ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 47 of 50 Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by jokerman 23/2/2023, 23:10

pazi nisu ovo nikakvi mudri uvidi , ovo je jasno svakom teletu,,
sve je ovo poznato i nista novo , imperijalna prohtjevi nevjesto zamaskirani u u trulu neoliberalnu ideologiju
jadni ti tamo ljudi sta poginuse, nita vise

jokerman

2015-08-02

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 23/2/2023, 23:51

dijagram wrote:Nista posebno novog, ocekivano rusi pokusavaju, malo pomaknu, nista znacajno za sada.
Jos dva tri mjeseca, ovim tempom nece postici puno.
Ukrajinci moraju zadrzati ruse  do ljeta, a onda ako bude srece mogu oni pojacati.
Hoce li rusi do tada biti upravo uscrpljeni i desetkovani, to je pitanje.
U kakvom stanju ce biti ukrajinci, kako god novo oruzje barem malo ce ih dignuti.
Mogla bi volja biti presudna, a tu bi bolje mogli stajati ukrajinci.

bilo me je malo "strah" Ruske potencijalne ofenzive. Pogotovo kada su imali donekle uspjeha kod Kremine-Svatova i krenuli prema Kupjansku. 
Kada ono - na toj fronti spaljena kolona Ruske tehnike. Ugljedar pušiona. Adijevka pušiona. pazi samo na ovim pravcima je u propalim napadima Rusija izgubila teškog oružja koliko ga ima cijela Hrvatska vojska. Jedino kod Bahmuta napreduju Wagernovci uz gadne žrtve ali i nanose gubitke Ukraincima. Ako se Ukraina ne može dovoljno naoružati od strane zapada, možda se sama Rusija dovoljno "demilitarizira" ovim tempom da će tako Ukraincima stvoriti šansu. 

Naravno ova RU ofenziva već je propala, mogu oni sada ubaciti još par stotina tenkova i uzeti koje selo, gradić ili čak Bahmut, ali to nema nikakvog strateškog efekta na kretanje rata. 
Sve jedno iako će Ukrainci možda imati manje teškog oružja čak i kada zapadna pomoć bude došla do ljeta, sve jedno tu su famozni multiplikatori. Najbolji primjer vam je HIMARS sustavi. sa 50ak HIMARS/MRLS  Ukrainci su totalno okrenuli tijek rata.  Rusi imaju na stotine sličnih sustava (Smerč, Tornado pa krstareće i balističke rakete, dronove samoubojice) pa niti približno efikasno kao HIMARS.

tako Ukrainci uz superiorniju obuku, motivaciju, recimo komunikacijsku opremu, satelitsku pomoć, umreženost, koncetraciju snaga i logistike, mogu stvoriti dovoljno multiplikatora da i 300-400 tenkova+ostali oklop porazi puno veću Rusku silu. a i ne moraju. vidit ćemo. 
Sreća je da su Rusi korumpirani. Muradov pokrene dva propala napada na Ugljedar u prvom mu doslovno izginuli/ranjeni na stotine profesionalaca i hrpa tehnike(Ruski izvori) i ništa.. drugi napad nedavno, gledali smo snimke spaljene Ruske kolone, ista brigada išla u napad.. i za nagradu Ruski general dobije odlikovanje od Putina. hahah. umisto da ga pošalje u Wagner da juriša sa kalašem na rovove

2018-06-14

kic likes this post

Back to top Go down

Post by debotoijusto 24/2/2023, 16:46

PRIJE godinu dana, odnosno dan nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, nastala je jedna od najmoćnijih snimki iz ukrajinskog rata. Bila je večer dana koji je uslijedio nakon prvog dana ruske invazije.

Ruski tenkovi kretali su se prema Kijevu, a ruski propagandisti širili su laž da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pobjegao iz glavnog grada. Prevladavajuće mišljenje u Moskvi, ali i Washingtonu i Berlinu je bilo da je pad Ukrajine ne samo neminovan nego da će uslijediti vrlo brzo.

Zelenski je te večeri na društvenim mrežama objavio snimku nastalu ispred predsjedničkog ureda u Kijevu. Snimao je sebe, svog ministra obrane i druge najbliže suradnike.

"Predsjednik je ovdje. Savjetnik za nacionalnu sigurnost je ovdje. Ministar obrane je ovdje. Svi smo ovdje. Naši vojnici su ovdje. Građani Kijeva su ovdje i mi smo ovdje. Branimo svoju neovisnost. Tako će stvari ići", rekao je Zelenski u videu.

"Slava našim braniteljima, kako muškima tako i ženskima. Slava Ukrajini", zaključio je ukrajinski predsjednik i tako potvrdio ne samo da nije pobjegao iz Kijeva nego i da se planira žestok otpor ruskim agresorima.

komicar je ispao tvrd orah
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/2/2023, 18:52

Tu su me i on i Kličko oduševili. 
Kličko je uzeo strojnicu u ruke , i rekao da će dijeliti sudbinu Kijeva. A tada je Kijev visio u zraku, zapadni analitičari su predviđali pad kroz nekoliko dana. 
Čak i bivši predsjednik Porošenko je jako aktivna, pratim ga na fejsu cijelo vrijeme. Lik non stop obilazi zapad, svako par dana se pojavi sa slikom gdje je tipa "užica"/kupio na zapadu recimo hrpu toga..
Tada smo u magli znali da se žestoke borbe vode u gostomelu. Elitne Ruske jedinice su izvele nešto brutalno, deseci helikoptera su napravili jedan od najbrutalnijih zračnih desanta. Ukrainci su poslali i svoje elitne jedince da ih zaustave. Kao da je bilo jučer. 

Kenwood Kenon , Jadronković bi utekli petama vjetra da tipa jača sila zaprijeti da će okružiti ZG

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/2/2023, 19:04

Što se tiče vijesti;
Nema nekih videa previše gubitaka sa fronte. Bahmut naravno Rusi svaki dana napreduju malo po malo , i sve više ljudi pričaju da Ukrainci već napuštaju grad organizirano;
Ja bih na njihovom mjestu postavio recimo kamere po gradu sa baterijama i WIFI signalima, tako da prate gdje se Rusi grupiraju i onda rokaj itd. Šteta ako padne grad Bahmut, najviše što pada zimi, Rusi će dobiti jedno uporište. U jednoj slici ima i poginulih Ukrainaca

U drugom svijetu. Prvi Leo2A4 verzija(starija verzija iz 90tih mislim) su došli iz Poljske, već su u Ukraini.

Moje mišljenje je da količina tenkova nažalost nije dovoljna da okrene rat totalno u korist Ukraine, 

Nova Američka pomoć od 2milijarde $. 
However ovdje većina pomoći su streljivo i novi dronovi, neki su tek nedavno razvijeni, i ovo su narudžbe za USA industriju koje će ići u Ukrainu, dakle ovo će tek doći idućih mjeseci. 

Ja očekujem da im Ameri pošalju nove pakete pomoći tipa po nekoliko stotina novih BradleyM2 vozila

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 24/2/2023, 19:21

Rusi su krenuli koristiti Kineske agrokoptere

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 Motion-array-1027981-jzKX2AUdwD-high_0001

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 24/2/2023, 19:39

Ruski političar kritizirao šefa Wagnera. Prigožin: Takve kao ti treba streljati
prije 3 minute

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 3b8484e6-3858-4a22-950d-69b51f959189
Screenshot: Twitter
JEVGENIJ Prigožin, osnivač plaćeničke grupe Wagner, kazao je kako treba streljati ruskog političara koji ga je kritizirao i rekao da je bolje da se bavi kuhanjem. Naime, guverner Sverdlovska, Jevgenij Kuivašev, je poručio Prigožinu, koji se inače bavi i ugostiteljstvom, da se drži svog posla s hranom.
"Ako svaki poslovni čovjek koji zarađuje na školskim obrocima pokuša voditi državu, nećemo daleko stići. Svi bi trebali gledati svoja posla. Kuhajte kotlete i tjesteninu, a mi u regijama ćemo sami rješavati svoje probleme", kazao je Kuivašev za lokalne novine 66.ru, a prenosi Sky News.

"Staljin je jednostavno strijeljao ljude poput tebe"

Šef Wagnera mu je ubrzo odgovorio i zaprijetio. "Tijekom rata 1941.-45., koji se sada ponavlja, Staljin je jednostavno strijeljao ljude poput tebe. Mislim da ćemo se uskoro vratiti u ta vremena. Siguran sam da će ubrzo ljudima prekipjeti i da će krenuti na tebe, i tebi sličnima, s vilama", poručio mu je Prigožin.
Čelnik Wagnera je nedavno optužio ruske vlasti da blokiraju opskrbu streljiva potrebnu njegovim borcima, čak je objavio jezivu fotografiju na kojoj se vide mrtva tijela te komentirao da su vojnici umrli zbog nedostatka zaliha. Rusko ministarstvo obrane opovrgnulo je ove optužbe i reklo kako čini sve što može da dopremi sve što je potrebno na crtu bojišnice.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 24/2/2023, 19:45

AssadNaPodmornici wrote:bilo me je malo "strah" Ruske potencijalne ofenzive

Pa i nije bilo prave ovenzive. Pokušaji proboja pojedinačnih BTG-ova teško da su ofenzive. 

Jednostavno nemaju zapovjedno niti vojničko znanje za takve velike složene ofenzivne operacije. Degradacija.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by newuser 24/2/2023, 21:04

Ukri su iznenadili, još se drže. Od Rusa sam očekivao više i kvalitetnije.
Pitanje koliko se isplati ovakvo stanje i jednima i drugima a i trećima (svima nama). Na Ukrajinsku žalost Rusi su im susjedi i tu će ostati zauvjek, stoga će na kraju morati sjesti i pronaći rješenje kako dalje... i dalje sam mišljenja da su Rusi ne blagi već izraziti favoriti u ovome ratu iako nisu pokazali ništa posebno. Pogotovo ako im se aktivno (a hoće) Kina uključi oružano pomagati. Dakle nakon godine rata mogu isto reći, što prije završi to bolje za cijelu Europu, Ukrajinu i Rusiju.
newuser

2015-09-09

Back to top Go down

Post by Hektorović 24/2/2023, 21:58

newuser wrote:Ukri su iznenadili, još se drže. Od Rusa sam očekivao više i kvalitetnije.

Sovjeti su već u Afganistanskom ratu imali ogromne probleme, jedino su ofenzivno sposobni bili VDV, Morpehi i Spetsnaz, sad se to ponavlja.

Njihove motorizirane/mehanzirane/tenkovske brigade su potpuno nesposobne za ofenzive bile i onda i sada...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 24/2/2023, 22:29

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/ukrajina-je-iskrvarena-i-razorena-no-ruska-cijena-rata-nenadoknadiva-je-u-jednom-ljudskom-vijeku-pogledajte-brojke-1267749

Godinu dana od početka rata po svim parametrima, pa i onim ruskog Ministarstva financija, Putinovi ekonomski problemi rastu. Ovo moskovsko ministarstvo je priopćilo da je proračunski deficit zemlje u siječnju porastao na 1,76 trilijuna rubalja (24,8 milijardi dolara), što rusko gospodarstvo prema nekim izračunima vraća oko 25 godina unazad. Posrijedi je najveći proračunski deficit Rusije za prvi mjesec u godini još od 1998., izvijestio je Bloomberg.
Ministarstvo je priopćilo da su porezni prihodi od nafte i plina na početku 2023. pali za 46 posto u usporedbi s prošlom godinom, a došlo je do povećanja rashoda federalnog proračuna za 59 posto zbog rata. Dok im ekonomske sankcije uzimaju danak, gospodarstvo se djelomično održalo zbog viših cijena njegovih glavnih izvoznih proizvoda, plina i nafte.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 SD_sd_80_logo

SVIJETINVENTURA PROPASTI
[size=31]Usuđuje li se itko Putinu reći ovu istinu? Ukrajina je iskrvarena i razorena, no pogledajte ove tragične brojke

PIŠE DAVOR KRILE
24. veljače 2023. - 17:30
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 O_24382663_1024

Galerija

Artur Widak/Nurphoto Via Afp
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 Item_facebook [url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Usu%C4%91uje li se itko Putinu re%C4%87i ovu istinu%3F Ukrajina je iskrvarena i razorena%2C no pogledajte ove tragi%C4%8Dne]Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 Item_twitter[/url] Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 Item_print
[/size]
OGLAS

Kad je Vladimir Putin prošle veljače pokrenuo invaziju na Ukrajinu, Kremlj se nadao da će zauzeti glavni grad Kijev za samo nekoliko dana. Godinu dana kasnije, čini se da se ratu ne nazire kraj. Cijena sukoba i dalje raste, mirovni pregovori su u zastoju i obje strane pretrpjele su zapanjujuće gubitke, s po nekoliko desetaka tisuća ubijenih vojnika. Kijev očekuje da će Moskva pokrenuti ponovnu ofenzivu na proljeće. Pripremajući se za tu mogućnost, ukrajinski lider Volodimir Zelenski e povukao dodatnu pomoć, oružje i opremu od svojih zapadnih saveznika.
Rat je već prouzročio katastrofalnu štetu Rusiji, u mnogim aspektima i dijelovima tamošnjeg društva. Osim gubitaka samih vojnika, oružja i opreme, veliki broj obrazovanih i vitalnih Rusa je napustio zemlju ili se odrekao državljanstva, a došlo je i do šireg sukoba s međunarodnom zajednicom koji je rezultirao sankcijama i snažnim udarom na rusko gospodarstvo.
Keir Giles, stručnjak za Rusiju i viši savjetnik u britanskom think tanku Chatham House, rekao je za Newsweek da mnogi izazovi koje rat predstavlja Rusiji nisu trenutni, ali će se itekako osjetiti dugoročno.
"To ne uključuje samo ekonomsku štetu, gdje će sankcijama trebati vremena da zagrizu i Rusija do tad može živjeti od svojih deviznih rezervi određeno razdoblje. Još pogubnija šteta odnosi se na njihove gubitke u kadrovima, tehničkoj inteligenciji, ljudstvu", smatra Giles. Utjecaj ovoga rata, po njemu, prouzročit će velike izazove načinu funkcioniranja Rusija kao države.
Stručnjaci su napravili grubu inventuru cijene rusko-ukrajinskoga rata. Ona još ni približno nije konačna i baš u toj činjenici leži višestruka tragika Putinova siledžijstva.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 24381432

Alexander Nemenov/Afp

VOJNI GUBICI

Kremlj je dosad priznao samo 5937 službenih smrti svojih vojnika u Ukrajini. Ta je brojka u sudaru s procjenama Glavnog stožera ukrajinskih oružanih snaga koje govore da do jučerašnjega dana, 23. veljače 2023., ruski vojni gubici iznose 145.850 ljudi. Ukrajinska brojka bliska je broju poginulih i ozlijeđenih vojnika koju je koncem prošle godine naveo general Mark Milley šef Združenog stožera američke vojske. On je izjavio da je vjerojatno preko stotinu tisuća ubijenih i ranjenih vojnika do kraja prošle godine bilo i na ruskoj i na ukrajinskoj strani.

OGLAS

Šef norveških oružanih snaga je 22. siječnja 2023. u intervjuu na jednoj televiziji broj poginulih i ranjenih ruskih vojnika približio brojci od 180 000. General Eirik Kristoffersen nije pojasnio kako je došao do te brojke.
Stručnjak Chatham Housea Giles također je opisao obujam ratnih žrtava s obje strane kao "strašan". Po svim mjerodavnim izvještajima gubici su golemi, rekao je, premda je teško dohvatiti njihovu preciznost.

TENKOVI I ZRAKOPLOVI

Institut za proučavanje rata (ISW), think tank sa sjedištem u Washingtonu, objavio je početkom veljače da je Rusija vjerojatno izgubila polovicu od svih tenkova s kojima je prije godinu dana krenula na Ukrajinu. Citirali su pritom podatke nizozemske grupe otvorenog koda Oryx koji pokazuju da je 1012 tenkova uništeno, a da su još 546 tenkova zarobile ukrajinske snage.
"Ruska vojska mora brzo nadoknaditi ove gubitke tenkova kako bi održala sposobnost mehaniziranog manevarskog ratovanja uoči jačeg tempa ofenzivnih operacija u istočnoj Ukrajini", objavio je think tank.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 24380777

Daniel Leal/Afp

Međunarodni institut za strateške studije (IISS), sa sjedištem u Londonu, procijenio je da je oko 50 posto ruskih tenkova T-72B, T-72B3M i T-80 uništeno. To je zaključeno na temelju ruskog pribjegavanja izvlačenju sve starijih tenkova iz skladišta. Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva nedavno je priopćilo i da je Rusija izgubila oko 130 zrakoplova otkad je pokrenuta invazija, što je također puno s obzirom na Putinovo čuvanje skupih letjelica u ukrajinskom ratu.

EKONOMSKA ŠTETA

Godinu dana od početka rata po svim parametrima, pa i onim ruskog Ministarstva financija, Putinovi ekonomski problemi rastu. Ovo moskovsko ministarstvo je priopćilo da je proračunski deficit zemlje u siječnju porastao na 1,76 trilijuna rubalja (24,8 milijardi dolara), što rusko gospodarstvo prema nekim izračunima vraća oko 25 godina unazad. Posrijedi je najveći proračunski deficit Rusije za prvi mjesec u godini još od 1998., izvijestio je Bloomberg.
Ministarstvo je priopćilo da su porezni prihodi od nafte i plina na početku 2023. pali za 46 posto u usporedbi s prošlom godinom, a došlo je do povećanja rashoda federalnog proračuna za 59 posto zbog rata. Dok im ekonomske sankcije uzimaju danak, gospodarstvo se djelomično održalo zbog viših cijena njegovih glavnih izvoznih proizvoda, plina i nafte.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 24/2/2023, 22:32

U međuvremenu, ruski izdaci za rat drastično rastu. Prema washingtonskom Wilson Centeru, Kremlj je očekivao da će vojna potrošnja dosegnuti 3,5 trilijuna rubalja (46,7 milijardi dolara) prošle godine. To je, međutim, samo dio ukupne vojne potrošnje koja je u ruskom proračunu kamuflirana i stavkama potrošnje za zdravstvo, obrazovanje, mirovine i industriju. Ukupni ruski vojni izdaci mogli premašiti 5 posto BDP-a, maksimum od raspada SSSR-a. Forbes je procijenio da je Rusija samo u prvih devet mjeseci potrošila 82 milijarde dolara na rat.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/2/2023, 22:32

Pa bolje da su mu šta mani prihodi od nafte i plina. Prije će prodat zlato iz blagajne. Ima 2300 tona u blagajni ruske centralne banke i ima 330 tona svake godine izvadi zlata.

Neka mu padaju prihodi od nafte i plina. Prodavat će zlato masovno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 24/2/2023, 22:34

TAJANSTVENE SMRTI

Brojni istaknuti Rusi umrli su od početka invazije u neobjašnjivim i neobičnim okolnostima. Neki od njih bili su milijarderi poput Vasilija Melnikova, vlasnika tvrtke za medicinsku opremu, Vjačeslava Tarana, trgovca kriptovalutama ili Dmitrija Zelenova, developera. Smrt je misteriozno sustigla i Putinove naftne i plinske oligarhe: Andreja Krukovskog, direktora Gazproma, Aleksandra Tjulakova, izvršnog direktora Gazproma, Sergeja Protosenia, Aleksandra Subotina i Ravila Maganova iz Lukoila... Na ahiret su se naglo preselili i Vladimir Ljakišev, suvlasnik lanca restorana Bratja Karavajevi, Jurij Voronov, osnivač logističke tvrtke Astra Shipping, Ivan Pečorin, direktor energetske korporacije za razvoj Dalekog Istoka i Arktika, Pavel Pčelnikov, izvršni direktor Ruskih željeznica, Grigorij Kočenov, kreativni direktor IT tvrtke Agima, Pavel Antov, zastupnik i tajkun kobasičarske industrije.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 24/2/2023, 22:35

Iz kruga istaknutijih dužnosnika u ruskoj vojnoj hijerarhiji i Putinovih bliskih saveznika smrtno su i tajnovito stradali, i to daleko od ukrajinske fronte: Vladislav Avajev, bivši dužnosnik Kremlja i potpredsjednik Gazprombanke; Vladimir Sungorkin, glavni urednik prokremaljskog tabloida Komsomolskaya Pravda; Anatolij Geraščenkoprvi čovjek Moskovskog zrakoplovnog instituta; Aleksandar Buzakov, generalni direktor Admiralty Shipyards, tvrke ruskog ministarstva obrane; Aleksej Maslov, bivši vrhovni zapovjednik ruskih kopnenih snaga; general Vladimir Makarov, časnik zadužen za slamanje prosvjednika protiv Kremlja; Marina Jankina, načelnica Odjela za financijsku potporu ruskog Ministarstva obrane u okrugu Sankt Peterburga...
Putinov FSB, čini se, Ruse ubija jednako efikasno kao Ukrajinci.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/2/2023, 22:48

Ima zlata gospodo draga on ko u priči. Kina, Indija i ostali mu kupuju energente i drugo jer svijet treba energente i sirovine. Zima će doć opet za deset mjeseci a nigdje ne piše da će biti blaga ko i ova sada.

A Ukrajina živi na zapadnoj pomoči. Evo sad su dobili zajam 2,5 miljardi dolara od svjetske bane.

SVETSKA banka saopštila je danas da je odobrila još 2,5 milijarde dolara za Ukrajinu, a izdvojena sredstva treba da pomognu budžet ove zemlje.

On će se izvuć ovu godinu i čeka zimu i računa da ipak neće biti blaga ko i ova. I šta će onda Europa ? Cici krep.

Ujedno samo u Kini izađe novih 26 miljona auta godišnje a 75 posto toga šta tamo proizvedu troši naftu a oni imaju malo auta po glavi stanovnika dakle tek se razvijajau. A di je Indija i ostalo ? Pa samo raste to tržište trećeg svijeta koje treba njegovu naftu, plin i ostalo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/2/2023, 23:03

Ništa od te priče da ćete vi njega ekonomski tako slomit. Tribate slat gps granate da ovi lupaju po njegovim tenkićima i ostalome šta je posla u Ukrajinu tako da nema snage za napad na Europu a u međuvremenu prelazit na električne autiće i vodik tako da smanjujete ovisnost o nafti kako on i šeici ne bi imali utjecaj na geopolitiku Europe.

Ujedno vam ostane i više para jer ono sunce i vitar su vaši i đabe su.

On kad izdrži ovu godinu a izdržat će je jer ima zlata da se pokrije, on ima samo u Kini novih 20-ak miljona auta kao novo tržište za naftu a di su ostali poput Indije itd dakle naša je novo tržište a koje samo raste svake godine plus dolazi vam zima a nigdi ne piše da će biti blaga ko i ova.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/2/2023, 23:18

Danas sam vidio na onoj drugoj temi Ero postavio kako GPS granate uništavaju 4 haubice 152 mm. Znači pošaljite im tisuću GPS granata i oni će poskidat s time tisuću njegovih gluposti šta je on posla u napad na Ukrajinu a samim time i Europu i onda prazni skladišta i nema s čime pucat i napadat i dok to dovede itd il napravi nove on je u zastoju i onda opet pošalješ tisuću GPS granata i opet to i samo ga uništavaš tj tu njegovu gamad šta je on posla u napad na Ukrajinu i Europu u konačnici i radiš od njih čevape i pljeskavice.

Šta je tu teško za shvatit ? Ovaj materijalni svijet baziran je na količini. Koliko nečega ima. Šta vam žao te gamadi šta je triba potamanit ? Pa ne triba ih žalit. Kad su prešli granicu Ukrajine i Rusije oni su agresori i njih ni Bog ne žali. Vjerujte meni. Dapače, triba ih potamanit. Izbacit s fizičke ravni odakle su i došli a došli su iz svijeta duhova jer se duša inkarnira ( karne je meso a in u , umesuje se jel ).
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 25/2/2023, 10:45

ČLANOVI obitelji ruskih boraca koji su poginuli u Ukrajini u znak zahvalnosti dobili su na poklon od Rusije šampone i pjene za brijanje. Ta informacija objavljena je u grupnoj objavi okruga Tivin, u Lenjingradskoj oblasti, na stranici VKontakte, piše The Insider.

"Na dan branitelja domovine dolikuje odati počast ne samo našim vojnicima i oficirima već i njihovim obiteljima, koje s nepokolebljivom vjerom i molitvom čekaju povratak i hrabro nose teret tragične vijesti. Lokalni dužnosnici danas su uputili svoje zahvalnice obiteljima vojnika koji su izgubili živote u Ukrajini", piše u jučerašnjoj objavi Lenjingradske oblasti na VKontakte.

Objavili su i fotografije na kojima predstavnica lokalne uprave, odjevena u bundu i narančasti prsluk s natpisom "Mi smo zajedno", predaje poklone ožalošćenim članovima obitelji poginulih boraca.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 47 835d2a7c-d510-4563-bf98-9661990868f5
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by melkior 25/2/2023, 20:56

melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 25/2/2023, 21:18

melkior wrote:
Lošo jede govning velikom kašikom, jadan se kao brine za ukrasjince a u biti navija za rusiju do zadnjeg atoma. Tobože ginu ukrajinci a srce ga boli zato što ginu rusi i ne uspjevaju u svom naumu.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 47 of 50 Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50  Next

Back to top

- Similar topics