Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 24 of 50
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
Ako ne mogu vojničkom čizmom,uvijek mogu vodit rat spaljene zemlje.
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Jebiga kad ni ti niti netko sličan tebi ne želite vjerovati da život ruskog vojnika nikada nije vrijedio ni pišljive kopejke u ruskim očima.AlfaOmega wrote:Totalno nepotrebna akcija odbrane Limana i žrtvovanje tehnike i ljudstva. Izvjesno je da će isti pasti, samo je pitanje hoće li pasti sa nekoliko zarobljenih tisuća Rusa, ili bez.
Aneksija je proglašena, treba se ići na stabiliziranje fronta i čekati da mobilizacija upumpa svježu krv za ponovno preuzimanje inicijative.
Ovo kod Limana je nepotrebni gubitak dragocjenog ljudstva i tehnike.
Nd treba podcjenit Ruse,jer bar do sad nekako se činilo da nevoljko ratuju.Što bi bilo da su nabrijani poput Srba 90tih.Šandor Winnetou wrote:Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
pa jesu nabrijani ali više nemaju što pljačkati niti silovati niti s čime pucati pa su prisiljeni na strateško pregupiranje, Bože sačuvaj da kažu da su pušiona.IL Risorto wrote:Nd treba podcjenit Ruse,jer bar do sad nekako se činilo da nevoljko ratuju.Što bi bilo da su nabrijani poput Srba 90tih.Šandor Winnetou wrote:Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
to se samo činilo... itekako su voljno ratovali... tko se imalo kuži, zna da su padobranske postrojbe najmotiviranije kad je bliska borba u pitanju i rus ih je i koristio i upravo su mu te postrojbe desetkovane.... da pojednostavim za desantiranje u pozadinu odnosno ispred ili u same redove neprijatelja naša vojska je imala jednu jedinu postrojbu a to ti je bio 1. hgz, i da su oni kojim slučajem bili desetkovani prilikom Olujnog desantiranja, ćao bao to nam je sve što smo imali za taj vid borbenog djelovanja jer gardijske postrojbe za to nisu bile ni obučene niti obučavane... tu je naš nihil sad domaći i u toku, nek ti pogleda koja je vrhunska ruska padobranska postrojba doslovno desetkovana kod gostomela i nakon što su ostaci ostataka izvučeni ta se postrojba više uopće nije uvodila nigdje u borbu...IL Risorto wrote:Nd treba podcjenit Ruse,jer bar do sad nekako se činilo da nevoljko ratuju.Što bi bilo da su nabrijani poput Srba 90tih.Šandor Winnetou wrote:Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
2015-08-08
AssadNaPodmornici likes this post
naravno ne treba ih podcijeniti, ali ih treba u svakoj mogućoj prilici maksimalno tamaniti, i strogo se voditi matematikom u smislu ostavljanja na životu samo onih koji mogu proći za razmjenu zarobljenika... ovo je rat u kojem ukrajinci moraju biti bespoštedni i nemilosrdni, jer ratuju sa armijom koja je sastavljena od ljudi čiji je mentalni sklop toliko nakaradan da tu nema ni razuma ni logike a bogami ni elementarne ljudskosti
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
pa realno i naš rat je dobilo par desetaka tisuća momaka, ostali uglavnom nisu ratovali, mislim ratovali su(obrambene operacije), ali rat je dobila manjina. ukrainci su radili pametno ovih par mjeseci, najbolje jedince su pokušavali štediti koliko su mogli, jadni teritorijalci su primali najgori udar, međutim Rusi su trošili najbolje jedinice, jezgru vojske, i sada doslovno mobiliziraju sa dna kace.. ekipa barata sa brojkama od 300 000 -1 milijun.michaellcmacha wrote:to se samo činilo... itekako su voljno ratovali... tko se imalo kuži, zna da su padobranske postrojbe najmotiviranije kad je bliska borba u pitanju i rus ih je i koristio i upravo su mu te postrojbe desetkovane.... da pojednostavim za desantiranje u pozadinu odnosno ispred ili u same redove neprijatelja naša vojska je imala jednu jedinu postrojbu a to ti je bio 1. hgz, i da su oni kojim slučajem bili desetkovani prilikom Olujnog desantiranja, ćao bao to nam je sve što smo imali za taj vid borbenog djelovanja jer gardijske postrojbe za to nisu bile ni obučene niti obučavane... tu je naš nihil sad domaći i u toku, nek ti pogleda koja je vrhunska ruska padobranska postrojba doslovno desetkovana kod gostomela i nakon što su ostaci ostataka izvučeni ta se postrojba više uopće nije uvodila nigdje u borbu...IL Risorto wrote:Nd treba podcjenit Ruse,jer bar do sad nekako se činilo da nevoljko ratuju.Što bi bilo da su nabrijani poput Srba 90tih.Šandor Winnetou wrote:Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
međutim Rusija prvo nema modernog ali ne toliko niti starog oružja da ih opremi(jedan RUs je rekao da sa godišnjom proizvodnjom mogu opremiti 20 000 vojnika) a najgore od svega ti mobilizirani , motivacija im je nula bodova... jednostavno Rusi će nastaviti gubiti rat, i onda će u igru doći i nuklearno oružje i prijetnje,
Šandor Winnetou wrote:Jebiga kad ni ti niti netko sličan tebi ne želite vjerovati da život ruskog vojnika nikada nije vrijedio ni pišljive kopejke u ruskim očima.AlfaOmega wrote:Totalno nepotrebna akcija odbrane Limana i žrtvovanje tehnike i ljudstva. Izvjesno je da će isti pasti, samo je pitanje hoće li pasti sa nekoliko zarobljenih tisuća Rusa, ili bez.
Aneksija je proglašena, treba se ići na stabiliziranje fronta i čekati da mobilizacija upumpa svježu krv za ponovno preuzimanje inicijative.
Ovo kod Limana je nepotrebni gubitak dragocjenog ljudstva i tehnike.
To se vidi i po ovom kaosu od mobilizacije. Da su imali uopće to i u ideji da će im trebati ne bi im se događalo ovo da nema kreveta, da kriminalci spavaju po šumama, crkvama, dvoranama itd...nisu uopće računali na to, niti tko nariče nad time. Kod njih ako je ikada i bilo kakvih pitanja sada se točno zna tko je artistokracija a tko je stoka. I stoka plješće administraciji. Tko god svu ovu gamad šta sad bježi preko granica pušta nije normalan. To treba pohvatati sve i nazad u Rusiju pizda im materina...krivi su za ova sranja kao i svi ostali. Sad svi govna istom kašikom jesti nema nazad.
MDMiridije- Posts : 183
2022-10-01
IL Risorto wrote:Nd treba podcjenit Ruse,jer bar do sad nekako se činilo da nevoljko ratuju.Što bi bilo da su nabrijani poput Srba 90tih.Šandor Winnetou wrote:Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
Ne treba im ni pridavati previše pozornosti. Išlo im je dok su imali artiljerije gomilu koja je kontrolirala ratište. U trenutku kad su počele letjeti u zrak i bitnice i skladišta...ta jedina taktika koju su barbari forsirali je propala kao i sve ostale. Kvalitativno im je najbolji dio vojske ili pobijen ili barem uzdrman jer su im kolege oko njih ginule te su zamjenjene svime što se skrpiti moglo i sad se tu gubi kohezija. Treba njima pauza i stabilizacija da bi na proljeće nastavili raditi pizdarije... na to oni igraju i igrati će. A propuštati ih iz poluokruženja ostavljajući im koridore je neodgovorno. Što pobiju barbara sada s manje njih će se morati zajebavati kasnije.
2022-10-01
to sam i ja napisao, pobiti sve pacove i pustiti njih nekoliko da se vrate i šire paniku u svojim redovima.MDMiridije wrote:IL Risorto wrote:Nd treba podcjenit Ruse,jer bar do sad nekako se činilo da nevoljko ratuju.Što bi bilo da su nabrijani poput Srba 90tih.Šandor Winnetou wrote:Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
Ne treba im ni pridavati previše pozornosti. Išlo im je dok su imali artiljerije gomilu koja je kontrolirala ratište. U trenutku kad su počele letjeti u zrak i bitnice i skladišta...ta jedina taktika koju su barbari forsirali je propala kao i sve ostale. Kvalitativno im je najbolji dio vojske ili pobijen ili barem uzdrman jer su im kolege oko njih ginule te su zamjenjene svime što se skrpiti moglo i sad se tu gubi kohezija. Treba njima pauza i stabilizacija da bi na proljeće nastavili raditi pizdarije... na to oni igraju i igrati će. A propuštati ih iz poluokruženja ostavljajući im koridore je neodgovorno. Što pobiju barbara sada s manje njih će se morati zajebavati kasnije.
Vidim da od sinoć traju zračni udari ruskog zrakoplovstva na ukrajinske snage oko Limana. Koriste se bombe FAB-500 (fugasnaya aviabomba) i FAB-3000 (3 tone teška, 1400 kg eksploziva, izbacuju se iz bombardera Tu-22M3). Snage na terentu su to iskoristile i uspile povratiti Tors'ke, ponovno podebljavši koridor.
Istovremeno Ukri su valda pokušali preći jezera i zauzeti Yampolivku, ali su ih snage ruske 144.gardijske motostreljačke divizije zaustavile TOS-1A sustavima.
Istovremeno Ukri su valda pokušali preći jezera i zauzeti Yampolivku, ali su ih snage ruske 144.gardijske motostreljačke divizije zaustavile TOS-1A sustavima.
AlfaOmega wrote:Vidim da od sinoć traju zračni udari ruskog zrakoplovstva na ukrajinske snage oko Limana. Koriste se bombe FAB-500 (fugasnaya aviabomba) i FAB-3000 (3 tone teška, 1400 kg eksploziva, izbacuju se iz bombardera Tu-22M3). Snage na terentu su to iskoristile i uspile povratiti Tors'ke, ponovno podebljavši koridor.
Slabo, obicna predstava za rusku javnost.
Na ovom dijelu ukrajinci su nadmocniji i rusi im se ne mogu ovako suprotstaviti.
Mogu pokusati utvrdjivati obranu Severodonjecka i Lisicanska, i to ce im okruziti kad prodju na sjever i uzmu Svatove te krenu na Starobilsk.
Krenut ce i frontalno, a dodatno ce prodrijeti juzno ispod gradova.
Ako se vec ne utvrdjuju u sto sumnjam jer su uzasno nesposobni do zime ce izgubiti i taj urbani dio .
Sela uz granicu cistit ce pomocne snage, njih se svakako drzi proforme, ti ce brzo uzmaknuti preko granice u rusiju.
Ovo bombardiranje sam ocekivao ranije, pisao sam o tome, sad je malo produktivno, nece uciniti puno za ruse u Limanu.
Jos jedan pokazatelj ruske nemoci spram ukrajinaca.
Za Liman, najbolje se predati, eno ih pozivaju na predaju, ukrajinci me slusaju ko pravi streberi:)
dijagram-
2015-08-09
Charles III likes this post
Rusi dovlače pojačanja iz pravca Kremmine. Tu liniju su Ukri imali priliku presjeći još pri nekoliko dana kad su krenuli na Dibrovu, pa odustali prebacivši fokus zapadnije.
Vidit ćemo epilog tijekom dana.
Iako su Rusi uspili stabilizirati tu liniju Ivanivka - Terny - Yampolivka (iskreno nisam ni upratija da su Ukri sinoć dobacili s one strane jezera jer nisam ni bija online) i podebljati koridor kod Tors'kea, stižu friške informacije da su Ukri ipak uspili sa sjevero-zapada ući u sam grad Liman.
Gregora inače držim dosta kredibilnim, jer se trudi ne objavljivati neprovjerene informacije.
#Lyman
— Gregor Martin (@Guderian_Xaba) October 1, 2022
In NW side of the city there are already Ukrainian forces as of this morning. As i understand, russians are leaving, some sources say they were given some time to do this by the Ukrainian forces.
Gregora inače držim dosta kredibilnim, jer se trudi ne objavljivati neprovjerene informacije.
dijagram wrote:AlfaOmega wrote:Vidim da od sinoć traju zračni udari ruskog zrakoplovstva na ukrajinske snage oko Limana. Koriste se bombe FAB-500 (fugasnaya aviabomba) i FAB-3000 (3 tone teška, 1400 kg eksploziva, izbacuju se iz bombardera Tu-22M3). Snage na terentu su to iskoristile i uspile povratiti Tors'ke, ponovno podebljavši koridor.
Slabo, obicna predstava za rusku javnost.
Na ovom dijelu ukrajinci su nadmocniji i rusi im se ne mogu ovako suprotstaviti.
Mogu pokusati utvrdjivati obranu Severodonjecka i Lisicanska, i to ce im okruziti kad prodju na sjever i uzmu Svatove te krenu na Starobilsk.
Krenut ce i frontalno, a dodatno ce prodrijeti juzno ispod gradova.
Ako se vec ne utvrdjuju u sto sumnjam jer su uzasno nesposobni do zime ce izgubiti i taj urbani dio .
Sela uz granicu cistit ce pomocne snage, njih se svakako drzi proforme, ti ce brzo uzmaknuti preko granice u rusiju.
Ovo bombardiranje sam ocekivao ranije, pisao sam o tome, sad je malo produktivno, nece uciniti puno za ruse u Limanu.
Jos jedan pokazatelj ruske nemoci spram ukrajinaca.
Za Liman, najbolje se predati, eno ih pozivaju na predaju, ukrajinci me slusaju ko pravi streberi:)
Kod Rusa je problem što kad osvoje područja nije im očito ni na kraj pameti da bi ih moglo potjerati od tamo što se dogodilo u više navrata tako da jednom kad se barbari razbježe ne postoje uređeni polažaji ili utvrđene točke na koje bi se krenuli izvlačiti na kojima bi bila druga linija. Čak i mobilna rezerva neka ovdje isto zakazalo.
Na ovom dijelu Ukrainci su nadmocniji jer efektivno koriste najbolje jedinice u 3 smjera za prodore čak i ako ne misle s tima zatvarati i blokirati jedinice kod Limana naprave operaciju barem na način da bi moglo tako izgledati i ove razvlače ko žvaku. Teren tu isto ide Ukraincima na ruku. Ako se krenu zabijati u gradove i gubiti puno vremena na urbanu borbu daju barbarima vremena da se usredotoče na veće koncentracije koje bi bile uključene u te borbe. Bolja im je načelno taktika gdje poluokruže grad ovako sad kad se promatra ukoliko imaju jedinice koje mogu ove sustavno raketirati dok bježe i pobiju što više stoke kod izvlačenja. Tako stvari se i dalje odvijaju brzo i mobilno.
Međutim moraju biti i oprezni. Ove jedinice su u sustavnom movingu već dugo vremena. Opremu se treba popraviti i zamjeniti, popuniti jedinice, neke vjerojatno i zamijeniti. S druge strane ako gamad ovdje puca po šavovima šteta bi bila ne iskoristiti priliku za pobiti ih što je više moguće i vratiti još neke dijelove teritorije prije nego se sve krene smrzavati.
2022-10-01
AlfaOmega wrote:Rusi dovlače pojačanja iz pravca Kremmine. Tu liniju su Ukri imali priliku presjeći još pri nekoliko dana kad su krenuli na Dibrovu, pa odustali prebacivši fokus zapadnije.
Nemaju ni oni ne znam koliko jedinica tu. To je više tu kvalitet nego kvantitet ljudi očekivaju da te jedinice naprave ne znam što. Ja ne znam opće koliko je ljudi jasno da ovo što su Ukrainci tu dovukli je stvarna elita. Prosječni Ukrainski vojnijk je po osobnoj opremi bolje opremljen nego ruski. Moral je veći jer za razliku od barbara brani svoje ali teritorijalne jedinice Ukrainske vojske imaju vrijednost koliku imaju, nemaju ni mobilnost niti trening kakav imaju jedinice koje sada vrše operacije, tih jedinica na kraju balade nema toliko da naprave baš svaki potez kojim bi ove štakore blokirali. Osim toga svaki prodor koji naprave mora netko nakon njih doći osigurati i lagano širiti.
2022-10-01
Rusi su shvatili kako im je čitav zapadni vojni okrug bio za onu stvar. Paradne trupe bez ikakve borbene spremnosti.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
pregrupiranje ili napad na rusiju ?
zna li se sto ?
zna li se sto ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
https://twitter.com/i/status/1576155093245693954
2015-08-08
Evo otprilike kako sam rekao oko 5000 orki će kleknuti i zamoliti milost po predaji...michaellcmacha wrote:moralo bi biti tu ipak ponešto više za sada žive sile... jedna oklopna bojna čak i kod ovih mutavih rusa ima mehaniziranu bojnu, nerijetko i ojačanu,AssadNaPodmornici wrote:https://mobile.twitter.com/wartranslated/status/1575608730699243521/photo/1
Liman prema Ribaru (ruski telegram) je upravo zatvoren.
Ovo će biti realno najveća UKR pobjeda ako je to istina i ako je dole ostalo 2000-3000 vojnika.
Maloprije sam igrao igricu multiplayer, jednu stariju, inače Rusi su međusobno prije partije 20minuta komentirali rat na Ruskom
Uglavnom kritički na svoje na vlasti
da ti to prispodobim jedan tenkovski vod je 4+1 tenk, jedna tenkovska satnija ti je 5 vodova (peti je za popunu osnovna 4), 3 tenkovske satnije su ti bojna plus 4ta satnija koja se uvodi ukoliko nekao od osnovne 3 prdne u čabar... to ti je cca 60 tenkova puta 3 ili 4 člana posade plus sanitet i interventna logistika (tipa par tamića, čitaj hiluxa ili nisana ili već nekakvih terenaca koji interventno vrše popunu granatama doslovno od tenkovskog položaja do položaja, znači to ti je zajedno sa zapovjednom operativom oko 240 ljudi,
mehanizirana pak bojna se sastoji od 3+1 a moguće i dvije satnije, od kojih svaka ima po 4+1 voda čitaj bvp-a, što ti je u apsolutnom broju opet oko 240 ljudi, to ti je već 500 ljudi, red veličine oklopne bojne i mehanizirane bojne po ratnom ustroju, u borbenom sklopu teško ili nikako ne može funkcionirati bez klasične pješadije koja bi zbog širine rasporeda oklopa i bvp vozila morala brojati ili ojačanu pukovniju (to ti je 2+1 pješačka bojna sa lakom artiljerijskom potporom što uključuje minobacače i lake topove, odnosno vjerojatnije kombiniorani artiljerijsko pješadijski puk koji je ozbiljnija formacija sa teškim minobacačima i haubicama, a to bi ukupno moglo brojati i preko 4000 vojnika plus milicije, paravojska koji su na osnovni broj vojnika oko 20% plus, što ti se približava ukupnom broju oko 5000 vojnika u tom garnizonu koji po ruski brani Liman...
"
[size=45]"Ukrajinska vojska oslobodila strateški važan grad Liman gdje je okruženo oko 5000 ruskih vojnika: ‘Nema šanse za ruski proboj‘. I Moskva priznala poraz"[/size]
Naslov iz sd
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/ukrajinska-vojska-dosla-je-do-ulaza-u-strateski-vazan-grad-liman-gdje-je-okruzeno-oko-5000-ruskih-vojnika-nema-sanse-za-ruski-proboj-1228845
2015-08-08
https://twitter.com/i/status/1576157301857087488
Ovi orke na glavu ispadaju iz kamiona dok bjež... Bezglavo
Ovi orke na glavu ispadaju iz kamiona dok bjež... Bezglavo
2015-08-08
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema