ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 13 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Guest 23/9/2022, 01:12

Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Navodno je došlo do UKR proboja Ruskih linija sjeverno od Limana te tamo kod Kupijanska.. osim UKR izvora, pročitao sam na telegram kanalu Grey Zone o tome, ali nisam čačkao dalje..
čekamo i nadajmo se da ovaj put nije upad SOF pa povlačenje nego pravi upad i stavljanje Rusa pod okruženje
edit: isto je i potvrđeno na WarGonzo(isto Ruski telegram među najvećima) , da postoji opasnost da UKr stavi Liman u okruženje.. lijepo.. sada treba u klin ubacivati pojačanje i nastat će panika..

da Ukrainci sa džipovima već jurišaju u pozadini... ili kako ih Srbi zovu Ukro_Đihad_mobile jedinice :D
ovaj put to treba zarobiti, prisiliti na predaju da se gamad opet ne pregrupira na nove linije.

Ne treba to ništa zarobljavati nego poubijati sve redom da nitko živu glavu ne izvuče pa onda nek Putin priča da su izginuli herojski.

Guest
Guest

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 13 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Charles III 23/9/2022, 08:51

Hahahaha 

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kadirov-odbio-odluku-o-djelimicnoj-mobilizaciji-ceceni-su-vec-poslali-veliki-broj-vojnika/220923014

2022-09-14

Back to top Go down

Post by omni 23/9/2022, 09:08

Charles III wrote:Hahahaha 

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kadirov-odbio-odluku-o-djelimicnoj-mobilizaciji-ceceni-su-vec-poslali-veliki-broj-vojnika/220923014
Pseto se buni protiv vlasnika???
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 23/9/2022, 12:54

Još čekamo neke velike vijesti sa fronte. Nema informacija o brzim prodorima UKR snaga oko Limana barem ne danas.
Zadnje polu informacije jesu da je Drobysheve gdje je dio Rusa pod okruženjem, ali to sami Rusi pišu i tko zna kakvih razloga i izvora. Svakako pomalo se probija front, ali to je pomalo, to će dati vremena Rusima čak ako i izgube grad da se izvuku.

Ne znamo sa kakvim snagama UKR napada a sa kakvim se RU brani. ne znamo da li će UKR napasti još negdje. itd

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Noor 23/9/2022, 15:40

upadaju na faxeve, odvode studente usred predavanja...

najveći danak će opet platiti dagestanci, bujruti i yakuti
pas mu mater jebo usranu trulu, fuj, daj ga više netko ukokaj

2017-10-06

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 23/9/2022, 16:19

Zabijaju Rusi Iranske dronove.. tri u odesi, jednog su skinuli dva se zabila tako nešto.. i na drugim djelovima fronte.. očito da su ovdje Iranski dronovi čak i bolji od Američkih barem ovih dronova kamikaza. Amerikanci su poslali dosta SwitchBlade 300 i 600 dronova, bilo je nekoliko videa ali ovo se više osjeti..

2018-06-14

AlfaOmega likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 23/9/2022, 19:50

skinut Iranski dron u Dnjipropetrovsku.. Rusi su ovdje dobili solidno pojačanje, Iranski dronovi su dobra kvaliteta... a vidim bogami imaju i domet čim dođu duboku u pozadinu

2018-06-14

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 24/9/2022, 09:10

-jučer tijekom dana ruske snage sa kamikaza dronovima Sahed-136 podržanim borbenim dronovima Mohajer-6 izvele masovan napad na luku Odesa. Pogođeno nekoliko ciljeva. Ukrajinske snage pokušale vatrom iz streljačkog oružija i teških strojnica srušiti kamikaza dronove. U napadu na Odesu ukrajinske snage nisu uspjele srušiti dronove, dok su u napadu na Dnipro uspjele srušiti jedan (ostali su pak pogodili ciljeve). Među pogođenim ciljevima nalaze se stožer ukrajinske ratne mornarice, nekoliko skladišta, te stožeri 35. i 36. brigade mornaričkog pješašva. Pojedini izvori masovan napad dronovima na Odesu dovode u svezu sa tri helikoptera Black Hawk američkih zračnih snaga koja su prekjučer letjela prema Odesi preko Rumunije (prema web stranici Flightradar).
Let helikoptera za Odesu pratio je jedan neidentificirani zrakoplov, a u sastavu skupine nalazio se i zrakoplov za elektroničko izviđanje EP-3E Aries II, koji je pokrivao let sustavima za elektroničko ratovanje. Krajnja točka letova nije označena ali zna se da su sletjeli u širem području Odese. Ukupno su viđena tri višenamjenska helikoptera američke vojske.

2015-09-11

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2022, 09:20

AssadNaPodmornici wrote:Zabijaju Rusi Iranske dronove.. tri u odesi, jednog su skinuli dva se zabila tako nešto.. i na drugim djelovima fronte.. očito da su ovdje Iranski dronovi čak i bolji od Američkih barem ovih dronova kamikaza. Amerikanci su poslali dosta SwitchBlade 300 i 600 dronova, bilo je nekoliko videa ali ovo se više osjeti..

Ako se ne osjeti na linijama dodira, onda se zapravo i ne osjeti.
Ako su Rusi nabavili iranske dronove kako bi prvenstveno teririzirali civile, onda su oni još gluplji nego sam to čak i ja mislio.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 24/9/2022, 09:28

Inače dronove mereš koristiti samo ili za front ili za civile. Ne postoje vojne mete u pozadini.  :coffee

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2022, 09:31

AlfaOmega wrote:Inače dronove mereš koristiti samo ili za front ili za civile. Ne postoje vojne mete u pozadini.  :coffee

Inače s dronovima prilično lako izađe na kraj svatko tko ima funkcionalnu lovačku avijaciju.
Ni Rusija ni Ukrajina ih očito nemaju i zato i imaju toliki problem s dronovima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2022, 09:32

Speare Shaker wrote:
AlfaOmega wrote:Inače dronove mereš koristiti samo ili za front ili za civile. Ne postoje vojne mete u pozadini.  :coffee

Inače s dronovima prilično lako izađe na kraj svatko tko ima funkcionalnu lovačku avijaciju.
Ni Rusija ni Ukrajina ih očito nemaju i zato i imaju toliki problem s dronovima.

I to dovoljno govori o kvaliteti lovačkih aviona koje obje strane koriste. Jedno te isto sranje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Charles III 24/9/2022, 11:53

Analitičari smatraju da bi Moskva vjerojatno aktivirala jednu ili više "taktičkih" nuklearnih bombi. Riječ je o malom oružju, u rasponu od 0,3 kilotona do 100 kilotona eksplozivne snage, u usporedbi s 1,2 megatona najveće američke bojeve glave ili bombe od 58 megatona koju je Rusija testirala 1961. godine.
Taktičke bombe su dizajnirane da imaju ograničen utjecaj na bojnom polju, u usporedbi sa strateškim nuklearnim oružjem koje je dizajnirano za borbu i pobjedu u "svjetskim" ratovima. Ali pojmovi "malog" ili "ograničeng" udara su relativni: atomska bomba koju su SAD bacile na Hirošimu 1945. godine imala je razorni učinak od "samo" 15 kilotona. Analitičari kažu da bi ruski cilj korištenjem taktičke nuklearne bombe u Ukrajini bio zastrašiti ukrajinske vlasti da se predaju ili pokore, te podijeliti zapadne saveznike, prenosi AFP.
Mark Cancian, vojni stručnjak iz Međunarodnog sigurnosnog programa CSIS-a u Washingtonu, poručio je da Rusija vjerojatno neće koristiti nuklearno oružje na prvim linijama fronta. Cancian je istakao kako bi zauzimanje 232 kilometra teritorija zahtijevalo 20 malih nuklearnih bombi, mali dobitak za ogroman rizik koji donosi korištenje nuklearnog oružja.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 24/9/2022, 11:54

Što znamo o kružoku oko Putina? Bi li vojska ipak odbila naređenje za korištenje nuklearnog oružja?

Ili su oni još luđi od Vladimira Vladimiroviča?

2022-09-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 24/9/2022, 12:55

Charles III wrote:Što znamo o kružoku oko Putina? Bi li vojska ipak odbila naređenje za korištenje nuklearnog oružja?

Ili su oni još luđi od Vladimira Vladimiroviča?
jasno da sve procedure prije uporabe oruzja za rusku stranu ne znace nista ako putko hoce grunut
no prije grunut ukri pobiju pola od ovih unovacenih veterana sa socijalne pomoci
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/9/2022, 14:58

a i pitanje je kakvo nuklearno oružje će upotrebiti Rusi.. i sa kojom svrhom.

Jedna taktička nuklearna bomba možda ubije stotinjak vojnika ili malo više na nekoj prvoj liniji fronte. dakle da bi okrenuo situaciju na nekoj fronti, recimo sada oko Limana, ovi bi morali upotrebiti nekoliko ili nekoliko destaka takvih. I šta ćeš onda?
rat nisi dobio, a ispalio si atomske bombe.
sa time da vjerojatno bi i Ukrainci gađali Ruse sa prljavim nuklearnim/kemijskim oružjem.
Zato je bolje Ukraincma da razviju svoje nuklearno oružje što prije to bolje, ovaj rat nažalost će trajati...
A da ne govorim da su tu razne mogućnosti eksperimentiranja, recimo Ukrainci mogu nakačiti na dronove po kg radiaktivne prašine, otići iznad Bjelograda ili Rostova na donu, i detonirati ga.. kontaminiraš pola grada..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2022, 15:32

AssadNaPodmornici wrote:
Zato je bolje Ukraincma da razviju svoje nuklearno oružje što prije to bolje, ovaj rat nažalost će trajati...

Odličan prijedlog koji će se najvjerojatno vrlo skoro i realizirati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/9/2022, 15:42

Realno i nisu predaleko.. ako su pametni, vjerujem da je UKR već u prvim danima rata oformila tajnu komisiju za sve tako.. koja je bila prvo zadužena da pokupi sve stručnjake za nuklearnu tehnologiju i raketnu tehnologiju. ako to nije napravila u prvim danima rata, to treba sada krenuti. imaju balističke rakete aj sovjetske točke, ali razvijali su svoje GROM i Neptun krstareće. to može dostaviti Nuk oružje.. imaju vremena da usavrše razvoj,
to će raditi jedan team.

drugi može raditi na nukl fiziji, vjerujem da imaju desetke ako ne i stotine stručnjaka. uz zapadnu financijsku pomoć, i vlastite crne fondove, mogli bi kroz godinu-dvije nije bitno, imati i vlastitih par desetaka balističkih raketa napunjenih sa nuklearnim oružjem.
----------------------

a da se vratimo na frontu, i dalje se vode borbe oko Limana, ukrainci sa sjevera pokušavaju probiti drugu liniju obrane, prekjučer su probili prvu uzeli 2-3 sela..
navodno oborena dva aviona(Lozove selo koje su osvojili ima 2-3 dana Liman front), ima neki video zapis mutan je, ali vidit ćemo možda uleti nešto detaljnije.. gledao sam snimke od Ruske mobilizacije.. tučnjave, kukanje-nabrajanje, opijanja...

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Noor 24/9/2022, 16:04

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Noor 24/9/2022, 16:07

2017-10-06

Back to top Go down

Post by debotoijusto 24/9/2022, 16:16

Noor wrote:
udri putko :D

sve cekam da mi netko kaze tik-tok zajebancijaa ne druga sila svijeta
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics