Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 20 of 50
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
dijagram wrote:Citam tisak, nesto o dodatnih 18 HIMARS-a za Ukrajinu.
Bude li tako krenut ce se zesce na gradove Lugansk i Donjeck ili vjerojatnije otvoriti novi
pravac ili pravci napada.
Herson ili Azovsko more.
Na ovo ce rusi jako zacviliti.
Ocito i amerikanci predosjecaju mogucu pobjedu i krecu s dodatnim sustavima kako bi se
sto prije realizirala.
Paket uključuje 18 raketnih sistema visoke mobilnosti poznatih kao HIMARS te 12 sistema Titan koji se koriste za borbu protiv bespilotnih letjelica. Zvaničnici su podsjetili da su HIMARS i drugi sistemi bili ključni za posljednje uspjehe ukrajinske vojske.[/size]
Također, paket uključuje 300 vozila, više desetaka kamiona i prikolica za prijevoz teške opreme, raznih radara, komunikacijske i nadzorne opreme te druge opreme za vojnike.
Charles III- Posts : 757
2022-09-14
2015-08-08
Inače Ukrainci u svom napredovanju da okruže Crveni Liman i dalje nalaze hrpu Ruske tehnike u voznom stanju ili sa manjim oštećenjima.
https://twitter.com/UAWeapons
Ovdje možete vidjeti zadnjih par dana.. tenkovi, oklopna vozila, kamioni, neki su doslovno upali i vozi..
https://twitter.com/UAWeapons
Ovdje možete vidjeti zadnjih par dana.. tenkovi, oklopna vozila, kamioni, neki su doslovno upali i vozi..
Bome ima razbacanih barbara na sve stranemichaellcmacha wrote:
Prema nezavisnoj agenciji za ispitivanje javnog mnjenja Levada centra, 77 posto Rusa anketiranih ovog mjeseca reklo je da odobrava Putinove postupke kao predsjednika.
To predstavlja pad od šest posto u odnosu na prethodni udio od 83 posto, koji je ostao gotovo nepromijenjen u šest mjeseci otkako je Putin naredio invaziju na Ukrajinu.
Ujedno to je i najveći pad Putinove popularnosti od 2018. godine, kada je podigao starosnu granicu za odlazak u penziju ruskim radnicima i izazvao proteste širom zemlje.
...
Polako, tek je krenulo.
To predstavlja pad od šest posto u odnosu na prethodni udio od 83 posto, koji je ostao gotovo nepromijenjen u šest mjeseci otkako je Putin naredio invaziju na Ukrajinu.
Ujedno to je i najveći pad Putinove popularnosti od 2018. godine, kada je podigao starosnu granicu za odlazak u penziju ruskim radnicima i izazvao proteste širom zemlje.
...
Polako, tek je krenulo.
michaellcmacha likes this post
Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku Josep Borrell, pozvao je pripadnike LGBT populacije da napuste Rusiju.
Sad su Rusi stvarno gotovi.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku Josep Borrell, pozvao je pripadnike LGBT populacije da napuste Rusiju.
Rusi su protiv. Njima trebaju LGBT divizije
https://www.index.hr/vijesti/clanak/sef-dume-prijeti-rusima-koji-bjeze-iz-zemlje/2398963.aspx
i sve druge koje mogu skupiti
https://www.index.hr/vijesti/clanak/novaja-gazeta-rus-21-sa-shizofrenijom-i-autizmom-dobio-poziv-u-vojsku/2398757.aspx
a u strahu su velike oči pa se ide i na Krim
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-poslali-smo-mobilizirane-rezerviste-na-krim/2398813.aspx
Last edited by Charles III on 29/9/2022, 12:09; edited 1 time in total
Šta kažu komšije,
jesu li nakon ovakvih blagoslova Rusi nepobjedivi, idu li konačno do Pariza?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-pogledajte-kako-ruski-popovi-blagoslivljaju-mobilizirane-ruse/2398731.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-pogledajte-kako-ruski-popovi-blagoslivljaju-mobilizirane-ruse/2398731.aspx
A jadni Srbo-Rusi, oni se već ponadali raspadu EU i Rusiji do Berlina i Srbiji do Umaga, kad ono ćorak
https://www.index.hr/vijesti/clanak/meloni-porucila-ukrajini-da-moze-racunati-na-nju/2398664.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/meloni-porucila-ukrajini-da-moze-racunati-na-nju/2398664.aspx
Trenutno je moderno otpisivati Ruse i sprdati se s njima. Na stranu što su mnogi klišei o njima točni, ali ljudi se olako počnu zajebavati. A s Rusima se ipak nije za zajebavati. Što se tiče Putina, on kao igra na sve ili ništa, a zapravo ga boli dupe za nuklearnu katastrofu i ne zajebava se kad prijeti atomskim zdesna, jer će u tom slučaju sa svojim pajdašima i odabranicima otići u podzemne gradove i tamo mu ništa neće faliti.Charles III wrote:Šta kažu komšije,
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
Što se tiče današnje fronte, Rusi su dovukli pojačanje na pravcima gdje su ih Ukrainci planirali zatvoriti u kotao i vode se borbe. Da li je to rusko pojačanje u cilju da zadrže teritorij i odbace Ukraince ili u cilju da osiguraju povlačenje vidit ćemo
Charles III likes this post
zganci_i_jetrica wrote:Trenutno je moderno otpisivati Ruse i sprdati se s njima. Na stranu što su mnogi klišei o njima točni, ali ljudi se olako počnu zajebavati. A s Rusima se ipak nije za zajebavati. Što se tiče Putina, on kao igra na sve ili ništa, a zapravo ga boli dupe za nuklearnu katastrofu i ne zajebava se kad prijeti atomskim zdesna, jer će u tom slučaju sa svojim pajdašima i odabranicima otići u podzemne gradove i tamo mu ništa neće faliti.Charles III wrote:Šta kažu komšije,
Nije moderno koliko je realno. Sami su si krivi. Djela govore.
Putin neće baciti atomsku bombu, možda taktično nuklearno oružje, al mislim da niti od toga ništa. Što mobilizira onda sirotinju, što ne baci koju bombu na ukrajinske položaje?
A što se podzemnih gradova tiče, šta, bacit će bombu i zabarikadirati se u bunker i tamo provesti narednih 10-ak godina svog života ? Skrivajući se od gnjevnih Rusa da ga ne linčuju jer je pobijeno na tisuće Rusa i Rusija uništena?! Putinu je ipak dovoljno stalo do vlastite zemlje (a i do vlastitog benefita) da ne napravi takvo što. Ništa od toga.
AssadNaPodmornici wrote:Što se tiče današnje fronte, Rusi su dovukli pojačanje na pravcima gdje su ih Ukrainci planirali zatvoriti u kotao i vode se borbe. Da li je to rusko pojačanje u cilju da zadrže teritorij i odbace Ukraince ili u cilju da osiguraju povlačenje vidit ćemo
Putin povećao ulog. Vrlo zanimljivo. Pratimo.
Meanwhile:
Ministar obrane Ukrajine Oleksiy Reznikov:
"Nema više problema s iranskim dronovima. Možemo ih jednostavno ometati." Ukrajinska vojska je prije nekoliko dana opremljena američkim protudronskim sustavima.
Genijalac Putin što uradi
https://www.index.hr/vijesti/clanak/finska-zatvorila-autocestu-kako-bi-na-njoj-mogli-vjezbati-borbeni-avioni/2398900.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/finska-zatvorila-autocestu-kako-bi-na-njoj-mogli-vjezbati-borbeni-avioni/2398900.aspx
"Zadnja šansa za bijeg": Mnogi Ukrajinci napuštaju regije pod ruskom kontrolom, ostavljajući sve za sobom, prije no što Moskva regije proglasi novim teritorijem Ruske Federacije
Dok se Rusija priprema pripojiti dio ukrajinskog teritorija veličine Portugala nakon što su referendumi organizirani u četiri regije, stotine Ukrajinaca pobjeglo je kroz posljednju rusku kontrolnu točku. Mnogi su rekli da su pobjegli dok se još može.
"Mnogi ljudi jednostavno ostavljaju sve za sobom. Ima mjesta koja su potpuno napuštena", rekao je u razgovoru za Reuters , jedan od Ukrajinaca koji napušta teritorij pod ruskom kontrolom.
Izvor: Reuters
fora je kada ih Rusija proglasi teritorijem Rusije, može ih u teoriji mobilizirati u rat.
Inače svi Ruski telegram kanali su govorili tipa da ih u Hersonu naprimjer 60% populacije žestoko mrzi, 20% je onako-onako sve jedno im je, a 20% podržava Rusiju, a tih 20% su svi u strahu jer dobiju batine od onih, atentati itd..
evo sada unatoč pazi ovo - Ruskim izvorima po telegramu, kao rezultati referenduma da je 96% populacije Hersona je za pristupanje Rusiji. Kakve pizdarije. Jadni Rusi u što ih je Putin uvukao.. aj veći je smisao imala priča o de-nacifikaciji, de-militarizaciji , a kada je to propalo(normalno da će propasti ovi pustili cijelo zapovjedništvo Azova na slobodu a Ukrainska vojska jača nego prije rata) sada idu na aneksiju teritorija --- gdje ih većina stanovnika mrzi, a šta? pitaj boga koliko će sposobnog Ruskog (i Ukrainskog) stanovništva izginuti za doslovno komadić zemlje -- Rusija je najveća država na kugli, taj teritorij koji osvajaju je par promila Rusije, ginut će im zdravo stanovništvo, a teritorij će biti uništen i razoren...
kako neki ljudi postanu debili kada uđu u godine... imamo i na forumu, pretvore se u čudovišta, koja su non stop u strahu od nečega , Putin je isto korona fašist, skriven u podrumu, a diže im se kurac jedino kada vide smrt i razaranje
Inače svi Ruski telegram kanali su govorili tipa da ih u Hersonu naprimjer 60% populacije žestoko mrzi, 20% je onako-onako sve jedno im je, a 20% podržava Rusiju, a tih 20% su svi u strahu jer dobiju batine od onih, atentati itd..
evo sada unatoč pazi ovo - Ruskim izvorima po telegramu, kao rezultati referenduma da je 96% populacije Hersona je za pristupanje Rusiji. Kakve pizdarije. Jadni Rusi u što ih je Putin uvukao.. aj veći je smisao imala priča o de-nacifikaciji, de-militarizaciji , a kada je to propalo(normalno da će propasti ovi pustili cijelo zapovjedništvo Azova na slobodu a Ukrainska vojska jača nego prije rata) sada idu na aneksiju teritorija --- gdje ih većina stanovnika mrzi, a šta? pitaj boga koliko će sposobnog Ruskog (i Ukrainskog) stanovništva izginuti za doslovno komadić zemlje -- Rusija je najveća država na kugli, taj teritorij koji osvajaju je par promila Rusije, ginut će im zdravo stanovništvo, a teritorij će biti uništen i razoren...
kako neki ljudi postanu debili kada uđu u godine... imamo i na forumu, pretvore se u čudovišta, koja su non stop u strahu od nečega , Putin je isto korona fašist, skriven u podrumu, a diže im se kurac jedino kada vide smrt i razaranje
Po jednoj karti ( yodine prepouruke) Drobiseve drze ukrajinci.
Je li bilo kakve vijesti o tom.
Je li bilo kakve vijesti o tom.
dijagram-
2015-08-09
Drobiseve je nekoliko dana bilo contested (što bi Ameri rekli u vojničkom smislu - "situacija je fluidna", ilitiga - ništ se ne zna). Danas je pak stigla vijest da je u ukrajinskim rukama.
Postajem malo skeptik glede cijele akcije. Ukri su danas igrali na PR, objavljivali su kak je oslobođena Novoselivka (ista su je Ukri zapravo uzeli još pri par dana).
Čekamo info sa fronte oko Kolodyazia, pa da bi rekli jesu li Rusi u Limanu osuđeni na propast ili nisu.
Kod Tors'kea su Ukri očisto zapeli jučer (ni danas nema pomaka). Dakle, sve je u rukama ovih gore kod Kolodyazia.
Sve malo pari na Cidatel operaciju iz WW2, gdi su Ukri Švabe, a Rusi Red Army. Ono, Švabe su onomad zapeli na sjeveru, ali je von Menstein stvari dobro odrađiva južno. S tim da je sad pak obratno, Ukri imaju šansu na sjeveru kod Kolodyazia (sjever), ali su zapeli kod Tors'kea (južno).
Postajem malo skeptik glede cijele akcije. Ukri su danas igrali na PR, objavljivali su kak je oslobođena Novoselivka (ista su je Ukri zapravo uzeli još pri par dana).
Čekamo info sa fronte oko Kolodyazia, pa da bi rekli jesu li Rusi u Limanu osuđeni na propast ili nisu.
Kod Tors'kea su Ukri očisto zapeli jučer (ni danas nema pomaka). Dakle, sve je u rukama ovih gore kod Kolodyazia.
Sve malo pari na Cidatel operaciju iz WW2, gdi su Ukri Švabe, a Rusi Red Army. Ono, Švabe su onomad zapeli na sjeveru, ali je von Menstein stvari dobro odrađiva južno. S tim da je sad pak obratno, Ukri imaju šansu na sjeveru kod Kolodyazia (sjever), ali su zapeli kod Tors'kea (južno).
AlfaOmega wrote:Drobiseve je nekoliko dana bilo contested (što bi Ameri rekli u vojničkom smislu - "situacija je fluidna", ilitiga - ništ se ne zna). Danas je pak stigla vijest da je u ukrajinskim rukama.
Znaci vjerojatno sada drze Drobiseve kako mapa pokazuje.
Na istoj karti Novoselivku jos drze rusi.
Rusi u Limanu su osudjeni na propast.
Osudjeni su prije desetak dana, tada su jos mogli izvesti izvlacenje zive sile.
Vise to ne mogu, mogu pokusati i dio snaga spasiti, no jako bi nastradali.
Za njih spas moze doci samo izvana, ali tog spasa nema niti ce ga biti.
Nepoznanica je samo kako ce se sve odviti.
Predaja, nasilan ulazak ukrajinaca u sam grad, pokusaj proboja ili mrcvarenje do iznemoglosti rusa pa onda opet jedna
od ponudjene tri varijante.
Za dan dva ukrajinci ce sa sjevera biti na rubu grada.
Opsadu ce tako moci voditi znatno manji broj snaga koji je danas razvucen po sirem frintu.
Ostatak ce se okrenuti pravcem sjeveroistok-istok.
Liman ce puno vise boljeti ruse ( dakako i rusofile) nego harkivska operacija.
Ovdje ce biti porazeni, a dobrim dijelom unisteni ili zarobljeni na postavljenu obranu grada.
Nije bilo faktora iznenadjenja, nisu se razbjezali, pokusali su se boriti ali bit ce tesko porazeni.
dijagram-
2015-08-09
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema