Srbi, objasnite mi ovo...
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Srbi, objasnite mi ovo...
http://www.vecernji.hr/svijet/vucic-preuzima-svu-vlast-1052351
Kako o izborima zapravo odlučuje Tomislav Nikolić, koji je do izbora na mjesto predsjednika bio i čelnik vladajućeg SNS-a, gotovo sigurno je da će naši istočni susjedi uskoro na birališta. Razlog je tome prije svega činjenica da SNS i Aleksandar Vučićtrenutačno imaju uvjerljivu premoć među biračima tako da Vučić gotovo ne riskira ništa, nego si zapravo osigurava još četiri godine mira na čelu Srbije. Na ruku mu ide i činjenica da srbijanska oporba po istraživanjima stoji prilično loše tako da bi SNS vrlo vjerojatno imao možda i apsolutnu većinu.
Ne smije se zaboraviti ni činjenica da vlast u Vojvodini obnaša Demokratska stranka te bi ovo bila prilika da SNS preuzme vlast i u tome dijelu Srbije.
Vučić će pažljivo osluškivati što očekuju stranci, a njihova očekivanja da se ispunjava sve dogovoreno, prije svega u pregovorima s Kosovom, mogu biti presudna za konačnu odluku za koju ima još mjesec dana koji će proteći u stalnoj medijskoj tenziji i podgrijavanju predizborne priče – kaže novinar i urednik srbijanske televizije B92Aleksandar Miladinović.
Moskva je nezadovoljna
Prema informacijama iz vojvođanske vlade, izvanredni izbori su gotova stvar i gotovo sigurno je da će biti održani 8. svibnja.
– Toga dana održavaju se lokalni i pokrajinski izbori pa bi se održali i parlamentarni. Jedan od razloga tome su troškovi, da se sve objedini, a drugi želja da SNS preuzme vlast i u Vojvodini. Naime, ako bi se i parlamentarni izbori održali 8. svibnja, tada bi Vučić mogao biti nositelj svih listi, a on je daleko najjači igrač SNS-a. Bez njega na listama SNS u Vojvodini nema nikakve šanse – rečeno nam je u Vladi Vojvodine.
Prema zadnjim istraživanjima javnoga mišljenja, Vučić je uvjerljivo najpopularniji političar u Srbiji, a njegov SNS vodeća politička stranka s naklonošću većom od 50 posto. Objava o prijevremenim izborima stiže u vrijeme kada je zamjenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin u Beogradu poručio Srbiji da odbaci EU koja je Vučićev prioritet i okrene se Rusiji.
Moskva je nezadovoljna
Prema informacijama iz vojvođanske vlade, izvanredni izbori su gotova stvar i gotovo sigurno je da će biti održani 8. svibnja.
– Toga dana održavaju se lokalni i pokrajinski izbori pa bi se održali i parlamentarni. Jedan od razloga tome su troškovi, da se sve objedini, a drugi želja da SNS preuzme vlast i u Vojvodini. Naime, ako bi se i parlamentarni izbori održali 8. svibnja, tada bi Vučić mogao biti nositelj svih listi, a on je daleko najjači igrač SNS-a. Bez njega na listama SNS u Vojvodini nema nikakve šanse – rečeno nam je u Vladi Vojvodine.
Prema zadnjim istraživanjima javnoga mišljenja, Vučić je uvjerljivo najpopularniji političar u Srbiji, a njegov SNS vodeća politička stranka s naklonošću većom od 50 posto. Objava o prijevremenim izborima stiže u vrijeme kada je zamjenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin u Beogradu poručio Srbiji da odbaci EU koja je Vučićev prioritet i okrene se Rusiji.
Kaže daleko najpopularniji... odem na bilo koji srpski sajt i svi mu jebu majku, osim tri bota pod trideset nikova ko i ovdje... a ispada da mu kao niko nije ni blizu... a čovjek kreten samo takav, ko i milanović i još i gori... pa da mi neko objasni taj "svi smo mi pižon" sindrom srpskog biračkog tijela... uostalom možda i napišem nešto o tome, al ono zapravo nije ni meni baš jasno... pa da mi razjasnite.
srbiju ne pratim , ne poznajem scenu/likove ni odnose snaga
vidim jedino da uredno jos prolazi prica kosovo je srbija/mi smo europa
nase firme uredno posluju , protok ljudi/robe isto a retorika je vise za njihove unutarnje potrebe....rekao bi da trenutna njihova vlast nama odgovara
vidim jedino da uredno jos prolazi prica kosovo je srbija/mi smo europa
nase firme uredno posluju , protok ljudi/robe isto a retorika je vise za njihove unutarnje potrebe....rekao bi da trenutna njihova vlast nama odgovara
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Srbi, objasnite mi ovo...
Mislim da se ne treba osvratati na to. Cestitati (kurtoazno) kao i sto je red pobjedniku i idemo dalje. Za DNRH se ne mijenja nista bez obzira tko sjedio na vlasti u Srbiji.
2014-04-14
forumi nisu birališta. verujem da ce
biti izbora. lokalni ionako slede uskoro.
zasto ne republicki u paketu. šta ja zameram
nasoj vladi govorim uzivo. u srbiji
a ne na hr forumu.
a ne na hr forumu.
Guest- Guest
Mislim, razlika za DNRH izmedju Tadica i picustog je ???????? M edjutim razlika za DNRH izmedju Iveka i KGK u odnosu na Srbiju i "region" je ogromna. Tako da su u rvatskoj moguce promjene koje se ticu rvatske a Srbija je , tamo daleko. Potpuno isto Tadic, Vucic, Kostunica, Seselj ili bilo tko drugi. Cestitamo na pobjedi i sretno vam bilo.
2014-04-14
jel zivis u srbiji ?pizzon wrote:forumi nisu birališta. verujem da ce
a ne na hr forumu.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
samo kratlo. po pizonu koreni srpske
duhovnosti. hrišćanske vezani su za
vizantiju í grčku. u tome moguće lezi
konfuzija u narodu. odvojiti duhovnu
komponenu od političke. duhovnost je
konstantna a politika pragmatičnost
ne izmestati srpsku duhovnost zarad
politike
duhovnosti. hrišćanske vezani su za
vizantiju í grčku. u tome moguće lezi
konfuzija u narodu. odvojiti duhovnu
komponenu od političke. duhovnost je
konstantna a politika pragmatičnost
ne izmestati srpsku duhovnost zarad
politike
Guest- Guest
Pizzon,Srbija je tamo gdje je ne tamo gdje živi ijedan srbin,ta mantra vas i jebe pa svako malo završite u nekoj jami.pizzon wrote:da zivim u srbiji
danni1-
2014-04-16
Jebeš državu kojoj je BeHa zapad
kad kazem u srbiji mislim na srbiju
ne na rsrpsku koja je srpska
i sa podelom nekadasnje.
tzv drzave SHS jeste zavrseno
sto se nas tiče. sve drugo
je samo političko nadmudrivanje
ne na rsrpsku koja je srpska
i sa podelom nekadasnje.
tzv drzave SHS jeste zavrseno
sto se nas tiče. sve drugo
je samo političko nadmudrivanje
Last edited by pizzon on 17/1/2016, 10:35; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ok, nadmudreni ste po pitanju Kosova. Kaj ćete kad vas nadmudre i za Vojvodinu?
Pizzonova Srbija dominira.....saće NATO članstvo, prinanje Kosova, člnstvo u EU i sankcije Rusiji :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Vojvodina ima dvie trećine srbskoga stanovništva, srbsko stanovništvo pokriva gotovo čitav njezin teritorij kao većina, a, osim Mađarah na sjeveru, ni jedno području s nesrbskom većinom nije smješteno strategijski nepovoljno za Srbiju.
Sjebat će to Mađari.
sve ali kad ízgovorite vojvodina
počnem da sumnjam u vasu pamet
.vojvodina je trenuto najsrpskiji deo
srpskog prostora. to je realnost
uostalom izbori to dokazuju
počnem da sumnjam u vasu pamet
.vojvodina je trenuto najsrpskiji deo
srpskog prostora. to je realnost
uostalom izbori to dokazuju
Guest- Guest
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju".
» Pravoslavni mitropolit iz BiH:'Srbi su u Sarajevu ugrozeni kao Srbi u Dalmaciji 1991.'
» Srbi ko Srbi:Izmislii izjavu pa udarili po Mirku Novoselu
» Srbi ne odustaju:'Dubrovački pisci su Srbi katolici'
» Aca Vulin otkrio sve karte:'Svi Srbi ce zivjet u jednoj drzavi.Ako to mogu Njemci koji su otpoceli dva svjetska rata zasto to ne bi mogli Srbi'
» Pravoslavni mitropolit iz BiH:'Srbi su u Sarajevu ugrozeni kao Srbi u Dalmaciji 1991.'
» Srbi ko Srbi:Izmislii izjavu pa udarili po Mirku Novoselu
» Srbi ne odustaju:'Dubrovački pisci su Srbi katolici'
» Aca Vulin otkrio sve karte:'Svi Srbi ce zivjet u jednoj drzavi.Ako to mogu Njemci koji su otpoceli dva svjetska rata zasto to ne bi mogli Srbi'
Page 1 of 6