Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 21 of 50
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Rusi kažu da se ukrajinski vojnici predaju 100 po 100 duž cijelog fronta:
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
na obje snimke nema 7-8ljudi zajedno. i treba provjeriti da li su to nove ili stare snimke.
s obzirom na ogromni front jedna i druga strana dnevno zarobi nekoliko vojnika i redovito to objavljuju.
daleko od "stotine i stotine"
s obzirom na ogromni front jedna i druga strana dnevno zarobi nekoliko vojnika i redovito to objavljuju.
daleko od "stotine i stotine"
Kompilacija zanimljivih i brutalnih video zapisa od jučer i danas - sa obje strane
https://www.frontainfo.com/2023/03/31/videozapisi-sa-fronte-31-03-2023/
Stanje na fronti danas , ukratko Wagner je u centru Bahmuta, Rusi popušili još jedan napad u predgrađu Donjecka,
sutra stiže nova Američka pomoć-
Ukrajinci tvrde da već koriste Američke JDAM bombe a bogami i Rusi koriste svoje u napadima na Avdiviku
https://www.frontainfo.com/2023/03/31/stanje-na-fronti-31-03-2023/
crvekasti se grozničavo nada da je to o masovnoj predaji ukrajinskih vojnika istina... naravno ništa od toga, čak štoviše linije fronte su stabilne i u narednom razdoblju će puno više kritičnih situacija imati ruski fašisti nego ukrajinski branitelji....
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
nema u rusa sreće.... nesretna su to čeljadAlfaOmega wrote:Ruska proizvodnja tenkova je svakako uzela maha.
https://militarywatchmagazine.com/article/russia-hundreds-t90m-received-surge-production
Sreća u nesreći je da se Rusi aktivno rješavanju starog gvožđa dok istovremeno štancaju novo.
2015-08-08
10 minuta ukrajinci izvode protunapad na ruski ekipu koja im je zauzela prije položaj.
dva tenka napadaju ruski položaj, vidi se da u jednom trenutku rusi ispaljuju rpg ili neki kurac, sa druge strane vidi se da netko sa strane puca strojnicom u smjeru rova.. i na kraju ukrajinski tenk dolazi u samu blizinu rusa i iživljava se.
bolesno
to je jedna od onih situacija gdje rusi zarobe 100 po 100 ukrajinaca...lijepo se vidi gdje nekoliko rusa polako izlaze iz svog malo pregrijanog oklopog vozila i uokolo trčkaraju i hvataju preplašene ukrajince i to 100 po 100AssadNaPodmornici wrote:ima inače klasično gomila videa gubitaka sa obje strane, ali pogledajte ovaj video.
Lokacija Vodnjane, - to je kraj Adviivke ono predgrađe Donjecka koje Rusi nisu osvojili u frontalnim napadima i sada pokušavaju ići okolo.
Evo snimka jednog propalog Ruskog napada. Klasična priča. Kolona tenkova i oklopa dobije zadatak da krenu naprijed vs ukopanih Ukrainaca koji ih rokaju sa nekoliko km udaljenosti i nadziru dronovima
2015-08-08
fagot su ispalili ali nemirna ruka i on ni blizu nije sposoban učiniti ono što čini javelin... s druge strane ovi ukrajinski tenkisti su munjeni 100 gradi, potpuno solo bez ikakve pješačke potpore oni krenu u lov na ruske orke i tešu ih do nule iako bi na toj blizini da su rusi izašli iz rova i raštrkali se okolo tenkisti bili bespomoćni.... vidi se u jednom treutku da rus preko leđa baca kumultativnu granatu ne bi li pala na ukrajinski tenk ali je ukrajinac izmanevrirao 7-8 metara unazad i nastavio tuć po rovu dok ih vv sve nije porastavljao na lego kockice.AssadNaPodmornici wrote:
10 minuta ukrajinci izvode protunapad na ruski ekipu koja im je zauzela prije položaj.
dva tenka napadaju ruski položaj, vidi se da u jednom trenutku rusi ispaljuju rpg ili neki kurac, sa druge strane vidi se da netko sa strane puca strojnicom u smjeru rova.. i na kraju ukrajinski tenk dolazi u samu blizinu rusa i iživljava se.
bolesno
pratim njihovu stranicu od tog k2 bataljona, u svim segmentima borbe su na zavidnoj razini... imaju oni i gubitaka ali se fajtaju onako jebački...
2015-08-08
AssadNaPodmornici likes this post
michaellcmacha wrote:fagot su ispalili ali nemirna ruka i on ni blizu nije sposoban učiniti ono što čini javelin... s druge strane ovi ukrajinski tenkisti su munjeni 100 gradi, potpuno solo bez ikakve pješačke potpore oni krenu u lov na ruske orke i tešu ih do nule iako bi na toj blizini da su rusi izašli iz rova i raštrkali se okolo tenkisti bili bespomoćni.... vidi se u jednom treutku da rus preko leđa baca kumultativnu granatu ne bi li pala na ukrajinski tenk ali je ukrajinac izmanevrirao 7-8 metara unazad i nastavio tuć po rovu dok ih vv sve nije porastavljao na lego kockice.AssadNaPodmornici wrote:
bolesno
pratim njihovu stranicu od tog k2 bataljona, u svim segmentima borbe su na zavidnoj razini... imaju oni i gubitaka ali se fajtaju onako jebački...
mislim to što su ispalili na ukrajinski tenk, pogodilo bi ga sprijeda ne bi uništilo ali ovisno o pogotku , mogu ga izbaciti iz borbe ili ne.
a pretpostavljam da nije lako niti napadati sa pješadijom, i pješadija treba ići ovdje u barem jednom oklopnom vozilu iza tenka(nisam stručnjak ali otprilike bi tako organizira). okolo padaju artiljerijske granate. pošalješ dva tenka da ih izmasakriraju i utekneš.
i treba imati obuku i muda pa istrčati iz rova vs tenka,.. na takav način bi se netko doslovno mogao i popeti na njega, (to je kada tenk nije zaštićen sa pješadijom) ali treba imati muda i obuke zato. ovi jadni rusi nemaju obuku. ostaje ti da se sakriješ u najdublji dio rova i mogliš boga da preživiš.. šta ćeš drugo
evo ovo je slučaj o kojem sam ti pričao, zamisli sad da je ukrajinska posada u rovu imala 4 ali i više televizora... to se spaja kako god hoćeš, serijski paralelo 2 po 2, i da su ih aktivirali dok se orke po ledini približavaju rovu... ni jedan ali doslovno i jedan ne bi ostao na nogama s tim da bi sretniji bili oni koji bi na licu mjesta poginuli. ovako oni ukrajinskoj posadi odvlače pažnju ima ih pun kurac , a onda se ukrajincima s njihove desne strane privuče njih 3 i sjebu ih bez potrebe, i ovo tvrdim jer sam bio u sličim situacijama iz prve ruke... oni to doslovno mogu napraviti na tisuće i postavljati ih na svakih 25 metara duž cijele fronte, a pogotovo npr u bakhmutu po tim širokim ulicama... pa ti pređi ulicu kad to rukne
2015-08-08
AssadNaPodmornici likes this post
Četiri mladunca amurskog tigra rođena su u krimskom safari parku Taigan.
crvenkasti-
2014-04-17
Wagnerovci kontroliraju centar Bakhmuta.
Da, izgleda da su dosli do zeljeznicke pruge koja dijeli centralni I zapadni BahmutAlfaOmega wrote:Wagnerovci kontroliraju centar Bakhmuta.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Još jedan Tulipan(najveći minobacač na svijetu) uništen. Nevirujem da ih Rusi imaju još puno na raspolagajnu.
sa druge strane Ruski dronovi kamikaze lancet zaista uništavaju Ukrajinsku artiljeriju zapadnog porijekla
Ovdje je uništen moćni Poljski 155mm Krab zajedno sa kamionom koji je nosio streljivo. Na videu se vidi kako bježe ljudi. Dakle moguće je da ovdje ima i ljudskih žrtava
Rusi svaki dan unište 1-2 ovakva kvalitetna zapadna sustava sa dronovima kamikazama. a bogami zadnje vrijeme nitko sa zapada već par mjeseci nije ništa od ovoga dostavio u Ukraijinu.
Aj Ukrajinci prolaze obuku za par desetaka AS90 u Britaniji koje će dobiti , trebalo bi doći nekoliko novih Archera.. ne znam šta je sa Američkim paladinima dali se prolazi obuka za to.
Gubici su ogromni.
150ak tih M777 haubica su dobili Ukrainci od zapada, a Rusi su ih 47 vizualno uništili ili oštetili.
Računaj da ih je dio sigurno potrošen zbog korištenja. i da ih je možda još neki manji broj uništen a da nema snimki. Praktički znači da su Ukrajinci popušili već polovicu tih 155mm haubica.
ostaje jedino utjeha da uglavnom nema ljudskih žrtava, uglavnom
sa druge strane Ruski dronovi kamikaze lancet zaista uništavaju Ukrajinsku artiljeriju zapadnog porijekla
Ovdje je uništen moćni Poljski 155mm Krab zajedno sa kamionom koji je nosio streljivo. Na videu se vidi kako bježe ljudi. Dakle moguće je da ovdje ima i ljudskih žrtava
Rusi svaki dan unište 1-2 ovakva kvalitetna zapadna sustava sa dronovima kamikazama. a bogami zadnje vrijeme nitko sa zapada već par mjeseci nije ništa od ovoga dostavio u Ukraijinu.
Aj Ukrajinci prolaze obuku za par desetaka AS90 u Britaniji koje će dobiti , trebalo bi doći nekoliko novih Archera.. ne znam šta je sa Američkim paladinima dali se prolazi obuka za to.
Gubici su ogromni.
150ak tih M777 haubica su dobili Ukrainci od zapada, a Rusi su ih 47 vizualno uništili ili oštetili.
Računaj da ih je dio sigurno potrošen zbog korištenja. i da ih je možda još neki manji broj uništen a da nema snimki. Praktički znači da su Ukrajinci popušili već polovicu tih 155mm haubica.
ostaje jedino utjeha da uglavnom nema ljudskih žrtava, uglavnom
Čitam na internetu da su Ameri/Britanci 9.listopada "razmišljali o tome da ponovo pokrenu proizvodnju M777 haaubica".. bogami ako ih u ovom trenutku ne proizvode 10komada mjesečno minimalno , ostat će Ukrajinci bez ovih haubica do kraja godine
Neće. Ima haubica po skladištima. To se ne koristi ako nisi u ratu. Samo skuplja prašinu u skladištu itd. Ima toga, ne beri brigu.AssadNaPodmornici wrote:Čitam na internetu da su Ameri/Britanci 9.listopada "razmišljali o tome da ponovo pokrenu proizvodnju M777 haaubica".. bogami ako ih u ovom trenutku ne proizvode 10komada mjesečno minimalno , ostat će Ukrajinci bez ovih haubica do kraja godine
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Onog degenerika isto neki amateri ubili. Pa jebemu mater šta je problem bio u kutiju staviti malo brokava,stakla,kamenja pa da pola kafića krepa ili odmah ili par dana nakon od sepse. Pička im materina svima koji su se našli tamo znali su zašto su došli i što poštivaju i podržavaju. No ajde....5ca za izvedbu i 2ka za kreativnost. Ovo je bila prekrasna prilika da odleti u zrak pun lokal barbara...no što se može. Barem jedan glavonja ode za gnjojivo. Možda krepa i kogod od ovih desetak ranjenih.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
michaellcmacha likes this post
vladen tatarsky je imao zanimljiv telegram profil. tko ga je likvidirao? tu i tamo je kritizirao rusko vodstvo, ali je bio uglavnom pro-war, dakle nije ga putin, ja bih se kladio na ukrajinski SBU
gledam srbi po forumima bjesni
u drugom svijetu, da ne ispadne da sam samo stavio ukrajinske gubitke
ovaj pogodak javelinom je vjerojatno tamo kod advivke samo je ovo pogled sa ruske strane
danas općenito ima dosta više videa Ruskih gubitaka da ne stavljam 20linkova, ali ona dva lanceta bole :D
gledam srbi po forumima bjesni
u drugom svijetu, da ne ispadne da sam samo stavio ukrajinske gubitke
ovaj pogodak javelinom je vjerojatno tamo kod advivke samo je ovo pogled sa ruske strane
danas općenito ima dosta više videa Ruskih gubitaka da ne stavljam 20linkova, ali ona dva lanceta bole :D
-jučer tijekom dana kombinirane ruske snage i snage PMC Wagner pokušavale su okružiti zgradu Gradske vijećnice u Bakhmutu, ruske snage i snage PMC Wagner napadale su ulice koje se nalaze južno od Bakhmutske ulice i na nju se spajaju (Brovarska ulica, Spartakivska ulica i ulica Rizdvyana). Kombinirane ruske snage i snage PMC Wagner napredovale su u četvrti Selyshche pri čemu su zauzele 24.školu, napredovale su i na području oko industrijske zone AZOM i približile se 1.željezničkoj postaji.
-sinoć u 23.00. snage PMC Wagner zauzele su zgradu Gradske uprave.
"Preuzeli smo jurisdikciju nad Bakhmutom“ izjavio je Jevgenij Prigožin te potvrdio da su snage PMC „Wagner“ zauzele administrativne zgrade Bakhmuta.
Izjava Jevgenija Prigožina:
„2.travnja 2023, u 23:00. Na Gradsku upravu Bakhmuta istakli smo rusku zastavu sa natpisom „Za dobru uspomenu Vladlenu Tatarskom“ i zastavu PMC „Wagner“. Pravno Bakhmut je zauzet. Neprijatelj je koncentriran u zapadnim predgrađima grada“.
"Preuzeli smo jurisdikciju nad Bakhmutom“ izjavio je Jevgenij Prigožin te potvrdio da su snage PMC „Wagner“ zauzele administrativne zgrade Bakhmuta.
„2.travnja 2023, u 23:00. Na Gradsku upravu Bakhmuta istakli smo rusku zastavu sa natpisom „Za dobru uspomenu Vladlenu Tatarskom“ i zastavu PMC „Wagner“. Pravno Bakhmut je zauzet. Neprijatelj je koncentriran u zapadnim predgrađima grada“.
Blogeri na YT objavljuju mape a sve mape razliciteAlfaOmega wrote:-jučer tijekom dana kombinirane ruske snage i snage PMC Wagner pokušavale su okružiti zgradu Gradske vijećnice u Bakhmutu, ruske snage i snage PMC Wagner napadale su ulice koje se nalaze južno od Bakhmutske ulice i na nju se spajaju (Brovarska ulica, Spartakivska ulica i ulica Rizdvyana). Kombinirane ruske snage i snage PMC Wagner napredovale su u četvrti Selyshche pri čemu su zauzele 24.školu, napredovale su i na području oko industrijske zone AZOM i približile se 1.željezničkoj postaji.
Rusi rijetko objavljuju mape
Da, Wagner je osvojio oblast I zgrade gradske upravo
Sad Kontroliraju dvije trecine grada najmanje
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema