ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 25 of 50 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 25 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 10/4/2023, 18:34

AssadNaPodmornici wrote:
ali lancet kruži prvo oko mete, traži najbolji kut napada a onda pokrene napad, može pokrenuti napad sa strane gdje nema ograde.. ali štaš.. bolje išta nego ništa.   dvojica da zure u nebo cijelo vrijeme i ograda oko haubice. nemaš drugog izbora. 
Ja i ne očekujem da će ovo njih sto posto zaštit od toga posebno jer sama bojišnica i nije toliko statična nego se pomiče pa tko će to svaki put stavljat il sve pratit al bi bar pola tih napada mogli ovako osujetit a onda dobiješ ovo : uspili su zaštiti pola toga šta bi im inače bilo uništeno ( plus zaštili posadu dakle ljudstvo ) te ruska komanda sad proučava učinkovitost tog Lanceta jer mu je sad smanjena za 50 posto pa ih ili moraju duplo više napraviti ili smislit nešto drugo.

RayMabus

2014-04-11

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 25 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Šandor Winnetou 10/4/2023, 18:58

AssadNaPodmornici wrote:imaš razne varijacije protu tenkovskih projektila, i pusta youtube videa objašnjenja. zaista ne znam detalje kako koji djeluje. znamo da oni kavezi ne pomažu protiv javelina, protiv lanceta vjerojatno pomažu i ja bih radio.

ali lancet kruži prvo oko mete, traži najbolji kut napada a onda pokrene napad, može pokrenuti napad sa strane gdje nema ograde.. ali štaš.. bolje išta nego ništa.   dvojica da zure u nebo cijelo vrijeme i ograda oko haubice. nemaš drugog izbora. 

mislim da su lancet i razlog zašto ruski avioni bacaju zadnje vrijeme one ogromne bombe po ukrajincima, vjerojatno su ukrajinsku protuzračnu obranu otjerali iza linije.. 

pa usudio bih se reći da lanceti drže ruse još u ratu, bez njih ukrajinci bi imali pun kurac manje gubitke a rusi veće, plus ne bi mogli ništa od avijacije koristiti.. ovako su lanceti možda značajno smanjili moć UKR artiljerije plus efikasnost PZO obrane..

ukrajinci prije nego misle dobiti rat, morati će efikasnije skidati barem Orlan i slične dronove koji im lete 20km iza prve crte i navode lancete
Morati će postavljati pzo sustave u pratnji skupih oruđa, pzo topovi npr 3x20 mm bi bili sasvim ok postavljenih na širem prostoru

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/4/2023, 19:19

Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:imaš razne varijacije protu tenkovskih projektila, i pusta youtube videa objašnjenja. zaista ne znam detalje kako koji djeluje. znamo da oni kavezi ne pomažu protiv javelina, protiv lanceta vjerojatno pomažu i ja bih radio.

mislim da su lancet i razlog zašto ruski avioni bacaju zadnje vrijeme one ogromne bombe po ukrajincima, vjerojatno su ukrajinsku protuzračnu obranu otjerali iza linije.. 

pa usudio bih se reći da lanceti drže ruse još u ratu, bez njih ukrajinci bi imali pun kurac manje gubitke a rusi veće, plus ne bi mogli ništa od avijacije koristiti.. ovako su lanceti možda značajno smanjili moć UKR artiljerije plus efikasnost PZO obrane..

ukrajinci prije nego misle dobiti rat, morati će efikasnije skidati barem Orlan i slične dronove koji im lete 20km iza prve crte i navode lancete
Morati će postavljati pzo sustave u pratnji skupih oruđa, pzo topovi npr 3x20 mm bi bili sasvim ok postavljenih na širem prostoru
najteže je njih locirati. 

radari ih očito ne hvataju dobro, očito su sve svjetske sile napravile radare koji hvataju krstareće rakete, avione, ali vrlo slabo lociraju one dronove.. a pogotovo ove manje civilne ili kamikaze. 
pazi ukrajinci rade još veća sranja rusima sa dronovima, samo sa manjima civilnim.. plus imaju isto hrpu izviđačkih što ih zapad šalje. 
a civilne dronove od 300 $ modoficiraju, od njih naprave drona koji može baciti bombu među vojnike, ili čak ako tenk otvori poklopac ubaci termobaričku bombu unutra i uništi ga.. ili nakelje na njega RPG minu i zabiju se i mogu čak i uništiti oklopno vozilo ili vojni kamion.. 

zato ono rusko stavljanje protuzračnih topova iz 50tih i 60tih godina na frontu i te kako ima smisla.. jer takvi su najbolji za dronove koje treba vizualno skinuti.. naravno pretpostavljam da municija sa kojom pucaš po dronovima mora imati radio senzore na granatama, tako da kada se približe meti oni eksplodiraju(to su ameri još u WW2 izumili i tako značajno smanjili efikasnost japanskih kamikaza).. 

ili napraviti senzore koji su tako baždirani da uhvate dronove.. mislim to će potrajati. nisam stručnjak niti pametan pa eto

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 10/4/2023, 23:07

AssadNaPodmornici wrote:
Šandor Winnetou wrote:

najteže je njih locirati. 

radari ih očito ne hvataju dobro, očito su sve svjetske sile napravile radare koji hvataju krstareće rakete, avione, ali vrlo slabo lociraju one dronove.. a pogotovo ove manje civilne ili kamikaze. 
pazi ukrajinci rade još veća sranja rusima sa dronovima, samo sa manjima civilnim.. plus imaju isto hrpu izviđačkih što ih zapad šalje. 
a civilne dronove od 300 $ modoficiraju, od njih naprave drona koji može baciti bombu među vojnike, ili čak ako tenk otvori poklopac ubaci termobaričku bombu unutra i uništi ga.. ili nakelje na njega RPG minu i zabiju se i mogu čak i uništiti oklopno vozilo ili vojni kamion.. 

zato ono rusko stavljanje protuzračnih topova iz 50tih i 60tih godina na frontu i te kako ima smisla.. jer takvi su najbolji za dronove koje treba vizualno skinuti.. naravno pretpostavljam da municija sa kojom pucaš po dronovima mora imati radio senzore na granatama, tako da kada se približe meti oni eksplodiraju(to su ameri još u WW2 izumili i tako značajno smanjili efikasnost japanskih kamikaza).. 

ili napraviti senzore koji su tako baždirani da uhvate dronove.. mislim to će potrajati. nisam stručnjak niti pametan pa eto
Ovi topovi rade vizualno a imaju veliku vatrenu moć s mogućnošću praćenja streljiva koje ispucaju, no to iziskuje dodatno i ljudstvo i logistiku no za mene apsolutno prihvatljivo s obzirom na ulog koji je u igri.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/4/2023, 23:19

evo.. Ukrajinki PZO sustav BUK , uništen od lancet drona. ovi ih dronovi kamikaze jebavaju totalno. 
bio sam u pravu kada sam rekao da zbog tih sranja, Ukrajinci moraju PZO sustave srednjeg dometa povući iz dometa dronova - i šta se dešava

zbog toga Ruska avijacija počinje bacati one bombe od 500kg po Ukrajincima ima hrpa videa i foto snimaka. Rusi naravno imaju vrhunsku tehnologiju bez obzira što su drljavi ali nisu glupi. Čitam imaju te pametne bombe od pola tone(kao američki JDAM), koje su precizne , i mogu ih lansirati sa 15-20km daljine. sasvim dovoljno da ih Ukrajinci ne mogu skinuti sa stingerima/iglama i takvim sustavima, a sustave srednjeg dometa poput BUKa i slične, zbog straha od Ruskih dronova - Ukrajinci moraju držati iza kao što vidimo jer samo je pitanje vremena kada će ga dron naći i uništiti. 

ne znam koje je rješenje za ovo - očito će im dronovi nastaviti uništavati tehniku brutalno. ili će ukrajinci morati pokrenuti neku brutalnu ofenzivu i tako maknuti fokus , ili će zapad morati što brže razviti rješenje, inaće će im dronovi kroz pola godine -godine totalno unakaziti vojsku. 

više nije 1-2 snimke pogodataka lancet dronova dnevno, zadnje vrijeme je 2-3 snimke.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/4/2023, 23:25

50-70km dometa prema Ukrajinskim izvorima. ja gore napisao 15.-20. horor. za ovake stvari ti jednostavno treba avijacija. trebaju im F16 avioni zadnje generacije koji će imati projektile sa koliko ono dometa? 80-100km ne znam koliko mogu baciti. inače kurac. 
rusi isto igraju na taktiku dugoročnog rata i iscrpljivanja. a zašto i ne bi? nisu glupi. zapad ne šalje rakete koji imaju veći domet od HIMARSa, pa onda Rusi mogu logistiku ipak staviti iza 80km dometa. Ne šalje kazetno oružje. ne šalje jebene avione. jebeš sovjetske migove, OK i to je super, ali još prije pola godine Ukrajinci su trebali imati obuku na F16 avionima. 

ako se nastave ovakvi trendovi, gdje Rusi neće više ići na samoubilačke napade , nego će stati iz daljine , rokati sa dronovima kamikazama, i avijacijom sa bombama od pola tone e onda se mogu jebat Ukrajinci. koliko se god bore puno srčanije od Rusa, ipak zapad dok šalje pomoć u "rukavicama", tipa ne šalje avione zadnje generacije, ne šalje rakete veće od 80km dometa, kurac. nisu Rusi baš toliko glupi. ako vide da ne mogu sa samoubilačkim napadima poput Ugljedara , onda će se ukopati i rokati iz daljine

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/4/2023, 00:00

Nisam ja baš siguran da će im SAD dati svoje F-16 jer ipak žele izbjeći nekakvu izravnu eskalaciju s Rusijom a nikad ne znaš kako bi te avione Ukrajinci u nekom potezu očajnika koristili. O tom potom. Ima dosta ovih Migova-29 kod Poljaka tako da očito to ipak prvo.

Taj F-16 treba infrastrukturu, dakle pista, ne smije biti kamenčića na toj pisti da ne usisa motor itd jer je to osjetljivo itd i uglavnom i nije baš neka opcija za ovakvu situaciju kao što je kod njih trenutno. Amerikanac je F-16 napravija za svoje potrebe a oni su svjetska sila pa se infrastruktura i čista pista podrazumjeva a to su motori s jakim usisom pa ne smi bit nečistoća na pisti da ne povuće u motor.

Portparol ratnog vazduhoplovstva Ukrajine pukovnik Jurij Ignjat saopštilo je tokom ove nedelje nekoliko interesantnih informacija vezanih za borbena dejstva, kako ukrajinskih, tako i ruskih vazduhoplovnih snaga. Prva zanimljivost je potvrda da RV Ukrajine već koristi američka vazduhoplovna ubojna sredstva JDAM-ER koja imaju maksimalan domet od 72 km kada se odbacuju sa visine od oko 14 km. Takođe je saopštio da Rusija borbenim avionima Su-34 i Su-35 u poslednje vreme dnevno dejstvuje sa 10-20 jedrećih bombi sa daljina od nekoliko desetina kilometara što omogućuje da avioni ne ulaze u zonu dejstva ukrajinske PVO.

Lovačke avione MiG-29 je ove nedelje počela da isporučuje i Poljska čiji su visoki zvaničnici saopštili da će Ukrajini biti poslato ukupno 14 aviona. Ignjat je istovremeno izneo i podatak da Ukrajina, nakon dobijanja lovaca MiG-29 iz Slovačke i Poljske poseduje ukupno 72 borbena aviona MiG-29 i Su-27 (tri brigade naoružane 29-kama i dve sa 27-cama).

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da su države NATO od poćetka rata do sada isporučile Ukrajini naoružanja i vojne opreme u vrednosti od 65 milijardi evra. SAD su objavile da šalju novu vojnu pomoć od 2,6 milijardi dolara čime se vrednost američke pomoći samo od 24. februara 2022. godine popela na preko 35 milijardi dolara. Osim nepoznate količine artiljerijskih granata 105, 122, 130 i 155 mm, artiljerijskih raketa 122 mm i vođenih GMLRS za sisteme HIMARS, mina za minobacače 60, 81 i 120 mm, granata za tenkovske topove 105 i 120 mm, dodatne količine protivoklopnih sistema Javelin i TOW, najznačajnije je pomenuti vazduhoplovna i PVO sredstva ili municiju za iste.

Tu spadaju dodatne rakete AMRAAM za sisteme PVO NASAMS, potom dodatne rakete za sisteme PVO Patriot, vođena vazduhoplovna ubojna sredstva JDAM, tri osmatračka radara za otkrivanje ciljeva u vazduhu, granate kalibra 23 i 30 mm za protivavionske topove. Posebno je zanimljiva stavka u kojoj se navodi 9 samohodnih artiljerijskih sistema PVO kalibra 30 mm nepoznatog tipa za koje je naznačeno da su namenjeni borbi protiv besposadnih letelica. Osim toga tu je i 10 sistema VAMPIRE takođe za borbu protiv besposadnih letelica, koji koriste vođena raketna zrna APKWS kalibra 70 mm.

Tango poveznica
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/4/2023, 00:23

Ukrajinski borbeni avioni se kriju od ruske vojske, koristeći obične puteve kao piste. To američki F-16 ne mogu da urade, već za njih moraju da budu napravljene posebne piste. Pre rata inspekcija američkog vazduhoplovstva obilazila je aerodrome u Ukrajini.

POGLEDAJTE - Ukrajinski MiG-29 poleće sa puta

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov pozvao je strane pilote F-16 da se pridruže stranom legionu, da se bore na strani Kijeva.
-Ako postoje piloti koji znaju kako da upravljaju F-16 i spremni su da učestvuju (u borbi), Inostrani legion je spreman da im otvori vrata, rekao je Reznikov, preneli su ukrajinski mediji.

---

Ako im bude SAD ovo i davao a ovaj poziva strane pilote od F-16 dakle neki dogovori jesu tu, onda neće ona dat svoje nego će gledati još neku zemlju a koja ima F-16 da uvuće. Ili više njih jer dosta država u Europi ima te F-16. Al o tom potom. Svakako SAD gleda da im to omogući al je pitanje kada pošto je nešto priča da možda nakon rata ili neka rezerva u zapadnoj Ukrajini tako da ne ide tamo na istok da ne uđu u prostor Rusije. Nešto u tom stilu su ta njihova razmišljanja povodom toga. A svakako mu opet triba ta infrastrukura i čista pista tako da i je to neka rezerva u pozadini taj F-16.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 11/4/2023, 06:40

Ne manjka Ukrima municije sam za dalekometne S-300 sustave, nego i za sustave srednjeg dometa (BuK). A manjka im i MANPADS-a. 
Čini se da sve to utiče i na planove za kontraofenzivu, jer jebeno je upustiti se u takvo nešt ak nemaš odgovor na neprijateljsku avijaciju. Vidili smo kak su kanibali u Siriji ginuli ka začevi od ruske avijacije svaki put kad su nešto pokušali. Ukri to sebi baš i ne mogu priuštiti.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 11/4/2023, 06:56

Neko je spomenuo kaveze. Čini se da ih Rusi sve više rabe protiv bombi koje bacaju ti ukrajinski dronovi.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 25 FtaBpvpWYAAp5pG?format=jpg&name=largeRat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 25 FtaBqS7XsAAYmgN?format=jpg&name=largeRat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 25 TOS1ACopeCage.Top2_

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 11/4/2023, 12:29

RayMabus wrote:Ukrajinski borbeni avioni se kriju od ruske vojske, koristeći obične puteve kao piste. To američki F-16 ne mogu da urade, već za njih moraju da budu napravljene posebne piste. Pre rata inspekcija američkog vazduhoplovstva obilazila je aerodrome u Ukrajini.

POGLEDAJTE - Ukrajinski MiG-29 poleće sa puta

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov pozvao je strane pilote F-16 da se pridruže stranom legionu, da se bore na strani Kijeva.
-Ako postoje piloti koji znaju kako da upravljaju F-16 i spremni su da učestvuju (u borbi), Inostrani legion je spreman da im otvori vrata, rekao je Reznikov, preneli su ukrajinski mediji.

---

Ako im bude SAD ovo i davao a ovaj poziva strane pilote od F-16 dakle neki dogovori jesu tu, onda neće ona dat svoje nego će gledati još neku zemlju a koja ima F-16 da uvuće. Ili više njih jer dosta država u Europi ima te F-16. Al o tom potom. Svakako SAD gleda da im to omogući al je pitanje kada pošto je nešto priča da možda nakon rata ili neka rezerva u zapadnoj Ukrajini tako da ne ide tamo na istok da ne uđu u prostor Rusije. Nešto u tom stilu su ta njihova razmišljanja povodom toga. A svakako mu opet triba ta infrastrukura i čista pista tako da i je to neka rezerva u pozadini taj F-16.
rusi nemaju toliko raketa da mogu onesposobiti više zračnu infrastrukturu UKR vojske.. ukrajinci nisu smjeli koristit avione prvih par tjedana rusi su pržili sve živo. međutim sada je to ogromna država i raspršeni su avioni, rusi praktički ne znaju gdje se nalaze i ne troše projektile na zračne luke osim , zadnje je bilo kada su šehid dronovi pogodili prije tjedan dana nešto u odessi, navodno je su uništili neku dostavu tehnike ... tako da to nije problem. 
navodno ima dosta umirovljenih pilota f-16 koji su se već javili da bi služili ukrajinsku vojsku. samo treba osigurati avione i to ne ono smeće od f16 što je nama ludi krstiičević htio uvaliti, nego malo novije verzije koje imaju radare i projektile koji bi mogli skinuti ruske bombardere daleko van dometa 

inače će rusi, ako već ne mogu kurca osvojiti samoubilačkim napadima, neće niti osvajati.. stati će iza rovova i tući artiljeriom, dronovima, i tim bombama od pola tone..

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 11/4/2023, 13:37

naravno ne ostaju niti ukrajinci rusima dužni
navodno spaljena ruska tehnika negdje na istoku države. objavio ovaj iz oryxa oni dosta češljaju videa i provjeravaju.. par kamiona i nešto oklopa.. moguće da je neka lokacija gdje su rusi ostavili tehniku i onda ukri to locirali i spržili

uništena dva ru tenka u hersonskoj oblasti. locirani dronom i navodno sprženi himars projektilima. pazi cijena tih himarsa je kao i cijena javelina. 
kako su ih uništili? pa pošto su tenkovi jedan kraj drugoga, kada ih locira dron, samo upišeš kordinate i rokaš. 
ili još bolje pošto su te rakete tako precizne, možeš upisati točno kordinate tenka, pogotovo ako imaš dron koji sa laserom odmah označi kordinate i pošalje u bazu. i na te kordinate ispališ dvi rakete.. za svaki slučaj.
i tako za oba tenka. ili 3 na svaku(jedno punjenje). 
ugl minus dva tenka

ukrajinci zabijaju modificirane dronove kamikaze u ruse. samo jebiga lanceti imaju veći exploziv i puno veći domet, pa mogu uništavati iza fronte artiljeriju i SAM sustave. 

međutim ovo djeluje na prvoj crti.. ovdje ulovilo kamion .. isto kao i u slučaju ruskih dronova, ovdje je jedan drugi dron locirao "žrtvu" i naveo ovoga da se zabije 
inače i ukrajinci objavljuju dnevno 2-3 pa i više ovakvih videa, ali postoji razlika

iako ukrajinski dronovi kamikaze u pravilu nanose ljudske gubitke, a ruski dronovi kamikaze u pravilu ne nanose ljudske gubitke --- 

međutim ruski dronovi uništavaju sustave veće vrijednosti.. 155mm haubice, SPGove ili još gore SAM sustave. 

ukrajinski civilni dronovi pogode tipa bmp ili kamion koji prevozi pješadiju, pri tome često i usmrte nekoga ili više ljudi, ali jedan SAM sustav vrijedi kao pun kurac BMPova i kamiona..

2018-06-14

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/4/2023, 15:04

Sovjetsko nasljeđe borbenih mlažnjaka prilično je pomoglo Ukrajincima da disperziraju operacije prebacivanja aviona na takve skrivene markacije po autocestama, i to vjerojatno noću. I Suhoj-27 i MiG-29 imaju velike i čvrste gume te visoki stajni trap koji drži otvore za zrak aviona što je moguće više od zemlje, kako bi se smanjila mogućnost da usisaju kamen ili neku drugu krhotinu koja bi im mogla razbiti turbinu. I ukrajinske posade pokazale su se iznimno spremne, jer su godinama prije ruske invazije vježbali operacije slijetanja po autocestama. 

Otkrivena je tajna opstanka ukrajinskih zračnih snaga: skoro sve borbene avione sačuvali su jedinstvenim manevrom

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/4/2023, 15:47

AssadNaPodmornici wrote:
rusi nemaju toliko raketa da mogu onesposobiti više zračnu infrastrukturu UKR vojske.. ukrajinci nisu smjeli koristit avione prvih par tjedana rusi su pržili sve živo. međutim sada je to ogromna država i raspršeni su avioni, rusi praktički ne znaju gdje se nalaze i ne troše projektile na zračne luke osim , zadnje je bilo kada su šehid dronovi pogodili prije tjedan dana nešto u odessi, navodno je su uništili neku dostavu tehnike ... tako da to nije problem. 
navodno ima dosta umirovljenih pilota f-16 koji su se već javili da bi služili ukrajinsku vojsku. samo treba osigurati avione i to ne ono smeće od f16 što je nama ludi krstiičević htio uvaliti, nego malo novije verzije koje imaju radare i projektile koji bi mogli skinuti ruske bombardere daleko van dometa 

inače će rusi, ako već ne mogu kurca osvojiti samoubilačkim napadima, neće niti osvajati.. stati će iza rovova i tući artiljeriom, dronovima, i tim bombama od pola tone..
I ne treba im toliko ako druga strana ima sve manje PZO sistema da ih obara.

Zalihe projektila za sustave protuzračne obrane S300 iz sovjetske ere, i sustav protuzračne obrane Buk, koji zajedno osiguravaju oko 90 posto ukrajinske zaštite od borbenih zrakoplova i projektila, potrošit će se do 3. svibnja, odnosno 13. travnja, procjenjuje se u istom dokumentu.

Glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga Jurij Ignat u ponedjeljak nije zanijekao da se Kijev suočava s velikim nedostacima.

- Kvantiteta je problem, rekao je Ignat i dodao da je potrebna velika količina sustava protuzračne obrane zapadne proizvodnje kako bi se zamijenili oni sovjetske proizvodnje.

Pripremili trupe, motivirali naciju, napravili grandiozan plan, a sada sve pada u vodu?!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by melkior 11/4/2023, 20:59

Rusi s najnovijim lopatama nadiru u Bakhmut, pardon Artemovsk.

melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 11/4/2023, 21:20

RayMabus wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

I ne treba im toliko ako druga strana ima sve manje PZO sistema da ih obara.

Zalihe projektila za sustave protuzračne obrane S300 iz sovjetske ere, i sustav protuzračne obrane Buk, koji zajedno osiguravaju oko 90 posto ukrajinske zaštite od borbenih zrakoplova i projektila, potrošit će se do 3. svibnja, odnosno 13. travnja, procjenjuje se u istom dokumentu.

Glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga Jurij Ignat u ponedjeljak nije zanijekao da se Kijev suočava s velikim nedostacima.

- Kvantiteta je problem, rekao je Ignat i dodao da je potrebna velika količina sustava protuzračne obrane zapadne proizvodnje kako bi se zamijenili oni sovjetske proizvodnje.

Pripremili trupe, motivirali naciju, napravili grandiozan plan, a sada sve pada u vodu?!
moglo bi i ne biti od ofenzive ništa. pa iskreno bolje im je ne napadati , nego napasti na način kako idu rusi,  i imati gomile gubitaka.  niti rusi ne mogu te gubitke u tehnici priuštiti, a ukrajinci puno manje. prije svega slažemo se , ukrajincima treba PZO. ne znam bili zapadni i ostali europski inžinjeri mogli riješiti problem nedostatka projektila. znam da postoje neke modifikacije gdje BUK ispaljuje neke zapadne projektile, da su to poljaci i ameri razvili.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 12/4/2023, 07:14

Ameri su skeptični glede ukrajinske kontraofenzive (jedino se nadati da procurjeli dokument nije "patka"). 
Smatraju da je sve realniji epilog sukoba pat pozicija. U prevodu - frozen conflict. Isti bi svakako više odgovarao Rusiji neg Ukrajini jer bi to značilo da je Rusija manje-više postigla svoje teritorijalne ciljeve.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/4/2023, 10:29

AlfaOmega wrote:Ameri su skeptični glede ukrajinske kontraofenzive (jedino se nadati da procurjeli dokument nije "patka"). 
Smatraju da je sve realniji epilog sukoba pat pozicija. U prevodu - frozen conflict. Isti bi svakako više odgovarao Rusiji neg Ukrajini jer bi to značilo da je Rusija manje-više postigla svoje teritorijalne ciljeve.
Može pat poziija, ne može zamrznuti sukob.

Fino pošalješ novih tisuću GPS granata i rokaš mu tu tehniku šta je posla u Ukrajinu a u međuvremenu e-autići a brat Xi mu kupuje naftu po diskontnim cijenama i šta vrijeme više ide : kiša pada Rusija propada.

Da mu ne bi još da i zamrznuti sukob pa da opet digne naoružanje i vojsku i krene na Europu. Ma kako da ne.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 12/4/2023, 10:50

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zelenski-puno-prica-postavio-je-nerealne-ciljeve-to-je-put-u-katastrofu/2454358.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

slažem se sa Galićem, Ukrajinci nesmiju srljati u napade poput Rusa. ako je Putin naredio samoubilačke napade gdje osim kamikaza iz Wagnera, praktičiki nigdje drugdje nisu napredovali uz ogromne gubitke, ne vidim razloga da Zelenski isto naređuje svojoj vojsci da izvodi takva sranja.  Ukajina ne može priuštiti da ima takve gubitke u oklopu kao Rusija, jer niti ima toliko oklopa, niti ga može proizvesti a nažalost niti zapad ga ne šalje dovoljno.. čak i da NATO hoće poslati, osim USA, ostatak Europe doslovno razoružan.. Rusija unatoč brutalnim gubicima i primitivnim taktikama napada i dalje ima gomilu oružja i ogromna skladišta hrđe iz SSSRa, i puste tvornice gdje mogu od te hrđe napraviti oružje na tehnološkoj razini 80tih godina.. nije nešto , ali većina Europe nema niti to. 

inače radije neka da vojsci da prođe combined arms obuku i neka krenu krajem ljeta, nego da sada gledamo zagoreno zapadno željezo

rusi su na cijeloj fronti iskopali rovove, minska polja, utvrde, fortifikacije. slično kako su se Rusi zabijali na Ukrajinska utvrđenja, isto bi sada mogli Ukrajinci na Ruska. 

to bi bila katastrofa. gle nije ne moguće probiti te sustave fortifikacija, i onda iskoristiti proboje, ali za takve stvari treba biti hrpa toga što ukrajinci vjerojatno nemaju.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/4/2023, 10:57

Lako je za rovove. To premostiš ovim :

Dok suradnja Ukrajine i Poljske nije posebno čudo – treba napomenuti i dodatne donacije iz Njemačke, iz koje je stiglo još gusjeničnih nosača mostova Biber, inženjerijskih vozila Pionierpanzer 2A1 Dachs, teških kamiona Mercedes-Benz Zetros, ali i dronova za izviđanje, streljiva, te druge specijalizirane robe. Sve je to dovoljno iznerviralo ruskog veleposlanika u Berlinu, Sergeja Nehajeva, koji je sve te razne njemačke donacije u Ukrajinu skupno karakterizirao opisom kako si je Berlin „dopustio prijeći "crvene linije" opskrbljujući ukrajinske oružane snage smrtonosnim sustavima naoružanja”

Vojna analiza Tabak
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 25 203cm004078-jpg
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 12/4/2023, 11:58

AlfaOmega wrote:Ameri su skeptični glede ukrajinske kontraofenzive (jedino se nadati da procurjeli dokument nije "patka"). 
Vidi vidi stručnjaka, kako uočava jednu nelogičnost, a to je kako baš u ovom trenutku koji se poklapa sa bliskim narednim razdobljem za moguću provedbu ukrajinskog protuudara, amerikanci postali drljavi i sve im procurilo... A možda je u ovih 3-4 mjeseca ukrajini dopremljena poveća količina granata bitnih kalibara, možda su postrojbe jačine SAMB i brigada oformljene, ustrojene obučene i opremljene... MOŽDA... Možda smo mi imali kompletan s300 a možda i nismo, aliali smo imali 250 000 ljudi pod oružjem od čega oko 60 000, koji su bili voljni i sposobni provesti u djelo svaki plan osmišljen u GS. Dobro je da se brineš jer sve ide svojim tijekom, ka konačnom cilju eliminacije orki

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 25 of 50 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics