Desničari uzrujani zbog odobrenja EU za hranu od kukaca. Istražili smo o čemu se radi
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Desničari uzrujani zbog odobrenja EU za hranu od kukaca. Istražili smo o čemu se radi
Mislim da nam je s razlogom urođen osjećaj gađenja...tako da...lansiranje odjeba je svakako u tijeku... maksimum što mogu podnit je priča čovika koji je iz bazena u Zagrebačkoj pivovari, bija zadužen za izvlačenje uginulih štakora.. tješim se da je ipak napravljena sterilizacija nakon toga. Ili?
darth_vader- Posts : 19761
2014-04-17
Re: Desničari uzrujani zbog odobrenja EU za hranu od kukaca. Istražili smo o čemu se radi
prckov wrote:Speare Shaker wrote:prckov wrote:
Valjda ne trebam naglasit da ta ideologija drzi sve institucije na zapadu, od obrazovanja, politike, vojske pa sve do financijskih institucija. Podcjenit takvu moc je jako naivno.
Ne trebaš, ali to je samo trenutno stanje koje, po mojim predviđanjima, neće posebno dugo potrajati.
Da, podcijeniti takvu moć može biti opasno, ljudi su svojevremeno podcjenjivali i komunizam i fašizam, ali također i precijeniti, jer u tom slučaju možemo lako zaglaviti u nekom obliku paranoje očekujući neku vrstu skore propasti svijeta i sa svim posljedicama koje ona u pravilu donosi po naše zdravlje, posebno ono psihičko.
nece dugo trajat, pa cilj je da takvo uredenje bude globalno
Znam ja dobro što je cilj odnosno plan, ali kako sam to već kojih trista milijuna puta rekao, a ponovit ću i još najmanje jednom, a moguće i još trista milijuna puta, planovi nisu tu samo da se realiziraju nego i da propadaju.
Guest- Guest
aben wrote:Nije poštena usporedba, komunizam je imo više vrimenaSpeare Shaker wrote:Sora wrote:sad kad tebe čitam sinulo mi je kad je počelo ludiloSpeare Shaker wrote:prckov wrote:Speare Shaker wrote:
To su nerealne pa čak i notorne gluposti na koje se postavljaju samo radikalni polovi političke/ideološke scene.
Jedni su oštro za, drugi oštro protiv, a od svega neće biti baš ništa.
Izgleda da je u konačnici jedino što se želi pronaći izgovor za oštar međusobni sukob čisto da se vidi tko je veći frajer (po modelu sukoba između BBB-a i Torcide).
pogledaj ovaj video da vidiš dokle se stiglo u UK
(2) Assault on British Culture is Motivated by Hatred & a Desire to Destroy - YouTube
Zašto misliš da bi me trebalo zanimati bilo čije ludilo?
Osobno, ili od strane neke ideologije, političke stranke, pokreta i slično.
Ono što mene jedino zanima na tu temu je da se ludilo ne prevlada kroz neki oblik autoritarne ako ne i diktatorske vlasti, a za takav scenarij su se značajno smanjile mogućnosti nakon propasti fašizma i komunizma. Druga je priča što i danas postoje takve težnje i elementi tih ideologija zakamufliranih u narativu o slobodi izbora tipičan za demokraciju.
kad ste počeli srati ludo da su komunizam i fašizam isto
Ja to nikada nisam govorio.
Ja sam uvijek govorio da je komunizam po ukupnim dokumentiranim i mjerljivim posljedicama puno gori od fašizma.
Tamo gdje je fašizam potrajao, kao u Francovoj Španjolskoj, ostavio je manje ukupno dokumentiranog i mjerljivog zla nego komunizam u bilo kojoj kulturološki sličnoj zemlji.
Dakle, usporedba je prilično poštena.
Guest- Guest
darth_vader wrote:Mislim da nam je s razlogom urođen osjećaj gađenja...tako da...lansiranje odjeba je svakako u tijeku... maksimum što mogu podnit je priča čovika koji je iz bazena u Zagrebačkoj pivovari, bija zadužen za izvlačenje uginulih štakora.. tješim se da je ipak napravljena sterilizacija nakon toga. Ili?
Pa je. Preko alkohola u pivu.
Guest- Guest
pivo je alkohol koliko je i nato odbrambeni savez a ukrajina demokracija...
taman dakle 4-5%...
taman dakle 4-5%...
ajde ne idemo dalekoSpeare Shaker wrote:aben wrote:Nije poštena usporedba, komunizam je imo više vremenaSpeare Shaker wrote:Sora wrote:sad kad tebe čitam sinulo mi je kad je počelo ludiloSpeare Shaker wrote:prckov wrote:Speare Shaker wrote:
To su nerealne pa čak i notorne gluposti na koje se postavljaju samo radikalni polovi političke/ideološke scene.
Izgleda da je u konačnici jedino što se želi pronaći izgovor za oštar međusobni sukob čisto da se vidi tko je veći frajer (po modelu sukoba između BBB-a i Torcide).
(2) Assault on British Culture is Motivated by Hatred & a Desire to Destroy - YouTube
Ono što mene jedino zanima na tu temu je da se ludilo ne prevlada kroz neki oblik autoritarne ako ne i diktatorske vlasti, a za takav scenarij su se značajno smanjile mogućnosti nakon propasti fašizma i komunizma. Druga je priča što i danas postoje takve težnje i elementi tih ideologija zakamufliranih u narativu o slobodi izbora tipičan za demokraciju.
Ja sam uvijek govorio da je komunizam po ukupnim dokumentiranim i mjerljivim posljedicama puno gori od fašizma.
Tamo gdje je fašizam potrajao, kao u Francovoj Španjolskoj, ostavio je manje ukupno dokumentiranog i mjerljivog zla nego komunizam u bilo kojoj kulturološki sličnoj zemlji.
sfrj i HRVATSKA evo npr
opadnuo broj hrvata od 90.tih kad je ubijen komunizam
za oko milijun
broj žrtava čega kaj misliš pobro
fašizma , soft recimo , jer još ne love po kućama
ali duh su vam ulovili utamničili i zakovali u tamnice duha
JOŠ OVO TEBI NA ZNANJE ogavni lažove KOMUNIZMA NIJE BILO NIGDJE NA ZEMLJI
OSIM TEBI U GLAVI
Last edited by Sora on 28/1/2023, 09:09; edited 1 time in total
bravoT. wrote:pivo je alkohol koliko je i nato odbrambeni savez a ukrajina demokracija...
taman dakle 4-5%...
spljuvo ih i GATES
Speare Shaker wrote:prckov wrote:Speare Shaker wrote:prckov wrote:
Valjda ne trebam naglasit da ta ideologija drzi sve institucije na zapadu, od obrazovanja, politike, vojske pa sve do financijskih institucija. Podcjenit takvu moc je jako naivno.
Ne trebaš, ali to je samo trenutno stanje koje, po mojim predviđanjima, neće posebno dugo potrajati.
Da, podcijeniti takvu moć može biti opasno, ljudi su svojevremeno podcjenjivali i komunizam i fašizam, ali također i precijeniti, jer u tom slučaju možemo lako zaglaviti u nekom obliku paranoje očekujući neku vrstu skore propasti svijeta i sa svim posljedicama koje ona u pravilu donosi po naše zdravlje, posebno ono psihičko.
nece dugo trajat, pa cilj je da takvo uredenje bude globalno
Znam ja dobro što je cilj odnosno plan, ali kako sam to već kojih trista milijuna puta rekao, a ponovit ću i još najmanje jednom, a moguće i još trista milijuna puta, planovi nisu tu samo da se realiziraju nego i da propadaju.
ja sam isto tako svaki put u pravu kad tvrdim npr. da ce sutra u Hrvatskoj ili padat kisa ili nece. A to kako ce planovi propast svake godine glavni politicki akteri, ukljucujuci i EU "elite", pokusavaju ostvarit sudjelujuci u Klausovom cirkusu u Davosu. Na primjer von der leyen (vidi aristrokratskog imena jebate) svaki put sa klausom odrzi govor kako moramo spasit zemlju ulazuci u green tehnologiju, za koju veli da ce bit isplativija od fosilne. Kaze da ce sve procvjetat kad postignemo net 0% emisije plinova. Odrzi govor kao da je clanica neke radikalne zelene stranke, kao uostalom skoro sve bitnije politicke partije. Mogu stavit link ako te zanima dugacka litanija bez stvarnog sadrzaja. Tu se oni dogovaraju kako da njihovi planovi propadnu, sredinom godine ce se dogovorit da ESG bude standard u EU, samo zato da plan propadne. Takode plniraju uvest digitalnu valuti i kontrola informacija u medijima, ali samo zato da i to propadne.
[size=36]EU’s ESG Reporting Standards Move Ahead While Global Rules Lag[/size]
EU’s ESG Reporting Standards Move Ahead While Global Rules Lag (bloomberglaw.com)
Last edited by prckov on 28/1/2023, 09:19; edited 1 time in total
2014-04-19
Sora wrote:ajde ne idemo dalekoSpeare Shaker wrote:aben wrote:Nije poštena usporedba, komunizam je imo više vremenaSpeare Shaker wrote:Sora wrote:sad kad tebe čitam sinulo mi je kad je počelo ludiloSpeare Shaker wrote:prckov wrote:Speare Shaker wrote:
sfrj i HRVATSKA evo npr
opadnuo broj hrvata od 90.tih kad je ubijen socijalizam
za oko milijun
žrtava čega kaj misliš pobro
fašizma , soft recimo jer još ne love po kućama
OSIM TEBI U GLAVI
Evo Gates pronaso matematicku formulu kako rjesit problem klimatskih promjena (nadam se da je koristio dekoloniziranu, antirasisticku i inkluzivnu matematiku inace to nije matematika nego bijela supremacija
Bill Gates Just Released The Math Formula That Will Solve Climate Change (forbes.com)
P x S x E x C = CO2 (carbon dioxide output).
It’s a neat little formula because it drives home the point: that for all the Paris climate talks and more affordable Teslas, environmental incrementalism is somewhat pointless. In the equation, P = population; S = services used by people; E= the energy needed to power those services; and C equals the carbon dioxide created by that energy. Population is of course trending ever-higher, as are the services people demand, especially in the developing world which has barely scratched the surface in terms of cars and air conditioning and other modern basics. Those two factors swamp progress in energy efficiency. Gates points out that scientists are calling for an 80 percent drop in carbon emissions by 2050 (and a total end by 2100) to stave off the most dramatic effects of climate change, yet even with more efficiency, the growth in population and services means that emissions will instead jump by 50%.
Math 101: the only way to get to zero carbon dioxide output is to drop one of those inputs to zero. Since eliminating any carbon byproduct of energy is preferable to a complete human die-off or a stone age suite of services, that’s the only path. Shaving at the margins simply won’t get the job done; only a moonshot solution that provides unlimited clean energy will stave off environmental (and thus, economic) catastrophe.
“Unless emissions get to zero, you’re just not going to get there,” says Gates.
Bill Gates Just Released The Math Formula That Will Solve Climate Change (forbes.com)
P x S x E x C = CO2 (carbon dioxide output).
It’s a neat little formula because it drives home the point: that for all the Paris climate talks and more affordable Teslas, environmental incrementalism is somewhat pointless. In the equation, P = population; S = services used by people; E= the energy needed to power those services; and C equals the carbon dioxide created by that energy. Population is of course trending ever-higher, as are the services people demand, especially in the developing world which has barely scratched the surface in terms of cars and air conditioning and other modern basics. Those two factors swamp progress in energy efficiency. Gates points out that scientists are calling for an 80 percent drop in carbon emissions by 2050 (and a total end by 2100) to stave off the most dramatic effects of climate change, yet even with more efficiency, the growth in population and services means that emissions will instead jump by 50%.
Math 101: the only way to get to zero carbon dioxide output is to drop one of those inputs to zero. Since eliminating any carbon byproduct of energy is preferable to a complete human die-off or a stone age suite of services, that’s the only path. Shaving at the margins simply won’t get the job done; only a moonshot solution that provides unlimited clean energy will stave off environmental (and thus, economic) catastrophe.
“Unless emissions get to zero, you’re just not going to get there,” says Gates.
2014-04-19
tiranija 21 stoljeca ce se sastojat u tome da je sami prihvatite, nece bit u vezi prisile da prihvatte stvari koje ne zelite prihvatit, nego vas dovest do toga da to sami odaberete kroz racionalizaciju i kroz ohrabrivanje takvog odabira. Na primjer moci ce se izbjec jedenje insekata ako sami proizvodite svoju hranu, ali ce bit zavedene jake restrikcije sta je dozvoljeno da cinite i koristite pri tome. Uvjek ce klimatska katastrofa bit razlog za uvodenje tih restrikcija, a ESG osnova zbog koje ne mozete dobit materijalne potrebe za bavljenje istim. Dakle vas zivot ce bit tezak ako krenete takvim putem (i to pod uvjetom da imate imanje na kojem se time mozete bavit). Mozda je konkretniji primjer sa nizozemskim farmerima, njima vlast (radi klimatske katastrofe) zabranjuje koristit umjetno gnojivo i ogranicava kolicinu proizvodnje kako poljoprivrednih tako i zivotinjskih proizvoda, sto ima otezava bavljenje tim poslom i postaje ekonomski neisplativo u odnosu na ulog i tezinu posla. Istovremeno im se nudi lova za otkup njihovih farmi. E sad ide racionalizacija i dobrovoljno prihvacanje bolje opcije. Ne tjeraju oni njih, ma neee, to ce oni sami odabrat.
tirani ovog stoljeca koriste psihologiju kao sto nikad ni jedan tiranin prije nije koristio, oni razumiju da ako stvore jak poticaj da cinite ono sto oni zele da cinite da cete na kraju popustit i izracionalizirat taj "svoj" izbor. Istovremeno ce sve vise otezavat svaki drugi moguci izbor cineci razliku u izboru sve vecom i vecom tako da sami izaberete svoju "francusku revoluciju". Kad vas tjeraju da radite ono sto ne zelite ili s cime se ne slazete to uzrokuje kognitivnu disonancu koja se moze ublazit racionalizacijom da ste upravo to htjeli. Evo u tekstu ispod oni ponosno pisu o tome kako su pametni jer koriste ovaj oblik manipulacije da bi dobili ono sto zele.
SEL for SDGs | Education for Emotional Resilience (unesco.org)
SEL = social emotional learning
SDG = sustainable development goals
tirani ovog stoljeca koriste psihologiju kao sto nikad ni jedan tiranin prije nije koristio, oni razumiju da ako stvore jak poticaj da cinite ono sto oni zele da cinite da cete na kraju popustit i izracionalizirat taj "svoj" izbor. Istovremeno ce sve vise otezavat svaki drugi moguci izbor cineci razliku u izboru sve vecom i vecom tako da sami izaberete svoju "francusku revoluciju". Kad vas tjeraju da radite ono sto ne zelite ili s cime se ne slazete to uzrokuje kognitivnu disonancu koja se moze ublazit racionalizacijom da ste upravo to htjeli. Evo u tekstu ispod oni ponosno pisu o tome kako su pametni jer koriste ovaj oblik manipulacije da bi dobili ono sto zele.
2014-04-19
ako su desnicari/konzervativci uzrujani, to mora biti nesto napredno i dobro
jbt svaki put to uspiju prodati xD
ali ne uvode oni totalitarizam iz ideoloskih razloga, ma neee, otkud vam to. To je desnicarska teorija urote a oni su patrijarhalni fasisti, rasisti itd. Oni to rade da spase zemlju od katastrofe koju vi uzrokujete. Da, i gender ideologiju uvode isto radi klime i spasa zemlje. Da da, i kriticku rasnu teoriju takode. Da i intersekcionalnost, i global citizen i ESG i SEL sve je to iz istog razloga. Da i equity i diversity i inclusion, zar moram sve pomenut. Sve je to iskljucivo radi klime i samo radi klime. Pa ne bi oni vama oduzeli prava radi nekakvog tamo ideoloskog razloga, ma neeeeprckov wrote:tiranija 21 stoljeca ce se sastojat u tome da je sami prihvatite, nece bit u vezi prisile da prihvatte stvari koje ne zelite prihvatit, nego vas dovest do toga da to sami odaberete kroz racionalizaciju i kroz ohrabrivanje takvog odabira. Na primjer moci ce se izbjec jedenje insekata ako sami proizvodite svoju hranu, ali ce bit zavedene jake restrikcije sta je dozvoljeno da cinite i koristite pri tome. Uvjek ce klimatska katastrofa bit razlog za uvodenje tih restrikcija, a ESG osnova zbog koje ne mozete dobit materijalne potrebe za bavljenje istim. Dakle vas zivot ce bit tezak ako krenete takvim putem (i to pod uvjetom da imate imanje na kojem se time mozete bavit). Mozda je konkretniji primjer sa nizozemskim farmerima, njima vlast (radi klimatske katastrofe) zabranjuje koristit umjetno gnojivo i ogranicava kolicinu proizvodnje kako poljoprivrednih tako i zivotinjskih proizvoda, sto ima otezava bavljenje tim poslom i postaje ekonomski neisplativo u odnosu na ulog i tezinu posla. Istovremeno im se nudi lova za otkup njihovih farmi. E sad ide racionalizacija i dobrovoljno prihvacanje bolje opcije. Ne tjeraju oni njih, ma neee, to ce oni sami odabrat.
2014-04-19
prckov wrote:
A to kako ce planovi propast svake godine glavni politicki akteri, ukljucujuci i EU "elite", pokusavaju ostvarit sudjelujuci u Klausovom cirkusu u Davosu. Na primjer von der leyen (vidi aristrokratskog imena jebate) svaki put sa klausom odrzi govor kako moramo spasit zemlju ulazuci u green tehnologiju, za koju veli da ce bit isplativija od fosilne. Kaze da ce sve procvjetat kad postignemo net 0% emisije plinova. Odrzi govor kao da je clanica neke radikalne zelene stranke, kao uostalom skoro sve bitnije politicke partije. Mogu stavit link ako te zanima dugacka litanija bez stvarnog sadrzaja. Tu se oni dogovaraju kako da njihovi planovi propadnu, sredinom godine ce se dogovorit da ESG bude standard u EU, samo zato da plan propadne. Takode plniraju uvest digitalnu valuti i kontrola informacija u medijima, ali samo zato da i to propadne.
A gle, ne dogovaraju se oni kako da im planovi propadnu nego uspiju. Ali planovi im ipak propadaju i propadat će.
Puno će više, nemjerljivo više planova propasti nego što će se realizirati.
Zašto?
Pa odgovor na to pitanje znaš i sam. Zato što je riječ o plitkoumnim frustriranim mediokritetima i to u najboljem slučaju. I to je inače tako kada su top političari i njihovi savjetnici pa i think tankovi u pitanju.
I ne samo oni. Imaš primjer znanstvenika nobelovca Svante Arrheniusa. On je predvidio početkom 20. stoljeća da bi razina svjetskog mora ako svijet nastavi sa industrijalizacijom tempom iz 19. stoljeća mogla porasti za cijelih osam metara.
Pazi, 8 metara.
Što se dogodilo?
To ti danas svakako puno bolje znaš od njega. A da si tada izašao sa svojom analizom i tvrdnjama da će se njegova pokazati katastrofalno neuspješnom?
A riječ je o predviđanju ne nekog radikalnog zelenog idiota, makar i formalno visokoobrazovanog nego tada aktualnog vrhunskog znanstvenika. Dapače, nobelovca.
Kada se njihova predviđanja mogu dugoročnije pokazati kao uspješna?
Pa otprilike po ovom tvojem modelu predviđanja tipa hoće li sutra u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje padati kiša ili neće.
Gle, ja sam naučio ne nasjedati na analize očitih frustriranih mediokriteta koji imaju problem sa vlastitim deluzijama i egom koji im ne dopušta da iste shvate kao vlastite deluzije jer nisu u stanju prihvatiti očitu činjenicu da kao ljudska bića na svaki mogući način predstavljaju kolosalne promašaje.
Biti impresioniran sa njihovom važnošću, moći, činjenicom da direktno odlučuju o sudbinama određenog broja ljudi, kapitalom koji imaju ili brojem članaka o njima u masovnim tiskanim medijima ili brojem pojavljivanja na tv postajama i društvenim mrežama je najveća moguća pogreška koji bilo tko razuman može napraviti.
Pa pogledaj primjerice Billa Gatesa.
Što je on orginalno smislio u cijelom svojem životu?
Baš ništa. Sve je korisne ideje ili pokrao ili čak i kupio od drugih. Ali on neprestano izlazi sa čitavom hrpom planova za spas planete Zemlje i ja ti za njih garantiram da će svi odreda, bar oni krupniji i važniji propasti, jer su doslovce sumanuti.
Čim vidiš da je neki plan doslovce sumanut, prestani se baviti njime jer je to najbolja garancija propasti istog.
Nemoj biti impresioniram sa očitim lupetanjima takvih bolesnika iza kojih stoje samo njihove vlastite deluzije genenirane aktualnom popularnom pop trash kulturom koja često ide ne više od intelektualne razine koju možemo vidjeti u ekstremno popularnim stripovima infantilnog sadržaja (zato sam ja kicu svojevremeno savjetovao da se ostavi čitanja tog smeća).
Guest- Guest
prckov wrote:tiranija 21 stoljeca ce se sastojat u tome da je sami prihvatite, nece bit u vezi prisile da prihvatte stvari koje ne zelite prihvatit, nego vas dovest do toga da to sami odaberete kroz racionalizaciju i kroz ohrabrivanje takvog odabira.
tiranija je kad si drama queen jer netko koristio tvoje podatke/objave koje si sam objavio svugdje zbog ega/novca/trece
tiranija je kad drustvo prelazi na novu energiju a ti zelis tradicionalni ugljen koji naravno dostupan
tiranija je kad drustvo razdvaja otpad a ti mozes platit vise i ne razdvajat jer ti vjera ne dozvoljava
love is...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
prckov wrote:tiranija 21 stoljeca ce se sastojat u tome da je sami prihvatite, nece bit u vezi prisile da prihvatte stvari koje ne zelite prihvatit, nego vas dovest do toga da to sami odaberete kroz racionalizaciju i kroz ohrabrivanje takvog odabira.
To je plan. Koji će naravno propasti jer je sumanut i jer ga je nemoguće operativno provesti na masovnoj razini. Pogotovo ne onoj globalnoj.
Primjerice, plan o radikalnom smanjenju smanjenju broja ljudskih stanovnika Zemlje (Rockefeller).
Kako ga je moguće ostvariti osim nekom vrstom genocida?
Polagano i kroz dulji vremenski period?
A što ako ljudski stanovnici Zemlje u tom periodu jednostavno promjene vlastite prioritete, sustave vrijednosti i modele poženjnog načina života?
A što ćemo sa onim stanovnicima (muslimanima) za koje je potpuno jasno da će ih biti nemoguće privoliti na bilo koji način, putem propagande u medijima, da radikalno smanje broj svojh ljudskih potomaka i da svoje roditeljske nagone počnu zadovoljavati posjedovanjam životinjskih kućnih ljubimaca? Pogotovo pasa, koje muslimani inače u skladu sa vlastitom vjerom smatraju prljavim životinjama.
Gle, pozapadnjenje islamskih društava je na zapadu također bio plan.
Sjećam se filmova o stanju u Kabulu početkom šezdesetih. Kako Kabul izgleda danas?
E, to ti je slika kako će proći planovi aktualnih političkih elita u vezi muslimana i islama općenito.
Urbanizacija jeste dala određene rezultate i u islamskim društvima u smislu smanjenja broja stanovnika, ali veliko je pitanje koliko će to dugo trajati, jer se utjecaj velikih gradova na živote čitavih nacija polako, ali sigurno smanjuje.
Nije badava veliki intelektualac, a ne samo veliki književnik Matoš za Zagreb svojevremeno rekao da predstavlja polugrad, poluljude, polukulturu, poludruštvo.
A danas vidimo koliko je ta njegova ocjena bila dugoročno aktualna.
Guest- Guest
I da, sad sam se sjetio jednog članka iz tiskovine poznate kao Izbor iz strane štampe ili tako nekako u vrijeme Jugoslavije.
Članak je govorio o predviđanjima vrhuinskih znanstvenika, futurologa i općenito intelektualaca sredinom 20. stoljeća o budućim tehnološkim dostignućima.
Ne, nisu predviđali gradove koji funkcioniraju po modelu cirkularne ekonomije nego primjerice zrakoplove na nuklearni pogon. Nije im tako pametnima niti palo na pamet da zrakoplovi padaju i da bi pad svakog takvog izazvao omanji nuklearni incident ako ne i akcident.
Jedan od najpopularnijih strojeva čiji su nastanak predvidjeli je onaj za dokumentiranje ljudskih snova, jer kao isti imaju nemjerljivu ulogu u intepretaciji ljudske psihe ilitiga duše.
Odakle im uopće takva sumanuta ideja?
Od fascinacije tadašnje pop trash kulture koja je vremenom od one na sub razini prešla na mainstream djelovanjem medija poput filmova, knjiga i stripova (ne zajebavam se) Freudovim blebetanjima o ulozi snova o ljudskom životu.
Pa su čak i vrhunski redatelj poput Hitchcocka ili slikar poput Dalija nasjeli na takva bulažnjenja i u svojim radovima slijedili tu sumanutu liniju.
Danas neurologija zna kako su snovi posljedica neke vrste podsvijesne defragmentacije ljudskog mozga koji preslagivanjem sadržaja svoje memorije na površinu izbacuje čitav niz informacija koji su se zapravo tamo random pojavili. Nebitno je što u svakom ljudskom umu dominiraju ponešto drugačiji sadržaji koji u konačnici određuju i teme kojima će takav um pretežito baviti.
Danas se doslovce nitko iole ozbiljan neće baviti takvim ciganskim blebetanjima o tumačenju snova na način na koji se gotovo cijelo stoljeće bavila popularna kultura, a jedno vrijeme i vrhunska znanost skupa sa svojim formalno visokoobrazovanim pripadnicima.
Uostalom kao prvo bi bilo neophodno dešifrirati "strojni jezik mozga" da bi se takvi sadržaji mogli precizno dokumentirati i analizirati.
A svaki dosadašnji pokušaj da se kvantno dešifrira način na koji um funkcinira (Um nije mozak. Um je ono što mozak radi. - Steven Pinker) se pokazao potpuno neuspješnim, pogotovo jer niti jedan jedini nije ne samo eksperimentalno potvrđen nego se pokazalo da je i to nemoguće.
To uključuje i napore vrhunskih znanstvenika poput fizičara i friškog nobelovca Rogera Penrosea i njegovih suradnika na takvim odnosno sličnim projektima.
Članak je govorio o predviđanjima vrhuinskih znanstvenika, futurologa i općenito intelektualaca sredinom 20. stoljeća o budućim tehnološkim dostignućima.
Ne, nisu predviđali gradove koji funkcioniraju po modelu cirkularne ekonomije nego primjerice zrakoplove na nuklearni pogon. Nije im tako pametnima niti palo na pamet da zrakoplovi padaju i da bi pad svakog takvog izazvao omanji nuklearni incident ako ne i akcident.
Jedan od najpopularnijih strojeva čiji su nastanak predvidjeli je onaj za dokumentiranje ljudskih snova, jer kao isti imaju nemjerljivu ulogu u intepretaciji ljudske psihe ilitiga duše.
Odakle im uopće takva sumanuta ideja?
Od fascinacije tadašnje pop trash kulture koja je vremenom od one na sub razini prešla na mainstream djelovanjem medija poput filmova, knjiga i stripova (ne zajebavam se) Freudovim blebetanjima o ulozi snova o ljudskom životu.
Pa su čak i vrhunski redatelj poput Hitchcocka ili slikar poput Dalija nasjeli na takva bulažnjenja i u svojim radovima slijedili tu sumanutu liniju.
Danas neurologija zna kako su snovi posljedica neke vrste podsvijesne defragmentacije ljudskog mozga koji preslagivanjem sadržaja svoje memorije na površinu izbacuje čitav niz informacija koji su se zapravo tamo random pojavili. Nebitno je što u svakom ljudskom umu dominiraju ponešto drugačiji sadržaji koji u konačnici određuju i teme kojima će takav um pretežito baviti.
Danas se doslovce nitko iole ozbiljan neće baviti takvim ciganskim blebetanjima o tumačenju snova na način na koji se gotovo cijelo stoljeće bavila popularna kultura, a jedno vrijeme i vrhunska znanost skupa sa svojim formalno visokoobrazovanim pripadnicima.
Uostalom kao prvo bi bilo neophodno dešifrirati "strojni jezik mozga" da bi se takvi sadržaji mogli precizno dokumentirati i analizirati.
A svaki dosadašnji pokušaj da se kvantno dešifrira način na koji um funkcinira (Um nije mozak. Um je ono što mozak radi. - Steven Pinker) se pokazao potpuno neuspješnim, pogotovo jer niti jedan jedini nije ne samo eksperimentalno potvrđen nego se pokazalo da je i to nemoguće.
To uključuje i napore vrhunskih znanstvenika poput fizičara i friškog nobelovca Rogera Penrosea i njegovih suradnika na takvim odnosno sličnim projektima.
Guest- Guest
kic wrote:
ako su desnicari/konzervativci uzrujani, to mora biti nesto napredno i dobro
jbt svaki put to uspiju prodati xD
Svaka roba im svog kupca.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:prckov wrote:
A to kako ce planovi propast svake godine glavni politicki akteri, ukljucujuci i EU "elite", pokusavaju ostvarit sudjelujuci u Klausovom cirkusu u Davosu. Na primjer von der leyen (vidi aristrokratskog imena jebate) svaki put sa klausom odrzi govor kako moramo spasit zemlju ulazuci u green tehnologiju, za koju veli da ce bit isplativija od fosilne. Kaze da ce sve procvjetat kad postignemo net 0% emisije plinova. Odrzi govor kao da je clanica neke radikalne zelene stranke, kao uostalom skoro sve bitnije politicke partije. Mogu stavit link ako te zanima dugacka litanija bez stvarnog sadrzaja. Tu se oni dogovaraju kako da njihovi planovi propadnu, sredinom godine ce se dogovorit da ESG bude standard u EU, samo zato da plan propadne. Takode plniraju uvest digitalnu valuti i kontrola informacija u medijima, ali samo zato da i to propadne.
A gle, ne dogovaraju se oni kako da im planovi propadnu nego uspiju. Ali planovi im ipak propadaju i propadat će.
Puno će više, nemjerljivo više planova propasti nego što će se realizirati.
Zašto?
Pa odgovor na to pitanje znaš i sam. Zato što je riječ o plitkoumnim frustriranim mediokritetima i to u najboljem slučaju. I to je inače tako kada su top političari i njihovi savjetnici pa i think tankovi u pitanju.
I ne samo oni. Imaš primjer znanstvenika nobelovca Svante Arrheniusa. On je predvidio početkom 20. stoljeća da bi razina svjetskog mora ako svijet nastavi sa industrijalizacijom tempom iz 19. stoljeća mogla porasti za cijelih osam metara.
Pazi, 8 metara.
Što se dogodilo?
To ti danas svakako puno bolje znaš od njega. A da si tada izašao sa svojom analizom i tvrdnjama da će se njegova pokazati katastrofalno neuspješnom?
A riječ je o predviđanju ne nekog radikalnog zelenog idiota, makar i formalno visokoobrazovanog nego tada aktualnog vrhunskog znanstvenika. Dapače, nobelovca.
Kada se njihova predviđanja mogu dugoročnije pokazati kao uspješna?
Pa otprilike po ovom tvojem modelu predviđanja tipa hoće li sutra u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje padati kiša ili neće.
Gle, ja sam naučio ne nasjedati na analize očitih frustriranih mediokriteta koji imaju problem sa vlastitim deluzijama i egom koji im ne dopušta da iste shvate kao vlastite deluzije jer nisu u stanju prihvatiti očitu činjenicu da kao ljudska bića na svaki mogući način predstavljaju kolosalne promašaje.
Biti impresioniran sa njihovom važnošću, moći, činjenicom da direktno odlučuju o sudbinama određenog broja ljudi, kapitalom koji imaju ili brojem članaka o njima u masovnim tiskanim medijima ili brojem pojavljivanja na tv postajama i društvenim mrežama je najveća moguća pogreška koji bilo tko razuman može napraviti.
Pa pogledaj primjerice Billa Gatesa.
Što je on orginalno smislio u cijelom svojem životu?
Baš ništa. Sve je korisne ideje ili pokrao ili čak i kupio od drugih. Ali on neprestano izlazi sa čitavom hrpom planova za spas planete Zemlje i ja ti za njih garantiram da će svi odreda, bar oni krupniji i važniji propasti, jer su doslovce sumanuti.
Čim vidiš da je neki plan doslovce sumanut, prestani se baviti njime jer je to najbolja garancija propasti istog.
Nemoj biti impresioniram sa očitim lupetanjima takvih bolesnika iza kojih stoje samo njihove vlastite deluzije genenirane aktualnom popularnom pop trash kulturom koja često ide ne više od intelektualne razine koju možemo vidjeti u ekstremno popularnim stripovima infantilnog sadržaja (zato sam ja kicu svojevremeno savjetovao da se ostavi čitanja tog smeća).
ne impresioniraju mene ljudi, eventualno ljudska djela, a ovi idioti ne nude nista sto bi me impresioniralo, naprotiv. Samo nisu samo idioti bitni, ovdje kod mene njihovu ideologiju je prihvatilo vise ljudi nego sto je odbacilo. I to fanaticno prihvatili da na izborima glasaju za otvoreno radikalne partije. Cudo je koliko ljudi ovdje nasjednu na ono sto im mediji serviraju, ja sa ovakvim stavovima koje imam sam daleka manjina. Tako da nisu samo elite problem, velika vecina stanovnistva je prihvatila narativ o nadolazecoj katastrofi, a djeci u osnovnim skolama ludare unose strah u kosti o propasti svijeta. Ne bi vjerovo koliko takvih budala ima. Naravno ukljucujuci i gender, rasnu i feministicku ideologiju. To je njima neupitno onako kako ideologija uci. Duga prica, ukratko prateci stvari u zemljama koje ce imat odlucujuci uticaj na razvoj ove nadolazece tiranije vjera da ce to propast mi je na 10%, a i to ovisi uglavnom od dogadaja u americi. Takode koliko sam vidio u bivsim jugo republikama je vec uvedena maglovita soft equity, diversity and inclusion, a banke su vam prihvatile model ESG poslovanja
2014-04-19
kakve podatke, kakva lova, ego o cemu ti, jesi ti sav. Otkud ti ideja da ja nesto zelim po pitanju goriva, sta je tebi. Razvrstavanje, pa ja vec preko 20 godina razvrstavam, cak i operem prije nego odlozim some neupuceni. Ti ako nisi komunjara si iznimno glup covo, u stvari religiozno glup. Evo ti tulo nepismeni samo jedan primjer psiholoske ideoloske tiranije koja je sastavni dio ideologije o odrzivom razvoju (u prevodu za glupane ko sto si ti, woke je i jedno i drugo)debotoijusto wrote:prckov wrote:tiranija 21 stoljeca ce se sastojat u tome da je sami prihvatite, nece bit u vezi prisile da prihvatte stvari koje ne zelite prihvatit, nego vas dovest do toga da to sami odaberete kroz racionalizaciju i kroz ohrabrivanje takvog odabira.
tiranija je kad si drama queen jer netko koristio tvoje podatke/objave koje si sam objavio svugdje zbog ega/novca/trece
tiranija je kad drustvo prelazi na novu energiju a ti zelis tradicionalni ugljen koji naravno dostupan
tiranija je kad drustvo razdvaja otpad a ti mozes platit vise i ne razdvajat jer ti vjera ne dozvoljava
love is...
Canadian hospital president slammed for promoting 'anti-racist' book against white women | The Post Millennial | thepostmillennial.com
The president of "Canada's leading pediatric rehabilitation teaching hospital" is facing online backlash for promoting a book that tells white women that their niceness "is actually evil," that they "uphold white supremacy," and how they're "killing" people of color.
Sutra ce doc jedna ovakva ludara i izivljavat svoje ludilo na mojoj djeci idiote nepismeni
2014-04-19
on je tvoj socijalističko štenče ,,,,,samo u desničarskom pakovanjuSora wrote:ajde ne idemo dalekoSpeare Shaker wrote:aben wrote:Nije poštena usporedba, komunizam je imo više vremenaSpeare Shaker wrote:Sora wrote:sad kad tebe čitam sinulo mi je kad je počelo ludiloSpeare Shaker wrote:prckov wrote:Speare Shaker wrote:
sfrj i HRVATSKA evo npr
opadnuo broj hrvata od 90.tih kad je ubijen komunizam
za oko milijun
broj žrtava čega kaj misliš pobro
fašizma , soft recimo , jer još ne love po kućama
OSIM TEBI U GLAVI
ta maloumna desničarska socijalistička stoka je jedini efektivni krivac da hrvatoslavija ostaje pod vladavinom socijalističkih rasista
al to je tvoj san ,,,jel tako mentalna štraco
Gast- Guest
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» '' Oko Ine je danas izbila ogromna afera. Evo o čemu se radi''
» Hrvatska se pridružuje Borbenoj skupini EU-a, evo o čemu se radi
» TOLUŠIĆ ISTRAŽUJE O ČEMU SE RADI Ova je fotografija zapalila internet
» Nova prestižna funkcija za tajanstvenu HDZ-ovku; evo o čemu se radi
» Ray Mabus: Prijatelji me stalno pitaju postoje li NLO, no mi jednostavno ne znamo o čemu se radi
» Hrvatska se pridružuje Borbenoj skupini EU-a, evo o čemu se radi
» TOLUŠIĆ ISTRAŽUJE O ČEMU SE RADI Ova je fotografija zapalila internet
» Nova prestižna funkcija za tajanstvenu HDZ-ovku; evo o čemu se radi
» Ray Mabus: Prijatelji me stalno pitaju postoje li NLO, no mi jednostavno ne znamo o čemu se radi
Page 5 of 6