Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Pa nije problem da Ukraina zauzme to skladište gleda sam doslovno je 1-2km od Ukrainske granice.
1500 vojnika brani.
Problem je sljedeći - čak i da zauzme UKR skladište -
Rusi ga mogu tući krstarećim, balističkih, hipersoničnim raketama. I zakurac si zauzeo.
Drugo, Rusi su vjerojatno minirali skladište ako su pametni. Tako da ga ne moraju niti tući raketama, samo ga dignu u vazduh.
Naravno dobra je stvar što Rusima bi i to streljivo dobro došlo, ne bi onda Prigožin kukao kako nema granata. Ali nema mrdanja iz Moldavije.
Tako da pat-pat pozicija. koliko bih ja volio da Ukrainci zauzmu najveće skladište streljiva u Europi toliko to nije realno, jer onaj moment kada ga Ukrainci osvoje, skladište je uništeno. jbg
@melkior što se tiče UKR postrobi oko Bahmuta. Imaš razne online mape, možda kasnije mogu naći, doslovno prikazuju od koje brigade je koja bojna dole u Bahmutu. naravno to su neke procjene, itd, ali ako 10-15brigada ima dole po bojnu ili koju već manju jedinicu od 100-200-300 vojnika i tehnike, ne znači da je cijela brigada od 4000-5000 vojnika.
isto tako teško je procjeniti koliko wagner ima još živih vojnika, koliko poginulih, koliko još zatvorenika u rusiji mogu pokupiti....ja bih rekao da su im ljudski kapaciteti pri kraju, da je zatvorska populacija vjerojatno potrošena..
koliko gdje ima jednica i vojske tšeko procjeniti, ali imate online mape sa brigadama i koji elementi koje brigade su raspoređeni, neki su znali davati i procjene.. ne da mi se sada tražiti.
-----------------
otišao sada na srpski forum.
oni smatraju da prigožin sere i fejka.
toliko da idu sa pričama da je ruska vojska iz smjera svatovo-kremina u općoj ofenzivi ušla u Kupjansk!
one snimke o ruskoj uništenoj tehnici u na toj fronti opće ne komentiraju, jedan srbin komentira da cijeli twiter bruju o ruskim gubicima i da je napad propao a ovaj govori da on to nije vidio na ruskim telegram kanalima.. normalno da neće stavljati svoje gubitke, mislim stave tu i tamo, ali to se izbjegava.
--------------------
naravno one gore snimke poviše još nisu "obrađene", ne zna se još točno koliko je komada teške tehnike uništeno, i u kakvim uvjetima, ukrainci sada tvrde da su uništili "company of tanks and company of infatry" i snimka naslućuje na nešto tako..
sve jedno ako je to istina, plus ona prije snimka gdje ukrainski dron nalazi RU tehniku iza glavne crte(iako i tu snimku treba uzeti sa malo rezerve jer kako sam rekao mi nevidimo da li je to ispravna tehnika ili su rusi dovukli uništeno smeće na jednu hrpu, što opet nema logike ali postoji šansa...)
zoka razočaran naravno, za njega je ofanziva već propala.. jebiga lik žestoko navija za RU ali se trudi biti objektivan
ugl rat je krvav.
e da, Rusi tvrde da su nakrcali jedan stari BMP sa tonom eksploziva i da su sa njime likvidirali 60 ukrainaca koji su došli blizu. naravno nema dokaza za to,(za sada) ... iako ima slika BMPa , moguće da je i par ukrainaca i stvarno najebalo, 60 sumnjam,
ukratko brutalan i brutalan rat. ova 2023 je jednako brutalna i žestoka kao 2022. bilo je malo pauze u 11 i 12 mjesec i to je to. od nove godine(od kada su ukrainci himarsima uništili kasarnu i par stotina rusa) , brutalno na cijeloj fronti.
i opet idu priče da rusi rade novo grupiranje u smjeru Ugljedara, Adivke i Marinke iako su im napadi tu propali.
1500 vojnika brani.
Problem je sljedeći - čak i da zauzme UKR skladište -
Rusi ga mogu tući krstarećim, balističkih, hipersoničnim raketama. I zakurac si zauzeo.
Drugo, Rusi su vjerojatno minirali skladište ako su pametni. Tako da ga ne moraju niti tući raketama, samo ga dignu u vazduh.
Naravno dobra je stvar što Rusima bi i to streljivo dobro došlo, ne bi onda Prigožin kukao kako nema granata. Ali nema mrdanja iz Moldavije.
Tako da pat-pat pozicija. koliko bih ja volio da Ukrainci zauzmu najveće skladište streljiva u Europi toliko to nije realno, jer onaj moment kada ga Ukrainci osvoje, skladište je uništeno. jbg
@melkior što se tiče UKR postrobi oko Bahmuta. Imaš razne online mape, možda kasnije mogu naći, doslovno prikazuju od koje brigade je koja bojna dole u Bahmutu. naravno to su neke procjene, itd, ali ako 10-15brigada ima dole po bojnu ili koju već manju jedinicu od 100-200-300 vojnika i tehnike, ne znači da je cijela brigada od 4000-5000 vojnika.
isto tako teško je procjeniti koliko wagner ima još živih vojnika, koliko poginulih, koliko još zatvorenika u rusiji mogu pokupiti....ja bih rekao da su im ljudski kapaciteti pri kraju, da je zatvorska populacija vjerojatno potrošena..
koliko gdje ima jednica i vojske tšeko procjeniti, ali imate online mape sa brigadama i koji elementi koje brigade su raspoređeni, neki su znali davati i procjene.. ne da mi se sada tražiti.
-----------------
otišao sada na srpski forum.
oni smatraju da prigožin sere i fejka.
toliko da idu sa pričama da je ruska vojska iz smjera svatovo-kremina u općoj ofenzivi ušla u Kupjansk!
one snimke o ruskoj uništenoj tehnici u na toj fronti opće ne komentiraju, jedan srbin komentira da cijeli twiter bruju o ruskim gubicima i da je napad propao a ovaj govori da on to nije vidio na ruskim telegram kanalima.. normalno da neće stavljati svoje gubitke, mislim stave tu i tamo, ali to se izbjegava.
--------------------
naravno one gore snimke poviše još nisu "obrađene", ne zna se još točno koliko je komada teške tehnike uništeno, i u kakvim uvjetima, ukrainci sada tvrde da su uništili "company of tanks and company of infatry" i snimka naslućuje na nešto tako..
sve jedno ako je to istina, plus ona prije snimka gdje ukrainski dron nalazi RU tehniku iza glavne crte(iako i tu snimku treba uzeti sa malo rezerve jer kako sam rekao mi nevidimo da li je to ispravna tehnika ili su rusi dovukli uništeno smeće na jednu hrpu, što opet nema logike ali postoji šansa...)
zoka razočaran naravno, za njega je ofanziva već propala.. jebiga lik žestoko navija za RU ali se trudi biti objektivan
ugl rat je krvav.
e da, Rusi tvrde da su nakrcali jedan stari BMP sa tonom eksploziva i da su sa njime likvidirali 60 ukrainaca koji su došli blizu. naravno nema dokaza za to,(za sada) ... iako ima slika BMPa , moguće da je i par ukrainaca i stvarno najebalo, 60 sumnjam,
ukratko brutalan i brutalan rat. ova 2023 je jednako brutalna i žestoka kao 2022. bilo je malo pauze u 11 i 12 mjesec i to je to. od nove godine(od kada su ukrainci himarsima uništili kasarnu i par stotina rusa) , brutalno na cijeloj fronti.
i opet idu priče da rusi rade novo grupiranje u smjeru Ugljedara, Adivke i Marinke iako su im napadi tu propali.
Last edited by AssadNaPodmornici on Wed 22 Feb - 19:29; edited 1 time in total
AssadNaPodmornici- Posts : 22274
2018-06-14
melkior wrote:Ako se vojne operacije prošire na Moldaviju, zasigurno ćemo imati otvoreno uvlačenje NATO-a u sukob, odnosno WWIII bez ikakve zadrške. Ovo je samo pitanje vremena, kad ode sve u pičku materinu, uskoro će europske zemlje otvoreno slati ne samo profesionalne vojnike u Ukrajinu, već će biti primorane i mobilizirati civile, jer Putin već ima u planu potencijalnu mobilizaciju milijun civila. Stvarno će biti budala tko će kupovati najavljene državne obveznice RH.mentalitet wrote:AssadNaPodmornici wrote:
Rusi se boje potencijalnog UKR napada na Moldavijsku pobunjenu pokrainu.. tamo Rusi imaju par tisuća vojnika i navodno najveću kasarnu oružja u Europi...
E to je moguce jer je upravo Putin potpisao ukaz kojim povlachi priznavanje Moldavije kao drzave,drugo ,u Pridnjestrovlju je navodno najvece skladishte municije iz bivshe im drzave pa se naslucuje da ce Ukrajina pokushati to zauzeti,a sada i ovim ukazom ode Moldavija u pichku materinu.Koja je slijedeca susjedna drzava?Ajde pogodite.
Vidim da si dobro obavijeshten jer ne pratish samo Twitter gdje je Ukrajina davno pobijedila ali u kurcu.Mislim da ameri chekaju da se Rusii iscrpe a to im je jedan od glavnih zajeba sa svojim prorachunavanjem isto kao sa sankcijama.Moldavija nije chlanica NATO pakta ali bi glupi rumuni mogli ulrtiti u sukob shto bi onda ameri rekli da je to regionalni sukob i da se ne bi shtele meshati.Povijesna istina je da su se ameri uglavnom umijeshali u neke svjetske sukobe samo pri kraju toga sukoba..Ameri nemaju shanse u vodjenju konvencionalnog rata sa rusima i kinezima a ako bi pocheli atomski naravno da vishe ljudski rod ne bi postojao.U americi nitko ne zeli ici u rat a profesionalna vojska je velika kurchina iz koje bi odmah se demobiliziralo polovina njih,tako da po svemu sudeci po obichaju gdje se veliki jebu mali nastradaju.Zato cijelo vrijeme tvrdim i tipkam da male zemlje trebaju voditi svoju brigu a ne americhku i rusku.
mentalitet wrote:melkior wrote:Ako se vojne operacije prošire na Moldaviju, zasigurno ćemo imati otvoreno uvlačenje NATO-a u sukob, odnosno WWIII bez ikakve zadrške. Ovo je samo pitanje vremena, kad ode sve u pičku materinu, uskoro će europske zemlje otvoreno slati ne samo profesionalne vojnike u Ukrajinu, već će biti primorane i mobilizirati civile, jer Putin već ima u planu potencijalnu mobilizaciju milijun civila. Stvarno će biti budala tko će kupovati najavljene državne obveznice RH.mentalitet wrote:AssadNaPodmornici wrote:
Rusi se boje potencijalnog UKR napada na Moldavijsku pobunjenu pokrainu.. tamo Rusi imaju par tisuća vojnika i navodno najveću kasarnu oružja u Europi...
E to je moguce jer je upravo Putin potpisao ukaz kojim povlachi priznavanje Moldavije kao drzave,drugo ,u Pridnjestrovlju je navodno najvece skladishte municije iz bivshe im drzave pa se naslucuje da ce Ukrajina pokushati to zauzeti,a sada i ovim ukazom ode Moldavija u pichku materinu.Koja je slijedeca susjedna drzava?Ajde pogodite.
Vidim da si dobro obavijeshten jer ne pratish samo Twitter gdje je Ukrajina davno pobijedila ali u kurcu.Mislim da ameri chekaju da se Rusii iscrpe a to im je jedan od glavnih zajeba sa svojim prorachunavanjem isto kao sa sankcijama.Moldavija nije chlanica NATO pakta ali bi glupi rumuni mogli ulrtiti u sukob shto bi onda ameri rekli da je to regionalni sukob i da se ne bi shtele meshati.Povijesna istina je da su se ameri uglavnom umijeshali u neke svjetske sukobe samo pri kraju toga sukoba..Ameri nemaju shanse u vodjenju konvencionalnog rata sa rusima i kinezima a ako bi pocheli atomski naravno da vishe ljudski rod ne bi postojao.U americi nitko ne zeli ici u rat a profesionalna vojska je velika kurchina iz koje bi odmah se demobiliziralo polovina njih,tako da po svemu sudeci po obichaju gdje se veliki jebu mali nastradaju.Zato cijelo vrijeme tvrdim i tipkam da male zemlje trebaju voditi svoju brigu a ne americhku i rusku.
Ne znam kako drugima, ali meni je sasvim zamislivo da poljska vojska upadne u Bjelorusiju, a da Iran i Kina ne šalju samo opremu i oružje za Rusiju, već da pošalju i neke svoje specijalne jedinice za posebne namjene radi pomaganja Rusiji zauzimanja Moldavije ili Odese. I uostalom, NATO je već toliko duboko involviran u ovaj rat u Ukrajini, počev od NATO plaćenika preko oružja, opreme, pa sad već i tenkova, a možebitno i F-16 da je samo pitanje vremena kada će NATO poslati i svoje regularne postrojbe u Ukrajinu, ili su ih već potiho poslali o čemu nema medijskih izvještaja. Što bi značilo da je NATO već sad do balčaka u ratu s Rusijom, pa ako se rat proširi u širi regionalni sukob, na Bjelorusiju i(ili) Moldaviju, da NATO članice doista pošalju svoju regularnu vojsku na frontu, pri čemu uopće ne znači da će automatski uvlačenje izravno NATO Saveza u rat s Rusijom ujedno značiti i nuklearnu eskalaciju, barem ne još za sada, i barem ne dok još Putin koliko - toliko smatra da drži situaciju pod kontrolom.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Kina može u Rusiju poslati jedino vojsku da okupira cijeli Azijski dio Rusije. Vi ste naivni ko Francuske sobarice ako mislite da je Kina ikakav saveznik Rusije. Kinezi na partijskim kontroliranim medijima i društvenim mrežama otvoreno govore kako je Rusija slaba i kako je to prilika da se prošire. Da Rusi nemaju 1500 komada aktivnog nuklearnog oružja Kinezi bi davno marširali prema Uralu dok granicu sa Kinom je nekada čuvalo 10 000tenkova a sada ih nema par stotina
RayMabus likes this post
Sergej Karaganov je deo najužeg kruga oko Vladimira Putina. Bio je savetnik u Kremlju još u vreme Borisa Jeljcina.AssadNaPodmornici wrote:Kina može u Rusiju poslati jedino vojsku da okupira cijeli Azijski dio Rusije. Vi ste naivni ko Francuske sobarice ako mislite da je Kina ikakav saveznik Rusije. Kinezi na partijskim kontroliranim medijima i društvenim mrežama otvoreno govore kako je Rusija slaba i kako je to prilika da se prošire. Da Rusi nemaju 1500 komada aktivnog nuklearnog oružja Kinezi bi davno marširali prema Uralu dok granicu sa Kinom je nekada čuvalo 10 000tenkova a sada ih nema par stotina
Njegovi svojevremeni predlozi o manjinama koje govore ruski u “bliskom inostranstvu” poznati su kao "Putinova doktrina", a Karaganov, koji je počasni predsedavajući moskovskog trusta mozgova Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, prvi je javno izašao o priči o potpunoj invaziji na Ukrajinu 2019.
Sankcije su sve strože. Hoće li Rusija postati zavisnija od Kine?
"O tome nema sumnje: bićemo integrisaniji i više zavisni od Kine. Ima pozitivnih elemenata, ali generalno ćemo biti mnogo zavisniji. Ne plašim se mnogo da postanem pijun Kine kao što su neke države EU postale pijuni SAD. Prvo, Rusi imaju suštinski gen suvereniteta. Drugo, kulturološki se razlikujemo od Kineza, ne mislim da bi Kina mogla ili htela da nas pretekne. Međutim, nismo zadovoljni situacijom, jer bih više voleo da imamo bolje odnose sa Evropom. Ali Kinezi su naši bliski saveznici i prijatelji i najveći izvor ruske snage posle samog ruskog naroda. Mi smo izvor njihove snage. Više bih voleo da okončam ovu konfrontaciju sa Evropom. Moj proračun je bio da stvorim siguran zapadni bok kako bih se efikasnije takmičio u azijskom svetu sutrašnjice."
Izjavili ste da će Kina, a ne Rusija, izaći kao pobednik u ovom ratu. Šta sta pod tim mislili?
"Bićemo pobednici jer su Rusi uvek pobednici na kraju. Ali u međuvremenu ćemo mnogo izgubiti. Izgubićemo ljude. Izgubićemo finansijska sredstva i zasad ćemo postati siromašniji. Ali spremni smo da se žrtvujemo kako bismo izgradili održiviji i pravedniji međunarodni sistem. Govorimo o Ukrajini, ali mi zaista želimo da izgradimo drugačiji međunarodni sistem od onog koji je nastao nakon raspada Sovjetskog Saveza i koji se sada urušava. Sada svi tonemo u haos. Voleli bismo da izgradimo Tvrđavu Rusiju da se odbranimo od ovog haosa, čak i ako zbog toga postajemo sve siromašniji. Nažalost, haos bi mogao zavladati Evropom, ako se Evropa ne ponaša u skladu sa svojim interesima. Ono što Evropa trenutno radi je apsolutno samoubilačko“.
-
Sam Karaganov javno govori da im ne paše ovakva situacija di su oni u raljama Kine nego traže ravnotežu tj suradnju s Zapadom kako ih Kina ne bi progutala.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Najnoviji Ruski T90m, primijećen kako ga Ukrainci šlepaju negdje samo ovaj je u ispravnom stanju. Vjerojatno ide u USA gdje će ga ovi rastaviti dio po dio.
Češka firma šalje Ukraincima lažne mamce od artiljerije i himars sistema tako da Rusi troše skupo streljivo i dronove na njih
Inače interview Ukrainskog mladog šefa tajnih službi. Priča o svemu o bitkama do recimo sabotažama unutar Rusije
https://wartranslated.com/forbes-ua-interview-gurs-chief-kyrylo-budanov-interview/
Ovdje su Ukrainci hvale kako su zbog privatnih doniranih dronova koje ljudi diljem svijeta kupuju preko neta, na vrijeme primijetili veliku Rusku kolonu koja je išla prema Adijevki i zaustavili je uz solidne Ruske gubitke.
Naravno ja prije nego potvrdim ovo, čekati ću mišljenje drugih analitičara koji će geolocirati snimke, i druge provjere napraviti, jer jedna i druga strana često miksaju snimke ovako meni koji sam vidio više manje svaku snimku u ratu ovo mi izgleda autentično jel nema previše snimki gdje ide cijela kolona tehnike a onda budu napadnuti
Nije navedeno kada je snimka nastala.
Moguće da ovi propali napadi su već dio Ruske propale ofenzive. Ali možda su zagrijavanje
Skladište koje spominjete nije problem klasična municija koja se nalazi u njemu. Razmislite malo.
Pripremali su se za rat neko vrijeme, znaju koliko municije imaju i ostavit će odsječeno od svijeta praktički najveće skladište na kontinentu puno municije pred sam rat? Teško. Vjerojatnije je da su ga ispraznili pola prije nego je ovo sranje i započelo. Ono što predstavlja problem je da je lako moguće pošto je lokacija samoga skladišta bila u zavjetrini ako se uzmu zemlje bivšeg varšavskog pakta, postoji sasvim realna mogućnost da se tamo nalaze poprilične količine granata sa klorom,fosforom i slično. I tko zna što još. Čemu nema mjesta ni potrebe recimo sada u ovome ratu ali kao uskladišteni materijal u slučaju eksplozije predstavlja veliki problem.
Nije samo municija, većina naoružanja koje je ostalo pobunjenicima nakon sranja u Moldaviji 90-ih je tamo. Tako da vjerojatno se radi i o razmjerno velikoj količini klasičnog naoružanja, pješačkog, lakog protuoklopnog i slično.
Ništa high tech i brutalno vrijedno. To barbari žele imati kod kuće. Tu se nalazi dovoljno svega da pobunjeničke snage imaju dovoljno za držati lojaliste u Moldaviji nervoznima.
Pripremali su se za rat neko vrijeme, znaju koliko municije imaju i ostavit će odsječeno od svijeta praktički najveće skladište na kontinentu puno municije pred sam rat? Teško. Vjerojatnije je da su ga ispraznili pola prije nego je ovo sranje i započelo. Ono što predstavlja problem je da je lako moguće pošto je lokacija samoga skladišta bila u zavjetrini ako se uzmu zemlje bivšeg varšavskog pakta, postoji sasvim realna mogućnost da se tamo nalaze poprilične količine granata sa klorom,fosforom i slično. I tko zna što još. Čemu nema mjesta ni potrebe recimo sada u ovome ratu ali kao uskladišteni materijal u slučaju eksplozije predstavlja veliki problem.
Nije samo municija, većina naoružanja koje je ostalo pobunjenicima nakon sranja u Moldaviji 90-ih je tamo. Tako da vjerojatno se radi i o razmjerno velikoj količini klasičnog naoružanja, pješačkog, lakog protuoklopnog i slično.
Ništa high tech i brutalno vrijedno. To barbari žele imati kod kuće. Tu se nalazi dovoljno svega da pobunjeničke snage imaju dovoljno za držati lojaliste u Moldaviji nervoznima.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
Onaj napad koji sam spominja u poviše postu, gdje su izašle snimke, se desio prije dva tjedna , gubici nisu bili prije poznati(osim usmenom predajom jel), ali to više nije relevatno za trenutno stanje.
To je bilo nekad, dok je Kina smatrala da može trgovati s Amerikom. Sad je Kina shvatila da joj SAD predstavlja egzistencijalnu prijetnju i da ako padne Rusija, Kina je sljedeća na redu.AssadNaPodmornici wrote:Kina može u Rusiju poslati jedino vojsku da okupira cijeli Azijski dio Rusije. Vi ste naivni ko Francuske sobarice ako mislite da je Kina ikakav saveznik Rusije. Kinezi na partijskim kontroliranim medijima i društvenim mrežama otvoreno govore kako je Rusija slaba i kako je to prilika da se prošire. Da Rusi nemaju 1500 komada aktivnog nuklearnog oružja Kinezi bi davno marširali prema Uralu dok granicu sa Kinom je nekada čuvalo 10 000tenkova a sada ih nema par stotina
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
https://news.yahoo.com/three-explosions-recorded-occupied-mariupol-131500501.html
Nista posebno novog, ocekivano rusi pokusavaju, malo pomaknu, nista znacajno za sada.
Jos dva tri mjeseca, ovim tempom nece postici puno.
Ukrajinci moraju zadrzati ruse do ljeta, a onda ako bude srece mogu oni pojacati.
Hoce li rusi do tada biti upravo uscrpljeni i desetkovani, to je pitanje.
U kakvom stanju ce biti ukrajinci, kako god novo oruzje barem malo ce ih dignuti.
Mogla bi volja biti presudna, a tu bi bolje mogli stajati ukrajinci.
Jos dva tri mjeseca, ovim tempom nece postici puno.
Ukrajinci moraju zadrzati ruse do ljeta, a onda ako bude srece mogu oni pojacati.
Hoce li rusi do tada biti upravo uscrpljeni i desetkovani, to je pitanje.
U kakvom stanju ce biti ukrajinci, kako god novo oruzje barem malo ce ih dignuti.
Mogla bi volja biti presudna, a tu bi bolje mogli stajati ukrajinci.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
I didn’t “imply” it. I stated it outright: the sirens were political theater, which is why everyone ignored them.
— Ted Cruz (@tedcruz) February 23, 2023
(As even CNN admitted.)pic.twitter.com/KtAmkCbrtz https://t.co/Is380MUoYU
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Bremmer ima dobru kolumnu
as one year since russia’s invasion approaches, what has putin accomplished?
— ian bremmer (@ianbremmer) February 23, 2023
not much (besides death and destruction)
momentum has swung back and forth between russia and ukraine
and there’s only thing we can be sure of:
there’s no end in sighthttps://t.co/jFSapdLwMe
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
https://compactmag.com/article/america-owns-germany
evo dobar tekst
evo dobar tekst
Užas: NATO je opazio znakove da Kina možda razmatra slanje oružja Rusiji - Stoltenberg
BRUXELLES, 23. veljače (Reuters) - Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u četvrtak da je Savez uočio znakove da Kina razmatra opskrbu Rusije oružjem i upozorio Peking da ne poduzima takve korake.
Objava je uslijedila nekoliko dana nakon što je američki državni tajnik Antony Blinken upozorio Kinu na posljedice ako pruži materijalnu potporu ruskoj invaziji na Ukrajinu.
"Nismo vidjeli isporuke smrtonosne pomoći iz Kine Rusiji, ali smo vidjeli znakove da oni to razmatraju i možda planiraju", rekao je Stoltenberg u intervjuu za Reuters.
https://www.reuters.com/world/europe/nato-has-seen-signs-china-is-considering-sending-arms-russia-stoltenberg-2023-02-23/
................................
Gotovi smo...
crvenkasti-
2014-04-17
Dosta sam razmisljao o ovoj problematici, citavom geopolitickom pitanju, koje, nako sta se svede na svoju konacnicu glasi ovako: Koliko je SAD spreman daleko ici da zadrzi ekonomsku i poöiticku hegemoniju u takozvanom internacijonalnom sustavu. Koliko je SAD spremna destabilizirati globalno ekonomsko- politicke prilike u pokusaju zadrzavanja pozicije hegemona koja traje jos od 45.-e. Ne bih volio da zvucim kao kakav apokalipticar alli citav razvoj ovih dogadaja moze doista, bez ikakvoga pretjerivanja voditi ka nuklearnom ratu i samim time unistavanju civilizacijd kakvu poznajemo.
Kratkorocno gledano mozda je SAD i uspio izvuci klimave geopoliticke uspjehe u provociranju RUsije i uvlacenju je u ovajj kao zvani Ukrajiona, ali dugorocno gledano ovo bi mogao biti cavao u posmrtni kovceg SAD. Millitarizacija i ukupna destabiliziranost europe krajnje gledano nije u principialmnom interesu SAD-ea. Europa u podredenom polozaju da, ali Europa na koljenima ne . Ne vidim kako Europa iz ovoga moze izvuci ista, osim si zakomplicirati eneergetsku situaciju sta je vec i ucinjeno.
Kina, Iran i Rusija mozda jesu korumpirane zemlje sa upitnim tkz. gradanskim slobodama ali treba uzeti u obzir da us npr. Iranci uspijeli izgraditi vlastiti program drone letjelica iako usu pod sankcijama vec skoro 40 godina, mislim da je to fakt nad kojim se treba zamislioti. Rusi su genijali diplomati, pogle samo Lavrova, njemu nema ravna sa pozicije zapada a Kina je doslovno Globalan fabrika i zapravo prva futuristicka nacija.
To su fakti, a najvaznije je povijet, historija. Historija gleda u SAD da na pravi konacno poravnajanje racuna, di sam god bio i sa koliko sam razlicitih nacija kontaktirao i svak ima svoje jedinstvene znacaje a jedna od onih sta ih povezuje je nesnosnost prema SAD-u, odnosno vanjskoj politici SAD.
SAD je kontaminirana vlastitom povjescu i izgubila je moralni highground i covjecanstvu ih je vise puna kapa i mislim da to nikao ne moze voditi nekoj svijetloj buducnosti.
Kratkorocno gledano mozda je SAD i uspio izvuci klimave geopoliticke uspjehe u provociranju RUsije i uvlacenju je u ovajj kao zvani Ukrajiona, ali dugorocno gledano ovo bi mogao biti cavao u posmrtni kovceg SAD. Millitarizacija i ukupna destabiliziranost europe krajnje gledano nije u principialmnom interesu SAD-ea. Europa u podredenom polozaju da, ali Europa na koljenima ne . Ne vidim kako Europa iz ovoga moze izvuci ista, osim si zakomplicirati eneergetsku situaciju sta je vec i ucinjeno.
Kina, Iran i Rusija mozda jesu korumpirane zemlje sa upitnim tkz. gradanskim slobodama ali treba uzeti u obzir da us npr. Iranci uspijeli izgraditi vlastiti program drone letjelica iako usu pod sankcijama vec skoro 40 godina, mislim da je to fakt nad kojim se treba zamislioti. Rusi su genijali diplomati, pogle samo Lavrova, njemu nema ravna sa pozicije zapada a Kina je doslovno Globalan fabrika i zapravo prva futuristicka nacija.
To su fakti, a najvaznije je povijet, historija. Historija gleda u SAD da na pravi konacno poravnajanje racuna, di sam god bio i sa koliko sam razlicitih nacija kontaktirao i svak ima svoje jedinstvene znacaje a jedna od onih sta ih povezuje je nesnosnost prema SAD-u, odnosno vanjskoj politici SAD.
SAD je kontaminirana vlastitom povjescu i izgubila je moralni highground i covjecanstvu ih je vise puna kapa i mislim da to nikao ne moze voditi nekoj svijetloj buducnosti.
a ovi tkz. saveznici su samo privjesci koji ce ih napustit pri prvom ozbiljom poklecaju.jokerman wrote:Dosta sam razmisljao o ovoj problematici, citavom geopolitickom pitanju, koje, nako sta se svede na svoju konacnicu glasi ovako: Koliko je SAD spreman daleko ici da zadrzi ekonomsku i poöiticku hegemoniju u takozvanom internacijonalnom sustavu. Koliko je SAD spremna destabilizirati globalno ekonomsko- politicke prilike u pokusaju zadrzavanja pozicije hegemona koja traje jos od 45.-e. Ne bih volio da zvucim kao kakav apokalipticar alli citav razvoj ovih dogadaja moze doista, bez ikakvoga pretjerivanja voditi ka nuklearnom ratu i samim time unistavanju civilizacijd kakvu poznajemo.
pa zar nisu merkelovu prisluskivali,,mentalitet wrote:jokerman wrote:https://compactmag.com/article/america-owns-germany
evo dobar tekst
Pa jebo te to i djeca znaju u osnovnoj ,a ja od kako sam osobno dozivio kako jedan Amerikanac u Njemachkoj kasarni u Minhenu neshto naredjuje schwapskom vojniku a ovaj salutira i ide na izvrshenje naredjenog.Od tada sam se zainteresirao za te americhko schwapske odnose.Odlazio sam u Berlinu u jedan disko klub koji je bio preko puta policijske stanice a u koji su uglavnom zalazili americhki vojnici.Droga se dilala javno ali nikad ni jedan schwabo policajac nije ushao u taj lokal ili da je kojim sluchajem bila neka racija.Americhki vojnici su nedodirljivi i mogu da rade shto pozele nigdje u svijetu im lokalna policija ne smije stati na put.Na kraju krajeva ni schwapski kancelar ne moze biti ustolichen dok ameri ne daju svoj potpis.Njemachka se razvila takozvanim Marshalovim planom jer joj je bilo otvoreno americhko trzishte a taj Marshalov plan je bio varka jer skoro sve njemachke kompanije su i dalje a i onda bile u americhkim rukama.Nijemci se uzasno boje amera ali schwabo kao schwabo poshtuje jachega od sebe i spreman je sluziti amerikancima do zadnjeg schwabe.Chudan neki odnos porazenih i pobjednika,meni nikad bio shvatljiv ali kada se schwabo napije tek onda mozesh od njih chuti pravu istinu o svemu shto se desilo u njihovoj Povijesti .Svaki Schwabo ti je i dalje pod utjecajem alkohola pravi fashista i sanjaju svoj Rajh.
a kao zabranili Huawei jer eto kao prikupljaju podatke, za razliku od googla , facebooka i apple,,,
huawei pravi sjuper telefone upola jeftinije neg apple sranje, ali ne moze tako,, free market...
ameri zapravo ne prave nikakve telefone, sve s eto pravi ju aziji
oni dizajniraju
počistio sam offtopic, nesuvislo pisanje, spamanje, ili kada ljudi ne znaju napraviti quote pa ružno izgleda.
Real politik buraz, real politik,, sve ostalo vodi u propast.
To je mac na kojem se pogiba ili prezivljava.
ne mozes srat o ukrainskoj suverenosti, bulaznit kako oni imaju pravo odlucit di ce se prikloniit i slicne nebuloze. prika ako diras u rusku sferu utjecaja ocekuj odgovor, ne mozes ignorirat real politik.
To je mac na kojem se pogiba ili prezivljava.
ne mozes srat o ukrainskoj suverenosti, bulaznit kako oni imaju pravo odlucit di ce se prikloniit i slicne nebuloze. prika ako diras u rusku sferu utjecaja ocekuj odgovor, ne mozes ignorirat real politik.
pazi nisu ovo nikakvi mudri uvidi , ovo je jasno svakom teletu,,
sve je ovo poznato i nista novo , imperijalna prohtjevi nevjesto zamaskirani u u trulu neoliberalnu ideologiju
jadni ti tamo ljudi sta poginuse, nita vise
sve je ovo poznato i nista novo , imperijalna prohtjevi nevjesto zamaskirani u u trulu neoliberalnu ideologiju
jadni ti tamo ljudi sta poginuse, nita vise
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema