Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 3 of 50
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Njemačka će u nadolazećim tjednima prebaciti Ukrajini još jednu seriju oružja: samohodne haubice Panzerhaubitze 2000 i raketne sustave Mars-2
Izvijestilo je to Ministarstvo obrane Njemačke
Moćno izgleda logo njemačke vojske na njemačkj haubici. Od njega se vjerujem ruskim barbarima leži krv u žilama.
Izvijestilo je to Ministarstvo obrane Njemačke
Moćno izgleda logo njemačke vojske na njemačkj haubici. Od njega se vjerujem ruskim barbarima leži krv u žilama.
Last edited by Charles III on 12/10/2022, 20:01; edited 1 time in total
Charles III- Posts : 757
2022-09-14
AssadNaPodmornici likes this post
Herson, Rusi sve tanji i tanji kako idu dani.
Charles III wrote:Američki ministar obrane: Ukrajini je potrebno oružje dugog dometa.
Aleluja!
I što će s njim? Gađat Moskvu?
crvenkasti-
2014-04-17
Ruski izvori navode da su u Ukrajinu stigla dva sustava IRIS-T-SLM lansera od kojih svaki može nositi do 8 projektila dometa do 40 km i na visini do 20 km, kao i IRIS-T-SLM TOC (Tactical Operations Center) - operativni centar za upravljanje baterijama.
Za jedan navode da štiti Kijev, drugi je u Odesi.
Za mjesec dana, Ukrajina će biti zemlja sa najboljom PZO obranom u Europi.
Za jedan navode da štiti Kijev, drugi je u Odesi.
Za mjesec dana, Ukrajina će biti zemlja sa najboljom PZO obranom u Europi.
Glavni stožer Ukrajinske vojske izvijestio je da su ruske snage granatirale mjesta Kovalivka i Pershotravneve u Luganskoj oblasti.
Vidljivo je i potvrđeno da ukrajinci kontroliraju navedena mjesta i da su na samom ulazu u Svatove.
Vidljivo je i potvrđeno da ukrajinci kontroliraju navedena mjesta i da su na samom ulazu u Svatove.
Jutros su u samo 18 minuta zračne snage Ukrajine na južnom smjeru oborile su 4 ruska jurišna helikoptera Ka 52!
Čini se da Rusi imaju sve više problema s pilotima. Nije da ih imaju na izvoz.
Čini se da Rusi imaju sve više problema s pilotima. Nije da ih imaju na izvoz.
4 dodatna HIMARS-a stigla su u Ukrajinu.
Charles III wrote:4 dodatna HIMARS-a stigla su u Ukrajinu.
Jel rade na baterije?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Charles III wrote:Američki ministar obrane: Ukrajini je potrebno oružje dugog dometa.
Aleluja!
I što će s njim? Gađat Moskvu?
Za sad ne. Krim i Belgorod su preči.
Šandor Winnetou likes this post
crvenkasti wrote:Charles III wrote:4 dodatna HIMARS-a stigla su u Ukrajinu.
Jel rade na baterije?
Na ruski strah. Osjeti se na kilometre.
Ruski okupatori izgradili su dva pontonska prijelaza kod sela Dariivka, Khersonska oblast
Prema satelitskoj snimci Planet Labsa od 11. listopada, dva pontonska prijelaza koje su okupatori koristili za prelazak rijeke Ingulets zabilježena su u blizini prethodno uništenog mosta Daryevskii od strane ukrajinske avijacije. Jedan od tih prijelaza nalazi se u blizini Darijevog mosta, a drugi je udaljen više od stotinu metara.
Nije navedeno kada su izgrađeni i jesu li ih Rusi koristili. Vjerujem da nisu, Ukri vjerojatno čekaju pojavu njihovih kolonu na prijelazima.
Prema satelitskoj snimci Planet Labsa od 11. listopada, dva pontonska prijelaza koje su okupatori koristili za prelazak rijeke Ingulets zabilježena su u blizini prethodno uništenog mosta Daryevskii od strane ukrajinske avijacije. Jedan od tih prijelaza nalazi se u blizini Darijevog mosta, a drugi je udaljen više od stotinu metara.
Nije navedeno kada su izgrađeni i jesu li ih Rusi koristili. Vjerujem da nisu, Ukri vjerojatno čekaju pojavu njihovih kolonu na prijelazima.
Charles III wrote:crvenkasti wrote:Charles III wrote:4 dodatna HIMARS-a stigla su u Ukrajinu.
Jel rade na baterije?
Na ruski strah. Osjeti se na kilometre.
Ako nema struje, neupotrebljivi su. Nena gps-a.
Muskov Starlink mora imat primredajnike na zemlji.
Last edited by crvenkasti on 12/10/2022, 20:16; edited 1 time in total
crvenkasti-
2014-04-17
U proteklih 48 sati posade protuzračne raketne divizije Oružanih snaga Ukrajine uništile su 9 od 11 bespilotnih letjelica Shahed-136. Hvala vam na obuci, poljska braćo po oružju. Poljska je osigurala sustave sa kojima oružane snage Ukrajine također mogu onesposobiti iranske bespilotne letjelice sovjetskim projektilima. Hvala , rekao je vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine
Bravo Poljaci!
Bravo Poljaci!
Gerici su postavili zasjedu i napali automobil marionetskog gradonačelnika Enerhodara, Zaporožje. Teško je ranjen.
AssadNaPodmornici likes this post
U Rusiji se provode ankete o povratku Krima pod kontrolu Ukrajine
U kontekstu eksplozije na Krimskom mostu i uspjeha ukrajinskih oružanih snaga na crti bojišnice, vodstvo Ruske Federacije odlučilo je provesti hitno istraživanje o stavu ruskih građana prema eventualnom porazu u bitci za poluotok. Podatci bi trebali biti javno objavljeni tijekom listopada.
Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja Rusima je jesu li spremni boriti se protiv Ukrajine ako izgube kontrolu nad Krimom.
Vrlo zanimljiv događaj. Koji direktno ukazuje na ruski strah i realnu mogućnost da do "gubitka", tj.oslobođenja Krima i dođe.
Sa druge strane Putin traži dvije stvari, "opravdanje" ukoliko se to zaista i dogodi i podršku naroda ispranog mozga za vršenje daljnjih zločina i utrošak novog "mljevenog ruskog mesa" za svoju privatnu "prćiju od rata". Možda i za uporabu taktičkog nuklearnog oružja.
Charles III wrote:U proteklih 48 sati posade protuzračne raketne divizije Oružanih snaga Ukrajine uništile su 9 od 11 bespilotnih letjelica Shahed-136. Hvala vam na obuci, poljska braćo po oružju. Poljska je osigurala sustave sa kojima oružane snage Ukrajine također mogu onesposobiti iranske bespilotne letjelice sovjetskim projektilima. Hvala , rekao je vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine
Bravo Poljaci!
Kad si ih toliko puno oborili, ovi koji su prošli uopće ne bole toliko.
crvenkasti-
2014-04-17
https://net.hr/danas/svijet/tko-je-general-armagedon-novi-zapovjednik-koji-vodi-ruske-snage-u-ukrajini-3197f58e-4894-11ed-9773-aeb1ac77e6b8
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/krvava-karijera-je-pocela-1991-zamjenik-mu-se-ubio-mlatio-je-vojnike-razarao-gradove-15260215
Sada je Putin uzdrmao vrhovno zapovjedništvo i sigurno će ministra obrane Sergeja Šojgua (on i Gerasimov su navodno već smjenjeni) staviti u red kao žrtvenog jarca, ali teško je očekivati da će ga Putin potpuno eliminirati jer su njih dvojica izuzetno bliski.
Izglednija je verzija da će ga elegantno odstraniti u nekakav zapećak, sa dobrom mirovinom. Novi zapovjednik imenovan da vodi rat u Ukrajini je Sergey Surovikin, koji je prethodno vodio ofenzivu u južnoj Ukrajini – jedini koji je ostvario bilo kakav vojni uspjeh.
Ne svojom zaslugom, već izdajom domaćih kolaboranata, koji su Kherson i Zaporožje predali zločincu "na dlanu"
Problem je, a možda za Putina i prednost, u tome što se radi o izuzetno korumpiranoj osobi, uostalom kao i svima ostalima iz vojnog vrha.
Prethodno je vodio vojno zapovjedništvo u Sibiru gdje je izgradio pilanu, a zatim su njegova žena i kći dobile pravo na korištenje šume u regiji, tako da je većinu vremena provodio zarađujući novac, prema ruskim izvješćima.
Posjeduje čitav niz kuća diljem Europe. Trenutno živi u Latviji. O njegovim ostalim kriminalnim radnjama imate napisano u jednoj od mojih ranijih objava.
Putin se nikada nije pozabavio temeljnim pitanjem: ruska vojska je trula do srži.
Surovikin, koje li ironije prezimena, hrvatska riječ SUROV (eng.Cruel), je odmah po preuzimanju zapovijedi dodvornički počeo pumpati Putinov ego masakrima Ukrajinskih civila.
Jer o napadima odlučuje on a ne Šojgu & Co.
Rusi poznaju samo poslušnost i surovost a Surovikim je divan egzemplar takvih karakteristika koji će učiniti sve da opravda te epitete pred psihopatom.
Jedna zanimljivost, većina oštrih protivnika Putinovog režima i strahovlade u vojnim i drugim krugovima, koji ga žele rušiti zbog svojih privilegija, baš su Surovikina priželjkivali kao osobu koja će "pokopati" Putina.
Poznaju oni dobro jednoga i drugoga. Surovikin je već ovim zločinačkim napadima ujedinio Zapad, NATO, pa čak bih rekao približio i Kinu zapadnim stajalištima osude agesije na Ukrajinu.
Lijep početak kraja za obojicu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/krvava-karijera-je-pocela-1991-zamjenik-mu-se-ubio-mlatio-je-vojnike-razarao-gradove-15260215
Sada je Putin uzdrmao vrhovno zapovjedništvo i sigurno će ministra obrane Sergeja Šojgua (on i Gerasimov su navodno već smjenjeni) staviti u red kao žrtvenog jarca, ali teško je očekivati da će ga Putin potpuno eliminirati jer su njih dvojica izuzetno bliski.
Izglednija je verzija da će ga elegantno odstraniti u nekakav zapećak, sa dobrom mirovinom. Novi zapovjednik imenovan da vodi rat u Ukrajini je Sergey Surovikin, koji je prethodno vodio ofenzivu u južnoj Ukrajini – jedini koji je ostvario bilo kakav vojni uspjeh.
Ne svojom zaslugom, već izdajom domaćih kolaboranata, koji su Kherson i Zaporožje predali zločincu "na dlanu"
Problem je, a možda za Putina i prednost, u tome što se radi o izuzetno korumpiranoj osobi, uostalom kao i svima ostalima iz vojnog vrha.
Prethodno je vodio vojno zapovjedništvo u Sibiru gdje je izgradio pilanu, a zatim su njegova žena i kći dobile pravo na korištenje šume u regiji, tako da je većinu vremena provodio zarađujući novac, prema ruskim izvješćima.
Posjeduje čitav niz kuća diljem Europe. Trenutno živi u Latviji. O njegovim ostalim kriminalnim radnjama imate napisano u jednoj od mojih ranijih objava.
Putin se nikada nije pozabavio temeljnim pitanjem: ruska vojska je trula do srži.
Surovikin, koje li ironije prezimena, hrvatska riječ SUROV (eng.Cruel), je odmah po preuzimanju zapovijedi dodvornički počeo pumpati Putinov ego masakrima Ukrajinskih civila.
Jer o napadima odlučuje on a ne Šojgu & Co.
Rusi poznaju samo poslušnost i surovost a Surovikim je divan egzemplar takvih karakteristika koji će učiniti sve da opravda te epitete pred psihopatom.
Jedna zanimljivost, većina oštrih protivnika Putinovog režima i strahovlade u vojnim i drugim krugovima, koji ga žele rušiti zbog svojih privilegija, baš su Surovikina priželjkivali kao osobu koja će "pokopati" Putina.
Poznaju oni dobro jednoga i drugoga. Surovikin je već ovim zločinačkim napadima ujedinio Zapad, NATO, pa čak bih rekao približio i Kinu zapadnim stajalištima osude agesije na Ukrajinu.
Lijep početak kraja za obojicu.
Assade, molim kritički osvrt na ovo:
Ruski 'nenadoknadivi gubici' u Ukrajini: više od 90 000 vojnika Taj broj uključuje poginule, nestale, umrle od rana ili onesposobljene, koji se ne mogu se vratiti u vojnu službu
Više od 90.000 vojnika nadoknađuje ruske “nenadoknadive” vojne gubitke u Ukrajini, izvijestio je ruski medijski projekt iStories (ili Vazhnye Istorii). Jedan od dva izvora ovih informacija radi u FSB-u; drugi je bivši službenik državne sigurnosti.
“Nenadoknadivi gubici” je kategorija koja uključuje poginule, nestale, umrle od ozljeda ili onesposobljene vojnike koji se ne mogu vratiti u vojnu službu.
Ukrajinci navode 63.000 ubijenih rusa u ukrajini.
Ako ove brojeve uzmemo kao donekle točne (ukrajinski su više puta dokazani kao prilično točni) i primjenimo "ratno pravilo" prema kojem je uvijek, u svakom ratu odnos poginulih i ranjenih otprilike 1:3, po Ukrajinskom broju poginulih rusa, ranjenih rusa je oko 120.000.
Uzmemo li razliku između poginulih ,nestalih i ranjenih koji nisu više sposobni za rat, ispada da je od procijenjenih 120.000 ruskih ranjenika,njih oko 27.000 teško ranjeno i "izbačeno iz stroja", 93.000 lakše ranjenih se mogu vratiti na ratište. Hoće li i žele li, to je druga priča.
Ruski 'nenadoknadivi gubici' u Ukrajini: više od 90 000 vojnika Taj broj uključuje poginule, nestale, umrle od rana ili onesposobljene, koji se ne mogu se vratiti u vojnu službu
Više od 90.000 vojnika nadoknađuje ruske “nenadoknadive” vojne gubitke u Ukrajini, izvijestio je ruski medijski projekt iStories (ili Vazhnye Istorii). Jedan od dva izvora ovih informacija radi u FSB-u; drugi je bivši službenik državne sigurnosti.
“Nenadoknadivi gubici” je kategorija koja uključuje poginule, nestale, umrle od ozljeda ili onesposobljene vojnike koji se ne mogu vratiti u vojnu službu.
Ukrajinci navode 63.000 ubijenih rusa u ukrajini.
Ako ove brojeve uzmemo kao donekle točne (ukrajinski su više puta dokazani kao prilično točni) i primjenimo "ratno pravilo" prema kojem je uvijek, u svakom ratu odnos poginulih i ranjenih otprilike 1:3, po Ukrajinskom broju poginulih rusa, ranjenih rusa je oko 120.000.
Uzmemo li razliku između poginulih ,nestalih i ranjenih koji nisu više sposobni za rat, ispada da je od procijenjenih 120.000 ruskih ranjenika,njih oko 27.000 teško ranjeno i "izbačeno iz stroja", 93.000 lakše ranjenih se mogu vratiti na ratište. Hoće li i žele li, to je druga priča.
10.000 ukrajinskih vojnika danas je završilo vojnu obuku u Velikoj Britaniji i sada se vraćaju u Ukrajinu kako bi se borili.
Ovo je druga skupina vojnog osoblja koja je završila obuku u Velikoj Britaniji.
Spavaš li mirno, Vladimire Putinu?
Ovo je druga skupina vojnog osoblja koja je završila obuku u Velikoj Britaniji.
Spavaš li mirno, Vladimire Putinu?
Melkior wrote:Za identitet jednog naroda i jedne nacije puno je važniji jezik nego pripadnost nekoj crkvenoj nomenklaturi, hijerarhiji.
Irci/Englezi, Pakistanci/Indijci, Hrvati/Srbi/Bošnjaci etc. te razuvjeravaju.
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 3 of 50