Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
AssadNaPodmornici wrote:
Ukrainci imaju a već su ih prije koristili, dakle uz pomoć Američkih MRLSova, sijali su mine po cesti , kako ste vi gore rekli postoji više načina da ih se onemogući kod prelaska ceste.. However i Rusi će vjerojatno pokušati sa nečim napasti da drže UKR pregrupirane... bila bi šteta da uteknu , jer ovdje se dobija rat. Navodno su dole sami relativni profići i ostaci one originalne RU vojske i malo bolja tehnika, takve stvari RU ne može nadoknaditi sa ovakvim gubicima.. eliminacija makar i 2000 neprijateljskih vojnika i tehnike će imati katastrofalne posljedice na moral i obranu kako je Dijagram rekao cijele sjeverne Luganske oblasti
Ponuditi im zivot, juhu od ukrajinskih gljiva, komad mesa i cokoladicu za desert.
Svi ce se predati:)
Tehnika ostaje svakako.
S tim sto bi ova ekipa mogla istu onesposobiti.
Neodlucni, spori mozda to naprave sporadicno.
Ukrajinci ce se morati cuvati kad budu pristupali tim sredstvima.
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
inače Ukrainci non stop nalaze multimilijunske $ vrijedne komade tehnike, svaki dan izađe nekoliko videa. stavljao sam linkove jučer, stavit ću i kasnije
Usput Rusija se "pohvalila" da godišnje proizvede 400 komada tenkova i oklopnih vozila. Što je u doba mira sasvim dovoljno, međutim jedan Rus je primjetio da su kao moblizirali 300 000 ljudi , da je to 20ak divijiza, a da godišnja proizvodnja nove tehnike je eventualno za opremiti dvi ipo divizije :D
nema više besplatne Američke hrane, goriva, čelika, aluminija, cinka, gume, radio stanica, kamiona, i milijuna radnika ukrainaca, kazahstanaca, azerbeđanaca i drugih da SSSR mogu štancati samo tenkove i slati druge u smrt, i onda desetljećima kasnije Rusija gradi mitove o sebi da je sama pobjedila Njemačku.. bez milijuna Ukrainaca, i drugih, bez neograničene Američke pomoći, bez toga da su švabe u isto vrijeme imali još 3-4 fronta itd..
Usput Rusija se "pohvalila" da godišnje proizvede 400 komada tenkova i oklopnih vozila. Što je u doba mira sasvim dovoljno, međutim jedan Rus je primjetio da su kao moblizirali 300 000 ljudi , da je to 20ak divijiza, a da godišnja proizvodnja nove tehnike je eventualno za opremiti dvi ipo divizije :D
nema više besplatne Američke hrane, goriva, čelika, aluminija, cinka, gume, radio stanica, kamiona, i milijuna radnika ukrainaca, kazahstanaca, azerbeđanaca i drugih da SSSR mogu štancati samo tenkove i slati druge u smrt, i onda desetljećima kasnije Rusija gradi mitove o sebi da je sama pobjedila Njemačku.. bez milijuna Ukrainaca, i drugih, bez neograničene Američke pomoći, bez toga da su švabe u isto vrijeme imali još 3-4 fronta itd..
Charles III likes this post
AssadNaPodmornici wrote:inače Ukrainci non stop nalaze multimilijunske $ vrijedne komade tehnike, svaki dan izađe nekoliko videa. stavljao sam linkove jučer, stavit ću i kasnije
Tocno, rusi ne mogu podnijeti rat ovakvog intenziteta na duzi period.
Trebali bi proizvesti barem dvije tri tisuce i 400 tenkova godisnje jer ce za godinu toliko izgubiti.
Slicno je s ostalim sredstvima, municijom itd.
To bi bio problem i da su u mirnodopskim uvjetima, a danas nikako.
Osim sto su vojno pali i pokazali se drasticno slabijom silom nego su smatrani past ce i logisticki, ekonomski.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:AssadNaPodmornici wrote:inače Ukrainci non stop nalaze multimilijunske $ vrijedne komade tehnike, svaki dan izađe nekoliko videa. stavljao sam linkove jučer, stavit ću i kasnije
Trebali bi proizvesti barem dvije tri tisuce i 400 tenkova godisnje jer ce za godinu toliko izgubiti.
Osim sto su vojno pali i pokazali se drasticno slabijom silom nego su smatrani past ce i logisticki, ekonomski.
Čim oni kupuju streljivo od Kima, dovode plaćenike iz Sirije i ljudu im bježe u Kazahstan i Mongoliju, sve je jasno k`o dan kud to vodi.
dijagram wrote:Rusi su ovdje najslabiji, najlosije organizirani, vjerojatno i najmanje popunjeni ljudstvom.
Sigurno ce ukrajinci osloboditi dobar dio Luganske oblasti .
Nece ih zaustaviti ni zima, losi uvjeti teze ce pogoditi ruse nego ukrajince.
Stvari bi se promijenile, uporaba tehnike prilagodila uvjetima, ali i dalje se moze napredovati protiv evidentno slabijeg neprijatelja.
Do kud ce se stici ovisi o buducim dogadjanjima, kako na bojistu tako i politickom planu.
Upitno je koliko ce amerikanci donirati, odnosno kada ce stati, onda staju i ukrajinci.
Bez pomoci ne mogu vracati teritorij, mozda tek braniti od ovakvih rusa kakvi su sada.
No to su vec neka treca pitanja koja ce doci na red, ali rat ce trajati jos neko vrijeme.
Nova posiljka HIMARS-a uz ostalo daje naslutiti da su amerikanci prepoznali trenutak i pomoci ce ukrajince u napadnim djelovanjima.
Pitanje je samo gdje ce otvoriti novi front, kojim pravcem ce krenuti nove snage s novim HIMARS-ima.
Osjeca se trenutak da se ruse moze slomiti i ne treba im dati vremena za mozebitni oporavak ili stagnaciju na bojistu
pa onda mozda pregovore uz danasnje stanje crta na terenu.
Na kraju, rusi nisu dali sve od sebe.
Mogu oni bolje, imaju jos snaga, imaju ljudstvo, imaju i oruzja koliko god se cinilo da su ostali bez istog, ne smije ih se shvatiti olako.
Ove snage ne mogu parirati ukrajincima, no oni to mogu promijeniti, mozda na proljece, mozda ako promijene politiku, mozda i putina, govorim hipotetski
no oni nisu bez potencijala da ponovno zaprijete ukrajini i zagorcavaju im zivot.
Opet, osobno vjerujem i pretpostavljam da nece uspjeti napraviti znacajan zaokret i promijeniti stanje na bojistu.
Spori i tromi u donosenju makar i pogresnih odluka samo daju vremena ukrajini da realizira svoje planove.
Crvene strelice označavaju sve ono što su Rusi uzeli nakon 24. veljače.
Sve ovo sjeverno od Luhanska će pasti.
I onda će na istočnom frontu Rusi imat ovo + Mariupolj
Sudeći prema posljednjim podacima, skladišta plina širom EU već su popunjena sa skoro 90 posto svog kapaciteta, a iz Evropskog vijeća kažu da će to omogućiti dovoljnu opskrbu plinom tokom hladnih, zimskih mjeseci.
Šta kažu Rusofili, kako je ovo moguće?
plina ima problem sto trenutno skupo to se za par godina nivelira
dobra stvar sto visoka cijena potice ulaganja drugih zemalja u opskrbu EU
putku ostaje potraga za novim trzistima ili ulaganja u industriju gdje plin glavna stavka u proizvodu za to treba vremena znanja i tehnologije
dobra stvar sto visoka cijena potice ulaganja drugih zemalja u opskrbu EU
putku ostaje potraga za novim trzistima ili ulaganja u industriju gdje plin glavna stavka u proizvodu za to treba vremena znanja i tehnologije
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Twiterasi, ima li kakvih naznaka s pomacima ruskih trupa prema Limanu.
Hoce li uslijediti bilo kakva pomoc ili bas nikakva.
Za odrzati, malo prosiriti koridor treba im desetak DTG-ova.
Nemaju ih, al mogu prebaciti s hersonskog bojista.
Dolje miruju u zadnje vrijeme, mogu komotno doci gore.
Mislim da su im tu ponajbolje snage, u pat poziciji, neaktivne, neiskoristene.
Otvorili bi time i prostor ukrajincima da krenu na Dnjepar:)
Hoce li uslijediti bilo kakva pomoc ili bas nikakva.
Za odrzati, malo prosiriti koridor treba im desetak DTG-ova.
Nemaju ih, al mogu prebaciti s hersonskog bojista.
Dolje miruju u zadnje vrijeme, mogu komotno doci gore.
Mislim da su im tu ponajbolje snage, u pat poziciji, neaktivne, neiskoristene.
Otvorili bi time i prostor ukrajincima da krenu na Dnjepar:)
dijagram-
2015-08-09
imaju i znanja i materijala za izradu prljavih bombi, koje su vrlo vjerojatno već izradili (konvencionalna bomba sa radioaktivnim materijalom kojeg eksplozija raspršuje u prostoru i kontaminira isti) i koje će zasigurno koristiti ispaljivanjem na ruski teritorij u najvećoj mogućoj mjeri ukoliko ćelavi putler odluči ukrajinu napasti nuklearnim oružjem... ali ukoliko se to dogodi, zapad bez ikakvih dvojbi neće tako nešto mirno gledati i visoka je vjerojatnost da će u tom slučaju biti pokrenuta odmazda konvencionalnim potencijalima po ruskim vojnim kapacitetima na tlu ukrajine i u neposrednoj blizini ukrajine... to je 1/1, kao i aktiviranje defcona, minimalno 3. razine, i aktivacija kibernetičkog rata s ciljem neutralizacije kompletnih ruskih vojnih komuniukacija i informacijskih kanalaAssadNaPodmornici wrote:navodno je već bježanija i to pješice od strane Rusa. Sa druge strane fronte Rusi su krstarećim raketama nanjeli navodno gubitke po UKR skladištima i čak vojsci (što će UKR reći da su civili) tako idu neki direktniji izvori. u gužvi sam ne stignem sve provjeriti, ali očito je još jučer došlo do raspada.
I sa druge strane kako je dijagram primjeri, Rusi bez smisla idu na frontalne napade u smjeru Bahmuta, čak i Srbi primjećuju da su mogli te wagnrevoce prebaciti na neki drugi dio fronta. Dakle veze nema sa vezom. Ovi luđaci će prijetiti nuklearnim oružjem, ali UKR neće im pasti na prijetnje. Mislim da bi u tom scenariju UKR trebala već prije pola godine krenuti u razvoj vlastitog nuk oružja jer zapad neće dostaviti
2015-08-08
Šandor Winnetou, AssadNaPodmornici and Charles III like this post
Dugoročno,ovo neće donijeti ništa dobro ni Europi ni Rusiji,osim debelim masnim Amerima.
Putin je danas djelovao kao Adolf u filmu ,,Konačan pad'' a posebno njegova publika,kao Adolfovi generali.
Putin ne može pobjedit ali ne može ni izgubit,što ne bi bio neki problem da taj kepec s kompleksom Napoleona ne drži nuklearne šifre,a ako osjeti da mu je voda došla do grla,onda neka nam se sam dragi bog(u kojeg ne vjerujem)smiluje.
U najboljem scenariju,može ostat status quo,te da imamo novi višedesetljetni hladni rat,u drugom slučaju raspad Ruske Federacije i globalna hegemonija slobodnog liberalnog poretka,te treća i najgora solucija,ode sve u tri lijepe.
Jedino za koga se brinem,majčica Srbija,ona bi jedino Putinovim uspjehom profitirala a u sva tri ova scenarija majčica Srbija je na gubitku,izuzev nekakve proeuropske demokratske obojene revolucije,gdje bi na vlast u Srbiji došle one snage koje bi djeci mjenjale spol.
Putin je danas djelovao kao Adolf u filmu ,,Konačan pad'' a posebno njegova publika,kao Adolfovi generali.
Putin ne može pobjedit ali ne može ni izgubit,što ne bi bio neki problem da taj kepec s kompleksom Napoleona ne drži nuklearne šifre,a ako osjeti da mu je voda došla do grla,onda neka nam se sam dragi bog(u kojeg ne vjerujem)smiluje.
U najboljem scenariju,može ostat status quo,te da imamo novi višedesetljetni hladni rat,u drugom slučaju raspad Ruske Federacije i globalna hegemonija slobodnog liberalnog poretka,te treća i najgora solucija,ode sve u tri lijepe.
Jedino za koga se brinem,majčica Srbija,ona bi jedino Putinovim uspjehom profitirala a u sva tri ova scenarija majčica Srbija je na gubitku,izuzev nekakve proeuropske demokratske obojene revolucije,gdje bi na vlast u Srbiji došle one snage koje bi djeci mjenjale spol.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
AssadNaPodmornici likes this post
frikške vijesti sa Crvenog Limana.. Rusi su dovukli pojačanje i brane koridor koji je pod artiljerijskom vatrom Ukrainaca. Ukrainci dovlače pojačanje sa ciljem da zatvore koridor. U svakom slučaju Liman pada za nekoliko sati ili možda dan, samo je pitanje koliko će toga Rusi izvući, i recimo koliko UKR ima artiljerije na ovom djelu fronte..
AssadNaPodmornici wrote:frikške vijesti sa Crvenog Limana.. Rusi su dovukli pojačanje i brane koridor koji je pod artiljerijskom vatrom Ukrainaca. Ukrainci dovlače pojačanje sa ciljem da zatvore koridor. U svakom slučaju Liman pada za nekoliko sati ili možda dan, samo je pitanje koliko će toga Rusi izvući, i recimo koliko UKR ima artiljerije na ovom djelu fronte..
Ipak su nekog poslali.
Obzirom na tajming vjerojatno formalnost, da ne povrijede osjecaje ruskih navijaca i novomobiliziranih.
No dobro, mozda rusi iznenade ovom prilikom, i sebe i sve nas:)
dijagram-
2015-08-09
vele da je to američkoimperijalistička propaganda.Charles III wrote:Sudeći prema posljednjim podacima, skladišta plina širom EU već su popunjena sa skoro 90 posto svog kapaciteta, a iz Evropskog vijeća kažu da će to omogućiti dovoljnu opskrbu plinom tokom hladnih, zimskih mjeseci.
ekipa ovdje najavljuje da će njemačka kihnut.
slijedeći tjedan će propasti u utorak, ponedjeljak je praznik.
znači u utorak 4 listopada u 9:27 njemačka je gotova.
ova igra patuljka je najbolje kaj se moglo desiti eu.
u slijedećim nastavcima možemo očekivati;
zima je došla. u rusiju.
plinovodi će popucati prije ili kasnije. termodinamika.
na ruskoj strani
europsku su rusi sredili.
još zatvoriti turski tok i hune i susjede nam pitati čime će se grijati.
2014-12-30
Totalno nepotrebna akcija odbrane Limana i žrtvovanje tehnike i ljudstva. Izvjesno je da će isti pasti, samo je pitanje hoće li pasti sa nekoliko zarobljenih tisuća Rusa, ili bez.
Aneksija je proglašena, treba se ići na stabiliziranje fronta i čekati da mobilizacija upumpa svježu krv za ponovno preuzimanje inicijative.
Ovo kod Limana je nepotrebni gubitak dragocjenog ljudstva i tehnike.
Aneksija je proglašena, treba se ići na stabiliziranje fronta i čekati da mobilizacija upumpa svježu krv za ponovno preuzimanje inicijative.
Ovo kod Limana je nepotrebni gubitak dragocjenog ljudstva i tehnike.
Kad malo pogledaš komentare po srpskim portalima i forumima,ne možeš a da se ne zapitaš je li mi živimo u paralelnim univerzumima.
Kod nas su uvjereni da će Ukrajinci sprašit Ruse,dok Srbi se klade na Rusiju.
Oni razboritiji Srbi,govore kako je Putinova aneksija zapravo zabijanje Srbiji kurčine do balčaka.
Oni razboritiji Srbi,govore kako je Putinova aneksija zapravo zabijanje Srbiji kurčine do balčaka.
2015-07-23
iskreno kada se hoću nasmijati i rugati odem na neke srpske forume, iako je zadnjih par dana konačno došlo do otrežjenja.. aj još dok je bila Harkivska ofenziva i nakon te pušione što su Rusi imali, i dalje je velik dio Srba na nekim forumima vjerovao da se radi o taktici.. međutim nakon Limana, ekipa na Srpskim forumima je komentirala da je to zamka za Ukraince, i da će ih sada napasti 3 armijski korpus kojeg je Rusa oformila(a u stvarnosti se radi o tome da su ovi sakupili sa dna kace nešto loše motiviranih regruta i nešto pola stoljeća stare sovjetske tehnike).. ekipa ih doslovno sprdala da je to "Steinerov kontranapad" u kojem je Hitler polagao nadu i mislio da će taj kontra napad odbiti 2 milijuna sovjeta i 5000 tenkova... dok u realnosti Steiner je imao par divizija pokupljenih sa dna kace i par desetaka tenkova :DIL Risorto wrote:Kad malo pogledaš komentare po srpskim portalima i forumima,ne možeš a da se ne zapitaš je li mi živimo u paralelnim univerzumima.
Što se tiče same fronte..
Imajte na umu da su Ukrainci tako uz male gubitke (20-30komada teške tehnike uništeno/ostavljeno i manje zalihe oružja) se izvukli iz Lisičnjaska gdje im je prijetilo okruživanje.. aj tamo je ipak kordor bio barem 10ak km ako ne i više, plus Rusi su mogli napadati samo sa jedne strane.. ovdje je koridor max 5km i Ukrainci stiskaju sa dvije strane
dijagram wrote:AssadNaPodmornici wrote:inače Ukrainci non stop nalaze multimilijunske $ vrijedne komade tehnike, svaki dan izađe nekoliko videa. stavljao sam linkove jučer, stavit ću i kasnije
1440
RayMabus wrote:Jebe mi se za ekipu na tenku.
Prevedeno : tenk manje.
Tanks (1211, of which destroyed: 708, damaged: 50, abandoned: 54, captured: 399)
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
Prije par dana :
by RayMabus Fri 23 Sep - 1:50
A šta ja znam...već su popušili :
Tanks (1183, of which destroyed: 697, damaged: 44, abandoned: 53, captured: 389)
---
Znači 1183 i 1211 od 23.09 do 30.09 znači tjedan dana a razlika je : 28
28 tenkova u sedam dana
30 tenkova tjedno, mjesec ima 4 sedmice, 120 mjesečno, godina ima 12 mjeseci = 1440
S ovakvim ratovanjem na istoku non stop godišnje im treba 1440 tenkova da proizvedu samo kako bi održali razinu istih na postojećim brojkama.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pogledaj longi statistiku za izgubljena oklopna vozila, IFV , kamione, itd.. MRLSove i samohodne haubice
Nemam volje. Tenk je jurišno vozilo dakle napad i kad im to polupaš nemaju glavno vozilo za vršenje masovnih kopnenih napada.AssadNaPodmornici wrote:Pogledaj longi statistiku za izgubljena oklopna vozila, IFV , kamione, itd.. MRLSove i samohodne haubice
Siti se da ja branim Karpate.
by RayMabus Sun 23 Jan -
Ako nisi stavio ulog brige te na koju će stranu pasti novčić.
Reka san da jedino ako se približe Karpatima da ću reagirat jer mi je to preblizu a ovo ostalo ...pa ako vi želite ratovat, tolike ste budale, a pa potucite se i istrijebite međusobno. Bit će manje kretena na ovoj planeti.
--
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50132p60-premijer-bavarske-rusija-nije-neprijatelj-europi
Ako nisi shvatio prevest ću ti : predmet mog interesovanja su sve šta vrši napad : tenkovi, jurišni helikopteri, jurišni avioni ( poput Su-25 i slično ).
Kad mu to polupaš može samo držat crtu tamo jer nema jedinice za prodor.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
Ako ne mogu vojničkom čizmom,uvijek mogu vodit rat spaljene zemlje.
2015-07-23
Bi oni ali im ukrajinci s ovim iz mog potpisa sjebali na stotine skladišta pa ne mogu.IL Risorto wrote:Jedino što me čudi,kako to da Rusi ne pribjegnu neselektivnom bombardiranju,kao recimo Srbalji u Vukovara,nije da nemaju zaliha još od Molotolova.
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 23 of 50