Veliki njemački san o milijunima električnih vozila na cestama nestaje: 'Infrastrukture nema, prije će doći do urušavanja tržišta!'
Page 2 of 14
Page 2 of 14 • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Re: Veliki njemački san o milijunima električnih vozila na cestama nestaje: 'Infrastrukture nema, prije će doći do urušavanja tržišta!'
marcellus wrote:
Toyota i Mazda su prodavale 10 godina fuel cell aute u Kaliforniji, godišnje su prodavali nekoliko desetaka auta. Pa su odustali.
Sad neće odustati, jer će plasman na tržištu biti enormno povoljniji za fuel cell.
Što se tiče negativnih strana fuel cell tehnologije, objasno to Musku kao jednom od svojih miljenika (zbog proizvodnje automobila sa tehnologijom koja se tebi sviđa).
Guest- Guest
Re: Veliki njemački san o milijunima električnih vozila na cestama nestaje: 'Infrastrukture nema, prije će doći do urušavanja tržišta!'
Nije al u zapadnoj Europi te relacije ljudi odrade vlakom. Stanovništvo Europe a posebno zapadne je uglavnom urbano i takvo tržište koje živi u gradu a imaju linije vlakovima za veće udaljenosti i ne treba auto za neke dalje relacije.catabbath wrote:marcellus wrote:malo tko više od jednom ili dvaput godišnje putuje dalje od 400 km autom, a malo tko i vozi dalje od toga
Hm, Pula-Zagreb-Pula cca 600km, nije baš neuobučajeno to odraditi u jednom danu. Npr ja kad odem na koncert.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
veber wrote:
nema benzina ili dizelaša koji se može mjerit s elektromotorom.
Ne može zbog bitno manje iskoristivosti i zato su i dizeli i benzinci stvar prošlosti. Da problem sa zagađivanjem okoliša i ne spominjem.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:catabbath wrote:ali božemoj netko to uvijek popuši.
Od forumaša "prepametni" Marcel.
prepametni marcel je trošio 4 soma kuna na benzin mjesečno... struja mi je 8 kuna za 100 km, a benzin je bio 100 kuna za 100 km, ok sad je manje.. ali je i dalje 80
a taj električar ionak ne bu nikad dalje od samobora na jednu stranu i siska na drugu
kad ti budeš shvatio da je musk samo igračka vladara potreba ciivilizacije ,,, e tad će ti biti kasno kao sad i ovom partizanskom reporteruSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:
Toyota i Mazda su prodavale 10 godina fuel cell aute u Kaliforniji, godišnje su prodavali nekoliko desetaka auta. Pa su odustali.
Sad neće odustati, jer će plasman na tržištu biti enormno povoljniji za fuel cell.
Što se tiče negativnih strana fuel cell tehnologije, objasno to Musku kao jednom od svojih miljenika (zbog proizvodnje automobila sa tehnologijom koja se tebi sviđa).
Gast- Guest
RayMabus wrote:Nije al u zapadnoj Europi te relacije ljudi odrade vlakom. Stanovništvo Europe a posebno zapadne je uglavnom urbano i takvo tržište koje živi u gradu a imaju linije vlakovima za veće udaljenosti i ne treba auto za neke dalje relacije.catabbath wrote:marcellus wrote:malo tko više od jednom ili dvaput godišnje putuje dalje od 400 km autom, a malo tko i vozi dalje od toga
Hm, Pula-Zagreb-Pula cca 600km, nije baš neuobučajeno to odraditi u jednom danu. Npr ja kad odem na koncert.
U vlak ne možeš strpati toliko prtljage kao u auto i nemaš ni blizu toliki stupanj slobode kretanja.
Automobili su jednostavno neizbježni, pogotovo ako imaš obitelj, jer se tada cijena putovanja vlakom drastično povećava, a automobilo relativno gledano drastično smanjuje.
Guest- Guest
naime do londona i berlina se sigurno ne bum vozil s autom, a ni na GO ne kanim ić s autom na struju, za to mi je benzinac.
Ali za sve ono okokuće, poso, kuća, birtija, vrtić, škola, dućan, za to je struja majka
Ali za sve ono okokuće, poso, kuća, birtija, vrtić, škola, dućan, za to je struja majka
a meni dnevno ode 60 - 100 km na vozikanje okokuće obzirom da stanujem u relativnoj pripizdini, od koje doduše stignem do zagreba za 20 minuta, ali kilometraža je preko 20 km u jednom smjeru do zegeja.
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:catabbath wrote:ali božemoj netko to uvijek popuši.
Od forumaša "prepametni" Marcel.
prepametni marcel je trošio 4 soma kuna na benzin mjesečno... struja mi je 8 kuna za 100 km, a benzin je bio 100 kuna za 100 km, ok sad je manje.. ali je i dalje 80
a taj električar ionak ne bu nikad dalje od samobora na jednu stranu i siska na drugu
Tko ti je kriv kad si vozio "glup" auto na "glupo" gorivo i to očito na "glup" način.
Guest- Guest
Pa nećeš al samo upućujem na to da je to tržište tamo em urbano em povezano vlakovima....a ne ko ode u nas pa dva dana putuješ vlakom do neke vukojebine udaljene par stotina kilometara.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Nije al u zapadnoj Europi te relacije ljudi odrade vlakom. Stanovništvo Europe a posebno zapadne je uglavnom urbano i takvo tržište koje živi u gradu a imaju linije vlakovima za veće udaljenosti i ne treba auto za neke dalje relacije.catabbath wrote:marcellus wrote:malo tko više od jednom ili dvaput godišnje putuje dalje od 400 km autom, a malo tko i vozi dalje od toga
U vlak ne možeš strpati toliko prtljage kao u auto i nemaš ni blizu toliki stupanj slobode kretanja.
Automobili su jednostavno neizbježni, pogotovo ako imaš obitelj, jer se tada cijena putovanja vlakom drastično povećava, a automobilo relativno gledano drastično smanjuje.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
tako je bilo i sa dizelašima do prije 5.godinamarcellus wrote:naime do londona i berlina se sigurno ne bum vozil s autom, a ni na GO ne kanim ić s autom na struju, za to mi je benzinac.
baterija garantirano mora za 5.god izaći iz proizvodnje
Gast- Guest
a ovo za vlak je istina, samo što vani prijevoz vlakom funkcionira fantastično (koji će ti kurac prtljaga?) i ljudi normalno putuju stotinjak km dnevno vlakom (pa jebote veći gradovi EU su nezamislivi bez vlaka i metroa, idu svakih par minuta i neusporedivo su brži od auta, ugodniji, praktičniji) a kod nas je HŽ jebeno 19. stoljeće
tako je bilo i sa dizelašima do prije 5.godinamarcellus wrote:naime do londona i berlina se sigurno ne bum vozil s autom, a ni na GO ne kanim ić s autom na struju, za to mi je benzinac.
baterija-prometala garantirano moraju za 5.god izaći iz proizvodnje
Gast- Guest
marcellus wrote:a meni dnevno ode 60 - 100 km na vozikanje okokuće obzirom da stanujem u relativnoj pripizdini, od koje doduše stignem do zagreba za 20 minuta, ali kilometraža je preko 20 km u jednom smjeru do zegeja.
To je jedini režim vožnje za koji se isplati imati strujića sa čistim baterijskim izvorom energije.
Čim se uputiš malo dalje, takvi strujići su jednostavno neupotrebljivi u svakom načinu vožnje i po svakom vremenu osim u onim uvjetima kada ne možeš postići veću putnu brzinu (iznad 120) i kada ne trebaš koristiti klimu.
Guest- Guest
ja, bez odlazaka u hr radim 40 000km godišnje. u prosjeku nijemci voze 36000. oni koji žive u gradovima koriste javni. tko ide na posao 30-50km koristi benzin ili diesel. mi imao jedan punjač. za ekipu iz vwcatabbath wrote:marcellus wrote:malo tko više od jednom ili dvaput godišnje putuje dalje od 400 km autom, a malo tko i vozi dalje od toga
2014-12-30
škutor wrote:tako je bilo i sa dizelašima do prije 5.godinamarcellus wrote:naime do londona i berlina se sigurno ne bum vozil s autom, a ni na GO ne kanim ić s autom na struju, za to mi je benzinac.
baterija-prometala garantirano moraju za 5.god izaći iz proizvodnje
to je apsolvirano, zabrana prodaje novih benzinaca i dizela ide u SAD i EU od 2035. u Kini vjerojatno već od 2030., radit će ih do 2050. za afriku i srbiju
brazil isto zabranjuje ice motore, i većina latinske amerike.
politička odluka, ali to je jednostavno tako
politička odluka, ali to je jednostavno tako
marcellus wrote:a ovo za vlak je istina, samo što vani prijevoz vlakom funkcionira fantastično (koji će ti kurac prtljaga?) i ljudi normalno putuju stotinjak km dnevno vlakom (pa jebote veći gradovi EU su nezamislivi bez vlaka i metroa, idu svakih par minuta i neusporedivo su brži od auta, ugodniji, praktičniji) a kod nas je HŽ jebeno 19. stoljeće
Tako je samo ako putuješ jedino od doma na posao i doma s posla. Odnosno od i do mjesta stanovanja.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a meni dnevno ode 60 - 100 km na vozikanje okokuće obzirom da stanujem u relativnoj pripizdini, od koje doduše stignem do zagreba za 20 minuta, ali kilometraža je preko 20 km u jednom smjeru do zegeja.
To je jedini režim vožnje za koji se isplati imati strujića sa čistim baterijskim izvorom energije.
Čim se uputiš malo dalje, takvi strujići su jednostavno neupotrebljivi u svakom načinu vožnje i po svakom vremenu osim u onim uvjetima kada ne možeš postići veću putnu brzinu (iznad 120) i kada ne trebaš koristiti klimu.
gle imam još dva auta, benzinska, tak da...
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a meni dnevno ode 60 - 100 km na vozikanje okokuće obzirom da stanujem u relativnoj pripizdini, od koje doduše stignem do zagreba za 20 minuta, ali kilometraža je preko 20 km u jednom smjeru do zegeja.
gle imam još dva auta, benzinska, tak da...
Tako da si se duplo zajebao. U biti ti treba samo jedan i to na fuel cell. Prije ili kasnije ćeš preći na tu tehnologiju i onda ćeš se još hvaliti na forumu kako si napravio odličan izbor. A ja ću se konačno u tom složiti s tobom (bar u nečemu).
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:a ovo za vlak je istina, samo što vani prijevoz vlakom funkcionira fantastično (koji će ti kurac prtljaga?) i ljudi normalno putuju stotinjak km dnevno vlakom (pa jebote veći gradovi EU su nezamislivi bez vlaka i metroa, idu svakih par minuta i neusporedivo su brži od auta, ugodniji, praktičniji) a kod nas je HŽ jebeno 19. stoljeće
Tako je samo ako putuješ jedino od doma na posao i doma s posla. Odnosno od i do mjesta stanovanja.
ili ako si mlad i putuješ po europi s ruksakom.
Similar topics
» prodaja električnih vozila eksponecijalno raste
» Francuska sufinacira kupovinu električnih vozila zbog zagađenja
» Kakav deal: Njemački rent-a-car kupuje od kineskog BYD-a 100.000 električnih automobila!
» Njemački mediji: Lažima EU mora doći kraj, neće biti punopravnog članstva Zapadnog Balkana
» '' Veliki meteorit eksplodirao nekoliko sekundi prije udara na Bangkok ''
» Francuska sufinacira kupovinu električnih vozila zbog zagađenja
» Kakav deal: Njemački rent-a-car kupuje od kineskog BYD-a 100.000 električnih automobila!
» Njemački mediji: Lažima EU mora doći kraj, neće biti punopravnog članstva Zapadnog Balkana
» '' Veliki meteorit eksplodirao nekoliko sekundi prije udara na Bangkok ''
Page 2 of 14