Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
i da rekao je da je uvijet okončanja rata tako da Ukraina prizna osvojeni teritorij. koji luđaci.debotoijusto wrote:"Rusija nastoji riješiti situaciju oko Ukrajine i okončati rat koji je pokrenuo Zapad što je prije moguće", izjavio je danas Lavrov na Prvom kanalu Ruske televizije.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
može s grlićem pjesnikom radmanom jesenjina citirat.debotoijusto wrote:"Rusija nastoji riješiti situaciju oko Ukrajine i okončati rat koji je pokrenuo Zapad što je prije moguće", izjavio je danas Lavrov na Prvom kanalu Ruske televizije.
2014-12-30
Još 4 nova serijska Su-57, sve skupa 6 ove godine...
Kinezi rade nekh 35-40 J-20 godišnje, Amerikanci 150 F-35.
Kinezi rade nekh 35-40 J-20 godišnje, Amerikanci 150 F-35.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Jel imaš neki konkretan podatak za ovu tvrdnju?Hektorović wrote: Amerikanci 150 F-35.
Video s analizom zašto je tako teško voditi ratne operacije u Donbasu, s osvrtom na ruski građanski rat, drugi svjetski rat i prvi dio ukrajinskog rata 2014. godine - tko god je probao napasti kroz Donbas, zaglavio bi. Autor je Estonac, imate na njegovom kanalu još materijala o ratu u Ukrajini.
Od ekonomije, nešto se čudno događa s ruskom rubljom. U zadnjih mjesec dana je izgubila 20% vrijednosti u odnosu na euro i dolar, analitičari to povezuju s ograničenjem na cijenu ruske nafte i padom ruskih prihoda od prodaje fosilnih goriva (nafta i plin su na europskom tržištu jeftiniji nego prije početka rata u Ukrajini).
Unatoč niskim cijenama energije, Rusija ne može obuzdati inflaciju i ovo je novi pritisak koji prijeti da inflacija počne hraniti samu sebe. Čudno da je ruska centralna banka jedina ruska institucija koja si dopušta takve mračne analize i prognoze - zadnji izvještaj iz prosinca imate ovdje - link
Od ekonomije, nešto se čudno događa s ruskom rubljom. U zadnjih mjesec dana je izgubila 20% vrijednosti u odnosu na euro i dolar, analitičari to povezuju s ograničenjem na cijenu ruske nafte i padom ruskih prihoda od prodaje fosilnih goriva (nafta i plin su na europskom tržištu jeftiniji nego prije početka rata u Ukrajini).
Unatoč niskim cijenama energije, Rusija ne može obuzdati inflaciju i ovo je novi pritisak koji prijeti da inflacija počne hraniti samu sebe. Čudno da je ruska centralna banka jedina ruska institucija koja si dopušta takve mračne analize i prognoze - zadnji izvještaj iz prosinca imate ovdje - link
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
Rusi izveli raketni napad, Ukrainci se hvale da su oborili sve rakete.. however.. 40% Kijeva ostalo bez struje haha, i asevi doslovno prenose ovako vijesti, čak i Ukrainci i pro-Ukrainci govore da nije normalno. Provjerio sam twetove zausta su napisani ovako.
nema veze, ako su ih oborili 2/3 napravili su dobar posao, ostatak štete će se sanirati kroz par dana
nema veze, ako su ih oborili 2/3 napravili su dobar posao, ostatak štete će se sanirati kroz par dana
Po mojem mišljenju, rade više štete nego koristi takvim lažnim izvještajima jer ne možeš u doba mobitela i kamera na svakom koraku sakriti pravo stanje stvari. Bolje onda ništa ne izvijestiti.
Čudno da ih Ameri već nisu obučili u tome, s obzirom da su razvili ratnu propagadu kao zasebnu vojnu disciplinu još u Prvom svjetskom ratu. Ukri se danas služe tim njihovim prastarim načelima:
Mi ne želimo rat, neprijatelj je isključivi krivac za rat, neprijatelj ima demonske osobine, mi se borimo za dobru stvar, a ne za sebične ciljeve, neprijatelj namjerno čini zlodjela, kad mi pogriješimo, to je uvijek nehotice, neprijatelj se koristi nedopuštenim oružjem, naši gubici su neznatni, a protivnički golemi, našu stvar podupiru umjetnici i intelektualci, naša je misija sveta, izdajnik je onaj tko sumnja u naše izvještaje.
To danas više ne prolazi.
Čudno da ih Ameri već nisu obučili u tome, s obzirom da su razvili ratnu propagadu kao zasebnu vojnu disciplinu još u Prvom svjetskom ratu. Ukri se danas služe tim njihovim prastarim načelima:
Mi ne želimo rat, neprijatelj je isključivi krivac za rat, neprijatelj ima demonske osobine, mi se borimo za dobru stvar, a ne za sebične ciljeve, neprijatelj namjerno čini zlodjela, kad mi pogriješimo, to je uvijek nehotice, neprijatelj se koristi nedopuštenim oružjem, naši gubici su neznatni, a protivnički golemi, našu stvar podupiru umjetnici i intelektualci, naša je misija sveta, izdajnik je onaj tko sumnja u naše izvještaje.
To danas više ne prolazi.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Ali to je i dio propagande, normalno da neće davati Rusima koliko su točno oborili raketa i sa kojim sustavima i gdje.
However, ovako se ljudi sprdaju sa njima, i onda tko normalan će uzeti brojke ono da su oni ubili +100 000 Rusa(dobro nitko normalan to ne uzima kao ozbiljno jer fronta bi bila kod Kurska i Sevastapolja da je to istina). Ali mogli su reći, PZO radi, oborili smo većinu raketa, nažalost bilo je i pogodaka naše službe rade već na saniranju štete .
However, ovako se ljudi sprdaju sa njima, i onda tko normalan će uzeti brojke ono da su oni ubili +100 000 Rusa(dobro nitko normalan to ne uzima kao ozbiljno jer fronta bi bila kod Kurska i Sevastapolja da je to istina). Ali mogli su reći, PZO radi, oborili smo većinu raketa, nažalost bilo je i pogodaka naše službe rade već na saniranju štete .
Piglet and Hektorović like this post
Hm pročitao sam jutros na Indexu pisalo da su Rusi poslali 100 raketa, na Jutarnjem piše 120 a onda sam pročitao da se ukri hvale da su skinuli 21 raketu.
ne treba ti index i jutarnji da te informiraju o ratu. sa indexa eventualno ako Galić/Čović napišu koju kolumnu.
Dosta ti se ovdje informirati :D
Nećemo znati koliko je raketa poslano, to znaju jedino Rusi i Ukrainci(i Ameri). I znaju jedni i drugi koliko je točno oboreno a koliko je šta pogodilo. a dok informacija koju još "obrade" Perica Jihadi sa Indexa ili netko sa Jutarnjeg onda dobiješ totalno smeće i dezinformaciju.
vjerojatno oko 100injak projektila, 21 valjda gdje je oboreno iznad Kijeva.
Naravno oboreno 100% projektila iznad Kijeva a 40% Kijeva nema struje, evo čitam i 90% Lviv-a
Dosta ti se ovdje informirati :D
Nećemo znati koliko je raketa poslano, to znaju jedino Rusi i Ukrainci(i Ameri). I znaju jedni i drugi koliko je točno oboreno a koliko je šta pogodilo. a dok informacija koju još "obrade" Perica Jihadi sa Indexa ili netko sa Jutarnjeg onda dobiješ totalno smeće i dezinformaciju.
vjerojatno oko 100injak projektila, 21 valjda gdje je oboreno iznad Kijeva.
Naravno oboreno 100% projektila iznad Kijeva a 40% Kijeva nema struje, evo čitam i 90% Lviv-a
Imaju agregatore na dizel pa nek upale.AssadNaPodmornici wrote: a 40% Kijeva nema struje, evo čitam i 90% Lviv-a
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne bi ako je poginulo približno 100 000 Ukrajinaca. Masovno ginu i jedni i drugi.AssadNaPodmornici wrote: i onda tko normalan će uzeti brojke ono da su oni ubili +100 000 Rusa(dobro nitko normalan to ne uzima kao ozbiljno jer fronta bi bila kod Kurska i Sevastapolja da je to istina).
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Bez obzira na broj stradalih ruskih vojnika, Rusi još uvijek imaju veću artiljerijsku moć i uglavnom dobro utvrđene linije obrane. Nemaju Ukrajinci toliko dronova koliko Rusi imaju regruta. Repriza WWI.
2015-08-09
Kako razmišlja ruski vojni vrh? Ova dva milijuna ročnika idu u otpad. Ako pogine jedan milijun neprijateljskih vojnika, napravili smo dobar posao.
2015-08-09
2:1 je uvijek prihvatljiv i dobar omjer. Zato ni novi val mobilizacije koji sprema Putin neće promijeniti situaciju na bojištu niti linije fronte. Pa i ovih 300 000 mobiliziranih nije promjenilo ništa, nije dalo potrebnu prevagu i nadmoć. Nema veze, Rusija ima više resursa za otpad nego Ukrajina. Zato Zelenski toliko plače za zapadnim naoružanjem. Ne stignu Ameri toliko proizvoditi niti toliko obučiti koliko Ukri potroše.melkior wrote:Kako razmišlja ruski vojni vrh? Ova dva milijuna ročnika idu u otpad. Ako pogine jedan milijun neprijateljskih vojnika, napravili smo dobar posao.
2015-08-09
melkior wrote:2:1 je uvijek prihvatljiv i dobar omjer. Zato ni novi val mobilizacije koji sprema Putin neće promijeniti situaciju na bojištu niti linije fronte. Pa i ovih 300 000 mobiliziranih nije promjenilo ništa, nije dalo potrebnu prevagu i nadmoć. Nema veze, Rusija ima više resursa za otpad nego Ukrajina. Zato Zelenski toliko plače za zapadnim naoružanjem. Ne stignu Ameri toliko proizvoditi niti toliko obučiti koliko Ukri potroše.melkior wrote:Kako razmišlja ruski vojni vrh? Ova dva milijuna ročnika idu u otpad. Ako pogine jedan milijun neprijateljskih vojnika, napravili smo dobar posao.
Ameri nemaju toliko Patriota ni dronova, ali ni Rusi toliko Lada za obitelji poginulih vojnika. Zato će Rusi ekonomski dobiti ovaj rat, Lade su kudikamo jeftinije za proizvodnju od Patriota, a i troškovi dostave su manji.
2015-08-09
melikior možeš li pls, prestati quotati sam sebe na 10postova. ja se nekada sjetim nekog komentara, pa onda editiram stari post i zaljepim.
a ne ti napišeš jednu rečenicu, pa onda quotaš sam sebe par minuta kasnije sa još jednom rečenicom. pa opet tako nekoliko puta. čisto ako se nečega sjetite, imate "edit" tipku
a ne ti napišeš jednu rečenicu, pa onda quotaš sam sebe par minuta kasnije sa još jednom rečenicom. pa opet tako nekoliko puta. čisto ako se nečega sjetite, imate "edit" tipku
Piglet likes this post
šabane. rusi su spušili ovaj rat u travnju 2022e.melkior wrote:melkior wrote:2:1 je uvijek prihvatljiv i dobar omjer. Zato ni novi val mobilizacije koji sprema Putin neće promijeniti situaciju na bojištu niti linije fronte. Pa i ovih 300 000 mobiliziranih nije promjenilo ništa, nije dalo potrebnu prevagu i nadmoć. Nema veze, Rusija ima više resursa za otpad nego Ukrajina. Zato Zelenski toliko plače za zapadnim naoružanjem. Ne stignu Ameri toliko proizvoditi niti toliko obučiti koliko Ukri potroše.melkior wrote:Kako razmišlja ruski vojni vrh? Ova dva milijuna ročnika idu u otpad. Ako pogine jedan milijun neprijateljskih vojnika, napravili smo dobar posao.
Ameri nemaju toliko Patriota ni dronova, ali ni Rusi toliko Lada za obitelji poginulih vojnika. Zato će Rusi ekonomski dobiti ovaj rat, Lade su kudikamo jeftinije za proizvodnju od Patriota, a i troškovi dostave su manji.
pitanje je samo koliko će im ekonomija otići u kurac.
nadam se da će ih zapad izjebat dok ne pokrepaju.
isto se nadam da ćemo sve vas poslat natrag majčici.
2014-12-30
Ova dva Rusa osvojila rekord u skoku u zrak...
Meni je danas drago što je putinov brat Erdogan konačno u Siriji pustio teroriste niz wc školjku. Jest da je malo off, ali jbg, mora sam.
Vezano uz prethodni post:
"Na konstruktivnom sastanku razgovaralo se o sirijskoj krizi, problemu izbjeglica i naporima zajedničke borbe protiv svih terorističkih organizacija na sirijskom tlu. Turski, ruski i sirijski ministri obrane kao i šefovi obavještajnih službi u Moskvi složili su se nastaviti s trojnim sastancima kako bi se osigurala stabilnost u Siriji i regiji u cjelini", dodaje se.
Ovo je prvi susret turskih i sirijskih ministara još od 2011. godine, odnosno otkako je počeo rat u Siriji.
Razumljivo, svaka normalizacija odnosa između Damaska i Ankare preduvjet je za istinsko okončavanje rata u toj zemlji, a to bi svakako bio i važan uspjeh ruske diplomacije koja već godinama radi na tome te je uspjela u kritičnim trenucima spriječiti izbijanje šireg rata između Turske i Sirije. Jasno, normalizacija odnosa između Erdogana i Assada (koji su nekoć čak bili i prijatelji - vidi: Machiavelli našeg doba i izdano ljeto: Tragična priča o prijateljstvu Turske i Sirije) bio bi i veliki poraz za sve aktere koji su se okupili oko mantre "Assad mora otići".
Rusija, najnovije:
Novi udar duboko u Rusiji: Napadnuta je zračna vojna baza Engels u kojoj se nalaze ruski strateški bombarderi - najmanje troje mrtvih
Otvoreno kritiziranje Rusije od strane Armenije i Kazahstana, dvije članice CSTO-a: Gubi li Moskva utjecaj u regiji zbog rata u Ukrajini?
Rusija optužila britansku mornaricu za napad na plinovode Sjeverni tok 1 i 2: Pritom tvrde kako je ista britanska jedinica jutros upravljala ukrajinskim velikim napadom dronovima na Crnomorsku flotu u Sevastopolju, London sve optužbe odbacuje
TRIJUMF DIPLOMACIJE U MOSKVI -
po prvi put od 2011. sastali se turski i sirijski ministri obrane kao i šefovi obavještajnih službi - Je li ovo konačan poraz alijanse koja se okupila oko mantre "Assad mora otići"?
Tijekom jučerašnjeg dana u Moskvi su se sastali ministri obrane Rusije, Turske i Sirije. Može se pretpostaviti da je povod za sastanak turska želja za udarom na kurdske SDF snage na sjeveru Sirije koje dobivaju već godinama aktivnu potporu Washingtona. No, koji god da je bio primarni povod, ovaj susret nedvojbeno pokazuje i potvrđuje kako polako dolazi do normalizacije odnose između Ankare i Damaska što je, dakako, vrlo važan razvoj situacije imajući u vidu da je upravo Turska, barem u kasnijim godinama rata, bila najveći podupiratelj anti-Damask militanata i ekstremista u Siriji.
U Moskvu je stigao turski ministar obrane Hulusi Akar, a s njim je bio i utjecajni šef turskog MIT-a (Nacionalna obavještajna služba), Hakan Fidan. Sa sirijske strane stigli su njihovi kolege - ministar obrane Ali Mahmoud Abbas i šef obavještajnih službi li Mamlouk. Zajedno sa svima njima bio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.
"Razmotrili su se načini rješavanja sirijske krize i problema izbjeglica, kao i zajednički napori u borbi protiv ekstremističkih skupina u Siriji", objavila je novinska agencija RIA pozivajući se na rusko ministarstvo obrane.
"Na konstruktivnom sastanku razgovaralo se o sirijskoj krizi, problemu izbjeglica i naporima zajedničke borbe protiv svih terorističkih organizacija na sirijskom tlu. Turski, ruski i sirijski ministri obrane kao i šefovi obavještajnih službi u Moskvi složili su se nastaviti s trojnim sastancima kako bi se osigurala stabilnost u Siriji i regiji u cjelini", dodaje se.
Ovo je prvi susret turskih i sirijskih ministara još od 2011. godine, odnosno otkako je počeo rat u Siriji.
Razumljivo, svaka normalizacija odnosa između Damaska i Ankare preduvjet je za istinsko okončavanje rata u toj zemlji, a to bi svakako bio i važan uspjeh ruske diplomacije koja već godinama radi na tome te je uspjela u kritičnim trenucima spriječiti izbijanje šireg rata između Turske i Sirije. Jasno, normalizacija odnosa između Erdogana i Assada (koji su nekoć čak bili i prijatelji - vidi: Machiavelli našeg doba i izdano ljeto: Tragična priča o prijateljstvu Turske i Sirije) bio bi i veliki poraz za sve aktere koji su se okupili oko mantre "Assad mora otići".
Rusija, najnovije:
Novi udar duboko u Rusiji: Napadnuta je zračna vojna baza Engels u kojoj se nalaze ruski strateški bombarderi - najmanje troje mrtvih
Otvoreno kritiziranje Rusije od strane Armenije i Kazahstana, dvije članice CSTO-a: Gubi li Moskva utjecaj u regiji zbog rata u Ukrajini?
Rusija optužila britansku mornaricu za napad na plinovode Sjeverni tok 1 i 2: Pritom tvrde kako je ista britanska jedinica jutros upravljala ukrajinskim velikim napadom dronovima na Crnomorsku flotu u Sevastopolju, London sve optužbe odbacuje
Izvori:
themoscowtimes.com | time.com | wsj.com | al-Jazeera_________________
I ask not for a lighter burden, but for broader shoulders.
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema