovstvo : 160 lansera (20 diviziona) S-300PS, 150 lansera (19 diviziona) S-300PM1/S-300PM2
Pomorsko zrakoplovstvo Ruske Federacije : 40 lansera (5 diviziona) S-300PS i 56 lansera (8 diviziona) S-300PM1, od 2022.
63 bitnice. Ovo tribaju slat tamo pa ako ga i pogodi nema veze. Ionako rade novi sistem koji će zamjeniti ove a to je S-350 kojih su do 2022 dobili 6 komada a uveden je prije dvi tri godine tj 2020 godine i on će zamjenit ove S-300P sisteme.
2014-04-11
Reče svetoje ( a nije jedini) da je to neuništiv sustav i da se amerima tresu gaće na sam spomen istogaRayMabus wrote:To misli na ovaj lanser ( to kad kaže da je taj komandni post drugi element koji su izrokali a da je prije toga uništen lanser od S-400 ) koji su im isto tako izrokali. To je neka bitnica od S-400 koju su ovi ( Rusi ) postavili tu a ovi je uočili i onda je izrokali precizno navođenim raketama.
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 49 of 50