Croatian cake pirates threatened with lawsuits
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Croatian cake pirates threatened with lawsuits
r_nevjesta wrote:Disney je prema Wikici umro 1966., a minimalan period u kojem nešto postaje 'javno dobro' je, ovisno o državi, 50-70 godina nakon smrti autora. postoji, međutim, i nešto što se zove korporativno autorstvo regulirano Copyright Term Extension Actom (https://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_Term_Extension_Act).. netko je očito izvrsno lobirao i vjerojatno još izvrsnije platio kome treba :)asilovski wrote:Može biti vlasništvo 70 godina nakon smrti autora, kasnije postoje opće dobro, tako da mi nije jasno kako mogu ovi zoomorfni likovi Walta Disneya biti vlasništvo koje se daje u franšizu ili koji kurac 80 godina nakon smrti autora, jer to u biti nema smisla, koči razvoj, poskupljuje proizvode, a i protivno je elementarnoj logici
dakle radi se o pljački
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
daj se ti konačno dogovori sa samim sobom, jesi li socijalist ili libetrarijanac koji vjeruje u 'nevidljivu ruku' tržišta koja će sve super odraditi i organizirati? :P ovo o čemu govoriš je slobodno tržište at it's best, Disneyland je očito visoko tražena 'roba', pa tko voli, neka izvoli, nitko nikoga ne tjera ići tamo i plaćati astronomske cijene, ako nećemarcellus wrote:ma ne nego ga je dobri stari walt praktički okrao... ali walt je inače bio biznismen, znao je roditeljima skinut gaće u diznilendu a djeci pokrast lizalice
to je kao da ja npr. protestiram što su Louboutinke nenormalno skuplje od Borovo cipela, pa tko me tjera da ih kupujem i nosim? :D
neva- Posts : 4367
2014-04-12
pa možeš, odi odmah, samo taj miš ne smije biti isti ili frapantno sličan mišu kojeg je već osmislio, izradio i stavio na tržište netko drugi :Dmarcellus wrote:korporativne korupcije, da, kapitalizma, ne. Kapitalizam je da svatko smije ponuditi tržištu svog miša.
2014-04-12
bogomdani wrote:
Kalup odredjuje oblik,a rolatove,peces ravne..drugi je par rukava dizajn,i to patentiranih likova..
A ne ne...uvijek ga možeš zloupotrijebiti za piratluk...isto ko i prazne CD-ove, DVD-ove, USB stickove, HDD-ove...opleti brate porez i svi sretni...ili ipak ne...
darth_vader-
2014-04-17
Inače ljigavo govno osporava ljudima stavljanje na torte i figurice i jestive naljepnice za koje je plaćena licenca...ne bi da ga je Disney osobno ovlastio...smeće...
darth_vader-
2014-04-17
svi zoomorfni miševi koji imaju suprugu i govore biti će spaljeni a njihovi autori kažnjeni od strane nevidljive ruke slobodnog tržištar_nevjesta wrote:pa možeš, odi odmah, samo taj miš ne smije biti isti ili frapantno sličan mišu kojeg je već osmislio, izradio i stavio na tržište netko drugi :Dmarcellus wrote:korporativne korupcije, da, kapitalizma, ne. Kapitalizam je da svatko smije ponuditi tržištu svog miša.
Kermit-
2014-04-17
jasambrend wrote:Inače ljigavo govno osporava ljudima stavljanje na torte i figurice i jestive naljepnice za koje je plaćena licenca...ne bi da ga je Disney osobno ovlastio...smeće...
to mu na normalnom sudu ne bi prošlo, a iskreno ni crtanje disneyevih likova na torte
r_nevjesta wrote:pa možeš, odi odmah, samo taj miš ne smije biti isti ili frapantno sličan mišu kojeg je već osmislio, izradio i stavio na tržište netko drugi :Dmarcellus wrote:korporativne korupcije, da, kapitalizma, ne. Kapitalizam je da svatko smije ponuditi tržištu svog miša.
još će hapsit djecu u vrtiću ako nacrtaju miki mausa i paju patka, a nisu platili licencu
r_nevjesta wrote:daj se ti konačno dogovori sa samim sobom, jesi li socijalist ili libetrarijanac koji vjeruje u 'nevidljivu ruku' tržišta koja će sve super odraditi i organizirati? :P ovo o čemu govoriš je slobodno tržište at it's best, Disneyland je očito visoko tražena 'roba', pa tko voli, neka izvoli, nitko nikoga ne tjera ići tamo i plaćati astronomske cijene, ako nećemarcellus wrote:ma ne nego ga je dobri stari walt praktički okrao... ali walt je inače bio biznismen, znao je roditeljima skinut gaće u diznilendu a djeci pokrast lizalice
to je kao da ja npr. protestiram što su Louboutinke nenormalno skuplje od Borovo cipela, pa tko me tjera da ih kupujem i nosim? :D
libertarijanac, a to isključuje podršku bilo kakvom monopolu ili oligopolu. Autorska prava se prečesto koriste upravo za narušavanje principa slobodnog tržišta.
mislim ti si nešto patentirao i što s tim? Patent ima rok trajanja, i svatko ga smije modificirati.
jebeš mumater.
ionako kupuje se špranca koja se lijepi na jebenoj torti.
kaj treba dva put platiti prava?
treba ih odjebat i djeci umijesto babaroge pokazati našeg tetrjeba.
ionako kupuje se špranca koja se lijepi na jebenoj torti.
kaj treba dva put platiti prava?
treba ih odjebat i djeci umijesto babaroge pokazati našeg tetrjeba.
2014-12-30
Ma jebeš te debilne torte, ioanko su slatko đubre sa ružnim bojhama i glazurama, a i sam ne znam od kada je taj đubar postao popularan
Kermit-
2014-04-17
i btw.
s obzirom da se bavimo specifičnom proizvodnjom.
napamet mi je palo da šišamo hello kitty.
kontaktirao sam japance, prepiske, malo dizajna, nikaj revolucionarno.
i ljudi odgovorili. do 5 000 000 kom godišnje u slijedećih pet godina, može.
cijena 10 000€ za tih pet godina, distribucija na području ex juge, sjever italije, jug mađarske.
ono tržište od 50 000 000 ljudi.
kaj je rekla uprava?
ma tko bi to kupovao?
jebga....mogli smo okrenut par milja kuna kao ništa.
s obzirom da se bavimo specifičnom proizvodnjom.
napamet mi je palo da šišamo hello kitty.
kontaktirao sam japance, prepiske, malo dizajna, nikaj revolucionarno.
i ljudi odgovorili. do 5 000 000 kom godišnje u slijedećih pet godina, može.
cijena 10 000€ za tih pet godina, distribucija na području ex juge, sjever italije, jug mađarske.
ono tržište od 50 000 000 ljudi.
kaj je rekla uprava?
ma tko bi to kupovao?
jebga....mogli smo okrenut par milja kuna kao ništa.
2014-12-30
asilovski wrote:Ma jebeš te debilne torte, ioanko su slatko đubre sa ružnim bojhama i glazurama, a i sam ne znam od kada je taj đubar postao popularan
Slažem se, ali eto iz nekog nepoznatog razloga djeca to vole...i sad ako baš žena nema vremena napraviti tortu u sve druge obaveze tih dana preostaje opcija kupiti totalno smeće s licencom iz dućana ili ipak puno manje smeće iz neke koliko-toliko korektne slastičarnice s naljepnicom ili figuricom za koju je, već plaćena licenca...mislim, neće svijet baš propasti zbog toga, ali je totalno bezveze ukinuti mogućnost ove druge...
Last edited by jasambrend on Sun 17 Jan - 20:24; edited 1 time in total
darth_vader-
2014-04-17
Prošetaj po glavnim trgovima gradova, nitko nije platio autorska prava na pjevanje i sviranje pjesama, a pune kapice, košarice, kovčezi od gitara i ostalih instrumenata.marcellus wrote:r_nevjesta wrote:pa možeš, odi odmah, samo taj miš ne smije biti isti ili frapantno sličan mišu kojeg je već osmislio, izradio i stavio na tržište netko drugi :Dmarcellus wrote:korporativne korupcije, da, kapitalizma, ne. Kapitalizam je da svatko smije ponuditi tržištu svog miša.
još će hapsit djecu u vrtiću ako nacrtaju miki mausa i paju patka, a nisu platili licencu
Guest- Guest
da, zbilja je bzvz to što, recimo, nitko ne može uzeti, otisnuti putopise jedne tebi bliske osobe i uredno ih prodavati zainteresiranima na tržištu i lijepo zarađivati na njima, a autoru koji ih je napisao šipak B-)marcellus wrote:libertarijanac, a to isključuje podršku bilo kakvom monopolu ili oligopolu. Autorska prava se prečesto koriste upravo za narušavanje principa slobodnog tržišta.
2014-04-12
misliš antropomorfni? :D neće...asilovski wrote:svi zoomorfni miševi koji imaju suprugu i govore biti će spaljeni a njihovi autori kažnjeni od strane nevidljive ruke slobodnog tržišta
2014-04-12
De, Marcele, ne lupetaj. Disney ima autorska prava na Mickeyja, bez obzira kako je do njih došao, i za tuđu uporabu proizvoda svoga uma ima pravo na naknadu. Po tvojoj logici, svatko može prodavati Coca-Cole, Mercedese, 7Dnevno... a kupci neka odluče koji su bolji. Lova i vrieme uloženi u razvoj brenda su nebitni i budala je tko se time bavi?marcellus wrote:
ne nego monopolizam... slobodno tržište je kad svatko smije prodavati miki mausa pa kupiš boljeg i jeftinijeg miki mausa. Monopolizam je kad ova banda zaštiti zakonom nešto što su ionako maznuli nekom drugom, uostalom čak sam dizni nije autor miša nego suradnik kojeg je zajebo i koji od miša nije dobio ništa
Pa što je tu neobično? Ni u kinu ne možeš jesti ćevape kupljene kod šipće, već samo hamburgere iz "kino"-radinosti. Ni u McDonald'su ne možeš jesti krilca iz KFC-a.marcellus wrote:naime disney je tipičan monopolist - vidi samo što mi je kolegica doživjela na disney on ice...
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/sok-nevjerica-na-disneyjevoj-bajci-u-areni-roditelji-zapanjeni-cijenama-kokice-50-kuna-izmrvljeni-led-75-869371
neš ti majci svoju colu nosit kupi od miša... i nema da prodaje kokice ko nudi jeftinije, nego kolko miš odredi cijenu
Kako su ukrali javno dobro? Slobodno pravi torte sa Snjeguljicom, ali tvoja ne smije biti poput Disneyjeve. Paško je druga stvar jer je Disneyjevo autorsko djelo.asilovski wrote:
Kako ne Simbad, Aladin, Snjeguljica sve je to uobličeno od strane Disneya u neki određeni lik i čim se koristi a slično je onom što su ovi pokrali tuže te...
marcelus pati od neke vrste intelektualnog deficita
a i taj ekonomski libertarijanizam nema veze sa zdravom pameću, obična hrpa besmislenih sranja
a i taj ekonomski libertarijanizam nema veze sa zdravom pameću, obična hrpa besmislenih sranja
Guest- Guest
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Le Pen Presidential Campaign Threatened By Russian Bank Failure
» Elon Musk Shares Video Of ‘Crazy Stalker’ Who Looks Like Antifa And Threatened His 2-Year-Old Son
» New Croatian Centre Opens in New York
» President meets New York’s Croatian community
» Number of passengers handled by Croatian airports up nearly 11% in H1
» Elon Musk Shares Video Of ‘Crazy Stalker’ Who Looks Like Antifa And Threatened His 2-Year-Old Son
» New Croatian Centre Opens in New York
» President meets New York’s Croatian community
» Number of passengers handled by Croatian airports up nearly 11% in H1
Page 4 of 6