Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Za očekivati je da će SAD postpuno donirati još Bradleya i Strykera.
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/islamofobija-u-svedskoj-policija-dozvolila-javno-spaljivanje-kur-ana-ocekuje-se-ostar-odgovor-turske/230120196
BREAKING — Turkey cancels Swedish defence minister's visit over burning of a Quran in a planned protest in Stockholm
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) January 21, 2023
U.S Intelligence Officials has reportedly suggested to the Ukrainian General Staff that they should Strategically Withdraw from Bakhmut due to the extent of Artillery and Manpower Resources that Russian Forces have in the Region. pic.twitter.com/SPXZqbfsHY
— OSINTdefender (@sentdefender) January 20, 2023
BROJ ruskih žrtava prema nekim američkim procjenama možda doseže i 188.000 od početka invazije, objavljeno je.
----------------------
Ovo su mrtvi, ranjeni itd. Dakle nekom logikom bi onda prostom matematikom mogao doći do poginulih 40-50k poginulih Ruskih vojnika, što se otprilike slaže sa mojom procjenom.
Inače na žalost Ukraine, i njihovi gubici bi mogli biti tu negdje sve skupa, isto tako 30-40k poginlih i preko 100k ranjenih , plus par tisuća još uvijek zarobljenih.
Rusija očito bez problema može trpiti godišnje da im pogine 50k vojnika kako smo ustanovili, i 150k ranjenih,i uz postojeće resurse (ekonomiju, populaciju, proizvodnju tenkova, streljiva, raketa, nabavu oružja iz Sj.Koreje i nešto Irana) može ratovati... neograničeno. Ne može osvojiti državu , ali može iscrpljivati Ukrainu do te mjere da su ovi prisiljeni na nepovoljni mir, gdje bi Rusija mogla izaći sa pirovom pobjedom. (predavanje ovih osvojenih teritorija)
Ukrainski gubici su takvi, da mogu ih prenjeti još u 2023 godinu, a 2024 najksnije moraju izaći iz rata. Nakon 2024 to bi već bilo preko 150k mrtvih i 500 ranjenjih, što bi značilo preko 15% vojno sposobne muške populacije sjebano, što znači da ne mogu ratovati iza 2024 kako god okreneš .
Zato Ukraina mora ovo ljeto pokrenuti gadnu ofenzivu, i ako propadne ta ofenziva, ima još jedan pokušaj 2024 godine.
Kakav brutalan i debilan rat ali šta je tu - tu je .
Charles III likes this post
Rusi glede Bakhumta, iako su išli na isti scenarij, za razliku od Njemaca onomad nisu u borbu ubacili svoje regularne elitne snage, neg mahom plaćenike i kažnjenike. Dakle, potrošnu robu. Ukri su pak u odbranu Bakhmuta ubacili najbolje. Zato sad do izražaja dolazi ruska prevaga.
Ukre (ponovo) more spasiti samo značajnija količina zapadnog naoružanja.
Koliko odugovlačenje da pošalji tenkove ima efekt na UKR.
Rusija iako je imala gadne gubitke prije, sada više nemaju takve gubitke, jer uglavnom ne napdaju kao u početku.
Ostaje činjenica da mogu minimalno proizvesti 250 T.90M tenkova godišnje(koji nisu ništa lošiji od ovih Leo2A4 koje Ukr ne može dobiti) i modernizirati čak 600-800 tenkova iz SSSRa. Opet prema Oryxu , RU gubici će u godinu dana biti 1700 tenkova, međutim u defanzivnom ratu, Rusi bi mogli priuštiti da godišnje izgube sada 900tenkova, i toliko novih dobiti i zadržali bi tenkovske snage na razini.
Jednostavno za sada Ukr je dobila tenkova za jednu tenkovsku brigadu(poljske-češke-nizozemske modernizacije T-72ica).
Međutim trebaju 3-4 tenkovske brigade nove uz postojeću koncetraciju.
iz Cipra se može dobiti T-80 tenkova za još jednu tenkovsku brigadu spominje se.
Ukraincima do ljeta treba 3-4 nove tenkovske brigade, popune ovih gubitaka koji će nastati do ljeta, i toliko mehaniziranih-pješačkih brigada(tu će dobiti dovoljno IFVova). Dakle može se izvući sovjetskih tenkova iz Europe za još jednu brigadu, ali treba još +200 LEO2 za barem dvije brigade.
Naravno treba nastaviti slati nove IFVove.
Pisao sam prije par stranica, da Ukraina je početak rata startala sa +900 tenkova, imali su gadne gubitke, ali količina zarobljenih tenkova i donacija, sada su negdje na 1000(donja granica) do 1200 (gornja) operativnih tenkova. Rusija je u rat krenula sa 2500 tenkova, sada su vjeorjatno na između 1700-2000 tenkova kada gledamo količinu gubitaka ali i mogućnost RU vojne industrije da nadoknadi gubitke.
Uz brutalnu obuku idućih 4-5 mjeseci , i formirane 4 tenkovske brigade i 4mehanizirane , to bi im moglo dati dovoljno resursa za proboj u jednom pravcu. Ali kako rekoh po tko zna koji put, od moje procjene da im trebaju 4 tenkovske brigad,e za sada tek im je obećano tenkova za 1.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amerika-nezadovoljna-kako-ukrajina-vodi-rat-potrebno-je-odustati-od-bahmuta-i-pripremati-ofanzivu/230121025
AssadNaPodmornici likes this post
Charles III wrote:neimenovani viši dužnosnik u administraciji predsjednika Joea Bidena rekao je da usredotočenost na Bahmut koči Ukrajinu u važnijoj zadaći pripreme široko očekivane proljetne ofanzive kako bi se postigla velika dobitka protiv ruske okupacije na jugu.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amerika-nezadovoljna-kako-ukrajina-vodi-rat-potrebno-je-odustati-od-bahmuta-i-pripremati-ofanzivu/230121025
zanimljivo očitovanje, ali ovo treba gledati u kontekstu propagadnog rata i svega ostaloga. po meni i nema baš smisla, jer napustiti grad u vremenima teške zime, je loše.. jer kada se braniš u gradu, uvijek kada ti je gotova smjena, možeš u takvom gradu veličine Zadra/Šibenika otić se u neki podrum, ugrijati, otuširati, pojesti topli obrok, čaj, dok protivnik spava u rovovima.. bogte ljudi danas ne mogu pješice otići do dućana kada je vanka oko nule, odmah da je hladno, zamisli šta je danima provoditi u rovovima istočne Ukraine gdje je ide debelo ispod nule.
Rusi će onda ušetati u grad i grijati se i sve ostalo, Ukrainci bi bili na uzvisinama zapadno od grada gdje bile nove obrambene linije.. to možda može ljeti imati smisla, zimi nikako. zato je po meni i gubitak Soledara loša stvar, jer Rusi će se grijati i sakriti u tunelima ispod, umisto da se smrzavaju na poljima oko grada
Charles III likes this post
Three hundred and thirty-second day of combats began with #RussianArmy and #DPR forces advanced north of Soledar/Соледар city and took control over Krasnopolivka/Краснополівка town.
— @Suriyak (@Suriyakmaps) January 21, 2023
Map: [ https://t.co/gV1zCArdFX ] pic.twitter.com/v2c6VCwPKk
Naravno da je svaki gubitak los, nema dobrog gubitka teritorija osim taktickih smicalica koje vrlo brzo pokazu povoljne rezultate takvog uzmaka.AssadNaPodmornici wrote:Charles III wrote:neimenovani viši dužnosnik u administraciji predsjednika Joea Bidena rekao je da usredotočenost na Bahmut koči Ukrajinu u važnijoj zadaći pripreme široko očekivane proljetne ofanzive kako bi se postigla velika dobitka protiv ruske okupacije na jugu.
zanimljivo očitovanje, ali ovo treba gledati u kontekstu propagadnog rata i svega ostaloga. po meni i nema baš smisla, jer napustiti grad u vremenima teške zime, je loše.. jer kada se braniš u gradu, uvijek kada ti je gotova smjena, možeš u takvom gradu veličine Zadra/Šibenika otić se u neki podrum, ugrijati, otuširati, pojesti topli obrok, čaj, dok protivnik spava u rovovima.. bogte ljudi danas ne mogu pješice otići do dućana kada je vanka oko nule, odmah da je hladno, zamisli šta je danima provoditi u rovovima istočne Ukraine gdje je ide debelo ispod nule.
Rusi će onda ušetati u grad i grijati se i sve ostalo, Ukrainci bi bili na uzvisinama zapadno od grada gdje bile nove obrambene linije.. to možda može ljeti imati smisla, zimi nikako. zato je po meni i gubitak Soledara loša stvar, jer Rusi će se grijati i sakriti u tunelima ispod, umisto da se smrzavaju na poljima oko grada
Primjerice rusi su herson napustili ispravnom odlukom.
Stali su iza Dnjepra i tu su sigurni od ukrajinskih napada, oslobodili vojsku te rijesili problem gotovo nemoguce opskrbe preko dnjepra.
Pad soledara ili sutra Bakhmuta nema veze s tim.
Price o povoljnim brezuljcima su pogresne.
Bolje uporiste bio je sam ili jos uvijek jest sam Bkahmut i do nedavno Soledar nego okolni brezuljci.
Slazem se s Amerikancem da ukrajinci ovdje grijese, ali ne iz razloga kako on to vidi.
Sto znaci fokusiranost na Bakhmut, pa branis ga kao i sve druge gradove i sela.
Rusi bas tu zestoko napadaju, koncentrirali silu, pa sto treba, povlaciti se i izbjeci zrtve?
Pa nece rusi stati u Bakhmutu ako ga zauzmu, ici ce dalje i to lakse jer sljedece crte nece biti cvrste kakve su se pokazale bakhmutske.
Ne mozes pustati crte neprijatelju jer je jaci i drzis snage mjesec, dva negdje drugdje u nekakvoj eventualnoj pripravnosti.
Ako ih i drzis i cekas vrijeme za napad opet branis Bakhmut koliko mozes s onim sto imas.
Da se Bakhmut branio kako ovaj trazi rusi bi vec drzali i Kramatorsk, ali to ne bi bilo vazno jer se ceka ofanziva negdje drugdje:)
Svasta cu procitati od jebene struke.
Po meni grijese jer nisu bolje ojacali obranu, poglavito topnistvom koje bi sprijecilo ruse uopce u okpuljanju, podilazenju, a onda i nastupanju.
Gdje nestadose HIMRASI i silna najavljena municija.
Cetiri sustava odvojiti s dovoljno municije da rade sve sto sam naveo.
Nekako ne vidim da se to odradjuje.
Stedi li se municija, ako stedi onda ukrajinci tu grijese.
Stede li vise ljudstva, poneku osposobljeniju postrojbu, ako stede i tu grijese.
Jos korak drasticnije, predlagao sam da i sami postave najjace snage ovdje jer i rusi tu nastupaju sa svojima te ih razbiju i dobiju jako vaznu bitku.
Ne u ocuvanju grada, tada moze i pasti ali uz slom napadacevih udarnih postrojbi.
Nista od navedenog nije se dogodilo i tu se opet, grijesi.
Pogotovo amerikanac kao i vecina drugih grijese na anticipriranju uspjeha sutrasnje ukrajinske ofanzive.
Pitanje je hoce li je uopce biti, kada, gdje, kojim snagama, hoce li biti uspjesna ako je bude, to je naravno nepoznanica.
Ako se uspjelo u nekim situacijama pa zaboga nece u svim pokusanima.
Pogotovo sto rusi danas stoje drukcije nego su stajali prosle godine.
Moja procjena bazirana na konkretnom ratnom iskustvu je da bi bila uspjesna sa sredstvima koje ukrajina tek potrazuje i koja se obecavaju.
Bez njih tesko ce poluciti ozbiljan pomak, tek sporadican.
Kako se o sredsvima jos uvijek razgovara dostava i osposobljavanje za ista ce potrajati.
Treba li se ukrajinska vojska kontinuirano povlaciti jos dva tri mjeseca dok se to ne dogodi u nekom optimalnom roku koji je malo vjerojatan.
Pa do tada stici ce rusi do Kijeva ako se budu branili po savjetu ovog amerikanca.
Mali osvrt i na drugu ekipu koja najavljuje ruski veliki napad.
Ne znam cime, odavno su bez municije, tenkova, ljudstva.
Najgore i ono ljudstva je slabo opremljeno, imaju sarene uniforme, jedni carape sive boje, a drugi crvene.
Uniforme prljave, razlicite, nerijetko dva broja vece nego trebaju.
Uh, koliko to samo znaci u borbi:)
Sjetim se sebe, redovito u nekoj gruboj cvrstoj odori, bez vremena da se ogledam u ogledalu kako izgledam:)
Mijenjao sam ih obicno tek kad bi me ranjavalo pa kad su rasjecene i natopljene gustom krvlju.
Svi koji su tako pisali nemaju ama bas nikakvog iskustva ali zato imaju silne pogresne predodzbe o ratu, boju, vojniku.
Dobar vojnik je dobar, jer je dobar, moze imati i civilno odijelo u lgbt bojama:)
Ista stvar je s dobrim casnikom.
Glumci i sminkeri to dakako ne znaju.
Ovim dakako nisam protivnik ujednacenih kvalitetnih odora, tek ukazujem na pogresku svih koji u istima vide neku ocitu prednost.
dijagram-
2015-08-09
AlfaOmega wrote:Postoji analogija između Bakhmuta i Verduna, no glavna razlika je ova - Njemci, iako su se strateški nadali da će Francuzi eventualno iskrvariti sa ljudstvom u ovoj bici, i sami su prilično iskrvarili, stoga su svi ti mjeseci borbe bili nizašto.
Rusi glede Bakhumta, iako su išli na isti scenarij, za razliku od Njemaca onomad nisu u borbu ubacili svoje regularne elitne snage, neg mahom plaćenike i kažnjenike. Dakle, potrošnu robu. Ukri su pak u odbranu Bakhmuta ubacili najbolje. Zato sad do izražaja dolazi ruska prevaga.
Ukre (ponovo) more spasiti samo značajnija količina zapadnog naoružanja.
ti neku dobru robu pusis
AlfaOmega likes this post
zapadno naoružanje i tehnika ukrajince će još više oslabjeti...AlfaOmega wrote:Ova donacija najstarije inačice Strykera (M1126), koja je prva uvedena u naoružanje US Army, je vjerojatno tek početak. Moguće je da u sljedećim paketima vojne pomoći stignu i sljedeće inačice Strykera: M1127 RV inačica za izviđanje, M1128 MGS naoružana topom kalibra 105 mm, M1129 MC naoružana SOLTAMovim minobacačem kalibra 120 mm, M1130 CV inačica zapovjednog vozila, M1131 FSV za vatrenu podršku, M1132 ESV inžinjerijsko vozilo, M1133 inačica za MEDEVAC, M1133 ATGM inačica naoružana sa POVRS TOW.
jer nisu obučeni za rukovanje i održavanje...
jer nemaju logističke kapacitete za održavanje...
jer se popravci trebaju obavljati u poljskoj...
jer do poljske granice ima tisuću kilometara...
jer se ta vozila transportiraju vlakovima...
jer je željeznička infarstuktura osakaćena...
tzv. zapad, ako želi pomoći ukrajincima, uz ta svoja vozila treba poslati i posade i tehničare...
to bi jedino moglo imati nekakvog smisla...
ovako se stječe dojam da se samo žele riješiti starog željeza...
AlfaOmega likes this post
Jer nemaju love. Uršula ( EU ) im je nikidan dala tri miljarde eura samo da mogu normalno nastavit financirat najosnovnije stvari u državi a dat će im još 15 miljardi ( obećali 18 milljardi dolara ove godine sve skupa ).T. wrote:zapadno naoružanje i tehnika ukrajince će još više oslabjeti...AlfaOmega wrote:Ova donacija najstarije inačice Strykera (M1126), koja je prva uvedena u naoružanje US Army, je vjerojatno tek početak. Moguće je da u sljedećim paketima vojne pomoći stignu i sljedeće inačice Strykera: M1127 RV inačica za izviđanje, M1128 MGS naoružana topom kalibra 105 mm, M1129 MC naoružana SOLTAMovim minobacačem kalibra 120 mm, M1130 CV inačica zapovjednog vozila, M1131 FSV za vatrenu podršku, M1132 ESV inžinjerijsko vozilo, M1133 inačica za MEDEVAC, M1133 ATGM inačica naoružana sa POVRS TOW.
jer nisu obučeni za rukovanje i održavanje...
jer nemaju logističke kapacitete za održavanje...
jer se popravci trebaju obavljati u poljskoj...
jer do poljske granice ima tisuću kilometara...
jer se ta vozila transportiraju vlakovima...
jer je željeznička infarstuktura osakaćena...
tzv. zapad, ako želi pomoći ukrajincima, uz ta svoja vozila treba poslati i posade i tehničare...
to bi jedino moglo imati nekakvog smisla...
ovako se stječe dojam da se samo žele riješiti starog željeza...
Zapadni tenk košta a oni su švorc. Čak i kad im ga daš oni nemaju love za kupit nove niti iste održavat. Boje da im pošalju ovih 320 T-80 iz Pakistana koje je Ukrajina prodala istom prije 20 godine te nađu naokolo tenkove sovjetske proizvodnje i to im daju.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
'Kanonizacija' Bidena
PROVJERA ČINJENICA
12.01.2023 17:42
Ruska propaganda stvorila lažnu peticiju Ukrajinaca na Change.org platformi
Ruski mediji, kanali z-Telegram i proruski Twitter računi kruže lažnom peticijom za change.org koju su navodno stvorili Ukrajinci.
Kao dokaz pružaju screenshot "peticije", u kojoj korisnik po imenu Polina Kolko traži od poglavara Pravoslavne crkve Ukrajine, mitropolita Epifanija, da "kanonizira Bidena".
Ova "peticija" je lažna i ne može se naći na Change.org platformi.
Što se tiče detalja, u Ukrajini postoji pravoslavna crkva Ukrajine i ne postoji "OCU KP" (Pravoslavna crkva Ukrajine - Kijevska patrijaršija), a ne koristi se ni izraz "iz toga predlažem".
Uostalom, kada Ukrajinci žele skrenuti pozornost na određeno pitanje unutar zemlje, podnose peticije na web stranici predsjednika Ukrajine, a ne na verziji Change.org na ruskom jeziku. Platforma Change.org koristi se za privlačenje stranih čelnika ili organizacija.
No, prirodno je da stanovnici Ruske Federacije privlače pozornost peticijama na Change.org.
Konkretno, na ovoj platformi možete pronaći peticiju pod nazivom "Protiv opće i djelomične mobilizacije", za koju je već glasalo više od 455.000 ljudi. Postoje i peticije za povlačenje ruskih vojnika iz Ukrajine i zahtjev za objavljivanje popisa Rusa koji su poginuli u Makiivki.
2014-04-16
Već sam pisao o Bakhmutskoj stupici na koju su pale ukrajinske snage, no postoji li način njenog prekidanja? Postoji!
Bakhmutska stupica je bio genijalan potez od strane Putinovih postrojbi na koji naprosto nisu bile spremne ukrajinske snage, njezin bit je bilo vezivanje velikog broja ukrajinskih postrojbi na jednu točku bojišta što pak onemogućuje druge izmjene položaja ukrajinskih snaga na Južno i Sjeverno od samog Bakhmuta (posebice s Juga vezane čitave brigade). To je dovelo do vezivanja 14 brigada i gotovo 60,000 vojnika na uže koncentrirano bojište gdje pak se iskorištava ruska topnička i zračna nadmoć. Nažalost kako rat nisu samo brojke već stradanja, to znači u poljskim i vojnim bolnicama samo tog područja preko stotinjak ranjenih ukrajinskih vojnika na dan po bolnici, što ovo čini trenutno najkrvavijim dijelom sukoba. Putinovske snage su nastavile dalje s osvajanjem Soledara i pred njima je Krasna Hora (moja pretpostavka kroz ovaj tjedan ako ne već i kroz koji dan) koja čim padne otvara se i važan grad Bakhmut koji sigurno pada. No postoji li način kako prekinuti tu krvavu Bakhmutsku stupicu?
Odgovor jest Da!
I toga su svjesni Ukrajinci, ali i nažalost Rusi.
Naime Sjeverno se nalazi mjesto Kreminna koje ima izuzetno zeznuto geografsko okruženje, s Juga i Jugo-Zapada velika šuma, sa Zapada poljana (lako branjiva). Sam grad je čvrsto branjen a njegov pad bio bi katastrofalan po putinovske snage. Iako nije u medijima plasirano, vidljivo je po pomaku postrojbi da su ukrajinske snage toga svjesne i već par dana traju pokušaji napada kroz šumu, već sada na terenu prozvana krvava šuma zbog velikog stradanja ljudi. Da bi operacija bila uspješna potrebno je vezivanje više snaga, jer Rusi su svjesni ove opasnosti i dobro su utvrdili položaje. Ako Ukrajinci to uspiju, a moja je pretpostavka da s trenutnim opsegom to ne mogu, dok s povećanim (uz velike gubitke) bi to sigurno mogli dolazi do velike promijene oko Bakhmutske stupice.
1. Ukrajinci povećavaju i kordiniraju više snaga na napad i osvajanje Kreminne. Ljudske žrtve svakako bi bile visoke (već su sada pri manjim pokušajima prodora) no potez bi uzdrmao putinovske snage na čitavom širem prostoru. Morala bi se vezati čitava putinovska oklopna brigada da se postavi novi položaj obrane (broj 2. sjever). Vitalno važna prometnica P66 koja je u ruskim rukama prekida važnu rutu snabdijevanja i komunikacije putinovskih snaga diljem čitave sjeverne obrambene linije. Otvara se automatski i novi prozor prema Sieverodonetsku zbog čega Putinovske snage moraju (alternative nemaju jer dolazi do dubokog prodora u neprijateljski teritorij) vezivati snage iz Bakhmutske stupice (broj 2. jug) i stvoriti novu obrambenu liniju vjerojatno uz os Popasna-Vrubivka. Sve ovo navedeno otvara vrlo veliku mogućnost oslobađanja Sieverodonetska (broj 3) što nadalje okreće novi scenarij
Ukrajinci ovo pokušavaju, iako nije medijski popraćeno (i logično neće niti biti osim ako je uspješno), kroz manje ofenzivne grupacije. No ukoliko ne koncentriraju veći broj snaga tj riskiraju i vezuju ih te u munjevitom udaru osvoje mjesto prekid Bakhmutske stupice neće biti moguć.
Guest- Guest
To će se tek vidjeti mogu li rusi trpati toliko ljudi u lijesove, sankcije plus porast neadovoljstva i pad standarda je karika koja nedostaje u tvojim kalkulacijama, zapad očito ne želi pobjedu rusije ali kalkulira da je ekonomskii i društveno slomi ( da recimo u slučaju totalnog sloma tu ne uleti kina), ukri nemaju izbora i moraju se boriti i ginuti dok se ne postigne kritična točka u rusiji koja će sve preokrenuti. Da je zapad htio skršio bi rusiju do 9 mjeseca bez pardona ( mogu to i sad učiniti ali kako vidimo opet kalkuliraju i ne žele to uraditi)no očito im nije cilj raspad RF nego samo njeno prizemljenje i stavljanje u neke prihvatljive okvire.AssadNaPodmornici wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljene-nove-procjene-o-broju-ubijenih-rusa/2431133.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
BROJ ruskih žrtava prema nekim američkim procjenama možda doseže i 188.000 od početka invazije, objavljeno je.
----------------------
Ovo su mrtvi, ranjeni itd. Dakle nekom logikom bi onda prostom matematikom mogao doći do poginulih 40-50k poginulih Ruskih vojnika, što se otprilike slaže sa mojom procjenom.
Inače na žalost Ukraine, i njihovi gubici bi mogli biti tu negdje sve skupa, isto tako 30-40k poginlih i preko 100k ranjenih , plus par tisuća još uvijek zarobljenih.
Rusija očito bez problema može trpiti godišnje da im pogine 50k vojnika kako smo ustanovili, i 150k ranjenih,i uz postojeće resurse (ekonomiju, populaciju, proizvodnju tenkova, streljiva, raketa, nabavu oružja iz Sj.Koreje i nešto Irana) može ratovati... neograničeno. Ne može osvojiti državu , ali može iscrpljivati Ukrainu do te mjere da su ovi prisiljeni na nepovoljni mir, gdje bi Rusija mogla izaći sa pirovom pobjedom. (predavanje ovih osvojenih teritorija)
Ukrainski gubici su takvi, da mogu ih prenjeti još u 2023 godinu, a 2024 najksnije moraju izaći iz rata. Nakon 2024 to bi već bilo preko 150k mrtvih i 500 ranjenjih, što bi značilo preko 15% vojno sposobne muške populacije sjebano, što znači da ne mogu ratovati iza 2024 kako god okreneš .
Zato Ukraina mora ovo ljeto pokrenuti gadnu ofenzivu, i ako propadne ta ofenziva, ima još jedan pokušaj 2024 godine.
Kakav brutalan i debilan rat ali šta je tu - tu je .
Šandor Winnetou wrote:
Da je zapad htio skršio bi rusiju do 9 mjeseca bez pardona
A tko će to ratovati za Zapad?!
Oni iz gay brakova?
Žene s bradom?
Kradioci crne djece po Africi?
Neke nakaradne trans osobe, što ni ne znaju što su?
Građani svijeta bez svoje države, nacije i narodnih običaja?
Osobe bez svog identiteta?
Negdje sam čuo podatak da se u američkoj vojsci prijavilo 130 000 ljudi manje za vojsku, nego je to bilo ranije.
Zapad propada zbog poremećenih vrijednosti.
Guest- Guest
No koliko vidim obuka na tenku najmanje 5 mjeseci pa dodaj još dva dok ti to dopremiš i nađeš tko će ić na obuku dakle sami tehnički problemi oko realizacije itd pa si tek uvježbao prvu generaciju a moraš još pošto ideš na to da će doći još tenkova pa ti treba još obućene posade....
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema