Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 12 of 50
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Budući da je taj sustav već pogođen najvjerojatnije se projektil sam aktivirao i sprašio svoju susjednu jedinicu, ne vjerujem da je bilo što drugo u pitanju, e sad je druga stvar kako su rusi uspjeli postaviti sustave tako da pucaju jedni preko drugih što se inače nikada ne radi upravo zbog ovakvih stvari.Piglet wrote:Može li netko objasniti što se ovdje točno dogodilo, zašto jedan ruski sustav gađa drugi?AssadNaPodmornici wrote:Ukrainci iza fronte locirali GRAD sustave.. pazi jedan koji je pogođen ispalio raketu na drugi ruski grad sustav. moguće da je još više toga uništeno
Šandor Winnetou- Posts : 19789
2017-12-31
Piglet likes this post
upravo to što navodiš, ti sustavi u rasporedu nikako ne bi smjeli biti tako postavljeni, em je očito da i prvi i drugi sustav djeluju u istom pravcu, em su preblizu, otprilike je razdaljina jednog od drugog oko 100-150 metara... očito je kod tog pozadinskog uslijed pogotka otkazao potisni elevacijski sklop, a do lansiranja je moglo doći iz više razloga... u svakom slučaju još jedan u nizu od nerazumljivih operativno-taktičkih postupaka ruskih nacista....Šandor Winnetou wrote:Budući da je taj sustav već pogođen najvjerojatnije se projektil sam aktivirao i sprašio svoju susjednu jedinicu, ne vjerujem da je bilo što drugo u pitanju, e sad je druga stvar kako su rusi uspjeli postaviti sustave tako da pucaju jedni preko drugih što se inače nikada ne radi upravo zbog ovakvih stvari.Piglet wrote:Može li netko objasniti što se ovdje točno dogodilo, zašto jedan ruski sustav gađa drugi?AssadNaPodmornici wrote:Ukrainci iza fronte locirali GRAD sustave.. pazi jedan koji je pogođen ispalio raketu na drugi ruski grad sustav. moguće da je još više toga uništeno
2015-08-08
Piglet and Šandor Winnetou like this post
Staviti takve sustave na liniju vatre jedni drugima ukazuju na veliku šlampavost barbara a da ne govorim da su sva tri sustava u radijusu od 60-70 metara kao što si naveo. Jednostavno nema riječi za rusku šlampavost i bahatost kada se tako nonšalantno odnose spram vojne opreme i ljudstva. Nadam se da će biti toga još višemichaellcmacha wrote:upravo to što navodiš, ti sustavi u rasporedu nikako ne bi smjeli biti tako postavljeni, em je očito da i prvi i drugi sustav djeluju u istom pravcu, em su preblizu, otprilike je razdaljina jednog od drugog oko 100-150 metara... očito je kod tog pozadinskog uslijed pogotka otkazao potisni elevacijski sklop, a do lansiranja je moglo doći iz više razloga... u svakom slučaju još jedan u nizu od nerazumljivih operativno-taktičkih postupaka ruskih nacista....Šandor Winnetou wrote:Budući da je taj sustav već pogođen najvjerojatnije se projektil sam aktivirao i sprašio svoju susjednu jedinicu, ne vjerujem da je bilo što drugo u pitanju, e sad je druga stvar kako su rusi uspjeli postaviti sustave tako da pucaju jedni preko drugih što se inače nikada ne radi upravo zbog ovakvih stvari.Piglet wrote:Može li netko objasniti što se ovdje točno dogodilo, zašto jedan ruski sustav gađa drugi?AssadNaPodmornici wrote:Ukrainci iza fronte locirali GRAD sustave.. pazi jedan koji je pogođen ispalio raketu na drugi ruski grad sustav. moguće da je još više toga uništeno
ne vjerujem da su svi rusi skroz rašističko-nacistički poludjeli, mnogi su na tom bojnom polju protiv svoje volje, ali kao što kažeš u ovom trenutku je bitno da im se uništi što je moguće više tehnike ali i ljudstva koje upravlja tim sustavima, jebiga rusi su pokrenuli agresorski bestijalni rat i ne može se žaliti agresora...
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
Jednostavno su retardirana nacija. Više vole ginuti, nego guzit Ruskinje...za sve je kriv destilat od krumpira
darth_vader-
2014-04-17
Slovačka poslala 10ak ispravnih Mig29 +3 koja nisu u voznom stanju a služit će za rezervne djelove
Poljska najavila 4 , sa mogućnosti svih 20-30koliko već ima.
Slovačka šalje još stari sovjetski KUB PZO sustav sa projektilima
da je dobiti 30ak Mig-29tki i modificirati ih(vjerojatno se radi na tome) da ispaljuju osim HAARM projektila i JDAM pametne bombe.. veselje.. JDAM bombe bi bile od bitne vrijednosti za probijanje Ruskih fortifikacija tamo pri budućoj ofanzivi, koje bi možda mogle preživjeti 155mm artiljeriju i HIMARS projektile, ali razorna moć JDAM bombi bi napravila krater i zatrpala rov u krugu .. velikom
Da mi je pokojni dida ziv inace casnik ss na Donu sad bi umro od srece
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
ja ne mislim ništa u vezi nikog, ja osobno sam na strani onih koji brane svoju državu, svoj Dom i svoj narod, po tomu se ljudi razlikuju... po onima koji drže do svog a ne diraju tuđe i tu vjera i nije toliko bitna..., boli me krc za rusko srpske imperijalne fantazije uslijed kojih su uništili milijune ljudskih sudbina kroz jako dugo razdoblje... ima i u nas bijelih cigana koji se čak i zaogrnu plaštom vjere kako bi ti lakše prišli i zabili nož u leđa... u svakom slučaju svakomu na volju, ja nemam ni zeru dvojbe koga u ovom ratu podržati i na čiju stranu stati...FRANK wrote:A dobro zar ti stvarno mislis da ja uopce zalim i jedne ili druge pravoslavno barbarske cigane.michaellcmacha wrote:ne vjerujem da su svi rusi skroz rašističko-nacistički poludjeli, mnogi su na tom bojnom polju protiv svoje volje, ali kao što kažeš u ovom trenutku je bitno da im se uništi što je moguće više tehnike ali i ljudstva koje upravlja tim sustavima, jebiga rusi su pokrenuli agresorski bestijalni rat i ne može se žaliti agresora...
Pa ovaj rat je nesto extra.
Pravoslavci vs Pravoslavci.
2015-08-08
Tako je .michaellcmacha wrote:ja ne mislim ništa u vezi nikog, ja osobno sam na strani onih koji brane svoju državu, svoj Dom i svoj narod, po tomu se ljudi razlikuju... po onima koji drže do svog a ne diraju tuđe i tu vjera i nije toliko bitna..., boli me krc za rusko srpske imperijalne fantazije uslijed kojih su uništili milijune ljudskih sudbina kroz jako dugo razdoblje... ima i u nas bijelih cigana koji se čak i zaogrnu plaštom vjere kako bi ti lakše prišli i zabili nož u leđa... u svakom slučaju svakomu na volju, ja nemam ni zeru dvojbe koga u ovom ratu podržati i na čiju stranu stati...FRANK wrote:A dobro zar ti stvarno mislis da ja uopce zalim i jedne ili druge pravoslavno barbarske cigane.michaellcmacha wrote:ne vjerujem da su svi rusi skroz rašističko-nacistički poludjeli, mnogi su na tom bojnom polju protiv svoje volje, ali kao što kažeš u ovom trenutku je bitno da im se uništi što je moguće više tehnike ali i ljudstva koje upravlja tim sustavima, jebiga rusi su pokrenuli agresorski bestijalni rat i ne može se žaliti agresora...
I iskrreno se nadam da ce medjusobno potamaniti rusi ameri francuzi i briti tako da ih vise nema
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
rusi su niže inteligentni od ostalih nacija.darth_vader wrote:Jednostavno su retardirana nacija. Više vole ginuti, nego guzit Ruskinje...za sve je kriv destilat od krumpira
nije to naci upis već činjenica.
a ona proizlazi iz toga da je staljin uredno zatukao "inteligenciju".
nema gena i vidi se po svemu.
nisu nikaj sami napravili od 45e. ili pobrali od nijemaca ili špijunažom od amera.
ds de slušalo pattona rusije danas ne bi bilo.
ali nisu ga slušali.
2014-12-30
AMENveber wrote:rusi su niže inteligentni od ostalih nacija.darth_vader wrote:Jednostavno su retardirana nacija. Više vole ginuti, nego guzit Ruskinje...za sve je kriv destilat od krumpira
nije to naci upis već činjenica.
a ona proizlazi iz toga da je staljin uredno zatukao "inteligenciju".
nema gena i vidi se po svemu.
nisu nikaj sami napravili od 45e. ili pobrali od nijemaca ili špijunažom od amera.
ds de slušalo pattona rusije danas ne bi bilo.
ali nisu ga slušali.
2015-09-13
A na cijoj si strani bio kad je Amerika Engleska i Nato pokrenule barbarsku i zlocinacku invaziju na Irak Libiju Siriju...michaellcmacha wrote:ja ne mislim ništa u vezi nikog, ja osobno sam na strani onih koji brane svoju državu, svoj Dom i svoj narod, po tomu se ljudi razlikuju... po onima koji drže do svog a ne diraju tuđe i tu vjera i nije toliko bitna..., boli me krc za rusko srpske imperijalne fantazije uslijed kojih su uništili milijune ljudskih sudbina kroz jako dugo razdoblje... ima i u nas bijelih cigana koji se čak i zaogrnu plaštom vjere kako bi ti lakše prišli i zabili nož u leđa... u svakom slučaju svakomu na volju, ja nemam ni zeru dvojbe koga u ovom ratu podržati i na čiju stranu stati...FRANK wrote:A dobro zar ti stvarno mislis da ja uopce zalim i jedne ili druge pravoslavno barbarske cigane.michaellcmacha wrote:ne vjerujem da su svi rusi skroz rašističko-nacistički poludjeli, mnogi su na tom bojnom polju protiv svoje volje, ali kao što kažeš u ovom trenutku je bitno da im se uništi što je moguće više tehnike ali i ljudstva koje upravlja tim sustavima, jebiga rusi su pokrenuli agresorski bestijalni rat i ne može se žaliti agresora...
Ili je to ipak bila pravedna agresija.
Nisam bas suze prolivene vidio nad narodima Iraka Libije ili Sirije
2015-09-13
nema pravednih agresija, duboko žalim nad sudbinom jednog kurdskog naroda, koji stjecajem okolnosti iako poprilično velika etnička skupina nije uspio stvoriti sebi svoju državu jer je u kliještima između arapa i turaka i perzijanaca... tu opet gledam kako neki "narodi" imaju države a potpuno nezasluženo jer im je netko nekad u danom trenutku poklonio a dalje ionako sve ide po crnom loju, oilu kako hoćeš... što se tiče iraka njen vlastodržac je bio masovni ubojica koljač kojeg nije za žaliti, libija isti kurac nitko nije trajno okupirao niti irak niti libiju niti afganistan nego su jednostavno rušeni sustavi kojima su na čelu bili poremećeni psihopate, koji su akumulirali svu vlast u jednom centru, jednoj osobi, evo to gledamo i u rusiji, koja je da bi s jedne strane sačuvala unutarnji ustroj od svog naroda donijela na desetke zakona, stotine uredbi i predsjedničkih odluka sa zakonskom snagom samo i jedino kako bi se jedan čovjek očuvao na vlasti... protiv tog sam, na kraju krajeva za demokratski sustav sam za razliku od tebe i glasovao i prije nego što sam otišao u rat sam na izborima svojim glasom tražio i ishodovao promjene, koje opet nisu odgovarale tamo nekom poluturčinu-azijatu koji je bez ikakvih dvojbi bio psihopata velikog kalibra.... ogorčen sam npr što mi jee predsjednik ova šupćina od Milanovića, ali sam sretan što sam dao svoj doprinos da svi mi koji smo pod ovom kapom nebeskom zvani hrvatima, imamo pravo glasa pa i krivo birati i izabrati... jebiga dođe takvo vrijeme kad se nema što vrijedno izabrati... ja evo prebacio u pedesettreću imam pregled što no se veli pola vijeka unazad... pamtim i pradjeda i djeda, otac mi je Bogu hvala unatoč svakojakim patnjama i nedaćama još uvijek živ, a gledam i svoje sinove i sina svog brata... i sjetim se da su prvo i drugo spomenuti živjeli mirno i tiho, ali uvijek čeznutljivo, pa se sjetim da smo ja i otac utkali pokoju kap naše krvi u slobodu hrvatskog naroda i stvaranje hrvatske države, a danas gledam kako mi se sinovi odrastajući nose sa egzistencijalno životnim problemima ali bez razmišljanja i i uvjetovanih dvojbi o svom identitetu, pripadnosti pritisnutom ideološki ili kako god nekom silom, jer bar to nije upitno, i neće biti dok je njih živih...FRANK wrote:A na cijoj si strani bio kad je Amerika Engleska i Nato pokrenule barbarsku i zlocinacku invaziju na Irak Libiju Siriju...michaellcmacha wrote:ja ne mislim ništa u vezi nikog, ja osobno sam na strani onih koji brane svoju državu, svoj Dom i svoj narod, po tomu se ljudi razlikuju... po onima koji drže do svog a ne diraju tuđe i tu vjera i nije toliko bitna..., boli me krc za rusko srpske imperijalne fantazije uslijed kojih su uništili milijune ljudskih sudbina kroz jako dugo razdoblje... ima i u nas bijelih cigana koji se čak i zaogrnu plaštom vjere kako bi ti lakše prišli i zabili nož u leđa... u svakom slučaju svakomu na volju, ja nemam ni zeru dvojbe koga u ovom ratu podržati i na čiju stranu stati...FRANK wrote:A dobro zar ti stvarno mislis da ja uopce zalim i jedne ili druge pravoslavno barbarske cigane.michaellcmacha wrote:ne vjerujem da su svi rusi skroz rašističko-nacistički poludjeli, mnogi su na tom bojnom polju protiv svoje volje, ali kao što kažeš u ovom trenutku je bitno da im se uništi što je moguće više tehnike ali i ljudstva koje upravlja tim sustavima, jebiga rusi su pokrenuli agresorski bestijalni rat i ne može se žaliti agresora...
Ili je to ipak bila pravedna agresija.
Nisam bas suze prolivene vidio nad narodima Iraka Libije ili Sirije
2015-08-08
ja ne lijem suze niti nad ukrajincima, ali ih maksimalno podržavam da se uzdajući u se i svesrdnu pomoć svih onih dobronamjernih pa i onih koji svoju guzicu čuvaju na ukrajinskoj crnici, obrane od ruskog malog hitlera, koji je upravo to mali hitler na minus petu... do nožnog zglavka nije originalnom Hići
2015-08-08
Znaci psihopatima koji su rusili psihopate je sve oprosteno.
Ipak smo mi hrvati na kraju postali americko natovske picke.
2015-09-13
Rusi idu sporoAlfaOmega wrote:Čini se da su se Wagnerovci usredotočili ka Kramatorsku. Ukri nisu očekivali napad tu. Ugl, vidit ćemo što će biti sa Min'kivkom i Holubivkom.
Rusi su se odlucili za rat iscrpljivanja I zato I dalje idu ogranicenim snagama
I to mnoge dovodi u zabludu
Mislim da za to ima logicnog razloga
Udar Sa milijun vojnika I brzo osvajanje vecine ili cijele UKR znaci I preuzimanje ekonomske odgovornosti za ogromnu okupiranu zemlju ekonomski propalu
Takodjer stalni rat sa partizanijom planiranom I pomaganom Sa Zapada sto bi Rusiju iscrpljivalo godinama mozda I desetljecima
Rusija to ne bi mogla ekonomski podnijeti
Ovako polako unistavaju protivnika vojno I ekonomski uz relativno male gubitke I zauzet ce samo ono sto ih zanima a to je proruski Jugoistok Ukrajine a ostatak UKR ce morati pristati na mir prije ili kasnije uz Ruske uvjete neutralnosti
Ekonomsko izdrzavanje Ukrajine je prebaceno Zapadu na grbacu I to zestoko opterecuje Zapad...to je Ono sto je Zapad planirao za Rusiju pa se sad okrenulo protiv njih
Ako je ovo ruska strategija a ja drugoga objasnjenja ne vidim, onda im je to pametna strategija
Vece gubitke Rusi imaju samo u Bahmutu a tu su ubacili placenike Wagnera I mnoge bivse robijase ...I oko njih se Rusi mnogo ne sekiraju
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
racionaliziraj kako te volja... na kraju krajeva možeš za sebe uvijek odabrati što je za tebe moralno i etički uputnije.... vo pogledaj ove naše forumske srbe svi do jednog uključujući i crvenkastog mikročetnika su zbog te belosvetske nepravde koju mali mikrohitler pokušava dokinuti braneći se okupacijom ukrajine, otišli u rusiju i stavili se na raspolaganje kao rusko mordorske kurčine... eto zanemari da se radi o pravoslavcima nego se povedi za pravdom i stani uz bok pravdoljupcima iz čačka i kamčatkeFRANK wrote:Znaci psihopatima koji su rusili psihopate je sve oprosteno.
2015-08-08
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
nema promjena na liniji fronte. osim što ima nekih snimaka gubitaka
Ruski dronovi samoubojice - ovdje uništena Američka haubica i češki grad sustav
uništen ukrainski bmp2 koji je pucao negdje
dva napuštena UKR (američka) APC-a M113 kod Marinke
naravno i ukrainci gađaju ruski grad
ovdje je 11 komada ruske teške tehnike uništeno u kompilaciji napada ukr dronova noću. navodno su nove snimke i novi gubici.. ukrainski MOD izbaci svako par tjedana ovakvu masnu kompilaciju, tako da je ovo uništavanje vjerojatno svaki 2-3 dana nalete na neki tenk ili oklop iza prve crte fronte. ekipa će naravno provjeriti da su ovo novi gubici
imaju još jedna slika/i jedan video, uništavanja T-90M tenka. dakle mogu biti tri scenarija :)
2 nova uništena T-90M tenka, ili jedan uništenki tenk samo ima i video i slika, ili - staro - meni ne izgleda staro , navjerojatnije je ovo drugo prema komentarima. ne da mi se stavljati link prije nego OSINT ekipa obradi
šahed pogodio nešto u dnjipropetrovsku i napravio ogromnu gljivu. vjerojatno neko skladište kemikalija ili goriva
ukraincima još fali tona PZO obrane da pokriju državu
i jedan zanimljiv video.
nekoliko ruskih krstarećih raketa jedna za drugom gađaju nešto(vjerojatno elektranu ili trafostanicu ali čekamo geolokaciju od usera).
zanimljivo je što ukrainci kalašima gađaju rakete. naravno bez uspjeha. ne zna se kada je video nastao i lokacija (još)
Ruski dronovi samoubojice - ovdje uništena Američka haubica i češki grad sustav
uništen ukrainski bmp2 koji je pucao negdje
dva napuštena UKR (američka) APC-a M113 kod Marinke
naravno i ukrainci gađaju ruski grad
ovdje je 11 komada ruske teške tehnike uništeno u kompilaciji napada ukr dronova noću. navodno su nove snimke i novi gubici.. ukrainski MOD izbaci svako par tjedana ovakvu masnu kompilaciju, tako da je ovo uništavanje vjerojatno svaki 2-3 dana nalete na neki tenk ili oklop iza prve crte fronte. ekipa će naravno provjeriti da su ovo novi gubici
imaju još jedna slika/i jedan video, uništavanja T-90M tenka. dakle mogu biti tri scenarija :)
2 nova uništena T-90M tenka, ili jedan uništenki tenk samo ima i video i slika, ili - staro - meni ne izgleda staro , navjerojatnije je ovo drugo prema komentarima. ne da mi se stavljati link prije nego OSINT ekipa obradi
šahed pogodio nešto u dnjipropetrovsku i napravio ogromnu gljivu. vjerojatno neko skladište kemikalija ili goriva
ukraincima još fali tona PZO obrane da pokriju državu
i jedan zanimljiv video.
nekoliko ruskih krstarećih raketa jedna za drugom gađaju nešto(vjerojatno elektranu ili trafostanicu ali čekamo geolokaciju od usera).
zanimljivo je što ukrainci kalašima gađaju rakete. naravno bez uspjeha. ne zna se kada je video nastao i lokacija (još)
Ukrajina počinje imato problem sa časničkim kadrom, naime u zadnje vrijeme zapovjedni lanac je sve Sovjetskiji zato što je sve manje časnika koji su promovirali neke druge ideje.
Za decentralizaciju potrebita je jako duga obuka i iskustvo.
Za decentralizaciju potrebita je jako duga obuka i iskustvo.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ludi Rus se kukavički ušuljao u ukrajinski rov i s leđa poubijao jadne Ukrajince.
Kako je mogao? To je ratni zločin!
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Ludi Rus se kukavički ušuljao u ukrajinski rov i s leđa poubijao jadne Ukrajince.
a izjegao je i haag.
hebga, nije mu prošla fora 2x, pa zagnojio u međuvremenu,
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema