Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Da ali kako objasniti vojsci i ovima što ih podržavaju, već su bili počeli ulaziti u Bahmut, ono ginuli su ko zečevi, ekipa se napalila da Bahmut pada, a sada odjedanput " a ništa moramo odustati"..
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Nikako, vojska ce biti sretna da ih prestanu slati u smrt.AssadNaPodmornici wrote:Da ali kako objasniti vojsci i ovima što ih podržavaju, već su bili počeli ulaziti u Bahmut, ono ginuli su ko zečevi, ekipa se napalila da Bahmut pada, a sada odjedanput " a ništa moramo odustati"..
Navijaci, njima mogu reci sto god pozele, ovi ce sve progutati kao i dosad.
dijagram-
2015-08-09
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Charles III likes this post
Brutalna snimka. Ukrainci na istočnoj fronti poskidali Ruse u jednom napadu. Vidi se recimo kako Ukrainci na jednom djelu snimke stoje na brdu, ukopani, a dole u dolini par km dalje Rusi. I Ukrainci imaju i Ukrainske rakete STUGNA-P i Američke Javelin, oba sustava imaju odlične kamere i domet po nekoliko km... vidu se pogoci na nekoliko BMPova a mislim na jednom da se vidi od eksplozije kako Rusi lete par desetaka metara u vazduh.
i na kraju Ukrainci zabijaju 4 drona kamikaze na 4 BMPa. Zadnja snimka je najzanimlivija jer Rusi na BMPu skužili da ih dron napada i pokušali pucati po njemu.. šteta što tu staje snimka, ali ako je došlo do detonacije HEAT punjenja(a vjerujem da je u sva 4 slučaja) gadno je
Brutalno, poskidali su ih i u napadu a ovih zadnjih par komada je popušilo pri bežaniji, u svakom slučaju pun kufer barbara otišlo u vječna ruska lovišta.AssadNaPodmornici wrote:
Brutalna snimka. Ukrainci na istočnoj fronti poskidali Ruse u jednom napadu. Vidi se recimo kako Ukrainci na jednom djelu snimke stoje na brdu, ukopani, a dole u dolini par km dalje Rusi. I Ukrainci imaju i Ukrainske rakete STUGNA-P i Američke Javelin, oba sustava imaju odlične kamere i domet po nekoliko km... vidu se pogoci na nekoliko BMPova a mislim na jednom da se vidi od eksplozije kako Rusi lete par desetaka metara u vazduh.
i na kraju Ukrainci zabijaju 4 drona kamikaze na 4 BMPa. Zadnja snimka je najzanimlivija jer Rusi na BMPu skužili da ih dron napada i pokušali pucati po njemu.. šteta što tu staje snimka, ali ako je došlo do detonacije HEAT punjenja(a vjerujem da je u sva 4 slučaja) gadno je
https://www.youtube.com/watch?v=1lpe1OgCbCY
dijagram-
2015-08-09
izgleda da su Rusi jučer u brzom protunapadu elitnih Wagnerovaca(oni koji nisu zatvorenici poslani u samoubilačke akcije) vratili pola Opytne mjesta(predgrađe Bahmuta). Ima na telegramu navodno snimki od ukr gubitaka , što mi se neda gledati (niti više gledam te +18 snimke Ruskih gubitaka )
AssadNaPodmornici wrote:
izgleda da su Rusi jučer u brzom protunapadu elitnih Wagnerovaca(oni koji nisu zatvorenici poslani u samoubilačke akcije) vratili pola Opytne mjesta(predgrađe Bahmuta.
Brzo će biti vraćeni natrag.
Guest- Guest
Piše: Domagoj Franić
Jevgenij Nikiforov, kandidat iz osovine Surovikin-Prigožin , postao je zapovjednik postrojbi Zapadnog vojnog okruga ruske Federacije umjesto Sergeja Kuzovljeva iz osovine Šojgu-Gerasimov
Nikiforov je postao četvrti zapovjednik Zapadnog vojnog okruga od početka sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu.
Nastavlja se "borba" za prevlast u vojnim strukturama rusije. Namjerno sam riječ borba stavio pod navodnike jer nje nema, Putin slijepo prihvaća i sluša savjete i preporuke za imenovanja od strane Prigožina u uvjerenju da mu samo on može donijeti pobjede i privagu na bojišnici.
Kako se teško vara......upravo ti postupci će dovesti do potpunog kolapsa ruske vojske i međusobnih žestokih sukoba, podvala i mržnje među najvišim časnicima i mržnje prema privatnim vojskama koje Putin podržava.
Kako će se to u budućnosti odraziti na sposobnosti ruske vojske, možemo samo zamisliti.
Jevgenij Nikiforov, kandidat iz osovine Surovikin-Prigožin , postao je zapovjednik postrojbi Zapadnog vojnog okruga ruske Federacije umjesto Sergeja Kuzovljeva iz osovine Šojgu-Gerasimov
Nikiforov je postao četvrti zapovjednik Zapadnog vojnog okruga od početka sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu.
Nastavlja se "borba" za prevlast u vojnim strukturama rusije. Namjerno sam riječ borba stavio pod navodnike jer nje nema, Putin slijepo prihvaća i sluša savjete i preporuke za imenovanja od strane Prigožina u uvjerenju da mu samo on može donijeti pobjede i privagu na bojišnici.
Kako se teško vara......upravo ti postupci će dovesti do potpunog kolapsa ruske vojske i međusobnih žestokih sukoba, podvala i mržnje među najvišim časnicima i mržnje prema privatnim vojskama koje Putin podržava.
Kako će se to u budućnosti odraziti na sposobnosti ruske vojske, možemo samo zamisliti.
Šandor Winnetou likes this post
Charles III wrote:[size=30]Širi se snimka: "Wagnerovci vrijeđaju Putinovog generala, nazivaju ga govnom"[/size]
Slično kao i arkanovci.
Odličan razlog da im regularna ruska vojska potiho otkaže suradnju ili je uspješno sabotira tamo gdje može.
Guest- Guest
je za razliku od Arkanovaca koji su realno bježali od borbe ili se borili gdje su baš bili nadmoćni totalno, i bavili se šverc-komercom i reketarenjem od srba do muslimana svakoga, wagnerovci prolaze baš najkrvavije bitke.
Kadirovci su više kao Arkan šema, oni se slikavaju za tik-tok i ruske društvene mreže, ušminkani, nabildani, a isto tako bave se šverc komercom, mlate i ruse i svakoga(ruse uglavnom, jer od ukrainaca dobiju po pičku pa izbjegavaju ratište kao vrag tamjan)
Kadirovci su više kao Arkan šema, oni se slikavaju za tik-tok i ruske društvene mreže, ušminkani, nabildani, a isto tako bave se šverc komercom, mlate i ruse i svakoga(ruse uglavnom, jer od ukrainaca dobiju po pičku pa izbjegavaju ratište kao vrag tamjan)
AssadNaPodmornici wrote:je za razliku od Arkanovaca koji su realno bježali od borbe ili se borili gdje su baš bili nadmoćni totalno, i bavili se šverc-komercom i reketarenjem od srba do muslimana svakoga, wagnerovci prolaze baš najkrvavije bitke.
To stoji, ali usporedba je valjana ako uzmeš u obzir da je vrlo glupo poput arkanovaca vrijeđati najviše oficire (namjerno ne kažem časnike) regularne vojske o čijoj podršci ipak ovise u priličnoj mjeri jer wagnerovci ipak nisu SS (nisu niti toliko vojno efikasni).
Guest- Guest
Jedan od vojnika optužio je generala Valerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera ruske vojske, da je namjerno ometao isporuku novih granata "kako bi naši momci poginuli". Dodali su da ruski napadi na Bahmut nisu postigli ništa te da su diverzantske grupe sasječene na komade.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zbog-cega-rusi-ne-uspijevaju-da-osvoje-bahmut-uprkos-velikim-naporima/221228008
Mykhailo Podolyak, savjetnik ukrajinskog predsjednika, tweetao je da se "Rusija mora suočiti sa stvarnošću".
"Neće pomoći ni potpuna mobilizacija, ni panična potraga za streljivom, ni tajni ugovori s Iranom, ni prijetnje Lavrova. Ukrajina će demilitarizirati Rusiju do kraja, istisnuti okupatore sa svih okupiranih teritorija. Tiho čekati finale", poručio je Podolyak.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zbog-cega-rusi-ne-uspijevaju-da-osvoje-bahmut-uprkos-velikim-naporima/221228008
Mykhailo Podolyak, savjetnik ukrajinskog predsjednika, tweetao je da se "Rusija mora suočiti sa stvarnošću".
"Neće pomoći ni potpuna mobilizacija, ni panična potraga za streljivom, ni tajni ugovori s Iranom, ni prijetnje Lavrova. Ukrajina će demilitarizirati Rusiju do kraja, istisnuti okupatore sa svih okupiranih teritorija. Tiho čekati finale", poručio je Podolyak.
da stoji, ali ovi što su vrijeđali su obični vojnici koji kukaju da nemaju granata a da njihovi momci ginu.Speare Shaker wrote:AssadNaPodmornici wrote:je za razliku od Arkanovaca koji su realno bježali od borbe ili se borili gdje su baš bili nadmoćni totalno, i bavili se šverc-komercom i reketarenjem od srba do muslimana svakoga, wagnerovci prolaze baš najkrvavije bitke.
To stoji, ali usporedba je valjana ako uzmeš u obzir da je vrlo glupo poput arkanovaca vrijeđati najviše oficire (namjerno ne kažem časnike) regularne vojske o čijoj podršci ipak ovise u priličnoj mjeri jer wagnerovci ipak nisu SS (nisu niti toliko vojno efikasni).
inače gledao sam i videa gdje i Ukrainci i to kod Bahmuta vrijeđaju i Žaluznija i Zelenskog dok skupljaju svoje mrtve.. iako općenito gledajući pun kurac je više Ruskih videa gdje kukaju i nabrajaju..
Nista neobicno, u ratu je to tako.
Ponekad su kritike neopravdane, ali najcesce jesu.
Osobno sam bio jako nezadovoljan nacinom vodjenja i zapovijedanja te izborom kadrova i postavljanjem ljudi na funkcije
za koje ponekad nisu imali ama bas nikakve kompetencije.
Ovdje valja znati razluciti kritiku onih koji su u permanentnom strahu i kritiziraju samo iz tog razloga, zele se nekako rijesiti te situacije
i zale se na sve i svasta.
Kritika pak onih koji daju najvise, koji se ne stede, koji se dragovoljno izlazu pogibeljnim situacijama iz dana u dan u zelji da nesto naprave
e njihova je konstruktivna, i najcesce opravdana.
dijagram-
2015-08-09
darth_vader and Charles III like this post
Pretpostavlja se da je riječ o dronu RAM II ukrajinske proizvodnje koji ima domet do 30 kilometara i kapacitet nosivosti od 3 kilograma. Pogađa mete s preciznošću od jednog metra.
Pojavio se snimak direktnog udara kamikaza drona u rusko oklopno vozilo
Pojavio se snimak direktnog udara kamikaza drona u rusko oklopno vozilo
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
"Rusija nastoji riješiti situaciju oko Ukrajine i okončati rat koji je pokrenuo Zapad što je prije moguće", izjavio je danas Lavrov na Prvom kanalu Ruske televizije.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
i da rekao je da je uvijet okončanja rata tako da Ukraina prizna osvojeni teritorij. koji luđaci.debotoijusto wrote:"Rusija nastoji riješiti situaciju oko Ukrajine i okončati rat koji je pokrenuo Zapad što je prije moguće", izjavio je danas Lavrov na Prvom kanalu Ruske televizije.
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 46 of 50