Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Charles III likes this post
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Lijepa količina ruskog biootpadaAssadNaPodmornici wrote:Bahmutski pravac, Rusko napredovanje
Samo manja količina istih. Slabe korisit od toga u smislu da to može preokrenit rat samo po sebi jer to je mala brojka a bojišnica od tisuću kilometara pa i više.
Ukraine: On 4 January 2023, President of France Emmanuel Macron announced that some AMX-10 RC would be given to Ukraine for defense against the 2022 Russian invasion of Ukraine. No date or volume was specified.
https://en.wikipedia.org/wiki/AMX-10_RC
Armoured Fighting Vehicles (Small quantities)
- AMX-10 RC(R)s [To be delivered]
https://www.oryxspioenkop.com/2022/04/answering-call-heavy-weaponry-supplied.html
Dobro je to imat. Poslužit će. Samo mala količina a triba i neku obuku proć. To će vjerovatno kroz ovaj eu program obuke ić pa tek onda na front. Al ne triba očekivat tko zna šta kad je samo manji broj istih uključeno a posebno u usporedbi s koliko je duga uopće ta bojišnica.
Ovo je lovac na tenkove dakle taj kalibar i onda pokretno dosta i traži neprijateljski oklop oko sebe ili mu dojave, nacilja i pa pa.
Dobra stvar ovoga između ostaloga je ta šta kako sad fali municije a ovih kalibara ima onda će ovo popunit te praznine jer imaju ovaj kalibar pa mogu dat.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
To je složen sistem i moraš bit uigran jer je tu brzina bitna. Dakle ovi moraju proć tu obuku i uvježbat se jer ide tenk ili BMP na tebe il netko puca a ti si u toj zoni i bitno je vrijeme reakcije tako da ti njega pogodiš prije nego šta on pogodi tebe.
U svakom slučaju to je ok stvar iz više razloga a jedan je i taj šta ove municije ovog kalibra imaju pa to začepi nestašicu municije na ovako dugom bojištu.
Uglavnom to je ok.
Moraju bit u brigadama zajedno jer ovaj kalibar se ne koristi puno pa radi opskrbe će morat te jedinice držat negdje tako da kad šalju ovaj kalibar da im dođe a ne tko zna di to zaluta a ne dođe onome kome treba doć.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:Zakurac im i svi ti pusti suhojevi koji imaju najbolje akrobatske mogućnosti na svijetu kada ruski piloti duplo manje su u avionima i nemaju uopće više preciznog i long range oružja
Ne znaju se nositi sa PZO.
Dok Amrikanci upravo vježbaju probijanje jake PZO.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:Bahmutski pravac, Rusko napredovanje
Ovo je od prije 15tak dana, Wagnerovci.
"Contract is finished. So long, guys, happy New Year!" - that's how Prigozhin sends off his Wagner members back home in black bags.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) January 1, 2023
They are just thrown on top of each other in black bags, like garbage. pic.twitter.com/kpmlCa6912
Last edited by Hektorović on 7/1/2023, 16:50; edited 1 time in total
2018-04-10
Krenuli su videi zadnjih dana, ukrajinci su popriično iznenađeni. Ovi mali kvadrokopteri su posebno opasni jer PZO sustavi nisu namjenjeni za njih, a cijenom su pak ispod 1000 dolara.
DPR Sparta battalion quadcopter drone attacks Ukrainian soldiers that attempted to leave in a BMP-2.
— LogKa (@LogKa11) January 5, 2023
The BMP seems to have abandoned them. More grenade drops are later conducted pic.twitter.com/G0ItFRP6Mt
2018-04-10
Prigozhin releases the first batch of Wagner’s convict recruits who managed to survive for 6 months in Ukraine back into their hometowns, instructing Russian police to treat these men with “the greatest respect.” Will they become the new oprichniks as Russia spins into darkness? pic.twitter.com/YYrtaKTF5A
— Yaroslav Trofimov (@yarotrof) January 5, 2023
2018-04-10
Jebeno, to su do sad ukri radili rujama, sad je tu egal samo nisam vidio ukrajinske snimke sa termovizijskim kamerama. Vjerujem da će ukri brzo naći odgovor na ovo, do sada su se pokazali kao vrhunski u improvizaciji i rješavanju problema pa ne sumnjam da će uskoro i ovo riješitiHektorović wrote:
Krenuli su videi zadnjih dana, ukrajinci su popriično iznenađeni. Ovi mali kvadrokopteri su posebno opasni jer PZO sustavi nisu namjenjeni za njih, a cijenom su pak ispod 1000 dolara.DPR Sparta battalion quadcopter drone attacks Ukrainian soldiers that attempted to leave in a BMP-2.
The BMP seems to have abandoned them. More grenade drops are later conducted pic.twitter.com/G0ItFRP6Mt
Šandor Winnetou wrote:Jebeno, to su do sad ukri radili rujama, sad je tu egal samo nisam vidio ukrajinske snimke sa termovizijskim kamerama. Vjerujem da će ukri brzo naći odgovor na ovo, do sada su se pokazali kao vrhunski u improvizaciji i rješavanju problema pa ne sumnjam da će uskoro i ovo riješitiHektorović wrote:
Krenuli su videi zadnjih dana, ukrajinci su popriično iznenađeni. Ovi mali kvadrokopteri su posebno opasni jer PZO sustavi nisu namjenjeni za njih, a cijenom su pak ispod 1000 dolara.DPR Sparta battalion quadcopter drone attacks Ukrainian soldiers that attempted to leave in a BMP-2.
Jedino riješenje je spuštanje SHORAD/EW na platoon level, i onda opet imaš problem saturacijskih napada jer su ova govna jeftina. To je barem po nekim Američkim razmišljanjima.
Ovo je čak puno opasnije od MALE dronova u ozbiljnim ratovima. Vidimo zadnjih mjeseci nema niti nešto Baryaktara niti nešto Ruskih Oriona pošto ih skida PZO.
2018-04-10
Jako dobar thread od Bendetta
1/ A THREAD: As 2022 draws to a close, a few words about how technology helped shape and influence the war in Ukraine – specifically, the impact of commercial quadcopters. pic.twitter.com/tDfyVYHw0A
— Samuel Bendett (@SamBendett) December 31, 2022
Last edited by Hektorović on 7/1/2023, 17:36; edited 1 time in total
2018-04-10
Negdje će se dobiti a negdje izgubiti, držim da taktičku bitku počinju gubiti ameri (osim ako opet imaju pokojeg asa u rukavu ili žele baš iscrpljujući rat koji će opet ekonomski slomiti ruse) jer su dozvolili da se ruska vojska upgrejduje umjesto da su dali odmah jače naoružanje i satrali ruse kad je bila prilika za to.Hektorović wrote:Šandor Winnetou wrote:Jebeno, to su do sad ukri radili rujama, sad je tu egal samo nisam vidio ukrajinske snimke sa termovizijskim kamerama. Vjerujem da će ukri brzo naći odgovor na ovo, do sada su se pokazali kao vrhunski u improvizaciji i rješavanju problema pa ne sumnjam da će uskoro i ovo riješitiHektorović wrote:
Jedino riješenje je spuštanje SHORAD/EW na platoon level, i onda opet imaš problem saturacijskih napada jer su ova govna jeftina. To je barem po nekim Američkim razmišljanjima.
Ovo je čak puno opasnije od MALE dronova u ozbiljnim ratovima. Vidimo zadnjih mjeseci nema niti nešto Baryaktara niti nešto Ruskih Oriona pošto ih skida PZO.
U svakom slučaju ovo je hebački rat i što je još važnije to je nova dimenzija rata i žrtve će biti ogromne i kod branitelja a još veće kod okupatora, svi će izvući pouku iz svega ovoga samo neki na teži a neki na lakši način no jedno je sigurno-zaboraviti sve ratove do sada i krenuti sa izgradnjom nove vojne doktrine i na zapadu i na istoku.
Hektorović likes this post
10/ These DJI and Autel (and other) quadcopters have become so successful when paired with artillery that a Russian top general called DJI Mavic a true symbol of modern warfare, elevating artillery to the pedestal not seen since WW1. https://t.co/2tiQC566Dg
14/ Additional evolution includes building on current group quadcopter use to scaling it up to swarm ops, enabled by machine learning algorithms that recognize targets on the ground. https://t.co/JgzPxEr961
16/ For Russia, the continue dependence on many Chinese-made components will remain a feature in 2023. “Got it on AliExpress” will remain relevant, as customers will look for ready quadcopters solutions and components at online and physical marketplaces. https://t.co/ubuS2CPV26
19/ Bottom line - the small quadcopter showed its utility in 2022 and we will see its use become more professionalized by both sides. pic.twitter.com/hUREiomDjL
20/ Questions for next year: Will national industries finally find a substitute to DJI drones in combat? Can these small quadcopters be battle-hardened to withstand countermeasures? Can their operations become more sophisticated with new technology like AI? Stay tuned… pic.twitter.com/udNRnsoPzq
2018-04-10
Iako ima klasično više Ruskih videa gubitaka, ali i Ukraincima je gadno.
kakav debilan rat iscrpljivanja i umiranja, jedna i druga zemlja će se ovim tempom kroz koju godinu samouništiti.
2014-12-30
Charles III likes this post
Jedan Mig29 su sami sebi oborili, i Oryx ga je registrirao
Navodno oboren Ukrainsi Su-25 kod Bahmuta
(čekam da Oryx ovo potvrdi nije baš jasno vizualno)
Ima još nekih video gubitaka Ukrainske pješadije i tehnike, odite na Zokin twiter pa gledajte.
Poginuo jedan Srbin kod Soledara/Bahmuta
Inače zanimljivo imao je u nicku broj 1488
to je nazi broj :D
14 - je kao broj riječi tipa "moramo osigurati budućnost bijele dice " itd, googlajte
88 - je HH - 8slovo abecede - Heil H1tl3r
:D
Srbi i Rusi antifašisti :D Inače ne treba spominjati da je Wanger bio omiljeni nacistički kompozitor, jedan od osnivača pun SS tetovaža itd..
srbima drago, sad je sigurno u raju čim je pokušavao oteti tuđe, evanđelje po srbima pressAssadNaPodmornici wrote:Ukrainci su danas popušili dva aviona.
Jedan Mig29 su sami sebi oborili, i Oryx ga je registrirao
Navodno oboren Ukrainsi Su-25 kod Bahmuta
(čekam da Oryx ovo potvrdi nije baš jasno vizualno)
Ima još nekih video gubitaka Ukrainske pješadije i tehnike, odite na Zokin twiter pa gledajte.
Poginuo jedan Srbin kod Soledara/Bahmuta
Inače zanimljivo imao je u nicku broj 1488
to je nazi broj :D
14 - je kao broj riječi tipa "moramo osigurati budućnost bijele dice " itd, googlajte
88 - je HH - 8slovo abecede - Heil H1tl3r
:D
Srbi i Rusi antifašisti :D Inače ne treba spominjati da je Wanger bio omiljeni nacistički kompozitor, jedan od osnivača pun SS tetovaža itd..
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema