Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 48 of 50
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Vezano uz prethodni post:
"Na konstruktivnom sastanku razgovaralo se o sirijskoj krizi, problemu izbjeglica i naporima zajedničke borbe protiv svih terorističkih organizacija na sirijskom tlu. Turski, ruski i sirijski ministri obrane kao i šefovi obavještajnih službi u Moskvi složili su se nastaviti s trojnim sastancima kako bi se osigurala stabilnost u Siriji i regiji u cjelini", dodaje se.
Ovo je prvi susret turskih i sirijskih ministara još od 2011. godine, odnosno otkako je počeo rat u Siriji.
Razumljivo, svaka normalizacija odnosa između Damaska i Ankare preduvjet je za istinsko okončavanje rata u toj zemlji, a to bi svakako bio i važan uspjeh ruske diplomacije koja već godinama radi na tome te je uspjela u kritičnim trenucima spriječiti izbijanje šireg rata između Turske i Sirije. Jasno, normalizacija odnosa između Erdogana i Assada (koji su nekoć čak bili i prijatelji - vidi: Machiavelli našeg doba i izdano ljeto: Tragična priča o prijateljstvu Turske i Sirije) bio bi i veliki poraz za sve aktere koji su se okupili oko mantre "Assad mora otići".
Rusija, najnovije:
Novi udar duboko u Rusiji: Napadnuta je zračna vojna baza Engels u kojoj se nalaze ruski strateški bombarderi - najmanje troje mrtvih
Otvoreno kritiziranje Rusije od strane Armenije i Kazahstana, dvije članice CSTO-a: Gubi li Moskva utjecaj u regiji zbog rata u Ukrajini?
Rusija optužila britansku mornaricu za napad na plinovode Sjeverni tok 1 i 2: Pritom tvrde kako je ista britanska jedinica jutros upravljala ukrajinskim velikim napadom dronovima na Crnomorsku flotu u Sevastopolju, London sve optužbe odbacuje
TRIJUMF DIPLOMACIJE U MOSKVI -
po prvi put od 2011. sastali se turski i sirijski ministri obrane kao i šefovi obavještajnih službi - Je li ovo konačan poraz alijanse koja se okupila oko mantre "Assad mora otići"?
Tijekom jučerašnjeg dana u Moskvi su se sastali ministri obrane Rusije, Turske i Sirije. Može se pretpostaviti da je povod za sastanak turska želja za udarom na kurdske SDF snage na sjeveru Sirije koje dobivaju već godinama aktivnu potporu Washingtona. No, koji god da je bio primarni povod, ovaj susret nedvojbeno pokazuje i potvrđuje kako polako dolazi do normalizacije odnose između Ankare i Damaska što je, dakako, vrlo važan razvoj situacije imajući u vidu da je upravo Turska, barem u kasnijim godinama rata, bila najveći podupiratelj anti-Damask militanata i ekstremista u Siriji.
U Moskvu je stigao turski ministar obrane Hulusi Akar, a s njim je bio i utjecajni šef turskog MIT-a (Nacionalna obavještajna služba), Hakan Fidan. Sa sirijske strane stigli su njihovi kolege - ministar obrane Ali Mahmoud Abbas i šef obavještajnih službi li Mamlouk. Zajedno sa svima njima bio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.
"Razmotrili su se načini rješavanja sirijske krize i problema izbjeglica, kao i zajednički napori u borbi protiv ekstremističkih skupina u Siriji", objavila je novinska agencija RIA pozivajući se na rusko ministarstvo obrane.
"Na konstruktivnom sastanku razgovaralo se o sirijskoj krizi, problemu izbjeglica i naporima zajedničke borbe protiv svih terorističkih organizacija na sirijskom tlu. Turski, ruski i sirijski ministri obrane kao i šefovi obavještajnih službi u Moskvi složili su se nastaviti s trojnim sastancima kako bi se osigurala stabilnost u Siriji i regiji u cjelini", dodaje se.
Ovo je prvi susret turskih i sirijskih ministara još od 2011. godine, odnosno otkako je počeo rat u Siriji.
Razumljivo, svaka normalizacija odnosa između Damaska i Ankare preduvjet je za istinsko okončavanje rata u toj zemlji, a to bi svakako bio i važan uspjeh ruske diplomacije koja već godinama radi na tome te je uspjela u kritičnim trenucima spriječiti izbijanje šireg rata između Turske i Sirije. Jasno, normalizacija odnosa između Erdogana i Assada (koji su nekoć čak bili i prijatelji - vidi: Machiavelli našeg doba i izdano ljeto: Tragična priča o prijateljstvu Turske i Sirije) bio bi i veliki poraz za sve aktere koji su se okupili oko mantre "Assad mora otići".
Rusija, najnovije:
Novi udar duboko u Rusiji: Napadnuta je zračna vojna baza Engels u kojoj se nalaze ruski strateški bombarderi - najmanje troje mrtvih
Otvoreno kritiziranje Rusije od strane Armenije i Kazahstana, dvije članice CSTO-a: Gubi li Moskva utjecaj u regiji zbog rata u Ukrajini?
Rusija optužila britansku mornaricu za napad na plinovode Sjeverni tok 1 i 2: Pritom tvrde kako je ista britanska jedinica jutros upravljala ukrajinskim velikim napadom dronovima na Crnomorsku flotu u Sevastopolju, London sve optužbe odbacuje
Izvori:
themoscowtimes.com | time.com | wsj.com | al-Jazeera
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
u bizarnoj televizijskoj emisiji u Rusiji, čiji sadržaj iz dana u dan dotiče nova dna, radio je sklekove.
Kadirova pratnja bila je oduševljena spremnošću 46-godišnjeg šefa, združena u aplauzu čečenskom krvoloku. S druge strane, na Twitteru se Čečenova tehnika komentirala, najblaže rečeno, mnogo manje laskavo.
‘Sada su neke stvari o neuspjesima ruske vojske puno jasnije‘; ‘Ovako se je*e, a ne rade sklekovi!‘; ‘Moj 3-godišnji sin je jači od njega‘; ‘Patetično!‘; ‘Šaljite ga na front!‘...
snosaj kadirova
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AlfaOmega wrote:Jel imaš neki konkretan podatak za ovu tvrdnju?Hektorović wrote: Amerikanci 150 F-35.
https://www.airandspaceforces.com/f-35-production-set-156-per-year-until-completion/
Lockheed Martin and the F-35 Joint Program Office have agreed that F-35 production will peak at 156 planes per year in 2023 and remain at that level “for the foreseeable future.”
Kinezi dižu proizvodnju j-20 na 50-tak godišnje, plus kreću sa J-35, uz to štancaju j-10 i su-27 derivative.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:Ali to je i dio propagande, normalno da neće davati Rusima koliko su točno oborili raketa i sa kojim sustavima i gdje.
However, ovako se ljudi sprdaju sa njima, i onda tko normalan će uzeti brojke ono da su oni ubili +100 000 Rusa(dobro nitko normalan to ne uzima kao ozbiljno jer fronta bi bila kod Kurska i Sevastapolja da je to istina). Ali mogli su reći, PZO radi, oborili smo većinu raketa, nažalost bilo je i pogodaka naše službe rade već na saniranju štete .
Ameri što su tamo bili kažu još je jak sovjetski mentalitet
tako su i rusi tvrdili da su poskidali sve rakete kad je trump gađao siriju
2018-04-10
Nasi gojenci bi ga razvalili.debotoijusto wrote:
u bizarnoj televizijskoj emisiji u Rusiji, čiji sadržaj iz dana u dan dotiče nova dna, radio je sklekove.
Kadirova pratnja bila je oduševljena spremnošću 46-godišnjeg šefa, združena u aplauzu čečenskom krvoloku. S druge strane, na Twitteru se Čečenova tehnika komentirala, najblaže rečeno, mnogo manje laskavo.
‘Sada su neke stvari o neuspjesima ruske vojske puno jasnije‘; ‘Ovako se je*e, a ne rade sklekovi!‘; ‘Moj 3-godišnji sin je jači od njega‘; ‘Patetično!‘; ‘Šaljite ga na front!‘...
snosaj kadirova
U zderanju janjetine.
dijagram-
2015-08-09
Nakon što su preko ljeta i jeseni orgijali sa po 60.000 projektila dnevno i preorali sva polja po hersonu, donjecku i luhansku, Rusi su totalno ostali bez streljiva, ispostavilo se kako nekih velikih neiscrpnih rezervi SSSR-a nema. Može biti kako su još ljetos očekivali predaju Ukrajine do jeseni, ili jednostavno nisu razmišljali.
Ostatak rata izgleda kako će Ukrajina imati topničku dominaciju.
2018-04-10
Charles III likes this post
debotoijusto wrote:
snosaj kadirova
O čem ono blebeću?
Pa ja sam osjetno stariji od njega i napravim preko 100 sklekova u jednom komadu.
On ih je napravio nešto preko 30 i to još i nisu pravi sklekovi nego otprilike kakve je pred tv kamerama radi šminke radio Milan Bandić (smijurija od sklekova).
Guest- Guest
Hektorović wrote:
I to je jedan od razloga zašto će se ostvariti moje prognoze o formalnoj kapitulaciji Rusije i gubitku svih do sada osvojenih teritorija u Ukrajini najkasnije do početka ljeta (oko prvog lipnja ili najkasnije do prvog srpnja).
Guest- Guest
sssr je pao prije 30godina. velik dio sssr streljiva su nasljedili druge zemlje. plus rusi su vjerojatno prodali dio okolo.Hektorović wrote:Nakon što su preko ljeta i jeseni orgijali sa po 60.000 projektila dnevno i preorali sva polja po hersonu, donjecku i luhansku, Rusi su totalno ostali bez streljiva, ispostavilo se kako nekih velikih neiscrpnih rezervi SSSR-a nema. Može biti kako su još ljetos očekivali predaju Ukrajine do jeseni, ili jednostavno nisu razmišljali.
mislim imali su ogromne rezerve granata vjerojatno najveće na svijetu, ali rat troši previše granata. ruski telegram kanali govore da pucaju iz streljiva proizvedenog 2022 i zanimljivo govore da je lošije kvalitete nego ono prije, kako je to moguće ne znam.
plus ne možeš baš koristiti sssr granate koje su stare 40-50godina pretpostavljam da nisu baš sigurne za ispaljivanje.
usput ne bih podcijenio rusiju, nažalost ta država ne može ostati bez resursa za ratovanje, može ih imati manje, ali i dalje će to biti ogromni resursi i dalje će to biti treći resursi na svijetu jer ipak imaju moćnu vojnu industriju(ne kao USA ili Kina, ali definitivno veću od ostalih NATO zemalja pojedinačno pa čak i skupa)
gleda sam Binkova i on je zaključio da i Ukraina vjerojatno ima NATO granata do 2023
AssadNaPodmornici wrote:ruski telegram kanali govore da pucaju iz streljiva proizvedenog 2022 i zanimljivo govore da je lošije kvalitete nego ono prije, kako je to moguće ne znam.
Drljavost sadašnjih industrijskih standarda (posebno u kontroli kvalitete) posebno zbog potrebe za velikim količinama streljiva.
Guest- Guest
Kontrola kvalitete u proizvodnji municije radi se po posebnim jako strogim propisima.AssadNaPodmornici wrote:sssr je pao prije 30godina. velik dio sssr streljiva su nasljedili druge zemlje. plus rusi su vjerojatno prodali dio okolo.Hektorović wrote:Nakon što su preko ljeta i jeseni orgijali sa po 60.000 projektila dnevno i preorali sva polja po hersonu, donjecku i luhansku, Rusi su totalno ostali bez streljiva, ispostavilo se kako nekih velikih neiscrpnih rezervi SSSR-a nema. Može biti kako su još ljetos očekivali predaju Ukrajine do jeseni, ili jednostavno nisu razmišljali.
mislim imali su ogromne rezerve granata vjerojatno najveće na svijetu, ali rat troši previše granata. ruski telegram kanali govore da pucaju iz streljiva proizvedenog 2022 i zanimljivo govore da je lošije kvalitete nego ono prije, kako je to moguće ne znam.
plus ne možeš baš koristiti sssr granate koje su stare 40-50godina pretpostavljam da nisu baš sigurne za ispaljivanje.
usput ne bih podcijenio rusiju, nažalost ta država ne može ostati bez resursa za ratovanje, može ih imati manje, ali i dalje će to biti ogromni resursi i dalje će to biti treći resursi na svijetu jer ipak imaju moćnu vojnu industriju(ne kao USA ili Kina, ali definitivno veću od ostalih NATO zemalja pojedinačno pa čak i skupa)
gleda sam Binkova i on je zaključio da i Ukraina vjerojatno ima NATO granata do 2023
Takodjer radi se u serijama, pazljivo, kod procesa proizvodnje nevazna je produktivnost, nema prebacivanja normi i kojecega slicnog:)
Za obican metak 7,62 kontrola je strasno rigorozna, nekoliko stupanja kontrole sve u cilju izbjegavanja i najmanje pogreske.
Proizvodnja u ratnim uvjetima je nesto drugo, odstupa se od klasicnog nacina i pristupa proizvodnji u ratnim uvjetima.
Svakako pada kvalitet jer se tezi proizvesti sto brze i sto vise municije sa materijalima koji mozda i nisu vise kao u standardnoj mirnodopskoj proizvodnji.
Sjecam se mina za MB koje su proizvedene u ratu i izgledale su tako da se na tijelu mine u pravilu vidjela pukotina, udubljenje
ili slicne nesavrsenosti.
No, i takve su odletjele sasvim normalno, cak i s barutnim punjenjem viska , kad se ukazala potreba:)
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
Cijene plina u Europi pale su na razinu koja je posljednji put zabilježena prije početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači. Trenutna cijena je 76.78 eura po megavatsatu.
nista od leso hrcka za novu godinu na -7
nista od leso hrcka za novu godinu na -7
2014-04-12
u Americi prošao proračun za iduću godinu.
Iako će taj proračun za Amerikance uzrokovati inflaciju, tipa u tom proračunu se značajno povećavaju sredstva za FBI, poreznu upravu(koja naravno neće ići za miljarderima nego malim Amerma itd), ali nas boli k za Amerikance, nama je bitno da je Ukraina dobila 45milijardi $ pomoći. od vojne do ostale.
ostatak Europe će također sudjelovati sa 30ak milijardi € pomoći.
Sve skupa Ukrainska vojska će imati proračun na razini vojske Ruske Federacije :D :D :D
Sa time da Rusija mora ulagati u održavanje najvećeg nuk aresnala na svijetu, ogromne mornarice itd, Ukranci nemaju tih troškova.
osim toga nekih promjena nema na fronti. inače ova zima je još topla, tako da ništa od smrzavanja tla i eventualnih ofenziva UKR armije(ili Rusa).
Iako će taj proračun za Amerikance uzrokovati inflaciju, tipa u tom proračunu se značajno povećavaju sredstva za FBI, poreznu upravu(koja naravno neće ići za miljarderima nego malim Amerma itd), ali nas boli k za Amerikance, nama je bitno da je Ukraina dobila 45milijardi $ pomoći. od vojne do ostale.
ostatak Europe će također sudjelovati sa 30ak milijardi € pomoći.
Sve skupa Ukrainska vojska će imati proračun na razini vojske Ruske Federacije :D :D :D
Sa time da Rusija mora ulagati u održavanje najvećeg nuk aresnala na svijetu, ogromne mornarice itd, Ukranci nemaju tih troškova.
osim toga nekih promjena nema na fronti. inače ova zima je još topla, tako da ništa od smrzavanja tla i eventualnih ofenziva UKR armije(ili Rusa).
ja radim u daimleru.dijagram wrote:Kontrola kvalitete u proizvodnji municije radi se po posebnim jako strogim propisima.AssadNaPodmornici wrote:sssr je pao prije 30godina. velik dio sssr streljiva su nasljedili druge zemlje. plus rusi su vjerojatno prodali dio okolo.Hektorović wrote:Nakon što su preko ljeta i jeseni orgijali sa po 60.000 projektila dnevno i preorali sva polja po hersonu, donjecku i luhansku, Rusi su totalno ostali bez streljiva, ispostavilo se kako nekih velikih neiscrpnih rezervi SSSR-a nema. Može biti kako su još ljetos očekivali predaju Ukrajine do jeseni, ili jednostavno nisu razmišljali.
Takodjer radi se u serijama, pazljivo, kod procesa proizvodnje nevazna je produktivnost, nema prebacivanja normi i kojecega slicnog:)
Za obican metak 7,62 kontrola je strasno rigorozna, nekoliko stupanja kontrole sve u cilju izbjegavanja i najmanje pogreske.
Proizvodnja u ratnim uvjetima je nesto drugo, odstupa se od klasicnog nacina i pristupa proizvodnji u ratnim uvjetima.
Svakako pada kvalitet jer se tezi proizvesti sto brze i sto vise municije sa materijalima koji mozda i nisu vise kao u standardnoj mirnodopskoj proizvodnji.
Sjecam se mina za MB koje su proizvedene u ratu i izgledale su tako da se na tijelu mine u pravilu vidjela pukotina, udubljenje
ili slicne nesavrsenosti.
No, i takve su odletjele sasvim normalno, cak i s barutnim punjenjem viska , kad se ukazala potreba:)
kontrola kvalitete se proširila na totalno nebitne stvari.
desetljećima se lažiraju izvještaji kvalitete.
totalno nebitno da li se radi o municiji ili o mercedesu.
u jna smo dobijali konzerve iz 60ih. meci su bili isto tako. maljutke su bile iz 50ih pa su opet jednako rokale po srbljima ili po dubrovniku.
2014-12-30
a kontrola kvalitete je "jebena"
npr
znam da je stator za e-motors u kurcu ali potpišem da je ok.
moj CEO bi mogao ptpisati kredit da nije ni svjestan.
onda od boss bossa ide potpis.
nakon toga 40% motora je u kurcu.
pa zovu šefa
pa on njima veli da koji kurac kupuju od mercedesa.
začarani krug.
jedino kaj sam vidio da kontrolu kvalitete ima podravka.
nemreš ući u pogon a da te ne ozrače.
npr
znam da je stator za e-motors u kurcu ali potpišem da je ok.
moj CEO bi mogao ptpisati kredit da nije ni svjestan.
onda od boss bossa ide potpis.
nakon toga 40% motora je u kurcu.
pa zovu šefa
pa on njima veli da koji kurac kupuju od mercedesa.
začarani krug.
jedino kaj sam vidio da kontrolu kvalitete ima podravka.
nemreš ući u pogon a da te ne ozrače.
2014-12-30
debotoijusto wrote:Cijene plina u Europi pale su na razinu koja je posljednji put zabilježena prije početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači. Trenutna cijena je 76.78 eura po megavatsatu.
U četvrtak ujutro se trgovalo po cijeni od oko 81,5 eura.
Na svom vrhuncu tokom augusta, europske cijene plina premašile su 345 eura/MWh jer je Rusija podigla cijenu izvoza prirodnog plina ostatku kontinenta kao odgovor na kaznene sankcije EU, a vrtoglavo visoke temperature tokom ljeta potaknule su potražnju, ali i smanjile ponudu.
Nagli porast cijena doveo je do velikog porasta cijene za električnu energiju u domaćinstvima i potaknuo krizu ostalih životnih troškova na većem dijelu kontinenta.
Međutim, neuobičajeno toplo vrijeme tokom zime u većem dijelu sjeverozapadne Europe smanjilo je potražnju za grijanjem i omogućilo kontinentu da popuni svoje zalihe plina.
Propali Putinovi planovi o strašenju Europljana od polarne zime.
Zapravo, propali su mu praktički svi planovi.
Guest- Guest
Bit ce nova godina i u ukrajini.,
Zastoj na bojistu, da nema raketnih udara jedva ista cut.
Naravno, umjesto petardi na novu ce se malo oplesti topnistvom, votka press.
Zastoj na bojistu, da nema raketnih udara jedva ista cut.
Naravno, umjesto petardi na novu ce se malo oplesti topnistvom, votka press.
dijagram-
2015-08-09
Rusija će dopustiti državama da svoja dugovanja za dobavu ruskog plina podmire u stranoj valuti, zahvaljujući odluci koju je u petak donio ruski predsjednik Vladimir Putin, a kojom je poništio prijašnji dekret o plaćanju isključivo u rubljima.
2014-04-12
Pa reka sn ti ja prije pola godine da kad ja uđem u euro i to postane moja valuta da ću tražit plaćanje plina u eurima.debotoijusto wrote:[size=20]Rusija će dopustiti državama da svoja dugovanja za dobavu ruskog plina podmire u stranoj valuti, zahvaljujući odluci koju je u petak donio ruski predsjednik Vladimir Putin, a kojom je poništio prijašnji dekret o plaćanju isključivo u rubljima.
Tko njemu kupuje plin ? Pa Evropa. Sad će u eurima kupovat. Nema dolara.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ludom kepecu počinje faliti sve više love a rat ga jebački košta.debotoijusto wrote:[size=32]Rusija će dopustiti državama da svoja dugovanja za dobavu ruskog plina podmire u stranoj valuti, zahvaljujući odluci koju je u petak donio ruski predsjednik Vladimir Putin, a kojom je poništio prijašnji dekret o plaćanju isključivo u rubljima.[/size]
[size=32]
[/size]
Brige mene šta njemu fali. Napisa san van ja prije pola godine da Amerika kontrolira naftu preko petrodolara a da ja kad uđem u europodručje želim dio kolača i da plin kupujem u eurima.
Evo ti to taman dan prije nego šta mi uđemo u europodručje i to postane naša valuta.
PS : Nije samo stvar u lovi nego je prokužio da mu EU lupa sankcije i dalje a mora nekako kupit bankarski sektor u EU a njega je najlakše kupit ovako jer sad plačanje u eurima = potražnja za istim = ne pada mu vrijednost.
Uostalom pošto mu je Europa tržište i ne sviđa mu se ideja da mu isto ekonomski propadne jer mu onda neće iz čega imat platit plin.
Ujedno udar i roge Americi tj dolaru kao valuti u kojoj se kupuje plin u svjetskim razmjerima.
Evo ti to taman dan prije nego šta mi uđemo u europodručje i to postane naša valuta.
PS : Nije samo stvar u lovi nego je prokužio da mu EU lupa sankcije i dalje a mora nekako kupit bankarski sektor u EU a njega je najlakše kupit ovako jer sad plačanje u eurima = potražnja za istim = ne pada mu vrijednost.
Uostalom pošto mu je Europa tržište i ne sviđa mu se ideja da mu isto ekonomski propadne jer mu onda neće iz čega imat platit plin.
Ujedno udar i roge Americi tj dolaru kao valuti u kojoj se kupuje plin u svjetskim razmjerima.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema