ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 21 of 50 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by dijagram Thu 29 Sep - 19:16

AlfaOmega wrote:Drobiseve je nekoliko dana bilo contested (što bi Ameri rekli u vojničkom smislu - "situacija je fluidna", ilitiga - ništ se ne zna). Danas je pak stigla vijest da je u ukrajinskim rukama. 
Postajem malo skeptik glede cijele akcije. Ukri su danas igrali na PR, objavljivali su kak je oslobođena Novoselivka (ista su je Ukri zapravo uzeli još pri par dana). 
Čekamo info sa fronte oko Kolodyazia, pa da bi rekli jesu li Rusi u Limanu osuđeni na propast ili nisu. 
Kod Tors'kea su Ukri očisto zapeli jučer (ni danas nema pomaka). Dakle, sve je u rukama ovih gore kod Kolodyazia. 

Sve malo pari na Cidatel operaciju iz WW2, gdi su Ukri Švabe, a Rusi Red Army. Ono, Švabe su onomad zapeli na sjeveru, ali je von Menstein stvari dobro odrađiva južno. S tim da je sad pak obratno, Ukri imaju šansu na sjeveru kod Kolodyazia (sjever), ali su zapeli kod Tors'kea (južno).

Znaci vjerojatno sada drze Drobiseve kako mapa pokazuje.
Na istoj karti Novoselivku jos drze rusi.
Rusi u Limanu su osudjeni na propast.
Osudjeni su prije desetak dana, tada su jos mogli izvesti izvlacenje zive sile.
Vise to ne mogu, mogu pokusati i dio snaga spasiti, no jako bi nastradali.
Za njih spas moze doci samo izvana, ali tog spasa nema niti ce ga biti.
Nepoznanica je samo kako ce se sve odviti.
Predaja, nasilan ulazak ukrajinaca u sam grad, pokusaj proboja ili mrcvarenje do iznemoglosti rusa pa onda opet jedna
od ponudjene tri varijante.
Za dan dva ukrajinci ce sa sjevera biti na rubu grada.
Opsadu ce tako moci voditi znatno manji broj snaga koji je danas razvucen po sirem frintu.
Ostatak ce se okrenuti pravcem sjeveroistok-istok.
Liman ce puno vise boljeti ruse ( dakako i rusofile) nego harkivska operacija.
Ovdje ce biti porazeni, a dobrim dijelom unisteni ili zarobljeni na postavljenu obranu grada.
Nije bilo faktora iznenadjenja, nisu se razbjezali, pokusali su se boriti ali bit ce tesko porazeni.

dijagram

2015-08-09

Charles III likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Šandor Winnetou Thu 29 Sep - 19:42

https://t.me/slavaukrini/3672
Asks a friend to break his leg so he won't be taken to the Russian army

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Thu 29 Sep - 19:44

https://t.me/slavaukrini/3673

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by debotoijusto Thu 29 Sep - 20:34

NIKOLAJ VALUJEV, umirovljeni ruski boksač i nekoć prvak svijeta teške kategorije po verziji WBA, dobio je poziv za prijavu u vojsku u sklopu djelomične mobilizacije koju je proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin. Odazvat će se na njega sljedeći tjedan.

Najviši (213 centimetara) i najteži (149 kilograma) svjetski boksački prvak, nakon umirovljenja političar stranke bliske Putinu, morao je poslije mirovine na operacije kojima je riješio probleme s bolima u kostima.

"Hoću li se prijaviti? Naravno, ići ću u ured za registraciju. Poziv sam dobio točno prije puta u Donbas i nisam bio kod kuće. Sljedeći tjedan ću se ići prijaviti", rekao je.

za ovoga jedan metak nece biti dovoljan

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 James-bond-jaws
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 29 Sep - 22:13

debotoijusto wrote:NIKOLAJ VALUJEV, umirovljeni ruski boksač i nekoć prvak svijeta teške kategorije po verziji WBA, dobio je poziv za prijavu u vojsku u sklopu djelomične mobilizacije koju je proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin. Odazvat će se na njega sljedeći tjedan.

Najviši (213 centimetara) i najteži (149 kilograma) svjetski boksački prvak, nakon umirovljenja političar stranke bliske Putinu, morao je poslije mirovine na operacije kojima je riješio probleme s bolima u kostima.

"Hoću li se prijaviti? Naravno, ići ću u ured za registraciju. Poziv sam dobio točno prije puta u Donbas i nisam bio kod kuće. Sljedeći tjedan ću se ići prijaviti", rekao je.

nije to taj, ovaj što si ga stavio je glumio uz rogera moorea u 
Octopussy
to ti je ovaj
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 Screen10

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by debotoijusto Thu 29 Sep - 22:27

michaellcmacha wrote:
debotoijusto wrote:NIKOLAJ VALUJEV, umirovljeni ruski boksač i nekoć prvak svijeta teške kategorije po verziji WBA, dobio je poziv za prijavu u vojsku u sklopu djelomične mobilizacije koju je proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin. Odazvat će se na njega sljedeći tjedan.

Octopussy
to ti je ovaj
znam , asocijacija na potrebu za vise metaka

"U ovom trenutku sam državljanka Rusije, i šta god da se desi, ponosna sam što sam Ruskinja. Ali ako moja karijera zavisi od toga, onda je izbor očigledan, jer želim da nastavim da igram tenis za sebe, to mi je prioritet. Niko ne želi da dodaje ulje na vatru, ali meni se čini da je Švicarska veoma stabilna zemlja i voljela bih da napravim tranziciju u budućnosti", rekla je Darija Kasatkina, a prenosi Eurosport.
Njena izjava nije ostala bez odjeka u Moskvi, mnogi su ljuti zbog nje, a Roman Terjušov poslanik Državne dume (parlamenta), dao je oštar odgovor.
"Nažalost, iz nepoznatih razloga, osoba poput nje dobila je počasnu titulu i doživljava se kao simbol sporta u Rusiji, dok istovremeno čini sve da istakne da joj je švicarsko državljanstvo prioritet. Ona podstiče naše mlade da promijene državljanstvo, da predstavljaju druge zemlje. To govori sve o njoj. Pustite je da živi tamo, ne želimo je više čuti.
Ministarstvo bi trebalo da promijeni sistem dodjele počasnih titula kako bi bilo moguće oduzimanje zvanja u slučaju ljudi koji se bave antiruskom politikom", rekao je Terjušov.
Kasatkina je već ranije nekoliko puta pozivala na prekid agresije njene države na Ukrajinu, a prije nekoliko dana dobila je nacionalno priznanje za sportska dostignuća, što je jedna od najvećih počasti u Rusiji.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 B_220929155
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 29 Sep - 22:31

debotoijusto wrote:
michaellcmacha wrote:

Octopussy
to ti je ovaj
znam , asocijacija na potrebu za vise metaka

"U ovom trenutku sam državljanka Rusije, i šta god da se desi, ponosna sam što sam Ruskinja. Ali ako moja karijera zavisi od toga, onda je izbor očigledan, jer želim da nastavim da igram tenis za sebe, to mi je prioritet. Niko ne želi da dodaje ulje na vatru, ali meni se čini da je Švicarska veoma stabilna zemlja i voljela bih da napravim tranziciju u budućnosti", rekla je Darija Kasatkina, a prenosi Eurosport.
Njena izjava nije ostala bez odjeka u Moskvi, mnogi su ljuti zbog nje, a Roman Terjušov poslanik Državne dume (parlamenta), dao je oštar odgovor.
"Nažalost, iz nepoznatih razloga, osoba poput nje dobila je počasnu titulu i doživljava se kao simbol sporta u Rusiji, dok istovremeno čini sve da istakne da joj je švicarsko državljanstvo prioritet. Ona podstiče naše mlade da promijene državljanstvo, da predstavljaju druge zemlje. To govori sve o njoj. Pustite je da živi tamo, ne želimo je više čuti.
Ministarstvo bi trebalo da promijeni sistem dodjele počasnih titula kako bi bilo moguće oduzimanje zvanja u slučaju ljudi koji se bave antiruskom politikom", rekao je Terjušov.
Kasatkina je već ranije nekoliko puta pozivala na prekid agresije njene države na Ukrajinu, a prije nekoliko dana dobila je nacionalno priznanje za sportska dostignuća, što je jedna od najvećih počasti u Rusiji.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 B_220929155
ma ok znam da znaš... ali eto da se vidi i taj pećinski pračovjek...
ova lijepa i pametna cura diplomatski je posla u tri pičke materine te psihopate u svojoj domaji i to je ok, nema potrebe da se sa njima konfrontira izravno jer bi joj luđaci u čaj mogli usuti što već inače sipaju nepoćudnima...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 29 Sep - 22:57

Ukrajinske formacije nastavljaju okruživati ​​Liman, razvijajući ofenzivu prema teritorijalnim granicama Luganske Narodne Republike. Limanski garnizon bori se u operativnom okruženju sa nadmoćnijim snagama neprijatelja.

▪Na periferiji Limana

➖Neprijatelj je pokušao napasti grad iz tri pravca: iz pravca Dibrove, željezničke stanice Brusino i Starog Karavana. Garnizon se drži, svi napadi su odbijeni.

➖Oružane snage Ukrajine intenzivno granatiraju Liman svim raspoloživim sredstvima za uništavanje, uključujući MLRS HIMARS.
➖Jedinice Oružanih snaga Ukrajine zauzele su Kolodezi, Zelenu Dolinu i presjekle put Svatovo-Makejevka-Terni-Liman.

➖Sa strane sela Kolodezi, vod Oružanih snaga Ukrajine uz potporu oklopnih vozila izvršio je borbeno izviđanje u smjeru Zarečni (Kirovsk). Nakon vatrenog poraza od topništva Narodne milicije LNR, ukrajinske formacije bile su prisiljene na povlačenje.

➖Posljednja cesta koja povezuje garnizon Liman s teritorijem pod kontrolom savezničkih snaga prolazi kroz Zarečnoje-Torskoje. Oružane snage Ukrajine napadaju sela sa sjevera iz sela Kolodezi i s juga - s mostobrana na obalama Sjevernog Donca.

Oružane snage Ukrajine zauzele su Šandrigolovo i Novoselku. Zapadni bok obrane Limana u Drobiševu drže lovci BARS-13 i 20 kombinirane armije Oružanih snaga Ruske Federacije.

🔻U ovoj fazi, bez prebacivanja značajnijih pojačanja i koncentracije pažnje zapovjedništva Oružanih snaga Ruske Federacije u pravcu Limana, postoji ozbiljan rizik od pada Limana i daljnjeg urušavanja obrane. linije Oružanih snaga Ruske Federacije. na zapadnim granicama Luganske Narodne Republike.

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 29 Sep - 23:13

frikške vijesti sa Crvenog Limana.. situacija za Ruse nepovoljna.. i to RU izvori
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 8e7c9c26d6407b9cff0cb2339915fbf3

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 29 Sep - 23:15

AssadNaPodmornici wrote:frikške vijesti sa Crvenog Limana.. situacija za Ruse nepovoljna.. i to RU izvori
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 8e7c9c26d6407b9cff0cb2339915fbf3

Trebaju požurit s aneksijom dok još imaju šta prisajedinit. Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 1f602  Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 1f602  Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 1f602  Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 1f602  Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 21 1f602
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 29 Sep - 23:20

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 29 Sep - 23:21

michaellcmacha wrote:https://twitter.com/i/status/1575550915855392768
koja je ovo depresija, jebote pa ti ruski propangadisti budu morali kolektivno skakati (slučajno padati) sa bolničkih prozora, kad se zateknu blizu istih

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Thu 29 Sep - 23:42

29. 9. 22. Ukrajinskim braniteljima je u ovom trenutku preostalo samo jedno malo selo za oslobađanje, a potom su 100% opkolili strateški važan grad Liman u Slavenskoj Srbiji. Ruskim okupatorima tada jedino preostaje pokušaj proboja kroz opkoljeni Liman ili - predaja. Oslobađanje Limana na ovaj način predstavljalo bi vojno-stratešku pobjedu, ali i važnu psihološku pobjedu za ukrajinske branitelje domovine. Slava Ukrajini!

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Fri 30 Sep - 0:27

https://mobile.twitter.com/wartranslated/status/1575608730699243521/photo/1

Liman prema Ribaru (ruski telegram) je upravo zatvoren.
Ovo će biti realno najveća UKR pobjeda ako je to istina i ako je dole ostalo 2000-3000 vojnika.
Maloprije sam igrao igricu multiplayer, jednu stariju, inače Rusi su međusobno prije partije 20minuta komentirali rat na Ruskom
Uglavnom kritički na svoje na vlasti

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Noor Fri 30 Sep - 0:53

michaellcmacha wrote:

Octopussy
to ti je ovaj
Dabogda sto prije zagnojio sa svih 213 cm i 149 kg

2017-10-06

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Fri 30 Sep - 1:36

Noor wrote:
michaellcmacha wrote:

Octopussy
to ti je ovaj
Dabogda sto prije zagnojio sa svih 213 cm i 149 kg
ma neće on u rat,,, to je više ovako u propagandističke svrhe

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Fri 30 Sep - 1:55

AssadNaPodmornici wrote:https://mobile.twitter.com/wartranslated/status/1575608730699243521/photo/1

Liman prema Ribaru (ruski telegram) je upravo zatvoren.
Ovo će biti realno najveća UKR pobjeda ako je to istina i ako je dole ostalo 2000-3000 vojnika.
Maloprije sam igrao igricu multiplayer, jednu stariju, inače Rusi su međusobno prije partije 20minuta komentirali rat na Ruskom
Uglavnom kritički na svoje na vlasti
moralo bi biti tu ipak ponešto više za sada žive sile... jedna oklopna bojna čak i kod ovih mutavih rusa ima mehaniziranu bojnu, nerijetko i ojačanu, 
da ti to prispodobim jedan tenkovski vod je 4+1 tenk, jedna tenkovska satnija ti je 5 vodova (peti je za popunu osnovna 4), 3 tenkovske satnije su ti bojna plus 4ta satnija koja se uvodi ukoliko nekao od osnovne 3 prdne u čabar... to ti je cca 60 tenkova puta 3 ili 4 člana posade plus sanitet i interventna logistika (tipa par tamića, čitaj hiluxa ili nisana ili već nekakvih terenaca koji interventno vrše popunu granatama doslovno od tenkovskog položaja do položaja, znači to ti je zajedno sa zapovjednom operativom oko 240 ljudi, 
mehanizirana pak bojna se sastoji od 3+1 a moguće i dvije satnije, od kojih svaka ima po 4+1 voda čitaj bvp-a, što ti je u apsolutnom broju opet oko 240 ljudi, to ti je već 500 ljudi, red veličine oklopne bojne i mehanizirane bojne po ratnom ustroju,  u borbenom sklopu teško ili nikako ne može funkcionirati bez klasične pješadije koja bi zbog širine rasporeda oklopa i bvp vozila morala brojati ili ojačanu pukovniju (to ti je 2+1 pješačka bojna sa lakom artiljerijskom potporom što uključuje minobacače i lake topove, odnosno vjerojatnije kombiniorani artiljerijsko pješadijski puk koji je ozbiljnija formacija sa teškim minobacačima i haubicama, a to bi ukupno moglo brojati i preko 4000 vojnika plus milicije, paravojska koji su na osnovni broj vojnika oko 20% plus, što ti se približava ukupnom broju oko 5000 vojnika u tom garnizonu koji po ruski brani Liman...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Fri 30 Sep - 8:55

https://twitter.com/i/status/1575570319104184321

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by dijagram Fri 30 Sep - 9:33

Danas, a najkasnije sutra rusi ce biti u okruzenju, fizicki odvojeni od ostatka ruske vojske.
Nisu dobili nikakvu znacajniju pomoc dok je mogla stici u grad.
Nisu dobili nikakvu znacajniju pomoc ni zadnjih par dana kada se moglo izvana zaustaviti ukrajinsko okruzenje.
Ne cujem nesto niti o pojacanom djelovanju zracnih snaga, ni takve pomoci nema.
Rekao bih, ocekivano nista od ruskog vrha nastavlja se i dalje.
Nemoc i slabost rusa vidi se zorno na ovim primjerima.
Ona traje, danima,tjednima, nema promjene, nema pomaka, nema pomoci,
nema ni pametne zapovijedi snagama koje su u borbenom dodiru s neprijateljem.
Nemoc se mogla vidjeti i na manjim dijelovima fronta.
Primjerice Bilohorivka, ukrajinci su je uzeli, usli u teritorij rusa, bokovi su ruski,
drze to selo bez problema kao trn u ruskom oku.
Stovise sad su krenuli sjeverno prema Kremini.
Ako vec tu nije bilo snaga za vratiti izgubljene polozaje, samo 30 km juznije nalazi se
vec legendarni Bakhmut gdje rusi imaju snage koje koriste za napadne operacije.
Za sat vremena mogu stici do Bilohorivke s dvije satnije i vratiti selo u ruske ruke.
Naravno, nista od svega, nikakvog pokusaja, stovise ukrajinci im iz sela napadaju dalje.
Puno je simptoma koji prodju nezamijeceno, a jasno ukazuju o kakvim se slabostima radi.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

AssadNaPodmornici and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Fri 30 Sep - 9:44

dijagram wrote:Danas, a najkasnije sutra rusi ce biti u okruzenju, fizicki odvojeni od ostatka ruske vojske.
Nisu dobili nikakvu znacajniju pomoc dok je mogla stici u grad.
Nisu dobili nikakvu znacajniju pomoc ni zadnjih par dana kada se moglo izvana zaustaviti ukrajinsko okruzenje.
Ne cujem nesto niti o pojacanom djelovanju zracnih snaga, ni takve pomoci nema.
Rekao bih, ocekivano nista od ruskog vrha nastavlja se i dalje.
Nemoc i slabost rusa vidi se zorno na ovim primjerima.
Ona traje, danima,tjednima, nema promjene, nema pomaka, nema pomoci,
nema ni pametne zapovijedi snagama koje su u borbenom dodiru s neprijateljem.
Nemoc se mogla vidjeti i na manjim dijelovima fronta.
Primjerice Bilohorivka, ukrajinci su je uzeli, usli u teritorij rusa, bokovi su ruski,
drze to selo bez problema kao trn u ruskom oku.
Stovise sad su krenuli sjeverno prema Kremini.
Ako vec tu nije bilo snaga za vratiti izgubljene polozaje, samo 30 km juznije  nalazi se
vec legendarni Bakhmut gdje rusi imaju snage koje koriste za napadne operacije.
Za sat vremena mogu stici do Bilohorivke s dvije satnije i vratiti selo u ruske ruke.
Naravno, nista od svega, nikakvog pokusaja, stovise ukrajinci im iz sela napadaju dalje.
Puno je simptoma koji prodju nezamijeceno, a jasno ukazuju o kakvim se slabostima radi.
rusima treba bakhmut pod svaku cijenu da povrate barem malo samopuzdanja i ratnog kuraža, oni su tu zagrizli a svi drugi nek plivaju u govnima.
To ti je sranje koje se ponavlja kod različitih umišljenih generala, vojskovođa, političara, careva a ogleda se kroz bitku za staljingrad, vukovar, mariupulj... gdje napadači čak i dobiju bitku ali se toliko sjebu da u konačnici u pravilu uvijek gube rat.

Male
2017-12-31

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Fri 30 Sep - 9:52

navodno je već bježanija i to pješice od strane Rusa. Sa druge strane fronte Rusi su krstarećim raketama nanjeli navodno gubitke po UKR skladištima i čak vojsci (što će UKR reći da su civili) tako idu neki direktniji izvori. u gužvi sam ne stignem sve provjeriti, ali očito je još jučer došlo do raspada.
I sa druge strane kako je dijagram primjeri, Rusi bez smisla idu na frontalne napade u smjeru Bahmuta, čak i Srbi primjećuju da su mogli te wagnrevoce prebaciti na neki drugi dio fronta. Dakle veze nema sa vezom. Ovi luđaci će prijetiti nuklearnim oružjem, ali UKR neće im pasti na prijetnje. Mislim da bi u tom scenariju UKR trebala već prije pola godine krenuti u razvoj vlastitog nuk oružja jer zapad neće dostaviti

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 21 of 50 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics