Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
ošo joda na kvasinu.ljubo1212 wrote:taj čovjek umire od libije, ima već par godina, hebga, a navodno ozbiljna tema
wagner je umro 1883e
par dana prije nego je osnovao hdz
2014-12-30
Da vas podsjetim........45 tenkova T72 poslana su prošle godine u Američkom paketu na remont u Češku a SAD financira nadogradnju i modernizaciju istih. U sklopu ove aktivnosti, dodatnih 45 tenkova T72 poslala je i Nizozemska, koji također prolaze modernizaciju.
Tenkovi T-72 dobivaju novu opremu i poboljšani oklop u tvornici u Šternberku. U modernizaciji sudjeluje i 150 ukrajinskih djelatnika zaposlenih u tvrtki Excalibur Army.
Veliki dio ovih 90 tenkova uskoro kreće put Ukrajine....
Šandor Winnetou likes this post
Pretpostavljam da je u svezi sa prebacivanjem Leoparda II za Ukrajin
Ukoliko su dobili odobrenje od strane Njemačke u redu, ako njemačka ne dozvoljava, imam osjećaj da će Poljaci isporučiti na svoju ruk
Ionako su prešli na Američko naoružanje i naoružanje Južne Koreje i ne ovise njima, po cijenu kazni. Njemačka bi se mogla naći u problemima oko tenkova jer bi i Danska i Finska mogli slijediti Poljski primjer a prodaja budućih tenkova zemljama EU bi postala vrlo nesigurna u budućnosti za Njemačku vojnu industriju
AssadNaPodmornici likes this post
Bahmut / Soledar
Bahmut: Situacija za napeta, ali stabilna. Ruske snage pokušavaju se infiltrirati u grad s istoka, ali su odbijene. Najžešće borbe nastavljaju se u smijeru smjeru jug/jugozapad.
Soledar: vode se teške borbe. U posljednjih nekoliko sati bilo je više od 10 pojedinačnih borbenih okršaja koji se i dalje vode.
Ruske snage trpe velike gubitke u oba područja zbog svojih frontalnih napada na utvrđene položaje.
Obrana je stabilna.
U privitku je karta, na kojoj možete vidjeti da je cijeli Bahmut pod kontrolom Ukrajinaca. Crveno područje je ono koje rusi napadaju i u kome su prisutni prema Soledaru koji je djelomično u njihovim rukama. Nakon čišćenje tijekom noći, koje je provela Ukrajinska 46. zračno desantna brigada, novih pomaka nije bilo.
Poradi vrlo lošeg ekonomskog stanja i zapadnih sankcija, rusija se suočava sa nemogućnošću daljnjeg financiranja suludog rata.
A za rat se uvijek mora imati, za narod ne. Narod su potrošne sluge.
Rusija se priprema uvesti paušalna plaćanja za vojne potrebe. Uvesti će se prvenstveno na proizvođače ugljena i gnojiva, kao i sve državne tvrtke Ruske Federacije. Prethodno će im se dividenda odrediti iznad 50% neto dobiti.
Uz njihovu pomoć Kremlj navodno pokušava riješiti proračunske probleme koji su u zemlji nastali zbog sankcija i smanjenih prihoda od energije. U dekretu ruske vlade takva se mjera naziva "mobilizacija prihoda".
Postoje predviđanja da bi "ratna pljačka" mogla odnijeti i do 50% neto prihoda navedenih tvrtki a samim time i milijuna rusa u njima zaposlenim.
Hektorović wrote:[size=38][/size]Prigozhin releases the first batch of Wagner’s convict recruits who managed to survive for 6 months in Ukraine back into their hometowns, instructing Russian police to treat these men with “the greatest respect.” Will they become the new oprichniks as Russia spins into darkness? pic.twitter.com/YYrtaKTF5A
— Yaroslav Trofimov (@yarotrof) January 5, 2023
Čekaj, pa šta im nije nagrada puštanje na slobodu?
Prošli 6 mjeseci ukrjainskog pakla i nazad u ćuzu?
Govoreći za njemačku novinsku stranicu T-Online, Andriy Chernyak, predstavnik ukrajinske vojne obavještajne službe, rekao je da vjeruju da će mobilizacija biti objavljena 15. januara, nakon pravoslavnog Božića.
Chernyak je procijenio da će biti mobilisano 500.000 ljudi, a najviše će biti pogođeni oni koji žive u gradovima poput Moskve i Sankt Peterburga.
Vadym Skibitsky, zamjenik šefa ukrajinske vojne obavještajne službe, rekao je da će regruti biti korišteni u napadima koji će početi u proljeće na istoku i jugu Ukrajine.
T.- Posts : 17560
2014-04-14
kaj četnici plazite vun?T. wrote:ovo je gotovo...
dolazi 50 bradleya...
ovo je bilo gotovo 24.02.2022.
nadam se da će razvući ovo i da tatarska stoka krepa.
2014-12-30
fala kurcu dogode se greške, zoka je srbin inače odličan pro-ruski izvor, možda je on pogriješio , a možda je i prenio meme.. a sada lipo odskakutaj na zeminu temu i spamaj tamoljubo1212 wrote:taj čovjek umire od libije, ima već par godina, hebga, a navodno ozbiljna tema
veber suzdrži se od osobnih napada
Last edited by AssadNaPodmornici on 8/1/2023, 00:21; edited 1 time in total
Hektorović likes this post
veber wrote:kaj četnici plazite vun?T. wrote:ovo je gotovo...
dolazi 50 bradleya...
50 je početak.
do kraja godine će ih biti 500 komada. eventualno se Ruski BMP3 može po parametrima usporediti sa BradleyM2 a Rusija ih sigurno nema niti 200-300 u Ukraini, niti ih proizvodi, jer sam negdje čitao mislim da je Hektorovic stavio, da su zbog "kompliciranosti" se fokusirali na proizvodnju starijih verzija BMP2
znademo svi čemu se nadaš...veber wrote:kaj četnici plazite vun?T. wrote:ovo je gotovo...
dolazi 50 bradleya...
samo što će završiti jednako kao i 1945. ...
završit će kako se ti ne nadašT. wrote:znademo svi čemu se nadaš...veber wrote:kaj četnici plazite vun?T. wrote:ovo je gotovo...
dolazi 50 bradleya...
samo što će završiti jednako kao i 1945. ...
2015-08-08
2015-08-08
2015-08-08
AssadNaPodmornici wrote:veber wrote:kaj četnici plazite vun?T. wrote:ovo je gotovo...
dolazi 50 bradleya...
50 je početak.
do kraja godine će ih biti 500 komada. eventualno se Ruski BMP3 može po parametrima usporediti sa BradleyM2 a Rusija ih sigurno nema niti 200-300 u Ukraini, niti ih proizvodi, jer sam negdje čitao mislim da je Hektorovic stavio, da su zbog "kompliciranosti" se fokusirali na proizvodnju starijih verzija BMP2
BMP2 sa pojednostavljenom verzijom Epoha borbenog modula i nekakvim reaktivnim oklopom.
57mm top i 4 korneta ili bulata
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Naravno danas su Ukrajinci poveli novinare na teren i pokazali kako su ovi sve promašili... haha
checking the second place, dormitory 47: the Russian missile missed the target, again. There’s a big hole in front of the building, the place is empty. That’s all from Kramatorsk pic.twitter.com/mgBT4Qpbtr
— Daniele Raineri (@DanieleRaineri) January 8, 2023
Toinen ohjus iskeytyi näiden vanhojen autotallien edustalle. Täytyy sanoa, että tässä vaiheessa luotan enemmän omiin havaintoihini ja Ukrainan lausuntoihin, kuin Venäjän puolustusministeriön väitteeseen yli 600 kuolleesta ukrainalaissotilaasta. pic.twitter.com/k3xR9s2nNS
— Antti Kuronen (@YLEKuronen) January 8, 2023
First let them try to hit direct target.
— ZOKA (@200_zoka) January 8, 2023
Smerch or Tornado S all misses https://t.co/W1W0ti0dqc pic.twitter.com/7n1dFEauYq
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema