Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 37 of 50
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
https://www.foreignaffairs.com/ukraine/russia-war-beyond-ukraines-offensive
dobar članak
dobar članak
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
T-64 i M113 u ukrajinskom blatu, snimak od 6.05.2023 a iduća dva tjedna tamo za Odesu zovu kišu. Nema te ofenzive dok se zemlja ne stvrdne a kad će ne zna se.
https://www.weather25.com/europe/ukraine/odesa?page=14
Odesa weather for the next 14 days
https://www.weather25.com/europe/ukraine/odesa?page=14
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
wagnerova mapa. ovo što je u plavo označeno je što su ukrajinci vratili u protu napadima ovih dana.
naravno imali su i ukrajinci gubitaka, nije da su svugdje rusi bježali kao na onom jednom videu.
na nekim lokacijama napadi su odbijeni
naravno imali su i ukrajinci gubitaka, nije da su svugdje rusi bježali kao na onom jednom videu.
navodno..
aj longi vidi kakvo je vrime kod bahmuta zadnja dva tjedna i iduća dva tjedna
aj longi vidi kakvo je vrime kod bahmuta zadnja dva tjedna i iduća dva tjedna
Samo upiši grad i iza toga weather forecast i to ti je sve.
https://www.meteoblue.com/en/weather/14-days/bakhmut_ukraine_713174
Idući 14 dana oblaci, u ponedjeljak kiša.
Imaš sa strane pa klikneš weather map pa s druge strane klikneš clouds a to su oblaci pa ti pokaže di su oblaci trenutno. Evo sad dole kod nas je kiša jer su nad ovim prostorom oblaci na toj satelitskoj mapi. Imaš gore u kutu plus minus pa možeš približit. Bijeli oblaci iznad Bahmuta, nisu plavi dakle nema kiše trenutno nego sporadično oblačno al ništa posebno.
https://www.meteoblue.com/en/weather/14-days/bakhmut_ukraine_713174
Idući 14 dana oblaci, u ponedjeljak kiša.
Imaš sa strane pa klikneš weather map pa s druge strane klikneš clouds a to su oblaci pa ti pokaže di su oblaci trenutno. Evo sad dole kod nas je kiša jer su nad ovim prostorom oblaci na toj satelitskoj mapi. Imaš gore u kutu plus minus pa možeš približit. Bijeli oblaci iznad Bahmuta, nisu plavi dakle nema kiše trenutno nego sporadično oblačno al ništa posebno.
2014-04-11
Doista u tijeku lokalna kontra (sjeverno od Bakhmuta su već probijene neke linije jugozapadno od Berkhivke). Ostaje samo da se vidi jel opet riječ tek o hit and run taktici ili pak nečem obziljnijem.
Bakhmut-Chasov Yar frontline, DPR - Donbass region, 11.05.2023 22:00 MSK - AFU reclaimed the areas near the villages of Stupochky, Ivanovskoe, Khromovo and Bogdanovka, thus pushing the PMC Wagner troops away from the roads T0504 Bakhmut-Chasov Yar and O0506 through Khromovo. pic.twitter.com/DlXfiOvKJy
— Trollstoy (@Trollstoy88) May 11, 2023
A nešto se opet čačkaju tamo. Tog Putina ko da ništa nije brige. On napa Ukrajinu i onda kako nije ispalo kako je on zamislija onda trč u bunker i tamo se zatvorija i čita novine. I sad kad ovi nisu to osvojili do dana Pobjede jer je to njemu bilo politički bitno sad opet ništa i baš njega brige. Nisu njegova posla. A čudan neki lik totalno.
Šef Wagnera tvrdi da je situacija na bokovima kod Bahmuta loša
Šef Wagnera tvrdi da je situacija na bokovima kod Bahmuta loša
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:wagnerova mapa. ovo što je u plavo označeno je što su ukrajinci vratili u protu napadima ovih dana.
Jebo te kako lako padnete u trans zapadne propagande.
Ako vec hocesh istinu evo ti link chovjeka koji je bivshi agent CIA -e i koji je najbolje obavijeshten jer svoje informacije crpi iz izvora za koje je nekad radio.Sada ide taj nekakav narativ da su ukrajinci nazad osvojili 2km .Na pitanje o tome chovjek se samo nasmijao ali i objasnio zashto je to tako.Zapamti jednom,Bahmut je bio navlakusha za muhe zunzare i tamo ih je ubijeno toliko da ne smijem ni broj napisati.Ako razumijesh makar malo engleski poslushaj ovaj video u kojem su dva amera koja nisu na ovom svijetu od jucher,jedan je bivshi sudac a jedan prekaljeni internacionalni agent.
Ukraine... Think, Have We learned History? Larry Johnson
https://www.youtube.com/watch?v=nhlbg1-cdy8
gledam Ruski telegram kanali u žestokoj panici.. međutim, primjetio sam inače i prije Ruski telegram kanali su i prije znali žestoko paničariti, tu su mi ludi Srbi najjači, odem na kanal od dekija berića ili helmcast gdje je onaj novinar na fronti, i oni govore Rusi hladni ko špricer, mi srbi sve emotivno ovo ono, međutim Ruski telegram kanali trenutno paničare radi par km2 izgubljenog prostora po poljima. eto moje iskustvo sa njima
edit: čitam i jedan srpski vojni forum koji pratim od 2014 godine, mislim da je tamo jedan naš koji je nekada bio član ovoga foruma kratko , nije bitno, ali trenutno je žestoka depresija i apatija
a radi se svega o vjerojatno izvidničkom napadu ukrajinaca.. pazi teren nije povoljan za kontra nastupljenje(rusko-ukrajinski kontra napad) , nije bilo neke velike artiljerijske pripreme i udara u pozadini kakvu očekuješ pri takvim ofenzivama..
edit: čitam i jedan srpski vojni forum koji pratim od 2014 godine, mislim da je tamo jedan naš koji je nekada bio član ovoga foruma kratko , nije bitno, ali trenutno je žestoka depresija i apatija
a radi se svega o vjerojatno izvidničkom napadu ukrajinaca.. pazi teren nije povoljan za kontra nastupljenje(rusko-ukrajinski kontra napad) , nije bilo neke velike artiljerijske pripreme i udara u pozadini kakvu očekuješ pri takvim ofenzivama..
Ma kažu da su prošli nekih 650 metara i deblokirali onu cestu za Časov Jar i da ih je onda Wagner navodno vratiomentalitet wrote:AssadNaPodmornici wrote:wagnerova mapa. ovo što je u plavo označeno je što su ukrajinci vratili u protu napadima ovih dana.
Jebo te kako lako padnete u trans zapadne propagande.
Ako vec hocesh istinu evo ti link chovjeka koji je bivshi agent CIA -e i koji je najbolje obavijeshten jer svoje informacije crpi iz izvora za koje je nekad radio.Sada ide taj nekakav narativ da su ukrajinci nazad osvojili 2km .Na pitanje o tome chovjek se samo nasmijao ali i objasnio zashto je to tako.Zapamti jednom,Bahmut je bio navlakusha za muhe zunzare i tamo ih je ubijeno toliko da ne smijem ni broj napisati.Ako razumijesh makar malo engleski poslushaj ovaj video u kojem su dva amera koja nisu na ovom svijetu od jucher,jedan je bivshi sudac a jedan prekaljeni internacionalni agent.
Ukraine... Think, Have We learned History? Larry Johnson
https://www.youtube.com/watch?v=nhlbg1-cdy8
E sad šta je istina pojma nemam
Ukri kažu da su probili na dva mjesta Rusi kažu da nisu Wagner kaže da su djelomično probili i da su ih vratili
Ma pitaj Bogoljuba dragoga šta je istina a šta je pričam ti priču
Ja više tu ne vjerujem nikome ništa
P.S. Primijetio sam da Prigožin jako voli da ističe sebe i svoje Wagnerovce a da nipodaštava regularnu rusku vojsku...
Last edited by Ringo10 on 12/5/2023, 06:37; edited 3 times in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ma oni paničare za svako sranejeAssadNaPodmornici wrote:gledam Ruski telegram kanali u žestokoj panici..
Neki dan su paničarili kako su Ukri prešli Dnjepar pa na kraju ispalo da su se iskrcali sa par čamaca u nekakve močvare gdje nema nikoga i onda ih Rusi polupali artiljerijom pa se povukli...
Ma sve je to sviranje kitomiru...
Ko zna šta se stvarno događa
To će se vidjeti kasnije
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ratne novosti: Ukrajinsko zrakoplovstvo 14 puta napada ruske položaje
12.05.2023 08:23
Ruske invazijske snage i dalje usredotočuju svoje glavne napore na pravce Lyman, Bakhmut, Avdiivka i Maryinka gdje su odbijena 44 napada. Najžešće borbe se nastavljaju za gradove Bakhmut i Maryinka.
To se navodi u jutarnjem sažetku Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine.
"Zrakoplovstvo je izvelo 14 napada na neprijateljsku ljudstvo i tehniku. Uništeno je i devet neprijateljskih bespilotnih letjelica različitih tipova. Raketno-topničke snage gađale su 11 kontrolnih točaka, 19 kasetnih jedinica, skladište streljiva, skladište goriva, devet topničkih položaja, sustav protuzračne obrane i još dvije važne neprijateljske mete,” rekla je vojska.
Također se navodi da je tijekom proteklog dana neprijatelj ispalio šest projektila na gradove Sloviansk, Kostiantynivka i Zaporizhzhia. Osim toga, zabilježeno je 59 neprijateljskih zračnih napada i 95 MLR salvi na ukrajinske položaje i naseljena područja. Zabilježene su civilne žrtve i razaranja stambenih zgrada i druge civilne infrastrukture.
"Vjerojatnost daljnjih raketnih i zračnih napada na cijelom teritoriju Ukrajine ostaje velika budući da Ruska Federacija ne odustaje od svoje taktike terora", stoji u priopćenju.
U smjerovima Volyna i Polissia nisu primijećeni nikakvi znakovi formiranja neprijateljskih ofenzivnih skupina. Ruska Federacija nastavlja koristiti teritorij i infrastrukturu Republike Bjelorusije za obuku i borbenu koordinaciju svojih mobiliziranih snaga koje će se dalje razmještati u ratnim zonama.
Na pravcima Siverščine i Slobožanščine, neprijatelj je izveo zračne napade na područje Krasni Hutir u Černigovskoj oblasti i Krenidivka, Znob-Novhorodske i Uralove u Sumskoj oblasti. Minobacačko i topničko granatiranje zabilježeno je u Halahanivki, Leonivki u regiji Černigiv, Novovasilivki, Ukrajinskoj, Znob-Novhorodske, Muravyi, Chervone, Iskriskivshchyna, Bilopilla, Yastrubyne, Kindrativka i Basivka u regiji Sumy, kao i Huriiv, Hlyboke, Starytsia, Bhgruvatka , Ohirtseve, Hatyshche, Vovchansk, Tykhe, Synelnikove, Zybyne, Bochkove, Budarky i Velykyi Burluk Harkovske regije.
Neprijatelj nije izvodio ofenzivne misije u smjeru Kupianska, izvodeći zračni napad u području Pisana. Odradne, Dvorichanske, Kamianka, Topoli, Krasne Pershe, Fiholivka, Novomlynsk, Dvorichna i Tabaivka u Harkovskoj regiji, te Stelmakhivka u Lugansku bili su izloženi ruskim topničkim i minobacačkim napadima.
Na lymanskom pravcu okupatori su izveli neuspješne ofenzivne operacije u području Serebrianske šumarije. Zračni udari gađali su područja u blizini Hrekivke, Verkhnokamyanske, Spirne i Bilohorivka. Makiivka i Nevske u regiji Luhansk i Bilohorivka, Torske, Serebrianka, Verkhnokamianske, Spirne, Berestove i Vesele u regiji Donetsk pogođeni su topničkom vatrom.
U smjeru Bakhmuta, neprijatelj nastavlja svoju ofenzivu. Borbe se nastavljaju u gradu Bakhmutu. Tijekom proteklog dana neprijatelj je izveo ofanzivne akcije – bez uspjeha – u smjeru Stupochija. Zračni udari su bili usmjereni na područja Bakhmuta, Bile Hore, Kurdyumivka i New Yorka. Vasiukivka, Orikhovo-Vasylivka, Novomarkove, Markove, Bakhmut, Ivanivske, Chasiv Yar, Kostyantynivka, Oleksandro-Shultyne, Pivdenne, Toretsk, Severne i New York Donjecke regije pogođeni su neprijateljskim granatiranjem.
U smjeru Avdiivka, neprijatelj je poduzeo neuspješne ofenzivne napore u području Avdiivka i granatirao naselja Novokalynove, Berdychi, Stepove, Severne i Pervomaiske u Donjeckoj oblasti.
U smjeru Marjinke obrambene snage Ukrajine odbile su brojne napade u području Marjinke. Hostre, Heorhiyivka i Pobieda u Donjeckoj oblasti također su se našli pod neprijateljskom vatrom.
Na osovini Shakhtarske, neprijatelj je izveo ofenzivne akcije u području Novomykhailivka, bez uspjeha. Prijavljeni su zračni napadi u blizini Vuhledara i Prechystivke. Rusi su granatirali naselja Paraskoviivka, Kostiantynivka, Novomykhailivka, Vuhledar, Novoukrainka i Prechystivka.
Okupatori su u defanzivi na zaporoškom i hersonskom pravcu. Izveli su zračne napade na područja Mala Tokmachka, Omelnyk i Kizomys. Granatirana su naselja Vremivka i Novopil u Donjeckoj oblasti, a također i Olhivske, Hulyaipole, Zaliznychne, Hulyaipilske, Bilohirya, Mala Tokmachka i Kamianske u Zaporožskoj oblasti; Nikopolj u Dnjepropetrovskoj oblasti; Zolota Balka, Vesele, Lvove, Ivanivka, Antonivka, Dniprovske i Kizomys regije Herson, kao i grad Herson.
2014-04-16
ruski telegram kanali standarno u paničarenju , srbi po forumima u apatiji i depresiji.
složio bih se sa onim ruskim propagandistom sa helmcasta koji je u donbasu, da sam stvar da ukrajinci non stop najavljuju mega ofanzivu i slikavaju se sa zapadnim oružjem, i onda to kruži po zapadnim ali i ruskim vijestima, telegram kanalima, stvara određenu razinu psihoze i panike kod rusa, a u isto vrijeme nabrijava ukraijnce i da to može utjecati i na fronti. to mu je jedna od rijetkih stvari di je u pravu.
po komentarima strelkova i drugih analitičara, ovo je diverzijski napad ukrajinaca, priprema za otvaranje drugog fronta.
opet to i nikada ne znaš. pogotovo što ukrajinci često prebacuju trupe po 1000km fronti, vjerojatno da ruse zbune da ne znaju gdje je glavni pravac proboja. čak i po ruskim telegram kanalima pričaju o mogućem napadu na sam Bjelograd
treće i taj diverzijski/izvidnički napad kod Bahmuta, ako slučajno da rezultate, ne vidim razloga zašto da ukrajinci ne ubace još pojačanja u taj napad i iskoriste paniku i raspad sustava. zamisli neki veći proboj kod bahmuta, kako bi to utjecalo na moral ruskih vojnika u zaporožju koji bi onda znali da su sljedeći..OK
Jedna brigada Azova vodi napad
Ovo je klasično njihovo vjersko pagansko ratničko nabrijavanje prije napada.
artiljerijska priprema.. ovdje ima +100 grad projektila u jednoj salvi.. i to po noći- baš me zanima tko ih je opskrbio sa streljivom, jer davno su su ukrajinci ispucali svoje, čak i rusi (samo rusi mogu proizvoditi nove donekle).
vjerojatno dosta projektila je iz srbije, bugarske, ima zemalja po svijetu koje proizvode municiju za grad sustave
složio bih se sa onim ruskim propagandistom sa helmcasta koji je u donbasu, da sam stvar da ukrajinci non stop najavljuju mega ofanzivu i slikavaju se sa zapadnim oružjem, i onda to kruži po zapadnim ali i ruskim vijestima, telegram kanalima, stvara određenu razinu psihoze i panike kod rusa, a u isto vrijeme nabrijava ukraijnce i da to može utjecati i na fronti. to mu je jedna od rijetkih stvari di je u pravu.
po komentarima strelkova i drugih analitičara, ovo je diverzijski napad ukrajinaca, priprema za otvaranje drugog fronta.
opet to i nikada ne znaš. pogotovo što ukrajinci često prebacuju trupe po 1000km fronti, vjerojatno da ruse zbune da ne znaju gdje je glavni pravac proboja. čak i po ruskim telegram kanalima pričaju o mogućem napadu na sam Bjelograd
treće i taj diverzijski/izvidnički napad kod Bahmuta, ako slučajno da rezultate, ne vidim razloga zašto da ukrajinci ne ubace još pojačanja u taj napad i iskoriste paniku i raspad sustava. zamisli neki veći proboj kod bahmuta, kako bi to utjecalo na moral ruskih vojnika u zaporožju koji bi onda znali da su sljedeći..OK
Jedna brigada Azova vodi napad
Ovo je klasično njihovo vjersko pagansko ratničko nabrijavanje prije napada.
artiljerijska priprema.. ovdje ima +100 grad projektila u jednoj salvi.. i to po noći- baš me zanima tko ih je opskrbio sa streljivom, jer davno su su ukrajinci ispucali svoje, čak i rusi (samo rusi mogu proizvoditi nove donekle).
vjerojatno dosta projektila je iz srbije, bugarske, ima zemalja po svijetu koje proizvode municiju za grad sustave
kic and Piglet like this post
Ovo su cetiri orudja, rekao bih lansirano sa svakog po 32 rakete.AssadNaPodmornici wrote:
Mogao bi biti M-77 Oganj ili Plamen M-63 , takodjer i nas modificirani modeli Tajfun ili Vulkan, svi imaju punjenje od 32 rakete.
Ne bi me cudilo da je ovo srbaljski paket za bracu ruse:)
Nakon visemjesecne obrane ukrajinci presli na aktivnu obranu.
Radi li se tek o obrani samog Bakhmuta ili su ovim pocele igre oko vece napadne operacije, pitanje je sad.
Reakcija rusa uzmicanjem svakako ce biti pozitivna za ukrajince.
Jos jednom su uvidjeli da ozbiljniji pritisak uz adekvatnu potporu topnistva dovodi do ruskog povlacenja.
Uz ljudsi faktor kao najvazniji i koji vrlo vjerojatno nece zakazati ,a cega se boje i sami rusi, ukrajincima je za uspjeh operacije
presudna akumulacija municije koju su mjesecima stedjeli.
Nitko ne zna sto i koliko imaju.
Sruce li na ruse dovoljno paljbe definitivno ce napraviti znacajne pomake na bojistu.
Problem ce biti ako su zalihe ipak tanke i ako za krace vrijeme ne realiziraju vecinu planiranog pa u sred napredovanja ostanu "bez daha".
Za eventualne dublje brze prodore fakticki a i psiholoski jako vazne su novopristigle britanske rakete.
Nije jednostavno prodirati u dubinu svjestan da te tvoje topnistvo ne moze dosegnuti i pomoci kao i nejako zrakoplovstvo.
dijagram-
2015-08-09
Za integraciju britanskih raketa trebat će još minimalno mjesec dana. Ali mogli bi krajem ili sredinom lipnja gledati kako gore Ruska skladišta na 150km udaljenosti. To bih skakao kombinirao sa napredovanjem po fronti. Inače i Rusi su štedili streljivo. Nemaju neograničenu količinu granata kao prošle godine
ukrajinci napali jedan ruski rov kod bahmuta geolokacija videa u komentarima
eh sada zanimljive vijesti.
Lugansku gori skladište municije i opreme koje je 100injak km udaljeno od lokacije odakle je sigurno lansirati projektile, dakle van dometa HIMARS ili Točka projektila.
I najbolje od svega rusi su tamo našli mamce za PZO
Što znači da postoji dobra šansa da je skladište već pogođeno StormShadow projektilima, dakle navodno su Ukrajinci izveli napad avijacijom, lansirali mamce koji su zbunili Rusku PZO plus 1-2 stormshadow projektila.
dakle Britanci za razliku od Amera, moguće da su već prije radili na integraciji stormshadow projektila ako je ovo istina.
u svakom slučaju nađeni mamci koje lansira avijacija, ne znam koji drugi projektil u arsenalu UKR vojske može imati ovakav domet.. možda su kombinirali Vilku i mamce ali neman pojma, logičnije je ovo da je išlo sa krstarećim raketama
iden na jedan srpski vojni forum koji pratim od 2014 godine da vidim kakva je razina depresije tamo
eh sada zanimljive vijesti.
Lugansku gori skladište municije i opreme koje je 100injak km udaljeno od lokacije odakle je sigurno lansirati projektile, dakle van dometa HIMARS ili Točka projektila.
I najbolje od svega rusi su tamo našli mamce za PZO
Što znači da postoji dobra šansa da je skladište već pogođeno StormShadow projektilima, dakle navodno su Ukrajinci izveli napad avijacijom, lansirali mamce koji su zbunili Rusku PZO plus 1-2 stormshadow projektila.
dakle Britanci za razliku od Amera, moguće da su već prije radili na integraciji stormshadow projektila ako je ovo istina.
u svakom slučaju nađeni mamci koje lansira avijacija, ne znam koji drugi projektil u arsenalu UKR vojske može imati ovakav domet.. možda su kombinirali Vilku i mamce ali neman pojma, logičnije je ovo da je išlo sa krstarećim raketama
iden na jedan srpski vojni forum koji pratim od 2014 godine da vidim kakva je razina depresije tamo
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
snimka jednog propalog UKR napada. rusih ih primjetili dronovima i spržili. nažalost ima +10 mrtvih
Oružane snage Ukrajine granatirale su Lugansk s dvije krstareće rakete kompleksa Grom
"Kao rezultat granatiranja grada Luganska s dvije krstareće rakete (vjerovatno operativno-taktički raketni sustav Grom ukrajinske proizvodnje), uništene su i oštećene upravne zgrade neaktivnih poduzeća Poli-Pak i Milam , kao i ostakljenje šest stambenih objekata", navodi se u poruci.
Pasečnik je nazvao napad Oružanih snaga Ukrajine na Lugansk pokušajem zastrašivanja civila. Kako je Life ranije pisao, uvečer 12. svibnja u Lugansku su se čule dvije jake eksplozije. Podsjetimo, danas se u LNR slavi Dan Republike, pa su u Lugansk došli brojni gosti, posebno zamjenik predsjednika Vijeća Federacije Andrej Turčak i potpredsjednica Državne dume Anna Kuznjecova.
Posljedice udara APU-a na Lugansk. Video t.me / Predstavništvo Luganske Narodne Republike
Fragmenti rakete kojom su Oružane snage Ukrajine pogodile Lugansk
"Kao rezultat granatiranja grada Luganska s dvije krstareće rakete (vjerovatno operativno-taktički raketni sustav Grom ukrajinske proizvodnje), uništene su i oštećene upravne zgrade neaktivnih poduzeća Poli-Pak i Milam , kao i ostakljenje šest stambenih objekata", navodi se u poruci.
Pasečnik je nazvao napad Oružanih snaga Ukrajine na Lugansk pokušajem zastrašivanja civila. Kako je Life ranije pisao, uvečer 12. svibnja u Lugansku su se čule dvije jake eksplozije. Podsjetimo, danas se u LNR slavi Dan Republike, pa su u Lugansk došli brojni gosti, posebno zamjenik predsjednika Vijeća Federacije Andrej Turčak i potpredsjednica Državne dume Anna Kuznjecova.
Posljedice udara APU-a na Lugansk. Video t.me / Predstavništvo Luganske Narodne Republike
Fragmenti rakete kojom su Oružane snage Ukrajine pogodile Lugansk
2014-04-11
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema